Un produs Blogger.

joi, februarie 03, 2022

Cum a ajuns CI-st un ofițer din Regimentul 30 Gardă?

223 comments

 Memorii publicate îi revista Vitralii-Lumini și Umbre. 

Continuarea memoriilor col. (r.) dr. Gheorghe (Geo) Stroe în ediția online pe site-ul ACMRR din SRI- revista Vitralii









223 de comentarii:

1 – 200 din 223   Mai noi›   Cele mai noi»
raul spunea...

N-am nici o gara cu ei!Ce ma doare e jigodismul lor de dupa revolutie cand au predat o tara independenta ,pe proces verbal si pe moca (exceptie niste beneficii pt granguri) unor alte javre mondialiste,jandarmul american,fara nici un beneficiu pt noi romanii!👿🤮

anonim spunea...

beneficii!...Dar pentru ei ...DA!
Eu n-am reusit sa citesc pana la sfarsit "frumoasa romanta" ca m-au podidit lacrimile,de la usturoiul pe care nenea asta NU l-a mancat si nici gura nu-i miroase
Mi-au dat lacrimile de la usturoiul lui exact ca atunci cand l-am citit tot in Vitralii pe nepretuitul si "nevinovatul" general Iulian Vlad
@Huhu marfa noua pt bloaga
https://www.youtube.com/watch?v=MAmbxRc62bc

anonim spunea...

Am reusit sa citesc tot!
EXTRAORDINAR! FORMIDABIL! NEMAIVAZUT!.... ce CIA ce KGB....niste prosti toti!
Noroc cu ai nostri falnici ca brazii.URAAAAA!!!!
E bine Huhule ca ai inceput sa-ti scrii biografia.Trebuia sa incepi odata si odata
https://www.youtube.com/watch?v=MAmbxRc62bc

Mike Mike spunea...

Interesant cum se facea managementul resurselor umane mai precis politica de personal. Ok, batranii au plecat dar intrebarea este pe cine au adus in structuri si cui au predat ei stafeta? Indivizii de la cadre erau bine pregatiti sau doar functionari cu ochi de cal? Aveau vechime pe teren la operativ sau nu? Pe ce criterii selectau viitori contraspioni si spioni? Urmarea se vede acum.
Le doresc succes. In 2030 vor face analiza post actiune si vor intelege sper. Sau nu!

Leo spunea...

C.I-ştii din MApN aparţineau de Direcţia a IV-a UM 0632 din cadrul DSS șierau recrutați în principal din cei mai pregătiți ofițeri din MApN.
La revoluție UM 632 avea un efectiv total de 1133 lucrători , din care 921 erau ofiţeri care vor fi preluaţi la sfîrşitul anului 1989 de către structurile militare de informaţii aparţinînd M.Ap.N.
DGIA-ul însuși avea CI-şti la toate structurile ei.
Inclusiv toate unitățile MAI-ului aveai CI-ști.

Cezar spunea...

Cam romantata si cam trasa de par..prezentarea marelui ofiter de garda care visa musai sa mearga in China..
Oare cînd a invatat atîtea limbi straine..printre care si chineza?
In rest si el ca toti ceilalti din DSS..au fost foarte surprinsi de evenimentele din 89
Normal..doar plimbînd hîrtii prin birourile intunecate..

Calinmihaib12 spunea...

Raul:
..de ce dezinformezi?
, în ciuda..evidenței = contrare..?!??
."PUTEREA" în ROMÂNIA
din dec.'89..și până în PREZENT(adevărata
PUTERE,ABSCONSĂ"ROȘIE"..!) a fost luată de
o facțiune comunistă din PCR, sprijinită "en gros"..de ROSSIA
(URSS)..!,prin LOVITU RA DE STAT de tip bolșevic..!
Te-ai născut acum.., de faci pe neînțelegă torul..?!
Americanii..în afară de.."comuna" DEVESELU
și fabrica olteană.. FORD..nu prea au mare lucru în ROMÂNIA..!

Mihai spunea...

Cand plecam la negocieri contracte atat intern cat si extern aveau baietii astia o vorba; " voi cu stiinta si negocierile ,noi cu mapa si documentele"!!
Asta ca sa stiti cine era cu mapa si cine cu sapa !!!!!

anonim spunea...

preluare Asociatia ADMAR

Asociatia ADMAR - Apararea Drepturilor Militarilor Activi Si In Rezerva
29 noiembrie 2021 ·
Armata generalilor.
Anul acesta, Iohannis, comandantul suprem al democrației înarmate, a înaintat 63 de ofițeri in gradul de general, din care unul la gradul de general cu 4 stele( 19 de la MAI și 44 din MApN si servicii).
63.....
https://www.ziuaveche.ro/.../lista-avansarilor-in-grad-de...
Romania are 2000 de generali și chestori, din care 150 sunt activi.
Deja numărul generalilor a depășit numărul veteranilor de război si a veteranilor din teatrele de operațiunii. In acest ritm peste câțiva ani o sa avem un corp de armata distinct, format doar din generali, ce vor sta pavăză cu arma la picior, în fața oricărui dușman care va încerca să ne penetreze granița...
Suntem singura armata NATO care are un general pe post de comandant de escadrila in aviație si o grămadă de amirali fără nave de lupta.
Romania este campioana mondiala a generalilor cu 4 stele, daca in timpul regimului comunist, Nicolae Ceaușescu a avansat doar 3 GENERALI în gradul maxim(4 stele), cu unul mai puțin decât predecesorul său, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Băsescu a avansat 28, Iliescu 26, iar Constantinescu 9.
Asta în timp ce militarilor nu le-a fost majorat salariul de funcție din 2009, iar pensionarii militari au fost săriți de indexări timp de doi ani.
*Dulce et decorum est pro patria mori*

anonim spunea...

Sceptici din fire, ne punem meticulos pe verificat.
Stupoare maximă: așa e.
„Bătălia de la Nassiriyah” a lui Ciucă e un fake de proporții. Umflat la proporții imense de către corespondentul TVR și al Radio România Actualități, Radu Dobrițoiu, fin al lui Nicolae Ciucă, potrivit unor surse, și actual consilier ministerial al acestuia.
”Onorabilul domn Ciucă nu și-a construit doar cariera cu sprijin din exterior, a lucrat și pentru imagine cu grijă și cam singurul profesionalism de care dă dovadă. În urmă cu câțiva ani Radu Dobrițoiu, un angajat al TVR care sprijină fără rezerve ascensiunea generalului și pe a grupului de interese din jurul său, produce o mistificare de presă sub titlul „Bătălia de la Nassiriyah, prima lupta a Armatei Române de după cel de-al doilea război mondial”. Astazi i-am pune reportajului eticheta „fake news”, dar în urmă cu câțiva ani era doar o minciună ordinară. Nu există în istorie nicio batălie de la Nassiryah în perioada în care domnul Ciucă se ascundea în comandamentul batalionului, cum nu există performanță remarcabilă a domnului Ciucă în ultimii 7 ani de când păstorește destinele Armatei. Asta doar ca să înțelegem lipsa totală de scrupule a unui individ care, demonstrat, calcă orice în picioare pentru a-și alimenta orgoliul și îngâmfarea”.

continuarea eeee.... si mai si:)))

https://octavpelin.wordpress.com/2021/10/21/biografia-rusinoasa-a-generalului-nicolae-ciuca-erou-la-apelul-bocancilor/?fbclid=IwAR197oAf1L9huq42wmwC3ToJSm2vGTTR6itbH8rmZh-TJMeIqP6zesycrG4

Iulian Mareș spunea...

Participai la negocieri de contracte? ...parca se făceau centralizat, nici hârtia de cur nu era cumpărată de UM!

Liviu PO spunea...

O adunatura care nu stiau cum sa te faulteze mai bine...Daca le intrai in colimator erai terminat ca si cariera militara...In timpul loviturii de stat am tinut un jurnal de lupta...M-am trezit fara el...Cine stie ce puscarie infundam daca nu ar fi cazut sistemul si cine stie unde au ajuns acele inscrisuri...

ifrim spunea...

Zice ceva de de contrainformații rezerviști.Deci astăzi cine este CIstul nostru?

Cezar spunea...

NB
Nu ma pot abtine...eu nespecialistul in materie..
Inclusiv..modul de extragere de la MApN si legendare a identitatii..viitorului ooo7-de Dolhasca-este de tot rîsul
Dau eu doua variante..
Dupa ce se punea totul deacord la nivel inalt..ofiterului îi venea asa o .."promovare "in economia nationala..la fabrica de ciment din Cocirlatii din Vale..unde NU AJUNGEA NICIODATA
DISPAREA SI INTRA IN LABORATOARELE DSS..ETC
SAU UNA MAI DURA DAR SI MAI CREDIBILA
CU STIINTA SA..I SE INSCENA CEVA..IN URMA CARUI FAPT ERA TRECUT IN REZERVA..BLA..BLA
DISPAREA DIN PEISAJ..SI..ETC..ETC..
DAR NU
VINE ORDINUL LA COMANDANT PE CARE SCRIA CE SI CUM..LEGAT DE DSS..SI COMANDANTUL BAIAT DESTEPT SFATUIT DE ALT DESTEPT FACE CAREUL UNITATII SI.L ANUNTA CU VOCE BUBUITOARE...PLEACA LA SECU BAA..POATE CHIAR IN CHINA.🤣🤣🤣
Ce sa mai comentez daca.i real nici nu.i de mirare ca in 89..i.au surprins pe tonti
P.S.
In Timisoara..un pirlit de popa reformat..a jucat pe degete securitatea lu Ceausescu
Da.i Doamne sa nu mai fie asa

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa nu ii injuram, fiind singurii patrioti, si in comunism, si acum! Ca unii au profitat de prosti si prostia generala din societate si politica, asta nu ma face gelos si nu ma franez sa nu-i felicit ca au luat ei niste chestii, bunuri sau bani, tinandu-le aici in Romania si oferind romanilor locuri de munca, decat sa pice pe laba veneticilor! Ei si-au aparat tara ca lucratori activi, sub juramant si ca patrioti, nu ca tradatori si turnatori ca Basanau sau marele spanzurat pentru niste arginti mizerabili! ,,Iubesc tradarea, dar nu si tradatorii,'' spuneau romanii, si mare dreptate aveau!

Liviu PO spunea...

Militarilor nu le-a fost majorat salariul (solda )prin abuz in serviciu...Din aprilie 2012 ar fi trebuit sa aiba calculate soldele cu vrs = 600 lei.Indata (pe 25 martie) se implinesc zece ani de la aceasta infractiune,deci se prescrie...Are cineva chef de un denunt?

Liviu PO spunea...

"cei mai pregatiti ofiteri din mapn"?Ati fost cist?

Viorel spunea...

Am citit integral materialul prezentat în link și pare destul de credibil fiind destul de bine argumentat și fără nici o dovadă certă precum că această bătălie a existat.
Coroborat acest caz cu cel al plagiatului (dacă se va dovedi adevărat) este mai mult decât colaborarea doamnei Mona Muscă cu securitatea, care s-a retras din politică și și-a văzut de viața dumneaei. Oare fostul „Erou” cum l-a numit presa, fostul Șef al SMG/SMAp, fostul ministru și actualul prim ministru ce va face ? V-a rezista în fața acestor acuzații fără răspuns ?
Biografia rușinoasă a generalului Nicolae Ciucă. ”Erou” la apelul bocancilor!

reddog spunea...

Bejan avea in jur de 55 de ani.
In decembrie a murit un alt fost director de la Poarta Alba, Alexandru Iulian.Avea in jur de 70 de ani. Tot infarct.
Dumnezeu Sa-i Ierte!

https://m.ziare.com/claudiu-bejan/a-murit-claudiu-bejan-fost-director-administratia-penitenciarelor-1723583

Mihai spunea...

Mares ,fa diferenta intre contracte cu caracter special si contracte pe branza ,rechizite ,cartofi,carne ,mezeluri atribuite prin licitații de compartimentul logistic,etc.
La astea din urma se implicau doar in verificarea furnizorilor.
La cele cu caracter special icheiate de comisii interministeriale cu terti lucrurile stateau cu totul diferit si cu raportare pe fiecare faza a negocierilor.

Iulian Mareș spunea...

reddog,
Condoleanțe pt moartea fostului tău șef, inclusiv la Poarta Albă!
Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

Huhu Rezea spunea...

Liviu Po
Cum să fie abuz când acea VRS-600 lei a fost eliminată prin lege?

raul spunea...

@Caline ,nu stiu ce-ai inteles tu!
Râsu' plânsu'

Pleoapă cu dinţi, cu lacrimă mânjită,
sare căzută în bucate,
dovadă că nu pot trăi numai acum
sunt amintirele mele, toate ...

Dovadă că nu pot vedea fără martori
e copilăria, adolescenţa mea,
dublând nefiinţa acestei secunde
cu nefiinţa ei de cândva.

Ah, râsu' plânsu'
ah, râsu' plânsu'
mă bufneşte când spun
secundei vechi putrezind în secunda
de-acum.

Ah, râsu' plânsu'
ah, râsu' plânsu'
în ochiul lucrurilor reci
şi-n dintele lor muşcător, ca şi sceptrul
neinventaţilor regi.

M spunea...

@reddog

Nu se poate? Bejan? Să îi fie țărâna ușoară!!!
L-am cunoscut prin 2014 când era director.
Un om deosebit!!!
Păcat!!!

HALA spunea...

Nu știu ce lucruri bune puteau face CI-știi prin unități dar știu câte lucruri rele au făcut, au nenorocit oameni, mai ales ofițeri. Personal cred că oamenii ăștia nu și_au iubit patria ci doar pe ei înșiși.
Eu toată viața pregătind numai misiuni de luptă, pentru care ciucă nici nu s-a gândit să mă pună alături de el în criminala lege 168,eram permanent spionat, amenințat și stresat până la epuizare de către acești CI-isti, care alături de partid îmi făceau viața un calvar, șantajându-mă cu abaterile disciplinare ale soldaților și care tocmai ei erau informatorii cei mai iubiți de către tovarășii ăștia.
Efectiv mi-e scârbă.

spiritul lui Haret spunea...

Sistemul de supraveghere era universal.Supraveghetorii erau la randul lor supravegheati
Toti comandantii inclusiv ministrul ApN erau supraveghiati.Acesta era modelul.Puteti fi sau nu de acord cu mine dar norocul nostru a fost ca ceistii au fost recrutati din MApN si nu din cei cu scoala la Baneasa.Sistemul de dupa 1989 a preluat ofiterii fosti ceisti si in opinia mea nu a gresit.In multe situatii au fost mai agresivi activistii de partid.
Am cunoscut ceisti ,ofiteri de moda veche.Unii aveau slabiciuni omenesti.Cand auzea seful lor ce faceau isi punea mainile in cap.
La anumite nivele ca sa nu fii prins cu pantalonii in vine faceai schimb de informatii cu ceistii spre binele si veselia tuturor.Nu intru in amanunte dar era belea sa ne dam la picioare unii la altii.

Calinmihaib12 spunea...

Am înțeles exact ceea ce SUBCONȘTIENTUL..și "simpatiile" tale te-au făcut să scrii, destul de limpede(!):
1."vorbești: numind .."revoluție"..,ceea ce de fapt= A FOST O
LOVITURĂ DE STAT dată de o f(r-e)acțiune a PCR-ului cu sprijinul URSS:care și-a pus la comanda OFICIALĂ..a ROMÂNIEI: oamenii săi
alesi "pe sprânceană" ..!; 2..îi numești pe americani:"jandarmi"
,ca și când RUȘII nu ar fost EI:JANDARMI ADEVĂRAȚI(..!): chiar și acum:.."băntuind". .prin multe țări euro pene social-democrate
(..și nu numai..!), precum și prin..ȚĂRI din ALTE CONTINENTE.!
3.te amăgești cu Româ nia "independentă"..a
lui Ceaușescu (SĂRACA ..țară bogată..= cu
OAMENI SĂRACI..!)..cu magazine goale..și pentru ce..?
..pentru SĂRĂCIA..și HAOSUL pe care le-a
generat și s-au accen tuat..până în PREZENT ..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Malaimare Ciucale iar a comis-o si si-a mai facut cateva milioane de dusmani ca e botă si abuziv? A emis o OUG pe certificate si alte restrangeri in pandemie, dar faca ca sa fie semnata de ministrul Sanatatii si alti ministrii di Guvern, deci ca sluga iohanista cineva l-a invatat s-o faca solo in seara asta si in cateva minute s-a umplut centrul Bucale cu contestatari demonstranti! Urmeaza sa i se stranga latul demiterii, cat de curand si hiar si din partea PNL, ia Budai a fost propus pentru remaniere de jegurile PNL, Ciuca declarand ca nu-si bag botu'! Cine e la MIJloc? Drogatul Câțos, care il vrea si pe Ciucale jos sa-i ia locul frumos, dar vraghia Mihai Viteazul ca o sa ia in labp prazul! Acum, in Bucale, magarii in Piață rag tare!

anonim spunea...

Articolul a aparut in 21.10.2021
Pana acum era timp mai mult decat suficient pentru intentarea cel putin a unui proces pt calomnie(mai ales ca nu o facea personal,avea suficienti juristi la dispozitie),dar probabil caaa....

reddog spunea...

M
Da!
Avea probleme cu inima de mai mult timp. Stresul!
Fiind si unul dintre putinii chestori din ANP.
Rar se fac avansari la gradul de chestor in sistemul penitenciar.

Liviu PO spunea...

Nu va suparati,dar juisati...Acesti indivizi si nemurimea lor au distrus tara...Ei aveau toate informatiile economice si modus operandi a fost ceva de genul:Plantare de marionete in toate functiile statului pe care le-au dirijat cum au vrut...Ei sunt cei din spatele celor care au vandut industria tarii la fiare vechi...Paradoxul ca acest modus operandi a devenit un modus vivendi in Romania...si ca actualul SRI prin posibilitatea legala de a face afaceri "acoperite" devalizeaza de fapt bugetul de stat de sume consistente pentru ca burtosii sa poata juca table la Monte Carlo...Vae Victis!Cum nu vii tu Tepes Doamne?

anonim spunea...

@huhu
Poate pentru unii nu-i abrogat.Doar ti se pare

"Pretextul invocat de CSM este că în acest moment judecătorii de la Înalta Curte, din CSM și de la Inspecția Judiciară - instituții care au buget propriu - încasează salarii calculate la o valoare de referință sectorială de 605,22 de lei, în timp ce toți ceilalți judecători din țară au salariile calculate la o valoare de referință sectorială de 484,18 lei."

08.04.2021
https://romania.europalibera.org/a/31193050.html

luchy19 spunea...

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/comisia-europeana-pensiile-militare-trebuie-incluse-reforma-pensiilor-asumata-pnrr-1_61fb72f05163ec42717c1b52/index.html

Mihai spunea...

rambo
Fost coleg CI -stul de la TM a infiintat cu grad de cpt 0215.
Apoi in cativa ani a ajuns col ,deputat .....Huhurez il stie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liviu Po, sa nu confundam securistii-patrioții cu minti sclipitoare cu jartelele, laturoaiele si gunoaiele ciripitoare, gen Băsănău si Mălaimare din spanzuratoare. Chiar ca ei n-au furat, doar stiau ca sunt bunuri si bani fara stapan, abandonate de vechii vatafi din frică de represalii, si le-au recuperat, fara a le fura, doar schimbandu-le stapanii, caci cine le mai tinea cont la marea vanzoleala sa le gestioneze decat sa le fure, si asa ca si le-au insusit ei, sunt in tara si acum acele bunuri invwestite care produc bani prin dezvoltare privatizata, aduc locuri de munca si salarii, pe cand de-al de bețiv si hotul de case se imbogateau din turnatorii ordinare bagand la puscarie oameni nevinovati, vanzari de bebe si alte ordinarii, ajungand sefi de stat care au distrus Romanistanul, ridicandu-se cu acei bani de iude, in prima etapa politica! Securistii, ca si noi, munceau la apararea tarii, dar in loc de arme o faceau pe linie informativa

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
Tocmai, xa doar eu fac diferenta și tu fabulezi...
Am înțeles...erai și la ROMTEHNICA, dar numai în wek! 🤣😂

Iulian Mareș spunea...

Am avut 2 foști CI-isti subordonati, după 90!

Iulian Mareș spunea...

El ii știe pe aviatorii din Sibiu, pe cei de la fostul R. El IAR 316 B, parca?

Arfy spunea...

CI-stul era oficialul securității care centraliza datele de ka turnătorii militari. Primeau mură-n gură! Boierii unităților și spaima multora! În școlile militare de ofițeri erau locuri speciale pt ci-sti. Pt că structurile încadrate de securiști pe post de CI au fost majorate prin funcții la nivel de regiment și structurile la varf care promovau pe cei din școlile de ofițeri s-a ajuns la compromisul..."ofițer bun!" Un cacanar turnător sau xompromis cu ceva: furt, pierdere de documente secrete etc de regula din statul major și din serviciu așa zis personal și mobilizare! Asa ajungeau CI-ști. Funcție super caldă! Dar sa nu uităm secretarii BOB... cei care aveau și ei altă echipă de turnători! Plus comandantul! Mare mizerie militară! Și când văd că vă lăudați unii că a-ți construit Transfăgărășan, canal Dunăre, casa poporului etc îmi face o lehamite! Și acuma vreți pensii, fiecare pe legea lui pe care o crede favorabilă! Sunt câțiva turnători dintre cei care postează pe blog și câțiva și foști CI-isti. Câți aveți curajul sa va puneți cenușă în cap? Ce zici de idee, CFI?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tizule, fără sens intrebare p-aci, prin padurea plina arici, copaci si bălării, in spatele carora stau pândarii, ca daca era numai unul se inchidea si blogul!

Arfy spunea...

Din 78 când a terminat școala... era doar Lt.col în 1992? Dă nume și date exacte nu fabula!

Viorel spunea...

I. Domnule HALA. În perioada octombrie 1988-mai 1990 am fost mutat prin raport scris de mine (ordinul lui Nea Nicu / 2ani în economia națională și te muți în ce garnizoană vrei / cadrele se cam săturase de economia națională și a inventat această variantă) pentru a mă muta din Garnizoana Galați în Garnizoana Botoșani (în mai 1990 am ajuns tot la U.M. 01247 Galați). Am ajuns dimineața la ora 5 în București, la 6 la U.M. 02666 București pe str. Petre Ispirescu în fața Uzinei Vulcan. Unitatea era într-un bloc de locuințe cu 8 etaje și 3 scări. Mai avea 2 Companii în alte locații. Soldații și concentrații lucrau la Casa Poporului (parte dintre ei / selectați, verificați), alții la Piața Rahova și construcții de blocuri. Primul care m-a întâmpinat a fost CI-stul. Lt.maj. BURLACU, o scârbă de om. Mi-a spus să las bagajele la O.S.U. și să urc cu el la birou (et. 5). M-a pus să completez un tabel cu părinți, frați, surori, soție și toate rudele până la gradul 2. M-a întrebat ce funcție am îndeplinit la U.M. din Galați. Șef deposit echipament zic eu. Ține cont băiețaș. Ca șef Birou Documente Secrete ai o răspundere foarte mare. Dacă ai pierdut un document (nu este ca la depozitul echipament, ai pierdut o izmană o cumperi și o pui la loc) singurul care poate să te salveze sunt eu și nimeni alcineva din această unitate, motiv pentru care în momentul când te duci cu corespondența la Cdt., Șeful de stat major, Secretarul de partid, Inginerul șef, te uiți la tot ce mișcă și ce fac, atât în timpul programului cât și după program dacă revin în unitate sau stau mai târziu, ce le aduc soldații de pe șantiere, de la Casa Poporului, tragi de limbă colegii, îi inviți la o bere, apoi vedem noi cum ne descurcăm. Săptămânal iei sub braț un dosar de formă și vii și-mi dai raportul. I-am promis că da dar nu m-am dus niciodată.

Viorel spunea...

II. După 2 luni mă cheamă în birou cu intenția să mă bată. M-a pus să stau pe scaun și se învârtea prin spatele meu bătând cu bulanul în mâna stângă. Mă treceau toate transpirațiile. Am pus-o zic eu. Știți ce-mi spune nesimțitul ? Cică, deci nu vrei să-mi spui nimic, mai prostit 2 luni. Știi ce noroc ai ? Că am gratii la geam. Prostanul voia probabil să mă arunce pe geam. Era un vlăjgan înalt și ciolănos. Un concentrat fusese aruncat de la et. 8 de către colegii de cameră pentru că venea tot timpul beat șii înjura. Ei au spus procurorilor că tot timpul când era beat nu margea la baie ci se pișa de pe balcon și probabil a căzut. M-am ridicat ușor promițândui marea cu sarea și nu m-am oprit decât în Biroul Cdt. Am uitat să spun că în 3 zile mi-a dat 3 amenzi de 100 lei (Bălcescu). Spre norocul meu, în birou tocmai se stabileau premiile lunare și trimestriale și în care se aflau Cdt., Șeful de stat major, Secretarul de partid, Inginerul șef și Financiarul. Cdt. îmi zice. Ce Viorele, ai venit să-mi spui că ai mai primit vreo amendă. Dacă nu te descurci la BDS, spune și te pun Cdt. Pl. și mergi pe șantier. Zic nu domnule Cdt. Am luat amenzi pentru că din prima zi când m-am prezentat în unitate Lt.maj. BURLACU mi-a impus să spun tot ce mișcă în unitate în primul rând despre dv. cei prezenți în acest birou. După ce ascultă, Secretarul de partid se apropie de mine și-mi strange mâna spunând. Uitați tovarășe Cdt. de astfel de oameni avem noi nevoie. Se aude o bătaie în ușă și fără a aștepta vreun răspuns intră Lt.maj. BURLACU. Când mă vede rămâne cu gura căscată. Cdt. protocolar îmi ordonă. Tovarășe Sg.maj. vă rog să mai repetați odată tot ce ne-ați raportat nouă. Când am terminat, a spus bine mulțumesc, sunteși liber. După 2 săptămâni, măciucarul de CI-ist a fost mutat disciplinar. Din comisia de preluare a documentelor am făcut parte și eu fiind încuiate în lăzi metalice și sigilate până la numirea unui al maimuțoi. Din suma de 50.000 lei cât avea la dispoziție pentru a plăti informatorii, avea lipsă 25.000. Mai sunt multe de spus dar și așa cred că domnul Huhu Rezea nu va publica acest comentariu fiind prea lung, dar trait pe propria-mi piele. BURLACULE, DACĂ MĂ AUZI INTRĂ ȘI MĂ CONTRAZICE.

Buha spunea...

Nu sunt pasionat de CI-isti, asa ca ma axez tot pe pensii. Mai incerc odata sa atrag atentia! M-am chinuit putin, dar m-am prins! Unii aparati contributivitatea in mod parsiv - pentru ca nu explicati de ce, ceilalti (unii patiti, cei pensionati intre 2011-2016) nu intelegeti de ce exista militari care apara contributivitatea? Este vorba despre o chitibusarie. Contributivitatea nu este aceeasi pentru toti.

Contributivitatea presupune stagiu diferit de cotizare in functie de anul nasterii. Astfel, daca ne raportam la L. 263/2010, constatam ca un militar nascuta inainte de 1956 (si avem pe aici, mai mult ca sigur ca inclusiv administratorul) are nevoie de un stagiu de cotizare de numai 20 ani. Numai ca acest stagiu creste progresiv spre 30 ani, astfel incat cei nascuti incepand cu 1970 au nevoie de un stagiu de cotizare de 30 ani (vedeti aici https://lege5.ro/Gratuit/geztsmrxgu/anexa-nr-6-lege-263-2010?dp=gq2tcobsgi4ds). In acest caz, un militar nascut inainte de 1956 care a activat 30 ani, va avea o pensie mai mare decat un militar nascut dupa 1956 care a activat tot 30 ani. Pentru ca in primul caz suma punctajelor anuale se imparte la 20 ani, iar in cazul 2 la mai mai mult de 20 ani. La cei nascuti incepand cu 1970, punctajul se imparte pe linie la 30 ani! Fiind evident ca unul cu impartire la 20 ani va adula contributivitatea, iar unul cu impartire la 30 ani va injura contributivitatea!

Oprea pe care il aduleaza unii, a facut stagiu de cotizare de 20 ani la toata lumea, indiferent de data nasterii. Si de aceea s-au trezit unii cu pensiile umflate. Sunt de regula cei pensionati la 55 ani, cum era odata, inainte de L. 164/2001 si care s-au trezit cu o pleasca de stagiu de cotizare de numai 20 ani. Numai ca daca ii recalculeaza inca o data dupa L. 263/2010, cei nascuti dupa 1956 se vor trezi ca nu mai au acelasi punctaj ca pe vremea lui Oprea, ci unul inferior, intrucat nu se mai face nici o impartire la 20, ci in functie de anul nasterii! Singurii care nu ar avea de suportat in cazul calcului pe L. 263/2010, sunt cei nascuti inainte de 1956 si care au acum minim 65 ani varsta. Ce exemplu sa va dau? Cele mai potrivite sunt dintre cei pensionati pe L. 263/2010 in perioada 2011-2016, la limita de varsta. Colonel 3900 pe L. 263/2010 si la recalcularea pe L. 223/2015 a ajuns la 7900. Subofiter adjutant 1400 pe L. 263/2010 si la recalcularea pe L. 223/2015 a sarit la 4400. Este evident ca intre legea lui Oprea 119/2010 (toti cu stagiu de 20 ani) si L. 263/2010 (stagiu care creste progresiv la 30 ani in functie de anul nasterii), contributiva este doar ultima varianta!

Aceste lucruri au fost evitate a fi explicate! Si de aceea s-a creat deruta in randul militarilor! Adminstratorul blogului ar fi trebuit sa explice ce si cum, insa acesta fiind peste 65 ani varsta, si-a aparat doar interesele lui, manipulandu-i pe toti ceilalti!

Acum! Legat de viitor si despre faptul ca astia vor sa treaca militarii pe contributivitate, gluma se ingroasa. In sensul ca nu se stie ce stagiu de cotizare va cuprinde noua lege pentru militari? Mai exact daca acesta va fi diferit fata de civili. S-ar putea sa nu ma fie, daca astia tot marseaza pe egalitate. Caz in care, luam ca reper stagiile de cotizare din L. 263/2010 pentru civili. Si ne apuca groaza. Intrucat stagiul de cotizare incepe de la minim 25 ani pentru cei nascuti inainte de aprilie 1945 si creste progresiv la 35 ani, astfel incat cei nascuti incepand cu anul 1967 au 35 ani pe linie. (A se vedea aici https://lege5.ro/Gratuit/geztsmrxgu/anexa-nr-5-lege-263-2010?dp=gq2tcobsgi4dc). In acest caz, iese dezastru si mai mare decat in situatia precedenta. Cu palire generala, fara exceptii.

reddog spunea...

Teoroc, actualmente presedinte al unui sindicat din sistemul penitenciar, a postat un mesaj si o fotografie cu Bejan de pe vremea cand erau colegi la Academia de Politie.
Teoroc e in stanga si Bejan in dreapta.

https://www.facebook.com/802003316516157/posts/4653524201364030/

Iulian Mareș spunea...

Leo,
ofiteri CI erau si la ambasade, kit ca mai toti ofiterii secu de extern erau legendati in atasati comerciali, culturali...soferi, etc! Cumva era si este de lasat Cifrul de Stat pe mana unui ”elitist”?

Iulian Mareș spunea...

*Celor interesati le pot trimite in privat un pdv ekilibrat si real!

Iulian Mareș spunea...

Eu nu am auzit de locuri speciale pt CI in scolile militare ale MApN! Eu stiu ca erau clase speciale pt ofiteri CI la scoala militara a MAI!
Cum isi racolau ei informatorii, asta este o alta poveste!
*In perioada interbelica era o cinste si onoare sa ajuti SIS sau B2!

Huhu Rezea spunea...

@Buha
Esti un tânc în probleme de pensii militare, ai prins o conjunctură favorabilă de pensionare, ai auzit că urmează o reformă a sistemului de pensii și te-ai panicat. Este foarte bine că vrei să te documentezi, dar nu veni aici cu pretenția să impui lecții.
Blogul asta a funcționat si pe perioada cât pensiile au fost calculate contributiv și, dacă vrei să te documentezi, du-te la articolele din perioada 2013-2015.
Dacă a fost bună sau proastă contribtivitatea se poate deduce din statistica următoare:
Din cca 200 000 pensii militare, la toate cele 3 case sectoriale, numai 26 500 au scăzut în cuantum după recalcularea/ revizuirea din anul 2011.
La revenirea in sistemul pensiilor militare, în anul 2016, mai bine de 60% din pensii si-au păstrat cuantumul contributiv, acesta fiind un drept câștigat, potrivit deciziilor CCR. Pentru acesti pensionari L 223/2015 a fost și este și în continuare o lege mai proastă.

In legătură cu marea d-tale descoperire că pensiile contributive ale militarilor au fost calculate cu stagii variabile de cotizare, de 20-30 ani, află că:
-pentru a compensa diferența de stagiu complet de cotizare de la 20 la 30 de ani s-au introdus indicii anuali de corectie a punctajului pentru pensiile stabilite cu alt stagiu decât cel de 20 de ani. Indicii de corecție vor dispărea când toate pensiille din sistemul public vor fi calculate cu același stagiu complet de cotizare sau punct de referință.

Blogul nu militează, neapărat, pentru revenirea pensiilor militare în sistemul public decât ca alternativă la lipsa de interes a decidenților de a restabili echilibrul între pensionarii militari, prin actualizarea soldelor/salariilor de funcție și a soldelor de grad, operațiune eliminată discreționar în anul 2017 pentru discriminarea vechilor generații de pensionari militari.

Leo spunea...

DA Julio ,
dar aceia erau de la 544 nu de la 632

doru spunea...

Va contrazic! Ofiterii de contrainformatii militare din unitatile militare ,nu erau cei mai pregatiti ofiteri asa cum sustineti! Ba din contra:Multi dintre ei erau niste papagali care si impotenti in ceea ce priveste pregatirea muilitara ,incat nu stiau pe ce parte se tine port-hartul!Intamplator am fost repartizat la reg. 30 garda Mihai -Viteazu din Bucuresti ,IN PERIOADA 1986-2000 si cunosc ccate ceva, ba mai mult ,am auzit de tov. Stroe de la colegii mai batrani.Am avut neplacerea sa fiu chemat de un gunoi de ofiter de C.I. ,pe numele de PETRISOR NICOLAE ,CSRE MI-A CERUT SA DAU IN GAT COLEGII! NU STIAM CA IN UNITATI EXISTA SI COZI DE TOPOR DE GENUL ASTA SI CAND AM FOST STRESAT LA MAXIM DE CATRE ACEST GUNOI ORDINAR ,AM FOST LA COMANDANT ,IN SPETA COL. AMBROZIE ONISOR SI AM RAPRTAT VERBAL CA VREAU SA TREC IN REZERVA ,DAR NU AM SPUS SI MOTIVUL REAL! ERA LA 2 LUNI DE LA SOSIREA IN UNITATE SI ONISOR M-A INTREBAT,PENTRU CA A VENIT PERSONAL LA SIBIU SI A SELECTIONAT 18 ELEVI IN SPECIAL GRADATI DIN ANUL TERMINAL ,PENTRU INCADRARE .AM MOTIVAT CA MI-AM DAT SEAMA CA NU SUNT PENTRU ARMATA SI BLA,,,,,BLA,,,!ATUNCI EL A SPUS : CITEZ DIN MEMORIE” DE CE AI MAI FACUT DOI ANI DE SCOALA ,DACA NU -TI PLACE CEEA CE FACI” SI INTREABA CE MESERIE AM ,CINE O SA PLATEASCA CHELTUIELI DE SCOLARIZARE SI TOATE ALEA ,APOI MA- A TRIMIS LA PLIMBARE ! NU VREAU SA MAI LUNGESC VORBA ,DAR VA SPUN PE SCURT CUM AM PROCEDAT SA SCAP DE JEGUL ALA CAREIN 1989 A FOST TRECUT IN REZERVA SI APOI ION ILIESCCU L-A ACTIVAT DIRET IN GARDA PREZIDENTIALA ! DIN CAUZA CA ERA PREA PROST SI NEPREGATIT, L-AM PUS LA PUNCT ATUNCI CAND AM AFLAT CHIAR DE LA SEFUL LUI (PENTRU CA M-A DUS LA SEFUL LUI IN M.St.M .SA SE VAITE CA NU SERVESC PATRIA SI CA NU SLUJESC TARA MAI ALES CA SUNT MEMBRU DE PARTID)CAND M-A INTREBAT SEFUL LUI MR. CHETE :DE CE NU COLABOREZ CU JEGUL DE PETRISOR,I-AM RASPUNS SCURT CA DACA AS FACE ASA CEVA ,AS AVEA O DURERE SUS IN PARTEA STANGA ,(DUCAND MANA IN DREPTUL INIMII) SI NU POT FACE ASTA LA OAMENII DIN JURUL MEU.ATUNCI UN OFITER PE NUME CPT. CONSTANTIN A SPUS : CITEZ DIN MEMORIE” BAI PETRISOR : DAC OMUL NU VREA ,NU POTI SA-L OBLIGI:” ASA CA TOT EI MI-AU DAT IDEEA CA NU E OBLIGATORIU ,CHIAR DACA DUPA DOUA SAPTAMANI JEGUL DE PETRISOR A VENIT LA MINE LA POST SI A SPUS CA E O OBLIGATIE DE SERVICIU SI PE LINIE POLITICA . RASPUNSUL MEU A FOST: DACA E O OBLIGATIE PE LINIE DE PARTID ,TREBUIE SA -MI SPUNA SECRETARUL DE PARTID SI VOI CERE IN PRIMA SEDINTA CHESTIA ASTA LA PARTID ! ATUNCI DANDU-SI SEAMA CA DACA S-AR INTAMPLA ASTA NU VA MAI FI NIMIC ,PENTRU CA IN SITUATIA ASTA AR FI DESCONSPIRAT DIN START ,A RENUNTAT , DAR A AVUT GRIJA SA FIU SUPRAVEGHEAT DE FOSTII MEI COLEGI ! AM AFLAT DUPA 1990 ! CAM ASTA ESTE CU JEGURILE DE C.I.-STI DIN UNITATI! NISTE GUNOAIE SI NISTE GAINARI, NICIDECUM SPIONI SI CONTRASPIONI DE VALOARE!

M spunea...

Calculul e simplu!

Ca să reduci cheltuielile cu pensiile ai două alternative:
1. reduci pensiile
2. reduci numărul de pensionari
Alegeți varianta care vă convine!

Iulian Mareș spunea...

Eu și noi știm cu totul altfel, adică cine era popa, căci fusese documentat,...si mai ales cate servicii redutabile și adversare își dăduseră mâna!
Tu nici azi nu ai aflat?
Nu știu de ce nu ma mir!?

Huhu Rezea spunea...

Doru
Nu te intrebi la ce i-ar folosi unui ofițer de informații, pentru că și un CI-st este of. de inf, căprăria sau instrucția de trupă?
Dacă în instituțiile militare nu ar fi inși de tipul d-tale nu ar fi nevoie nici de CI-ști.

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Mai precis 195...

reddog spunea...

Avianyc are dreptate!

Iulian Mareș spunea...

Mda, un tip alunecos...am văzut la el o foto lângă Drapelul de Luptă al UM!
Știi, pe vremuri era aceasta recompensa, pt militarii în termen: cdt trimitea mulțumiri familiei insotită de o foto cu osteanul langa Deapel, salutând ca un hipnotizat!
Aveam câțiva prieteni printre elicopteristii din SB, de la un demonstrativ pt o delegație militară a Tratatului Varșovia, condusa de un gl. 3* din URSS! O luna am muncit sa iasă țiplă și a ieșit! Pe deasupra coloanei noastre 4 El IAR 316 au lansat RaATc dirijate, apoi ne-au sprijinit cu focul PRND-urilor!

Dan B. spunea...

@Buha:

Prin Legea 119/2010, pensia mea, stabilită conf Legii 164/2001 la 3765 lei, a scăzut pe „contributivă” la 2850 lei (ăsta a fost motivul pentru care Oprea a devenit indezirabil pentru mine, cel care, uitându-se în ochii mei, la Afi Palace, m-a mințit cu „Domnule comandor, mă știți de atâta timp, sunt om de cuvânt, dacă o singură pensie scade sub 3000 lei, îmi dau demisia!”). Iar noua Lege 223/2015 a coborât iar cuantumul brut la 2396 lei.
Și sunt născut în 1952.
Afirmația dtale privind cei 20 ani, ai celor nascuți înainte de 1956, se mai susține, în ceea ce privește cuantumul?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Buha are și el dreptate...cf acelei legi, făcută în graba, un lt col avea pensia dubla xat foștii șefi ai SMG! Era normal?

@M,
Varianta cea mai buna este aplicarea concomitenta și repetitiva a nr cât 1 și 2!
*Efect maxim previzionat!

Iulian Mareș spunea...

Cu o mica intrebare: si pentru personalul navigant sau doar pt piloți?

*Dar pt ciocanarii de lângă pistă?

HALA spunea...

Arfy dar însuși blogul acesta este creația foștilor CI-ști care au tot interesul introducerii contributivității, pentru că deși ar fi fost necesar, tocmai ei și activiștii partidului comunist din armată nu au fost disponibilizați, reconvertindu-se și învârtindu-se prin felurite funcții,protejând-se reciproc până au făcut vechimi matusalemice. Un fost secretar UTC de la un liceu militar, bineînțeles el nefiind absolventul unui asemenea liceu ci clasicul element muncitoresc, după lovitura din decembrie '89 este reprofilat de către protectorii săi PCR-isto-securiști, în șef muzeu militar într-o garnizoană care numai de asta nu avea nevoie și unde efectiv a păzit un anteriu de popă și o uniformă ofițerească din perioada interbelică vre-o 7 ani, după care la fel de subit cum a și apărut, muzeul a fost desființat, UTC-istul revenind pe față de data aceasta, în rândurile noului creat SRI militar și unde a făcut "carieră" nu glumă ajungând după o vechime matusalemică un "brav" militar mulțumit de pensionarea sa contributivă.
Huhurez, nu știu dacă vei publica postarea mea fiind stânjenitoare dar sunt convins că și tu ești unul dintre protejații sistemului, din acest motiv nici nu ai dat curs dorinței mele de a ne spune funcțiile de pe care ne-am pensionat și vechimea făcută în locuri fără relevanță operativă.
Bine nu ești singurul, dintre comentatorii blogului am făcut-o doar eu și Mareș.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

...REDUCI PENSIILE NESIMTIT DE MARI......!!!

Dan B. spunea...

Nu am fost și nici acum nu sunt cunoscător al domeniului DSS, implicit al CI, dar ceea ce știu este ocazionat, întâmplător, de îndeplinirea unor sarcini de serviciu.
Astfel, la ordin, am accesat biroul CI al MU AV, unde am găsit, printe altele:
-casete audio cu convorbiri telefonice și dubluri la cheile de la domiciliu ale personalului supravegheat;
- dubluri cheilor de la ușile de acces în domiciliul aceluiași personal;
-registru cu adresele personalului, schiță-hartă și accesări datate în domicilii;
-registru de evidență cu realizărea casetelor audio și a cheilor-dubluri, precum și cu accesările domiciliilor.
- registru cu nickname ale informatorilor și eventuale sume plătite acestora.
Conf. ordinului primit de la MApN, urma înființarea unor comitete de democratizare a Armatei, iar la MU trebuiau identificați, ca participanți, 9 membri, care să nu fi fost informatori.
Unul dintre colegi, pus de mine să selecteze posibilii membri, m-a bulversat cu „Sefule, ce facem, nu găsesc 9 militari?”
În soba biroului, am găsit multă cenușă provenind din arderea multor documente , de după 20.12.1989.
Ce m-a intrigat la data pătrunderii în biroul CI și am verificat ulterior, în prezența CI-știlor „recuperați”, a fost faptul că absolut toate așa-zisele percheziții, dublurile la chei și casetele audio au fost aprobate în realizare, la cererea sefului lor de la MUAv și avizate la CI-stul CAvM. Știți cine era cel care aproba, în final, solicitarea CI? Presupun că ați ghicit, secretarul consiliului politic al comandamentului de armă, cel care subordona seful CI de la categoria de forțe.

PS: Subiectul acestui topic îmi este vecin de cartier, ba chiar coleg la LM
DC – Breaza, promoție 1971.
Cu certitudine, el nu poate fi asimilat altora din branșa lui, care
șantajau înformatorii pentru cartușe
de țigări și sticle de whisky. Este un om integru, altruist, care, cred
eu, n-a marșat la mizeriile colegilor lor, îndeletniciți, de regulă, să
afle cine cu cine se culcă.

M spunea...

@Iulian Mareș

La Școala MAI erau două "specializări" pentru securitate: limbile străine și securitate operativ.
Primii mâncau pe pâine numai limba în care se pregăteau. Ai doilea aveau pregătire generală și erau locuri pentru MApN (dar conspirate și astea).
De altfel se practica și invers, studenți la ATM pe locuri ale MAI.

Cei mai simpatici erau elevii străini (de prin Congo)! 😁 Vorbeau românește (destul de prost) iar cursurile se predau în română și franceză de cele mai multe ori prin televiziune cu circuit închis.

Mihai spunea...

O fotografie cat o mie de cuvinte!🤣
Rambo ,Cezar , Mares ,monteoru in aplicatie.
Dacă puneam cainelui vecinului o peterda in gură le dadea peste cap aplicatia. Ce hazliu era ,pierdeau din vizor inamicul 🤣🤣🤣
Si uite asa ziua trecea ,leafa venea🤣🤣

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2969823436661905&id=100009028340368&sfnsn=mo

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Berbecu' și dășteptu', 'Moș Pârț Alecu, cu caleidoscopul si horoscopul care aduce nenorocul, m-a persiflat pe fb, grupul Pensii Militare, dandu-se mare ca ma are-n gheare, luandu-ma in barci si pe el in libărci ca as fi formator de opinii si nu-i cad la rânză ghini! Moj Pârțac, te-am intrecut cumva la bârdac? Nu tu faci si desfaci intre craci si calculezi ca abacul la tot prostanacul cum se scarmană cu râcâitoarea bumbacul cand se rupe cracul?! Vai de el, sereacul si prostănacul!...

monteoru spunea...

Viorel/UM 1247 Galati/D.67Mc-ceist al diviziei col Boaru. -ceistul vostru avea in supraveghere mai multe obiective nu numai unitatea ta.In principiu el trebuia sa se ocupe de pastrarea secretului militar si siguranta armamentului si munitiei.Ceistul care facea alte lucruri ori era prost ori dovedea exces de zel.Racolarea de colaboratori nu era atat de simpla precum o expui tu.Ceistii de jos trimeteau la sefii lor tot felul de informatii tampite dar acestea ajungeau la unul denumit sintetizator din serviciul de contrainformatii care le tria si ajungeau mai sus.Stiu fiindca dupa 1990 am lucrat la inventariere documente ale CI si am avut timp sa le rasfoiesc.Fabulezi cand afirmi ca inainte de 1990 ai pus mana pe documente ce apartineau ceistului.Vezi ca ceistul avea evidenta documente separata si mapa lui nu statea la BDS.Ceistul tau avea doua legitimatii.Una eliberata de MApN si una de DSS.Ceistii nu erau straini privind cunoasterea a ce se intampla in tara.Ceisti nu erau asa de prosti precum ii caracterizezi tu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adica le tai si elimini cuantumul avantajos...

Iulian Mareș spunea...

Ești doar penibil și ai calități enorme în dezvoltare!

Huhu Rezea spunea...

Col (r) Stroe a prins evenimentele, adică lovitura militară de stat, Ci-st la o unitate speciala de securitate, din Zona Dinamo.
Memoriile sale în revistă cuprind incă 10 pagini, pe care nu le pot reproduce aici.
Imediat după evenimente, când a constatat implicarea unora din foștii săi sefi în lovitura de stat, a refuzat solicitările de a se reîntoarce în MApN sau de a intra la Doi și-un sfert. A trecut în rezervă. Veți putea citi integral memoriile sale când ACMRR din SRI va publica online nr. 58 al revistei VITRALII.
Toate celelalte 56 numere ale revistei VITRALII-LUMINI siUMBRE pot fi citite pe pagina ACMRR din SRI dând clik pe linkul de pe pagina de deschidere a blogului.

Iulian Mareș spunea...

Dan B.
Asa erau vremurile!
Eu am fost verificat mereu...nu-mi convenea, însă prin natura functiei trebuia sa accept...

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Ia du-te tu și lămurește-te ce este cu pensiile militare în altă parte, dacă nu-ți plac securiștii care administrează blogurile.
Dacă aș fi printre protejații sistemului, aș avea și eu o pensie ca tine, astfel încât să mă tem că orice reformă îmi micșorează pensia.
Ce vrei să-ți spun mai mult decăt că am suma punctajelor anuale de 100 de puncte si ca am o pensie militară recalculata 2/3 din pensia contributivă în plată?

HALA spunea...

Huhurez, păi hotărăște ori albă ori neagră. Ceva topice în urmă ziceai că scopul blogului este revenirea la contributivitate iar azi o îndulcești puțin spunând că nu militează neapărat pentru contributivitate ci ca alternativă la neactualizarea....

Mihai spunea...

De aici vorba " Tăiau frunză la câini! 🤣

Huhu Rezea spunea...

Deviza blogului tronează pe prima pagină de câteva săptămâni, de când s-a iscat reforma pensiilor conform PNRR.
D-ta citești cam pe sărite blogul și ai pretenția să-ți răspund la toate cârcotelile, multe puerile?

M spunea...

@Iulian Mareș

😁 Adevărul e că prin simpla tergiversare a rezolvării se produce și una și cealaltă.

Idioții o să spună că să se taie pensiile mari. Bun! Câte sunt? Să zicem 10%! Hai 20%! Așa! Și nu le mai dai deloc pensie la ăștia!
Împarți apoi ăia 20% la cei 80% cu pensii mici!

Cât e creșterea? Nu știu! Împărțiți 20 la 80! 😁

Brenda spunea...

Înainte de 1989 se pensionau pe legea civilă și pentru militari era un decret .Dece nu fac așa și acum..

raul spunea...

@Caline
Da ,am gresit cand am numit-o revolutie!Nici eu nu cred asta ,dar m-a luat ...tastatura pe dinainte!In rest ,ramai cu ideile tale!Sanatate!

Buha spunea...

@ Dan B. Incerc sa explic eu. Ceea ce eviti sa spui dumneata. Daca tot am pile la DMRU, cam stiu toate sparlele.

- Dumneata esti una din acele exceptii de poate 1 mie. Desi esti nascut inainte de 1956, afirmi ca ti-a scazut pensia pe L. 119/2010 a lui Oprea. Desi la majoritatea covarsitoare a scazut. La un stagiu de cotizare de numai 20 ani. Daca nu dai detalii, chestia asta se putea intampla in 4 situatii: - - fie ai avut o functie militara care batea recordurile de salarizare. Astea erau functii in zona detasatilor si incadratilor cu rang inalt in sfera economica (uzine de armament, aeronautica, constructii civile etc.).
- Fie desi te-ai pensionat ca militar, te-ai angajat mai tarziu in armata, te-ai pensionat de pe o functie mare, insa ai avut un numar de ani redus in armata.
- Mai poate fi si o a 3-a varianta - cum ar fi ca ai avut solde mici pana cand ai prins o functie mare (de exemplu, un subofiter trecut in CO sau un capitan parvenit care 25 ani a stat capitan, iar in ultimii 5 ani a ajuns general).
- mai este o situatie, tot rara, din prostia legiuitorilor. L. 119/2010 a lui Oprea a palit pe cei incadrati in grupa de munca numita alte conditii (cei cu 12 luni la an). L. 119/2010 adauga tot 50% pentru fiecare lucrat efectiv in alte conditii, la fel ca la cei din grupa conditii speciale care aveau numai 6 luni adaugate la an. Acesta este un caz, in care desi cei in cauza aveau si vechime efectiva garla, au pierdut pe contributivitate. Deoarece pe L. 164/2001, prin adaugarea a 1% pentru fiecare an vechime, pensia putea ajunge si la 120% fata de ultima solda. Iar la trecerea pe contributivitate, idiotii de legiuitori nu au mai diferentiat financiar aceasta chestiune - in sensul sa fie acordata de majorare de punctaj de 100% pt. cei din alte conditii, si le-au infipt tot 50% majorare ca la cei din conditii speciale.

De ce nu ne explici dumneata direct? Ca doar stii cel mai bine, ce si cum?

Iulian Mareș spunea...

DIFERENTA DE MENTALITATE!

Însă ce poți face când unii sunt la prima generație încalțată în pantofi și purtătoare de pantaloni cu dungă?...ei au doar mentalitate de prost cu diploma bolsevica: să fie și ei ca noi și NU ce putem face sa urcam și noi?!
Iată poziția unor aristocrați:
"Judecătoarea Andreea Chiş susţine că un alt factor care i-ar determina pe judecători să se pensioneze este limitarea vieţii personale.

„Noi am limitat foarte mult viaţa lor personală. Sunt unii colegi judecători care mi-au spus că practică sportul şi vor să participe la diverse competiţii sportive şi nu pot să participe. Noi avem o hotărâre prin care nu le mai permitem să participe la competiţii sportive. Eu am vorbit cu ei şi au foarte puţine bucurii”, a afirmat judecătoarea, în cadrul şedinţei.

Pentru a-i face pe magistraţi să rămână mai mult timp în sistem, Andreea Chiş a propus posibilitatea de a le oferi magistraţilor un an *sabatic (voi pricepeți...an sălbatic?!), adică să ia o pauză de la activitate pe parcursul unui an, timp în care să fie plătiţi.
„Am avut foarte puţine cereri de revenire în sistem. Poate ar fi mai pragmatic din perspectiva sistemului să se acorde un an sabatic plătit. Oricum pensia este apropiată de salariu. Mai bine în felul acesta, să vedem cum reglăm lipsa lor din instanţă. Poate totuşi nu pleacă aceşti colegi după ce văd un an de zile cum este să nu fie judecători. Sau şase luni, dar trebuie să fie un termen suficient de îndelungat fără profesia pe care au iubit-o, a explicat judecătoarea"

*Asta este una din reprezentantele celei de-a 3-a putere în stat?
Raspun corect: Da!...ce, vrei la bulau, la haos, vorba lui Portocală-românul neaoș?

Buha spunea...

@ Iulian Mareș. Nu stiu pe unde ai activat dumneata! Dar ca fapt divers, daca ai colegi si prieteni care au frecat-o la UNAP, adica maretii profesori universitari ai armatei, acestia sunt singurii care desi aveau drept de pensonare pe L. 223/2015, s-au pensionat cu optiunea cealalta, adica pe L. 263/2010 a contributivitatii.

Normal, ca filfizonii de profesori universitari din UNAP, predau in paralel si la facultati civile fara numar, cu diverse conventii si manevre. Si castigau pe langa solda militara obisnuita de la UNAP si 30000 de lei pe luna in plus de la facultatile civile unde predau. Acestia sunt baietii destepti din armata in limba dupa pensiile contributive! Pentru ei soldele din armata la care se raporteaza pensia militara, fiind de ...acat!

Buha spunea...

@ Huhu Rezea. Eu am spus ce am avut de spus. Pentru ca oamenii sa inteleaga corect ce si cum, este neaparat raportarea la situatii concrete, punctuale. Dumneata tot bati spre combativa lui Oprea!

Dar de ce eviti situatia celor pensionati pe contributiva adevarata, cei pensionati intre 2011-2016, cum mod e calcul dupa L. 263/2010 contributiva si nu dupa L. 119/2010 a lui Oprea care a fost un surogat de lege, nicidecum contributiva!

Am precizat! Colonel pensionat cu o contributiva de 3900 pe L. 263/2010 si la recalcularea pe L. 223/2015 a ajuns la o pensie militara de 7900. Subofiter adjutant pensionat cu o contributiva de 1400 lei pe L. 263/2010 si la recalcularea pe L. 223/2015 a sarit la 4400 pensie militara. Asta este contributiva adevarata, nu calculul lui Oprea pe L. 119/2010 si care a fost doar o simulare a contributivei.

Iulian Mareș spunea...

Brendan,
Soțul tău a fost ofițer de securitate în cadrul Direcție cercetări penale din DSS! El anketa cazuri grele și le întocmească dosarul de trimitere în judecata, cu plic galben în care trecea și condamnarea!
Pe Ion Gavrilă Ogoranu el l-a anketat?

Iulian Mareș spunea...

Penibil...te plânge ROMTEHNICA! 🤣😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fie blogul meu, zău as scrie si as mentine aceasta deviza mereu: ,,Contributiva elimina ortul, lumanarea si coliva!''

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Buha spunea...

Legat de amenintarile revenite acum privind pensionarea militarilor. Stiti bine ca fara o interventie radicala a membrilor armatei contra politicului, vom fi macelariti.

Iar cea mai buna metoda, este cea cu cap. Membrii activi ai armatei ar trebui sa ignore interdcitiile de drepturi si liberati impuse prin legi armatei, si sa isi exercite din plin drepturile garantate de constitutie.

Iar cei in rezerva ar trebui sa puna mana pe pix sau si sa scrie la CE, ca nu merge sa impui contributivitatea la armata, atat timp cat armatei ii este ingradit dreptul la munca, respectiv la contributie. Ca CE habar nu are ca militarii spre deosebire de civili, nu au dreptul sa aiba o firma sa poata contribuie mai mult si ca le sunt interese anumite joburi desi sunt legale etc. Ca pana la urma nici aia de la CE nu sunt prosti sa nu inteleaga, doar ca nu stiu ce se intampla. Si ar mai veni si un MCV plocon pe justitie pentru ingradirea dreptului la munca militarilor.

magda spunea...

ADMAR pare a fi o asociatie specializata in statistici.Asteptam cu nerabdare recensamantul sa aflam cati pensionari militari si-au dat obstescul sfarsit de la precedentul si daca se poate pe arme,pe categorii de varsta,etc.Nu avem nimic cu generalii sa se inteleaga acest lucru,avem cate o vorba de duh pentru cei care i-au facut .Dulce et decorum est pro mori iar chestia cu patria ,acum sa o lasam mai moale cand istoria se face cand dintr-un pix cand dintr-altul.Caragiale traieste/

Iulian Mareș spunea...

Iată o pensie bună...
"Românii au rămas fără cuvinte când au auzit că vedeta se bucură de nu mai puțin de trei pensii: de revoluționar – 33.720, pensie normală – 73.512 lei, iar cea de handicap grad 2 – 10.800 lei. Majoritatea internauților s-au arătat extrem de revoltați cu privire la salariul mediu net al unui român în comparație cu orice sumă menționată mai sus.

„«Amărâtul»” ăsta are în total 302.290 lei fără pensia soției”, „Cum să iubești banii de la stat. Un om educat se retrăgea de mult”, „Oricum este foarte mult și nu trebuie să se vaite, să lase și pe alții”, „Păcat, s-a făcut de râs”, „Are și venituri de handicap și de revoluționar și de director”, „Are peste 100.000 euro anual doar de la stat!”, sunt doar câteva dintre comentariile apărute."

Cezar spunea...

All
V.am spus eu ca..cu majurul Viurel de la C.I..nu.i de glumit...🤣🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

Buha
Neterminații despre care vorbesti nu au luat pensii mici pe contributivă din cauza stagiului complet de cotizare, dacă știi ce e ăla, ci din cauză că aveau vechme efectivă mică. Puține punctaje anuale. Normal că pensia militară, stabilită din solda de pe ultimele 6 luni, gonflată, cum spun unii, cu multiple sporuri la lit. g) din Nota de calcul... era mai mare.
Pe contributivă, dacă vrei să primești o pensie mai mare rămâneai activ pâna la limită de vărstă, nu o zbughești în pensia... cum ai făcut 15 ani vechime in serviciu.
Pe L 164, primeai 2% pentru fiecare an in serviciu peste 30, ulterior, pe vremea lui Tăriceanu, peste 25 ani, dar nu puteai face mai mult de 100% inclusiv cu sporul pentru pensia suplimentară.
Puteai ajunge la 120% din baza de calcul doar dacă aveai Ordinul Meritul Militar Clasa I, dar ăsta nu se obținea la 15 sau 20 de ani vechime în serviciu ...ci la 25 ani.

magda spunea...

De ce nu se spune faptul ca prin Legea 223 ,nimeni nu a pierdut un leu,ramanand cuantumul mai avantajos in plata? Am mai spus-o ,trebuie oprita cresterea aberanta ,e foarte simplu,prin rezolvarea inechitatilor flagrante.Cred ca sunt bani pentru asta.Daca CIBS apare distinct pt orice salariat din 2001 atunci te intrebi in 1989..1995..pana in 2001 ce mai era cand pensia era platita din suma de bani varsata si stransa de la unitatile socialiste..pardon capitaliste dupa 90 precum si de la bugetul de stat.Nu vedeti ca de fapt marea problema e ca de fapt nu se respecta legea in tara asta.Se va trece pe asa zisa foaie verde de contributie individuala de care unii au auzit doar la tv si o sa vedeti ca aceasta va dura fix pana la urmatorul eveniment cu impact major in societate.Cand iar Se vor suci.Legea trebuie sa fie una pentru toti tinand cont de constrangeri.Da sa fie...Traiasca pietarul din fruntea comisiei de aparare.Am trait sa o vad sau sa l vad si pe acesta.BRAVOS.Ploua cu somoni de Norvegia peste noi.

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

A rămas in plată cuantumul mai avantajos, dar acela nu este un cuantum calculat după tâmpenia asta de lege a pensiilor militare.
Nu ai vrea să-i intrebi pe cei cca 60%, care au rămas în plată cu acel cuantumul mai avantajosla, la cât ajungea în anul 2022 dacă se majora odată cu majorarea valorii punctului de pensie?

magda spunea...

Se poate si acum dar cine are interes.In toate tarilecivilizate,ca de dictaturi nu mai vorbim,angajatii din structurile de forta ale statului nu au nici o treaba cu pensia,ea vine de la sine si in cuantum mai mult ca sigur multumitor.Dar la noi,cand treci deja de 40 ani incepi sa inveti adunarea,inmultirea.Cunosc pe cineva,caz publicat in presa dealtfel,a iesit la 48 de ani dupa cca 29 ani de cariera si a mancat fix doua pensii.Iar in ultimile 6 luni de activitate acumulase tot ce se putea ca sa iasa bine.Nu a fost sa fie.Asa ca,mai bine sa fie lunga decat sa fie scurta...desigur cui ii place viata.Brenda,statutul cadrelor militare comunist e una,cel actual e alta.Inainte ne ataca Nato, vorba vine ca nici nu indrazneau si aveam ostire numeric cel putin,nu gluma.Acum,se propaga stiri alarmiste de genul rusii nu se vor opri in Ucraina ca sa ce,sa justifice cheltuielile cu orice numai cu pensii nu.Unii zic sa ne pregatim de razboi altii de relaxare.Ce vremuri...ce oameni /

spiritul lui Haret spunea...

Dab B@ceeace spui primeste confirmarea mea.Racolarea unui membru de partid trebuia sa primeasca aprobarea organului de partid superior.
Privind ce scrie individul in Vitralii este romantat.Sa nu uitam cine era Onisor si cam cine putea fluera in ograda lui.
La cate limbi straine vorbea subiectul in cauza putea fi o valoare si pentru DSS dar si pentru DIA.Cand se bat doi pentru tine cazi la mijloc.
Acolo unde lucram eu sotiile lor imi erau colege si ele tipau mai tare pentru restrictiile impuse de tovarasul.Nu am avut greturi cu ceistii si nici ei cu mine.Vecini si la bine si la rau.Unii mi-au fost subordonati si m-am bucurat de respectul lor.Cu unii ma intalnesc si nu ne ocolim.Dupa 1990 cand am putut si cu ce am putut le-a intins o mana de ajutor si ei mie.

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule M. Eu alega variant nr. 3. Reduc achizițiile. Ca ordonator principal de credite eu stabilesc împărțirea celor 2% din PIB. Cu salariile regula este simplă datorită legii în vigoare. La achiziții pot jongla cum cred eu, asta dacă vreau să stabilizez și echilibrez situația pensiilor militare. Din postura de prim ministru (și militar de carieră), fiind susținut și de domnul KWI, propun și susțin până în pânzele albe o OU sau o lege care elimină toate inechitățile și aduc toate pensile la valoarea reală pentru toți. Se poate, dar nu se vrea.

Viorel spunea...

Domnule monteoru. Eu vorbeam de U.M. 02666 București și nu de U.M. 01247 Galați. Când i s-a dat un șut în fund tovarășului Lt.maj. Burlacu, predarea documentelor s-a făcut în biroul dânsului de la et. 5, a participat și dânsul ca predător iar primitor a fost Șeful de stat major și 2 membri numiți prin OZU printre care și eu. La final, s-au sigilat lăzile metalice, fișetele, ușa și gratia de la intrare biroul CI, cu sigiliul Lt.maj. Burlacu și a Șefului de stat major. Ăsta era chiar PROST domnule monteoru pentru că dacă era deștept era numit pe o funcție într-o unitate operative, la un eșalon superior sau chiar în minister și nu într-o U.M. din Economia Națională ce aparține de DLEN (Direcția lucrări în economia națională). 25% dintre m.t. erau băieți finuți fără nici o pată. 75% erau foști pușcăriașii (diribiști cum le spuneam noi).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, Boaru a venit dupa 1989? Cred ca toti gusterii isi facusera mobila la comanda la Fabrica de mobila navala de peste drum! In UM 01247 Gl se bea si papucii Maicii Domnului in timpul serviciului, dar Reg Mec mergea brici, era elita!

Huhu Rezea spunea...

Buha
dacă nu stiai, și CEDO s-a pronunțat pe desființarea pensiilor militare prin L 1119/2010 si a decis că nu s-au încâlcat drepturile omunlui.

Viorel spunea...

În afara topicului: Frumoasa și bogata Românie.
ŞTIRIASTĂZI, 09:59
Povestea unui tezaur: Mormântul Crăiesei de la Concești, admirat astăzi în Muzeul Ermitaj din Rusia –GALERIE FOTO&VIDEO
Este una dintre cele mai bogate şi mai interesante descoperiri, nu numai pe teritoriul României, ci chiar din sud-estul Europei.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/povestea-unui-tezaur-mormantul-craiesei-de-la-concesti-admirat-astazi-in-muzeul-ermitaj-din-rusia-galerie-fotovideo/

Iulian Mareș spunea...

Sabin Ilieș?

Iulian Mareș spunea...

La arestul preventiv al DSS, din Rahova, nu la pușcăria Rahova....?

Viorel spunea...

Cornele. Când am terminat Școala Militară în 1983 și am fost repartizat la U.M. 01247 Galați, primul meu Cdt. a fost Mr. Vasile APOSTOL, urmat de Mr. DULHAC, Mr. CHEBAC ??? și Mr. HARDON. Cu excepția Mr. Chebac (Botoșănean fiind) care m-a dezamăgit în unele privințe, ceilalți au fost niște comandanți de excepție.

Iulian Mareș spunea...

IcePar,
Ești nostim și îți voi plăti niște ochelari noi...
Ai postat binișor, dar nu în locul potrivit!
🤣😂
Ți-am zis azi cât mi-ești de drag? Kiar mor de dragul tău..., kiar dacă pleci pe fenta a 2-3 tăntălăi ai blogului!
Hai, sa fii sănătos!

Iulian Mareș spunea...

Buha,
Cunosc bine destui din UNAP, mai bine zis ... cunoșteam, dar nu pot spune ca eram prieteni!
Nu cunosc detalii despre situația descrisă de dumneata...
Eu nu vad o greșeală ca au predat și pe la alte facultăți civile! Foarte bine ca au putut!
Cine muncește în plus își merită bănuții!

Huhu Rezea spunea...

Mares
Gavrilă Ogoranu nici nu a fost cercetat de securitate, pentru că nu a reușit să-l prindă timp de 30 de ani după ce fusese condamnat, se pare la moarte, pentru bandele de rezistență(acum ar zice reziliență) din Munții Făgăraș. Nu a fost prins, deși nu si-a schimbat numele, ba se și vizita cu șeful de post din Sânpetru .
După prescrierea condamnării, cu 2-3 ani înainte de 1989, s-a prezentat singur la Procuratură.

Iulian Mareș spunea...

Nu ești singurul fata de care a devenit excesiv agresiv.. eu am fost nominalizat de mai multe ori! Ma doare la 14 m în fata cardanalul de el!
Cred ca are deranj la cap...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, Brenda, asa este! Rai si necrutatori nu erau securistii, ei isi faceau serviciul de aparare a Patriei de tradatori, spioni, etc, ci turnatorii, gen Basanau sau Ciolannus! Astia cand turnau propuneau si pedepsele, dupa ce-si incasau onorariile pentru turnatorii, ca Iuda iscarioteanul. Turnau toate rahaturile, multe din razbunare pe vecini sau dusmani, sau din invidie cand cineva traia mai bine decat ei, deci securistii trebuiesc separati de turnatori. Pe mine, un vecin m-a turnat ca baiatul meu manca cingo turcesti cu atipilduri, pe care le arunca de pe balcon la copii, noi avand asa ceva de la soferii de TIR turcesti care incarcau oi de la Abator, mama-sa lucrand ca gestionara sefa si facand export se capata cu diferite mici atentii de la acesti soferi, si cand m-au prchezitionat si in gur militienii au constatat ca nu faceam nici afaceri si nici nu detineam cantitati, in afara de cele cateva obtinute pentru baiat care le mesteca pana disparea dulcele si apoi le arunca, atipildurile le dadea tovarasilor de joaca sa se puna bine cu ei sa-l tina in gasca, dar fiul vecinului care era un dobitoc ca tat-so nu primea niciodata, nemeritand, si de aici si turnatoria ordinara, stand deasupra mea cu apartamentul, mai turnand ca zilnic ii intra pe ferestre miros de fripturi si ca el saracu' nu mai mancase de cateva luni carne, si cautandu-ma aia mi-au gasit multa carne, dar jmecheria era ca mica mea soață hoață din Abator avea grija ca pachetele ,,imprumutate'' si scoase in sutien pe poartă sa aiba etichete, asa ca dobitocul a luat-o sus, dar fara carne, numai os!

HALA spunea...

Huhurez eu nu mă tem de nici o schimbare legislativă pentru că încă de la plecarea din țară mi-am luat adio de la orice speranță de trai cu pensia militară și mi-am căutat protecția socială promisă de statul român prin OG7/1998, asa cum mi_a promis și la 14 ani pensie militară după trecerea în rezervă, într-un stat mai responsabil unde sper să reușesc a-mi aduna anii pentru o pensie adevărată.
Totuși mă interesează subiectul pentru că am argățit poporul român ceva ani și dacă aduc discuția mai mult pe zona moralității nu e o discuție puerilă, în occident moralitatea fiind mult mai importantă chiar și decât operațiuni aritmetice nemaipomenite, cu valori de referință, sectoriale și compuse-descompuse. Știu că ne deranjează subiecte sensibile specifice mediului militar dar intens exploatate de către mediul civil.
Chiar nu pot uita că presa în anii 98-2000 tare dezavua moda angajării rezerviștilor musai la stat, însă presa militară aservită intereselor de grup lăuda fenomenul.
Eu mi-am luat viața în propriile mâini așa cum am făcut și la 14 ani și sunt mândru pentru asta, ne așteptând nimic de la nimeni înafara dreptului cuvenit atât mie cât și ție, chiar dacă dreptul tău ca "terminat" să fie de 1o ori cât al meu dar să fie pe aceleași principii ale unei pensii militare adevărate.

M spunea...

@Viorel
Din păcate nu merge așa.
Procentul de 9.4 din PIB e stabilit deja. Deci chiar dacă optimizezi cheltuielile și îți rămân bani oricum nu poți să îi dau la pensii.

Aici e mârșăvia lui Ghinea!

@Huhu Rezea

Poate înțeleg și militarii că nu există dreptul omului la pensie mare!

Vă dau exemplul unui camarad pompier german care a cerut ca perioada de permanență la domiciliu să fie considerată "timp de lucru". El nu s-a adresat aiurea la CEDO (că i se încalcă dreptul la odihnă etc.) ci la CJUE.

https://curia.europa.eu › jcmsPDF
O perioadă de gardă în regim de permanență nu constituie în ... - CURIA

Au urmat și alte procese tot la CJUE care au clarificat această problemă!

Să vă mai dau un argument!!!
Aducerea la UE a "problemei pensiilor militare românești" a fost făcută de "specialiștii" români.
O panaramă numită Daniela Urse (fostă specialistă a javrei ordinare Băsescu, membră în tot felul de comitete și comiții înființate de bețivul national) a scris următorul material în care subliniază argumentele privind desființarea pensiilor militare!!!!

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjlxp2sg-b1AhVQPOwKHWxyBk0QFnoECAYQAQ&url=https%3A%2F%2Fec.europa.eu%2Fsocial%2FBlobServlet%3FdocId%3D22480%26langId%3Den&usg=AOvVaw2uoDOplxbQhz3QT4tZmBMl

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am lucrat acolo 2 luni: Unii au facut cu mine un curs specializare, apoi am facut eu specializare altora, cate 30 zile, pe linie Auto, fiind Cdt, Plt la Sc. Soferi 02269 Br si facand naveta cu vaporasul dus, cu trenul intors. Mi-a placut foarte mult ca aveau un colectiv unit, sefii de treaba si totul mergea snur, Cred ca asta se intampla prin 1983, inaintea venirii tale, lunie Martie si Aprilie, eu fiind pe arma Auto, aveam deja vechime 5 ani. In Galati am vazut pentru prima data atunci PACANELE, si un camarad a castigat 100 lei, cu niste banuti, ultimii din buzunar, eu refuzand total sa joc asa ceva, desi aveam la mine cam 800 lei si ala ma tot imbrobodea, nici in ziua de azi n-as face asa ceva, cu nici un fel de joc de noroc, in afara de loz in plic si Loto, foarte rar, cum am refuzat toata viata sa ma tatuez. Ttata m-a invatat, pe langa faptul ca ma sfatuise ca atunci cand ma duceam la dudui sa bag aratatorul adanc la forezat, si daca iesea damf de hoitar sa fac stanga imprejur si sa fug cu 100 km/h de gonococi, sisi si lătăuți, si niciodata duduiele sa nu fie mai aproape de 1 km de casa... Ce sfatos mai era taica-meu si ce bine mi-a prins in viata!...

Dan B. spunea...

@Buha:
La momentul 1998, aveam 24 ani de caschetă și 41 ani vechime cumulată.
Am terminat AMG cu gradul „căpitan”, iar, ulterior, am exercitat funcții mai mari cu 1-2 trepte, comparativ cu gradul deținut.
A fost și o excepție, cu o ocazia propunerii mele, de către gl Rus, către gl Zărnescu, pentru promovarea mea într-un nou serviciu, funcția fiind prevăzută cu studii superioare și grad minim „maior”, .
La opoziția sefului secției personal din CAvM, gl Zărnescu a dispus să întocmească raport către gl Milea pentru dispenă de grad, ministrul aprobându-l după două zile.
Deci, nicicând nu am încadrat funcții care să fi fost echivalente gradului meu.
Așadar, ce te face să crezi că aș fi încadrat funcții mici, slab retribuite?
Am trecut în rezervă de pe o funcție superioară gradului deținut.
Și da, fiecare lege a pensiei, inclusiv cea contributivă, mi-a adus cuantumuri inferioare celor aflate în plată.
Lămurit?

Viorel spunea...

Domnule M. Când s-a format Coaliția, PSD a cerut printre alte condiții și renegocierea PNRR numai că domnul Cîțu și-a lui ceată s-au împotrivit. S-ar părea că va fi totuși dar peste 1-2 ani. Adică exact înainte de alegeri pentru a avea ceva bani să ne mai prostească cu un 2,6999% ca să-i votăm. Din coate mai văd ei votul meu și al altora și aici mă refer și la PNL dar și la PSD. Și nu sunt singurul care gândește așa. Să nu creadă că i-a prostit pe români (pensionari) cu 10% în 2022 când în 2021 le-a înghețat pensiile iar în 2020 le-a dat 14% în loc de 40%. Nici pe angajați de la stat sau privat. Nu uit nici Actualizarea din 2017 când i-a durut în fund și pe Ciolacu și Solomon și Ciucă cu toți la un loc.

Huhu Rezea spunea...

Disputa nu este între PNL si PSD. Este vorba de respectarea unui angajament pe care Guvernul Cîțu si l-a luat, în numele României, față de CE, pentru a primi finanțare.
Renegocierea nu este termenul exact care se dorește, pentru că renegocierea înseamnă punerea în discuție a întregului document semnat de guvernul Cîțu. Degeaba se pun tunurile pe Ghinea de la USL, când el a fost doar semnatarul ca reprezentat al Guvernului Cîțu.
România poate să ceară punctual numai ajustarea procentului din Buget alocat plății pensiilor, peste sumele alocate de Fondul Național de Pensii.
Această cerință punctuală poate fi acceptată sau respinsă de CE, fără a pune în pericol PNRR si finantarea de la CE.

Leo spunea...

Am râs cu lacrimi. 😁
BRAVO FLAVIUS !
Se pare că şi acum, după zeci de ani a rămas valabil lucrul cu "arătătorul"........😁
"Ttata m-a invatat, pe langa faptul ca ma sfatuise ca atunci cand ma duceam la dudui sa bag aratatorul adanc la forezat, si daca iesea damf de hoitar sa fac stanga imprejur si sa fug cu 100 km/h de gonococi, sisi si lătăuți, si niciodata duduiele sa nu fie mai aproape de 1 km de casa... Ce sfatos mai era taica-meu si ce bine mi-a prins in viata!..." 😁

Leo spunea...

DA , dar nu spune concret cum anume.
De aceea , Dâncu a generat un "comitet interministerial de unificare a pensiilor militare" care studiayă problematica şi care va da o soluţie până cel târyiu la toamnă. Sunt 2 variante de lucru fie pe lege specială fie pe integrare în sistemul decontributivitate. Acum nu este decisă care variantă va fi.

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

Ghinea și USR au manipulat PNRR.
Cîțu e atât de prost încât să creadă că dacă se apropie de USR o să câștige voturi. Mă îndoiesc!

Este inacceptabil ca un partid de 10-15% să traseze politica României pentru următorii 50 de ani.

"Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică."


Este de tot râsul cum unii acuză "gulerații" că le-au vătămat drepturile dar găsesc scuze Slinosului, omul lui Söros, pentru catastrofa negocierii.

Cum domnilor? Dacă Slinosul cu Cîțu semnau de capul lor o înțelegere cu UE în care scria că vor împușca câte 10.000 de pensionari militari pe an pentru că nenorociții ăștia consumă oxigenul patriei tot așa ziceați?

Al dracului "Memorandumul privind schimburile economice și științifice dintre România și Burkina Faso" trebuie să treacă prin Parlament și PNRR care distruge România, o negociază pe ascuns Slinosul și o semnează noaptea ca hoții Cîțu și gata, toți stăm ghiocei!!!!!

M spunea...

Apropos, în alea 7 pensii speciale propuse de România (la care mUE a adăugat de la sine putere pe a 8-a, pensiile militare) nu se regăsesc indemnizațiile jurnaliștilor, artiștilor etc

😁 Deci la noi o să rămână cu pensie specială cei de la fanfară????

Nu Ghinea e vinovat. El doar e extrem de prost și de îndoctrinat!

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
Ai scris ceva despreun ofițer de pe la TM și doresc sa te contrazic și am kiar probe solide...
Primul șef al UM 0215 a fost col Florin CALAPOD, decedat în 2003.
Este omul cu care făceam ekipă la fotbal și băteam tot.
Un tip controversat după unii, însă un suflet uriaș!
Fac asta pt a restabili adevărul...

Leon spunea...

@Huhu Rezea, deoarece este o nebuloasa cu pensiile militare, dupa unii ca in acest procent intra si acestea, iar altii sustin ca sunt numai cele 6 categorii de pensii de serviciu(fara militare) ESTE SUFICIENT SA SE PRECIZEZE DE COMUN ACORD, GUVERN-C.E., CA PROCENTUL DE APROAPE 1% PENTRU MILITARI NU INTRA IN PROCENTUL DE 9,4% acceptat in PNRR..!
In acest fel, pensiile MILITARE DE STAT( scrie undeva in PNRR cuvantul MILITAR ?) se vor plati din Bugetele celor 3 Case sectoriale, iar pentru Pensiile CIVILE ramane un procent suficient pentru majorarea Punctului de pensie, 9,4-8,1= 1,3% din 1317 mld.lei, adica o rezerva pentru acest an de 17 mld.lei..!

Tano Cariddi spunea...

Pe unde a luptat oare Arsinel la Revolutie? Are pensie de revolutionar!!

Brenda spunea...

Scuze greselj

Dan B. spunea...

@rambo2021:

Mă bucur că al meu colaborator este încă printre cei care l-au prețuit și mi-ar face plăcere să-l revăd. Dar nu și pe dta!
Multumesc pentru mesaj!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, mai scriu pentrudestindere si amuzament, sa mai descretesc fruntile camarazilor tristi, dar e cat se poate de rel, si asta m-a ferit de moldamin, penicilina, etc contra gonococilor sau trichomonas, raderea bretonului sau unguent oftalmic pentru ,,latauți,'' cat si sa am bani in buzunar ferindu-ma de pacanele, barbut si pocker, iar cu rahatul de langa casa care-ti muta nasul din loc, nu e bine deloc, caci vecina de langa casa fara familie te lasa! Degetul forezator e cel mai bun medic preventiv si protector!

Mihai spunea...

Mares o fi fost el primul comandant numai ca cineva trebuia sa infiinteze structura.
Iar cel care a infiintat structura din pozitia de parlamentar( fost col politie ,responsabil cu presa si mass media in MI )trecuse deja in parlament (psd) in siajul lui Nasty .
Amanunte in comentariul urmator.
Vezi pe google date privind privatizarea Nitramonia Fagaras.

Huhu Rezea spunea...

Gelu Voican a inființat Doi si-un Sfert, denumire de la UM 0215, din fosti securisti de la SMB, trecuți în rezervă de Militaru, si din CI-sti ostracizați de Victor Stanculescu.

reddog spunea...

👍

reddog spunea...

Huhu mai are un motto dar nu il pune pe blog.

"Noi urmarim sa nu fim urmariti"

Avianyc pare informat si cu cateva clase peste multi de aici.

Mihai spunea...

Huhurez
Din capitan CI la TM ,col de politie ,fondator principal 0215

https://revista22.ro/actualitate-interna/fondatorul-doi-si-un-sfert-mihai-tanjala-extradat-din-insulele-cayman

Viorel spunea...

Păi cum vine asta domnilor. Nu presa și TV. îl prezentau pe Ghinea ca cel mai mare expert în calcule aritmetice (cu +, -, x, : = 0 pentru România) și care în 3 zile și 3 nopți a întocmit PNRR-ul, motiv pentru care a și fost trimis la Înalta Poartă ca să-l susțină ?
Ghinea despre renegocierea PNRR dorită de PSD: „Ar fi o nebunie să te apuci să redeschizi negocierea, s-ar bloca implementarea.”
„În pline negocieri pentru intrarea la Guvernare, PSD a anunțat prin vocea lui Marcel Ciolacu că intenționează să renegocieze anumite capitole din Planul Național de Reziliență și Redresare deja stabilit de către România cu Bruxelles-ul. Ciolacu face referire în special la capitolele asumate de România în ceea ce privește majorarea pensiilor. Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a explicat pentru HotNews.ro dacă se poate redeschide negocierea pe PNRR și ce implică acest lucru.
Cristian Ghinea susține că potrivit regulamentului european, Planul Național de Redresare și Reziliență va fi evaluat la jumătatea implementării, undeva prin 2023 iar România poate să agreeze cu Comisia anumite ajustări.”
Deci, ce vă spuneam într-un comentariu anterior. Renegocierea PNRR peste 1-2 ani adică înainte de alegeri, ca să aibă mălai pentru prostit alegătorii.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

A luptat în filme cu regretata Stela Popesu. Se duelau în pise și scenete făcând-o pea măscăriciul travestit. Presa, TV. și mare parte dintre cetățenii patriei și politicieni nu mai încap de „PENSIILE NOASTRE SPECIALE ȘI NESIMȚITE”, dar nu prezintă pensiile prezentatorilor TV, ziariștilor și a altor personalități din Învățământ și Sănătate, etc.

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
.."Of-ul' de la TM era ofițer acoperit, "lucrând" o perioadă de timp..ca "civil"
într-o..școală..!?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ave, Viorel! Eu te cred si nu esti primul care a avut ceva de relatat despre CI-isti tineri, imberbi, infantili si dornici de afirmare rapida pe fapte stupide, alesi dintre clantaii UM-urilor din teritorii sau formati in scoli speciale. M-am intersectat cu fel de fel de CI-isti si am constatat ca doar acesti golanasi tineri practicau obsesiv racolarile desantate, cei mai varstnici avand alte metode mai rafinate, cerebrale, chiar daca te abordau in locuri ferite, dar cereau fapte care cadrau cu legalitatea, de mine niciodata lipindu-se stiind ca-mi sarea repede mustarul la astfel de abordari si categoric am refuzat orice colaborare, spunandu-le ca daca ceva nu-mi convine am forul sedintelor de pardid unde pot sa ma refulez pe abuzuri, in nici un caz pe bârfe mărunte pe care nici nu le savarseam si nici nu ma bagam, iar daca stiam de ele le uitam pur si simplu, insa pot jura ca n-am fost tras de maneca fortat, in afara de usoare aluzii sa devoalez cine fura benzina, bea in unitate sau spune bancuri, dar mi-au zis o data si a doua nu s-a mai intamplat sa ma abordeze, apoi ne salutam si am ramas doar la stadiul asta pasiv in relatia de comunicare cu ei. Cine era dornic de oportunisme, adica lenosii, trantorii si lichele care doareau protectie o faceau si ii stiam pe toti, atat eu cat si ceilalti. La toti cati am avut in scurta mea cariera de aproape 11 ani, le dau nota 10 pentru atitudine si faptul ca nu au savarsit abuzuri in serviciu, si tocmai astora le mergeau bine ca nu se complicau in basinarii infantile si gainarii marunte!

Huhu Rezea spunea...

-PNRR este în responsabilitatea Guvernului Cîțu în integralitatea lui.
-ArsiNel și personalul Teatrului de Revista Constantin Tănase au devenit revoluționari pentru ca ei au populat sediul Securității Municipiului Bucuresti, abandonat de "bravii" securani. Atunci au dispărut dosare importante din Arhiva Unității.

ifrim spunea...

Avem dea băieți cu oki de peruzea pe blog precum joarecii la siloz!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, putintel mai sus mi-am exprimat parerile si amintirile despre CI-isti, eu ducand-o foarte buna ca nu mi-am facut prietenie cu nici unul, ba chiar ca ma simpatizau pentru felul meu de a fi de a nu fi ca toti, nicodata neafiliindu-ma la o gasca de pescuit, de petrecut in baute cu familiile, de iesit acelai grup la baute la sfarsitul programului, de mers la vanatoare sau cine stie ce mai faceau ei pe acolo, caci eu mereu am fost invitat la dudui indurerate si nemangaiate sa petrecem impreuna noapte dupa noapte, ca daca trecea o zi sa nu ma duc la la doamna sau la madama sau femeia avea sa-mi scadea glicemia sau ma lua pandalia, deci fiind un boem fustangiu niciodata n-am fost capabil sa stiu ce face cutare si cutare de prin unitatile militare, pe unde toata viata cazona mi-am facut carare dupa carare, dar pe turnatori intodeauna i-am aflat aievea si nu le-am permis prezenta in intimitatea sau preajma mea!

Mihai spunea...

Calinmihai
Si in parlament a fost tot "acoperit ",inclusiv in mandatul de arestare datele prezentate nu corespund cu datele reale din cartea de identitate.
Absolvent ATM iar in CV parlamentar pe langa nume modificat figureaza economist Combinatul chimic Borzesti.
Baieti orientati pana la capat.
A intrat in conflict cu Basescu si s-a terminat filmul cu 5 ani cu executare.

Patron de aeroclub si teren de golf la Maiami ,patron baza sportiva Nitramonia Fag.

Pe terenul de golf au jucat si doi prim .... de-ai nostri.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://epochtimes-romania.com/news/fost-fondator-al-serviciului-doi-si-un-sfert-retinut-in-insulele-cayman---242159&ved=2ahUKEwiJhqSbyOb1AhWB16QKHYZFBbYQFnoECBoQAQ&usg=AOvVaw0rRzR0JgGs-noeWKtyC9xC

reddog spunea...

Mihai Tanjala are afaceri si in USA.
Zice ca e un om de afaceri de succes cu afaceri in mai multe tari.
Si cu studii in aeronautica si economie.
Aduce un pic cu avianyc la studii.
Aviatia da senzatia se stie. 😁
Daca ajungeti prin USA treceti si pe la aerodromul omului care nu s-a lasat pe tanjeala in viata. 😁

https://www.soarfl.com/meet_the_staff/

monteoru spunea...

Mares@unde-ifenta?.Am aparatura diversa si o folosesc functie de pozitia fizica.
Cei care injura pe fostii ceisti nu stateau bine infipti in scaun.
Viorel@ cand vorbesti de 1247 Galati devin nostalgic.

M spunea...

@Huhu Rezea

Ete, na! Asta insemna totuși un efort!!!!

Nu domnule! Arșinel era în sediul Radio unde înregistra programul de Anul Nou. Peste el au venit revoluționarii. Toți cei care au intrat în Radio au primit brevete de revoluționar. Arșinel a intrat în Radio pentru că era acolo! 😂
Apoi a apărut legenda că ar fi vorbit revoluționarilor, lucru de care nimeni nu își aduce aminte! E adevărat că a vorbit câteva minute pe post după care a ieșit pe ușa din spate.
Pentru acest eroism a obținut titlul de ”luptător cu rol determinant”.

M spunea...

@Leon

Eu asta nu o înțeleg!

Întâi ni se spune că PNRR e ca sfintele moaște, nimeni nu se atinge de el!!!
Apoi vine UE și spune....
- Băi slugilor, știți acolo unde ați zis că reformați 7 tipuri de pensii speciale? Nu e bine! Ne-am gândit noi să le băgați și pe cele militare la tocat!
- Păi, zic ai noștri cu aer spășit, noi am anexat la PNRR și un memorandum al Ministerului Muncii care zice că ne ocupăm doar de alea 7!
- Mă piș pe Memorandumul tău, bă fraiere!!!! Tu faci ce îți zice mandea! Că am vorbit cu împăratul vostru.... ăla de umblă nespălat... cum îi zice? ... Ghinea... și el a zis că facem ce vrem noi dacă îi lăsăm și lui acolo de o consultanță sau un post de expert ceva....

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂

Viorel spunea...

rambo21. Ești atât de redus mintal încât în toate comentariile tale (așazise comentarii) nu postezi decât compuneri de clasa a 4-a. Atât poți, atât scrii. Ai scris într-un comentariu că ești din Bistrița. Păi bine măi PLĂVANE cu păr roșcat ca și omul span și rău la suflet. În 1907 noi ne-am răsculat pentru că nu mai suportam ca arendașii, oamenii boierilor să ia pământul țăranilor singura sursă de supraviețuire. Voi însă ce ați făcut monsieur rambo21. Ați suportat jugul, SCLAVIA (vorba ta) austro-ungară așteptând să vină moldovenii și muntenii să vă scape de ei, pentru că singuri ați fi făcut parte și acum din așazisa Ungarie Mare. Au fost și printre ardeleni adevărați patrioți, dar unii ca tine RAMBO21 de Bistrița se ascundeau prin Vietnam, Tailanda, Afganistan și Pakistan, numai în Ardealul Românesc nu. Ia Abecedarul limbii române și lasă-l pe Creangă, pentru că, deși este o lectură ușoară, pentru mintea ta este foarte grea. Citește și tradu povestea drobului de sare să văd dacă i-ai înțeles semnificația. Face parte din categoria, drumul lung și mintea scurtă. Amin rambo21, ofițerul de pe table de șah, zis NEBUNUL.

Viorel spunea...

Domnule monteoru. L-am vizitat în 2017 (după 20 de ani de Alexandre Dumas), am stat 3 zile, ne-am (eu, soția, fiul și nora) cazat la Căminul Militar de Garnizonă de pe Faleză. Am trecut prin toate zonele posibile și importante pentru mine. Centrul=total schimbat, Faleza=deasemeni, Planetariul și Observatorul, Grădina zoologică, Parcul de la căminele studențești, Lacul Partidului, mai jos de fosta U.M. 01247, am servit masa în în fiecare seară la Restaurantul din Turnul de Televiziune la 110 m înălțime urmărind vapoarele, barjele și șlepurile ce transportau marfă spre port, șantier. Am trecut cu bacul dincolo la Lotca. Era o ruină. Un oraș în care ai ce vedea.

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
Exista o boala a celor care nu înțeleg expresii simple...
Huhu, ti-a spus cine-i este nasul,..Gelu Voican Voiculescu, susținut de Iliescu și Roman! Eu ti-am spus cine a comandat-o la înființare! Scopul sau xauza: supravegherea, deturnarea.. etc fenomenului Piața Universitatii/Golaniada!
Te mai întreb odata: vrei și link? Eu zic sa te oprești aici...

Iulian Mareș spunea...

https://evz.ro/adjunctul-doi-s-un-sfert-vorbeste-dupa-20-de-ani-898342.html/amp

monteoru spunea...

Huhule@ felicitari.Subiectul te-a ajutat sa afli ce pasari rare se plimba pe blogul tau.Acum ramane vorba intre noi.Cine au fost mai prietenosi cu tine,cei in activitate inainte de 1990 sau dupa?
Mares@ subtilitatea ta depaseste inteligenta mea.

Mihai spunea...

@ Mares
Sunt multe falsuri in mass media.
Ce spui tu sunt articole despre cadre de conducere si actiuni. ZGelu Voican nu era in stare sa puna pe picioare o astfel de structura. Ea putea fi formata doar de oameni din sistem care stiam bine pe cine pot conta.Voican este doar fatada,baza a fost Tanjala si cei cu care a lucrat in chestia asta.
Tanjala, capitan DSS in 89 la Giarmata a fost adus in 90 la MI facut direct colonel de politie ( socrul general de securitate) cu misiunea de formare a 0215.
Un tip uns cu toate alifiile ,absolvent in 78 de ATM - aviatie si in 86 de Stiinte Economice la Timisoara.
Inainte de 89 faceam rost prin relatii de vase emailate de la fabrica din Medias pentru un grup de civili de pe aeroportul civil Timisoara care le treceau prin intermediul lui la sarbi si castiga toata lumea.
Dupa infiintarea cu rol principal in 90 impreuna cu inca cativa a 0215 a fost cooptat/ rasplatit in 92 de pdsr in parlament in cu locul unui deputat si om de incredere a lui Nastase.
Nastase l-a delegat si insarcinat cu privatizarea Nitramonia Fagaras si un combinat de Utilaj greu de la Giurgiu.
Pe ambele le-a facut praf ajungand mare patron de aeroclub si teren de golf in Florida plus ca a mai pus mana pe Baza sportiva si de agrement care a apartinut Nitramonia Fagaras baza pe care m-a ofertat prin 2009 sa o administrez ,dar am refuzat.
A incercat dupa 2010 sa puna mana pe niste fabrici de cărămidă din Mehedinti si a intrat in conflict de interese cu gasca Basescu si s-a ales cu 5 ani cu executare. Ba l-au si recuperat si adus din Cayman.
Dupa ce a fost condamnat si dat in urmarire generala DIPI s-a dezis total de el si l-a sters din istoric si din multe alte articole.
Tanjala nu a fost niciodata incadrat DIPI ,el a fost principalul fondator si organizator al structurii iar in MI se ocupa ca sef al structurii de monitorizarea presei si mass media.
Acum poate intelegi de ce avem otel pentru cartuse si nu avem pulberi fiind nevoiti sa importam de la Sarbi.
Si mai poti sa intelegi ca din investitiile prin Florida ,etc veneau bani pentru partid si campanii el.
Un timp versat si bine pregatit ,cunoscator de 3 limbi straine, descurcaret foc.
Ma opresc aci fara niciun link ,cu toate ca sunt suficiente.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi m-am infuriat tare: Un prieten imi trimite un mail cu un continut oarecare, dar pe adreasa expeditorului am vazut un antet cu un triunghi, ambele rosii si cu semnul exclamarii, in care mi se sugereaza sa-i dau spam expeditorului pentru ca are un continut neadecvat, de spam! Deci un mail, si extrem de intim, in care toti credem ca este strict personal, mi-a fost violat vizual de catre cineva, adica un idiot penal! Nu-mi venea a crede ca intimitatile mele cineva le studiaza si le acrediteaza calitatea, gasind de cuviinta ca nu am dreptul sa-l asimilez, ca asa vrea tarfa aia lui de gandire bolsevică! Primesc si al doilea mesaj, cu un alt continut si de la aceeasi persoana, specificand ca ambele mesaje nu contineau obscenitati, xenofobie, ura de rasa sau sex, atac la siguranta statului, fascisme, legionarisme, etc, ci opinii lumesti... STUPOARE, pentru ca se repeta indemnul la spam cu triunghiul rosu! Furios, mi-am descarcat parerile negative, insotite de multe mure coapte la pachet pentru tot neamul ala prost al celui care-mi spioneaz fara permisiune corespondenta! Cum este posibil, intr-o democratie europeana, sa gasesc indemnuri staliniste ca sa execut un ordin de restrictie fata de un prieten, sa-i curm dreptul la exprimare libera intr-un spatiu extrem de intim si privat, pe care nimeni nu-l poate accesa sau sa-l vizioneze? Ce fel de siguranta cibernetica poate fi asta? Dar, mai intai de toate, cine o poate face in acest stat in care libertatile imi sunt garantate prin Constitutie si legi democratice? SRI? SIE? Firma care imi asigura distributia, receptia si calitatea corespondentei, pentru care primeste miliarde de dolari anual de la clienti? Si cui sa ma plang pentru aceste grave incalcari de a mi se viola secretul corespondentei si a intimitatii personale, ai? Pana sa aflu rapunsurile la aceste intrebari, le mai trimit un lot generos de mure coapte violatorilor corespondentei mele, cu tot cu neamul ala prost al lor, indiferent cine or fi ei, golanii!
Epilog la necrolog: Stalin si boborul rus spionita ne-au adus, iar noua democratie loază si-au bagat-o in găoază să le stea gândirea trează!

Iulian Mareș spunea...

monteoru,
...mata ai comentat pt Dan B. la o postare a mea! De ce? ...asa nu se prea intelege nimic....:))
Da replica la postarea lui!
In general cam ai dreptate....: ”Cei care injura pe fostii ceisti nu stateau bine infipti in scaun.”
Mie nu mi-a fost frica de ei...asta nu inseamna ca eram usa bisericii din vale, insa nu saream calul si nu era un subiect de analiza pt ei pe cine cordeai ocazional sau in mod curent! Astea sunt povesti de 2 lei sacul, ... eu am luat masa prin 87 in uniforma, la Lido, Ambasador, Continental, Hotel Bucuresti si nu am patit nimic, ba o data eram in cizme, bine cu o tinuta impecabila! Ei stiau si nu am fost tras la raspundere....nici nu mi s-a cerut vreodata vreo informatie.... Ah, sa nu exagerez, un baiat m-a intrebat daca mai am niste Infecundin, sa-l imprumut! Prietenului oricand!

Iulian Mareș spunea...

@M,
si un riniki!..... insa ar fi cazul sa nu ne mai creada unii proști!

Iulian Mareș spunea...

HALA,
sunt curios: ai intreprins cele necesare pt a-ti fi trimisa acolo unde te-ai stabilit, banuind ca folosesti card emis de o banca din acea tara?

Iulian Mareș spunea...

Leo,
printr-un concurs de imprejurari am participat timp de 1 an la fabricarea primelor Tc ROU, cu care s-a si defilat in 85, TR-550, parca asa erau cunoscute, nu?
Aveam activitati la Uzinele 23 August, la Turnatoria de oțel si fonta, depozitele de materiale, formatare matrite si la FMGS! Atunci l-am cunoscut pe Calapod, revenit de la Paris si cred ca si pe Mihaita/Uta, la o masa dupa un meci de fotbal, dar cam atat imi aduc aminte! Florin Calapod venea mai mereu cu un medic militar la um IOR-2!

Iulian Mareș spunea...

ei...el este din casta...

Iulian Mareș spunea...

Cei care vorbesc nu au ce ascunde fiind curati! Cei care rad nu inteleg nimic! Sa nu te mire asta....

Iulian Mareș spunea...

reddog,
acum intelegi unde au invatat UNII Golf? ...Orlando/Florida!

Iulian Mareș spunea...

De tras concluzii!

”Singurul lider european si mondial care s-a întâlnit cu Putin de 12 ori în 13 ani.” Cine, cine, cine-i oare? Desigur prietenul nostru si al unora... Viktor Orban, Premierul Ungariei!

Hartmann: Trebuie să ne pună pe gânduri!

Brenda spunea...

Văd că sunteți informat , de SERVICIUL FANTOME... știți?..

Leo spunea...

DA , DA Julio am trecut și eu pe acolo...............Ce mică e LUMEA....
https://www.youtube.com/watch?v=WLRfH9_dn3E

Mihai spunea...

Rambo ,esti in delir.
Ungaria pprofita foarte mult economic in urma relatiilor cu federatia rusa.
Daca Orban spunea asa ceva era scandal mare si vuia presa.

M spunea...

@rambo2021

Sursa? Vreau să citesc și eu!

M spunea...

De ce să nu stabilim pensie unică pe categorii de grade:
- subofițeri și maiștri militari = 3500
- ofițeri inferiori = 3600
- ofițeri superiori = 3700
- generali = 4000.

Dacă diferența este criteriul, așa am rezolvat!
Diferența de 13,5% între subofițer și general.

Cezar spunea...

Vedeti...Sobolanu???
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Mihai spunea...

Orban este un premier care stie foarte bine ce-i bine pentru tara lui si-i dribleaza cu nonsalanta si pe americani si pe UE.
Prin politica dusa Hungaria este cam departe de RO in multe privinte;
-au o agricultura performanta mult peste romani ,comasari de terenuri ,depozite frigorifice ,fabrici ,export de produse agricole inclusiv in RO
- nu si-au vandut resursele ci le-au listat la bursă ,au firme destul de puternice care fac profit inclusiv in Ro ,vezi benzinariile ”MOL ” , OTP Bank (fostul CEC unguresc) si multe alte firme si investitii in Ro ,mai ales in judetele Mures , Harghita
- nu au vandut strainilor pamant mai mult de 2 ha
- statul a investit in cumparare de terenuri in strainate ( UE) ,terenuri destinate amplasarii de sedii pentru companiile unguresti in scopul de a se putea face mult mai bine cunoscute in piata concurentiala UE si mondiala
- au atras foarte multi investitori si produc inclus autoturisme accesibile Suzuki Vitara , S Cross , Opel ,subansambluri pentru Mercedes si BMW etc
-au impanzit tara pe toate axele cardinale cu autostrazi ,inclusiv doua pana in granita romana (Bors ,Nadlac) iar acum construies legaturi prin drumuri expres intre ele. Au proiectat un drum expres de legatura prin vama Varsand cu viitorul drum expres Arad -Oradea antamat de Bolojan
- au toate autostrazile si drumurile nationale ,europene impanzite cu camere de luat vederi monitorizate 24 din 24 cu amenda acasa si dovada foto trimisa acasa in plic
- i-au sfidat atat pe europeni cat si pe americani prin legaturile cu rusii , iar UE si americanii pentru ai atrage de partea lor i-au momit cu vize Schengen si eliminarea vizelor pentru USA
- au cumparat teren de la italieni la Marea Adriatica si isi deschid port maritim de marfuri containerizate . Au in proiect deja intelegere cu Slovenii pentru constructia unei cai ferate de legatura cu portul
-au un sistem de sanatate mult peste cel romanesc. Multi din partea de vest a Ro prefera sa se trateze la ei
- colaborarea cu rusii le-a facilitat gaze ieftine ,un spijin binevenit pentru economie si consumatorii casnici
- au un sistem administrativ care duce la orase ,comune , sosele ,parcari indiscutabil mai intretinute si mai curate vizavi de mizeria din Romania
- au facut din localitatile cu apa termala statiuni de top in Europa ,curate si solicitate din plin
- nu s-au angrenat în zburdalnicia intereselor americane din Ukraina prin intermediul NATo
- duc o politica suverana , neprimind niciun refugiat din exodul provocat de fuga refugiatilor sirieni din Turcia dupa dezastrul facut de americani si NATO prin ”Primavara araba”

Asata insemna sa fii suveran ,diplomat si sa nu stai in genunchi in fata nimanui. Bravo lor.
Reletiile bune cu Rusia si China nu strica nimanui si nici chiar noua ingrămaditilor .....
Pe viitor sunt țări cu potential ,bogati in resurse care vor avea un cuvant greu de spus in economia mondiala. Nu sunt de neglijat nici aliatii lor Iranul bogat in resurse si cu o industrie in plin avant chiar daca copiaza precum chinezii , India

După balamucul din Ukraina sigur pentru mult timp NATO nu va mai incerca extinderi fortate spre est

monteoru spunea...

Mares@Stiam.Asta inseamna mituire.In opinia mea e bine sa ne vedem de saracia noastra si nu sa o luam si pe a altora.
.Am verificat trageri cu TR-550 ,teava introdusa la Bacau cred ca prin 1986.Le-am dat un bine tras de par sa ma tina minte.
Viorele@tata.Cheile pe care spui tu ca le ati gasit la ceistul dela DLEN erau dela casele conspirative pe post de cutii postale.Poate sa-ti confirme Leo ca el e specialist dupa cum bag seama.
Fie vorba intre noi.La ce pepeniera de infractori aveati voi la DLEN baietasul acela chiar avea de munca.

nr. 1 spunea...

Intr-o emisiune a A3 se arata ca in noua Lege a pensiilor statulk s-a gandit si la romanii care au muncit mai putin de 15 ani si au cotizat la stat intre 10 si 15 ani , iar acestia primsc pensia minima , in functie de Smb si de stagiul de cotizare. Persoanele cu vechime intre 10 ani si 15 ani , aflate la pensie la data intrarii in vigoare a legii , primesc 40% din Smb pe tara , iqr pentru fiecare an de vechime in plus se adauga cate 1% din Smb pe tara! Chiar si L263/2010 in vigoare la 1 ianuarie 2016 avea prevederi clare pentru cei care aveau intre 10 si 15 ani munciti in civil. Iata asadar ce pierdere masiva pentru cei care au stagiul in civil(pana la 1 ianuarie 2016 blocat PE NEDREPT in Decizia de pensie pe L223/2015! Si ca sa le raspund carcotasilșor -posibili beneficiari de pensii de 5 cifre carora le tremura acum izmenele de frica intrarii pe contributeala -care spun ca stagiul in civil de pana in 1 ianuarie 2016 nu mai poate fi valorificat deoarece ar fi fost deja valorificat in decizia de pensie pe L223/2015 -pentru cei cu vechime militara mica (multi intrati pe usa de din dos in Armie) o fi fost valorificat! Pentru cei cu vechime militara mare e valorificatl doar dpv vechime cumulata care poate fi si de 100 de ani ca razboiul de 100 de ani( care de fapt nu prea a fost de 100 de ani) dar dpv financiar zero , deci furt pe fata. Iar teoria chibritului ca -sa fiti multumiti ca pe L223/2015 ati obtinut la recalculare o pensie mai mare decat cea contributiva. Asta o spun tot cei cu 5 cifre !E adevarat,o fi fost unii au avut cresteri de cateva zeci de lei pe L223/2015 fata de cea pe L263/2010. TOVARASI CARCOTASI CU PENSII DE PESTE 10.000 LEI-MAJORITATEA NEJUSTIFICATE DECAT DE INGINERIII SI SMECHERII -pe L253/2010 pensiile din demebrie 2015 au fost calculateavand la baza punctul de pensie de 830,2 , acum este 1586 deci aproape dublu ! Ia faceti voi latrailor un calcul sa vedeti ce ar insemna calculul cu pct pensie de 1586 chiar impartind la 35 nu la 20 , insa adaugand coeficientii de corectie anuali(de dupa 2010) care nu sunt de neglijat!

Iulian Mareș spunea...

Brendan..."Fantomele" au fost vandute /deconspirate de Talpeș cu acordul lui Iliescu, la cererea CIA! Nu numai fantomele din spațiul NATO ci și cele din CSI+ spațiul sub influența rușilor Nu au mai ajuns acasa...cine știe pe unde au îngrășat pământurile altora!

Iulian Mareș spunea...

Apreciez asta...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dar o vulă doldora, sa le stea bine cu gura plină, să-si facă sefie, nu vor honvezii?

Iulian Mareș spunea...

La GAZ se muncea 10-12 ore/zi!
Se pune?

Iulian Mareș spunea...

De la ascultat telefoane cu acordul firmelor de comunicații au făcut un pas înainte...e-mail, blog, site...etc! Copilării...de oameni mari și fără minte!

Iulian Mareș spunea...

Era o invitație parșivi.
Când Putin arunca baliverne privind extinderea NATO și revenirea la statutul din 1997, uita de acordul bilateral ROU-RUS, din 2003, despre preaderare ROU la NATO și dreptul nostru suveran în a ne alege aranjamentele de securitate..!
Dar de ce sa nu reanaliza cedarea teritoriului R. Moldova în 1812 de xatre Imperiul Otoman către Imperiul Țarist?

*Mai ai harta cu evoluția spațiului ucrainean de pe la 1450 pana azi? O pot retrimite..., mai ales ca Adminul nu a dorit sa o postez la topicul adecvat!

Cezar spunea...

Cine a frecat "menta
prin Congo"..ce face..ca.i subtire rau?

Iulian Mareș spunea...

Nicule,
Voi încerca să îți explic:
-o structura militară se înființează numai după votul unanim în CSAT!
-de susținut au susținut mulți înființarea UM 0215 și politicieni și militari și acoperiți! Deci sunt mai mulți tați, un fel de viol în grup!
-motivația înființării ei a fost Golaniada în forma continuă!
-primul Comandant a fost Fl. Calapod care venea de la Paris, nu din excursie...era maior proaspăt!
*într-adevăr presa mai și deformează, dar asa poate deforma și cea din link-ul tău!
Eu am postat link-ul ca argument...cred ca îți inkipui ca știu mult mai multe...

Iulian Mareș spunea...

Cum poate rade pistolarul ruginit? Pe pipa l-a pasuit, pe demonstranți i-a mântuit cu câte o porție de libertate definitiva!

Mihai spunea...

@ Mares
Candva ,cred ca-ți aduci aminte,cu cativa ani in urma ,nu se stia in presa pe unde isi face concediul un premier care ne-a oferit L223. Pentru stiutori nu a fost nici o surpriza cand a aparut in croziera pe un vas de lux cu pornire din Florida. Sa stii ca inainte jucase golf ....... L-a tradat o poza intr-un minicar pusa din neglijenta pe cont de stapânul terenului . A fost stersa insa urgent. Si a mai jucat inca unul inaintea lui , un formator al celui cu croaziera ............
Asa se fac jocurile .
Iar unii precum @monteoru si alti nemultumiti de pensia incasata indeamna la iesit cu ghioaga pentru ........un amarat de 5% sau 10% .......in loc de 2,6%.
Si atunci analizand in profunzime chiar merita sa mai votezi pe cineva . Eu nu .
Daca-i scuturi de picioare cu capul in jos curge din ei toata averea agosnisita cu truda de romani si furata pe bucata de unii si de altii aciuiti prin toate partidele de dupa 1990.
Grav este ca mai au tupeul sa iasa in fata pe sticla si sa prosteasca un popor dezorientat si saracit incat daca i se arunca o coaja de paine semi sau o promisiune este in stare sa le pupe mana si sa-i ridice in slavi.
Fac ceva puscarile ,dar averile furate ramân la ei.

Iulian Mareș spunea...

monteoru,
iertare, nu putem fi toți la fel! 🤣🤪👍

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
Nu-i kiar așa... HUN vrea, dar nu se poate...
Pe fundul Marii Baltice este un lanț de fier...conducta de gaz! Ungurii se baga în seama pt că în cazul blocării gazoductului spre DEU cred ca vor face ei Hab și vor livra altora! Copilării...
Pariu ca toată UE și EU va asculta de US?

Iulian Mareș spunea...

Zii im clar de care parte est? Lege contributiva sau lege pt pensie militara?

Mike Mike spunea...

Apar tot felul de articole ca cel de mai sus cu CI-isti inconjurati de o aura de eroi. Cititi ce spune profesorul universitar Andrei Marga despre ei:
"De ce au nevoie democrațiile de eroi? Simplu spus, au nevoie pentru că deșteptarea cetățenilor este indispensabilă, dar nu este și suficientă pentru ca democrația să iasă din derapaje și să se apere în fața în fața pericolelor. Tot timpul este nevoie de cineva care observă, judecă, ia inițiativa, propune, organizează și acționează. Nu este posibil altfel! Se și spune pe drept că „eroismul constă mai puțin în îndeplinirea rolului, cât în descoperirea lui” (p.191). Acum, în democrație, trebuie, într-adevăr, descoperite și asumate roluri.

Considerentele de mai sus sunt valabile și în România. Mai ales că aici democrația a fost deja avariată. Avariată de repetate încălcări ale Constituției și de reducerea statului de drept democratic la un stat oarecare. Avariată, apoi, de reluarea politicii ca „distincție amic-inamic”, a stigmatizării rivalului ca „ciumă roșie” și „toxic” și a altor inepții din cărți de tristă amintire! Avariată și de favoritism și nepotism la tot pasul, de decidenți nepregătiți și de intervenția securismului în justiție și politică! În plus, așa cum atestă statisticile, în România actuală „păzitorii” regimului (birocrați, securiști, polițiști, trimiși în exterior, etc.) sunt mai numeroși decât în țări cu populație dublă sau triplă și răsplătiți disproporționat (salarii mari la rezultate mediocre, „pensii speciale” și privilegii de ev mediu, etc.), în speranța menținerii stărilor de lucruri prin suprarăsplata servitorilor!

Și românii sunt ca toți oamenii. Doar că ajung sub regimuri abuzive, evident stupidocratice (mai pe românește, prostocratice), ale unor inși care-i trag în jos. Pe tot ce au pus mâna aceștia s-a degradat. Sărăcirea populației, trăirea pe datorii, întinsele nedreptăți, confuzia valorilor, rămânerea continuă în urmă sunt probe.

Mentalitatea „așa-i în democrație!” nu scuză erorile. Altceva este în joc. Psihologul newyorkez George Șerban a argumentat, plecând de la cazul țării, ideea „minciunii ca a doua natură” a omului. Aș observa că, între timp, în această țară s-a instalat – din cauze variate – ceea ce aș numi „triada indiferență, minciună, oportunism”. Ea distrage de la realități și cauze.

Acestă triadă este de dislocat. Altfel, democrația, prevăzută în Constituția actuală, va duce, ca și cea din Constituția din 1923, la un autoritarism anacronic și o criză adâncă. Prea puțini eroi democratici au fost în perioada interbelică. Încă puțini se manifestă astăzi. Câmpul este, totuși, deschis pentru eroismul gândirii lucide și competente și al faptei." (Din volumul Andrei Marga, Soarta democrației, în curs de publicare)

Andrei Marga

Mike Mike spunea...

In completarea punctului de vedere al avianyc
5 februarie 2022, 11:40
https://strictsecret.ro/de-ce-ungaria-bate-romania-si-la-politica-externa-analiza-activitatii-ultimelor-doua-luni-a-ministrilor-de-externe-aurescu-un-dregator-grasut-ignorat-de-grei-versus-szijjarto-un-spiderman-zvarlu/
Fragment: "Aurescu nu e mult mai bătrân decât omologul său ungar, Szijjártó Péter, are doar cu 5 ani mai mult ca el. Dar are înfățișarea unui grof comunist. Ai putea trece peste aspectul fizic, dacă în contul profesional al lui Aurescu s-ar fi strâns din noiembrie 2019 și până acum vreo realizare notabilă. Dar nu se vede nimic. Ungurii sunt în programul Waiver Visa al SUA de peste 10 ani, românii încă sunt umiliți să stea la cozi la Ambasada americană ca să își ia viza. Președintele Klaus Iohannis nu a mai prins o invitație importantă din cretacic, asta pentru că Aurescu cel dolofan are anvergură și mai mică decât a președintelui.
Szijjártó Péter are 43 de ani. Prima diferență față de Aurescu e nesemnificativă pentru diplomație, dar foarte importantă pentru noile timpuri: Szijjártó are pagină de Facebook, Aurescu nu are. Szijjártó Péter este urmărit de 300 000 de unguri care au prilejul să vadă zi de zi ce face șeful diplomației țării lor. Și face, nene. Nu stă locului nicio clipă. Iar asta e marea diferență între Aurescu și Szijjártó Péter, așa cum voi arăta la cel mai simplu mod: vă voi prezenta în oglindă agendele din ultimele luni ale celor doi. Concluzia? Aurescu rupe biroul și marchează victorii de nivelul unei asociații de locatari în Berceni. Szijjártó Péter rupe avioanele și trefilează globul pământesc din Sri Lanka până în SUA, din Moscova până în Teheran, îmbrățișându-se prietenește cu liderii lumii, mereu însoțit de o haită de oameni de afaceri maghiari, mereu pus pe business, mereu pus pe adus orice avantaj pentru țara sa, Ungaria."

Brenda spunea...

Dle Mareș așa este , Fantomele au fost trasate.au mai scăpat câțiva și deci și pensiile lor sânt....fantome..santeti bine informat.ma mai luați în HAVAY

Viorel spunea...

Domnule M. PNRR a fost aprobat de Consiliul UE pe data de 28 octombrie 2021. Domnul Ciucă a devenit prim ministru începând cu data de 25 noiembrie 2021. Știa din timp că va deveni prim ministru având susținerea domnului KWI. Ca membru PNL și ministru al Ap. știind problemele create de cele 3 CPS, dar în special a MApN în subordinea căruia era, faptul că s-a greșit modul de calcul privind Actualizarea pensiilor în 2017 situație în urma căreia au rămas anual bani în bugetul ministerului fiind nevoiți să-i decarteze la bugetul de stat în urma rectificărilor bugetare (a se vedea în 2019 când au dat americanilor 2 miliarde anticipat, scrie clar cum s-a luat și de la capitolul asigurări sociale / pensii; idem și în 2020), trebuia să discute cu Președintele USR în prezența domnului Ghinea și să solicite mărirea procentului de 9,4 propus de acesta în PNRR la 10, 10,5 sau cât considera că este necesar pentru eliminarea inechităților demonstrnd cu situații concrete emise de DGFC, CPS, cu avizul DGJ dacă era cazul, arătând chiar greșeala comisă și asumată (nu cum au făcut ei încercând să se ascundă după copac și dând Curtea de Conturi în judecată) și necesitatea propunerii acestor procente. Dacă Consiliul UE aproba, era un câștig pentru noi, poate îl mai reducea dar nu până la 9,4% poate se opera la un 10%. Repet ca și în alt comentariu. S-a putut dar nu s-a vrut sau au fost bătuți în cap și nu au știut. Vă mai dau un detaliu. CPS a făcut Recurs. Marți pe 09.02.2022 este procesul la ÎCCJ. Nici acum CApB nu a trimis recursul la ÎCCJ, urmând ca (,) Curtea de Conturi să facă Răspuns la recurs. Și uite așa procesul nu se va încheia pe data de 09.02.2022 la ÎCCJ. Altă năzbâtie pe care nu o înțeleg, cum nu am înțeles multe altele în acest proces.

valy spunea...

Bravo nr 1, adevărul acesta este.

vasile iosif spunea...

Corect, asta spun si eu dar nu vor sa accepte realitatea furtului.
Cel putin, daca nu vor sa plateasca pensia civila, atunci sa restituie CAS urile incasate, in jur de 30% din veniturile din perioada 2010-2015.
Este morala si legala transformarea vechimii in munca civile, DUPA TRECEREA IN REZERVA, in vechime MILITARA?
Escrocherie curata pe de o parte si furt pe de alta parte.

Iulian Mareș spunea...

monteoru,
-prototipurile nu se testează cu TI (țeavă introdusa);
-nu înțeleg ce este cu mituirea de care scrii? Cine a mituit și pe cine? Cu ce a mituit?

Iulian Mareș spunea...

TERIBILA COINCIDENȚĂ!!?

Prezent la festivitatea de deskidere a JO de iarnă, la invitația omologului kinez, Xi Jianping, PUTIN nu are oki să vadă defilarea lotului sportivilor din Ucraina....si ațipește kiar în momentul ajungerii lotului prin dreptul tribunei oficiale!
Mesajul a fost transmis deja:
*** NU AM OKI SĂ VĂ VĂD!

anonim spunea...

Prostie crasa sau "test".....hmmm Bloomberg

https://www.sursazilei.ro/rusia-a-invadat-ucraina-americanii-au-publicat-din-greseala-stirea-pregatita-pentru-razboi/?fbclid=IwAR3EUpWlVKz8nJAFSNUDgNm9P4q__GuRgDiHjdhZZ3c70AWjM4Yqa6Q1GaM

anonim spunea...

Esti varzaaa in probleme de internet
Nu ti-a "violat" nimeni nimic.Mai termina cu idioteniile astea si baga-ti picioarele in apa rece.Mai citesc si altii si constata cat esti de ridicol

monteoru spunea...

Prin 1988 discutam cu un fost atasat militar care imi spunea ca a fost lucrat de un ceist si cum nu a putut sa-i aduca ca invinuire ca a fost vazut cu se imbratisa cu un atasat militar a unei tari "neprietene"capitaliste i-a inscenat precum ca a falsificat niste deconturi.MApN tinea la oamenii lui lucru demonstrat prin faptul ca omul a fost adus in tara si numit intr-o functie importanta.
Unora chiar va fost frica.Singurul lor talent era ca inainte de a lovi in cineva se uita cine il tine de lant.
Am prins si generatia democrata.Uite parte asta imi e necunoscuta ca mod de lucru.




Iulian Mareș spunea...

Am 2 întrebări și poate ma ajuta cineva...:
1-Cine a dat semnătura finala pe documentul înaintat la UE, sub denumirea falsă și și înșelătoare de PNNR?

2-Ghinea mai trăiește în ROU?

*Pana în 2023 ROU nu poate renegocia procentul din PIB pt pensii, iar în creierii funcționărimii UE și pensiile militare sunt cuprinse în cei 9,4%, kiar dacă ministerele de resort au alocări bugetare separate, din care plătesc pensiile rezerviștilor (2% din PIB la MApN)!
**Așa că nu este cazul sa va mai lăsați păcăliți cu acadele viu colorate de politicieni care s-au făcut de rasul-plansul cu rezultatele penibile la sondajele lor de opinie!
Vorba lui Leo: "Mimă!"

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
Recunoști ca aici ai fost sublim, ca bomboana pe coliva?
Iată ce scoți pe gulerul xamasii:
"După balamucul din Ukraina sigur pentru mult timp NATO nu va mai incerca extinderi fortate spre est" citat din tine!
*Ne-a oblugat cineva sa cerem aderarea la NATO? Când, cine, cum, unde?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 223   Mai noi› Cele mai noi»