Un produs Blogger.

luni, ianuarie 10, 2022

Soldele/salariile de funcție corespunzătoare gradației 7 din anul de finalizare a L 153/2017 și soldele de grad din anul 2022

199 comments

Coeficienții și valorile minime /maxime ale funcțiilor corespunzătoare gradației ZERO sunt preluate din Anexa VI , Cap I din Legea nr.153/2017.  La aceste valori ar fi trebuit să se ajungă încă de la 01 01 2022 dacă nu intervenea suspendarea aplicării majorării în anii 2021 si 2022 a soldei/salariului de funcție în cuantum compus prin ordonanțele de urgență ale guvernelor Cîțu și Ciucă.
Oricum, cadrele în activitate au soldele de funcție în cuantum compus destul de apropiat de aceste valori, din ele lipsind majorările pe care care trebuiau să le primească în 2021 și 2022.
La valorile salariilor/soldelor  de funcție corespunzătoare gradației 0 am calculat noua valoare a soldei/salariului de funcție după majorarea succesivă cu 3% după fiecare gradație primită.... până la cea de-a 7-a.
Soldele de grad le-am calculat potrivit art. 7 din Anexa VI a Legea nr. 153/2017 unde sunt date valoriile soldelor de grad corespunzătoare salariului minim pe economie de 1450 lei în anul 2017. Corespunzător salariului minim pe economie de 2550 lei din anul 2022, soldele de grad au valoriile din tabelul de mai jos.
Cele 3 elemente salariale, solda de funcție, gradațiile și solda de grad, sunt baza salariului/soldei lunare brute, spălată de componente temporare sau întâmplătoare.
Ele vor fi și principalele elemente componente ale bazei de calcul pentru viitoarele recalcularăi și actualizări ale  pensiilor militare.
Privind valorile de mai jos, puteți să vă faceți o idee despre cum ar putea să arate  pensiile dvs. recalculate sau actualizate dintr-o bază de recalculare/actualizare constituită fie și numai din cele 3 elemente.
Lecturând limbajul sec al cifrelor, poate se înțelege de ce decidenții din SNAOPSN au complotat pentru  eliminarea actualizării pensiilor militare și că,  pentru ei, cea mai mare pedeapsă ar fi să li se calculeze contributiv pensia.








 

199 de comentarii:

mosmartin16 spunea...

In sfarșit ...ceva ce merită dezbătut profund ! Sper ca cei care intervin în topic să se pronunțe aplicat...nu pe subiecte colaterale ! Că la ...bla,bla,bla...ori bășcălie...romanii sunt campioni ! Din păcate....

Petrescu Ion spunea...

Imi permit o mica observatie:
soldele de functie sunt putin mai mari, SMB fiind 2550 lei fata de 2500 la cit sunt calculate in tabel.

Huhu Rezea spunea...

Asa este dar diferențele cu care au fost majorate soldele de funcție în cuantum compus in anii 2019-2019 și trebuiau majorate în anii 2021-2022 au fost calculate din solda de funcție stabilite in 2022 din formula CF x 2500 lei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aburi de abureală si sminteală pentru prosteala la gasca militară!

Negritoiu spunea...

Sa multumim celui(celor) care au intocmit acest tabel si celui care a avut initiativa de a-l posta. Daca MApN,prin CSP-MApN,ar publica Normele de aplicare ale calcularii/recalcularii/actualizarii pensiilor militare de stat totul ar fi perfect. Daca iar o balbaie cu elementele care constituie baza de calcul,cu includerea(sau nu) a pensiei suplimentare si a OMM in aceasta,cu sporurile care se adauga si alte elemente care duc la discutii interminabile(...bla,bla,bla,...-vorba lui Mosmartin 16) nu am realizat mare lucru.
Si poate se stabileste ce inseamna o pensie mica,opensie mijlocie si o pensie mare.Sa nu mai lasam la aprecierea oricui,dupa interes,acest lucru.
Ministrul Dancu a avut curajul sa spuna,in interviul de ieri doua lucruri esentiale;
-pensiile militare nu sunt pensii speciale.Sunt pensii de serviciu platite din bugetul MApN. Nu au nicio legatura cu bugetul asigurarilor sociale,
- pensiile peste 10000 de lei sunt obtinute de fosti magistrati militari.Sunt putine cazuri de militari cu pensii peste aceasta valoare dar,atentie,si acelea au fost stabilite legal.
Domnule Huhu Rezea,de ce nu creati un topic destinat celor predispusi sa ia la misto,sa jigneasca si sa ne arate cat de mari(ca functii,nu ca oameni)au fost ei ca militari activi.Sunt convins ca audienta ar creste in mod real si ar face ca parerile noastre sa fie luate in seama. Troli se vor autoexclude nefiind luati in seama.

Anonim spunea...

Este 8 ianuarie și "onorabila" cps nu a scos un sunet..
https://cps.mapn.ro/

Huhu Rezea spunea...

Soldele/salariile de funcție corespunzătoare gradației 7 și soldele de grad corespunzătoare salariului minim de 2550 lei in anul 2022 sunt calculate de mine Îmi asum eventualele greșeli.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, soldele de functie la gradatia 7 se pot obtine prin inmultirea cu 22,98% !
Soldele de grad NU sunt actualizate nici celor din activitate; exemplu:
-Lt.col. 1,7 x 197,3387 = 336 lei + 10%x336(L.293/2015) = 370 lei + 25%x370 (OuG.79/2017) = 463 lei, suma care este pe Fluturas in anul 2021.
La Pensie avem: 336 lei + 10%x336(L.293/2015) = 370 lei + 6,547%x370 (Compensare CIBS) = 394 lei !
O eventuala Actualizare a pensiilor NU poate fi decat la nivelul Soldelor celor din activitate, adica la nivelul salariului minim pe economie din anul 2020 de 2230 lei !
Si mai apare o intrebare, valorile Brute din Tabel, daca le inmultim cu 58,5%, obtinem valori mai mici decat cuantumurile aflate in plata..!
Obligatoriu trebuie luate in calcul si S.C-da si cei 7,5% pentru Atributii CONSTITUTIONALE ( asta asa, ca sa NU mai zica Magistratii ca numai ei au Atributii constitutionale !)..!

radum spunea...

Aspectul cel mai pozitiv pentru o actualizare este faptul ca ne va ancora de soldele activilor și nu am mai fi legați de media propriilor solde calculate în mod diferențiat in functie de perioada pensionării. Dar tergiversarea este un modus vivendi al politicii actuale, iar interesele tacite ale unui nucleu din SNAOPS marșază spre menținerea actualei stări de lucruri. Să sperăm că lucrurile se vor mișca spre capătul balanței unde se află interesul majorității pensionarilor militari.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Da, si nimeni nu țipă că soldele de grad ale activilor nu mai sunt actualizate din 2018 proporțional cu creșterea salariului minim.
In baza de calcul pentru pensii, pe lângă cele 3 elemente salariale descrise în topic mai intră și solda de comanda, sporul de 7,5% ptr. AC și 30% din alte sporuri

Negritoiu spunea...

Domnule CFI,
de ce luati in deradere munca unor colegi care au contribuit la intocmirea acestui tabel? Cum va permiteti sa numiti marea armata de rezervisti,,gasca militara,,? Va apreciez talentul cu care compuneti unele materiale,va inteleg problemele de sanatate si greutatile materiale dar nu inteleg ce vina avem noi de ne jigniti! Observ ca sunteti plin de talent scriitoricesc. De ce nu scrieti niste povestiri pt.copii(luati ex.politistului Godina),le publicati si castigati un ban cinstit,nu stati la mila CSP-ului. Nu implica efort fizic si ar inlatura ,,aburii de abureala si sminteala,,!

Cristi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle Negrițoiu, cu tot respectul, viata ca un șotron poate fi privita si din unghiul roz bombon, tip permis de conducere, si nu in negru, la rupere! Mai reflectati la ce scriu caci nu o fac dintr-un sicriu!

reddog spunea...

E bine sa stim ce ne asteapta anul asta!

"Analizând harta astrologică a României, ne vom adresa unui an de Tigru cu ascendent în Mistreț
Vom asista astfel pe parcursul anului la energii generate de Tigru și Mistreț, supunându-ne în anumite perioade ale anului unor pedepse pe nedrept (cu precădere în lunile Mai-Iunie, dar și în luna August-Septembrie, însă nici începutul de an Februarie- Martie si sfârșitul Noiembrie- Decembrie, nu vor fi străine de energia de pedeapsă). Această energie blocantă ne poate face să avem amânări și blocaje la nivelul zonei de business și imagine a țării noastre dar și la nivel de parteneriate/relații și sănătate.


Se pot realiza adesea certuri și neînțelegeri între părinți și copii, între parteneri/de business. Însă vor exista momente de susținere și întâlnirea unor oameni, ce ne vor susține în secret. Deoarece lemnul este elementul generat in exces al anului, ne va transmite loialitate extremă oamenilor sau crezurilor, putem ajunge la dezamăgiri datorită faptului că, putem avea așteptări imense și realitatea se poate dovedi diferită. Este un an în care, dacă nu suntem atenți, putem pierde foarte ușor ce agonisim din greu."

Nicoleta Ghiris, specialist in metafizica chineza.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Topicul prezentat, in totalitatea lui, e ca cum i-ai arata mortului o fufă dezbracata de textila insăilată, doar sa i se vada raposatului zona zoster ridicata si boșolcată, uitandu-se ca mortul de la groapa nu se mai dezgroapa, dar nici boșoalca sa-i mai hie ridicată vreodată! Am salivat destul la sumele afisate, asa ca ma duc ca un fraier cu capatana inhipta prin frigider sa-mi caut adevaratele bucate ca astea din scame nu-mi pot tine de foame, fiind iluzii desarte si atat de departeee...

Leon spunea...

La Referendumul din aceasta seara, pe TvR1, am Votat Pentru introducerea stagiului militar obligatoriu in Romania !
PS. Am trimis, prin E-mail, D-lui ministru Vasile Dincu, cateva randuri despre bataia de joc la adresa pensionarilor militari, in comparatie cu magistratii...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cei care ati intocmit tabelul de pe copertă, faceti-i minstrului Apararii o ofertă, fără clocarii de pe langa el, inarmati la baionetă si sub juramant de omertă, deci o delegatie ceruta in audientă sa cereti cu penitență si o usoara reverență sa va citească pomelnicul propus, ad hoc, sa ne hie cu noroc, dar si aplicat cu cap de clasa politica actuala sa ne scoata din situatiunea nasoala! Abia atunci putem sa tresarim chiticul fara Viagra, sau fara sa-i mai consultam profetiile babei Vanga, sa vedem la penziile brotace cum merge treaba!

Leon spunea...

36% au votat Pentru, 61% Contra, 3% nu-i intereseaza subiectul !
Foarte buna impresie ne-a lasat D-ul General Virgil Balaceanu, bine pregatit si doritor de imbunatatire a legislatiei militare.!
O emisiune de aoroape 2 ore utila si placuta..!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Imi pare rău pentru d-ta dacă după 4 ani de discuții nu ai înțeles că acest tabel este parte componentâ din legea salarizării din 2017, Anexa VI.
Tabelul există, lucrează pe el toți contabilii din sistemul de apărare.
Rubricile privind solda de funcție corespunzătoare gradației 7 si solda de grad sunt realizate în baza dispozițiilor legale din aceeași anexă.
Văd că topicul nu a suscitat interesul pe care-l merită, cu toate că in el sunt prezentate date care sunt ținte care trebuie atinse legal, pentru a înlocui degringolada salarială din sistemul de apărare.

M spunea...

@Leon

Ați luat-o pe arătură!!!! Se vede că nu mai sunteți activ! Ați vrea să fiți comandant la un pluton de recruți?
Unul nu vrea să îmbrace uniforma decât dacă e roz,
altul cică el nu mănâncă dacă are gluten,
altul că el nu se scoală înainte de 10,
altul că ta-su te dezbracă de uniformă până la prânz,
altul că el de azi de la ora 8 se declară femeie,
altul că unitatea nu are WiFi....
😂😂😂

În rest și mie mi-ar plăcea să îi văd cu valiza de lemn în Gara de Nord!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cifrele prezentate mai sus sunt de presupus nespus ca îi vor face pe pe cei usor de dus sa creada ca se pot aplica in toata plenitudinea si aievea, uitand ca azi ministrul Dancu Vasile a amintit fara veselie ca trebuie facuta dreptate la pensiile decapitate, insa cele exprimate in sensul real s-a referit subtire si banal doar la acel personal militar cu pensiile pana in 1600 lei, sa le remajoreze cu acei doar 10%, in rest a avut o atitudine tacută si ce majorare ar mai trebui facută si la masa multă, cei cu pensiile peste 1600 lei si pana la ,,X'' lei, ca doar nu se vor majora iar cele de peste 20.000 lei. Daca stie altcineva mai mult decat mine ce a mai zis ministrul, mai rau sau mai bine, sa scrie aici ce si cum s-a mai exprimat ca sa nu fiu eu un unicat la explicat, sau poate ca ce am detaliat nu ar fi si adevarat.

M spunea...

😂😂😂👍

akord 75 spunea...

Da' d'alea cu pamantu,apa,focu'fieru aluminiu si bauxita ... si bla bla aveti?
Da' cu caini?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, eu va multumesc frumos pentru continutul deosebit de valoros si il stiam aievea ca fiind postat si discutat pe undeva, insa la el lucreaza guleratii inversunati si in rele rutinati ca mafioti periculosi si hoți, si daca langa ei nu exista o delegatie a blogului, caci si Generalii fiind acolo un alt cui sa saboteze drepturile de pensie ale rezervistului, va iesi din toate aceaste cifre doar niste chitre ciuntite si prapadite, un vis care pe unii i-au facut sa gandeasca cruciș si sa faca de emotie chiar pipilică in somnică de frică sa nu moara pana legea nu se aplică!

akord 75 spunea...

@Leon
....si degeaba:)

Nico.tnt spunea...

Inca de la inceput, de la adoptarea Legii Salarizarii din 2017, PSD-ul nu avrut sa beneficiem de de niciun banut din Anexa VI.

Huhu Rezea spunea...

Esti complet pe dinafară! PSD nu mai este la guvernare de 2 ani. De ce nu au dat nimic liberalii și usl-iștii d-tale?
Eliminarea actualizării a impus-o sistemul financiaro-juridic din MApN și MAI.

Nico.tnt spunea...

Aia nu au promis nimic pensionarilor militari, chiar din contra....:)

Laurentiu spunea...

Uite și o muiere bărbată:
https://www.capital.ro/premierul-nicolae-ciuca-luat-in-vizor-un-fost-purtator-de-cuvant-al-sts-a-rabufnit-stii-de-ce-te-injur-pe-tine-si-doar-pe-tine-ciuca.html

Paul Puiu spunea...

Ma umfla rasul cand vad visurile unora despre actualizarea pensiilor militare!!! Oare cine va abroga OUG 59/2017 si 114/2018, politrucii sau magistratii??? Asta nu se va intampla niciodata si va urma abrogarea L 223/2017 cu noua lege a pensiilor militare pana la sfarsitul anului!!! Actualizarea se va realiza prin diminuarea pensiilor cand se vor calcula pe contributivitate!!! Cei care erau rezervisti si au prins contributivitatea lui Boc stiu asta!!! Legea va fi din nou un copy paste ca in trecut, scopul fiind actualizarea pensiilor militare prin reducerea cuantumului net al acestora pentru a se atrage mai multi bani la buget!!!! Trebuie sa inteleaga toti rezervistii ca nu suntem agreati de politicieni si reprezentam clasa de sacrificiu intrucat suntem la cheremul acestora!!! Pun pariu ca CCR nu va considera noua lege a pensiilor militare neconstitutionala atat timp cat se vor aduce bani la buget pentru sponsorizarea salariilor si pensiilor magistratilor si a indemnizatiilor politrucilor!!!! Unii nu vor sa accepte ca starea actuala a pensiilor militare nu este sustenabila din punct de vedere financiar si statul nu isi mai poate permite sa le achite la nivelul existent!!!! Tendinta de crestere a veniturilor din pensii si salarii se vor limita la nivelul actual si chiar vor scadea potrivit obligatiilor asumate de guvern prin PNRR!!! Singurii avantajati in obligatiile asumate de guvern in PNRR sunt doar magistratii si acest fapt s-a decis pentru ca acestia sa apere interesele politrucilor, restul adica plebea sau cantitatile neglijabile,in care sunt inclusi si rezervistii, si care trebuie sa se obisnuiasca cu masurile de austeritate in vederea dezvoltarii statului roman pana in anul 2028!!!! Pentru finalizarea proiectelor de construire de autostrazi, spitale si scoli la nivel european acestea nu se pot realiza numai din finantarea europeana ci si din resurse financiare proprii!!! Acest efort bugetar trebuie suportat de toti functionarii publici si pensionari, cu exceptia magistratilor activi si pensionati intrucat drepturile acestora sunt garantate de constitutie potrivit CCR care le-au sustinut in mod deliberat interesele!!!! Ganditi-va ca PNRR este asumat pe o perioada de 7 ani si pentru indeplinirea obiectivelor statul roman trebuie sa faca un efort bugetar substantial pentru a nu pierde fondurile europene!!!! Cred ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea toti ca trebuie stransa cureaua si ca sa ne multumim cu pensiile pe care le avem in prezent pentru ca la anul unii vor suporta si diminuarea lor si mai drastic ca in prezent!!!!

wolf spunea...

In urma luarii la cunostinta de coeficienti functiilor ,gradelor etc,nu ar fi corect sa se faca calculul ,,contributivitatii''la pensie tinand cont de valoarea tuturor coeficientilor insumati in intreaga cariera si nu cum se face acum pe 6 luni din ultimii 5 ani/Motivul cred ca-l intuiti dumneavoastra toti cei care;au urmat cariera militara de la 16 ani la 55+,toti care au fost disponibilizati prin desfiintarea functiilor sau trecuti la pensie de pe functii inferioare gradului (state anexa),Si nu in ultimul rand care au fost ,,promovati'' in ultimile 6 luni sau au ocupat functii mai mici datorita restructurarilor sau din alte motive.Nu am tinut cont de modul cum au fost ocupate unele functii si chiar inaintarile in grad,si ca sa enervez si mai tare pe anumiti pitici ,incadrarea in sistem,pe ultima suta de metrii, din asa zisa sursa externa cu salturi,,de grade'',,pe repede inainte'' si...etc.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
aveti simpatii cu gl. Balaceanu fost Cdt. Bg.2 I.Us./Craiova?
Nu sunt pt introducerea stagiului militar obligatoriu din motive profesionale (tehnica nu se mai poate invata pana la stapanirea deplina in 8-9 luni, caci mai mult nu va mai fi, apo toate fetele vor dori si ele sa fie date la *sublocotenenți!!!)

M,
armata obligatorie, ca pe timpurile Suveranitatii depline, nu va mai fi asa usor, poate inaintea, in timpul si post RAZBOI NATIONAL!
***valiza de lemn, zici? Hm! Pai ma-sa face imprumut in banca si-i ia troler cu baterie si priza USB tip C, plus motor cu apelare vocala, de vine trolerul dupa el ca un catel... Cum? Sa nu poata folosi smartphone-ul cu ambele manuțe?
...Plus, linie telefonica gratuita pentru nevoiasii care nu si-au skimbat mobilul in ultimii 3 ani si nu au abonament full!

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
tareee! Te rog sa explici cateva si pentru amicul comun, din TM!

Iulian Mareș spunea...

Stelica, nu te mai hrani cu procese.... Nu toate sfaturile de aici sunt si bune!

Iulian Mareș spunea...

Pe principii bine studiate si tocite in actiuni, DÎNCU a deskis o supapa ca sa mai reduca presiunea din instalatie! Apoi, o va inkide....
Maxim ceva PLx 199, insa in varianta lor, total modificata! nici nu stiti ce va doriti!
Pun pariu cu oricine!

Iulian Mareș spunea...

@Negritoiu,
oamenii care au spus ca acest Godina si scrie au fost seriosi? Pai el a citit cat a scris?

Leo spunea...

E mare șmecher Flavius ăsta, se preface confuz dar în realitate îi măciucește pe clocari în toate pozițiile posibile și pe unde apucă , de la tribunale până la găurile și cloaca lor.

Iulian Mareș spunea...

Leo,
a castigat un proces? a primit ceva in urma zbuciumului asta?

Iulian Mareș spunea...

Excelent! Va felicit pt ratiunea postarii .....!
Insa multora le place sa se amageasca cand spun parizerului ca-i friptura din vrăbioară de mânzat angus negru!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Vad ca @Negritoiu apara ideea acestei fete morgane, ca pe moastele Sfintei Filofteia sau icoana facatoare de minuni cu niste actiuni inchipuite, sau cel putin incapute pe mana unor brute care nu vor face absolut nimic, in afara de a ne vute iar pe rupte, mai ales ca se tace iarasi chitic cand de fapt nu fac nimic, caci daca se face ceva nu se face pentru mine sau pentru dumneata, ci pentru altcineva cu pensia de cascavea, roscovan la vipustile rosii si duble si cascheta cat lighenu' made Balaceanu, asa ca nu va mai trantiti cu fundurile de pamant cu maimuțăreală ca nu este nici o scofala si nu se va face absolut nici un fel de oranduiala pentru acei opincari cu ogheală nasoala si stati catinel ca nu vor primi defel nici sergentul si nici un Colinel! Eu am curajul sa pariez pensia mea pe un an de zile ca e cea mai mare prostie si tampenie sa crezi aievea ca la pensiile militare se va mai face ceva ca lumea, atata timp cat in acea comisie exista macar un singur General papagal sau mafiot clocar si nu sunt supravegheati de cativa amploiati dezghetati dintre cei defavorizati si abrutizati. La mine nu este bascalie pentru subiectul acesta la care se scrie, fiind cea mai mare fantezie la care nu simt nici o bucurie, si este o pura realitate la care o sa-mi dati si peste 10 ani dreptate, timpul care va fi ca expirare pentru dreptate la pensiile militare, dar pana atunci nu va hraniti cu iluzii desarte ca n-o sa vedeti absolut nici o dreptate! Papache!

Leon spunea...

Da Iulica, m-am intalnit de cateva ori cu d-ul General Balaceanu, in perioada cand era la Conducerea Brigazii din Craiova !
Cred ca stie toata lumea ca intr-un razboi, in lupta intra unitatile operative, apoi REZERVA Armatei !
Stie cineva daca in acest moment avem o Rezerva pregatita sa intre oricand in lupta ?
Sunt convins ca nici macar la nivelul CMJ NU exista o evidenta clara cu Rezervistii militari, multi sunt plecati din tara, altii au decedat, etc.
Au o evidenta totusi a celor care si-au trimis LIVRETUL MILITAR prin Posta, cu confirmare de primire !
Se mai doreste o noua categorie de Rezervisti:
" Ministrul a anunțat în emisiunea ”Referendum” de pe TVR 1 că se lucrează la un proiect de serviciu militar voluntar, de durată mai scurtă, și care se va adresa deopotrivă băieților și fetelor, potrivit Hotnews.

”Întărirea capacității de apărare trebuie să aibă în vederea o întărirea capacității umane. Avem nevoie de o suplimentare a efectivelor profesionale. Nu este analizată în acest moment revenirea la serviciul militar obligatoriu din mai multe puncte de vedere: analizele noastre arată că nu avem nevoie de forțe așa numeroase, motive economice, motive constituționale și capacitarea rezerviștilor, în primul rând. Gândim în acest moment o altă soluție pentru un stagiu voluntar, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, pentru o perioadă mai scurtă”, a declarat ministrul Apărării."

Militar spunea...

Bună dimineața, la colegii,puteți să-mi spuneți dacă la MApN banca Unicredit, au întrat pensile?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Paul Puiu, si pe mine ma umfla rasu' frumos de m-as tavali pe jos, mai ales cand vad cu greutate atata credulitate sa se puna baza pe cei care ne-au fript ani in sir cu sete si pe la spate! La pariu ca nu se va face absolut nimic caci sunt jocuri din ombilic pana n-o mai fi din noi nimic sa mai vada vreodata pensia majorata! Stati cu totii pe burtică si fara frica intrucat e apa mica! Cat e Balaceanu si altii ca el cu vipusca lata-n dunga, o s-o luati in mana stanga pe a mai luuunga sa va ajunga!

CEZAR spunea...

16. Elicopterele nu pot sa zboare, dar sunt asa de urate incat pamantul le respinge .....prostache puteai sa o sari pe asta !!!

Leo spunea...

Flavius, vei vedea că din 2023 cei ca tine vor avea de câștigat.
Ai puțintică răbdare.
AMR 1 an.

micutzul spunea...

Dacă e să calculez doar cu elementele din tabele plus PS, fără alte sporuri și indemnizații pensia mea s-ar dubla!
Referitor la o eventuală calculare pe contributivitate sunt convins că nu nai pupăm calcul la 20 de ani iar dacă se imparte la 30 sau 35 nu stiu dacă își mai doresc mulți așa ceva. Dacă s-ar apluca L 127 poate că ar mai fi ceva dar se pare că la momentul acesta nici PSD nu o bagă in seamă!
Parerea mea este că pensia militară de serviciu e mai bună .
Paul Puiu nu e de râs că unii speră. Pe noi nu ne pot lega de pensiile civile iar acum gulerații văzând ce discrepanțe sunt la pensii și ce fonduri sunt necesare anularii acestora, se sperie singuri de ce rahat au facut! Undeva , candva trebuie ruptă pisica....
Și mai e o chestie trebuie regandite toate pensiile care nu sunt bazate pe contributivitate! Se mănâncă mult rahat spunând că nu se pot atinge de pensiile magistratilor. De partea necontributiva se pot atinge și in pauza de masă....

Militar spunea...

Nu înțeleg!!!

CEZAR spunea...

Zice cu obida MaKiSS!

"-primele orare de zbor si premiile;
-plata turelor la medicii militari;
-plata cu ora la profesorii militari"
----------------
Ce au astea cu pensia....si in mod deosebit cu pensia NONCONTRIBUTIVA?
Le-ai avut in activitate ...pentru ca ,,"ai facut "

-primele orare de zbor si premiile;..poti detalia ce sint astea ?
Dar solda de functie pentru ce se plateste celor care urca pe aparatele alea urite care nu pot zbura ??
Voi ne-ati bagat in cacat..ti-am spus-o si acum 15 ani !

Iulian Mareș spunea...

Leon,
referitor la: ..... intra in lupta ...”apoi REZERVA Armatei!
lucrurile sunt mai complicate putin...completarile din rezerva aia se pot face si pe timpul pregatirilor pt ce va sa vie! Acum sunt UM pentru Regenerarea fortei!
Stie cineva daca in acest moment avem o Rezerva pregatita sa intre oricand in lupta?”
Nimeni, in lumea asta nu are pt ca nu-si permite o asemenea Rezerva! nici macar US Army! Abia au si ei cateva structuri si UM care au grad si termen ridicat de interventie, oriunde pe glob!
Unei Rezerve îi trebuie macar un termen minimal pt a putea avea reactie: trageri, aplicatii macar cu Cp., antrenamente de stat major, dotare, analiza capacitatii de reactie...

Iulian Mareș spunea...

Leon,
el este cel care a inundat tereneurile agricole, la inundatii de era sa le plateasca cu tot neamul lui! Bine ca a scapat....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, BRAVOOO, ca bine ai mai zis cu supapa ca sa auda si @Negritoiu, care crede aievea ca avem de-a face cu moastele sfintei Filoftea, la care trebuie sa ne inchinam in ideea ca la pensiile militare s-a gasit cheia! Atat si nimic mai mult!

Calinmihaib12 spunea...

Paul Puiu:
(01:34'/11 ian.)
.Mai trebuie adăugat
la comentariu alte "CAUZE" ale situației
financiare descrise:
● INACȚIUNEA VOITĂ a
Statului: de A NU.. "RECUPERA" TVA-ul ..
PIERDUT (cam 65 %..!) în"comerțul la negru .." [paradoxal, nu:(?)marfa vândută la VEDERE..!(dar BANII sunt la "NEGRU" = .. ASCUNȘI..!?)] = din cauză că COMERCIANȚII sunt..AI NOȘTRI..!(și BANII NEGRI..cam: tot ai..NOȘTRI sunt..!),
●MUNCA la "NEGRU"..!
●EVITAREA..cu ORICE PREȚ:de ani de zile, a TRECERII LA MONEDA EURO..!,fapt ce favo rizează "JONGLERIILE" .PĂGUBOASE (!)ale sta tului cu FINANȚELE, SALARIILE și PENSIILE ..țării, inclusiv și primele 2..anomalii
arătate..!,..etc.
Toate acestea(+ ..încă multe altele..
ASCUND..în diverse "ZONE"..de "aiurea"..
EXTREM DE MULȚI BANI,
SUTE sau chiar MII.. de MILIARDE de EURO.. = SUSTRAȘI (NEINTRAȚI ..în "săracul"..BUGET DE STAT..!?)..!

Calinmihaib12 spunea...

Tehnocrat:
(09:30'/11 ian.)
Veniturile..amintite,
precum și altele..,ca de ex.:banii pt."con cediul neefectuat"..= impozitați și ei(..!)
scoase în legea 223,
intră în veniturile
din BAZA DE CALCUL..
în legea 263..,ÎN VIGOARE..ÎNCĂ..!

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
nu toți oamenii au capacitatea intelectuala pt a pricepe ce ai scris tu...depinde de greutatea creierului și șanțurile tectonice ...unii au creierul ca o minge de ping-pong!

CEZAR spunea...

Ei gata ..O rezolva Mares double Oskar si pe asta ..cu rezerva Armatei..!!

Unknown spunea...

Sunt unii care repeta precum papagalii,aceleasi cuvinte,aceleasi fraze.Altceva nu au in cap,decat ca pesniile militare vor scadea.De unde stii matale ca pensiile vor scadea la anul in urma trecerii pe contributivitate?Ghicesti in ghioc?Nu realizezi ca se apropie anul 2024,an electoral cu 4 randuri de alegeri,iar politicienii nu iau masuri dure prin care sa piarda voturi?Ei atata fac,promit ca sa-i alegi si iau masuri care sa le aduca voturi,nu sa piarda capital electoral.Numai si mumai chitrosi si ofticosi pe acest site si multe cenzuri.Acest site este un site care manipuleaza opinia pensionarilor militari dupa gandirea si interesele moderatorului.Acest site dezbina pensionarii militari trecuti in rezerva in perioade diferite,toti privind cu parere de rau ca nu au iesit si ei la timpul lor in rezerva pe L223.Nu e nimeni vinovat ca in anii trecuti nu s-au actualizat pensiile militare cu soldele activilor.Vinovat e doar guvernul pentru aceste inechitati.CCR-ul s-a pronuntat recent in septembrie 2021 pe tema pesniilor diferite in ani diferiti,legat de grade,vechime militara.Fiecare cum a prins trenul.Ca celor iesiti la pensie li s-au dat plati compensatorii,asa erau vremurile de atunci.Avantaje si dezavantaje.

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%! Dar ce te faci cu ale Dorneanu & Co?

Iulian Mareș spunea...

Iată realitatea care ni se ascunde:

*"Turbinele eoliene din România produc electricitate cât trei reactoare de dimensiunea celor de la Cernavodă, luni după-amiaza, ţara noastră fiind exportator de electricitate, arată datele privind starea sistemului energetic naţional, prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica şi analizate de AGERPRES."
Sursa: Digi24! ...dacă nici ăștia...?

vasile iosif spunea...

Dle H,
Ce se intampla cu pensiile militare?
La Raiffeisen nu au intrat banii pt.a 2 a zi consecutiv.
Din ce am citit, nici in timpul razboiului pensiile nu au intarziat.
Ce se intampla, "doctore"?
CSP a MAPN nu mai raspunde la telefon.
Au dat faliment cu rusii la granita?

Iulian Mareș spunea...

Kazahstan în prag de război civil!
Se caută voluntari....

Iulian Mareș spunea...

Hai sa vedem poziția și reacția PNL și Iohanis fata de OM emis sub semnătura lui Predoiu!
Oare exista și un preț! Care...?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Corect, @Tehnocrat! Mai trebuie adaugat ca helicopterul este pentru zburat si luptat, nu un TAB pentru dus oile la pasunat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, cu tot respectul, dar ca ajutor nu vad mai mult de 1 meleon, si ăla plin de sange-bulion curgandu-mi de sub palton si din pantalon pana-n șoșon in lauda politicului ca i-au dat tain piticului sa-l resusciteze ca baba Vanga fara Viagra! Daca se va face asta, si nu peste un an, dihan si maian, ci peste un cincinal!

Leon spunea...

"O altă decizie problematică este crearea unei noi forțe armate - trupele apărării teritoriale (WOT). Acestea ar trebui să sporească capacitatea de reacție a armatei în cazul invadării teritoriului POLONEZ. Măsura vine după ce, în 2010, a fost anulată obligativitatea efectuării stagiului militar. Este o hotărâre conformă cu tendința regională: mai multe țări din zona baltică au decis reintroducerea armatei obligatorii, după amenințările militare crescânde dinspre Rusia. În Polonia, trupele WOT vor fi formate din 53.000 de CIVILI. Unitățile WOT vor fi subordonate direct Ministerului Apărării și activate în situații de urgență. Guvernul a respins temerile că aceste trupe ar putea fi folosite și la rezolvarea tensiunilor interne."..!

Cezar spunea...

Pentru maKiss-tehnokrak- motanelul kkcios plus alte minti Neluminate
Uitati.va pe tabelele lu huhu
Cam asta inseamna o pensie de serviciu..
Guvernul functie de posibilitatile oferite de economia tarii..POATE umbla la indicatori..in sus sau in jos!
Stiu sînt cîteva LEPRE..nu putini..care au depasit cu mult ce apare in dreptul lor in tabele
Astia lupta ca"SA SE SCHIMBE DAR SA NU SE MODIFICE NIMIC"
LUPTATI CU TOTII PENTRU DERATIZARE SI INLATURAREA ACESTOR CAPUSE...

Huhu Rezea spunea...

Din date concordante, Casele Sectoriale au virat banii în banci incă din ziua de Sf. Ion.
Depinde de infrastructura și politicile fiecărei bănci când ajung pensiile în conturile bancare indivisduale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, @Micutz, s-au speriat si clocarii de ceea ce au facut de ne-au vutut pe rupte si pe tacute si cand lupta pentru drepturi se ascute si vocile ridicate cer dreptate macar pe contributivitate care i-ar rupe pe deselate, cat despre magistrati pot fi castrati si inca ce bine, chiar cu spume, dar daca politicienii, precum cainii, se slugaresc la stapanii care ii ameninta cu cuștile puscariilor trebuie sa le umfle cuantumul simbriilor, ca mie nu puteau sa-mi dea 20%, ci numai 10% sa nu ma ajungă la nevoile mele atat de grele!

Leon spunea...

La Magistrati, partea Contributiva din Pensie a fost in 2021 de 6%, in scadere de la 10% in 2016..!!
Cu siguranta, modificarea poate fi numai la BAZA DE CALCUL a Pensiei de Serviciu prevaxuta in L.303/2004( in prezent se tine cont de TOATE VENITURILE DIN ULTIMA LUNA DE ACTIVITATE, inclusiv restantele salariale castigate in instanta )..!

Huhu Rezea spunea...

Puiu
Referirile la pensiile militare din OUG 57/2015, 59/2017 și 114/2018 au devenit părți componente ale Legii 223/2015. Modificarea sau abrogarea L 223/2015 vor afecta și dispozițiile introduse prin acele ordonanțe.
Nu văita d-ta guvernele că nu au bani pentru pensii, când ele aloca mai mulți bani pentru consultanță si alte cheltuieli pentru buzunarele unei minorități de acoliți. Alocă pentru pensii 9% din buget, pe când media europeană este 12-13%.

Cezar spunea...

Un majur de auto cu turba in cap poate spune asta
Elicopterele ca si aviatia de altfel ..ceA dinainte de 89..AU FOS COMPLET INUTILE PENTRU DUCEREA LUPTEI ARMATE!
MAI BINE TRANSPORTUL CU CAMIOANE..DECÎT CU BONDARUL ALA GRAS..CARE POATE SA FIE DAT JOS CU O RAFALA DE AKM.47...

Cezar spunea...

NB
Mi.a fost mila pentru cei care sînt obligati sa urce in hardughia aia..SA MENTIONEZ..MITRALIERELE DE PE UN SINGUR TAB...!!!++++++

reddog spunea...

Eu merg pe mana poetului.

"De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris şi pentru noi,
Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război."

Huhu Rezea spunea...

In stilul tău râios, dovedești că ai înțeles foarte bine ce este cu aceste tabele și pe cine ar avantaja recalcularea pensiilor militare. Dacă nu se recalculează așa... blestemul pentru gulerați este ca politicul să forțeze calculul contributiv al pensiilor militare la care să se adauge și o indemnizație... ca la magistrați.

wolf spunea...

Domnule tehnocrat sa fiti convins ca nici eu in armata nu am fost platit cu ora,sau la numarul de suruburi facute la norma .Daca citeati cu atentie,si nu erati frustrat de celelate categorii de pensionari,ati fi obsevat ca in commentul meu m-am referit strict la pensionarii militari.De ce?Pentru ca aici este vorba de legea pensiilor militare,care din pacate are multe neclaritati care produc neintelegeri in interiorul sistemului de pensii militare.Ce ati zice dumneavoastra daca prin acest forum ,pensionarii militari sa ajunga la un consens si sa nu mai fie trase sageti pentru automutilare.Dupa ce aceasta lege va avea consensul majoritatii ,marii majoritati si va fi pusa in aplicare numai atunci,domnii pensionari ,,consensuali''vor avea forta sa lupte pentru echitatea diferitelor categorii de pensionari.Cat despre grupurile asociativ-militare ,acestea au fiecare obiectivele loe,se bucura de momentele cand beau un pahar de apa si mananca cate o grisina,fac poze in fata institutiei ,mediatizata bine'nteles ,eventual un schimb de mici ,,atentie''si ura si la gara .In lupta e un principiu .Pentru atac concentrezi fortele pentru cucerirea obiectivului in aparare o dispersare si pregatirea de contraatac.

reddog spunea...

Ce parere aveti de legea pensiilor nr. 446/1943?
Aici e partea care ii priveste pe militari din cate inteleg.

Art. 28. -
Membrii Casei Generale de Pensii pentru cari art. 15 fixează vechimea de serviciu la 25 ani împliniţi utili la pensie vor primi o pensie stabilită, în raport cu timpul util servit în aceste calităţi, la următoarele procente din ultimul salariu bugetar primit:

Timpul util la pensie Procentul Timpul util la pensie Procentul
25 ani 90% 19 ani 63%
24 '' 85,5% 18 '' 58,5%
23 '' 81% 17 '' 54%
22 '' 76,5% 16 '' 49,5%
21 '' 72% 15 '' 45%
20 '' 67,5%
Funcţionarilor de mai sus, cari au mai servit şi în alte funcţiuni, li se va calcula pensia după cum urmează:

a) Dacă au servit cel puţin 15 ani în funcţiunile prevăzute în primul aliniat, pensia pentru timpul respectiv se calculează în condiţiunile acelui aliniat, iar pentru timpul servit în alte funcţiuni se adaugă cota de 2,7 din ultimul salariu bugetar primit, pentru fiecare an, fără ca pensia totală, astfel stabilită, să depăşească 90% din acel salariu;

b) În cazul când funcţionarii din aceeaş categorie n'au minimul de 15 ani împliniţi utili la pensie serviţi în funcţiunile prevăzute în primul aliniat, pensia se va calcula pentru tot timpul servit în condiţiunile art. 27.

Mihai spunea...

Au intrat banuții la BCR. Personal sunt pe minus cu 309 lei.

Huhu Rezea spunea...

Cu 9700 brut, dta nu mai ai nevoie de recalculare/actualizare.

Petrut spunea...

Vreau sa va scriu ca dupa recalcularea la noi ,pensionarii militari si recalcularea de la civili am ajuns la 56 % fata de pensia sotiei ..studii la amindoi similare ,meserii diferite insa ... multumesc

CEZAR spunea...

@/Motanelul KKCIOS...vise ..la vechimea ta...dai din biuze marunt ca Ildiko !

Viorel spunea...

Când vom scrie noi, ostașii români și numele unui politician pe dealurile României ?
ŞTIRIIERI, 18:43
UNIC în România: Numele lui Eminescu „tipărit” cu brazii plantați de ostașii de la Infanterie -GALERIE FOTO
Un deal din România ascunde ceva care s-a dorit a fi un omagiu adus marelui poet român Mihai Eminescu.
Pădurea Eminescu, ce leagă județul Satu Mare de Maramureș, a luat ființă în anul 1939, când, la împlinirea a 50 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, ostaşii Diviziei 20 Infanterie conduşi de generalul Pion Georgescu au plantat brazi în forma numelui Eminescu pe versantul cu numele Comja.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/unic-in-romania-numele-lui-eminescu-tiparit-cu-brazii-plantati-de-ostasii-de-la-infanterie/

Unknown spunea...

Îmi cer scuze pentru interventie;dl MAREȘ, TEHNOCRAT,cred că îi dați prea multă importată DL CEZAR după comentarile domniei sale cred că suferă ;trebuie să-l suportati!?

Iulian Mareș spunea...

Unknown,
daca vrei un raspuns la ineptiile scrise configureaza-ti corect contul!

Iulian Mareș spunea...

Conducerea Raiffeisen se antreneaza iar de proteste in P. Victoriei! De ce? Pt ca are spatiu inkiriat de la Autistul nr.1!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
tu te consolidezi explicand cretinilor?

Iulian Mareș spunea...

Pana la 789 mai ai!

Iulian Mareș spunea...

Ceva cu sanatatea? Ai lipsit cateva zile....

Leon spunea...

Zilnic sa-i zici Doamnei "Sarut mana!" si-n culcare, si-n sculare...:))).

nr. 1 spunea...

Ministrul Apararii si cel al Justitiei au ridicat mingea la fileu cum se mai spune pentru pensionarii militari”! Depinde de modul in care acestia vor sti sa isi ceara drepturile lor legitime! Evident depinde si de sefimea de pe la zecile de asociatii cum se va comporta si cum vor cere inlaturarea inechitatilor clare existente acum la pensiile militare! Ideile de baza evidentiate de ministrul apararii: -20% din bugetul Armatei se va duce la pensiile militare. Aici un mic comment: cu indexarea de 10% a pensiilor militare mai mici de 2500 lei s-a facut ceva cat de cat pentru pensiile mici(nu analizez motivele pentru care unele pensii militare sunt mici , unele pe motive cam intemeiate-vechime mica, functie mica .....)Tot pentru o parte dintre aceste pensii (cele sub 1600 lei ) in ianuarie 2022 s-a mai acordat o diferenta pana la 2200 lei, un lucru iarasi bun care insa a creat alte nedreptati (de parca mai era nevoie!) De fapt a fost un fel de PLX 199 -varianta guleratilor ! Astfel cei cu pensii mici au primit cate ceva , cei cu pensii babane(peste 10.000 lei) au ramas cu ele , pierderile sunt nesdemnificative.Problema este ca la pensiile medii sau apropiate de medie au fost si scaderi de cote -nu prea mari dar au fost , in situatia in care nedreptatile si ionechitatile se regasesc cu prisosinta in primul rand la aceste categorii unde unul cafre a iestit la pensie acum 15-20-30 de ani are la aceeasi situatie juridica o pensie de 2-3 ori mai mica decat unul iesit dupa 2016! - pensiile militare nu sunt speciale a mai spus ministrul Apararii-declaratie f buna , la obiect insa este o declaratie politica. CCR in multe Decizii spune cu totul altceva si definitorie este definitia data de CCR nu de un politician sau altul, indiferent de functie! Ne place sau nu , aceasta e situatia! -Pe de alta parte , noi trebuie sa reparam niste nedreptati si niste greseli care s-au facut in anii trecuti! .......Sunt multe nedreptati in sistemul acesta , s-au facut legi peste legi si incercam anul acesta -avem deja un comitet consultativ ....impreuna cu organizatiile de pensionari.......sa aducem un pic de coerenta la sistemul de pensii. NU ESTE NORMAL CA PE ACELASI GRAD, ACEEASI FUNCTIE, UN OM CARE A IEIT LA PENSIE ACUM 10 ANI SA AIBA O PENSIE DE 3 ORI MAI MICA DECAT UNUL CARTE IESE LA PENSIE ACUM. VA TREBUI SA GASIM UN SISTEM. Iata asadar o Declaratie clara si la obiect -nu ploiticianista care arata ca dl ministru cunoaste dedesubturile Legii 223/2015 , modificata din temelii inainte chiar de a intra in functiune si dupa aceea , de nenumarate ori ! Sa facem un sistem de salarizare si un sistem de pensii care sa fie unitar si omogen pentru toti pensionarii.
Acum sa vedem ce spune ministrul Justitiei!- UNDE LA O PENSIE MEDIE DE PESTE 20.000 LEI MAI APARE o modesta crestere de cca 20% !!!!!!!!!-Salariile si pensiile in plata sunt stabilite prin legi adoptate succesiv in ultimii 10 ani , insa aceste legi sunt necorelșate , ccea ce a dus la sute de decizii definitive pronuntate de instante in favoarea magistratilor! -ordinul ministerial nu face altceva decat sa prescrie ....aplicarea legilor, , asa cum au fost ele interpretate prin hotarrari definitive , inclusiv ale Instantei supreme si ale CCR! - dECIZIA ccr NR. 794/2016 A STABILIT CA art. 31 alin 11 din OUG 57/2015 PRIVIND SALARIZAREA PERSONALULUI platit din fonduri publice este neconstitutional ...si s-a retinut ca .....drepturile stabilite sau recunoscute prin hotarari judecatoresti definitive urmeaza sa se stabileasca prin raportate la ACEEASI FUNCTIE, ACELASI GRAD, GRADATIE, VECHIME IN MUNCA SI IN SPECIALITATE, ACELEASI CONDITII DE STUDII, DIN CADRUL INTREGII CATEGORIOI PROFESIONALE, RESPECTIV FAMILII OCUPATIONALE, INDIFERENT DE INSTITUTIA SAU AUTORITATEA PUBLICA .Astfel s-a stabilt VRS de 605, 225 lei pentru sistemul judiciar. Bravii conducatori de osti, ligi, sindicate, asociatii peste asociatii ar trebui sa ia exemplu despre cum se ataca o problema si cum pot exista sanse reale de castig!

Liviu PO spunea...

Doar intr-o zi...

un oscar = o pensie spunea...

Majoritatea pensiilor militare sunt in cuantum decent si apropiate de cele civile la conditii de munca similare,puteam avea chiar si un avans de 20-30% si nu mai urla nimeni depsre militari.Acum ,incepand cu 2016 si mai ales din cauza acestui OSKAR smecherii (tocmai ei -care sunt prieteni cu operativulul-combatant) au sarit mult de tot calul si au ajuns sa fie jepcari cersind pensii de peste 15.000 de lei (de fapt moral este un jaf) si am ajuns de oprobriul public,presa scotand la iveala exca aceste derapaje grosolane,grobiene si rusinoase,intr-adevar!

Paul Puiu spunea...

Cei care au trecut in rezerva si care au suferit taieri din pensia militara de la 102 lei in sus ramas cu un net de 6230 lei!!! Unul ca Mihai care a suferit o taiere a pensiei militare de 309 lei a ramas cu un net de 8930 lei!!! Toti cei cu taieri de la 300 sau 400 de lei in sus se poate deduce cu ce pensii nete micute au ramas in plata, sunt cei pensionati marea majoritate de fapt pana in 15.09.2017 pe care i-au plans unii!!!!!

un oscar = o pensie spunea...

guleratii de azi sunt mai destepti(mafioti)

micutzul spunea...

Suntem toți întreținuti....

Negritoiu spunea...

CFI,
Vezi cam prost! Incep sa ma indoiesc de capacitatea ta de intelegere. Ce promisiune reiese din tabelul respectiv,pentru a fi sustinuta sau nu? Daca n-ai inteles pana acum ce reprezinta datele din acest tabel ,pune mana si citeste din nou explicatiile care il preced. Mai citeste si postarea mea referitoare la acesta si,daca esti capabil,arata pe ce se bazeaza concluzia ta. In continuare apreciez munca depusa de ce cei care au intocmit acest tabel. Spre stiinta ta acestia sunt colegi de-ai nostrii,rezervisti!
Ma asteptam sa-ti ceri scuze fata de cei pe care ii numesti ,,gasca,,dar se vede ca nu esti in stare de asemenea lucru.
Te asigur ca doresc sa treci cat mai repede peste problemele financiare si de sanatate cu care te confrunti.

M spunea...

@Paul Puiu

Stați liniștit, cum zice un cântec: "toți suntem puțin luați!"

Credeți că nu e unul cu pensia mai mică decât a dumnevoastră care să facă spume gândindu-se că domnia ta ia mai mult că el și ești un nabab? Unul care să fie convins că cei pensionați înainte/după ora 9 au pensii mai mari și că el e un nedreptățit al vieții și al sorții pentru că nu a făcut compromisuri?!?!
😂

Noi să fim sănătoși!

M spunea...

@nr. 1

Nu se poate o lege a salarizării și o lege a pensiei "unitare și omogene"!
Chestia asta e ideea fixă a partidelor de stânga!

Prostia este să aplici o lege a pensiei creată pe o anumită structură salarială la o altă structură salarială!

Fiecare lege a salarizării, în cazul militarilor, ar trebui însoțită de o lege a pensiei, iar pensiile aflate deja în plată să nu fie afectate, ele urmând să fie indexate/actualizate așa cum era legea când ele au fost stabilite!

Pot să dau argumente dar cred că ați înțeles principiul.

Mai mult! Eu nu știu o țară în care modificarea legislației pensiilor să afecteze pensiile in plată!

Leon spunea...

Pai am uitat ca intre 4 august si 15 sept.2017( cand a intrat in vigoare OuG.59, au iesit la pensie cateva mii de militari si politisti ??

Iulian Mareș spunea...

Fi-ne-ar GHINIONUL rigid!
ROU se prăbușește sub lipsa antiviralelir din spitale și farmacii (>51000 morți în ATI) si noi băgăm în seama DECUPLATUL ca să introducem ore de ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ ÎN ȘCOLI!
*CE NOROC A DAT PESTE NOI ȘI NU REALIZAM ÎNCĂ!

M spunea...

@Viorel

Am să cumpăr eu semințe de Lamium purpureum, denumită și sugel sau pizda țigăncii 🌸 și am să scriu "Olguța"!

😂😂😂

M spunea...

@Oscar

Adică civili să accepte o diferență de 20-30% și să nu urle dar dumneata să înjuri zilnic pentru o diferență de 17% adusă de un spor legal pe care îl puteai obține și dumneata dacă făceai ceva notabil!

Adânc!!!!! Cu asemenea cugetări abisale mă mir că nu ai primit oscarul! 😂

M spunea...

@Laurențiu

Eu știam că e/era la SPP. Mă rog, nu știu să fi fost purtătoare de cuvânt undeva!!!

M spunea...

@Iulian Mareș

😂 Așa este. Îmi amintesc de vremurile când instruiam MT.

După mintea mea aș face armată voluntară dar aș pune condiție că pentru a lucra în SNAOPSN, indiferent de funcție sau încadrare, să fie obligatoriu să ai acest stagiu făcut.

La încadrarea unui tânăr specialist din viața civilă acesta m-a întrebat ce o să devină?
- Ofițer activ, i-am răspuns.
- Ăăăă.... Asta înseamnă ceva cu arme, cu uniformă, cu ordine?
- Da!
- Păi o funcție de ofițer pasiv nu aveți?

😂😂

Cezar spunea...

Muritori de foame...este?
Si.a batut Armata joc de ei...
I.a intrecut pina si liftiera de la spital...

Trofin spunea...

Corect ! toți sunt pensionați înainte de 15 sept. 2017 dar , majoritatea în intervalul 2007 -2017 , interval în care au apărut , precum ciupercile după ploaie , sporurile de tot felul. Sunt și unii din intervalul 2001-2007 care au beneficiat de OSKARUL despre care elegant grăiește CEZAR (după părerea mea , cel mai realist comentator al blogului ) , soldele de merit , sporul de doctorat și specialist de clasă , sporuri care în baza legii 164/2001 nu erau luate în calcul iar Legea 223/2015 le-a acceptat pe toate. Mai sunt și câțiva pensionari care în baza Legii 119/2010 și OUG1/2011 au avut cuantumuri mai mari de 5222 de lei brut , la 31 dec. 2021 , ca urmare a vechimii mai mari în serviciu și a modului de calcul a punctajului anual.

Cris cris spunea...

Alo mai terminați cu măririle de 10% nu sa dat nimic, numa inflația, pensie 2126 după mărire 2198,trecut în rezerva în anul 2018 cu og59

nr. 1 spunea...

Realitatea este ca majoritatea celor cu pensii de peste 9000-10.000 lei sunt cei pensionati dupa 2010 si mai ales in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2016 si 15.09.2017 insa sunt f multi si dupa 15.09.2017 cu pensii de 5 cifre ! La ora actuala rapoartele spun ca exista peste 10.000 pensii in cuantum de peste 10.000 lei la nivelul snaops ! Exista si peste 40.000 pensii asa zis militare (snaops) in cuantum net de peste 6500 lei - magistrati -aici clar cei cu 5 cifre sunt predominanti,fosti detasati pe la diferite companii de stat ori la ministere -ordinul M25 /2016 i-a favorizat din plin recunoscandu-le veniturile totale ale similarilor de la data de 1 ianuarie 2016 in timp ce militarilor cazoni li s-au recunoscut fragmente din soldele din 2009 samd.Printre altele asa s-a ajuns ca militarii din unitatile militare sa fie ultimii pe lista cu cele mai multe restrictii si limitari ale drepturilor de-a lungul activitatii sub DRAPEL si cu cea mai mica pensie medie din snaops, TOTAL INCORECT ! Aici trebuie sa se intervina!

Iulian Mareș spunea...

Liviu Po,
Mereu, pt că acum bate vântul...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Îl creditezi cu inteligență? Calorifer are doar 25-27 ani vekime, inclusiv 5 ani de școală, a repetat anul 2 pe motiv de hepatita și anul 3 pt apa la creier...

Bogdan-Adrian spunea...

Dar e normal ca doua pensii egale până ieri, acum in ian 2022.una sa creasca iar celalta sa scada desi ambelor li s a aplicat acelasi procent de indexare de 2.6% si aceeasi taxa cass de 10 % si asta numai si numai din cauza momentului iesirii la pensie , adica inainte sau dupa 15.09 2017 ( oug 59 a Olgutei )
Cum pot fi lasate sa opereze asemenea reglementari aiuritoare ? Bai frate ambele pensii trebuiau ori sa scada ori sa creasca dar nu una creste si alta scade desi li se aplica aceleasi procente de indexare si taxare ?
Se inverseaza valori , ierarhii.etc etc !!! Mai intereseaza pe cineva sau numai contează nimic!???!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am ridicat azi 2341 lei de la BCR...

Arfy spunea...

Indiferent de discuțiile pro sau contra asupra efectului legilor actuale rămâne un mare semn de întrebare: un drept obținut, este un drept legiferat! Unii au obținut ceva în plus! Puțin sau mai mult... nu cred că s-a depășit suma de 150 de lei(eu, 95 de lei plus) dar principial este inadmisibil să se ia. Nu contează ce pensie "babană" au respectivii. Chiar dacă diferența între unii și alții este de 4-5 ori mai mare. Sigur că da, este o discrepanță în lege. Mă_Ciucă, nu tai! Vindecă rănile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Negritou, dar, Doamne Sfinte, ca doar am si eu atata minte sa inteleg ce s-ar vrea sa se intample si mă juruiesc ca nu cobesc, si chiar m-as bucura sa fie asa, dar eu spun indoit si intreit ca vom avea in continuare de suferit pentru ca nu vom mai vedea nimic marit si din acest plan ca indeplinit din momentul in care acolo sunt Generalii de paie si mafiile clocare, cei care vor avea grija foarte mare sa nu primesca majorari rezervele militare conform acestor planuri si idealuri. Acolo trebuiesc numai finantisti de la Colonei in jos, adusi din teritoriu dintre cei mai cinstiti si curajosi, apriori cu reprezentanti observatori dintre noi, pensionari-bloggeri luptatori, daca se intenzioneaza cumva sa se faca totusi ceva, dar cu vechile gasti de Generali barbari si mafioti de clocari o sa se taraganeze treburile pana la pastele calului, ba chiar s-ar dori blocari si inghetari pentru vechile generatii, care astora tineri le puțim in nări! Deie Domnul sa se faca ceva, dar eu mi-am pierdut definitiv speranta...

Buha spunea...

Tabelele sunt bune!!!Dar concluzia cu contributivitatea este introdusa in mod eronat!!!Ca si cum acele solde ar fi fost obtinute in aceleasi sume in mod constant din prima pana in ultima zi a carierei!!Ceea ce este fals!!!Contributitivitatea presupune realizarea unui punctaj ce rezulta in principiu dintr-o medie a tuturor salariilor incasate intr-o viata!!!Luam ca exemplu soldatul cu 2500 lei acum!!!Dar in cazul contributivei,pensia soldatului nu se calculeaza ca la legea pensiilor militare,pe baza soldelor din ultimele 6 luni de cariera!Ci pe baza medie soldelor din toti cei 25-30 ani de cariera!!Numai ca soldatul a avut solda de functie si de 300 lei si in majoritatea carierei intre 500-700 lei!!!Degeaba are acum 2500 pentru ca pentru anii cand a avut solda de 300=700 lei ii iese un punctaj de toata jena!!!Asa in mare,i-ar iesi o pensie sub 1000 lei daca ar lua pensie contributiva!!Nu mai induceti prostii!!!Contributivitatea nu poate avantaja decat pe unii dintre militarii pensionati si care acum sunt foarte in varsa,care dupa tabelele din legea de pensionare au un stagiu mult redus de cotizare fata de cei care se pensioneaza in prezent!!Mai este o smecherie!!!!Militari nascuti pana in 1956 au stagii de cotizare de numai 20 ani!!La cei nascuti dupa 1956 creste insa stagiu de cotizare functie de data nasterii,de la 20 la 30 ani!!Astfel incata cei nascuti dupa 1970 ar avea stagiu de cotizare de 30 ani!!Astfel incat pe contributivitate unul nascut inainte de 1956 si cu 30 ani de munca,de fapt va avea o pensie mai mare decat unul nascut incepand cu 1970 si tot cu 30 de ani de munca!!Asa ca haideti sa nu mai fim parsivi!!

monteoru spunea...

1)Singura modalitate de a demonstra in fata justitiei ca nu se respecta in sistemul de pensii militare principiu l pensii egale pentru aceeasi situatie juridica este ca MApN sa publice nominal buletinul de calcul al fiecaruia.Degeaba te duci in fata instantei cand judecatorii nu au termen de comparatie.
2)Eu unul nu cred ca Dincu va si realiza ceeace promite.
Cine poate sa specifice cum Predoiu a putut sa indexeze salariile si pensiile magistratilor prin ordin de ministru?Dece Dincu nu poate?Poate si nu vrea?Daca poate cine si ce il opreste?Dece trebuie sa se discute intr-un comitet?
Se zice ca atunci cand nu se vrea rezolvarea unei situatii infiintezi comitet.

Buha spunea...

@Paul Puiu!!Nu este chiar asa!!!!Intr-un mare grup de socializare dn care fac si eu parte si unde a inceput vaicareala cu sumele taiate,singurii cu scaderi de la 300-400 lei in sus,sunt cei incepand cu 2016!!Asta nu inseamna ca nu pot exista astfel de cazuri si pentru cei pensionati anterior!!Eu am spus doar ce am constat intr-un grup de aproape 200 persoane!!

Leon spunea...

Anunt IMPORTANT de la CNPP:
https://www.cnpp.ro/-/precizari-referitoare-la-transmiterea-electronica-a-documentului-de-informare?redirect=https%3A%2F%2Fwww.cnpp.ro%2Fhome%3Bjsessionid%3D2q0FhdnXFZvnzchGcnG1gB384Jt3Qf021q8vcSbpnvnNsxmw7mLw%21259326406%211641918199577%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_3blILynzqJ4D%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D1

reddog spunea...

Un cuplu la psiholog. Psihologa către el:

- Te simți dominat de soția ta?

Soția intervine:

- Nu, nu se simte.

MIȘU spunea...

Cei pensionați după 15.09.2017,în proporție de 95% au ,,,oscar,,,
Cei pensionați în perioada 01.01.2016---15.09.2017 în proporție de 40% au ,,,Oscar,,,
Din surse m.ap.n. se aude ca în noua lege a pensiilor militare, se vor tăia la jumătate toate oscarurile consecutive.
Adică,un șmecher care are șase ,,,Oscar,,,consecutive,va avea în noua lege,doar trei.
Un alt smecher care va avea patru ,,consecutive,
în noua lege va avea numai doua ,, Oscar,, .
Menționez ca din anumite surse am aceste informații. Vom trăii, și vom vedea.
Un lucru este sigur,100% ,în aceasta toamnă,septembrie,octombrie va apare o nouă lege a pensiilor militare,în care cei care nu au vechime de 25 de ani ,ca militar,vor avea mult de suferit.
Noua lege va fi cu aplicabilitate din ianuarie 2023.

Calinmihaib12 spunea...

UN OSKAR= O PRNSIE(!)
(14:43'/11 ian.):
..Te întreb:
Câți pensionari=CREZI că au acel spor"hulit .."OSKAR"..în pensie ..? (eu cred că nu prea mulți..!(=astfel încât să..sărăcescă..
FONDUL DE PENSII.?!).
..și,totuși..dacă LEGEA..îl prevede,nu e nici o problemă..că el intră în pensie..!
Ideea e că prea.."te consumi"pe seama unui fleac,care până la urmă,ar fi problema.. LEGIUITORULUI = VOTAT de TOȚI..CEI INTERESA ȚI..!!

Cezar spunea...

DERATIZATI.L PE MARES oIo...Oskaruri...!!

avianyc spunea...

@ Trofin
Prin anii 2001- 2003 nu exista OSKAR.
A fost introdus ulterior ,nu stiu in ce an.Poate stie cineva.
SM a intrat sub % diferentiate in baza de calcul atat pe L164 cat si pe L119 ,L263 ,L223.
Cezar ,cel mai bun ....poate la alergat dupa TAB!!

Calinmihaib12 spunea...

TROFIN:
(16:49'/12 ian.):
..Ți-a "scăpat" o "eroare":..SOLDA DE MERIT, în baza legii 164..,INTRA..în BAZA DE CALCUL a PENSIEI.!
Vezi "FIȘA DE PENSIE"
(modelul valabil înce pând cu anul 1996,.. până prin..2010), în care figurează 7 (șap te)elemente salariale ,în pagina cu..BAZA DE CALCUL a PENSIEI.!

Huhu Rezea spunea...

Buha
Tabelele sunt pentru cadrele militare in activitate. La pensionare conteaza doarsoldele de funcție actualizate in toate cele 6 luni alese ca baza de cacul.
@Misu
Tine aproape și vino cu noi informasții în cursul anului despre noua lege a pensiilor militare.

Iulian Mareș spunea...

Trofin,
Nu mai fă mișto de Bisisica, căci s-a autopensionat la 43 de ani!

CEZAR spunea...

MULTUMESC DOMNULE TROFIN! MI-ATI ACORDAT CEL MAI RIVNIT OSKAR!!! Il primesc cu imensa bucurie ! De acum nici-o injuratura venita din partea unor oligofreni ca maKiSS..Mares 0I0..etc nu ma mai va atinge!

Trofin
11 ianuarie 2022, 16:49
.....................................................................................
.................." Sunt și unii din intervalul 2001-2007 care au beneficiat de OSKARUL despre care elegant grăiește CEZAR (după părerea mea , cel mai realist comentator al blogului ) ",
............................................................................................

Iulian Mareș spunea...

Adică concluzionat ca este o kestiune de DESTIN?...Știam eu ceva, cum că ovocitele și spermatozoizii sunt vinovați!

Skoda 4x4 spunea...

Ptr. Dl MISU mai studiati prevederile Lg.153/2017 inainte de a face o asemenea afirmatie(eu sunt de acord cu dvs.daca toti din acel procent indicat...95% dupa 2017, primesc acest spor) daca nu macar nu mai dezinformati (adica ceva in genul,, bagat bat prin gard-vad rezultat").

CEZAR spunea...

Uitati ..asa imi intaresc IMUNITATEA si ..muskiul !!

https://www.facebook.com/Padinapetre?__cft__[0]=AZU5i_TL6xVSpC1CGqsw3mqu8CCIwCq8IdPHhwxJfRpLgtdhY6YJ7Kn-hZlZ9sdtwphxSc3ADlkVmlsIYDF5oNV3FyRDJoesjCe_e-yCA9iQZTjBPOEfJEpe_wWiqz0tecw&__tn__=-UC%2CP-R

Iulian Mareș spunea...

Padina Pistolarul 89!
Îți dau și ție 2-3 ...
PS-mai porți incisivii în buzunar pe motiv ca i-ai ascuțit recent și te musti cu ei de buza de sus?

Magda spunea...

��

Iulian Mareș spunea...

Nicu_T_Avia
Am mai spus, are la baza o prevedere dintr-o lege privind salarizarea personalului bugetar! Sa zic din 2005...?

Iulian Mareș spunea...

Vrea sa te piardă! Omul rade de tine și tu nu te prinzi?

Leon spunea...

Iar o sa stai cu ..Nasul pe sus !
PS. Cred ca totusi NU esti Banatean, banatenii sunt mult mai politicosi cu interlocutorii..!

M spunea...

După stimatul și de obicei bine informatul domn Trofin unii au luat oskarul când nici nu exista! 😂😂
Alții nu au avut solda de merit în pensie deși au avut-o! Bravos!

Constat cu "plăcere" că marile minți se regăsesc!
Dacă observați marea grijă a unora e nu cum să le crească lor pensiile, lucru normal și justificat, ci cum ar putea să le scadă la alții!

Mă întreb, pe contributivitate nu ar fi bine sa nu fie luate unele venituri? Hai, fiți creativi! Ce plm dacă ai plătit impozit pe banii ăia! Nu vrea X să îi ai la pensie și gata! Dacă el nu îi are să fie tăiați la tot universul!

Dacă aflu că și domnul Trofin e căutat de organizațiile de revoluționari pentru "curajul și eroismul" de care a dat dovadă în maltratarea unor civili atunci totul se leagă!

Apropo, văd că nimeni nu spune: fără pensii pentru torționari! 😂

Viorel spunea...

MISU. Vorbești prostii. Nu poate să le taie nimeni nici un Oskar. Atât timp cât l-ai primit, e bine primit. Șase, patru sau două (cum afirmi tu) Oskaruri pentru cei care le-au primit au au fost în fond niște bami în plus la soldă. Atenție, la soldă și nu la pensie. La pensie discutăm doar de un singur Oskar primit în celer 6 luni consecutive alese. Și pe contributivitate dacă s-ar trece, nu ai cum să nu-i iei în calcul pensionarului drepturile salariale primite pe statul de plată.

akord 75 spunea...

Tare ca fularul ud Ciolacu asta
Propune TVA 0(zero) la mancare si alte bunuri nici 10% nici 5% ci zeroo ca cica asa-i la "pulonezi" dar nu spune de unde colecteaza diferenta la buget.Despre evaziune fiscala nici o vorbulita.Kwj-ul vrea "scout rangersi" si-l fute grija de incalzirea globala cu predare la clasa(mai bine ar incalzi scolile) si mai vrea si autobuze "verzi"...asta se poate daca le vopseste. Cum se "dice"???...autist de autist 😃😃
Tari astia in promisiuni!!...prosti care sa-i creada se gasesc intotdeauna 😃

akord 75 spunea...

...Si nici n-a trebuit sa lingi clante si sa pupi gaoaze pentru el

Viorel spunea...

SKODA 4 X 4. NU TE MAI DA DEȘTEPT. CU CEVA TIMP ÎN URMĂ ȚI-AM TRIMIS ȚIE ȘI LUI m.m.m. următorul comentariu legat de Oskar pentru că HABAR NU AVEAI. În plus, în baza legii este emis un ordin al MApN (nu-i știu nr.)
Pentru Skoda 4 x 4 și m.m.m. și toți cei care nu înțeleg (din egoism nu vor să înțeleagă) ce înseamnă Premi / primă, în jargonul nostru de pe blog Oskar. Se acordă la propunerea Cdt. pe categorii de personal începând de la P.c.c., S.G.P., Sof., M.M., Of., Gl. Situația se trimite și aprobă de la eșalon la eșalon, ultimul fiind Ministrul Ap.N. (La noi s-au trimis: P.c.c.=15%; S.G.P.=20; Sof. și M.M.=25%; Of.=30%. Cdt. este propus de eșalon). Pleacă 5 propuneri iar pe traseu se mai pierd 2-3. La început se acorda pe 6 luni, mai nou pe 3. Citește mai jos art. 26 din Legea nr. 153/2017. La art. 8 alin. 2 din Lege o să găsești criteriile de performanță privind acordarea acestui Oskar. Procentul este cuprins între 10-50% (depinde de eșalon).

akord 75 spunea...

Pai daca se da prin rotatie! or fi scapat 5% 😃 ca nimic nu-i perfect ci este perfectibil
Vesnica marota politicianista pentru justificarea prostiei si a incompetentei
Pana la urma intrebarea ramane: cine-i ii trimite lui Huhu o lucrare de asta "geniala" ,sigur i-au ramas ceva fisiere prin calculator
Eu n-am reusit sa gasesc nici una pe nicaieri....or fi secretizate la nivel NATO sau doar la Pentagon?....probabil ca e ceva "notabil" si depaseste cu multe trepte amaratele alea de atributii de serviciu aflate in "fisa postului"

avianyc spunea...

Acum după ce peste tot s-au afisat starile sufletesti si multumirile pentru psd-pnl ba am mai aflat că Cezar ar fi cel mai bun ....evident la alergat in urma TAB ului , imi permit să fac unele constatari dureroase rău ;
- foarte multi pensionari nu cunosc algoritmul prin care se aplica indexarea ,mai ales pentru cei pensionati dupa aplicarea OG 59
- multi rezervisti fac comentarii la o emisiune TVR care punea problema serviciului militar obligatoriu cerand si votand introducerea acestuia in timp ce cer vehement si actualizarea pensiilor.
As vrea să intreb acesti votanti pro daca stiu ce resurse ar fi necesare pentru reintroducerea serviciului militar obligatoriu si daca actualizarea pensiilor ar mai fi posibila cu aceste costuri adăugate
- mai sunt o serie de rezervisti care critică vehement faptul ca s-au cumpărat avioane F 16 vechi (dar in resursă tehnica ) in timp ce cer vehement actualizarea pensiilor.
Aș vrea sa-i intreb , măi criticacilor ,credeti ca daca se cumpară F22 noi după cum cereți vă mai actualizeaza cineva pensiile in viitorul apropiat. Stiti cat costa un F22 si ce cheltuieli de logistica sunt necesare pentru a le face operationale ?

Leon spunea...

@Avia, cand te-am rugat sa pui mana pe carte,..!
"Art. 38. -
(1) Cadrele militare şi salariaţii civili, care execută, în domenii specifice ministerelor şi instituţiilor prevăzute la art. 1, lucrări de excepţie şi misiuni speciale, apreciate ca atare de către conducătorii acestora, beneficiază de un spor de până la 50% din solda lunară, respectiv din salariul de bază. Procentul şi perioada pentru care se acordă se stabilesc, în mod individual, prin ordin al ministrului sau al conducătorului instituţiei centrale.

(2) Sporul prevăzut la alin. (1) poate fi acordat pentru cel mult 5% din numărul total de posturi prevăzute în statele de organizare."( Legea 138/1999).

Viorel spunea...

Am uitat. În limita Legii și a ordinului MApN, după 2016 anul când am ieșit la pensie, colegi pensionați inclusiv în 2021 au primit acest spor, Deci, CIOCUL MIC.

Huhu Rezea spunea...

Forma initiala a HG 1188/2001 de recalculare din anul 2001
Art. 2. -
Recalcularea pensiilor militare de stat se efectuează pe baza următoarelor elemente:

"a) solda lunară brută, în vigoare la data aplicării legii, corespunzătoare funcţiei maxime a gradului militar avut la data trecerii în rezervă;
Modificări (1)

b) vechimea totală în serviciu avută la data recalculării;

c) gradul de invaliditate şi cauza invalidităţii;

d) numărul de urmaşi înscrişi la pensie.
Art. 3. - Modificări (1)
Solda lunară brută ca bază pentru efectuarea recalculării pensiilor militare de stat se determină potrivit Legii nr. 138/1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii, cu modificările şi completările ulterioare, pe baza următoarelor date:

a) solda de grad corespunzătoare ultimului grad militar avut la data trecerii în rezervă;

b) solda de funcţie la maximum prevăzută pentru gradul militar avut la data trecerii în rezervă;

c) gradaţiile acordate în raport cu gradul militar avut la data trecerii în rezervă, după cum urmează:

- militar angajat pe bază de contract gradaţia I;
- sublocotenent, aspirant gradaţia a II-a;
- locotenent, maistru militar clasa a IV-a, sergent-major gradaţia a III-a;
- căpitan, maistru militar clasa a III-a, plutonier gradaţia a IV-a;
- maior, locotenent-comandor, maistru militar clasa a II-a, plutonier-major gradaţia a V-a;
- locotenent-colonel, căpitan-comandor, maistru militar clasa I, plutonier adjutant gradaţia a VI-a;
- colonel, comandor, general, maistru militar principal, plutonier adjutant-şef gradaţia a VII-a;
d) indemnizaţia de dispozitiv."

Solda de merit si indemnizația de comanda au fost introduse in baza de calcul prin 2006, cum zice Calin, numai dacă le aveai in ultima lună inainte de pensionare.
Revenirea la o asemenea bază de calcul ar tăia din elanul pentru introducerea de sporuri cu ghiotura în solda brută a activului si gulerații s-ar îngriji doar de creșterea soldelor de funcție si grad, ca elemente primcipale ale soldei lunare brute, și fără încercări de a fenta pensiile în plată

avianyc spunea...

Dacă nu rezolvă criza energiei scapata de sub control o băgăm adânc pe mănecă. Efectele deja se văd si sunt dureroase.
Daca Kazacii le-au dat foc doar pentru scumpirea GPL la romani am asistat doar la interventia politiei la Mitropolie intre babele care s-au luat la bataie de la busuioc.

Magda spunea...

Predoiu poate, pentru ca are de partea sa "forta legii",iar dancu nu " realizeaza" ca are de partea sa "legea fortei"

Viorel spunea...

Domnule akord-75. Este un fel de Soldă de merit la scară redusă. Dacă solada de merit se acorda în procent de 30% din numărul de funcții din statul de organizare (inclusive civili), chiar dacă erau funcții neâncadrate (avantaj / luau mai mulți), la Oskar trimit la eșalon până la ministru doar 5 propuneri pe categorii de personal. Poate să vină aprobare pentru toți 5 și în procentele trimise, poate să vină doar pentru 1 sau 2.

avianyc spunea...

@ Leon
Ar fi bine sa lasi Sorcova si sa te trezesti.
OSKAR nu a intrat in baza de calcul pe L164 . Probabil pe L19 sau L263 si sigur pe L223.
Pensionat pe L164 -2003 cu urmatoarea baza de calcul ;
Solda de grad ,solda de functie , vechime , ID-25% , SM-20% , IC-35%

M spunea...

😂 1. Nu e vorba doar de "lucrări".
2. Cine ești dumneata să apreciezi? Că nu vă văd în funcție de comandă!

Domnul Viorel a explicat cu calm cum stă treaba!

Eu pot să completez că fiecare comandant veneam la ședință cu o propunere sau maxim două. Trebuia apoi să argumentăm de ce susținem aceea propunere!
Gândiți-vă că pentru a trece propunerea, trebuia ca ceilalți comandați să fie de acord (deci să renunțe la propriile propuneri). Greu, nu?

Dar e simplu: se acordau la 5% din personal! Deci 95% îi înjurau pe cei 5%! 😂
Și la tenis e tot așa: sunt mii de jucători de tenis care îl înjură pe Djokovic!

Dacă vreți seamănă și cu "bursele de merit"! Dacă s-ar da și la elevii cu media 7 atunci nu ar mai fi "de merit". Art fi doar "burse".

Faptul că NU știți nicio lucrare sau misiune care a fost recompensată atunci poate că nivelul dumnevoastră este prea jos pentru a avea acces la asemenea informații!

Leon spunea...

Avia, NU esti atent!
A zis cineva ca a fost luat in calcul pe L.164 ??
Nu, @Trofin si cu mine am zis ca au beneficiat de acest Oskar in activitate, nu la pensie :
"..Sunt și unii din intervalul 2001-2007 care au beneficiat de OSKARUL despre care elegant grăiește CEZAR,....soldele de merit , sporul de doctorat și specialist de clasă , sporuri care în baza legii 164/2001 nu erau luate în calcul iar Legea 223/2015 le-a acceptat pe toate. Mai sunt și câțiva pensionari care în baza Legii 119/2010 și OUG1/2011 au avut cuantumuri mai mari de 5222 de lei brut , la 31 dec. 2021..."
Te-ai prins ??

M spunea...

@Akord 75

👍 Avem cea mai proastă colectare de taxe și impozite din Europa.

Dar dacă spui asta te iei de "privați" aducă de niște mici dumnezei!

Dacă ceri ca, în aplicarea prevederilor europene de luptă împotriva terorismului, trimiterile de bani internaționale să cuprindă și sursa acestora atunci te iei de "diaspora" adică alți mici dumnezei!

Mai bine intră România în infringement!!!!!

Ein Stein spunea...

A citit cineva normele de aplicare, in armata, pentru acordarea sporului lucrari de exceptie, aka oskar?
Bag mana-n foc ca niciunul, care comenteaza pe blog.
Sper sa aflam de la Curtea de Conturi si Parchet cat de legal s-a acordat.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
1. BAZA DE CALCUL a PENSIEI: în legea 164/2001 + legea 138/
din 1999,așa cum am scris în comentariul adresat lui TROFIN (19:30'/11 ian.) avea 7 elem salariale:
= S.GRAD
= S.FUNCȚIE
= SPOR RESPONSABILITA
TE ACT MEDICAL(10 %
din S.de FUNCȚIE=nu
mai la PERS.MEDIC.)
= S.COMANDĂ((10-50 %/
= din S.F.)
=S.de MERIT(20 %/S.F.
= GRADAȚII(6-42 %)
= INDEMNIZAȚIA DE
DISPOZITIV(25 %).
TOATE aceste elemente intrau în BAZA DE CAL CUL:dacă le-ai avut.. în activitate,(până în ultima lună de activitate..!).
De asemenea: S.L.B.cu cele 7 elemente sala riale + "SPORURI" au întrat și în LEGILE CONTRIBUTIVE:119/2010
și 263/2010,precum și în lg. 223/2015, atât la recalculăriile/ac tualizările pensiilor anterioare lg.223..=
până în 2017,cât și la STBILIREA..PENSII LOR în intervalul: 2016-2017/15.09.,după care nu știu exact cum au calculat MINIS TERELE..OPSNAJ și CPS -urile:..SOLDELE și PENSIILE MILITARE..!
2. H.G 1188/2001 se referă STRICT la RECALCULĂRIILE DE PENSII=ANTERIOARE=lg. 164 din 2001..!
3. LG.164/2001 are "NORME DE APLICARE", altele decât H.G. nr. 1188/2001(nepublicate în M.O.=??! (ți-am trimis prin e-mail: 2 pagini, cu ceva..timp
în urmă..!).

un oscar = o pensie spunea...

alo pompierul M,
daca tot esti conectat la maxim cu acest oskar si cei 17% suplimentari explica ,daca poti, urm speta,am mai spus-o dar nu ai avut replica atunci. EU am iesit in 2019 si colegul meu de scoala militara a iesit in 2020 ,amandoi am lucrat aceeasi munca,acelasi grad,aceeasi vechime(cred ca el are vreo 8 luni mai mult),el a mai prins suplimentar cresterea din 2020(300 de lei)si a luat oskarul(era sofer la sef),colegul meu are 1300 de lei pensia mai mare comparativ cu mine,inteleg cei 300 dar acei 1000 de lei este clar ca sare de 20 % in plus

Ionel spunea...

Poate ministrul apararii sa emita un ordin, asa cum a emis cel al Justitiei, prin care sa se aplice prevederile legii salarizarii pentru militari ? La fel cel de interne pentru politisti ? Corespunzator si recalcularea pensiilor militarilor/politistilor si renuntarea la "fraza aia cu netul sa nu depaseasca ...bla...bla...bla...". De ce la magistrati se poate si la noi nu !? Adica ei vor castiga in instanta si vor primi si penelizari de intarziere etc...etc...NOI NU AVEM NICIO SANSA IN INSTANTA. HALAL TARA !!!??

Calinmihaib12 spunea...

TEHNOCRAT:
(11:23/11.ian.):
..Cum să nu realiz.. DISCRIMINĂRILE..rezultate din variația: "V.P.P" (ba chiar și "VRS"-ului militar.!) de-a lungul TIMPULUI (!),dar PRACTIC..n-am ce face..!
În ceea ce mă priveș te..DIRECT,am făcut ceea ce era.."minim" de făcut:..de la TRI BUNAL..la I.C.C.J..!,
unde AM PIERDUT..prin
"Respingerea acțiunii "..ca "neintemeiată", =FĂRĂ DEZBATEREA= FONDULUI (=si..chiar prin UTILIZAREA de către C.APEL TIMIȘ= a =FALSULUI =în DECIZIA sa,"FALS"= trecut ABUZIV..cu..VEDEREA de..ICCJ..!!):și care FOND era, ÎN ESENȚĂ:
ACTUALIZAREA PENSIEI= =ERONATE= pe baza unei SOLDE LUNARE BRUTE-BAZĂ DE CALCUL = STABILITĂ =ERONAT= încă din dec.1999..!!

Huhu Rezea spunea...

Tot ce este stabilit prin lege, ordonanță în domeniul salarizării nu poate fi modificat sau completat prin acte normative de rang inferior, dacă nu se precizează în lege.
Ministrii pot acorda prin ordin sporuri, dar nu pot modifica valoarea si componența soldei/salariului de funcție

Nico.tnt spunea...

Suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine. Da, era de preferat F22, acum cand in sfarsit s-au gandit sa mai faca ceva cu dotarea. Daca scotoceam mai bine in vreo magazie de unitate cred ca gaseam ranita cu care a facut tata armata! Inzestrarea e una, pensiile sunt altceva. Scria undeva pe aici ca ministrul Ciuca a varsat inapoi la buget sume considerabile de bani! Banii nostri ai pensionarilor! Guleratii de care vorbesc unii pe aici, nu fac nimic fara cunostinta politicienilor! Executa la ordin! Ciuca a fost seful armatei 10 ani, plus unu ministrul apararii si acum prim ministru si nimic! Spunea cineva aici ca nu poate sa faca nimic ca prim ministru ca-l manaca civili de viu! Zau?!?

akord 75 spunea...

@ M
Ar fi cazul ca dvs si domnul Viorel sa mai incetati cu prezentarea "prevederilor legale" despre cum se acorda oskarul.Le cunoastem si noi prevederile astea si mai cunoastem ca teoria e foarte frumoasa dar practica e cu totul alta
Dar de asemenea stiu si cum era/este practica si cum se acordau/acorda REAL aceste oskar-uri Mai dati-o dracu de abureala cu citatele din lege.Mai bine recunoasteti cei trei de pe aici ca nu le meritati si nu aveti nici cea mai mica DOVADA ca le-ati merita cf. prevederilor.Singurele dvs "realizari" se cunosc
-obedienta dusa pana la slugarnicie
-ciripirea colegilor la cdt(asta e optionala)intra mai mult in sfera fostilor DS-isti(da stiu, acum au o denumire mult mai pompoasa....si ce daca?
Iar dvs stimate comandant M stiti cel mai bine cum se "jucau cartile" la sedintele in care se faceau propunerile....in primul rand va propuneati unul pe altul iar ceilalti votau si asa ajungeau toti cei 5 din comisie sa se capatuiasca cu cate un oskar.Apoi urmau ceilalti in functie de iesire la pensie
Asta imi aduce aminte de "revolutionarii lui peste" care tot asa deveneau revolutionari doar ca acolo era nevoie doar de trei....unul spunea "povestea" ceilalti doi o confirmau sub semnatura ca martori...si tot asa unii pentru ceilalti,de asta a ajuns "revolutionar" si Badalau acolo unde nici macar n-a avut bunul simt sa mearga.Se afla la vreo 200 de km...
Sa revenim deci: De unde stiu? Stiu pt ca am fost in "n" comisii de acordare a salariului de merit.Macar acolo era obligatoriu sa ai cel putin ultimele doua calificative anuale de cel putin FB ,peste asta nu se putea trece....acum e mai simplu,mult mai simplu e suficient mult "sluj". Si asta e un motiv printre altele ca s-a dus dracului armata si-a ajuns o cloaca de sinecuristi si neaveniti un adevarat "pension" unde poti ajunge chiar si veteran dupa 120 de zile...
Cu sincera dezamagire!

akord 75 spunea...

@M
continuare
PS Poate aveti dreptate si sunt eu prea prost ca nu inteleg asemenea lucrari de exceptie.De-asta va si rog pe dvs sau pe ceilalti fericiti posesori sa postati una sau macar fragmente(desi stim ca nu exista asa ceva-sunt doar niste acte care confirma ca "ar exista") sa ma ajutati si pe mine sa intru in secretele "zeilor" stiintei militare.
Ma adresez dvs stiind ca la aparitia celorlalti doi pe acest blog nici tastatura nu erau in stare s-o foloseasca la nivel "incepator" dar ei aveau deja "superlucrari"
Cat despre anumite functii de subofiter in armata stim cu totii ca erau rasfatati si "tinuti in puf".Era una mai ales foarte apropiata de tot ce tine de evidenta si manuirea documentelor ...omul CI-stilor si turnatorul de incredere la seful de stat major.Aproape ca facea parte din fisa postului "indeletnicirea" asta
Abonat fara exceptie la prime si premii,pe merit de...sifonar
Ceilalti parasutati, introdusi cu pile si inghesuiti in armata pe filiera indecenta...da,da indecenta am zis bine
In locul vostru as prefera sa ma ascund in gaura de sarpe si sa nu aduc niciodata vorba despre asemenea marsavii mai ales atunci cand beneficiezi din plin de ele.....le-as rontai linistit in pensie si mi-as pune fermoar la gura
In schimb voi ce faceti?
Incercati sa convingeti pe toata lumea ca exista si chiar MERITATI oskarul fara sa aduceti alte argumente decat vorbarie si mistocareala
Tot voi pierdeti pt ca vreti sa ii convingeti pe toti despre munca si corectitudinea voastra in armata....hai nu, serios????? Vreti sa demonstrati ceea ce este imposibil de demonstrat?
Si ma iei pe mine la misto ca as fi prea prost sa-ti inteleg mareata ta lucrare de OSKAR.Tocmai de aia te rog sa-i spui macar titlul...mares a refuzat de vreo 5-6 ori,adica a tacut malc
Ma abtin sa-ti raspund dupa cum meriti
E plina lumea in jurul nostru de profitori si oameni fara de onoare.De ce m-as mira ca exista si aici?
Uite argument pt oskar si am raspuns si la intrebarea impertinenta de nivel pompier
"2. Cine ești dumneata să apreciezi? Că nu vă văd în funcție de comandă!"......
Pai in primul rand NU AM CE APRECIA.Cum sa apreciezi ceva ce nu exista?
Nici eu nu te-am pus pe dumneata sa te lauzi ca o cocota in targ.Esti sensibil doar la doua subiecte mari si late: 1-oskar-ul si 2- pensia dumitale
Si retine:Cand eram locotenent dumneata probabil te jucai cu "tulumbita in tarana"
Mai lipseste doar papagalul ala care sustine ca nu exista rachete antiaeriene ci doar rachete sol-aer...ca asaaaa se zice acum.Da e mai simplu, mai pentru prosti,se pronunta usor.Asta merita un oskar.... pe prostie
In rest aroganta goliciune intelectuala si infatuare....s-a dus dracu armata....
Daca raspundeti e foarte bine.Au sa citeasca altii,eu refuz sa-mi mai pierd timpul cu neica -nimeni
un ciocanar ajuns cu pile de partid colonel prin armata, musai direct la "iesalon",un adjutant cu aere de maresal si dumneata care pareai rational,logic (mai nestricat la minte).Dar te-ai prostit! Rau!!
Te-au prostit hahalerele celelalte.Deocamdata va uneste doar interesul comun in prezervarea beneficiilor obtinute.Cand asta se va termina va veti sfasia precum cainii
Dixit!

akord 75 spunea...

Ati auzit băăăi astia fara oskar???
CIOCU' MIC!!!, vi se spune
Viorel
11 ianuarie 2022, 20:30
Am uitat. În limita Legii și a ordinului MApN, după 2016 anul când am ieșit la pensie, colegi pensionați inclusiv în 2021 au primit acest spor, Deci, CIOCUL MIC.

akord 75 spunea...

As râde dar m'apuca asa o tristeteee.....
Las' ca rade mares ....de noi:))

Iulian Mareș spunea...

Ei, si pana va fi bine, uite ca a bagat inca o materie in programa analitica a micutilor elevi, care nu vor putea sari de 1 ora de Istorie pe saptamana.... Educatia Ecologica, manual elaborat de KWI la Editura Cotroceni!
Uite asa, va educ de va rup, ai dreaku voi de needucati!

Iulian Mareș spunea...

Scurtul-Lung drum de la Ein Stein la Cătălin!
*Deci de la prezumtia de vinovatie (marxissm curat) la indicarea efectului nu au trcut decat 54 de minute - 21:12/22:06!
*Dar solda de merit o meritati? Dar cand s-a introdus tuturor prin generalizare in solda si pensie cum a fost?
**Aici comentariul meu se inkeie pt ca nu poti purta o conversatie cu cei care dejau au certitudini!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
ȘI tu ești BEȚIV de crezi toate astea?

Iulian Mareș spunea...

Uite ca practic se poate, prin modul de calculare a bazei!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Padina nu suporta pe cei care au citit mai mult ca el! el citea doar mascari scrise prin WC birturilor....

Magda spunea...

Da ,le pot acorda in limite stabilite tot de legi ,hg sau oug...min. apararii poate avea ORICE INITIATIVA pe care o considera necesara legiferarii, in domeniul salarizarii si pensiilor militarilor...sigur daca vrea.Magistratii s au autoextras din familia noastra ocupationala,(parazitand doar casa de sanatate),ca sa poata dispune ,partajat ,decizii judecătorești in domeniu drepturilor banesti.Au de partea lor forta legii,care nu mai este valabila si pentru noi,Cred ca trebuie sa intelegem ,ca doar "legea fortei" ne poate ajuta in "redobandirea"statutului profesional.

Iulian Mareș spunea...

Si cum era de asteptat Ministerul învatamantului s-a si conformat, introducand Educatia pt mediu la clasele 1-4, conform IQ-ului nașului de Domeniu!

Iulian Mareș spunea...

@M,
cel mai bun principiu:
*Fiecaruia dupa necesitati si importanta muncii depuse! Îti mai amintesti?

Iulian Mareș spunea...

Cezar/Padina sufera!
Asa este...sufera si bine nu se mai face! Dar vina nu este la mine sau camardul nominalizat ci la el, pentru ca nu a facut ce trebuia cand se putea! Adica, cel mai usor lucru din lume: sa mai si invete!

Iulian Mareș spunea...

Cine dracu sta sa-ti explice tie orice iti trece prin cap pe niste teme neclare: ”cred ca el are vreo 8 luni mai mult),el a mai prins suplimentar cresterea din 2020(300 de lei)”! Intre ghilimele ai explicatii, sau scrie la CSP si nu mai smiorcăi pe aci! ... sau adreseaza-te justitiei!
*Cum crezi tu ca esti catalogat cand a 5-6 oară iti barfesti un coleg?
**Tu kiar crezi ca eu nu stiu ca cei care mi-au urmat si s-au pensionat au o pensie mai mare decat a mea? M-ai vazut ca scriu urat de ei si ca îi pizmuiesc?
***Mergi la o manastire, un skit, spovedește-te, cauta-te la un doctor bun, fa ceva ca prea ai venin in tine si mori cu zile si mie nu-mi place asta!

valica spunea...

Ho, ho,ho,ho,HOTILOR !!!

M spunea...

@Akord 75

1. Nu ne puteam propune "unul pe altul" pentru că nu era în competența noastră. 😂

În plus dacă unul din nou era fraier și propunerea pe cineva fără șanse atunci perdea ocazia.

2. Sunt sensibil la prostie!

Să vă explic!

Sunt zeci de mii de pensionari care au acest spor. Când niște încrâncenați ca dumnevoastră își fac un țel în viață din reducerea pensiilor lor atunci aceștia se vor opune oricărei modificări a legii 223!

Da, pe mine mă interesează doar pensia mea! Pe dumneata te interesează doar pensia altora!

Îți jur pe capul copiilor mei: dacă toți de aici ați avea pensia triplă decât a mea, chiar și cel din urmă SGP, nici atunci eu nu v-aș ataca!!!!

E vorba în primul rând de bun simț! În al doilea rând e vorba de a îmi urmării interesul, iar interesul meu este creșterea pensiilor (dacă și a mea cu atât mai bine).

Interesul dumitale și a altora ca dumneata este să scadă la alții! Stupid și contraproductiv!

Nu m-ați auzit vreodată să cer o scădere oricui!
Nici măcar "artiștilor" care cu cei 50% luați au un avantaj cât două oskar-uri! Două, bă!!!!! 😂 Dar e dreptul lor! Cine dracu sunt eu să cer să le taie altora ceva?????

Fii deștept că țara geme de proști! Urmărește-ți scopul!!!! Eu zic că e mai importantă pentru noi actualizarea decât tăierea de sporuri!


Lucrarea mea? 😁 Ok! E vorba de proiecte europene care au adus mai mulți bani în România decât o să îmi aducă mie la pensie ăia 16% în zece vieți de aș avea!
Și, nu, nu intra în atribuțiile mele de serviciu și nu am primit alte sporuri pentru asta!
În plus am ales alea 6 luni cu oskar de când eram pe execuție și nu alea 6 luni de când eram pe funcție de comandă pentru că am o diferență de vreo 3-4%.
Pentru asta mă înjurați zilnic? Wow!!!!!
Poate înțelegeți cât sunteți de meschin!
Vă războiți cu niște colegi în timp ce batalioane de idioți ne înjură!

M spunea...

@Iulian Mareș

Eu sunt mereu uimit de incapacitatea de a înțelege un sistem. E ca la motorul de la mașină! Vreți să ai motor în 6 cilindrii și nu ai decât 4? Nu poți să mai iei doi și să îi sudezi de blocul motor!!! 😁

Sunt 3 legi care trebuiesc coordonate:
Statutul - salarizarea - pensia.
Unii vor doar modificarea legii pensiilor "care să elimine nedreptățile".

Păi unul a avut solda compusă dintr-o babană SF și fără sporuri, altul a avut o micuță SF și apoi a avut sporuri. Raportat la un element exterior, să zicem salariul mediu pe economie, primul a avut venituri de două ori cât acesta, al doilea egal cu SMB. Care e mai câștigat?

Primul insistă de-a 'mboulea să nu se ia sporurile (pensii că el nu le are), al doilea constată că fără sporuri pensia lui ar fi mai mică decât pensia contributivă.

Și atunci o bagă pe asta cu "legea unitară"!

Iulian Mareș spunea...

Eu rad doar de cei care nu au putut, dar nu pot trăi de grija mea!
Nici nu ma supăr, pt că aici este vorba de micime!

raul spunea...

Vorba rabinului ,aveti toti dreptate!E o babilonie in acte de te-apuca damblaua!S-au facut de-a lungul timpului la greseli si abuzuri nenumarate!Exemple sunt zeci:condititii speciale aveau cateva arme ,acum au toate ,spor de radiatii aveau cateva arme ,acum si daca ai o antena de telefon ,ai spor de radiatii ;cuantumul lui e acelasi si pt ala ,cu telefonul ,la fel ca al aluia de la rdlc,care isi prajeste cojonele la magnetron,spor de dispozitiv primeau numai cei din unitati dislocate in afara localitatilor ,acum primesc toti ,specialist de clasa era apanajul armelor tehnice ,acum il primesc mai toti ,indemnizatia de comanda era doar a comandantilor ,acum o primeste si un comandant de mica formatiune ...Acum spor de documente secrete ,de parca militarul lucreaza cu sapa ca la CAP,spor de fidelitate sau de ce mama dracului o mai fi...continuati voi ,astia mai noi...ca noi astia mai vechi ,am avut doar 3-4 sporuri mari si late ,desi poate am servit tara in conditii mai grele ca voi...dar asta e...voi ati tras lozul castigator si noi am ramas prostii s(t)atului!Sanatate!

Iulian Mareș spunea...

Lucrai nu îți poate arata nimeni, pt xa nu pot fi scoase din PC de la serviciu!
Am eu una publixa, pt xa tot ma musti! Se nuneste: Postarea de la 00:40!..."Dixit" ziceai!?

Iulian Mareș spunea...

Nu te poți pune cu prostii harnici, mai ales frustrați!

Huhu Rezea spunea...

Cei care au avut soldă de merit în anul 2009, le-a fost recuperată sub formă de sumă compebnsatorie în solda de funcție ân cuantum compus, prin OUG nr.1/2010 și prin L 285/2010, dar o vor pierde prin contopire în solda de funcție ce se va calcula unitar potrivit L 153/2022.
La fel se va intampla si la cei care au primit, ca activi, copensațiile pentru solda de merit potrivit OUG nr. 20/2016( o găsiți pe blog la etichete).
Cei cu Oskar au spor în afara soldei de funcție.

Leon spunea...

Cred ca SF mai cuprinde si: Spor Confidentialitate, Fidelitate, Clasificare, risc deosebit !

Huhu Rezea spunea...

Au avut grijă gulerații să precizeze în ordonanta 20/2016 că introducerea sumelor compensatorii în solda de funcție nu reprezintă majorare în sensul art. 60, ca nu cumva de această majorare să beneficieze si pensiile militare în plată.
Cand nu au mai putut să introducă în legi asemenea discriminări, au inlocuit hoțește art. 60, mutând actualizarea ca denumire, nu și... conținut, la art. 59. Au revenit prin OUG 114/2018 pentru denumire, dar crima fusese făcută.
Si când citesc aici pe blog clișeele talibanilor rezervisti antipesedisti, care acuză politicul de discriminările dictate de gulerați, mă cuprinde furia.

Iulian Mareș spunea...

@tehnocrat,
Dacă ai lua suma de 8500 Bwtivul îl va cere bani cu împrumut, iar "apreciatul blogului" se va spala pe gingii cu 7,62 md. 1908!
Le dai proștilor prea multa importantă, când ei sunt doar banale cârpe!

Magda spunea...

NU trebuie sa va cuprinda furia,cine a lucrat in domeniul salarizarii(la resurse umane sau financiar),sau a fost un ordonator de credite cat de mic(tertiar),stie ca toate propunerile din domeniul salarizarii necesitau un aviz informal al presedintelui Comisiei de AOPSN din senat( acceptul implicit al partidului de la guvernare)si apoi ieseau ca propuneri din minister.Asa zisilor gulerati li se dadea sarcina, de a materializa in propuneri ”solutiile ” stabilite de politicieni.Au fost nesemnificative situatiile, cand cei 2 ordonatori de credite (aparare si interne ) au incercat sa se opuna acestor ”solutii” de partid.LOV a ”actionat” la decizia politicului, cand a fost o astfel de opozitie a ministrului.......

Dodo spunea...

Vreau sa intreb daca a auzit cineva despre o reglementare cum ca s-ar porni din nou de la 85% la calculul pensiei militare....sau nu am inteles eu bine. Sau sunt discuții în sensul asta???

M spunea...

Azi tâmpiții ăștia de polițiști de la Dolj i-au dat o amendă de 7.000 de lei Olguței!!!!!!!

Cum, bă? Vreți să treacă tot SNAOPSN pe salariul minim? 😂😂😂

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
..Calmează-te..!
..Ia-o.."la rece": cum ar putea "gulerații"=CONTABILII= că ei fac calculele și constată că,în anumite situații..impuse de textul legii 223 ORIGINARE(de exemplu!),BANII ALOCAȚI de..POLITIC(partide..!) = LEGIUITOR pt.PENSII=NU AJUNG.!,dar LEGIUITORUL rămâne ferm.."pe pozitie" și nu dorește să MĂREASCĂ suma alocată, IMPUNÂND(!)..EXECUTIVULUI (adică: MINISTERELOR..OPSNAJ):..volens-nolens= SĂ REDUCĂ PENSIILE..!;..și astfel EXECUTIVUL emite OUG-euri.., îndeplinind "ORDINUL"..POLITICULUI= care are majoritatea, sub o formă sau alta..,în PARLAMENT..!, cu atât mai mult cât ACELE:OUG-uri CRIMINALE =IMPUSE(!)..RĂMÂN..de ani de zile: NEDEZBĂTUTE și..NEAPROBATE sau RESPINSE..!!

M spunea...

@Huhu Rezea

Vă răspund că mă simt "antipesedist" 😁

Acum vreo două zile vorbeam cu un USR-ist (din ăla, consilier de sector, cu carnet de partid). Știți cam cum îi bălăcăresc eu pe usr-iști deci nu auzea de la mine cuvinte frumoase.
- Așa sunteți voi pesediștii. Nu vă place reforma!

Ideea e, cel puțin în ce mă privește, că sunt un pic de stânga, că orice intelectual serios, dar și un pic de dreapta ca orice om care a purtat uniformă.

Dacă critic unele măsuri ale PSD nu sunt neapărat "taliban".

Până una alta am constatat că singurul partid care mi-a redus solda a fost PDL și singurul partid care mi-a redus pensia a fost PSD.

BONIFATIE spunea...

D-le HUHU!
Aveți perfectă dreptate (la postarea de la 12:02) cu privire la mașinațiunile legislative propuse de finanțiști pentru înmormântarea drepturilor rezerviștilor dar, oricât ar fi de nemernici ăștia, totuși propunerea nu are valoare de lege pentru că legea este atributul politicienilor parlamentari.
Dacă susțineți că FINANȚIȘTII i-au tras în piept pe POLITICIENI, hai să ne facem că așa o fi fost dar acum, când mai citesc și politicienii ce se mai postează pe acest blog, totuși NU SE DEȘTEAPTĂ, sau se fac că au alte „priorități”.
Pe de altă parte, nu cred că politicienii sunt inocenți și nici neatenți, ba mai mult, unii sunt și buni juriști, așa că
NU POT INVOCA, în apărare, CĂ AU FOST PROSTIȚI DE FINANȚIȘTII ARMELOR LETALE, poate că i-au păcălit pe politruci dar și cu ăștia am rezerve pentru că sunt al dracului de alunecoși, chiar dacă ei dau (încă) tonul și-i subminează pe adevărații politicieni, mai buni dar aflați în minoritate, și ca număr și ca putere de decizie.
Deci, în concluzie, fie și un lup mâncat de oaie, ieri am crezut că finanțiștii le-au dat-o în freză politicienilor, accept că și azi au luat-o iar în barbă... DAR NU ȘI MÂINE.

Huhu Rezea spunea...

Magda
In problema pusă in discuție, cu trimiterea la sumele compensatorii introduse în solda de funcție, este evident că propunerea a venit de la gulerați, că doar nu știau politicienii că au rămas unii activi care nu au avut solde de merit în 2009 .... și nici in solda de funcție din 2016.
Stiau politicienii că dacă nu băgau fraza aia in ordonanță automat se actualizau si pensiile militare in platĂ?
Nu stiau și este de toată jena incercarea voatră de a arunca vina celor din sistem pe politicieni.
Politicienii au venit si au plecat, dar vinovații de crearea dezechilibrelor în sistemul de salarizare și pensii din apărare au rămas.
PLx-199/2020 a fost blocat de MAI si MApN, mai ales de aceeiași gulerați care au constatat că lor nu le aduce prea mari foloase la pensionare.

M spunea...

@raul

Citeam despre istoria SUA în timpul războiului de secesiune. O întrebare era: cum de reușeau o mână de sudiști să țină sub control un număr mult mai mare de sclavi?
Răspunsul: prin dezbinare! Întâi că la fiecare plantație se inducea ideea că sunt mai buni decât ceilalți.
Apoi în interiorul fiecărei plantații cei de la câmp îi urau pe cei care lucrau în casă pentru că o duceau mai bine, cei de la atelier îi urau pe cei de la câmp și așa mai departe.

Concluzionez: așa suntem și noi, dezbinați, iar sporurile sunt un mecanism perfid. Personal sunt împotriva lor!!!!!

Luând punctajul mediu anual în cei 30 de ani de carieră am constatat că am avut punctaj mai mare în anii 80 - 90 când nu aveam sporuri decât în anii 2000-2015 când aveam sporuri.

Căci ce e important? Să ai o sută de sporuri dar venitul un pic mai mare decât SMB sau să nu ai sporuri și venitul de trei ori mai mare decât SMB?

Cei fără sporuri vă războiți inutil cu cei care au! Nu au cerut ei asta! Eu ca și cum ei v-aș înjura pe dumneavoastră pentru că nu s-a făcut actualizarea pensiilor!!!!!!

Am tot spus că e o altă filosofie de salarizare.
Porcăria e că nu au făcut o lege a pensiilor corespunzătoare noii filosofii!

Magda spunea...

Huhu Rezea,"guleratii" nu aproba og sau oug....si nici nu voteaza legi...o fac ministrii,deputatii si senatorii la dispozitia partidelor.Daca ar fi fost "prostiti" politicienii,de catre "gulerati" ,ar fi putut ,daca vroiau, sa indrepte ceea ce au determinati sa faca in necunosinta de cauza....

Magda spunea...

"Dusmanii" nostri nu sunt in interior,cei din interior, pot fi cel mult niste cozi de topor....."Dusmanul" este cel care manuieste toporul....Lipsa de unitate dintre structurile AOPSN,chiar si dintre diverse arme, (domnul dancu a facut astfel de cercetari sociologice),au incurajat masurile luate de politic impotriva noastra.

Huhu Rezea spunea...

De ce nu au putut parlamentarii să adopte Plx 199 dacă s-au opus gulerații de la MApN și în special cei de la MAI?
Memoria acestui blog arată că toate ordonanțele care au maltratat L 153/2015 au fost precedate de campanii de presă în care vioara 1 au fost miniștrii Motoc, Tuțuianu, Fifor, Vasilescu incitați de contabili din sistemul financiar din SNAOPSN, din rândul cărora probabil că și d-ta faci parte, că prea le iei apărarea. Ai uitat de multiplele intervenții în presă ale lui Jianu și Luca?

Magda spunea...

1.pentru ca asa a vrut politicul( presedintele cd.) 2 da contabilitate ... in care am contabilizat mii de km.....

Viorel spunea...

Doamna Magda. Citind comentariul dumneavoastră, vă solicit un răspuns la urătoarea situație. Cine credeți că a gândit și propus spre aprobare în Parlamentul României apoi a solicitat promulgarea de către Președinte (în ideea că președintele citea legea și constata măgăria băgată sub nas) a Legii nr. 168/2020, pentru că dacă, atât parlamentarii cât și președintele ar fi citit legea cu atenție, în special art. 12 lit. (b), acest articol ar fi fost abrogat din start. Deduc (,) că sunteți o doamnă bine pregătită. Faceți un calcul câți bani se dau lunar / anul acesta ( 638 lei neimpozabili) la cadre militare active care acum au 25 de ani până la vârsta de 60 când vor ieși la pensie (638 x 12 x 35 = 268.100 lei = primă lunară timp de 35 de ani pe lângă soldă), pentru o misiune de 120 de zile. La nivelul M.Ap.N. procentul de militari activi cu cel puțin o misiune este de 75-80%. Cei 638 lei lunar ar fi putut reprezenta acordarea majorărilor (25% din ce a mai rămas) restanță pe anii 2021 și 2022 și astfel se încheia acordarea prevederilor Legii nr. 153/2017 la fel ca la medicii, urmând astfel să se intre pe punerea în aplicare a Legii nr. 223/2015 conform soldelor militarior activi ?

Iulian Mareș spunea...

@Huhu Rezea,
așa o fi, insa unde au fost oare omologii de la SRI, STS, MAI, SPP, SIE?
*Mai zilele trecute mai ca te cruceai de pensia lui Ciuca, insa ai uitat complet de cea a lui Coldea: 23000 lei?

Huhu Rezea spunea...

Mares
In expresia gulerații din SNAOPSN intră toți, nu numai cei din MApN. Numai că MApN-iștii au ținut să se evidențieze în public prim ingrijorările lor fața de tocarea bugetului prin creșterea pensiilor.
In domeniul financiar, gulerații SRI au rămas sub ocupația totală a Armatei, ei imitând până la virgulă documentele elaborate de MApN.

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rezea,
ce sa spun, sunt pe spate....
Dar cand il presau pe DECUPLAT sa nu promulge legea bugetului pana nu li se mareste alocarea anuala, atunci sub a carei ocupatii financiare erau?
Zii si tu: 23000 este mai mare sau mai mic decat 18000?

akord 75 spunea...

@CFI
https://www.huhurez.com/2022/01/ministrul-dincu-insista-pe-adoptarea.html