Un produs Blogger.

miercuri, mai 04, 2022

Mitingul din Piața Victoriei, 04 05 2022. Primirea președinților structurilor sindicale participante la miting de către premierul Ciucă

46 comments

 După participarea la miting, avem foarte, foarte putini rezerviști nemulțumiți de pensie.  Ce-or fi sperând, ca și la procese, să se zbătea alții pentru ei?









Domnul Dogaru, despre discuțiile purtate ieri, in timpul mitingului, cu premierul Ciucă:

Mitingul din 4 mai, organizat de structurile din CSN MERIDIAN, s-a desfasurat in paralel cu derularea sedintei de Guvern si primirea la Palatul Victoria a unor importante delegatii ”euro-atlantice”.


In acest context, in momentul inceperii mitingului, la orele 11.00, 10 presedinti de structuri sindicale au fost convocati de Premier la negocieri

Sindicalistii au precizat de la inceput ca nu reproseaza politicului marile probleme cu care ne confruntam ci inertiei, incompetentei sau relei credinte a directorilor si inaltilor functionari din ministerele noastre, in aplicarea legilor organice privind investitiile necesare, salarizarea si pensiile.

S-a cerut aplicarea concomitenta, la toate categoriile socio-profesionale, in forma in care au fost promulgate, a legilor salarizarii si pensiilor, civile si militare, dandu-se ca exemplu: Legea 284/2010 a salarizarii, neaplicata decat la 1,5 ani dupa… abrogare, pentru suspendarea pe 3 ani a ajutoarelor salariale (salarii compensatorii) prin OUG 114/2018 si Legea 223/2015 desfiintata inainte de aplicare prin OUG 57/2015, proces desavarsit apoi prin OUG 59/2017 si 114/2018.

S-a cerut aplicarea conform legii a alinierii veniturilor si pensiilor la inflatia reala, nu la rata inflatiei si permanenta actualizare cu inflatia reala a Legii cosului minim de consum.

S-a solicitat adoptarea unei Foi de parcurs pentru asigurarea convergentei economice si sociale conform situatiei din statele membre UE, pentru consolidarea coeziunii sociale si teritoriale a Romaniei si elaborarea, in actualul context, a unei strategii nationale de aparare, la nivel teritorial, coerenta.

S-a solicitat promovarea unei noi legi a sindicatelor in conformitate cu necesitatea integrarii noastre in UE si abrogarea Legii 62/2011.

S-a solicitat stabilirea unui VRS unic pentru toate categoriile de salariati, discriminate astazi fata de judecatori.

S-a solicitat stabilirea valorii lunare a indemnizatii de hrana si pentru civili si pentru militari, la nivelul anului 2022.

S-a solicitat constientizarea da catre membrii Guvernului si liderii politici a faptului ca, exceptand clerul, exista doar doua categorii mari de salariati, civili si militari si doar doua categorii mari de pensii, civile si militare, rezervistii nefiind de competenta Ministerului Muncii si a comisiilor parlamentare de munca deoarece nu au contracte de munca normata la 8 ore ci de prestare a activitatii la ordin 24/24 ore, prin juramant de sange si acceptarea restrangerii drepturilor cetatenesti si a unor pedepse specifice pentru neexecutare, la pace si razboi. Pe cale de consecinta, s-a solicitat ca militarii si politistii in activitate, in rezerva si retragere sa beneficieze de legi proprii, fiind exclusi din normele civile iar la toate prestatiile in Guvern, Parlament si media, pe probleme salariale si de pensii, alaturi de ministrul Muncii sa fie obligatoriu prezent si ministrul Apararii Nationale, coordonatorul SAOPSN.

S-au cerut investitii cu prioritate, in actualul context international, si considerarea drept domenii strategice de maxima importanta a agriculturii si industriei alimentare, sanatatii, transporturilor, industriei de aparare si energetice. In context, s-a cerut pastrarea spitalelor destinate bolilor specifice, profesionale ale militarilor, ceferistilor, aviatorilor/pilotilor.

S-a solicitat abrogarea legislatiei liberalizarii preturilor la energie si carburanti, care baga in faliment toata infrastructura statului, initiativele private dar si cetatenii.

2.     Solicitari specifice pentru SAOPSN  

a)    In ceea ce priveste salariile:

-         Aplicarea Legii 153/2017 pentru care sindicatele din politie si SCMD manifesteaza in strada de 5 ani;

-         Crearea prin amendamente si in Legea 153/2017 si in Legea 127/2019 a unui statut special pentru civilii care lucreaza in structurile militare, care au restrictii si obligatii specifice militarilor, ce nu se regasesc nici in salarii si nici in pensii;

-         Redobandirea drepturilor decurgand din indeplinirea misiunilor de lupta, si la salarii si la pensii, de catre toti militarii si politistii, drepturi anulate prin Legea 168/2021, celor care au indeplinit si indeplinesc astfel de misiuni in tara, deoarece pentru noi amenintarea nu este in Afganistan ci in Marea Neagra si la Gurile Dunarii.

b)    In ceea ce priveste pensiile militare de stat:

-         Aplicarea Legii 223/2015 in forma in care a fost promulgata, de la 1 ianuarie 2016, cu abrogarea tuturor prevederilor care au ”consolidat-o”, prin ordonante de urgenta de tipul 57/2015, 59/2017, 114/2018;

-         Modificarea OUG 130/2021 si anularea discriminarii rezervistilor fata de pensionarii civili prin acordarea aceluiasi procent de 10% nu de 2,6% aliniere cu inflatia (care, real, a sarit de 17%) tuturor rezervistilor; desfiintarea impunerii ilegale la CASS a rezervistilor, in conditiile in care au asigurate, prin legi-statut, gratuitatea actului medical si a tratamentelor in unitatile spitalicesti si bazele de tratament proprii;

-         S-a cerut domnului prim-ministru, in calitatea d-sale de rezervist/pensionar militar sa nu accepte sa fim inclusi in procentul de 9,4% din PIB, care limiteaza cresterea pensiilor prin PNRR, pentru 50 de ani;

-         S-a solicitat si s-a obtinut reprogramarea discutiei cu cele 11 organizatii ale rezervistilor, prevazuta pentru 24 februarie 2022 la orele 14.00 si amanata, datorita invaziei rusesti in Ucraina, deoarece aceasta se dovedeste a fi de lunga durata.

 

Premierul si echipa domniei sale au acceptat discutarea punctuala a tuturor celor solicitate, urmand ca reprezentantii CSN MERIDIAN si ai Guvernului sa se puna de acord asupra solutiilor in prezenta domniei sale.

La miting au participat din partea SCMD delegati ai filialelor din zonele 2,3,4, 7 si 8 sub coordonarea domnilor vicepresedinti cdor. (r) Ilie TRUTA (in formatie completa, ca de obicei), col. (r) Victor POPESCU, col. (r) Stefan TUDOSIE, col. (r) Adrian DEAC, col. (r) Florea CRISTESCU si a presedintelui filialei 2 Craiova, dl. col. (r) Danut NISTOR (pentru Zona 4). Evenimentul a fost imortalizat, profesionist, ca de obicei, de dl. col. (r) Gavrila CADAR, presedintele filialei Sector 4 Bucuresti. De notat participarea, in ciuda distantei si a varstei, a d-lui presedinte al filialei 1 ARAD, lt.col. (r) Vasile ARION. De asemenea, au participat, in numar insemnat, delegatii Forumului structurilor asociative convocati de dl. presedinte col. (r) Marian TUDOR. Tuturor le multumim pe aceasta cale. In acelasi timp, multumim pentru curaj, hotarare si diplomatie, presedintelui CSN MERIDIAN domnul Ion POPESCU.

Atragem atentia insa, tuturor rezervistilor si tuturor aliatilor civili, membri sau nu ai sindicatelor sau asociatiilor, in primul rand din Bucuresti, care, valizi fiind, si neretinuti de obligatii de serviciu, nu au participat, ca privitul la televizor, si datul mare pe mijloacele on-line nu sunt productive, doarece Dumnezeu iti da dar nu-ti pune in traista! Iar televiziunile practica din ordin, impotriva pensionarilor in general, a rezervistilor de preferinta si a SCMD in mod special, razboiul hibrid. Adica nu ne mentioneaza, iau interviuri dar nu le difuzeaza, ori, cum au facut ieri, dau imagini cu SCMD si spun ca sunt de la mitingul celor care au protestat la Parlament impotriva ajutorarii Ucrainei!

In concluzie, vom negocia solutiile in problema pensiilor militare de stat, atat in cadrul discutiilor CSN MERIDIAN cu domnul prim-ministru cat si cu ocazia audientei la domnia sa a expertilor celor 11 asociatii ale rezervistilor, la care SCMD va fi reprezentat de dl. vicepresedinte gl. mr. (r) Constantin NASTASE. De dorit ca in ambele situatii sa avem un punct de vedere comun.

In incheiere, raportez ca am predat d-lui prim-ministru atat documentul cu toate solicitarile noastre cat si documentul cu solicitarile minerilor, aliatii nostri din Federatia Nationala a Muncii.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU
ă



46 de comentarii:

Viorel spunea...

12:15. Pe toate burtierele televiziunilor. Guvernu către sindicaliștii. NU AVEM BANI. Bravo Nae Lăzărescu. Dar cele 60 miliarde de euro unde sunt ? Dar MARILE PROIECTE pentru atragerea banilor din PNRR, unde sunt ? Și tot așa și tot așa.

Buha spunea...

Ca fapt divers! Civil pensionat din armata, anticipat cu 4 ani, acum avand 61 ani. 39 ani vechime efectiva si cateva luni. 14 milioane pensie net. Daca mai statea 4 ani, ar fi luat 18 milioane. Asta ca sa realizati ce benefica este pensionarea pe contributivitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vad niste batranei reumatismati, plictisiti sau adormiți, care se perpelesc linistiti in bataia soarelui rasare, cascand lenosi sau citind ziare linistiti, nefiind prea prietenosi, parand o promenada la inceput de primavara, fiind posibil ca unele perechi mixte sa stea la umbra dosnica pe-o bancala la cate o vrajeala cu mainile tremurande strecurate pe sub proțapul cu nasturi sau poală s-o puna de-o pomana de mozoleală diseara... S-ar parea ca răchierii si țâghiriștii sa fie trombonististii, vuvuzistii si guristii, insa de scurta durata sa nu se usuce in goarnă pentru a se umecta inca o dată din butelca pantecoasa din geantă, si putem spune ca e un miting plictisitor si anost ca o santinela atipita-n post, necoordonat si de izbeliste lasat de Col Daogaru, mambet pe gambet, ocupat sa-si injecteze tujeul de diabet, sa mai dea cate un interviu categoric de mare istoric pe majorare la pensiile militare, dar fara actualizare, ca sa se elimine orice discriminare, ci pe baza la acei indici trihirei din Legea 223 sa inghete pensiile subofiterilor si ofiterilor cu dublarea celor ale generalilor! In rest, si cu toata lumea cascand, obosita de pe drum, e un miting care va lasa in piața mare si in urma semne de fum, dar si de gunoaie lasate de-o turmă nerabdatoare sa se duca la culcare! Somn usor si linistit ca de rezultatele mitingului deja m-am plictisit, manca-v-aș, rezultatUL fiind intotdeauna aceleaș, ca si vremea, adicatelea TABULA RASA si NEMA!

Gigi spunea...

@M Usor d-le sa nu faceti ceva,doamne fereste,de grija cotropitorilo😂r!

Nu va vad la miting,pe dl.H il vad,filmează!

1militar spunea...

Bună ziua!
Patrie, Onoare, Demnitate !
Patrie,(deocamdată) Rușine, Dezonoare !
Se intampla asta deja de peste 5 ani.
Activii nu pot face nimic pentru noi.
Ei sunt pur si simplu "anesteziati" prin multitudinea de activități, întrucât efectivele (ștatele) din Armata Română
sunt la maxim 70% iar cei care într-adevăr ar putea sa faca ceva sunt "imuni" la problemele "pul.mi". Ei se gandesc la vacanțe.. cu cat mai departe si mai "șmechere" cu atât mai
bine pentru ei.
Chiar si așa,..... in condiții grele si prin cumul de funcții, prin a face de unul singur munca cât pentru doi sau trei, colegii nostri nu au voie sa cârtească. NOI avem.
Abia astept ordinul de mobilizare!

Buha spunea...

Fantastica prezentarea administratorului. Cica "Ce-or fi sperând, ca și la procese, să se zbătea alții pentru ei?".

Si ajungem la o alta problema! A trebuit sa treaca mai mult de 10 ani de procese, ca si militarii sa realizeze ca Romania nu este stat de drept, concluzia unanima fiind ca justitia romaneasca este o cacealma.

Protestele? Cu prea putin exceptii, au fost toate directionate, cumva sa nu fie stanjenita prea tare stapanirea. Din imagini, nimeni nu sesizeaza ca protestarii ar fi si militari. Fara grade, fara uniforme, par simpli lucratori la salubritate, asa ca nu captiveaza nicio atentie.

Cat priveste mass media, sa ne intelegem! Cat timp guvernele decarteaza bani de la buget catre mass media privata, media este mituita guvernamental, astfel ca va ocoli mediatizarea subiectelor incomode pentru guvern (incluzand chestiuni incomode pentru imaginea internationala a Romaniei). Jenant, dar media din R. Moldova este inaintea Romaniei ca si independenta.

Cititi bine in link, fiind de interes inclusiv mesajul permanent de alarma a G4 Media "Disclaimer: G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil".

https://www.g4media.ro/scadere-dramatica-a-presei-din-romania-in-clasamentul-libertatii-mass-media-realizat-de-reporteri-fara-frontiere-a-pierdut-opt-pozitii-si-a-fost-depasita-de-presa-din-republica-moldova-uti.html

1militar spunea...

Nu avem bani! Asta spune guvernul.
Asa au spus si Iliescu si Constantinescu ,
mai ales Basescu ,căăă sa strangem cureauaaa!!!
Ei cărau prin usa din dos miliardele.
Vezi - Udrea,Mazăre etc. etc. etc.
Și noi tot strângeam cureaua...

M spunea...

@Gigi

😁 Toată viața m-au enervat oamenii rău intenționați. Mai repede accept un prost decât un perfid! Una e să glumim că cerem azil în Rusia și alta să umplem netul cu propaganda inamicului. Nu noi am declarat război, nu avioanele românești intră în spațiul aerian rusesc!
Gândiți-vă doar că domnul general de două stele Ilie Năstase este și el în tabăra pro-rusă! Dacă ăsta e modelul de militar.....

Despre miting?

Am spus că nu mă mai duc la nici un miting! Nu sunt ipocrit ca alții!!! Chiar am crezut în ideea unor măsuri de echitate, în ideea că nu e normal ca doi oameni de pe aceeași funcție să aibă pensii atât de diferite! Așa, și? Am aflat că deontologii care țipă: "echitate, egalitate !!!!!" de fapt sunt posesorii unor punctaje imense (7 puncte), imposibil de atins de actualii activi (câți au 6.095 X 7= 42.000 de lei??????????).

Și atunci? Să mă duc să cer să îmi taie pensia? Crezi că domnul colonel care are 7 puncte de pensie o să ceară să i se reducă pensia cu 50% ca să nu fie dublă față de a mea??????! O să vedeți că dacă trecem pe contributivitate și își rezolvă problema nu o să mai vadă "discriminarea" și o să behăie că nu îl interesează de alții!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, dupa mine, n-as mai cere absolut nimic altceva decat sa se faca totusi cat de cat ceva, cat de cat sa se puna altceva la loc, decat absolut deloc, caci trec zilele, lunile si anii si golanii ne fura banii ce ar trebui acordati pe actualizare sau orice forma de majorare, aceste sume ducandu-se la sfarsitul anului in contul statului de niste tampiti si idioti pentru a fi reinvestiti de diferiti mafioti. Ministerul Apararii tace chitic, ministrul Dîncu nu mai zice chiar nimic, prim ministrul si-a legat gura, pe langa junghiul si ura ce o are pentru rezervele militare, Presedintia nu mai are de mult timp aceasta preocupare, sindicatele cu zecile si cu sutele halesc cotizatiile si noi iesim pe strazi sa haladuim si sa hăulim lozinci belerim-pulerim, ca un beduin pierdut alandala prin pustiul Sahara cu camila, si asa ca situatia cu noi este ca in bancul cu acel beduin si cămiloi, care cămiloi hâtru, manca-l-ar urâtu,' din kilometru in kilometru se aseza pe jos mofturos si puturos si nu-l mai lasa pe beduin sa mai urce in sus in șa si nu mai pornea pana ce beduinul cu botul mustacios nu-l mumuia la belea, ca mielul sugăcios de la oaia...

Gigi spunea...

@M Colonelul respectiv,daca re 7 puncte de pensie si banuind ca a vost recalculat pe legea 119,ar avea 140 punctaj in intreaga activitate.E posibil sa aiba,cu toate ca am dubii!!!140×63=8820 lei brut(pe L.127)

Calinmihaib12 spunea...

BUHA:
(13:11'/04.05./a.c.)
..da,sigur că civilul respectiv,are o pensie contributivă.."de rahat":..de 1.400 de lei=din cauza că s-a pensio nat înainte de..vreme (=65 de ani.?), pierzând..ANII și PUNCTAJELE ANUALE AFERENTE acelor ani LIPSĂ..!
IDEEA e că o persoană..care mai poate munci.. = să se pensioneze..LA VÂRSTA
COMPLETĂ..de PENSIONARE, prevăzută de lege (=65/63/60 de ani, sau cât o fi, în funcție de LEGEA în vigoare), NERE DUSĂ..cu anii corespunzători GRUPELOR DE MUNCĂ..!; "reducerea" aceea de ani (=e o "capcană"..pt.ca STATUL să plătească o PENSIE MAI MICĂ..!)= va duce la REDUCEREA PUNCTAJULUI TOTAL,și implicit, REDUCERA PENSIEI..!...

M spunea...

@Gigi

Domnu' Gigi ce are sau nu are ăla cu peste 7 puncte nu contează! După mine să îi dea domnule și mai mult! Dacă are o medie de 7 și 30 de ani de muncă atunci îi ies vreo 200 pe întrega activitate.

Eu nu știu cât am domnule că am ieșit pe L223 dar îmi arăta fostul meu comandant un punctaj de 5 mediu cu aproape 140 total (și e logic că are 30 de ani de serviciu cu o medie de 5 puncte pe an... pe acolo îi iese). Dacă ăla are media de 7... Oho!!!!!

Mă rog, să îi fie de bine dar să nu îmi zică, așa.... la miștocăreala că el vrea contributivitate pentru că îl arde grija de mine! Vrea contributivitate pentru că îi e lui bine! Accept asta! Dar să se gândească dracului la cei activi acum și mai ales să lase ipocrizia!

Câte puncte face Șeful StM de acum? Dar un plutonier?
Împărțiți solda brută (așa, plină de sporuri cum o văd unii) la 6.095 de lei și vedeți!!!!!!

PS - când am întrebat câți au solda de 42.000 de lei am mers pe ideea că asta e media. Deci a început cariera pe la 5 puncte.... a ajuns pe la 9 puncte de unde o medie de 7 (că doar nu l-a fătat mă-sa direct colonel și cu funcție de comandă!!!!!

PS2 - repet, a fost un exemplu! Nu e treaba mea cât are pensia X sau Y! Vorbeam doar de ipocrizie!

Eugen spunea...

@Buha - mi se pare ca folosesti google translate si scrii de fapt in rusa....mai era unul cassius care scria si gandea ca tine, tot rus, pe alt forum de rezervisti....aceeasi adresa de IP :) Du-te fratele meu la Moscova, acolo e raiul prostilor si violatorilor de copii :):) numai lasa-ne pe noi in pace, nu au cum sa ne placa rusii, niciodata....
“Rău era cu “der, die, das”
Da-i mai rău cu “davai ceas”
De la Nistru pân’ la Don
Davai ceas, davai palton
Davai ceas, davai moşie
Haraşo, tovărăşie”

Leo spunea...

Mitingul de ieri a avut rolul de a mări vizibilitatea asupra problemelor de salarizare și de pensionare existente acum când se apropie luarea unei decizii politice pt. REFORMELE ambelor sisteme. Nu avea cum să fie dată soluția de rezolvare în aceeași zi a acestor probleme , când ele deja sunt în analiza cu BANCA MONDIALĂ și UE și care au termene de rezolvare către Trim. 4 al anului 2022 cu niște jaloane intermediare mai mult administrative.

magda spunea...

Nu sunt bani,nu sunt bani,nu sunt....Nu serios. Ruleaza o stire care trece asa mai pe blat. Stiati ca in MAI se schimba ( a cata oara ) uniformele? Colantarea masinilor de politie facuta de Vela e frectie la un picior de lemn.De la revolutie incoa,mai toti ministri de interne parca s-au vorbit intre ei...cum strica cineva imaginea cu ceva hop apare o schimbare...dar nu de functionarime. Mai un colant,mai un taieur,mai un bocanc...Nu,nu o sa vedeti angajati mai bine instruiti sau macar conditii mai bune de lucru pentru oameni si cand spun oameni ma refer la toti cetatenii si nu doar pt angajati( deja multe posturi de politie devin ruine) dialogul asa zis social, lipseste cu desavarsire.Nu stim ce ne aduce ziua de maine dar stim ce ne aduce cea de poimaine...tzoale noi..ramane de vazut pentru ce ritualuri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, ca de obicei, mereu esti cu informarile la zi si pe ,,felie,'' fara trancaneli inutile si searbede! Eu am avut grija sa informez directorii Bancii Mondiale in limba engleza, despre inechitatile existente la pensiile militare, asa cum am informat absolut intreaga clasa politica, doua guverne, toate ministerele trecute si actuale, presedintia si cele doua camere parlamentare, NATO, UE si personalitati importante din UE in limba engleza, @Onorabilul stiind cu ce i-am informat, asa ca iese din discutie neîncrederea camarazilor in afirmatiile mele, iar la cele trimise am atasat si exemple concrete dupa decizii, chiar si din cadrul MAI! Din toate astea s-o alege ceva, pana la urma, macar faptul ca i-am introdus in lumea acestor manevre tenebroase, in care clocarimea din casele teritoriale si-au facut de cap la modul mafiot si penal, iar din toate aceste informatii condensate pe scurt pot sa traga o singura concluzie, ca este necesara o noua lege la pensiile militare, altceva decat Lg 223/2015, care ne tine pe loc infranati si care i-a avantajat doar pe gusteroi, generali, clocari si mafioti, peste 68-70% dintre rezervisti fiind discriminati, batjocoriti, terfeliti, tarati prin salile tribunalelor pentru dreptate, ignorati si tinuti in infometare, recalcularile si actualizarile fiind modalitatile in care s-au facut abuzuri inimaginabil de criminale si discriminatorii pentru majoritatea dintre noi, si din ce am scris la toti cei carora le-am trimis petitiile concluzionand necesitatea urgentarii eliminarii tuturor acestor actiuni mafiote, caci din ce-i informeaza politicul si clocarii rezulta cu totul altceva, care ar perpetua nedreptatile din sistem! Sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Magda, mai bine investeau cei de la MAI in eliminarea analfabetismului functional si rescolarizarea-scolarizarea cadrelor luate de pe strazi si introduse in sistem doar prin echiparea cu uniforme si dotarea cu fluiere, pulane si chitantiere, ca n-au dreptul la arme, dat fiind totala neinstruire si nescolarizare, asa ca acele colante sa si le puna ministrul si sefii pe creierele alea obtuze si chiar mafiote, in majoritatea cazurilor, iar ca schimbat tinute este necesar doar bocanci cu bombeuri-risturi metalice in dosurile alea rancede de sedere inutila in birouri si asteptand spagile zilnice de la subordonatii-randasi pe teren, si aia infratiti cu bombardierii si alti infractori! E mafie in toate politiile planetei, dar ca la noi, nu, dar cel putin la aia nu sunt analfabeti functional, ci super scoliti si instruiti!

reddog spunea...

CFI
Eu cred că ați trimis ai la ruși.
Așa preventiv nu de alta.
Să nu vă aplecați prea mult (ca la Băcănia Serban)
Exista riscul sa vă cocoșați. 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo 2021, stai linistit ca cei despre care zici ca ar fi mațe fripte si coate goale sunt cei care au interese sa franeze dreptatea din frica faptului ca nu vor mai primi căcălăul de avantaje in viitor, ca pana acum! Ei ar mai vrea dublari si tot felul de gomflari, dar nu realizeaza ca inflatia si criza globala si nationala nu mai permit desfraul financiar, doar pentru unii, de pe spinarea celorlalti amarasteni, ca a sosit momentul plafonarilor pentru ei, deja navand sacii plini! Unii nu au ce manca, altii aduna căcălăul in banci pe ideea sa-i aiba acolo pentru zile negre, deci si asa nefacand cu acei bani nimic la aceasta varsta, dar mereu ravnind sa mai primesca ceva, daca asta se face prin strivirea celor saraci, la ei neexistand, mila, empatie, solidaritate si ideea de crestinism, poate ca doar aceea de cretinism al lacomiei neostoite!

avianyc spunea...

Ultimele stiri ;
Parlamentarii sunt in prag de a își recastiga pensiile speciale date de psd.
Bruxellles ul propune ca terapie in lipsa petrolului rusesc mersul o singura data pe saptamana cu masina la serviciu , mersul la serviciu in grup , .......
Daca-i ordin cu placere ,asteptam OUG ,vot in parlament si promulgare de catre presedinte
Să cazi pe spate ......
Cezar ,sigur va uza de călăritul măgarului. Poate face si taxi în Timisoara.
Râd ungurii si austriecii de se prăpădesc.

@ reddog
Ungaria ,oaia neagra a Europei ? Poate in turma lui Cezar !!!
Pâna fac un drum Oradea -Bucuresti fac drumul dus intors Oradea -M 5 - Budapesta - Viena si retur si imi fac si cumparaturile. Plus economie in buget daca alimentez si fac cumparaturile in Hu.

Arfy spunea...

A fost mitingul dogarului! Argumentul solicitării este cel mai puternic. E adevărat că uneori și nr participanților contează. În acest caz, nu prea! Era suficient un pensionar legat de gardul guvernului cu un cupon A3 prins de piept. La mulți ani Ifrim. Azi sărbătoare creștină!

Paul Puiu spunea...

Iar s-a batut doaga de pomana in Pta Victoriei, rezultatul acelasi 0000!!!!! Acuma guvernantii care vor ramane cu pensii barosane pentru numărul de mandate deținute si rezervistii si in retragere cu pensii recalculate pe contributivitate ca sa le mai reducă putin ca sa poata sa le ajunga pentru pensiile parlamentarilor si in scurt si a aleșilor locali: primari, viceprimari, președinți CJ si vicepreședinți CJ!!! Astea sunt obligatiile asumate de guvern in PNNR, diminuarea pensiilor militare pentru atragerea de cat mai multi bani la buget pentru plata pensiilor altora, inclusiv pentru pensiile nesimtite ale magistratilor!!!

Leo spunea...

- BRAVO T2. Cam asta rezultă și din ce spunea Mircea.
http://sindicatulcmd.blogspot.com/
BRAVO Flavius,
- Mulțumim că-i jelbărești pe cei de la BM și UE. Ce bine era să-i jelbărim mai mulți pe acolo.

Gigi spunea...

Cineva a constatat undeva,cândva si a devenit cu timpul o Zicală care se potriveste si în zilele noastre.Acel cineva spunea că...atunci când dispare stăpânul,din diferite motive....."turma" se împrăștie.La noi,la suflarea rezervista a Patriei noastre,nu aș spune că a dispărut stăpânul,ci din contră,avem mai multi stăpâni care conduc prin diferite asociații,"turma",care mai de care cu nume mai pompoase,în scopul vânzării de iluzii rezervistilor saraciti de la an la an de niște politicieni hrăpareți si mincinosi,care pentru ei legile sunt ca o minge ping-pong tocmai bune de plasat de la unul la altul,tocmai bune de interpretat de cei care ar trebui sa le puna in aplicare.

In ce priveste mitingul de ieri,nu numai ca a lasat de dorit nr.de participanti,dar si dezinteresul asa zisei prese,care a amintit vag ce si cum se întâmplă acolo.Văd pe unii dintre noi cum se amuza ca o mâna de oameni a participat la miting aratând ca le pasa,iar ei,cei care se uita de pe margine,au tupeul obraznic sa critice sau sa se amuze de câtiva "fraieri"care strigau acolo pentru drepturile tuturor,atrăgînd atentia guvernantilor de nedreptatie facute.Eu,le-as spune acestor criticaci,daca nu au putut veni din diferite motive,macar sa taca dracului din gura!
Am constatat,nu numai acum,dar si cu alte ocazii,ca pe unii dintre noi nu-i intereseaza,pe altii îi intereseaza,dar asteaptă să le rezolve altii problemele.Dezinteres total! Este ca si cum,ai introduce o actiune în instanța,dar nu te mai prezinti sa o sustii,bine,pastrînd proportiile,dar tot cam asa este.Vad ca pe rezervist nu-l intereseaza nici explozia preturilor la alimente,energie etc,nici înghetatea pensiilor,absolut nimic!Halal militari!

Buha spunea...

@Calinmihaib. Poate mai recitesti inca o data. Civil pensionat din armata cu 40 ani vechime rotunda, pensionat doar cu 4 ani mai devreme inainte de varsta de 65 ani fiind si cam bolnav, 1400 lei pensie. Daca ar mai fi stat 4 ani, prindea 1800 lei pensie. Adica tu zici ca devenea milionar in euro, daca mai statea 4 ani pt. 400 lei in plus?

Ideea principala este alta! Sunteti unii pe aici care preaslavesc contributivitatea la militari! Un SGP are acum in medie 2500 lei pensie. Iar un SGP a avut venituri mai mici decat un civil. Ca atare, un SGP care va fi trecut la contributivitatea pe noua lege a pensiilor, va avea o pensie mai mica decat a civilului mentionat de mine. Undeva spre 1000 lei. Adica ceva mai putin de jumatate din cate primeste acum. Si urmand logica, este evident ca si la subofiteri si ofiteri va fi identic.

Probabil ca ai aflat ca in iunie trebuie finalizata noua lege a pensiilor in baza careia si militarii vor fi contributivi. Si ca legea va intra efectiv in vigoare la maxim 01.01.2023.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, Multumesc frumos! Este Efrem cel nou. Doamne, ajuta si multa sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi am primit un raspuns de la un (o) inalt(ă) demnitar(ă) al Bancii Mondiale. @Onorabilului i-am trimis una bucata copie sa se convinga de faptul ca n-am astampar petitionar!
-@Gigi, cu scuze, dar asta-i lupta, cu scrisul, si unde trebuie exact, nu oriunde, caci cu strada nu se face absolut nimic! Chiar daca am șuguit, dar seriozitatea neafisata pentru mine este definitorie si respect orice actiune sindicala a oricui, si chiar ca am facut apel sa se iasa in strada pe alt topic mai jos!

Brenda spunea...

Ce sa se mai discute,daca este scris și paracuniscut de ani buni, știe și Ciuca despre este vorba ,sa de-a ordine și gata,Altfel e apa de ploaie

BONIFATIE spunea...

Bună ziua tuturor!
Am cam lipsit de pe blog din motive temeinice, pe caz de sănătate, însă acum o să citesc mai mult și o să scriu mai cu rezervele unui rezervist, ca și altădată.
Au reușit, domnilor colegi!
Au reușit, după luptele de ieri din Piața Victoriei la care au participat colegi sindicaliști veniți chiar de prin Arad (colegi care nu vor putea suplini niciodată numărul rezerviștilor bucureșteni care freacă menta pe forumuri și n-au bani pentru metrou), să-i înduioșeze pe politrucii parlamentari, pe guvernanți și pe înalții judecători de la CCR.
Așa de tare i-au afectat emoțional cererile rezerviștilor pe politrucii trădători, avari și insolenți în fața poporului că au purces, numai și numai dintr-un spirit de echipă pentru beneficiarii de pensii speciale, să înceapă cu revendicarea drepturilor lor. Bineînțeles că fără aportul unei majorități din CCR nu puteau să revendice și să câștige niște drepturi restante. Alianța politruci & magistrați ne dau de înțeles să nu mai luptăm pe fond pentru drepturile noastre încălcate abuziv, unele prorogate, altele uitate, dacă nu putem să invocăm excepții procedurale sau pași legali ocoliți cu un scop ascuns de care să ne prevalăm în viitor.
Unii luptă și alții câștigă.
Când democrația lui pește prăjit se transformă în anarhie, în jecmăneala celor mulți de către niște parveniți, hoți și oportuniști, umili în restriște și insolenți în prosperitate, care și-au plantat amicii trădători, boarfele și beizadelele în funcții cheie din Stat, atunci dați-mi voie să-i înțeleg într-un fel, chiar dacă nu sunt de acord cu o astfel de cale, pe aceia care vor o altă ordine în țară, fie și cu parul, tânjind după o mână forte care să-i înlăture pe insalubrii și nemernicii capitaliști de cumetrie.
Inevitabil, o democrație prost făcută, ca sistem, conduce, mai devreme sau mai târziu, spre revolta celor mulți. Sper ca politicienii aflați în minoritate, patrioți și onești, să se conserve și să se înmulțească, să se deștepte și să înlăture din sistemul politic actual al țării pe politrucii mercantili și trădători, fie și numai pentru ca revolta maselor să nu mai fie o cale.

reddog spunea...

avianyc
Da!
Oaia neagră a Europei.
Vă faceți că nu înțelegeți ce spun?
Lăsați drumurile.
Vorbiți de sânge.
România a investit cu prioritate în Ardeal in autostrăzi.
Nu mă luați cu cine produce mai mult. Vorbind pe cifre nu aveți dreptate.
Toarsu avianyc
Eu nu sunt Huhu sau aia pe care ii etichetați cu diferite epitete.
Dacă vreți să ne ciocnim dați un semn.

Paul Puiu spunea...

Rezervistii si cei in retragere au batut doaga la fel cum latră cainii la luna in P-ta Victoriei si rezultatul a fost cadoul facut de CCR foștilor parlamentari, respectiv pensii pentru efortul de a fi dormit parlament in loc de acasa la ei pe indemnizatii barosane!!!! Nu trebuie sa ne mai mire de ce politrucii se opun cu vehementa ca sa aprobe actualizarea pensiilor militare, acordarea SOSP, OMM, a pensiilor suplimentare si a ajutoarelor pentru trecerea in rezerva!!!!!! Oare cand a dispus astazi CCR acordarea de catre statul roman de pensii parlamentarilor Valer Dorneanu s-a abținut macar???!!, nu prea cred, mai de graba cred ca a votat cu doua mâini menținerea pensiilor parlamentare!!! Asta dovedește inca o data ca membri din CCR ca sunt obedienti politrucilor care i-au numit in aceste functii!!! Ar trebui ca CCR sa fie desființată pentru ca nu respecta constituția si interpretează legea in functie de interese de grup a celor care i-au numit in aceste functii!!!!🤬🤬🤬😡😡😡🤮🤮🤮

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In platoul cu gogosi si langosi slinosi a Latrinei 3, plina de căței a emisiunii Acces direct la prostie mumu, diriguita de Mirela Vaida Fufu, apareee geniaaaal si magistraaal, ca un Generaaal, linderul sindicaaal, Coarnăăăă Dumitru, ca sa fie arbitru la batai, scandaluri si chietroaie aruncate in tărtăcuțele prostane ale asistentei sindicaleee! Vizionare placuta!
PS: CE-A FOST SI CE A AJUNS, CAND I S-A LUAT VACA DE MULS!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leo, e mai usor pensiile sa le bocesti si jelesti pe blogurile brotacaresti, decat sa-i jălbaresti pe ăi din UE, NATO, BM si din Bucuresti! Ia sa fi fost cateva miisoare, nu meleoane, sa vezi cum UE & Comp. ii bagau in frezoane si pistoane sa rezolve penziile brotacare!

Leon spunea...

Puteti deschide acest link:
https://www.stiripesurse.ro/voucherele-saraciei-cine-va-primi-250-de-lei-de-la-guvern-proiect_2369585.html

Leon spunea...

@Huhu Rezea, Legea 125/05.05.2022, se aplica RETROACTIV sau numai de aici inainte?:
"Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale (PL-x 449/11.10.2021);"

Brenda spunea...

Die,Cornel, dacă aveți pensia sub 1500 sau atât, se pare că primiti acel cupon,ar fi dat deja hatarare de guvern , așa o fi, vedeți.

raul spunea...

Ce mai e de spus cand de 1 Mai in multe capitale europene lumea demonstra pt imbunatatirea conditiilor de viata si la noi ,romanii stateau la coada la mici??????Vorba lui Patraru,vax populi!Si mai vrem respect de la ...de guvernanti!Bleah!

monteoru spunea...

M@O fi fost Ilie Nastase mare sportiv dar ca militar si fost militar =
caricatura.Cine l-a facut gl. a batjocorit armata.
Privind pensiile e clar.Afirmatia"nu sunt bani" spune tot.

avianyc spunea...

@ reddog
Cu cartile pe masa !
Astept explicatii . Cifre ,grafice , concluzii !!!

nr. 1 spunea...

Afirmatia nu sunt bani nu spune nimic! Cum nu sunt bani cand unele pensii si nu numai de magistrati trec binisor de 15.000 lei, cum nu sunt bani cand se fac contracte uriase cu statul, cand unele salarii de trepadusi depasesc cu mult salariul presedintelui cand se pun in functiune tot soiul de pensii care mai de care speciale ????????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, am citit si ma incadrez sectorial si financiar, recte 1241 lei pensie, vs de suma maximala 1500 lei. Sumele fiecarei luni in parte trebuiesc cheltuite in termen de 6 luni, rest financiar nu se da la vauchere, daca raman bani necheltuiti. Ma bucurau sumele, daca se acordau, ca mai bagam la cheltuieli de intretinere, medicamente, telefonie, etc. Proasta idee! Poate ca ce alimente impun ei nici nu consum atat sau deloc, cum e zahar, ulei, paine, fainoase si alte colesteroale. Batuti in frezon!

Leon spunea...

https://sindicateuropol.ro/legea-salarizarii-aplicata-in-integralitate-din-luna-iulie-pentru-politisti/

Huhu Rezea spunea...

Activitatea în PFA va fi considerată vechime în muncă, in condițiile Legii 125/2022, de când s-au inființat PFA-urile, dar drepturile de pensie recalculate potrivit acestor noi stagii se vor plăti numai în viitor. Așa se traduce aici neretroactivitatea.
Nu se poate reglementa discriminatoriu ca numai activitatea desfășurată după intrarea în vigoare a L 125/2022 constituie vechime în muncă.

Leon spunea...

Proiectul de OuG prezentat de Europol mi se pare destul de credibil si poate intra in vigoare dupa rectificarea bugetara din luna Iulie a.c.
De altfel ministrul Caciu si Premieril Ciuca au spus de cateva ori ca in functie de mersul Economiei si Incasarile bugetare, in partea a 2 a a acestui an se pot face majorari de Salarii ( si Pensii..!)..!
PS. Foarte reala Expunerea de motive la acest proiect.

reddog spunea...

avianyc
Nu așteptați! Căutați!
Am văzut că va pricepeți la documentare.
Succes!

Mitica spunea...

Am onoarea! Ați văzut din cele expuse de dl Dogaru... Ce s a obținut? O noua întâlnire... Ceea ce ii face o deosebita placere... Măciucului🤮