Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 15, 2021

Expert rus: România dispune de un puternic serviciu de spionaj militar

14 comments

 România şi Suedia sunt statele care s-au dovedit a fi deosebit de relevante şi competente în domeniul strategiilor de război, susţine directorul Centrului pentru Analiza Strategiilor şi Tehnologiilor din Moscova, Ruslan Puhov, notează MESAJ.MD.


„Ne place să ironizăm asupra României, în general şi particular, pentru că are patru servicii speciale, însă în fapt România dispune de un serviciu foarte puternic în sectorul spionajului militar, mai ales în ceea ce ţine de reţeaua de agenţi speciali”, spune Puhov.


Potrivit expertului rus, serviciul român este într-atât de puternic că şcoala NATO de spionaj se află în România. „Americanii i-au rugat pe români şi aceştia i-au ajutat după intrarea în Afganistan, pentru că aceştia pot foarte bine să lucreze cu oamenii”, spune Puhov.


De asemenea, sursa citată susţine că serviciul român a fost printre primele care a sesizat că Rusia a demarat campania pentru anexarea Crimeei. „Mulţi specialişti occidentali încă cumpăneau dacă e aşa sau nu, în timp ce agenţii români deja semnalau la Washington, Bruxelles şi Londra că „ruşii îşi întorc Crimeea”.


Ruslan Puhov este  unul dintre autorii cărţii „Spionajul militar”, analist rus în domeniul apărării și director al  Centrului pentru Analiza Strategiilor şi Tehnologiilor din Moscova. Este membru al Consiliului public al Ministerului Apărării din Rusia, compus din civili și militari pensionari, care îl consiliază pe ministrul Apărării pe o varietate de probleme. Anterior a fost director executiv al Uniunii Armatei Ruse, care reprezintă producătorii ruși de arme de calibru mic. 

14 comentarii:

Liviu spunea...

Poate publicați ultimul articol de pe blogul Financiari 1983.

marvas66@yahoo.com spunea...

...Sa le taie pensiile....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Se keama ca specialustii în culegerea de informații militare externe (cuvântul spionaj îmi displace) au avut profesori emeriti de dincolo de Nistru!

Sau ... feriti-va de cei care va lustruiesc, precum de grecii care va fac daruri?!

Huhu Rezea spunea...

Il public, dacă imi dă voie @ Nea Nicu.
Oricum, am aflat care sunt nmaimuțele cu briciul în mână de la nivelul de decizie al finanțelor.Ai naibi Costelino și Miaela👍🏻

Alexcta spunea...

Unii spuneau ca si DIE a lui Ceaușescu era cea mai tare de pe planeta!?!?!

Huhu Rezea spunea...

DIE a căzut la Rebeliune în schema DIA! Este explicabil...

Alexcta spunea...

Am fost si suntem o țara mică, la cheremul marilor puteri. Va aduc aminte anul 1878 când Imperiul Tarist a hotărât ca Bugeacul este al Rusiei, iar in compensare , puterea din est a dat României Dobrogea.
Sa nu ne amăgim ca azi este altfel!

Cezar spunea...

NB
Personalul medical de la un anumit spital din Bucuresti..imunizat cu 2 doze de ser miraculos!!!!???..au ajuns infectati in stare grava la ati...

ifrim spunea...

Dacă s-au vaccinat la chiuvetă.....

Cezar spunea...

Pai de ceee?
Ca doar îi personal medical..care cunoaste....

Iulian Mareș spunea...

Pt EU suntem o tara peste medie!
Este de neînțeles cum politicienii noștri, din politica mare, ling curul unora din tari mici și care se comporta conform principiilor medievale!

*Pt cei (nu mulți ce-i drept, dar destui) care ați ras ca prostii de Dancilă: în organismele europene a avut cel mai corect și Suveranist discurs!..."Nu sunt aici pt a da socoteală UE pt politicile țării mele..." ... etc.

Iulian Mareș spunea...

Este complicat pt cei care nu au audiat macar un curs de logica...

Iulian Mareș spunea...

ANALIZA LUI PETRE ROMOȘAN:
De ce a făcut praf Klaus Iohannis PNL? Chiar dacă sună brutal, cel mai probabil, din prostie. Şi din stângăcie. Pentru că 80% dintre acţiunile publice, mai ales în politică, sunt dictate de prostie. Aşa spun înţelepţii şi politologii foarte experimentaţi. Klaus Iohannis nu a fost niciodată un „naţional-liberal”, cum nici Emil Constantinescu nu a fost vreun „ţărănist”. Ne amintim că, după Emil Constantinescu, PNŢCD, care a greşit susţinându-l la preşedinţie, s-a făcut praf. Iată că şi de PNL începe să se aleagă praful, indiferent cine va fi ales la preşedinţia partidului în 25 septembrie.Deoamdată pare greu, dacă nu imposibil de dovedit că Florin Cîţu ar fi copilul din flori al Securităţii. Chiar dacă asta ar putea explica şi dubioasa împroprietărire cu zeci de hectare de pădure. Decât, poate, dacă fostul procuror (absolvent de Drept cu 10!) Valer Marian îşi va încheia cu succes cercetările din Vâlcea. Oricum, cel mai rău lucru care i se poate întâmpla PNL-ului în 25 septembrie e ca deja total compromisul Florin Cîţu să fie ales preşedintele partidului. Dar nu Florin Cîţu e cel mai bun agent electoral al PSD (apud Vasile Dâncu), ci chiar Klaus Iohannis. Deşi, probabil, involuntar.
Klaus Iohannis are toate şansele să devină membru (fie şi secret!) al PSD. Asta în cazul în care în Germania Olaf Scholz devine cancelar şi va reuşi să pună pe picioare o coaliţie integral de stânga cu Verzii (Die Grünen) şi cu Die Linke, stângiştii moştenitori indirecţi ai fostului partid comunist est-german. Die Linke (Stânga) cere ieşirea din NATO şi o alianţă cu Rusia. Criza economică în curs în toată Europa pare să sufle vânt în pupa partidelor de stânga. Vom avea în cel mult doi ani o majoritate de stânga în Parlamentul European? Asta dacă vor mai exista moneda euro şi Parlamentul European. Deja în ţările nordice flutură steagul stângii.

În Norvegia, Partidul Muncii al lui Jonas Gahrstoere a câştigat clar alegerile parlamentare, trimiţându-i în opoziţie pe conservatori, care au condus ţara din 2013, de opt ani deci. Tema principală a campaniei electorale în Norvegia a fost ieşirea din petrol, o mană extraordinară pentru această ţară de 5 milioane de locuitori, mană care e pe sfârşite. Aceşti „travaişti” vor forma o coaliţie cu Partidul de Centru, cu socialiştii şi, probabil, cu comuniştii, lăsând în opoziţie cele două partide verzi. Astfel, toate cele cinci ţări nordice (Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia, Islanda) vor fi conduse în curând de guverne de stânga.
Campania electorală pentru parlamentarele din Germania, care vor duce la formarea unui nou guvern, cu un nou cancelar, a intrat în linie dreaptă. În mai puţin de două săptămâni vom cunoaşte numele noului cancelar. Cu fiecare zi care trece, lipsiţi de aura stinsă a puterii Angelei Merkel şi cu alesul său, Armin Laschet, mare autor de gafe, CDU-CSU se duce la vale. O Germanie la stânga (cu SPD, Die Grünen şi Die Linke) va da în scurt timp şi o Europă la stânga, social-democrată şi mai ales „verde”, ecologistă. Cu o accelerare a investiţiilor în economia verde şi în digital. Şi cu un LGBTQ pentru toate ţările UE.

Iulian Mareș spunea...

M,
stimate camarad, este FB de luat in seama Democrație directă! In special cetatenii trebuie sa cunoasca diferentele esentiale intre tipurile de democratii veritabile.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Democrație_directă