Un produs Blogger.

marți, septembrie 07, 2021

Traian Băsescu, alias Petrov, a rămas fără indemnizația de Președinte.

51 comments

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, în calitate de cameră decizională, Proiectul de lege, 

PLx 58/2021, inițiat anul trecut de deputatele Cătăniciu Steluța și Gavrilescu Grațiela, prin care foștii, actualii și viitorii șefi de stat ai României își pierd indemnizația de fost șef de stat dacă:

-Iși pierd calitatea de șef de stat ca urmare a savârșirii unei infracțiuni pentru care au fost condamnati definitiv .

- Au fost demiși din funcție prin referendum

-Au avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia.

Se subînțelege că această ultimă situație se referă  calitatea definită de legea CNSAS. 

Dacă un presedinte a fost condamnat după încetarea mandatului sau a fost descoperit colaborator al unui serviciu de informații străin(trădător de țară) primește în continuare indemnizația. O fi bine?

S-a optat pentru sintagma "șef al statului"pentru că în ultimul secol România a avut regi,  prim-miniștri, președinți ai Consiliului de Stat, Președinți ai României care au îndeplinit funcția de șef al statului.  

 Lege pentru modificarea art. 1 alin. (3) din Legea nr.406/2001 

privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut 

calitatea de șef al statului român

Articol unic.

 – Alineatul (3) al articolului 1 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.386 din 16 iulie 2001, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

 “(3) - Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum și nici persoa na despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.” 

Autor amendament: Comisia juridică, de disciplină și imunități


Pensia de europarlamenrtar nu mi-o putețit lua
                                                                          , fetelor!


51 de comentarii:

 1. Petrov are un Recurs pe 5 noiembrie 2021 la ICCJ la Decizia C.A. Bucuresti..!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred ca doar Ceausescu ar fi ramas fara indemnizatie de restul sefilor statului Romaniei nu au curaj sa se atinga nimeni, pui pariu????

  RăspundețiȘtergere
 3. La cat de cunoscatoare in materie de drept sunt doamnele nici nu ma mir ca toti au ridicat mana. Mai nimeresti ca orbul in Braila cu cate o intrebare si ai devenit mare jurist trecut de la pdl la pnl ,apoi la alde si in final dupa ce te-a refuzat organizatia psd Cluj devii deputat psd de Bihor ????. Exact in ton cu mersul guvernarii actuale de doi bani si-un leu ...........
  Nu vreau sa mai adaug si altele pe langa cele sezizate de Huhurez. Sunt suficiente.

  RăspundețiȘtergere
 4. @Huhurez

  Lăsați stimabile că se mai poate modifica legea! 😁

  Momentan îl rezolvă pe Băsescu (să îi fie numele lui pomenit în vecii vecilor alături de trădătorii neamului).

  RăspundețiȘtergere
 5. Basescule inca nu sti cat de mic poti deveni...

  RăspundețiȘtergere
 6. Azi am trecut pe aici. Nu veti regreta daca de pe E 60 dinspre Cluj va abateti pe ruta Gilău _Tarnita _Fantanele_ Beliș _ Dealul Negru _ Sâncraiu sau Huedin _E60
  Azi doar atât ; Mărișel – un loc de vis filmat din graba de a ma incadra in timp spre Vest

  https://youtu.be/TjILgUzU4Bc

  https://youtu.be/iuESn4PEt9I

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce frumos....
   Nu am mai vazut ceva asemanator....Ca o lectie de geografie!

   Ștergere
  2. Mmmm, eu cred ca tu ai o doaga lipsa. Daca saracia aia de sat e un loc de vis, nu stiu ce sa zic. Panarama aia de camera ai primit-o ca rest la o cutie de aspirine?

   Ștergere
  3. Ein stein
   Ai imprumutat degeaba numele unui inaintas celebru si cerebral .........
   Acolo sunt case de vacanta si pensiuni de trebuie sa mai muncesti cateva vieti sa cumperi una. Acolo s-a aciuit toata floarea cu bani din Cluj si Oradea in mod special . Si este in curs de dezvoltare accentuata dupa asfaltarea drumurilor de acces.
   Tu nu ai reusit nici macar sa faci diferenta intre pitorescul zonei si traiul celor din zona destul de indestulat dupa explozia pensiunilor ,caselor de vacanta ,cum sa mai emiti judecati de valoare.Sa nu mai vorbesc ca zona a fost plina de lucrari hidrotehnice de amploare atat pe Somesul Cald cat si pe Somesul Rece.Sunt vreo 4 baraje de proportii in zona la construirea carora zonalii angajati castigau foarte bine. Au pensii bune ,copii aranjati la oras sau raspanditi prin lume.
   Ai cam ramas incremenit in evul mediu timpuriu. Pâna si A3 lauda maretia si pitorescul zonei, te-ai gasit tu si Câțu să dati cu mucii în fasole.Pe deasupra pe tot traseul drumuri asfaltate pe varful muntilor ,ca-n palma de bune.Barem de nu l-ar da jos pe Câtu până trage apa si pietrueste ulitele in satul bunicului Tulei unde mosteneste proprietatea, sat cu oameni de bun simt care cara apa cu bidoanele de la kilometri departare si se împotmolesc in noroiele ulitelor. Astia la Marisel , Belis au toate facilitatile ,apa curenta ,curent ,drumuri asfaltate.
   In privinta camerei ai dreptate ,am scapat-o de astfalt si de atunci merge rau . Dar o schimb cat de carand. Ma intorc din Austria (Salzburg) cu una noua si performanta.

   Ștergere
  4. @avianyc,

   Omule, nu trebuie sa aduci camera video din Austria, caci nu au ei monopolul...sunt si la noi: de care vrei si de cati bani esti dispus sa dai!..... poti comanda de la orice magazin on-line din UE sau aiurea, daca platesti transportul sau vama! Mama si tata lor sunt in Kina!
   Despre film!!!
   In comentariul de mai sus te-am incurajat, iar insistenta ta m-a impins sa deskid link-ul (primul si .... m-am lamurit)!
   Iti inteleg patriotismul local, nu il jignesc, dar ma vad nevoit sa fac cateva remarci:
   -muntii aia cu sosea asfaltata nu sunt kiar munti....mai taie din poveste!
   -un sat rasfirat, specific zonei muntoase, slab impadurite, cu case asa si asa, cum gasim in f. multe locuri.
   -ceea ce m-a impresionat si as prefera sa il postezi ca motto provine dintr-o poezie cunoscuta a lui Cosbuc, MAMA:
   În vaduri ape repezi curg
   Și vuiet dau în cale,
   Iar plopi în umedul amurg
   Doinesc eterna jale.
   Pe malul apei se-mpletesc
   Cărări ce duc la moară
   Acolo mamă te zăresc,
   Pe tine-ntr-o căscioară!

   Tu torci. Pe vatra veche ard,
   Pocnind din vreme-n vreme,
   Trei vreascuri rupte dintr-un gard.
   Iar flacăra lor geme:
   Clipește-abia din când în când
   Cu stingerea-n bătaie,
   Lumini cu umbre-amestecând
   Prin colțuri de odaie.

   *In concluzie, Motto-ul sugerat: *Trei vreascuri rupte dintr-un gard.*

   Ștergere
 7. Îl doare la,, Bascheti"pe Băsescu ca nu mai primește intemnizatia de fost președinte.... Din 90 pana în prezent a adunat destul pentru vre o 3 generații... Dacă o salvează și pe fiică sa aia nare de pușcărie nu cred ca mai dorește ceva.... Nu vedeți ca în ultimele luni de când cu scandalul politic din PNL sau usr cu PNL nu comentează nimic???
  O ști el ceva...
  Nu vedeți ca în spatele lui Catu sunt majoritatea foști PDL isti..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Burebista

   Fiind o javră Băsescu (usca-s-ar în el inima și ficații) nu se bagă pentru că nu știe cine câștigă și speră să mai negocieze ceva la ICCJ.

   Ștergere
 8. Este o măsură corectă.... Cei care au trădat țara sub comuniști sunt eroi , cei care au apărat țara sub comuniști sunt trădători. Corecte schimbări ! Nu vă bucurați de măsurile legii , putem primi și noi , cei care am servit țara sub comuniști , asemenea bucurii .Comentariile sunt de prisos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deja a inceput:
   "..De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite că în perioada 1945-1989 au deţinut funcţii în structura de conducere a Partidului Comunist Român sau gărzilor patriotice, după caz. De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite că, în perioada 1945-1989, au fost militari în Armata Română, cei care au făcut parte din aparatul de represiune (securitate şi miliţie) şi care au dezinformat sau au folosit mijloace de informare în masă în scop de diversiune ori au acţionat, sub orice formă, împotriva Revoluţiei Române din Decembrie 1989, au emis ordine şi dispoziţii în favoarea menţinerii structurilor fostului partid comunist şi pentru apărarea dictatorului", se arată într-un amendament care aparţine deputatului PNL Florin Roman, iniţiator al proiectului de lege"(ziare.com), Pl x nr.192/2021..!!

   Ștergere
  2. @Leon
   Nu ameți cititorii!
   Amendamentul lui Roman nu a trecut.
   Atrwcut doar articolul unuc din topic.

   Ștergere
 9. Doliu, lacrimi, tristețe si jale printre băsănisti specialisti in pupincurisme mortale si osanale prapaditului de Petrov, un jalnic turnator si admirator al culorii satanice, mov, securist, fripturist, țepar, satrap si măcelar comunist, ca râmâne în pu&$ goală, ca o cloșcă opărită in oală, ca elevii saraci din tagma sociala, carora el le-a taiat alocatiile cu o lege nasoala, de n-au avut bani sa se ducă la scoala, sau romanii amputati la veniturile salariale si la pensioare de au murit, saracii, de foame! Sa-l vad acum si pe năsălie, fi-ar toate pacatele de cap ca sa-i fie cu mare si neirtata bletematie, si abia atunci am scapat de Satana, fi-ar spurcată pomana! Boceste-l, Mooe Woodrea, carele Petrov te multumea cu rasparuri adanci la lingurea si te indesa la tescherea ca pe nimeni altcineva, boceste-l impreuna cu toti pupincuristii basanisti, carele acum sunteti tare ofuscati si tristi, ca cei mai jăgoși si prăpaditi dintre nazisti, caci prin toate aceste dovezi de fidelitate suprema sa nu vi se mai vindece niciodata basanista supuratie si cangrena! De l-as vedea debil si in delir, depus la un azil de alienati mintal sa dispara total si anonim din tot peisajul mioritico carpatin, soarta pe care i-o doresc cu mare ura si ciuda si satrapului Armatei, Maciucă!

  RăspundețiȘtergere
 10. Sa nu mai spuna cineva ca la Palatul Cotroceni, nu se lucreaza !
  Astazi, 08.09.2021, pe masa Presedintelui Iohannis NU se mai afla nicio Lege pentru Promulgare, sunt Numai 128 trimise la CCR sau la Reexaminare..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Surse de la SPP mi-au dat stenograma întâlnirii președintelui cu ăla de la USR.

   Johannis: Servus Barna!
   Barna: Servus Johannis!
   Johannis: Îi rău....
   Barna: No, îi!
   Johannis: PeeeeeeSeeeeeDeeeee!
   Barna: .....
   Johannis: No, atunci, o zi faină!
   Barna: O zi faină!

   Ștergere
 11. In constitutia Romaniei nu exista "sef al statului". Deci Petrov poate scapa cu asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. D-ta nu te-ai obosit să citești ce am scris în topic. Aflai de ce s-a folosit sintagma generică de șef al statului.

   Ștergere
  2. În plus parcă îmi amintesc că la presiunea bețivului ordinar numit Băsescu CCR a decis că președintele este "șeful statului".

   Dacă ați observat tot Băsescu a schimbat pupitrul de la care vorbea înlocuind sintagma "Președinția României" cu "Președintele României". 😁 E o nuanță!!!!! Ca sa zic așa, Băsescu s-a făcut pe el însuși instituție!!!!

   Ștergere
  3. M,
   Același Betiv Jegos a skimbat în violet fondul Stemei Naționale!
   Misticism plecat de la un fost căpitan de Tc, ejectat de sistem...
   Și asta se plânge oare ca s-a sacrificat pt aderarea la NATO?!
   Un ratat, un fel de Tata Omidă agreat și iubit de Scursura umana, ajuns Președinte, cu voturile proștilor în recidivă!
   Nu am găsit unul întreg la minte din cei care l-au votat de 2 X pe Betiv și pe Intrigant...m-am îngrozit!

   Ștergere
  4. @Iulian Mareș

   Un diliu! 😂

   Ștergere
  5. Huhu Rezea, nu conteaza ce scrii in topic. Conteaza ce scrie in lege. Si acolo e "sef al statului".

   Ștergere
  6. Andy
   Te contrazici.
   Legea, nu Constituția, acordă acele drepturi pentru toți cei care au deținut funcția de șef al statului, inclusiv pentru președinți.

   Ștergere
 12. Nr. unic (nr. format vechi) : 4241/2/2020
  Data inregistrarii 13.08.2020
  Data ultimei modificari: 08.09.2021
  Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
  Materie: Contencios administrativ şi fiscal
  Obiect: litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992) ÎNCHEIEREA NR. 19/07.08.2020
  Stadiu procesual: Fond

  Data ultimei modificari: 08.09.2021
  Asta înseamnă că a început JUDECARE RECULSULUI .
  urmează în 2-3 zile fixarea unui termen.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Recursul la respingerea intervențiilor se trimite la ICCJ abia după ce se dă sentința pe fond la Curtea de Apel Buc.
   Probabil cineva a solicitat o nouă intervenție, a solicitat studierea dosarulii sau se comunică intervenienților soluția de respingere.

   Ștergere
  2. Maestre
   Azi Dosarul a fost înaintat și înregistrat la ÎCCJ
   De fiecare dată când se modifică data se înregistrează în Registratură .

   Ștergere
  3. ÎCCJ
   1 4241/2/2020 08.09.2021 alte cereri Recurs Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal
   CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE
   CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI
   COMISIA DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR CONSTITUITĂ LA NIVELUL CURŢII DE CONTURI A ROMÂNIEI
   BĂZĂVAN DAN
   TODEA OCTAVIAN
   Vezi mai multe părți

   Ștergere
  4. Judecarea Recursului la ÎCCJ se v-a face până la data judecării Fondului .
   La articolul 64, alineatele (3) și (4) se modifică și vor avea următorul cuprins:
   (3) Încheierea nu se poate ataca decât odată cu fondul.
   (4) În cazul admiterii căii de atac exercitate împotriva încheierii prin care instanța a respins ca inadmisibilă cererea de intervenție, hotărârea pronunțată este desființată de drept, iar cauza se va rejudeca de instanța în fața căreia s-a formulat cererea de intervenție de la momentul discutării admisibilității în principiu a acesteia.

   În cazul în care nu dă decizia în Recurs ÎCCJ pănă în Octombrie -dar este imposibil întrucît nu este o cauză complexă și multi intervenienți în recurs decăt 2 ,instanța de Fond va prelungi judecata la un termen ulterior pentru a nu suprapune deciziile .
   Dar pănă în octombrie ÎCCJ Sectia Contencios v-a da Decizia 100%.

   Ștergere
 13. Să nu uitați!

  La ce ne uităm noi acum bălăcărindu-se este GUVERNUL MĂU!
  Un guvern după chipul și asemănarea proprietarului!

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu stiu daca il baga in boala pe Base pierderea indemnizatiei, e mai degraba o palma, cu sutul in cur, pentru toate mizeriile pe care le-a facut. Dumnezeu nu da cu paru, si poate mai are cateva chestii in desaga.

  RăspundețiȘtergere
 15. După Marisel spre Belis si Dealul Mare.
  Am reglat putin camera sa nu ma critice eminenta sa " ein stein" .Poate asa vede si el mai bine pitorescul zonei si " saracia" in care traiesc zonalii.
  La fel de pitoresc ca si la Marisel,Belis-Dealul Negru.
  Drum asfaltat in stare excepțională pe tot traseul Gilau - Marisel -Huedin.

  https://youtu.be/kIwN0r2iMJI

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce jaf de masina ! Tu nu auzi ca iti bate planetara si directia trage spre dreapta ??

   Ștergere
  2. Am onoarea!
   1.Pentru dizgrațiosul „petrov” este un bun început, cam tardiv, dar dosarul „Flota” ar trebui „reactivat” ca să-i asigure o cazare de vreo 20 de ani și „deposedarea” de banii care-i are prin offshore-uri (vise). Acum cred că sunt oameni cu putere de decizie și de discernământ ca să-i cuantifice ce a făcut bine (?), pe vremuri, pentru România și ce a făcut rău, făcând abstracție de aprobarea tacită a celor care i-au dat dezlegarea la pește pentru a face speculă (infracțiune abrogată democratic), înainte de 1989, cu blugi, videocasetofoane etc.
   2.D-le Nicu T Avia, am urmărit și a treia filmare, ceva mai lungă decât încercările anterioare (peste 7 minute). Peisajul, în special zona cu brazi este foarte frumoasă, iar vacile de pe marginea drumului conduc la ideea că laptele este proaspăt și se bea la fața locului, în vilele unde se poate poposi, fără „E”-uri. Munții Apuseni nu au culmi semețe (cele mai mari sunt sub 2000 m) dar sunt împăduriți și cu aer foarte curat. Felicitări pentru încercări/filmări.
   3.Domnul Mareș are dreptate. Găsiți camere o.k. și în România. Eu mi-am cumpărat cu cca 500 lei o cameră video tip oglindă cu touchscreen, 12”, unghi 170°, și două camere care filmează simultan față-spate (2K și Full HD) și poți vizualiza în oglindă, la alegere, ambele sau numai o cameră dar filmarea se face permanent de ambele camere, în buclă, cu un memory stick de 64 GB.
   Să fim mai concilianți.
   O zi cu soare tuturor!   Ștergere
  3. Avianyc daca vrei sa vezi peisaje de peisaje ,case de case ,pe drumuri de drumuri ,nu mai zic de Maramures ci ,iti recomand partea de munte a judetului Bistrita Nasaud!In orice directie !Ai sa ai o surpriza superplacuta!

   Ștergere
 16. O să se regleze cu pensia de câteva mii de euro de fost europarlamentar. Toți securiștii și colaboratorii lor au dus-o bine, alții o duc în continuare. O lege pentru naivi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate ma insel eu ...., insa eu stiu ca o hotarare definitiva de acest gen are repercursiuni si la UE!

   Ștergere
 17. Până la urmă , s-a pronunțat idefinitiv instanța privind calitatea de informator a lui petrov ?
  Dar a lui manole ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca citeai mai atent, vedeai ca :
   "Leon
   7 septembrie 2021, 20:39
   Petrov are un Recurs pe 5 noiembrie 2021 la ICCJ la Decizia C.A. Bucuresti..! "

   Ștergere
 18. Vezi cum se intoarce Roata, d-le Orban ?
  Cand ai devenit Prim-ministru al acestei coalitii toxice, ai facut scurta la mana eliberand din functii reprezentantii PSD; acelasi lucru l-a facut aseara tarziu( Noaptea ca Hotii..!) si Câțu cand a semnat eliberarea din aparatul guvernamental a reprezentantilor USR+ :
  https://m.ziare.com/stiri/irina-alexe-secretar-stat-chestor-mai-demisa-1699276

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Leon

   Poate dumneavoastră știți mai bine:

   Suntem mereu speriați că "se formează iar USL".

   Așa și? Ce e rău în asta? Eu îmi amintesc că a funcționat foarte bine până când și-a băgat coada vice președintele PNL, pe numele lui..... Klaus Werner Johannis!!!!

   In vremuri de criză economico-financiară, socială și sanitară o coaliție cu majoritate solidă eu zic că ar fi de dorit.
   Oricum mai bună decât coaliția care a adus la guvernare partidul extremist USR.
   Greșesc?

   Ștergere
  2. @M, de acord, cu o mica/Mare Observatie !
   Fara Orban si/sau Câțu la conducerea PNL..!
   Oricum PNL este pe tobogan; numai Crin il mai poate mentine la 20%..!!

   Ștergere
  3. @Leon

   Aici vă dau dreptate dar cât va fi Johannis la Cotroceni nu o să aibă PNL un președinte de Doamne-ajută. Iar Johannis nu o să accepte că a greșit cu Guvernul mău.

   Să îl lăsăm pe Crin că știm că nu mai poate să revină în politică. Între un președinte PNL care să caute o înțelegere cu PSD și unul care să caute o înțelegere cu USR pe cine credeți că o să pună Johannis?

   Ștergere
 19. CHIORU S-A LUAT DE PENSIILE ŞI SALARIILE MILITARILOR.ÎN IAD CU EL.

  RăspundețiȘtergere
 20. Pl x nr.192/2021, Forma pentru promulgare, va sta 5 zile la Secretariatul CD pentru o eventuala Sesizare la CCR, de abia astazi a fos "urcata" pe site-ul Camerei, dupa 8 zile de la Adoptare:
  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2021/pr192_21.pdf

  RăspundețiȘtergere
 21. Si Pl x nr.210/2021, privind consumatorul vulnerabil, va ajunge peste 2 zile la Cotroceni; avem aici Forma pentru promulgare(37 de pagini):
  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2021/pr_210_21_.pdf

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca sa vezi !
   Si Turcana i-a cerut lui Orban trimiterea Proiectului la promulgare:
   https://ziare.com/raluca-turcan/stiri-raluca-turcan/raluca-turcan-orban-consumator-vulnerabil-tergiversare-lege-politca-pnl-1700147

   Ștergere
 22. Circ regizat sa para ca nu a executat el mogulii. ...adica ati vazut ma si pe mine ma executa raii astia.....metode de protectie calculate dupa parasirea functiei.

  RăspundețiȘtergere