Un produs Blogger.

duminică, februarie 13, 2022

Cîțu propune majorarea pensiilor militare LOV-iste

69 comments

Indirect, asta se înțelege din postarea de astâzi de pe contul său de socializare. Spune că este de acord, ba chiar prevăzuse în programul său pentru anul 2022, dacă rămânea la guvernare, să mărească salariile prin reducerea CAS-ului prea mare, de 25%, introdus de Lov și Dragnea.

Cu cât scade CAS cu atât crește procentul de calcul al cuantumului net al pensiilor stablite potrivit OUG nr. 59/2017.

Dacă CAS scade cu 5 procente, procentul de pensie pentru Loviști crește de la 58,5% spre 63%

Dintr-o baza de calcul de de 30 000 lei,  pensia netă crește de la 17 550 lei la 18 900 lei

1. Reducerea contribuțiilor= salarii mai mari pentru toți românii ( nu doar cei angajați la stat)
Pregătisem această măsură și putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022
2. Reducerea TVA = ajută BNR în lupta cu inflația și ajută creșterea economică.

69 de comentarii:

M spunea...

😂 Super tare!

Am auzit ce a zis Cuțu dar nu m-am gândit la asta!

Pe de altă parte Pensiile private fac presiuni ca să lei crească procentul pentru că vor să mai toace niște bani.

Tupeul e maxim după ce randamentul pensiilor private a fost anul trecut negativ (adică au pierdut bani).

Leo spunea...

Cîţu cerşeşte oleacă de vizibilitate vis a vis de ce lansase Cîciu privitor la majorări de taxe. Nu știe cum să faulteze cu ținta precisă la cărturarul dottore.
Vasile, spunea ieri 12.02.2022 pe la sfârșitul dscursului, că "ne-am apucat serios de lucru" .
Înțelegem că până acum , ce a fost , a fost doar MIMĂ . Inclusiv plx-ul 199.
A zis bine Flavius pe undeva, că la toamnă aflăm ce lege va fi cu pensiile militare.
Până atunci , MIMĂ și MORFINĂ...

https://www.agerpres.ro/social/2022/02/13/ministrul-apararii-vizita-de-informare-la-brigada-81-mecanizata-general-grigore-balan--864321rea

Huhu Rezea spunea...

Tocmai că și Câciu spuasese, pe la începutul anului, că munca este suprataxată în Roânia.
Si atunci am spus că va fiînfavoarea loviștilor.

Viorel spunea...

Acum 32 de ani tovarășul Nicolae Ceaușescu promitea poporului român mai mult decât spune domnul Câțu că ar fi dat dacă ar fi rămas la guvernare. Cu toate acestea, factorii decidenți de atunci l-au împușcat printr-un proces ilegal unde până și avocatul apărării îl acuza.
Nicolae Ceauşescu: „Doresc să vă informez pe dumneavoastră de o importantă hotărâre adoptată, în această zi, de Comitetul Politic Executiv, privind nivelul de trai al oamenilor muncii. Am hotărât, în această dimineaţă, ca începând de la 1 ianuarie să majorăm, în cursul anului viitor, retribuţia minimă de la 2.000 de lei la 2.200 de lei. Am hotărât să majorăm pensiile minime de la 800, la 900 de lei. Am hotărât, totodată, ca pensia de urmaş să fie majorată cu 100 de lei. Vom creşte, de asemenea, ajutorul social de la circa 500, la 800 de lei, ceea ce vom asigura în acest fel condiţiuni bune, corespunzătoare, de muncă şi de viaţă pentru toţi cetăţenii patriei noastre. Aceste măsuri demonstrează cu putere că, pe măsura dezvoltării economiei, facem totul pentru a asigura ridicarea continuă a nivelului de trai, material şi spiritual, al poporului, potrivit hotărârilor Congresului Partidului.”
Postarea domnului Cîțu pe contul său de socializare este la plesneală, aceste promisiuni trebuia să le spună înainte și nu după ce a fost detronat. Cine să-l creadă că spune adevărul.

Petrescu Ion spunea...

Pensiile private--Pilonul 2 au crescut anul trecut.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Incredere maxima in Vasilica Dâncu, la o adica va spun ca e cel mai serios si de cuvant de pana acum! E cel mai sincer si de incredere din tot PSD, ma mir cum de nu i-a luat cascavalul lui Ciolacu, bre, si chiar daca se are pe bune cu spanzuratul si va avea si vrea sa ne acorde tot caimacul! Restul ce zice Câțos la modus frumos e mimă cu morfină... De ce n-a facut-o anul trecut ca sa-i treaca de urat si noua de fomit? El ne dadea doar 100 de lei, care suma Ciolacu ne-a dat-o dintr-un condei, in afara de ce-o sa ne mai dea cand vor termina legea. Cațos, de ce minti asa de frumos de parca ai fi tras prafuri prin năsos sau prin dos?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, vezi ca linq nu i se vede nici macar un pic de li...mbric, na că eram sa scriu cu n, in loc de m!!!

csej spunea...

Sunt pe aici unii care trebuie sa-i pupe la bijuterii pe initiatorii legii 223/2015.Daca e sa avem in vedere dolce vita pe timpul carierei militare de dupa 1995 acestia ar trebui sa inapoieze statului roman banii primiti drept pensie.
Cei ce va bateti cu caramida in piept ca ati pierdut sange in SLP mucles ca executati serviciu(va umflati de somn) 24 ore si 48 ore fluerati.Adica nu va intreba nimeni de sanatate basca ca vi se asigura si transportul.Pentru asta primiti conditii speciale beneficiu ce nu primesc multi altii ce chiar merita.In armata Romaniei au fost multe alte activitati cu risc mult mai mare si de raspundere decat decat cele de care va plangeti voi.

PLopelu spunea...

@csej
Te inseli, eu am beneficiat chiar de "alte conditii"...si nu am meritat!!!...doar cand ti.am scos rudele din balta la inundatii am fost bun, cand aveam raspunderea unor c***e grele eram bun, de cate ori era sa.mi rup gatul, nu mai conteaza...eram statistica...cat frig sau caldura am mancat pe camp in loc de "hai la masa sa respectam ord.50", ...,lucrat lunar intre 260-340 de ore cu slp-ul ala de care zici, sambata sau duminica,din 2 in 2 saptamani...copilul meu a crescut fara tata, nesimtitule...tac.su era la munca..si acum imi spui ca ii pup in cur pe aia cu legea?...art.28 modificat prin ord.57 mi.a scos banii de zbor din pensie, bani ptr care am platit impozit, cas si cass pana am iesit la pensie...si vine o jigodie sa.mi spuna ca daca am facut spl sunt manjit...si cine stie pe cati i.ai jignit in momentul asta...am avut dreptate..
Daca nu esti Mahomed si vezi ca vine muntele la tine, fuuugi...se rastoarna prostia altora peste tine...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astia care servesc azi in Armata beau apa plata, nu ca noi din balta, trimis șa aplicatii pe geruri si calduri, pe santiere si pe coclauri, cu programe non stop 7 zile din 7, fara libere in sandale, fara libere in sarbatorile legale, ca la mină si pe la Canal in ultimul hal am muncit si de Craciun, si de Pasti si de Revelion, asa ca mai pardon!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@csej, trebuia explicat ca bijuteriile nu-s alea de tinichele, care zornaie, ci alea pe care se scrie cu creionul chimic pe ele cand sunt uituci ca niste bursuci si in loc sa se stearga la nas, se sterg la gur de muci!

PLopelu spunea...

@C
Am scris si am sters ...de mai multe ori...va respect si nu vreau sa insist, dar daca am iesit la pensie in 2019, sa nu ma confundati cu unul care a cules mere si a stat la umbra...

reddog spunea...

Banii oricum nu aduc fericirea.
Este incredibil cati iubitori de arginti sunt aici pe blog.
Nu m-ar mira ca unii chiar sa aiba fantezii cu calugarite pacatoase.

https://greatnews.ro/o-calugarita-a-furat-peste-800-000-de-dolari-si-i-a-cheltuit-pe-jocuri-de-noroc-si-vacante-cu-prietenii/

Boby spunea...

Nu va uitati in gura Catului,sa plece si sa vina Ciuca,este mai maleabil si face casa buna cu PSD

Leo spunea...

https://www.agerpres.ro/social/2022/02/13/ministrul-apararii-vizita-de-informare-la-brigada-81-mecanizata-general-grigore-balan--864321

doru spunea...

csej = un oligofren care habar nu are ce s-a muncit in unele unitati militare ,fie ele considerate ca elita armatei romane! Eu vreau sa-L informez ca au fost subofiteri incadrati pe functii de paza si control la obiective speciale ,care executau serviciu si 24 cu 24 de ore! Adica situatia cu lipsa cadrelor sau neincadrarea corespunzatoare ,a dus la o scalvie nerecunoscuta de jegurile de la comanda unitatii! Eram doi subofiteri in loc de patru sau chiar cinci ,pe postul respectiv si asta a facut sa execut luni in sir 24 cu 24 ! asta se petrecea in anii 1986-1990 la u.m. 01026 regimentul 30 garda Bucuresti ,unitate care asigura paza obiectivelor speciale ale M.Ap.N. :ASA CA ,CINE MANANCA C....CAT , SA SE ABTINA DE LA COMENTARII !

ifrim spunea...

Dacă banii nu aduc fericirea să-ți povestească Corneluș ce distractivă este lipsa lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciuca e Posibil sa migreze la PSD, deoarece PNL va ajunge o amintire stearsa, plavanul protector dispare la sânul mamei Germania, abandonand aici totul, si la foamea lui Ciuca de bani isi va cauta culcus la PSD, sa-i mai balbaie si pe ei, si in fratie cu Fiola sa mai dea niste lovituri la pensiile militare, asa cum stiu ei mai bine, si dn masochism sexual ucigand din nou rezervistii!

magda spunea...

OLTENUL( CATU) LA OLTEANCA (LOV) TRAGE.Din rosu combinat cu galben iese o lege ...portocalie.Pftiu fir ar sa fie...vorba marelui actor din BD,,noi de astia nu scapam''.

M spunea...

@Petrescu Ion

Toate cele șapte fonduri de pensii private Pilon II, unde 7,8 milioane de români au banii, au avut în 2021 randamente sub inflație: BRD Pensii şi BCR Pensii au adus cele mai mici câștiguri, la jumătate faţă de NN Pensii.

Sursa: Ziarul Financiar 19.01.2022

Petrescu Ion spunea...

M:

Este o ,,interpretare,, a ziaristei-ziaristului de la ZF. Cresterea pilon 2 a fost in jur de 7% in 2021, sub inflatia de 8,5%.
Media pe cei 14 ani de la infiintarea pilonului 2 este de peste 5% anualizata.

Leo spunea...

Din martie cam toți vor dori să se lepede de el și nu să se încarce cu el.

Andrei spunea...

@M

Eu zic sa mai citesti inca o data articolul ala. Din doua motive:

1. Toate fondurile de pensii pe pilonul 2 au avut cresteri de peste 3,4%.

2. Creșterea medie este de 5,9%.

3. Inflația de la finalul anului trecut a fost pe cresterea preturilor la energie, eveniment care se intampla o data la 50 de ani, probabil.

4. Ceea ce s-a intamplat in 2021 se va amortiza cu procentele de crestere din anii anteriori si din ceea ce probabil urmeaza.

5. Dai impresia ca nu este bine ca oamenii sa cntribuie la fondurile de pensii pentru ca nu acopera inflatia sau cineva ii fura. Si nu acesta este adevarul.

Leon spunea...

Alta varianta,..prea Comunista:
"...Al doilea scenariu este acela al DEMOCRATIZATII pensiilor, adică nu în funcție de contributivitate ci în sumă fixă la toată lumea.

„În limbaj cu puternic impact emoțional, vi se fură contribuția. Adică pensia nu va veni după nivelul de contributivitate ci în sumă fixă la toată lumea, eventual vor fi câteva niveluri de pensie fixă. Democratizarea are loc prin inginerie inversă în timp ce citiți această opinie, creșterea pensiilor mici, care au avut contributivitate mică și aproprierea lor de cele mari, este democratizare de pensii”, a conchis Dragoș Damian."(Capital)..!!

micutzul spunea...

Ce dracu, toți onaniștii por posta aici?

M spunea...

@Andrei

Iar asta e părerea ta!

Pilonul 2 este un furt! De ce? Pentru că este o reducere a contribuției pentru a fi folosită în interes personal.

Eu am plătit la stat 25% din venit pentru CAS, din care s-au plătit pensiile generației trecute.

Cei de acum plătesc doar 21,25% iar restul și-l trag într-un cont propriu.
Deci, dacă ar plăti ca și mine, pensiile ar crește cu 15%. Diferența e în buzunarele unor companii care își trag sedii scumpe, au salarii imense și nu reușesc măcar să asigure protejarea banilor.

Înțeleg că sunteți rezist și USR dar cifrele nu au culoare politică.

Polonia și Ungaria și-au dat seama de catastrofa numită pilonul 2 prin care fondurile de pensii se scurg către firmele mamă.

Partea plătită de stat a crescut cu 10%. Partea administrată privat cu 5,9%.
Dacă nu poți întreabă-l pe Ghinea: care e mai mare 10% sau 5,9%?
😂 Acum depinde de câți bani și să plătești consultanța!!!!

Laleaua neagră spunea...

Din lipsa de bani pensiile militare mai pot aștepta 2-3 ani. Și tot asa și tot asa și foarte mulți din noi vor crapa...

M spunea...

@Petrescu Ion

Și care e media creșterii punctului de pensie?

Chiar credeți că sediile alea bengoase și salariile de mii de euro ale celor care administrează banii pică din cer?

Cădeți de acord, Dumnevoastră, cei doi rezistenți și blogului!!!!
Stimatul Andrei zice că media a fost de 5,9%.

Ce a adus pilonul 2? Furt instituțional!!!!

monteoru spunea...

Observati ca CSEJ se refera la viata militara de dupa 1995 precum si la cei ce se vaita ca au executat serviciul de lupta permanent.Nu va grabiti.
Eu zic ca sa cititi mai atent ce spune omul.

M spunea...

Sunt țări în care la vârsta pensionării, fiecare cetățean, că a muncit sau nu, primește o sumă fixă (un fel de pensie minimă).

Toate celelalte venituri (că e vorba de pensie de stat, privată, investiții, dividende etc.) se adaugă la această sumă.

M spunea...

Un fost polițist care lucrează acum ca șef de tură în serviciul de pază la Bruxelles zice că, din discuțiile cu funcționarii români, a reieșit că în principiu CE ar fi de acord ca pensiile militare să iasă din cei 9,4%.
În felul ăsta s-ar asigura spațiu bugetar pentru creșterea pensiilor contributive chiar de anul ăsta

În plus cică și Geoană (nu personal, să fim corecți) ar fi amintit și de obligațiile luate de România la intrarea în NATO și că acestea nu pot fi ignorate sau înlăturate de nu știu ce înțelegere a lui Ghinea. 😂 Recunosc, USR și Ghinea se bucură și pe acolo de o mare "dragoste".

Cezar spunea...

Vorbeste javra rosie..care a prins un ciolan colateral si nemeritat
Mai vorbea unul de la inaltimea celor 17000..ca una alta..icrele rosii nu sint prea scumpe..somonul la fel...

raul spunea...

Asa ,de amorul artei si de dragul lozincii ,sa ne aparam patria noastra draga!
Ca exemplu,pt viitor:
https://www.capital.ro/bogatii-ucrainei-parasesc-tara-rand-pe-rand-zeci-de-avioane-private-au-decolat-de-urgenta.html

Leon spunea...

"Comunicat din 14.02.2022
În data de 11.02.2022, la Cercul Militar Național a avut loc o întâlnire a liderilor celor mai active structuri asociative ale pensionarilor militari, după cum sunt menționate în adresa de mai jos. Subiectul întâlnirii l-a constituit stabilirea unui punct de vedere comun în ceea ce privește PLX 199/2020, Ordonanțele 130 și 132 din decembrie 2021 și viitorul pensiilor militare de stat.
În urma discuțiilor s-a concluzionat că PLX 199/2020, nu poate fi acceptată de către asociațiile prezente la întâlnire în varianta propusă de MApN și dezbătută/pasată de la Comisia pentru muncă la cea pentru apărare a Camerei Deputaților până la data de 14 August 2020. Soluția convenită a fost întocmirea și înaintarea către ministrul apărării și prim-ministru a unui proiect de Ordonanță de Urgență care să cuprindă modificări și amendamente agreate de toți semnatarii, la L223/2015 în varianta modificată prin OUG 57, 59 și 114. În principiu se va urmări eliminarea pct. VII din OUG 59 și se va solicita vot negativ la discutarea proiectului de lege pentru aprobarea în Parlament.
A fost de asemenea agreată și semnată o adresă către prim-ministru în vederea realizării unei întrevederi în format lărgit la care să participe reprezentanți ai structurilor asociative semnatare, miniștri/ directorii cu drept de avizare și consultare privind pensiile militare de stat, cu invitarea liderilor partidelor aflate la guvernare. Prezentăm mai jos adresa:
Președintele FORUMULUI SAOPSN
Col.r Marian TUDOR "

Paul Puiu spunea...

E foarte bine, numai sa se emite un act normativ cat mai repede ca si asa o ducem greu!!!!

Leo spunea...

E MIMĂ !

Andrei spunea...

@M

Fost polițist local de-al lui Nichita de la Iași, ajuns sef la UE. :D

Care le știe că după ce se schimba tura la Bruxelles, ieșeau cu el la o cafeluță și un platoaș Merkel și Macron să dicute despre Ghinea și USR.

Epic. Te ador!

Viorel spunea...

Nenea Doru. Nu exista așa ceva în Regimentul 30 Infanterie Gardă și Protocol (Secret / Infanterie) unde se efectua gardă în obiectivele importante din București conform regulamentelor militare specifice. Batalionul de Misiuni Speciale era compus din subofițeri și cei mai pregătiți militari în termen din R.G. care executau numai misiuni speciale (nu executau misiuni auxiliare). U.M. 01026 București de pe str. Ho și Min (fostele grajduri regale) și militarii în termen din localul 2 Ghencea, erau cei mai pregătiți militari înainte de 1990 iar cel mai mic incident era pedepsit aspru fiind mutat în Insula Mare a Brăilei. Ai făcut vreodată vreun raport la Cdt. Cernat, Boancă, Duță ca să le prezinți situația cu care te-ai / v-ați confruntat (24h / 24h) și nu ți-au fost soluționate ? Nu ai făcut pentru că nu ai știut ce ai de făcut. Nu poți fi considerat ca fost militar al Gărzii de Onoare dacă te plângi ca o băbuță. Mesaj transmis de un militar din R.G. înainte de 1990, Batalionul 2, Compania a 9-a cei care au fost în CC în 89.
Acum de la mine citire. Până în 1990 Armata României avea un efectiv cu tot cu P.c.c. de 330.000. Să nu-mi spui mie că era lipsă de personal, când eu m-am chinuit din anul 1983 și până în 1997 (prin raport scris) să mă mut de la Galați la Botoșani (inclusive 2 ani Economie Națională / la DLEN-ul de lângă tine, 1988-1990 cum cerea Nea Nicu ca să te muți unde vrei). Nu s-a putut din lipsă de funcții vacante. Trebuia să te informezi, să vânezi o pensionare sau o clasare medicală și prin intervenții să încadrezi o funcție în garnizoana unde doreai. Deci, afirmațiile din comentariul tău nu prea par a fi credibile.

Liviu PO spunea...

20-30 de ani ...

ifrim spunea...

@Rambo 2031.Până rămân cåteva compănii!

anonim spunea...

@ csej&reddog
Numărul angajaților MAI arestați preventiv a crescut cu 79%, arată bilanțul Direcției Generale Anticorupție(bilant pentru2021)
publicatia e userizda dar bilantul e real....chiar indulcit putin
corutia prezentata este doar cea oficiala dovedita,restuuul??? fara numar
https://www.g4media.ro/numarul-angajatilor-mai-arestati-preventiv-a-crescut-cu-79-arata-bilantul-directiei-generale-anticoruptie.html?fbclid=IwAR03Tq1-kfdACjPHZySoyTTkzp-O7UY8SVDSRH1w2NZLhHcjmrCE_r82srI

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si cati maistrii si subofiteri au fost convocati sa-si dea si ei cu parerea, sau ei sunt negrii si sclavi si nu au voie la marea coliva cu bomboana doar pentru Generali? Si cati rezervisti, indiferent de grad, cu pensii mici si medii au fost de acord cu tot ce se face? Sau ei sunt rasa inferioara pe listele lor?

reddog spunea...

Cezar
Pai daca era scump nu va permiteati sa mancati somon.
Plus ca incurcati icrele rosii cu alea negre.
Pareti cam dezinformat.
Dl Basescu ar fi spus direct: ce stie taranul ce e sofranul!!! 😂
Imi place ciolanul cu fasole. Asa la cazan in stil militar. 😁
Si icrele de crap. La Chilia-n Port. 😁

Pentru amatorii de icre rosii sau negre Diana Moraru vine cu niste informatii utile.

https://vinlavin.ro/caviarul-rosu-sau-icrele-rosii-tot-ce-trebuie-sa-stii/

reddog spunea...

Si icrele negre.
Un compatriot aflat intr-o vizita la o ferma de sturioni din Transnistria ne prezinta procesul tehnologic de obtinere a acestora.

Cu ajutoarele alea puteati incepe o mica afacere de genul asta.
Totul in viata tine de alegeri si decizii. 😁

https://youtu.be/VBRTaQwY0Kw

kostas spunea...

Deci, prin reducerea CAS cu 5% se vor adanci inechitatile deoarece beneficiari de marirea pensiilor vor fi doar cei pensionati dupa sept. 2017 si cei ce se vor pensiona dupa aplicarea reducerii CAS.

Șoimul spunea...

Du-te și tu la Ucraineni,dormi în serviciu și dacă scapi mai vorbim.
Primești de la ei pensie de veteran. În ruble!
Ce naiv ești, te compătimesc.

reddog spunea...

Don Corleone

Pseudonimul nu prea va avantajeaza cand dati astfel de informatii.
Tiriac a fost si el pe la MAI. Acum e milionar.
Parca era cu rachetele sau ceva de genul asta.
Asta e, a ales racheta corecta. 😁

M spunea...

@Don Corleone ( Cu e surdu, orbu e taci, campa cent’anni ‘mpaci )

Depinde cum vezi problema!!!!

1. Doctorii iau șpagă!!!! Să le mărim salariile să nu mai ia!!!!
2. Profesorii iau șpagă!!!! Să le mărim salariile să nu mai ia!!!!
3. Polițiștii iau șpagă!!!! Să îi arestăm!!! 😁

Sfatul meu pentru toți cei activi este să facă tot ce pot pentru a își asigura bătrânețea pentru că nu se mai pot baza pe pensii speciale iar salarizarea este de kkt!!!!!

Descoperirea secolului!!!!!! Dacă statul plătește prost polițiștii atunci povara salariilor se transferă spre interlopi!!!

M spunea...

@Andrei

Pentru ultima oară te rog să te potolești! Dacă tu nu înțelegi ce scriu eu nu e vina mea!

Știe mintea ta aia neputincioasă cine e tipul de care vorbesc?
Vai de capul vostru că vă pleacă membrii pe pustii locuri!

Reprezinți mizeria umană strânsă în jegul numit USR! Ești lipsit de bun simț!

Ghinea este cunoscut printre funcționarii de la CE pentru că are o problemă cu transpirația și, cum să spun delicat? - PUTE!!!


Te iert pentru că probabil, ca majoritatea membrilor rezist, tragi droguri pe nas și nu mai știi de tine!

Ce am scris este serios și am încredere în cel care a spus ce am reprodus mai sus!

reddog spunea...

Cornelius Flavius Ifrim
Din ce am vazut in declaratia aia comuna e si un fost subofiter pe acolo.
Marius Apostol, cel cu asociatia de veterani.
A fost prin Afganistan daca nu ma insel.
A fost avansat la gradul de slt dupa pensionare.

Dan B. spunea...

@CFI:

Citeam deunăzi regretul tău, cum că MM și Sof nu sunt convocați pentru a-și exprima și ei opiniile vs necesara modificare a legislației pensiilor militare sau/și reformarea sistemului de pensii, care va include și pe cele militare.
Eu m-am cam săturat de opiniile „opincii” Armatei, așa cum vă autovictimizați (v-a restricționat cineva ascensiunea militară?), căci cum pot fi ei convocați și unde, dacă nu activează în vreo structură asociativă, pentru a-și prezenta punctele de vedere? Ca să nu mai amintesc că marea lor majoritate nu știu a lega două propoziții într-o frază, ca să nu mai zic de comoditatea lor manifestată în ceea ce privește informarea în domeniu.
Fă bine și vorbește doar în numele tău, așa cum procedăm noi, ceilalți din acest grup, și numai după o minimă informare! Țin să-ți amintesc că sunt și destui ofițeri superiori în grup, cei muți, care doar lecturează, întrucât și ei sunt tarați cu aceleași carențe de personalitate.

Viorel spunea...

Șoim al patriei. Când postezi un răspuns la un comenariu, scrie și numele sau pseudonimul celui căruia i te adresezi, astfel persoana vizată îți va putea răspunde. Par example, tu cui te-ai adresat acum ?

raul spunea...

@,M
Subscriu,furt ,dar de ala mare!Culmea ,datorita vandutilor de conducatori ,perfect legal!Mai vezi ,SIFurile ,Fondul Propietatea etc etc!Fuck you asa capitalism!

Viorel spunea...

reddog. OAMENI TARI. Marius Apostol, militarul a cărui viață s-a schimbat în Afganistan, cu câteva ore înainte de asasinarea lui Osama Bin Laden.
Plutonierul adj. Marius Apostol, acum cetățean de onoare al orașului Bragadiru și membru al Batalionului 500 Sprijin din București, a fost în șase misiuni internaționale, în perioada 1996-2011: Bosnia-Herțegovina, Irak și Afganistan. Cu uniforma perfect aranjată, purtând pe ea toate însemnele care alcătuiesc CV-ul unui militar, de la misiuni, la decorații și cursuri, vorbește despre aceste experiențe internaționale. Își alege încet cuvintele, pentru a nu spune ceva greșit, pentru a vorbi frumos, aranjat – la fel ca ținuta militarului. Aceasta, în ciuda disconfortului fizic pe care i-l provoacă urmele războiului.

doru spunea...

raspuns pentru Viorel! habar nu ai despre ce a fost vorba referitor la reg. 30 garda! cred ca e bine sa te abtii! Cei pe care i-ai mentionat aici ,nici nu te primeau sa vorbesti ! unii au dus greul in regimentul ala cu dotarile full in grajdurile regale ,dupa cum bine ai spus! Aveau pretentia sa fie soldati instruiti si echipati doar pentru ceremoniale ,dar conditii de animale in #grajduri#asa cum ai spus ! deci stii despre ce vorbim, nu mai spun ce mancare demna de g.a.z .primeau soldatii , ai fost vreodata sa vezi unde se imbaiau militarii ,chiar si dupa 1990 a durat multi ani pana ai beneficiat de conditii minime! AI stiut ca militarii se imbaiau la uzina de peste drum fosta I.M.E.B.)si numai sambata ,cand muncitorii erau pe schimb intr-un numar mai mic? NU VORBI DACA HABAR NU AI!

Dan B. spunea...

@CFI:

Uite un exemplu, care nu-i clasic între MM și Sof, un om de toată lauda, dl Apostol. Și, să știi, că printre membri fondatori ai LADPM, avem și noi un exemplar „rara avis”.
„Marius Apostol, militarul a cărui viață s-a schimbat în Afganistan, cu câteva ore înainte de asasinarea lui Osama Bin Laden.
Plutonierul adj. Marius Apostol, acum cetățean de onoare al orașului Bragadiru și membru al Batalionului 500 Sprijin din București, a fost în șase misiuni internaționale, în perioada 1996-2011: Bosnia-Herțegovina, Irak și Afganistan. Cu uniforma perfect aranjată, purtând pe ea toate însemnele care alcătuiesc CV-ul unui militar, de la misiuni, la decorații și cursuri, vorbește despre aceste experiențe internaționale. Își alege încet cuvintele, pentru a nu spune ceva greșit, pentru a vorbi frumos, aranjat – la fel ca ținuta militarului. Aceasta, în ciuda disconfortului fizic pe care i-l provoacă urmele războiului.”

M spunea...

@raul

Capitalismul e bine ATUNCI CÂND FUNCȚIONEAZĂ!!!!!

NU când ești la stăpân care te suge sub "umbrela" pieței libere!!!

Când noi avem două firme producătoare de gaze cum mama dracului să avem competiție liberă????

Am vândut tot pe bani putini și s-au creat monopoluri!

Cum domnule anul trecut la Bursa București avem firme care au crescut cu 120% dar randamentul pensiilor e de 6%?????????
În ce plm au investit?????
De ce nu au învestit în firme românești?????

M spunea...

Reducerea cu 5% a CAS înseamnă și reducerea cu 20% a veniturilor la bugetul de pensii.

Se pune întrebarea: mai dăm pensii? Dacă da, atunci e nevoie de banii ăia și nu pot veni decât de la buget!

Bun! De la buget! De unde tai?

Cuțu a scos o goangă pentru ca PSD-istul de la finanțe să spună că nu se poate!

Vedeți? Noi am crește salariile dar nu vrea PSD!

Joc penibil de imagine pentru rumegătoare!

Apropo, ați văzut cât a crescut Cuțu în sondaje? Pe ce? Pe opoziția la creșterea taxelor și impozitelor propusă de PSD!!!!
Uite așa pierde PSD pe mâna lor!

Introducerea CAS la pensii este atribuită PSD iar creșterea "pensiilor speciale cu 20%" tot PSD! 😁

anonim spunea...

@M
Nu stiu cum trebuie "vazuta" problema dar eu am dat un link cu date oficiale ale MAI,si doar atat (crestere cu 79% a angajatilor retinuti fata de anul anterior) Daca plecam de la premisa ca "ma duc in politie sa ma plateasca interlopii" n-am rezolvat nimic.Si nu mai spuneti ca politistii au salarii mici ca picati de mincinos
Iar "sfaturile" pe care le dati cred ca ar fi bine sa le pastrati pt dvs,ca din text cam rezulta filozofia dvs de viata....si nu e primul cu "sfaturi" pe acelasi calapod.Sa va traduc ce se intelege mai ales din incheiere?
"Sfatul meu pentru toți cei activi este să facă tot ce pot pentru a își asigura bătrânețea pentru că nu se mai pot baza pe pensii speciale iar salarizarea este de kkt!!!"....se vede ca etapa cu "clantele" ati depasit-o demult.Ulterior ati trecut in postura de "colector" de la subordonati
PS si da lipseste punctul 4
....cat dai ca sa-ti intind o linie de furtun sa sting repede....caaaa io de fapt n-am nici o graba,tura-i lunga.Da-o dracu poa sa arda!!
Maine purtatorul de vorbe o sa explice la tv cat de repede si eficient ne-am miscat pe ore minute si secunde.Ca cine o sa verifice? Tot noi!!:))
E ca la gaz sau electrica Ai o reclamatie impotriva mea? Da-o'ncoace ca tot eu o rezolv

Calinmihaib12 spunea...

Câțu..așa cum îl vedeți,..e omul PSD- ului..!( ca și toți
"oponenții"..de..
SERVICI(I)-U,din 1990 încoace..!

M spunea...

@Don Corleone ( Cu e surdu, orbu e taci, campa cent’anni ‘mpaci )

Ura și neputința specifică unora dintre cei de la MApN.

Vă roade? Nu??? 😁

Să vă explic de ce sunteți patetic??

Pentru că eu am răspuns principial, fără să jignesc pe nimeni, spunând punctul meu de vedere!

Dumneata ai intrat imediat în jigniri de țoapă, în generalizări patetice și într-o lipsă crasă de înțelegere a unei societăți!

Da, domnule, din Alaska în Noua Zeelandă dacă nu plătești bine polițiștii îi vor plăti infractorii!
Vrăjeala cu conștiința, cu poza la panoul de onoare e o tâmpenie!

Unii dintre cei de la MApN suferă de un imens complex de inferioritate altfel nu ar comenta mereu ce se întâmplă în MAI!!!

Sfatul meu pentru activi: asigurați-vă bătrânețea! Nici o lege nu e de neschimbat! Vă puteți trezi fără pensie oricând.

Dan B. spunea...

@Calinmihaib:

Se pare că ai nevoie de un consult psihologic, cu tratament psihiatric aferent! Cum se face că, dintrodată, Cîțu a ajuns „stângist”? Dacă n-ai perceput fenta, aia cu sabotarea eforturilor PSD-iste, ceva în sensul lansării și legiferării de către liberali, aflați în opoziție, a majorării alocațiilor pentru copii (nu se putea PSD a se opune!), ....., PSD s-a conformat. Când rolul a fost inversat, PNL s-a dat de ceasul morții, că bugetul nu permite.
Aceeași manevră s-a inițiat și acum, când Cîțu, altruistul, vrea reducerea fiscalizării muncii, doar pentru a „băga în corzi” PSD și ca infractorul PNL să mai câștige 4-5 procente la imagine.

anonim spunea...

Am vazut traducerea asta facuta de inculti in filme "pathetic=patetic" cand de fapt inseamna altceva.
In rest nimic de comentat inafara faptului ca semanati cu o alta persoana pana la identificare, in placerea de a fi pres si lingator de clante cit si in indaratnicia de a refuza adevarul si in exacerbarea unui egoism monstruos.Restul e MANIPULARE!!
" Da, domnule, din Alaska în Noua Zeelandă dacă nu plătești bine polițiștii îi vor plăti infractorii!"
Si dupa ce-i platesti ca pe doctori sau pe magistrati vei constata un singur lucru.... cresterea pretentiilor la valoarea spagii

Polițiști de frontieră, reținuți pentru mită. Cereau între 50 și 100 de euro de la șoferii de TIR ca să-i treacă peste coada de la vamă

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/politisti-de-frontiera-retinuti-pentru-luare-de-mita-1762737

Pentru fiecare caz de coruptie in armata gasesc cel putin 20-30 in politie.....asta probabil inseamna pentru unii "patetici" ca armata e platita de 20-30X mai bine??....Chiar asa sa fie?? Cu sporurile veniturile salariale ale politienilor sunt mai mari la functii si grade echivalente la agenti versus mm si subof chiar cu mult mai mari.Eu oricum refuz sa-i mai consider militari cat timp au grade profesionale ca orice invatator,ceferist sau medic.
Dupa 20 de ani de afaceri "la mamica si taticu" intra pe filiera indecenta in politie inca vreo 10 ani si iese la pensie militar si colonel pe deasupra
Ne explica"pateticul" M cum e cu politienii deveniti colonei la pensie "din Alaska pana-n Noua Zeelanda" via Germania ,Franta and &

M spunea...

Nu pot să nu comentez pentru că eu clocotesc de revoltă. 🤬

Cum spuneam, într-un an, între 15 și 20 de dascăli sunt arestați pentru pedofilie!
Îți trimiți copiii la școală și o bestie își bate joc de ei.

Azi, un profesor de desen a fost arestat. A îmbătat o fetiță de 15 ani, eleva lui, iar apoi a violat-o!
Îngrozitor!!!!!

La fel de revoltător este că televiziunile au dat asta la "și altele" (unele nu au dat știrea deloc).

Dacă era polițist sau militar și nu profesor?????
Erau toate matracucile cu mucii pe microfoane? Erau!!!!!

Ura împotriva oamenilor în uniformă se cultivă! Este programată, exploatată!

Profesorii scapă ușor! Vedeți revoltă? Vedeți emisiuni până târziu în noapte? Ce să înțeleg că profesorii au liber la pedofilie și viol, sau dacă nu liber măcar sunt priviți cu înțelegere?????
Asta e România? Asta e "opinia publică"?

Dacă era nepoata mea, Doamne ferește, nu aveau ăștia ce profesor să mai aresteze!!!!

Calinmihaib12 spunea...

DOMNILOR:
..De ce, în CONTEXTUL
pe care îl descrieți ..,"realizat" în cei 32 de ani..:de către "politicieni",..MAI MERGEȚI LA VOT..și ii "girati"..și legitima ți..SĂ VÂNDĂ TOATĂ ROMÂNIA..și..SĂ CUMPE RE.."GUNOAIE"..IMPORTATE= pe care le ard.. POLUÂND:..atmosfera ,orașele, satele..și SUFLETELE NOASTRE..?

Calinmihaib12 spunea...

Dan B.:
(14:40'/15.02.a.c.)
..trecând peste.. insolența,neștiința și..confuzia TA..(!)(MEDICII "consultă", nu..psihologii..!),
..TU..mergi după..
FENTE INVENTATE.., "TROLINGISTE"( ca să folosesc un cuvânt.. "derivat"(!)..și nu înțelegi/sau te faci că nu înțelegi(=fals
lucrativ!)"JOCURILE" ..POLITICIANISTE..făcute timp de 32 de ani ..de către urmașii.. SÂNGEROȘI ai PCR-ului , deveniți peste.. "NOAPTEA" de până în dec.'89..FSN-iștii care s-au divizat în cele 2 mari "fracțiu ni" :PSDR și PDL:simu latoare ale "stângii" și "dreptei"..stângii +FANTOMELE"partidelor istorice",+.."REZERVELE" de la.."GALERIA" BOLȘEVICĂ(!) = pt.a SIMULA o "democrație"
"pluripartidistă", cu
..PUTERE și"opoziție"
["opoziție" a unei..
OPOZIȚII VERITABILE, AUTENTICE (cam INEXIS TENTĂ..!)=cu scopul:
ÎNȘELĂRII.."LUMII",DEVALIZĂRII..țării și ACOPERIRII..FĂRĂDELEGILOR SĂVÂRȘITE..!= MULT comentate chiar pe acest blog..!

M spunea...

@Calinmihaib

Serios? Tocmai absența unor votanți informați și responsabili ne-a adus aici!

Românii (și nu numai) votează visceral, pe bază de "nu îmi place".

Dau exemplul meu pentru că nu vreau să jignesc pe cineva!
Eram susținător al lui Firea (deși nu sunt al PSD).
După 10 august Firea, în bătălia ei cu Carmen Dana avut niște declarații ofensatoare la adresa jandarmilor. Dacă ai ceva cu Carmen Dan o înjuri pe aia nu "dai cu mantă".
Am luat decizia să o las să fie votată de rezistenții cu care se identifica.
Ce să vezi? Rezistenții și votat Nicușor Dan!!!!

M spunea...

@Dan B.

Se pare că ai nevoie de un consult psihologic, cu tratament psihiatric aferent!

Nu se poate! Psihiatrii pot prescrie tratament "psihiatric".
Psihologul se ocupă de tratarea problemelor mintale și emoționale prin ședințe de consiliere, dar fără să aibă voie să prescrie medicamente.

@Calinmihaib

Cuțu e de stânga dintr-o imensă eroare!!!! USR e de stânga și Cuțu ar vrea să adune o parte din electoratul radicalizat al USR. Mai spuneam eu că partidele contează tocmai pe un nucleu dur, radical de susținători!

Ce își zice Cuțu? Electoratul de dreapta este asigurat al PNL pentru că doar nu o să se ducă spre AUR!!!?! Atunci să încerc să "ciugulesc" ceva din stânga, ori de la PSD ori de la USR!

Vrăjeala că partidele astea provin din FSN e o scorneală! FSN-iștii sunt oale și ulcele! Oricum mai puțin "bolșevici" decât partidele cică nou apărute de genul USR!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(11:54'/17.02.a.c.):
..ceea ce scrii., îmi confirmă faptul că nu greșesc în ceea ce.. am scris în comenta riu..!;
..cum ai putut să te înșeli..într-atât:..
Încât sa crezi că d-na FIREA..e.."fana"..
"reziștilor.."(care de fapt= nici NU există)..!
"SCENA" POLITICĂ din ROMÂNIA..cu părere de rău..este cam așa cum am mai scris de câteva ori aici pe blog, chiar și azi: într-un comentariu adresat lui Dan B.:..
deruland..mai jos,acest topic..!
Analizează mai atent
TOT ce NI s-a întâm plat: NOUĂ=românilor, și mai ales: nouă militarilor pensiona ri, mai "vechi" sau mai "noi "..și poate vei"realiza".. REALI TATEA:socio-politică, economică,sanitară, educațională,..etc...REALIZATĂ de..urmașii de tip..epigonic..ai PCR-iști lor..!!
Cât privește"absența"
.."votanților"..REALITATEA ROMÂNEASCĂ..te
cam..contrazice:au fost alegeri cu mulți votanți în anii '90,număr de votanți care a scăzut treptat ,dar care în 2014..a crescut la 12.000.000 = la prezidențiale.!; REZULTATUL alegerilor succesive..cu MULȚI sau PUȚINI "votanți" ..,este ACESTA..care îl VEDEM și..SIMȚIM.. de 32 de ani..!!
Despre.."votanți":e..facil și "folositor":
..să le arunci în cârcă.."RESPONSABILITATEA"=care ÎN REALITA TE,nu e a lor,ci..a..
ALEȘILOR:care ii prostesc: prin TOATE MIJLOACELE,inclusiv..
MASS-MEDIA..DE TOATE FELURILE(!)pe votanți = promițând..VRUTE și NEVRUTE.., după care: ajunși la PUTERE și la.."butoane", fac cu totul altceva:..JAF, PRAF și PULBERE..în, și..din țara noastră = ROMÂNIA=..!