Un produs Blogger.

joi, februarie 10, 2022

Secretarul PNL, despre toate pensiile, inclusiv cele militare

29 comments
Este bine să ascultăm și un liberal ce spune despre reforma pensiilor, potrivit, PNRR, pentru a compara cu ce spune ministrul pesedist Budăi. Diferențele nu sunt atât de mari.
Spre finalul interviului Vâlceanu vorbește și despre pensiile de serviciu ale militarilor și ale magistraților, spunând că aceste 2 categorii de pensionari nu ar putea fi aduși în sistemul public. 
Se vede treba că ministrul liberal nu cunoaște că pensiile magistratilor sunt deja pensii de serviciu integrate sistemului public de pensii si că au deja partea contributivă calculată, parte care este plătită de la fondul de pensii, nu de la bugetul de stat. Potrivit deciziilor CCR numai această parte contributivă intră sub protecția constituțională de care se face vorbire în PNRR 
 Din nou se dorește,oare, ca pensiile magistratilor să fie alăturate de pensiile militare, ca in 2010, pentru a fi salvate de această dată de la restructurare?
Curtea Constituțonalâ a spus clar, în Decizia nr. 900/2020, că... pentru toate pensiile de serviciu numai partea contributivă este garantată, iar cea necontributivă, suplimentul ... cum o denumește,  se acordă de la buget... doar în limita posibilităților. După PNRR, prin impunerea plafonului de 9,4%, sunt create condițiile care impun și pentru magistrați  o limitare a suplimentului necontributiv acordat de la buget. Orice altă interpretare nu pune în evidență decât teama unor guvernanți de a-i supăra pe magistrați, în special pe procurori.
  

29 de comentarii:

Cezar spunea...

Lumeee!!!
Lasati drakului..toate nimicurile
Au venit US.ARMY
EXACT CUM NE SPUNEA SEMIDOCTUL maresDoubleOskar
Cu HĀRTILE INFIPTE IN PARI SI CU KARIOCILE FLUTURÎND IN VÎNT🤣🤣🤣
Al dreak mares..daca a intrat pe filiera indirecta are acum 15.000 la pensie si le stie pe toate🤣🤣😜🤪😝🤑

Brenda spunea...

Asta ce vrea să spună? CaPSD MINTE?

Brenda spunea...

Ce legi? Șanț și civile și militare de care și-au bătut joc

Brenda spunea...

Au intrat pensiile de la MAI?

Brenda spunea...

Asta e un bou..sa vedem ce vor spune pesedisti

M spunea...

Da

Cezar spunea...

Luna asta va da doar..furaje!🤣🤣🤣🤣🤣

M spunea...

L-am ascultat pe onorabilul în direct (o marionetă sinistră ghidonată de Cuțu).

Face șmecheria stăpânului său: "ia uitați! Abia daca au folosit 8% din buget! Eheiiiiii ... Mai aveau 1,4% dacă vroiau, DAR NU AU VRUT!
PNRR e suficient!!!!!"

Adevărul e că e suficient PNRR dacă e fără pensiile militare. Dacă însă le aduci și pe astea în ăia 9,4% mai rămâne un 0,3% spațiu bugetar (ar intra și partea necontributivă de la celelalte pensii speciale).

Deci, javrele PNL/USR fac un joc sinistru, pentru fraieri!

Când vor să spună că e destul 9,4% scot din calcul pensiile militare, când vor să spună că "fac dreptate", bagă și pensiile militare!

Javre până la capăt!

Marin spunea...

Da, la ING.

Leon spunea...

CEC Dolj a virat deja Pensiile militare( MApN)..!

Leon spunea...

Huhule, de aceasta data ministrul Valceanu mi s-a parut mai impaciuitor decat acest moderator basist care in niciun moment nu si-a respectat rolul de echilibru, asa cum ar trebui de fapt sa procedeze un realizator de emisiune Tv..!
Am renuntat sa-i vizionez emisiunea pana la final.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Tu mai ai de gând mult sa lași lanțul lung idiotului?
Asist de câteva zile la prostiile indrugate de un nimeni...ce-i drept am mai și răspuns!
Dacă el nu are proprietatea cuvintelor, atunci tu o ai pe a blogului...
Dacă cineva ti-ar scrie asa ceva ție ce ai face?
Nu poți lua briciul maimuței din varii motive, spune și avem soluții!
Cum ti-ai permis sa lași o asemenea postare și încă in capul listei?
Hai ca m-ai deranjat și nu am întrat aici să simt obiele...

M spunea...

Interesant avizul la OUG 130 al Comisiei de Apărare cu amendamentul doamnei Nicoleta Pauliuc (PNL).

Brenda spunea...

Da ok

Petrut spunea...

Mai vrea ca castige timp ..nu cred ca o secunda s-a gandit real la Pensiile militare ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi am scos de la BCR

Leo spunea...

Rugați-vă să plece dottore , că mari probleme vom avea cu el pe funcție.
Șansa este ca în jur de Mărțișor , compunerea lui uzinată la Carol I , să fie declarată dottore de CNATDCU.
Iar veștile din acest pdv nu sunt rele................

M spunea...

@Leon

Moderatorul era Tudor Mușat, venit de la Digi, bursier Söros la Institutul Aspen (dacă nu greșesc).

Îl știu! Un tip părtinitor la greu. Ar trebui să facă echipă cu Porumbel de la Antena 3.

magda spunea...

CATU Valceanu sau VALCEANU de Catu? Ambii sunt doua portavoci,cine apasa pe ON/OFF sunt altii.Ar fi o minune sa vedem pe magistratii nostri cum trec de 20.000,30.000 sau 50.000 chiar, la 10.000,maxim.15.000 lei.Daca voiau sa faca ceva,o faceau cu mult timp in urma.Asa cum au gandit pe picior OUG 130 ,asa vor gandi si reforma PNRR pe pensii.Nu m-ar mira sa gandeasca ceva de genul pana in 4000( cifra lor preferata) mai dam cate o chiftea ca de sunt inechitati,iar ce trece peste, rabdare pana in 31 decembrie 2069.Asa sigur se vor incadra in 9,4.Dar de ce sa colecteze finantistii bani mai multi la buget,de ce sa nu fie finantate pe banii nostri partidele politice( 22 milioane au zburat la partide luna aceasta)si cate nu ar mai fi.Ca sa nu mai spunem de bazinul electoral psd format in cea mai mare parte din pensionari cu venituri reduse.Pe acestia daca le dai (nu le iei)cu taraita constant sume mici 100-200 lei,i-ai castigat.Le mai dai si alte ajutoare.Si uite asa inechitatile vor ramane.Avem sistemele americane de pensii militare...ca tot ne daduram cu ei...cine ii impiedica sa traga cu ochiul.Hai ca la uniforme si avioane s-a putut.Curaj Vasile and Red Company.

nr. 1 spunea...

Sunt multe lucruri incerte insa cert este ca si pensiile militare vor fi reformate. Cum vor fi reformate , e greu de spus.Actualul ministru al Apararii spune clar ca acum sunt multe nedreptati in sistemul pensiilor militare, nu este normal ca pe acelasi grad, functie, un om care a iesit la pensie acum 10 ani sa aiba o pensie de 3 ori mai mica decat unul care iese la pensie acum. Va trebui sa gasim un sistem spune dl ministru. Potrivit domnului minstru, cele mai mari pensii le incaseaza generalii, comandantii de unitati, de batalioane, cu mare vechime in sistem care primesc in jur de 9000-10000 lei lunar. Bine, bine dar atunci pensiile alea de 5 cifre, pensiile de 15.000 lei, de 20.000 lei , de peste 20.000 lei lunar cine le incaseaza?: O parte ar fi ale magistratilor insa stim acum ca in MApN de exemplu in ianuarie 2022 erau parca 146 de magistrati. Tot din documente oficiale mai aflam si ca la nivelul Snaops exista mai mult de 10.000 pensii (multisor!) care trec binisor de 10.000 lei, ale cui o fi oare ca nu o fi toti magistrati?

M spunea...

@Nr 1

Sunteți de acord că sunt unele neregularități care au dus la niște pensii mici?
Dacă da, atunci fiți de acord că sunt și unele care au dus la apariția unor pensii mari.
O evaluare empirică e că numărul de excepții pozitive este cam egal cu cel al excepțiilor negative.

Acum, depinde ce este mai util: să le scădem pe cele mari sau să le creștem pe cele mici?
Eu zic că trebuie stabilit întâi un cuantum contributiv iar "adaosul" să fie calculat în funcție de acesta.

A da mereu exemplul pensiilor mari face un deserviciu pentru că se creează impresia că "majoritatea" sunt mari!

Luați exemplu de la colegii din învățământ care niciodată, repet, niciodată nu dau exemplul salariilor rectorilor sau decanilor ci se focusează pe salariile învățătoarele sau profesorilor debutanți (și alea fără să ia sporurile in considerare).

Huhu Rezea spunea...

Ca de obicei, încremenirea în actuala lege a pensiior militare este susținută doar de cei cu pensii mari.

Iulian Mareș spunea...

Ca de obicei, cei care susțin recalcularea sistemului prin sxadere sunt deraiații mintal, foști comuniști pur sânge!
Cu ăștia nu se poate merge înainte....!

nr. 1 spunea...

Trebuie sa ii dau dreptate dlui Huhu ca inghetul la pensii indiferent de cuantum este sustinut cu tarie de cca 6 ani de cei cu pensii f mari, majoritatea avand cuantumuri excesiv de avantajoase.Nu mai tot dat exemple cu ce e la altii. La invatamant (si la altii desigur) nu cred ca exista astfel de anomalii expuse de altfel si de dl ministru al Apararii , unul sa aiba 3000 altul 15.000 ori mai mult, la aceeasi situatie juridica. Militarii au media cea mai mica la pensii si suporta cele mai multe restrictii de-a lungul carierei. Si in plus exista zeci de inechitati si nedreptati de toate soiurile si nu am vazut o preocupare serioasa a zecilor de asociatii spre rezolvare! Evident, atunci cand ai 10.000, 15.000 , 20.000 samd sa tot sustii evaluari empirice , inghetarea indiferent de cuantum, poti sa sustii si indexarea cu 1,3% sau 2,6% a a pensiilor mici iar cele f mari sa ramana cum sunt acum fara probleme!Analiza pensiilor trebuie facuta f atent, cu cartile pe masa, cum a fost prin 2010-2011 ! Pensiile mici si f mici sunt in majoritate urmarea unor grade mici, functii mici, vechimi incomplete, pensii de urmas etc. Ele desigur trebuie rezolvate insa prin politici sociale adecvate nu cred ca e corect sa crestem niste pensii de sub 250o pana pe la 3999 cum sustinea un comentaci pe aici si sa cream astfel si mai multe inechitati si nedreptati( s-ar ajunge ca unul care are o vechime militara mica , functie mica sa il ajunga pe unul cu vechime mare si functie mare ori chiar sa il depaseasca). Iar tactica ascunderii gunoiului sub pres nu face cinste celor ce au slujit zeci de ani sub Drapel! Si nici nu e corecta, privind camaradereste!

Huhu Rezea spunea...

Cine nu înțelege că recalcularea pensiilor militare implică și scăderi ale pensiilor excesiv de mari, constituite din baze salariale de calcul derogatorii de la normele generale de salarizare, înseamnă că este un om interesat, căruia puțin îi pasă de cei care nu s-au putut bucura de aceleași favoruri. Pentru el, cei care nu s-au bucurat de favoruri sunt deraiați sau comuniști.
Voi sunteți întregi la cap? Cum să ajungi la o soldă brută de peste 30. 000 lei dintr-o soldă de funcție de numai 10 000 lei, cu coefifientul de 4,35 ? Sporurile plus "Vlașca și Teleormanul" sunt cât dublul soldei de funcție.
Repet, o pensie netă de 18 500 lei, se obține aplicând procentul de 58,5% la o medie de 31 924 lei a soldelor brute din baza de calcul.

ANALIST spunea...

Aveti perfectă dreptate dl.Mares.
După revoluție s a constatat ca salariile celor din MI sunt mult mai mari fata de cei din MAPN.Atunci deștepții din MAN au venit cu propunerea de a le scadea salariile celor din MI La nivelul celor din MAPN,si nu invers.S a schimbat ceva ?

Cezar spunea...

QED. !!

M spunea...

Aceeași șmecherie făcută însă pe invers.

Îl ascultam pe un lider de sindicat din învățământ! Dădea drept exemplu numai salariul net al funcției de bază.
Un prost!!!!
Cum să trăiești cu 2.200 lei?

Nu adăuga și sporurile, nu lua un dascăl cu ceva experiență. Nuuuuu! Ca un prost atrăgea simpatia celor care îl ascultau!

Noi suntem deștepți! Dăm mereu exemplul celui mai bine plătit și dăm și brutul ca să sune cât mai mare.

Una e să zici "un brut de 31.924 lei" și alta să zici "o soldă de ceva peste 18.000 de lei".

Vă propun, ca să putem atrage definitiv ura civililor să spuneți direct solda pe un an!!!

"Anul trecut un militar a primit exorbitanta sumă de 383.088 de lei în timp ce un dascăl abia trăiește cu 2.200 de lei pe lună."


Apoi lăsați să vă cadă o lacrimă, vă ștergeți nasul de muci și dați din cap deznădăjduiți.


Că doar nu o să comparați solda Șefului StM cu a unui decan de universitate de provincie care ia lejer de vreo 3 ori mai mult decât Ciucă.

Noi trebuie să dăm în ai noștri!
Așa e deștept!


Viorel spunea...

SALARIZAREA ȘI PENSIILE DIN SNAOPSN (ȘI NU SAOPSN) DISCUTATE LA MINISTERUL MUNCII: 8 FEBRUARIE 2022.
- În atenția tuturor membrilor SCMD -
Urmează cele 13 puncte, după care: „Alte amanunte vor fi comunicate doar membrilor SCMD, prin intermediul vicepresedintilor CD si al presedintilor de filiale. Cu usile inchise!”.
Cele 13 puncte sunt rezonabile, dar umarea lasă de dorit. Deci, după cum vedem, nu numai MApN a secretizat și secretizează documente, informații de interes general ci și SCMD. Dacă sunt informații pentru ei și numai pentru ei și cei cu cotizația la zi, este bine, dar dacă ne afectează pe noi, e de rău. Cred că trebuie pus și lacătul pe uși să nu transpire informațiile.