Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 19, 2022

In anul 2022 nu se poate spera mai mult decât aplicarea cuantumului minim pentru pensiile militare în plată

64 comments

  Indiferent cât de bățoși se dau câțiva lideri ai structurilor asociative cu statut de utilitate publică... sau cât de necinstit se manifestă alții, directia spre care se îndreaptă sistemul pensiilor militare, în cazul că va subzista măsurilor impuse prin PNRR, este cea trasată în răspunsul pe care MApN l-a dat petiției domnului G-ral Oprea Gabriel, formulată în calitate de președinte al Uniunii militarilor și polițiștilor.

Cu multă țâfnă, la ultima întrunire a unor lideri asociativi s-a respins forma preliminară a Pl x199/2020, dar vedem că în locul unor propuneri serioase de ameliorare urgentă a situației materiale a câtorva zeci de mii de pensionari militari, SCMD și LADPM  se întrec în scoaterea de la naftalină a unor vechi propuneri perimate, parcă tocmai pentru a prelungi inutil așteptarea pensionarilor militari cu pensii mici si medii. 

Este o îndăratnicie de groază din partea celor cu pensii mari de a bloca aplicarea provizorie a cuantumului minim, tocmai pentru că lor nu le aduce nicio creștere de pensie până la viitoarele recalculări și actualizări. Nu că.... această stare de indecizie a asociaților nu le-ar folosi și decidenților din structurile de apărare care, iată, au și profitat, timp de 2 ani, pentru întârzierea  aplicării etapei 1 a reformei, respectiv aplicarea cuantumului minim.

Readuc în prim plan răspunsul dat de MApN pentru ca în acest an să nu avem alte așteptări.

Ramintesc și propunerea de reglementare a cuantumului minim al pensiei militare, respectiv propunerea pentru art. 110 indice 1 care va fi intercalat în legea pensiilor militare. 

Poate se gândește domnul Dâncu să propună premierului adoptarea cuantumului minim prin ordonanță de urgență, rămânând ca recalcularea și actualizarea să fie finalizate prin lege, potrivit cerințelor PNRR.

Forma Raportului preliminar retrimis la aviz, la guvern, AICI 


Soldele de funcție, la minim și maxim, corespunzătoare gradației 7 și soldele de grad care intră în baza de calcul a cuantumului minim brut le aveți deja calculate aici. 


https://www.huhurez.com/2022/01/soldelesalariile-de-functie.html  

 

 Mai adăugați sporul de 7,5% pentru prerogativele  constituționale, dar numai la solda de funcție.









 

64 de comentarii:

viorel spunea...

Nu s-a înţeles bine, din 2027 sau din 2072?

Trofin spunea...

@HuHuReZea : referitor la remarca pe care o faceți vis-a-vis de soarta PLx199/2020 , mă gândesc că acele reacții negative să nu fie tot o formă de a convinge pensionarii militari să nu mai aibă pretenții la îmbunătățirea sorții lor. Reacțiile cele mai vehemente vin de prin Oltenia unde eseistul de la Cuiul Cătării este și un susținător al fostului ministru de la apărare și actual premier. Totuși , dacă ne mai reamintim că Olguța Vasilescu a zis cândva , când ministeria munca , că va face în așa fel încât pensionarii cu pensii speciale ( se gândea la noi ) să ajungă să dispună de cuantumuri sub nivelul cuantumurilor pensiilor publice ca apoi să ne dorim pensii pe contribuție , se cam adeverește , aici s-a ajuns. Deci fie pensia minimă conform PLx199/2020 , fie pensie pe contribuție , tot un drac va fi.

Gabriel spunea...

Etapa 1 - cum?

wassy_g spunea...

Lăcomia,strica omenia( pt.unii).

Cezar spunea...

Urgent..ca murim de foame !

Magda spunea...

Dupa asa zisii gulerati s a gasit alt vinovat de serviciu,cei cu pensii mari......,politicienii sunt cei mai nevinovati....nu vreti sa ”intelegeti” ca ei ne au furat niste drepturi legitime ,indiferent de justificari....Se fraudeaza in ultima perioada bugetul de stat,ca niciodata in istoria Tarii....,interesele personale mercantile, ale unor politicieni sunt singurele ”obiective de tara”..., iar dezbinarea este deja o modalitate consacrata pentru manipulare.Marea problema este ca acceptam sa ne ”milogim” pentru niste drepturi legitime,in loc sa ne coalizam pentru actiuni realiste in scopul obtinerii lor.

kostas spunea...

Daca pensia minima este plafonata la net aceasta are o valoare mica, cu care s-ar putea sa ramanem cativa ani. Normal si corect ar fi ca la aceasta pensie minima sa fie adaugate si pensiile suplimentare, la brut, iar la net sa fie adaugat si OMM-ul, acesta fiind prevazut in statut. Asa ar fi corect, deoarece, asa cum scrie in statut, OMM se sdauga la cuantumul pensiei, fie ia minima sau maxima, tot pensie e.

Viorel spunea...

Băi viorele. Ori ești prost ori ești bătut în cap. Te-am rugat de 10 ori să nu mai publici sub pseudonimul meu prostiile tale. Scrie dracului cum te-am rugat viorel 2 dacă îți place atât de mult viorel sau poate așa te cheamă. Deja mă scoate din sărite.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai degraba si sigur e 2072, fiind patent made in Romanistan! In timpul asta Generalii o sa se trezeasca cu surprize crescute in budigai, pentru ca pensiile, ADIO CRESTERE! Ei ne-au jefuit pana acum cuantumurile si ard de nerabdare sa ne mai jefuasca inca o data? Poate se trezesc de data asta la nivelul de 7000-8000 de la care au plecat, si o pasarica asta mi-a soptit ca o sa le faca indopatlor! Nu sunt bani si statul nu vrea sa piarda banii cu generali facuti la apelul de seara, foarte multi fata de statele NATO si efectivele operative, avand pensii mai mari decat media NATO. ATUNCI SA-I VAD CU MANA INTINSA... Lasa ca vor veni la puricat si doctoratele, sa nu creada ei ca-si bat joc de ,,prosti!'' La rau le vom rasspunde cu si mai mult rau, asta sa stie clasa asta privilegiata pana la nesimtire!

Leo spunea...

Pare fezabilă aplicarea cuantumului minim pentru pensiile militare în plată pt. 2022 , deoarece se pliază perfect și pe unul din cele 5 puncte de reformă ale PNRR privind pensiile și anume pe punctul numit "MAJORAREA PENSIILOR MICI".
Mai mult , se pliază și pe un alt punct numit "REFORMA PENSIILOR SPECIALE"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Etapa 1 e cum scrie acolo, adica pensia minima garantata si eliminarea inechitatilor. Eu stiam ca numai generalii de paie nu inteleg ,,poanta'' asta care zgaraie glagoriile! Pntru domnii instelati carora li se vor pune pe pensii un ham le recomand melosul, Aș hali salam da' n-am!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cu cine coalizare, Magda, cu generalii păiosi care te-ar lasa fara cont bancar, doar sa aiba ei cat mai năimite pensiile?

raul spunea...

Ce ziceti ,nu merge si in alta parte ,,amendat"?
Luati de valul ,,ordonantei'' ,n-ati bagat de seama o postare de -a mea dintr-un topic anterior!Zic si eu ,nu dau parul!Nu ci ,,iceparu"!
raul
18 februarie 2022, 11:31
Apropos de indexari ,actualizari...
,,https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ce-venituri-cresc-automat-1-martie-cat-1_620f482f5163ec427120b0cb/index.html"
Deci in anumite domenii se poate !De ce sa nu se faca un amendament si la legile noastre ,ca indexarea sa se faca de la 1 martie ,cand se cunoaste inflatia pe anul precedent si nu pe cel de acum 2 ani ,cica ,cunoscut la data de 1 ianuarie!Eu ,,mananc" la preturile de acum 2 ani??Ma rog ,nici la ala de acum 1 an ,dar macar ar fi mai aproape!O idee dragi ,,asociativi" de ridicat,mai ales ca exista exemplu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, ca bine mai zisesi, teteo, ca de obicei, fiind mereu plin de idei, si chiar daca unii morocănesc si croncănesc nefiresc! Jos mafia, sus pensia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Apropo cu pensiile speciale, in plina criza cumplita se se roage cei cu pensiile super obeze sa nu se scape drujbele si coasele, ca in PNRR, caci nu le mai suporta fondurile, asa ca sa nu mai viseze cai verzi si bureți pe pereti ca la sutele de meleoane sa le mai dea niscaiva ciortane babane! Baluba bau-bau sa se multumeasca cu ce s-a furat de la cei mici si acum au!

Magda spunea...

Cornelius Flavius Ifrim ,interpretare eronata ....oare in mod voit?!! Cred ca este foarte clar ca nu asta am spus, cand m am referit la coalizare...

Leo spunea...

Flavius ,eu doar am reprodus din PNRR.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Raul, chiar @Leonard ne-a dat asigurari ca si la pensiile militare in Martie-Mai se va face ceva: Exact cum s-a facut de la 1 Ianuarie! Adica s-a facut la toti la fel.

Leon spunea...

Huhu Rezea are dreptate , NUMAI in acest an este posibila o majorare a Penaiilor militare, deoarece Bugetul cu Asistenta sociala (MApN) este cu 12% mai mare decat cel de anul trecut !
Din estimarile Bugetului MApN la acest capitol pentru urmatorii ani rezulta ca NEMA majorari de pensii, deoarece in 2023 vor fi alocati un plus de numai 3% fata de 2022, in 2024 un plus de numai 2,9% si in 2025 un plus de numai 2,8% fata de anul precedent !
De urmarit totusi cine va avea trecere mai multa la ministrul Vasile DANCU, d-ul G-ral Gabi OPREA sau oltenasul Marin Neacsu..!!
PS. Olteanul @Leon este de partea Generalului !

Brenda spunea...

Domnul meu , sa fie cum spuneți dvs,pentru pensiile mici ,neapărat.

micutzul spunea...

Să anuleze penalizările, să introducă grupele de muncă și PS și până și eu sunt de acord dacă se stabilesc termene clare și decente pentru etapele 2 și 3!
Dar să ii dai unuia cu 25 de ani pensie întreagă și pe unul cu 20 să îl penalizezi cu 20% înseamnă că ești rupt de realitate! Plus că disponibilizații au iesit in baza unor legi clare. Atunci lasă-i pe legea lor și gata. Că nu eram tampit să dau cu piciorul unei cariere frumoase!

anonim spunea...

E sambata 😃

https://www.facebook.com/adriana.bahmuteanu.9/videos/336220365073346/?sfnsn=wa

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Kostas, in PNRR scrie ca trebuie sa creasca, sa fioe competitive social, nu sa fie plafonate sau scazute

VICTOR spunea...

Am o întrebare:
Dacă din calcule îmi iese o pensie de 9.000 lei (( 6400x1,21)+633))x1,075 aceasta este pensie bruta ?
Ca sa devina neta înmulțim cu 0,585 ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Raul, am citit si sunt de parare ca in paralel se face ceva si pentru pensiile militare, precum bonuri de masa in loc de calatorii cu trenul, nefolosite, cum scrie intr-un artocol ca si pensiile din casele sectoriale vor beneficia. Deocamdata e numai MIMĂ SI MORFINĂ!

Luc 3 spunea...

Măcar anul acesta să se rezolve problema cu ,"cuantumul minim",dar și INDEXAREA de 3,8%, care ne-a sărit anul trecut!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va dati seama ca fiind iesit in limita de varsta in Nov 2014 ca mi se da un indice de corectie de ,,majorare'' egal cu 1, care indice 1 tradus inseamna 0 (zero barat)? Mi-au dat candva o majorare de cativa lei, nu sute, adica un maruntis de milogi, si ei considera ca asta a insemnat ca am spart cu pensia mea atunci de 1000 lei toate plafoanele! Ai naibii gusteri gulerati mafioti! Acolo semneaza Dogaru si Coarna, ei nu au vazut ce idiotenie au semnat? Si mai zic ca ,,luptă'' pentru pensii, incapabilii! Ei de la 10.000 in jos nu dau nici mucii, caci scopul la amandoi sunt pensiile peste 10.000 lei, de fapt la toti semnatarii acestui harg de oug... Se bat ei in piept ca fac cuantum minim, dar parca vad ca acel cuantum minim va insemna doar o sutică chioara, si aia cu indulgenta data!

Cezar spunea...

Magda îi sublocotenent la secu🤣🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, eu am mai citit porcaria asta de oug 199 si este facuta special pentru cresterea doar a pensiilor foarte mai, asa ca este o facatura de legislatie, neaplicabila in acest context! Loveste una dupa alta cu scaderi de cuantum pentru invalizi, pensiile mici si cei care au fost exclusi din sistem pe chestia intrarii in NATO. DACA SE VA APLICA EU, CEL PUTIN N-AM NICI O SANSA DE MAJORARE! plx este legea de majorare a pensiilor nesimtite, sa fie foarte clar! Pensiile mici si medii, dar mai ales cele mici, nu au nici o sansa! Si, atunci, unde-i majorarea, fratilor? Ca-mi da coeficient 1 care e zero? Ca-mi ia cate 1% pentru pentru anii nerealizati din cauza ca m-am accidentat in timpul serviciului, ca pedeapsa ca sunt bolnav? Unde-i majorarea cu plx 199? Ca-mi da doar cel mult 100 lei si Generalii isi dubleaza iar pensiile de peste 25.000 lei? Ce sa fac eu cu 100 lei cand s-au scumpit toate cu sute si sute de lei? Nu, aici trebuie o alta lege, noua, sa scoata majorarile generalilor, definitiv! Iar voi trimite petitiile pe capul lor sa aplice o lege noua, nu panarame de crestere doar a pensiilor Generalilor!

Calinmihaib12 spunea...

CFI:
Orice referire la.. DREPTURI..în actele instituțiilor de stat :la VIITORUL."ÎNDEPĂR TAT"..de NOI: PENSIO NARII și chiar:ADOLES CENȚII..care,eventual, ar opta să devină.. militarii activi(?)în URMĂTOARELE..5(cinci) DECENII(?).., ESTE O SFIDARE..: PERVERSĂ, PERFIDĂ..și BATJOCORI TOARE..a INTELIGENȚEI NOASTRE și a tinerilo r doritori să devină MILITARI..ROMÂNI..!
(= din partea unor indivizi NEBUNI.!=din "ierarhia" civilă și..cea.."acoperită"..în uniforma militară ..română..?!).
.."EVALUAREA"..este valabilă și..în cazul PENSIONARILOR și TINE RILOR..CIVILI..SUPUȘI ACELUIAȘI.."VIITOR"..TRATAMENT..!?!

Huhu Rezea spunea...

Dorine, Dorine, tot nu faci domnule deosebirea dintre calculul cuantumului minim, provizoriu, si calculele ulterioare ale cuantumului recalculat si actualizat?
Poate ai un cuantum în plată mai mare decât cuantumul minim și scapi de penalizarea de 5 ani.
La recalculare si actualizările ulerioare nu mai contează vechimea pentru calculul cuantumului net, dacă acesta supraviețuiește PNRR.

Huhu Rezea spunea...

Varianta de reașezare în viitor a pensiilor militare depinde de care ministru este mai influent în coaliție. Dancu sau Bode?
Se zice că subordonații lui Bode optează pentru forma hibridă de calcul a pensiilor militare, in timp ce subordonații lui Dancu optează pentru o varuianta revăzută a PLx 199/2020.
Cei de la Servicii nu contează în această dispută.

Huhu Rezea spunea...

Indexările neacordate s-au pierdut complet.Atenție, indexările nu s-au acordat, nu au fost doar suspendate.

Huhu Rezea spunea...

Dacă aveți gradația 7, solda corespunzătoare gradației zero se majorează cu 22,98%
Procentul de 7,5% nu se aplică și la solda de grad. Legea 153/2017 spune că se aplica la solda/salariul de funcție. E discutabil dacă se aplică si la gradații.Se va preciza in Norme.
In rest, da, baza de calcul brută se împarte la 0,585 pentru a stabili cuantumul minim net.

Huhu Rezea spunea...

Ai citit, dar constat că nu ai înțeles mare lucru.
Si ...atât eu, cât și Leon îți calculasem cuantumul minim net, care era mai mare decât cel pe care îl ai în plată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, pai se ridica la 1350 lei, mai mica suma decat stipulata pe Lg 153, care prevedea macar 1450 lei. Acopera inflatia si scumpirile banii astia, cand si ei au recunoscut ca ce se intampla acum ar trebui minim garantat 2500?

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

VICTOR:
Întrebarea NU e pusă "bine"(!),pt.că NU E "PREA" CLARĂ:
..la ce "calcule" din
care a rezultat o pensie(?=brută,netă?) de.."9.000" de lei.. te referi..?; cifrele pe care le-ai dat ce reprezintă,concret..?
Dacă "6.400" e SOLDĂ BRUTĂ: grad, funcție, gradații,+ s.comandă, +/-alte elemente sala riale..!),atunci PENSIA NETĂ..pe legea 223..e egală cu SOLDA LUNARĂ NETĂ:3.744 lei
la care se calculează PROCENTUAL..OMM-ul(de
ex.:20 %,=749,+=4.493
de lei=PENSIA NETĂ..!
DECI: CE REPREZINTĂ:
=6.400=..??
=1,21 =..??
=1,075=7,5%=procente
le pt.prerog.mil.?
=633..=..?
Cu..58,5 %..din SOLDA BRUTĂ =rezultă: SOLDA NETĂ = PENSIA NETĂ= (cf.art.60 din lg.223 ..,de după data..de 15.09.2017,(fără OMM =care se va calcula "%"..,așa cum am scris mai sus,din PENSIA NETĂ..!);
● O PENSIE "BRUTĂ"= PENSIE de SERVICIU BRUTĂ=(=fără OMM..!)
= 9.000 lei rezultă dintr-o SOLDĂ BRUTĂ de:15.385 lei;
Dacă cei 9.000 de lei conțin și OMM:de ex.: 20%, adică=1.500=OMM+ 7.500= PENSIA NETĂ = SOLDA NETĂ= 58,5 %.. din.."CEVA"=adică:din SOLDĂ LUNARĂ BRUTĂ,..
atunci:această S.L.B. =12,821 de lei..! (=CALCUL:de la..coadă la CAP..!!).
REVENIND la întrebare
, dă toate elementele de calcul,dacă vrei.. un răspuns "informat" ..!!
Ultima întrebare: iar NU E "CORECTĂ": pt.că NU se înmulțește..: "PENSIA" de 9.000 lei
..cu acele procente, ci: S.L.B.= ca să-ți rezulte=S.L.N.= SOLDA LUNARĂ NETĂ = PENSIA LUNARĂ NETĂ(="DE SERVICIU"..!,după care vei calcula: "%" =procentual..OMM-ul, obținând: P.M.S.= "PENSIA MILITARĂ DE STAT"(indexabilă sau nu..!), așa cum am scris,repetând..!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

MIMĂĂĂĂ, VRĂJEALĂĂĂ, MORFINĂĂĂ! Altceva mai bun decat Lg 223 si plx 199! Si o sa vedeti ca altceva va fi! Parol. Si prost daca ar fi cineva isi da seama ca se manjeste marmelada de prune pe painea uscata la pensiile mici!

Calinmihaib12 spunea...

CEZAR:
..crezi că..TOȚI..
tinerii ofițeri de"se curitate" (ceaușiști sau contemporani..) ..sunt.."răi"..de la "natura"lor..??;
Oricum: întrebarea.. privind coalizarea mi se pare destul de lim pede: coalizare între
NOI:..cei.."afectați"=FURAȚI= din:DREPTURI LEGAL CUVENITE..!

Anonim spunea...

Buna dimineata, domnule administrator, va rog respectuos daca se poate sa ne mai dati un exemplu de calcul cuantum minim cu tot ce inseamna elemente componente. Multumesc , o zi placuta !

Huhu Rezea spunea...

Călin
LeneșuleȘ
Nici nu te-ai obosit să deschizi linkul cu proiectul preliminar ca să vezi care sunt elementele care intra in baza de calcul a cuantumului minim.
Deschide linkul si vezi amendamentul 7 aprobat.

Leon spunea...

Sindicalistii lui Bode avand Pensiile ceva mai mari decat cele de la MApN, considera ca NU prea îi avantajeaza Pl x 199..!!
Parca Bode nici n-a acordat acel Ajutor de 1200 lei la cei cu pensii sub 1600 lei.

Unknown spunea...

Am onoarea să vă salut, Dle Huhu după cum observam, in tot ce apare și se discută există multă rea credință din partea inițiatorilor. Pentru noi pensionării militari cu vechime peste 25 de ani, dar cu pensie de 3000, după mulți ani, mai e posibil să vedem ceva bun, adică să i mai ajungem pe cei pensionați in vremurile astea!!?
Mulțumesc frumos!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Decat ,,Anonim,'' nu era mai bine un nume, macar fictiv, de exemplu, Sile Camataru? SRI? STS? SIE? SIA? MOSSAD? CIA? MI-5? KGB? Cine se mandreste cu numele dat de parinti, care nu si-a patat cu noroi in viata acest nume dat de Dumnezeu, si-l scrie cu subiect si predicat, cum se zice... Care-i taina acestei lasitati si obscuritati la o multime de camarazi? Cand esti stapan pe tine si responsabil pe propria-ti viata si demnitate, de om corect si demn in societate, nu recurgi la aceasta forma de iresponsabilitate civică de a nu-ti dezvalui identitatea, ca doar nu esti Imparatul Japoniei sau Sultanul Mohomed al Instambulului! Uite ca mie nu mi-e rusine sa-mi etalez identitatea ca sa ma ascund dupa un nume fictiv, ca infractorii, ceea ce imi da si o nota de mandrie personala, siguranță si seriozitate catre interlocutori, si ca sunt ceea ce sunt si n-am de ce sa ma ascund dupa niste falsitati dezonorante! Obisnuiti-va toti sa va debarasati de aceasta dualitate dezonorantă, ce naiba, ca doar nu sunteti nici infractori si nici bombardieri cocalari urmariti de politie sa va ascundeti dupa identitati false! Fiti mandrii cu calitatile de politisti, securisti, sereisti, contrainformatori, militieni, pompieri, sieisti, setesisti sau militari, ca atunci cand erati activi unii dintre Dv dormeati imbracati in uniforme, in loc de pijamale, si acum va este rusine cu ce ati fost si ati practicat? Daca ne-am revizui aceasta atitudine de cinste, ar mai disparea si animozitatile antagoniste, presarate uneori cu multe flegme ale lipsei de bun simt si educatie! Injurati-ma cat vreti, dar eu sunt de o cinste si corectitudine de care ma mandresc si nu mi-e rusine sa-mi dezvalui identitatea, mai ales ca sunt rau intepat la limba cu hotii de drepturi si pensii militare! Asta inseamna sa fii un om responsabil si asumat!

Magda spunea...

domnu administrator va rog respectuos, daca se poate sa faceti un calcul....daca ”marea muta” se va limita doar la a se ”milogi” si vaicarii pe bloguri..... ce statut social va avea in urmatorii ani si mai ales ce drepturi banesti..... multumesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Situatia mea grava la pensia militara este cauzata de Armata, si nu din cauza mea: Eu am semnat un contract ca sa-mi exercit ceea ce am invatat in Scoala Militara, si n-am vazut in contract ca-mi asum si detasari in minele de carbuni sau la Canal, unde m-am accidentat si mi-am distrus viata, sanatatea si cariera, deci in timpul exercitarii functiei si atributiunilor ordonate de ARMATA. Vine ea, aceasta Armata azi si imi zice ca daca nu am vechime ma pedepseste si imi taie cate 1 punct pentru fiecare an lipsa, de parca am dezertat si acum trebuie sa platesc pentru asta! N-am iesit cu Ordonanta, care si ăia nu au nici o vina ca li s-au dat a trei-a cizma fara voia lor, nu am iesit la cerere sau prin demisie, sau sa fiu dat afara din armata pentru indisciplina, ci m-am accidentat intr-o misiune impusa in afara Legii, unde am fost pus sa fac munca de civil la modul obligatoriu, la ordin si incalcandu-se acel contract in care trebuia sa execut activitati specific militare. Generalii, pe care sa nu-i vad din cauza lacomiei lor, baga azi strambe ca acesti invalizi sa fie pedepsiti pentru invaliditatile lor si propun politicului severe taieri din dreptul de pensie ca sa le ramana lor zaț de majorari, dar se lauda ca cu plx 199 mi se majoreaza pensia cu 100 de lei, la cei 1240 actuali, pe cand acestor generali si la dorintele lor lacome o sa li se dubleze acele pensii de 20.000 lei, si mi se atrage atentia ca acei 100 lei de fapt e o suma uriasa cu care pot trai, cand numai intretinerea si chiria ma costa peste 1250 lei, dar fiind si alte utilitati, medicamente, hrana, etc! Generalul are atatia bani cat sa-si ia o casa cu doua trei pensii, dar eu nu am cu ce plati facturi, dar Generalul imi baga cotite sa nu mi se dea decat amarata aia de 100 lei ca-mi ajunge! Deci, petitia mea pe care o trimit la toti dezvaluie aceste anomalii cumplite, unde subofiteri iesiti acum cu pensii de 7000- 12000 lei, ca exemplu, si un subofiter ca mine iesit in 2014 are o pensie ca un ajutor social si nu se tine cont ca Armata mi-a distrus cariera si viata, implicit vechimea, dupa ce m-au trimis sa ma accidentez in economia natuionala! Cel trimis cateva luni in Irak ia 1000 lei, iar eu ca am stat in subteran 2 ani in conditii ca de razboi si primejdie, cat si la Canal aproape 1 an, nu am voie sa primesc acei 1000 lei, ca n-am fost alaturi de Gen. Ciuca sa dorm intr-un cort bine pazit si departe de front sa nu ma atinga gloantele! Asta e dreptate? Asa se vrea plx 199? Eu nu cred ca se poate iar repeta aceste nedreptati la nesdfarsit, si voi sta pe capul dlui Dancu repetitiv pana imi intelege situatia, cat si ale celorlalti invalizi din Armata, ca eu practic azi am cu 140 lei mai mult ca aia care n-au muncit 1 zi la viata lor, si discriminarea fata de cei iesiti mai demult, cu de 12 ori pensie mai mica decat celor care au iesit dupa 2017 trebuie sa inceteze si sa ia toti pensii corespunzatoare, fara nici un fel de discriminare, iar in plx 199 si la acele puncte, care se dau o singura data, a dat unora coef. 1 ca sa nu ia nici un leu, deci fiind total discriminatoriu si trebuind scos din ecuatie cu o lege dreapta si corecta cu avantaje pt toti! Asta este lupta mea!

Leo spunea...

Mare golan biluță ăsta care ne abreviază "poPULIME" pt. faptul că aderăm la concurenţa lui. Dar nu spune nimic despre aderenţii comuni care după spusele lui ar putea fi "poPULIME" la concurenţă şi NIMIC la el.
Trebuie dat pe mâna lui Flavius ca să-i scrie o epistolă despre " .. PULIME"

CEZAR spunea...

CORNELIUNSSON...
Eu ti-am mai spus de multe ori ca TU LUPTI SUB UN STEAG FALS !
Tu pe NICI_O LEGE DE PENSIE chiar venita de la Dumnezeu ..NU POTI SA IESI BINE..!
Tu ai singura sansa de a cere CEVA AMELIORARI..pentru invalizii documentati medical intr-o lege speciala a voastra a invalizilor...
Dar nuuu..tu vrei sa fi la masa cu bastanii..sa te dai mare ca invirti citeva cuvinte stilcind limba romana...
Oare nu cumva iti este frica ..daca te iau astia la puricat ..nu mai esti un asa mare invalid ci doar un mare ..lenes si speculant care peste 30 de ani ai trait asa din cea picat ..intinzind mina .....
Mai analizeaza....!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Magda, sa le ,,multumim'' Dlor Generali scosi pe banda rulanta cu acest grad si cu doctorate copy paste, de o lacomie si avaritie infioratoare, ca am ajuns in starea asta deplorabila de cersetori cu mana intinsa din cauza lor, astia batjocoriti la pensii! Multi isi merita soarta ca refuza sa lupte pe baricade impotriva lor, sa se ceara anchete despre doctoratele copy paste si gradele luate la lumina becului, ce merite asa mari au, pe ce fronturi au dus batalii ca la Stalingrad, cum a ajuns conțopistul de birou, Jianu, General in Casa de pensii ca ne-a matrasit pe noi si i-a favorizat pe Generali la pensii, asta ca un exemplu sumar-fugitiv! O sa ne ucida lenea si non combatul, ca pasarea pe limba ei piere! In loc sa aiba 7000-8000 lei au 3000 lei, dar poate ca se complac in asta si le convin, si atunci de ce sa-i fortam la lupta? Am in petitia mea atasate decizii de pensii de subofiteri iesiti dupa 2017, de 7000-12.000 lei, dar sunt si de 14.000 lei, si este General iesit mai demult cu 3900, sau Colonei cu 3000 lei... Ce fac cei in cauza sa dea de pamant cu calaii lor? Ca eu mi-am distrus sistemul nervos trimitand petitii si plangeri peste tot, si poate ca am urnit un pic pietroiul, ca mine stiind cativa alti prieteni foarte vehementi, si pe aici postatori, dar altceva erau acolo cateva zeci de mii, poate sute de mii de plangeri, petitii si luari de pozitii in scris la toate autoritatile! Aici citesc mai mult Generalii, sa vada cat de pasivi suntem impotriva lacomiei lor!

raul spunea...

Are dreptate Micutul,Huhule!
Hai sa ti dau un exemplu!Un pilot cu 20 de ani vechime are acum 3500!Dupa cuantumul minim iar reveni 4000 ,dar pt ca nu are 25 de ani e fript cu 800 ,rezultatul fiind 3200 !El primeste ,nema,ramanand cu 3500!
Avand alte conditii ,vechime CUMULATA ,40 DE ANI ,la recalculare ,el va primi o pensie de 4500 ,5000 de lei !Daca recalcularea se va desfasura pe 3-4 ani de ce omul ala sa piarda niste bani ,pt o prevedere tampita din lege??????
Daca la recalculare se ia in considerare VECHIMEA CUMULATA ,de ce acum in prima etapa sa se ia numai vechimea in serviciu ???La recalculare sa se ia in considerare numai sporurile ,PS si altele!De ce sa privezi omul de niste bani ,poate ani ,mai ales ca stim de desele schimbari de legi si de abrogarile lui peste?!
Ps Ti-am mai spus-o ,am 26 de serviciu ,cu 36 cumulat ,dar e vorba de principiu si logica!Ori de serviciu peste tot ori cumulata ,pt ca iar pierd unii si castiga iar doar vreo cativa putini,mai ales ca neterminatii cum le spui tu sunt cei mai multi cu pensii mici!Degeaba ai tu draci ,ca multi dintre noi ,pe aia intrati pe usa din dos pt ca, acum ,aia,au pensii mari ,ca au iesit dupa 2010,2015 si-i doare in papuci de cuantumul minim!

Huhu Rezea spunea...

raul
Du-te la topicul următor că și d-ta ești tufă de Veneția!

anonim spunea...

CFI
Totul se reduce la TINE si numai la TINE ??

Calinmihaib12 spunea...

Am scris,anul trecut, cred,că în situația ACCIDENTELOR DE MUNCĂ :.."ÎN TIMPUL ȘI DIN CAUZA..SERVICIULUI MILITAR..(!),LEGISLA ȚIA..ar trebui..să prevadă,sub o formă sau alta,REPARAȚIILE ȘI COMPENSAȚIILE OBLI GATORII..ale STATULUI ..și "ANGAJATORULUI" față de PERSOANA INVA LIDĂ,..!(ca și cum ar fi ajuns la vârsta de pensionare legală.. NEVĂTĂMAT,..+ "COMPEN SAȚIILE MORALE" aferente vătămării și suferinței..de orice fel..în legătură cu accidentul suferit..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciobane, te vrei sictirit, dar nu meriti nici macar mucii mei ca-s mai de valoare decat caracterul tau infect! Sa ai si tu ce am eu, sa dea Dumnezeu, nu mai mult, ca prea iti stau in garleaja, cum de fapt iti stau mai toti de nu mai posteaza din cauza ta! Flit, ca nici nu te mai bag in seama, gainarule! Hai, pa si pu!

Viorel spunea...

Cornel. Nu-l avem nici pe Împăratul Japoniei și nici pe Sultanul Mahomed al Istanbulului, în schim îl avem pe Don Cezare fără bani în buzunare la vânat de căprioare.

Viorel spunea...

Doamna Magda. Aici pe blog, comentatotii nu sunt nici „marea mută”, nici „milogi” sau cerșetori. Suntem niște pensionari revoltați de atitudinea clasei politice plecând de la președinte, prim ministru, ministrul Ap., MAI, SRI, președinții de partide politice de la guvernare și opoziție, personalități care oricând și la orice oră pot rezolva aceste inechități privind pensile militare. Ne-au luat de proști și ne duc cu zăhărelul de peste 6 ani. O mare vină o au însă acești moșneguți numiți președinți de Sindicate, Asociații, Ligi, etc., care, în loc să stea ți să-și plimbe nepoții sau cățeii (ca și mine), stau (ei sunt adevărații) ca „marea mută”, „milogi” sau cerșetorii pe la ușile celor menționați mai sus, fără a ști însă ce să ceară. Se încaieră ca și haita de lupi de la un hoit. Sunt orgolioși și nu cedează nici unul, stabilesc un după care se lucrează pe la spate în idea că noua OU sau Lege a pensiilor militare le va purta numele. Ei au tergiversat și împiedicat aprobarea și aplicarea Proiectului PLx-199/2020 la timpul ei, continuând și anul acesta în același ritm. Cât despre întrebare. Ce statut social putem avea decât cel de PENSIONAR MILITAR cu o pensie cum o vrea politicul și nu cum pe drept o merităm.

Calinmihaib12 spunea...

KOSTAS:
(17:34'/19.02.a.c.)
..ce "spui"..e chiar și în..LOGICA legii 223..,așa..VIOLATĂ.. ȘI..CONTRADICTORIE..
cum au "făcut"-o..
EXECUTIVUL..și "legis lativul"..ROMÂNIEI..!

Unknown spunea...

Huhu te antepronunti,dai idei!!!!',...!!!!

Calinmihaib12 spunea...

..Te înșeli..!
..am deschis tabelul cu structura bazei de calcul..a cuantumului
pensiei minime.(Grad, funcție,gradații,comandă (si cei:7,5 % = "prerogative"..,etc. =din lg.284/2010.., care NU AU FOST INCLU SE în BAZA DE CALCUL în recalcularea din 2016, deși art.28 din lg. 223..ÎN VIGOARE ÎN PREZENT(!) prevede EXPRES..că BAZA DE CALCUL TREBUIE ACTUA LIZATĂ..la data apli cării legii 223,adică după 01.01.2016..!
(=n-ai văzut că la MAIOR,am scris coef.minim:1,93
..?,luat din tabelul despre care scrii.!)
..dar care ar fi rele vanța, legat de ceea ce am scris eu..?
Puteai:eventual, dacă era cazul,să-mi repro șezi..că am greșit, etc ..!

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
(23:37'/19.02.a.c.)
1.Ai scris că cei 7,5 % (..prerogative) se calculează numai la SOLDA DE FUNCȚIE..!;
Întrebare:
SOLDA DE FUNCȚIE, ast fel majorată: PROCEN TUAL cu cei 7,5 %, fiind BAZĂ DE CALCUL pt.:GRADAȚII și SOLDA DE COMANDĂ..,nu cumva ar trebui: ALTFEL.., să includă=și ACESTEA =..implicit,cele 7,5 % de.."prerogative.." ..?
2.BAZA DE CALCUL(VENI TUL LUNAR BRUT)..se..
înmulțește..cu 58,5 %
(..!),..cf.art.60,din lg.223.."actuală"= rezultând PENSIA NETĂ ..!(nu se "împarte", cum...din..viteză ai scris..!)

Calinmihaib12 spunea...

C.F.IFRIM:
(08:51'/20.02.a.c.)
..nu face prea mult caz de..onestitatea
personală..!( lasă-i
pe alți cunoscuți de-ai tăi= ONEȘTI= in care ai deplină încre dere..să te laude EI pe tine..!).
Ar fi fost bine,fiind pățit și.."în-țepat"= ..și..la pungă(!)..
de către TOȚI "politi cienii"..,inclusiv de cei în care ai văzut.
."lumina ""soarelui"" ..să te fi "vindecat"
de "INCREDEREA OARBĂ"
..că ORICINE..DE LA PUTERE (în VREMURILE astea TULBURI: favora bile "PESCUITULUI" de .."FRAIERI" ONEȘTI și mult prea "încrezător i"..)=va/vor respecta PROPRIILE LEGI= pro mulgate=privindu-i pe MILITARI..!

Unknown spunea...

SE MAI RECALCULEAZA PENSIILE MILITARE INCEPAND CU OCTOMBRIE 2022?

Unknown spunea...

Sunt de acord cu eliminarea inechitatilor, dar ce facem cu plățile compensatorii primite de acei pensionari care au acum pensiile mici. Acele plati daca sunt repartizate lunar veți constata că nu mai sunt diferente intre pensii.Sa din corecți