Un produs Blogger.

miercuri, februarie 16, 2022

Curtea de Conturi ar fi indulge-it 🤕 CSP a MApN

35 comments

Ne-am cosmopolit și-n corespondența oficială.



 

35 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aici parca se spune cam asa: ,,Ba, plăvanilor, inainte de a veni peste voi sa va calcam pe coada si bataturi, vedeti cum mai secretizati ilegalitatile clocarilor analfabeti si penali, cei mai prosti la matematici si socoteli pe degete din sistem, cum mai dati telefoane la gusterii de ,,sus'' sa ni se puna capastru la controale, cum mai trimiteti ordine secrete pe la judecatori cun sa judece procesele cu noi in favoarea voastra, sau sa ne facem ca nu vedem actele penale cand venim buluc peste voi, asa ca prgatiti șalăii, nisetrii, belugile, păstrugile, icrele negre, taria cu ,,w...y'' americana, kentanele, plocoanele, sarsanalele, angăriile si verzisorii sa reusim impreuna sa punem batista pe țambal, ca sa nu se mai coboare pianul de-a dura pe scari, ca oricim fraierestenii de beneficiari ai pensiilor militare mai bine sa crape cate unul, pana la ultimul, ca oricum ii lasam cu ochii in soare, asa cum am stabilit, noi, mafiotii statali! Aveti grija cu vinul Busuioaca de Bohotin sa-i dati cep cand venim, cu Palinca numai de Bihor, si curcanii sa fie de ogradă-bio, nu de Gostat de la Pricopoaia, înteles? Hai, pa, cu dragoste si pupicei grasunei, pe gurițețe așea de infractori dragalasi'' Asta e, asa ca, pa si pu, planuri de castigat ceva de la ei! Cu drag Nelu, pa, cum se spunea candva!

Leon spunea...

Nu este nicio Coincidenta ca D-na Director va trece in Rezerva cu drept de Pensie taman in luna Iunie 2022..!!

BONIFATIE spunea...


S-au făcut ai dracului, vorba unui poet, ăștia de la C.C. .
Combină româna cu engleza în răspunsuri. Pentru echidistanță puteau să „arunce” în răspuns și un cuvânt în rusă, franceză sau chineză. Ca să nu ne prindem că sunt gângavi repetă același cuvânt în două limbi.
În rest, limbaj de fag.

ifrim spunea...

Să știți și voi căci CC este de partea otorităților adică MApN.Au fost deranjați de reclamagii pensionari că au fost puși la muncă forțată fără să aibe cuprins în planul lor.Precum milițienii când reclami un bombarder prima grijă a lor este să-i informeze cine este și adresa reclamantului!

anonim spunea...

De data asta mi-a placut cum a pus problema
https://fb.watch/bcUGM5IlLY/

anonim spunea...

Moamaaa suntem jjjmeeeecheri ne dam cu dálea... cu "folouape".Bine ca n-a bagat-o päia cu "ai agrii tu dizagriii"
al vostru sinsereli

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, tot la Targșor va ajunge, cat de curand, sau intr-un tarziu, dar va ajunge pârnaiașă! Am inghesuit-o cu doctoratul a prins de veste si Dl Dancu si i-a ordonat sa-si faca bagajelul, sa n-o prinda anchetele penale in functie! Ma bucur ca am contribuit si eu la terminarea ei, cum m-a terminat si ea pe mine la pensia pe care mi-a jurat ca o va tine in vecie inghetata, dar de mana lunga a legii nu va scapa ca o voi urmari cu plangeri, oriunde s-ar afla, asa voi face cu toti jiganii, rosiorii, padurenii, maciuistii si toate leprele clocare, incet dar sigur, sa le stric tihna pensiilor! Bai, tineti minte de la mine: Eu va las fara doctorate si o parte din pensii, asta sa tineti minte cat o sa traiti, ca de voi nu ma las pana nu va vad plangand cum am plans eu 12 ani cu pensia inghetata de la actualizari! Va dansez in tribunale pana va epuizez, pe lege, tataie, si pe Constitutie, nu cu lasitati, ca voi de mi-ati zdrobit viata si sanatatea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Toti ministrii guvernului actual au primit petitia mea si m-au asigurat ca lucreaza la rezolvarea ei, unii, ca Av Poporului, Câciu, Dan Valceanu sau Budăi, cerand in plus ministrului Apararii sa ia la cunostinta de petitia mea! Astept in 30 de zile si raspunsuri internationale... Ehei, si cate mai de trimis, de acum incolo, prin lumea larga! Incet, dar sigur...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In timp ce scriam cele de mai sus, am primit raspuns si de la secretariatul General al Guvernului care a trimis petitia spre rezolvare la ministrii Apararii si Interne!

Viorel spunea...

În sfârșit. Pe data de 10 martie 2022 vom vedea ce putere de convingere (cu argumente juridice) are SCMD în fața Judecătorilor de la Curtea Constituțională.
SCMD JOACA FINALA LA CCR IN PROCESELE SUSPENDARII PLATII AJUTOARELOR SALARIALE:
„SCMD a fost citat la CCR, in Dosarul Nr. 387D/2020, pentru 10 martie 2022 “ in numele si pentru membrii de sindicat”, in calitate “de autor al exceptiei” pentru “solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Art.41 din OUG nr.114/2018”. Va reamintim ca, prin aceasta, plata ajutoarelor salariale (salariilor compensatorii), cuvenite dvs. la trecerea in rezerva, a fost suspendata neconstitutional, pe 3 ani, in baza unei legi abrogate, la data aceea, de un an si patru luni si niciodata aplicata – Legea 284/2010.
Daca vom castiga in acest dosar, vom castiga pentru dvs., toti, chiar daca, profitand de fudulia unora dintre camarazii nostri, care au atras atentia pe Facebook, in decembrie trecut, ca termenul lui OUG 114/2018 expira, Puterea a reintrodus suspendarea, prin OUG 130/2021!”
Bine că nu ne cere să ne înscriem în Sindicat și să plătim cotizația pe 6 ani în urmă de când suntem jecmăniți / furați din pensii și nici un Sindicat, Asociație sau Ligă nu au putut convinge clasa politică și Guvernele de acest lucru pentru a fi remediate.

Huhu Rezea spunea...

OUG 130 si ordonanțele bugetare anuale de după adoptarea L 153/2017 nu se refera la indemnizațiile si ajutoarele acordate prin art. 20 din Anexa VII a L 284/2010, abrogata în totalitate prin noua lege a salarizării.
Legea 153 nu mai acorda ajutoare militarilor.
Probabil alte categorii de salariați mai beneficiază de ajutoare si indemnizații, astfel că la acelea se por referi suspendările din ultimele acte normative bugetare.

M spunea...

O să fie interesant!

Cât timp ajutoarele erau suspendate instanțele ziceau că cererile sunt "prematur formulate". Teoretic, dacă ar fi consecvenți atunci acum, prin abrogarea ajutoarelor devenim în drept să cerem ajutoarele. 😂
Sunt însă îngrijorat că civilii își vor tăia venele pe lung dacă aud că în vremurile astea când faci împrumut să plătești factura la curent, statul e dator câteva miliarde la militarii și polițiștii cu pensii nesimțite ieșiți toți la 32 de ani în rezervă și care au mai primit și o indexare de 20% la pensii anul ăsta!

Burebista spunea...

Un articol interesant despre speciali din justiție......

https://romania.europalibera.org/a/mii-euro-ministerul-justi%C8%9Biei-cumul-pensie-salariu/31702970.html

Leo spunea...

https://www.cancan.ro/ce-salariu-incaseaza-un-soldat-in-armata-in-2022-veniturile-s-au-majorat-in-romania-20579362

vasile spunea...

Sigur ca suntem in drept sa primim acele ajutoare, dar justitia este impotriva pensionarilor militari. Dupa modelul lui perdoiu si ministrii apararii si de interne ar putea acorda aceste ajutoare. Stiu insa ca finantistii din aceste ministere niciodata nu au luat in calcul fondurile necesare pentru aceste drepturi legale la fundamentarea bugetului.

Huhu Rezea spunea...

Justiția nu poate decide niciodată acordarea unor drepturi pe care legea le-a abrogat. Nu a putut să le acorde nici când legea le-a suspendat timp de 10 ani.

monteoru spunea...

Adio si nu am cuvinte.Cine crede ca la seceta asta statul acorda ajutoare le restante e ori nebun ori extraterestru.Statul se screme sa anuleze inechitatile din sistemele de pensii si voi visati cai pe pereti.
Confundati ajutoarele cu salariile compensatorii.
Retineti ca CEDO zice ca statul iti da cand poate si cat poate.Cititi deciziile CEDO.

M spunea...

@Huhu Rezea

Să vă explic!

Suspendarea înseamnă că nu se acordă pe o perioadă determinată (de obicei se suspenda câte un an)
Nu poți să dai în judecată că nu ai primit un drept cât timp acesta este suspendat și, teoretic, ți s-ar putea da DUPĂ încetarea suspendării!
Dacă însă acordarea dreptului se abrogă atunci culpa angajatorului este clară.

Cei din învățământ au câștigat drepturi care au fost mai mulți ani prorogate ABIA în momentul în care o altă lege le-a anulat definitiv!

Problema pe care o văd eu e că noi nu suntem dascăli!


PS - nu am nici cea mai mică speranță să îmi dați dreptate! Fiind un drept de care generația domniei tale nu se poate bucura evident că el nu există, e abuziv, mârșav și ilegal!

Huhu Rezea spunea...

M
Explici foarte prost!
Dacă L 284/2010 supraviețuia fie și numai o zi ultimei ordonanțe de suspendare a ajutoarelor, pare OUG nr. 9/2017, inceta suspendarea si se reactiva exercitarea dreptului la ajutoare pentru toată perioada de suspendare 2010-2017. Nu mai era prematură actiunea in justitie, așa cum decisese și ICCJ.
Cum Legea 153/2017 a abrogat L 284/2010 înainte de expirarea termenului de aplicare a ultimei suspendari, s-a pierdut odată cu dreptul și exercitarea dreptului suspendat pe 10 ani.

CEZAR spunea...

@/M"
Imi esti dator cu o clarificare !
Sau preferi sa te numesc .."MINCINOS MORBID" !

CEZAR spunea...

@/VIUREL - majore de la CI
S-a antepronuntat SABRINA....adica - ULA...- ULA - ULAAAAAAA !
NB
Motivarea SABRINEI
Baaa milogarilor ..puteati avea decenta sa , sa asteptati sa se faca ...actualizarea mai intii !!

M spunea...

@Huhu Rezea

Cum spuneam.... Dacă era în avantajul generației dumneavoastră.....

Nu e nimic! M-am obișnuit! 😁

Huhu Rezea spunea...

Succesiunea în timp a legii funcționează și acum la fel ca în urmă cu 30 de ani.
Din necunoaștere însoțită de aroganță se nasc pretenții și acțiuni juridice nejustificate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu cred ca acele ajutoare sa se mai dea, deocamdata, prioritatea fiind pensiile in plata, care au ramas foarte in urma si nu sunt bani. Toti vor anumite drepturi, stipulate in Lege, dar unele sunt suspendate, chiar de cei pe care i-au votat cu multa sarguinta si parca in ciuda pe restul poporului si camarazilor amarati, PNL-USR, desi au fost avertizati ca dreapta doar taie la sange, de ar fi PIB in plus si cu 50%, pentru ca dreapta niciodata in trecut, prezent si in vecie nu va face aceasta gafă colosala sa majoreze ceva, si daca ar putea sa ne trimita si in lagare, cuptoare sau in exil sa ramana doar ei in tara asta, s-o mulga ca pe vite! Cei care nu ati primit bani si ati votat scarbele astea nenorocite, de ne tin pe loc in saracie si lipsuri, va meritati cu prisosinta soarta, si lasati bocitul ca e jenant! Era mai bine daca va razuiau pana la os, sa va invatati minte sa nu mai votati cretini! Unii din voi si acum il pupati pe Băsănău, acolo unde nu bate soarele, pana da sangele! Aha!

M spunea...

@Huhu Rezea

Frumusețea dreptului e că poate fi interpretat! 😁

În general fiecare îl interpretează astfel încât să slujească interesului propriu.

Asta nu înseamnă că cineva e posesorul adevărului absolut.
Dacă judecătorii de la Curțile de Apel și de la ICCJ au solicitat lămuriri privind interpretarea înseamnă că nici pentru înaltele fețe juridice nu e prea clar.

Cum zicea Jung?
Proştii au numai certitudini, pe când deştepţii sunt plini de îndoieli.

Viorel spunea...

Don Cezare. Nu fiți răutăcios. O faceți acum pe-a boierul (oierul). După ce ați primit ajutoarele la trecerea în rezervă, v-ați deschis un SRL sau Societate Familială, adică ați cumpărat o bucată de pământ pe care ați construit o stână din nuiele acoperită cu stuf cum e obiceiul pe la dv. (ex. luat din Deltă), ați cumpărat oi și capre iar în fruntea lor un măgar, toate însoțite de cățelușul Rex. Și uite așa ați ajuns patron (nu de tablou electric) ca și baciu Ion iar acum vă dați în bărci ca mare șme.

Viorel spunea...

Exemple de pensionari militari (cadre militare, polițiști, SRI, etc.):
I. HOTĂRÂRI ALE C.Ap. SUCEAVA:

1. Constantin Ștefănel Intimat Reclamant (IPJ Botoșani Apelant Pârât)
27.09.2017

Ora estimata: 09:00
Complet: C1A CMAS
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 27 septembrie 2017.
Document: Hotarâre 634/2017 27.09.2017
2. Satcou Constantin Intimat Reclamant (MApN Apelant Pârât)
18.10.2017

Ora estimata: 08:30
Complet: C1A CMAS
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă nr. 441 din data de 17 mai 2017 pronunţată de Tribunalul Botoşani - Secţia I civilă în dosarul nr. 111/40/2017 în sensul că ajutorul acordat prin această sentinţă urmează a fi actualizat în raport de indicele de inflaţie la data plăţii efective, în loc de "sumele urmând a fi actualizate în funcţie de indicele de inflaţie de la data 1.01.2017 până la data plăţii efective". Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre 841/2017 18.10.2017





3. Brădățan Dionisie Intimat Reclamant (MApN Apelant Pârât)
28.09.2016
Ora estimata: 09:30
Complet: C1A CMAS
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive invocată de pârâtul apelant. Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 28 septembrie 2016.
Document: Hotarâre 768/2016 28.09.2016

4. Vasincu Dorel – Ionel Intimat Reclamant (IPJ Suceava Apelant Pârât)
29.09.2017
Ora estimata: 13:00
Complet: C2A CMAS
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat împotriva sentinţei civile nr. 300/7martie 2017 a Tribunalului Suceava, pronunţată în dosarul nr. 431/86/2016*, având ca obiect "completare dispozitiv". Admite apelul declarat de IPJ Suceava, împotriva sentinţei civile nr. 114/2.02.2017 a Tribunalului Suceava. Schimbă în parte sentinţa civilă, în sensul că: Obligă pârâtul să plătească reclamantului ajutoarele prevăzute de art. 20 alin. 1 şi 2 din Anexa VII, secţiunea 3-a la Legea nr. 284/2010, suma urmând a fi actualizată în funcţie de indicele de inflaţie de la data plăţii (în loc de indicele de inflaţie de la data de 6 martie 2014 până la data plăţii efective). Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 29.09.2017.
Document: Hotarâre 734/2017 29.09.2017

5. ATENȚIE: POTERAȘ FLORIN - LIVIU Intimat Reclamant (MApN Apelant Pârât)
20.06.2019

Ora estimata: 10:00
Complet: C2A CMAS
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Pronunţată în şedinţa publică din 20 iunie 2019.
Document: Hotarâre 687/2019 20.06.2019
II. HOTĂRÂRI ALE C.Ap. BUCUREȘTI:
1. Preda Bogdan Intimat Reclamant (MApN Apelant Pârât)
28.10.2015
Ora estimata: 9:00
Complet: S7 C.9R AS-LM
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge recursul ca nefondat. Irevocabilă.
Document: Hotarâre 1995/2015 28.10.2015
2. Cobori Gabriel Intimat Reclamant (D.G.P. M. București Apelant Pârât)
06.11.2015
Ora estimata: 09:00
Complet: S8 Completul 7 recurs NCPC
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite recursul. Casează în tot sentinţa civilă recurată, în sensul că admite acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamantului Cobori Gabriel contravaloarea reactualizată la data plăţii efective a ajutorului egal cu 12 solde, prevăzută de art.20 din Anexa nr.VII din Legea nr.284/2010, la încetarea cauzei de suspendare legală. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 06.XI.2015.
Document: Hotarâre 5332/2015 06.11.2015

Am dat doar 7 ex. Mai am peste 20. Interesantă este Hotărârea de la pct. 5 și 2 de la Cap. II (ultima).
În concluzie. S-au dat sau nu s-au dat ? Ne dați ori nu ne dați ?

monteoru spunea...

Adio si nu am cuvinte.Cine crede ca la seceta asta statul acorda ajutoare le restante e ori nebun ori extraterestru.Statul se screme sa anuleze inechitatile din sistemele de pensii si voi visati cai pe pereti.
Confundati ajutoarele cu salariile compensatorii.
Retineti ca CEDO zice ca statul iti da cand poate si cat poate.Cititi deciziile CEDO.

monteoru spunea...

Viorele esti depasit de situatie.O fi Cezar antipatic dar stana si magarul nu le-a achizitionat din ajutoare ci din salarile compensatorii.Salariu compensatoriu e una,ajutorul e alta.
Mai citeste.
Salariile compensatorii s-au dat drept o compensare ca omul a fost fortat de evenimente sa accepte trecerea in rezerva.

Viorel spunea...

Domnule monteoru. V-am trimis un comentariu foarte explicit, cam lunguț însă nu a fost postat de către domnul Huhu Rezea și în care la sfârșit precizam: ÎN CONCLUZIE, și în OUG nr. 7/1998 și în Legea nr. 284/2010 se vorbește despre acordarea de pensii, ajutoare, plăți compensatorii. Poate vă trimite domnul HR comentariul pe adresa de email.

vasile spunea...

Dreptul este drept! Mai multe CA au spus ca dreptul exista, dar actiunile au fost prematur depuse. Poate sunt subiectiv, dar sustin, in necunoasterea mea, ca M are dreptate. Suntem multi cei care asteptam cu speranta ziua aceea.

Huhu Rezea spunea...

Dreptul la ajutoare și sume compensatorii a exitat până în ziua în care a intrat în vigoare L 153/2017, dar exercitarea lui fusese suspendată anual timp de 7 ani.
Din iulie 2017 dreptul a dispărut.
Dacă suspendarea nu era prevăzută și în OUG nr. 9/2017, după 01 03 2017 erau repuși în termen toți cei care s-au pensionat după 2010, pentru că abrogarea dreptului a intervenit abia din iulie 2017.
Abrogarea dreptului la ajutoare si indemnizații a intervenit inainte ca exercitarea lui să fie repusă în termen, de aceea nu mai trebuie să aveți speranțe deșarte.
Repet, reluarea suspendării acordării de ajutoare la pensionare este repetată și în ordonanțele anuale bugetare de după anul 2017, dar dispozițiile respective nu mai privesc și drepturile acordate militarilor prin art. 20 din Anexa VI a L 284/2010.

M spunea...

@Vasile

Pe scurt e cam așa: ai de plătit o datorie. Îi spui celui care te-a împrumutat: bă, nu am bani anul ăsta.
Apoi iar: nu am bani!
După câțiva ani de amânări îi spui: știi ce? Nu mai îți dau datoria deloc!

Instanțele trebuie să hotărască dacă dreptul a fost anulat sau doar amânat (până în 2017 că după aia e clar).
Dacă plata a fost doar amânată, an după an, atunci ar trebui plătită!
Dacă plata a fost anulată an după an atunci.... asta e!

La fel ca în cazul sporului de specialist de clasă, deși eu nu îl iau nu pot face măgăria să îl contest altuia! La fel și sporul ăla de TO! Să fie sănătoși și să îl mănânce liniștiți!
Nu înțeleg de ce atâta îndârjire din parte unora?! Ce? Le ia lor din pensie? Când au luat ei a fost mișto!

Huhu Rezea spunea...

M
Dreptul de a-ți recupera împrumutul prin instanță nu este veșnic. Se prescrie în 3 ani.
Dreptul continuă să existe și după 3 ani, dar nu-l mai poți realiza prin instanțe.
Doar dacă dorește, datornicul îți poate restitui imprumutul si după 20 de ani.

M spunea...

@Huhu Rezea

Eu vă repet că acest drept poate fi fructificat doar prin o interpretare corectă a instanței.
Nu spun că e un drept absolut. Dar nici nu îl exclud din start!

Eu nu am dat exemplul unei bănci. Am dat exemplul general al unei datorii.