Un produs Blogger.

duminică, mai 01, 2022

Să mergem la mitingul din 04 mai 2022, dar numai pentru ACTUALIZAREA pensiilor militare

110 comments

 Multe adevăruri amestecate printre fake-uri conține îndemnul  SCMD de a ieși la Mitingul de protest din 04 mai 2022.

Să sprijinim acțiunea de protest inițiată de domnul Dogaru, dar numai în ce privește reluarea dialogului cu structurile asociative în vederea înlăturării actualelor discriminări din sistemul pensiilor militare, discriminări care ar putea fi eliminate doar prin reluarea procedurii de actualizare a pensiilor militare în concordanță cu majorările soldelor de funcție și grad din L 153/2017,  procedură întreruptă prin OUG nr. 59/2017 a Guvernului Tudose. 

Reamintim că deviza blogului este:Actualizarea poate fi reluată rapid, așa cum a fost eliminată, printr-o simplă ordonanță de urgență, dacă există voință din partea structurilor de apărare națională. Nu politicul a impus eliminarea actualizării pensiilor militare, dar el poate repara nesăbuința guleraților din sistem.

Nu poți să spui că este ilegală o măsură reglementată prin lege, cum de câteva ori sunt numite modificările legislative în domeniul pensiilor din materialul publicat de SCMD . O astfel de măsură poate fi numită discriminatorie, nedreaptă sau anticonstituțională, dar nu ilegală.

De exemplu, se poate spune că a fost ilegal modul de calcul al actualizării pensiilor militare din 30 06 2017, calcul care încalcă dispozițiile art. 60  din L 223/2015, în vigoare atunci,  astfel că nicio pensie militară în plată la 01 01 2017 nu a beneficiat de majorarea de 15 % a soldei de funcție dispuse de L 152/2017. Nici după 5 ani de la acel abuz de aplicare a legii, SCMD nu dă semne că ar dori să-i deranjeje pe socotitorii de la DFC și CSP. 

Putem afirma că nicio pensie recalculată sau stabilită  potrivit Legii nr. 223/2015 de Casele Sectoriale MApN și SRI, până la 01 01 2017, nu a beneficiat nici măcar cu un leu majorare a cuantumului ca urmare a majorării soldelor pentru activi potrivit L 152/2017 și L 153/2017. Acesta ar trebui să fie narativul oricărei discuții și a oricărei revendicări privind pensiile militare.


IGNORAND FAKE-URILE, SA IESIM IN STRADA!


-         In aentia tuturor rezervistilor, si membri si nemembri ai Forumului structurilor asociative –


Stimati camarazi,


Ati observat, probabil, ca, ori de cate ori SCMD anunta iesirea in strada pentru drepturile noastre legitime, neconstitutional confiscate, se produc, matematic, doua fenomene:


1.     Un val de minciuni, calomnii si insulte la adresa SCMD si a conducerii sale, dirijate on-line de baietii de servicii, prin slugile lor si prostii fuduli luati la remorca. Aia care nu citesc nimic, nu pricep nimic, dar le stiu pe toate, fiindca au fost pusi ei mari sefi exact in epoca in care si Romania ca stat si structurile sale militare au fost facute praf;


2.     Un val de promisiuni, niciodata onorate dar si de fake-uri despre cum o sa ne creasca pensiile si noua si civililor, astfel incat sa ne fie bine si la vara cald!


Oare chiar ne cred pe toti atinsi de dementa senila? Sa inghitim gulguta ca alde Rosu, Jianu, Maciu et comp, care, de ani de zile fac economii pe spinarea noastra si spume la gura ori de cate ori incercam revenirea, prin amendamente, la textul initial, promulgat, al Legii 223/2015, ar fi inebunit brusc si actioneaza acum spre binele nostru?


Cine a citit materialele noastre, incepand din august 2018, isi da seama ca textul asa zisei OUG aruncata, de 10 zile, ca nada, pe Facebook, este cel sugerat SCMD de SGG-ul Guvernului Dancila, imbunatatit in scris de dl. Cazanciuc, acceptat de premier cu o luna inainte de marea noastra demonstratie justificativa din 25 Octombrie si care a contribuit si el, probabil, la caderea Guvernului. Pentru ca slugile intereselor straine au misiunea sa ne toace, incet, incet, pana vom ajunge toti la Ghencea. Pentru ca am fost educati in spiritul dragostei de Tara si pricepem prea multe!


Fake-urile si denigrarea noastra au exclusiv rostul convingerii celor ce nu gandesc, ci doar spera, sa nu iasa in strada!


Situatia este insa de o gravitate exceptionala astazi! Am fost bagati neconstitutional in PNRR, in procentul de 9,4% care blocheaza cresterile la pensii pe 50 de ani. Cu exceptia d-lui Marius Budai, care foloseste si argumentele noastre, nimeni nu vrea sa renegocieze opera comunistului de salon Ghinea!


Drept urmare, in doua luni de zile, in timp ce noi speram ca se vor aplica, in forma promulgata, legile organice din 2015,2017 si 2019, vor apare alte noi legi ale salarizarii si pensiilor. Si civile si militare, care vor opera ”nivelarea” prin scadere si stagnare! Optimist, dl. Coarna ne-a anuntat ca pensiile militare de stat, care stagneaza de ani de zile, vor scadea cu 40%. Noi apreciem, insa, ca scaderile vor fi de 40-60%!


Veti spune ca legile nu se aplica retroactiv! In Romania, da! Au mai operat retroactiv in 2011 si 2016, cand ni s-a schimbat statutul. Acum ni se va schimba din nou pentru a pierde noi, ”balastul”, statutul de rezervist!


Impreuna am reusit sa-l convingem pe premier, scapat de tutela ”jienilor, macilor, rosilor etc.”, adica a celor care au manipulat toti ministrii Apararii impotriva noastra, de la dl. Motoc pana astazi, sa accepte negocieri cu noi. Din pacate le-a fixat pe 24 februarie, cand a izbucnit, in Ucraina, razboiul pentru Noua Ordine Mondiala. Pe buna dreptate, le-a amanat pentru o data ulterioara. Fiindca razboiul se va prelungi, insa, pana cand vom parasi cu totii ”pe cale naturala, sistemul” vom iesi in strada pe 4 mai, la orele 10.30, la Guvern. In subsidiar si pentru a-i reaminti d-lui prim-ministru ca a acceptat negocierea cu specialistii in Finante si Drept ai structurilor noastre. In principal, insa, vom iesi pentru apararea si aplicarea in forma promulgata, nu distrusa de OUG-uri, a urmatoarelor legi organice: 153/2017 a salarizarii unitare, 127/2019 a pensiilor civile si, in ceea ce ne priveste direct, 223/2015 a pensiilor militare de stat. Si mai iesim, alaturi de sindicatele civililor, pentru a cere anularea aberantelor legi de ”liberalizare” a preturilor la energie si combustibili si pentru pedepsirea vinovatilor.


Nu avem ce cauta in PNRR, ni se impune nestatutar, deci ilegal, plata CASS; tot ilegal ne sunt suspendate ajutoarele salariale si alinierea anuala cu inflatia; ne-au fost confiscate, neconstitutional, pensia privata (suplimentara), grupele de munca, OMM si tot neconstitutional suntem decuplati de la cresterile salariale ale celor in activitate! Dar, intr-o tara fara Justitie, in care ”dreptatea” este facuta de slugi corupte si inspaimantator de bine platite ale intereselor straine, totul este posibil!


Iesim asadar in strada pe 4 mai, preventiv! Si va invitam alaturi de noi, pentru ca, peste 2 luni va fi prea tarziu!


Honor et patria! Vae victis!


Presedintele SCMD


Col. (r) dr. Mircea DOGARU

110 comentarii:

 1. Noi avem pensii ocupationale pentru ca n-am avut obligatii contractuale pe salarizare, nefiind pe programe orare de opt ore, si n-o spun nici manios si nici hâtru caci noi am fost si suntem 24 din 24 la pusi la dispozitie la serviciu, cat despre PNRR, apai, măi nene, nu avem ce cauta pe acest program de rezilienta pe economie, fir-ar sa fie, iar cei care ne-au bagat in aceste sofisticate si foarte complicate proceduri financiaro economice din ratiuni politico-ideologice au facut-o din tradare de patrie, la ordinile celor care vor Romania bagata in destramare, asa cum sunt tradatorii si cutrele de la USR! A nu iesi in strada fara pic de zabava, macar pentru ultima oara, caci asta este poate ultima noastra bravada sa ne salvam onoarea si demnitatea militara, ar insemna o catastrofala lasitate si delasare criminala! Eu am probleme prea mari ca sa ma mai pot duce aceasta manifestare, dar in Bucale sunt zeci de mii de cadre de politie si militare, asa ca sperantele noastre sunt in acesti bucuresteni, decat in cei provinciali amarasteni! Sa dea Dumnezeu mintea romanului-militar cea de pe urma, si nu mintea animalelor de turma sau celor plavani din natiune, fara demnitate si ratiune! Succes, sanatate multa si, Doamne, ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Inteleg că Huhurez vrea sa iasă in stradă pentru actualizarea pensiilor militare cf cresterii soldelor pe L153 dar să strige ” decât pensii militare de stat neactualizate mai bine pensii in sistemul public de pensii ”. O dorinta mai veche de fapt a multora dintre matusalemici.

  RăspundețiȘtergere
 3. Luati aminte ce spune un tzivil (adm sportiv la Dinamo) despre cererile si necazurile noastre pe siteul ce-l administrez''Aerodromul Alexeni la 50 de ani'':

  Robert Ungureanu
  3000ron pe luna, consider ca este o suma decenta acum in vremurile care le traim.Ar fi o idee buna de iesit in strada dar pentru a plafona pensiile;sa existe o echitate intre pensionari,altfel toata lumea isi indruma copii sa se faca judecatori sau militari....
  Dar la batranul care a muncit la CAP, o viata intreaga si acum are 1000 ron pensie va ganditi? De ce atata egoism? Tot cei care au bani vor si mai multi....toti care au avut privilegii toata viata acum vor si mai multe,daca s-ar putea sa le lase mostenire 3 generatii....(la privilegii ma refer)...
  RăspundeDistribuie22m
  Viorel Kis
  Robert Ungureanu Noi ne cerem drepturile noastre,nu suntem purtatorii de cuvant sau reprezentantii altei capegorii sociale si nici impartitori de dreptate si echitate in tara, altii au aceste atributii.Noi ne comparam cu pensionarii militari din tarile partenere de lupta si atat.Acel taran care s-a dus la sapa stia ca vine seara acasa dar eu cand decolam sau plecam in poligon nu eram sigur ca ma intorc seara acasa! Sfatul meu este sa va vedeti de patratica si interesele dvs nu de sfaturi de la vreo maica stareta(sau bagator de seama -absolvent de Spilu Balet cu pretentii de mare sociolog ) avem nevoie acuma!

  RăspundețiȘtergere
 4. Huzu du-te tu la miting si aia care vreti actualizarea pensiilor daca altceva nu va intereseaza!!! E normal sa iesi in rezerva cu 3500 sau 4000 de lei pensie militara neta si acuma sa vi le actualizeze la 7000-8000 de lei fara sa se puna si actualizările si indexarile obtinute dealungul timpului, plus salarii compensatorii încasate de unii ca sa ajungeti toti cu pensii de 10.000 de lei nete si lăsați-i pe fraierii fara OMM, SOSP, pensia suplimentara, vechime peste cei 25 de ani sa se descurce in continuare cu pensiile lor barosane pe care tot le-ati contestat!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. E normal, firesc și bine a se organiza mitinguri și proteste pentru a atrage atenția și a pune presiune pe guvernanți ! Doar că...atunci cand revendicările se referă la "o mie" de doleanțe...e ca picătura în paharul cu apă ! De s-ar manifesta doar pentru actualizarea pensiilor militare...demersul ar putea fi luat și în serios ! Altfel...zgomot...bucuria unora că se văd eventual pe la tv...și nimic altceva !!

  RăspundețiȘtergere
 6. Puiu
  Poti să explici cititorilor de ce te deranjează pe tine actualizarea, dacă știi ce este aia?

  RăspundețiȘtergere
 7. La MITING să participe cei cu PENSII BAROSANE .
  Nu mai ține vrăjeala cu TURMA .
  Care vrea bani să bage capul la luat pari în gură ,suturi în cur,etc.
  Nu mai merge valianta ca unii să se zbată ca proțtii iar alții să stea în BAR cu bățul sculat.

  APROPO
  Cei care mai au treabă cu Procesele că aud pe unii care încurcă Registratura cu Arhiva , Încurcă GREFA cu GREFIERA ,etc,

  CIRCUITUL administrativ al unei CERERI

  Actul de sezizare ---Registratură ----Arhivă ------Grefă(înainte și înapoi)--------Complet de judecată (înainte și înapoi)= HOTĂRÂRE -care devine SENTINȚĂ ----CĂI DE ATAC = HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ - care devine DECIZIE ------BIROUL DE EXECUTĂRI CIVILE /PENALE . .

  RăspundețiȘtergere
 8. Ce au obținuți militarii si politistii rezervisti din 2017si pana in prezent din urma protestelor si nu a grevelor ca organizatiile reprezentative nu au dreptul sa faca greve??!! Va spun eu, nimic, zero sau nada!!!! Rezultatele negative se datorează faptului ca fiecare grup are propriile interese, la fel cum ati sustinut dumnevoastra ca sa protestați doar pentru actualizare!! Va urez succes pentru obtinerea actualizării pensiilor, o fata Morgana pentru multi dupa OUG 114/2018 a lui Budai de la PSD, dar am curaj sa pun rămășag ca pana la urma se va transpune un practica doar PNNR-ul politicienilor care in 2019 doreau atunci supraimpozitarea pensiilor militare!!! O sa o realizeze dupa abrogarea L 223/2015 prin noua formula de calcul produsă de marii specialisti de direcțiile financiare in colaborare cu cei de la casele de pensii!!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. In cazul ăsta,la miting se alege praful, daca nu se vor duce cu o singura cerință

  RăspundețiȘtergere
 10. Paul paiu...spune-ne și nouă după cum vezi tu...care e diferența dintre principiu și interesul personal ??!! Poți accepta că principiul este peste acel interes ?! Iar dacă da...poți accepta că astfel..ție ți-ar putea scădea pensia,iar altora le-ar crește ??! Eu da...dartu ??

  RăspundețiȘtergere
 11. La legea pensiilor in sistemul public va fi si un apendice pentru pensiile militare.Vor dispare diferentele date de anul pensionarii.Valoarea pensiei va fi data produsul intre punctajul total obtinut in toata cariera militara si o valoare sectoriala.Zboara puiul cu ata in cazul celor ce s-au grabit sa pacaleasca armata ,ordinea publica ,siguranta nationala.
  Vedeti salariul mediu brut pe economie pe ani calendaristici si veniturile anuale.
  Dormiti linistiti coalitia lucreaza.

  RăspundețiȘtergere
 12. Huhu...cu scuze...ești prea tehnic pentru Puiu ! E doar un "puișor"...ce nu vrea a pierde din privilegii !! Ce e aia pentru el ...principiu ??! O vorbă goală...important e ca lui să-i fie bine !

  RăspundețiȘtergere
 13. @Brenda
  Se vede treaba că nu ai prea înteles ce este și ce beneficii are ACTUALIZAREA! Crezi că este puțin dacă reusim să ii determinăm să actualizeze din nou pensiile militare? De fapt, de ce mămir când și domnilor Gropan și Dogaru li se pare puțin doar ACTUALIZAREA. 🤣

  RăspundețiȘtergere
 14. Mos Martine16 interesul personal este cauza care creeaza principii, asa cum rezulta si din titlul acestui articol!!!!

  RăspundețiȘtergere
 15. Daca se da actualizari dă boieri, sa vedeti ce lafaieli cu scofeli pe capatanile noastre dă belferi o sa hie de nu o sa se mai stie, ca ne vom lua masini imburicate, yahturi încatargate țuț cu vant din prepuț, fomele pentru masaje heroice si chiar doice sa ne legene pe si intre chicere căpriorele, sau sa ne maseze pe chiele cu smantana si miere sa avem placere la ele; altii isi vor lua oale dublu împantecate pentru sarmale ingogosate, taurine, miei si berbeci pentru gratare si neveste din Ghermania din galantare din casoaia cu felinare, musai rosii, trimise de rusii din Ukraina sa mentina Heuropei apetitul pentru tetina cu intretinuta cu telina! Va dati seama ca se va naste o noua clasa de bogatani incașchetați si obezi privilegiati, cu pensii militare ingrasati, astfel incat o sa ne-o traga de ciuda romanii pe undeva, pe langa gâlma cu gât, sa ne treaca de urat?!!! Asta va fi vax si o bagatelă pe langa marea problema: De unde naiba sa gasim ditamai săcoiaiele sa ne ridicam porcoaiele cu ditamai pensiile?! Ai, bro?!

  RăspundețiȘtergere
 16. Off, Puișor...nu pricepuși mai nimic... ! Ia Dex-ul...și vezi diferența ! "Cetește"...poate pricepi ceva !!

  RăspundețiȘtergere
 17. Rade iarasi primavara/ Peste campuri, peste plai;/ Veselia umple Țara/ Ca a venit Întai de Mai!/ Muncitorii au pornit/ Si intr-un gand s-au infratit/ Si ei ei azi sarbatoresc/ 1 Mai Muncitoresc!
  La multi ani, onorabili camarazi de Ziua Internationala a Pierderii locurilor de munca, a Șomajului si a Pensiilor neactualizate!
  Hai sa bem un kil de vin pelin si unul de Dealul Mare si apoi s-o jucam pe mandra pana o doare la picioare, ca apoi sa se ceara la odihna in dormitoare!

  RăspundețiȘtergere
 18. Mosmartine16 mare literat esti când ai interes pentru interesul tau personal de actualizare a pensiei!!!!!🤣🤣🤣🤣

  RăspundețiȘtergere
 19. Are dreptate dl mos martin , daca ar fi o singura revendicare demersul ar putea fi luat in serios , cu un amalgam de cerinte, nu se uita nimeni la ele, poate acest lucru se urmareste. Vedeti, de mai bine de 6 ani aceleasi mitinguri, cu n+1001 doleante si rezultate NEMA! Daca s-ar axa pe ACTUALIZAREA PENSIILOR ar fi poate mult mai bine si manifestarea ar putea avea urmari favorabile pentru majoritatea pensionarilor militari! S-ar putea cere intr-o prima etapa a actualizarii aprobarea si punerea in aplicare a plx 199/2020 cu calculul cuantumului minim ( cu salariul minim brut de 2550 lei si soldele de grad actualizate cf valorii de 2550 incluse in recalcularea pensiilor militare) insa se pare ca nu se doreste acest lucru ci pastrarea cu orice pret a pensiilor de 5 cifre!

  RăspundețiȘtergere
 20. Au trecut totusi mai bine de doua luni de la acea fatidica zi de 24 februarie 2022, data la care a inceput razboiul din Ucraina, CHIAR SA NU FI GASIT CATEVA ORE INTR-O ZI PREMIERUL SA SE INTALNEASCA CU STRUCTURILE ASOCIATIVE !?
  Aceasta denota faptul ca rezervistii nu prezinta niciun interes pentru conducerea tarii, doar, DOAMNE FERESTE, in caz de altceva..........
  Speram sa nu fie cazul !

  RăspundețiȘtergere
 21. @Ionel, vorbim de lucruri sfinte in casa dracului care vrea sa ne fie parinte! Daca a fost el sinistrul Apararii Nationale si a facut-o de o(l)aie, ca o scama ca nu ne-a bagat niciodata in seama, acum nici atat, de i-ar trece de urat si i-ar sta pensia cu salariul in gat! Lui ii convine cu cat i se cuvine de la Casierie sa ia, plus nevasta-sa, care nu-i chiar de colea ca-s sus cele cativa miișoare in plus, cinel, la cat de baban are el! Il doare pe el intre copane ca noi traim din ajutoare sociale?!

  RăspundețiȘtergere
 22. Se poate merge pe o singura revendicare gen acordarea ajutoarelor și salariilor compensatorii.
  E o idee.

  RăspundețiȘtergere
 23. ACTUALIZAREA rezolvă multe din inechități! Asa că ar trebui să ne " ocupăm" numai de asta! Cei care nu doresc ACTUALIZAREA,ca domnul Puiu,sigur a ieșit la pensie după sept.2017! Normal că nu interesează!!!! Sunt mulți dintre noi,care au ieșit mai devreme la pensie și nu au luat compensatorii!!!! Deci sper că majoritatea ați înțeles că ACTUALIZAREA este foarte importantă! După aceea, e binențeles, normal,să se rezolve și cu ,compensatoriile pentru toți,neavand importanță anul pensionării,deci și cei pensionați după 2017!

  RăspundețiȘtergere
 24. Ionel. Nu uita de acel faimos Plan de măsuri la nivelul MApN editat de domnul Ciucă pe data de 17.01.2020, ștampilat, parafat și prezentat de dumnealui pe 19 ianuarie cu 22 de puncte și finalitate pe 30 iunie 2020 (finalitate ZERO pe problemele esențiale=pct. 1, 2, 21 și 22). A rezolvat ceva din el ? Nu. Dacă un Cdt. de U.M. nu ar fi respectat unul din punctele din (fostul PPL) Planul Pregătirii pentru Luptă al UM în anul X imediat ar fi fost pedepsit. Pe EL îl doare în fund de pensionarii militari. Aceeași tactică o aplică și domnul Dâncu. NIMIC. Acum se ocupă de REZERVA STATULUI. Nu mai au de unde să se împrumute, nu mai au nimic de ciuruit și vin cu fel de fel de mișmaguri. Întâi pune în loc conserva ce expiră peste 3 luni, după care distribuie la Cămine de copii, bătrâni, spitale, familii nevoiașe iar dacă mai rămâne dă și la alții.

  RăspundețiȘtergere
 25. Nr. 1. Ai perfecta dreptate. Și dumneata și moș martin numai că nu se găsește un reprezentant adevărat care să ne reprezinte în fața INSTANȚEI (Dîncu / Ciucă) separat de societatea civilă. Un lider care să nu aibă tangență cu nici o Asociație, Sindicat sau Ligă pentru că acestea sunt conduse de niște afoni. Să ne spună (dacă se ofensează careva) ce au obținut pentru pensionarii militari din 2016 și până în prezent. Fapte și nu vorbe. Stăm în stres de 6 ani, mor pensionarii pe rupte și pe ei îi doare în cur pe românește. Dacă războiul din Ucraina durează 10 ani noi îl așteptăm pe Ciucă sau Dâncu tot atât ca să rezolve situația pensiilor militare ? Chiar nu au cuvânt ? Chiar nu le este rușine de promisiunile făcute și neonorate ? Să plece atunci și să-i lase pe cei care se pricep și vor. De gargaragii suntem sătui.

  RăspundețiȘtergere
 26. @csej
  "Valoare sectoriala"?
  Adică o cifra diferita de la un sector de activitate la altul? Sau o valoare de referință, aceeași pt toți, cum era acel 75 al fostului ministru Vasilescu?

  RăspundețiȘtergere
 27. Așa este,ACTUALIZAREA este masura care trebuie luata de urgenta.Am spus de fiecare data când am avut ocazie si toata suflarea rezervista s-ar linisti.Plx 199,cu acele termene de Ani Lumina,nu mai se poate aplica datorita suspendari l.153,p0ate prima etapa.Sau....daca se repune pe rol L.153 trebuie să adăugam 3 ani la termenul din 2026 cand era prevazut în acel plx sa se faca actualizarea,adica dupa implementarea in totalitate a legii!!!
  Ajutoarele,se pot acorda la toata lumea din 2011 si pana in prezent.Este un drept al nostru prevazut de lege,drept încalcat de toate guvernele de la cuplul tragico-comic,B$B,pana la cei din prezent.Dar numai să se vrea.

  RăspundețiȘtergere
 28. GiGi
  Ajutoarele la trecerea în rezervă nu se mai pot acorda decât în baza unei noi legi, lege care s-ar aplica doar în viitor. Legea nr. 284/2010 este definitiv abrogată.

  RăspundețiȘtergere
 29. Dacă vreți Actualizarea pensiilor puneți mâna pe ; rangă ,ghioagă ,par,baros,orice uneală dintr-o gospodărie poate fi o forță de neoprit și treceți la luptă .
  Fără o bătălie ca la carte nu ve-ți putea obține nimic .
  Am văzut în 1989 cum FRICA făcea din orice Animal feroce o pisicuță care se gudura pe la piciorele soldatului care putea în orice secundă să-i ia viața.
  Cerșitul NU este o opțiune în România întrucât îți fură și ce ai cerșit până acum .
  Nu vedeți că Dogaru face valuri de ani de zile .
  Îl bagă cineva în seamă ??? NIMENI .În schimb mai poate lua si niște bulane pe schinare .
  Nu am crezut niciodată că UN MILITAR VA CERȘI ÎN ROMÂNIA .
  Dar asta arată SLĂBA pregătire din CARIERA pe care fiecare a fredonat-o cum a crezut de cuviință.
  Un militar care a stat și a așteptat numai să treacă luna să ia banul ,este catalogat un material , așa acum CNP-ul compus din 13 cifre îl găsim și pe toate produsele din magazine .
  Dacă ar fi după mine ,eu v-aș confica-o și pe asta care o aveți întrucât NU O MERITAȚI dând dovadă de o slăbiciune de nedescris.
  Cum ați fi câștigat voi un Război dacă nu sunteți în stare să lutați măcar pentru pensia voastră.
  HAHAHHAHAHHAHHAHHAHHH
  HAHAHAHHHAHAH

  RăspundețiȘtergere
 30. @Șacalul a brodit-o bine, caci se stie tot la fel de bine, ca orice sinistru nou cand vine la Aparare, cand e o schimbare de vrabioare, vine cu promisiuni fantastice si bombastice ca face si drege, si se bate cu pumnul in cofragul cu ovale blege si in chiept ca el e salvatorul dăștept si dă drept si ca o sa faca la pensiile militare în jaf lucrurile paf si glaf-pilaf, dar de fapt toti fac rahatul praf, caci dupa o săptălună vezi cum la vână i se inmoaie, dupa care i se indoaie si intr-un final i se rupe in paispe milioane de rezervele militare, dar asta dupa ce intra in contact tare cu mafiile clocare de-l aranjeaza si fezandeaza dupa a lor căcărează brează sa ne-o arda-n freză! Venise el, Dancu, cu papagale si declaratii guturale cum ca-i mila de noi ca murim dă foame, si ne jelea cu lacrimi de crocodil, ca un copil, si se mai tavalea si pă jos la botos cu spumos ca atins de filoxera de nebunie, adicatelea epilepsie, ptiu, duca-se pe pustiu, iar la teveuri facea adevarate showuri cum ca el e salvatorul armatei de izmănari in fata mafiei de clocari, si iar, ptiu, drace belit care in lichituri m-ai bunghit, ca asemenea declaratiuni de iubire nici ca am mai auzit! De atunci si pana in zilele noastre l-a mai auzit cineva, candva pe undeva pe gusterul si sinistrul asta de mucava sa mai zica ceva? Apăi, și nu-ti vine sa pui laba pe-o ghioaga sa te apuci vartos de treabă pe a lor gheabă pana-i bagi in ladă?!

  RăspundețiȘtergere
 31. Dle H dați un exemplu de actualizarea la pensia lui Oferim,cărei mă întreb dacă se face actualizarea la pensia pe legea 223. Unde ,cum rămâne cu cea în plată pe 263 cea pe care o avem în plată,,. Sau cum......

  RăspundețiȘtergere
 32. CFI
  Dîncu nu Dancu.
  E un ministru foarte bun.

  RăspundețiȘtergere
 33. https://www.bugetul.ro/veste-uriasa-pentru-pensionari-pensia-minima-ar-putea-fi-majorata-marius-budai-o-pensie-decenta-ar-trebui-sa-fie-undeva-la-2-500-de-lei-cautam-solutii-pentru-a-putea-majora-din-acest-an/

  RăspundețiȘtergere
 34. Aplombul discursului lui Dîncu a fost temperat de tovarășii sai de partid din PSD care i-au explicat si lui despre utilitatea prevederilor OUG 59/2017 si OUG 114/2018 prin care anual se obtin din pensiile militare ale rezervistilor si in retragere bani pentru clientela lor politica si asta explica intrarea sa in pasivitate!!! Dupa ce Dîncu a inteles mecanismul prin care se obtin donațiile forțate de catre stat prin plafonarea si neactualizarea pensiilor militare acuma a intrat intr-o stare latenta de amnezie si nu va mai intreprinde nimic pana se va abroga L 223/2015 cand prin noua metoda de calcul vor mai intra cativa rezervisti si in retragerea in depresie dupa ce isi vor vedea cuantumurile nete ale pensiilor ciuntite urmarea introducerii contributivitatii!!!!

  RăspundețiȘtergere
 35. Domnul Dogaru...jos palaria in materie de istorie fie ea si militara.Dar in materie de sindicate ,chiar ca e ca la cooperativa ,,munca in zadar''.De fapt,blogul asta are cert mai multe vizualizari decat scmd ,samd.Romania are 6 mitropolii in tara si 3 in afara. Sindicate ale rezervistilor,oare le mai stie cineva numarul? Va spun pe scurt...sunt mult mai multe.Si atunci,cu atatea bisericute la ce vreti sa va mai asteptati.Incercati sa adunati cotizatiile de la toate sindicatele( cunosc destepti inscrisi in mai multe sindicate desi legea....) mergand doar pe cifrele conumixcate de liderii lor.O sa vedeti de fapt cine sunt imbogatitii,indiferent de rezultatele obtinute in munca.

  RăspundețiȘtergere
 36. @Puiu
  Dîncu a fost temperat de gulerați. Crezi că pesedistii stiu cu ce se manâncă diferenta dintre cuantumul fiscalizat si cuantumul net stabilit potrvit noului art. 60?

  RăspundețiȘtergere
 37. Brenda
  Subt sute de articole pe blog despre actualizare.
  Se compară cuantumul actualizat cu cel in plată si rămăne cel mai favorabil.

  RăspundețiȘtergere
 38. @magda,faceti aprecieri pripite si nefondate si cam vorbiti de pe pozitia omului satisfacut vis a vis de dorinta neimplinita a celui neputincios.Cand ai teshchereaua si burta pline te cam uiti cu sila la cel flamand. Aflati ca este un bun sindicalist si stie ce sa ceara numai ca factorii decizionali nu vor sa ne faca dreptate,conflict de interese, ar pierde niste eventuali banuti NEGRI din contracte si din sporurile aiuristice ce li si le atribuie ,doar lor si numai lor. au trecut 2 luni, 2 saptamani, 2 zile si 2 ore de cand trebuiau sa vina la discutii si au gasit un motiv de neprezentare -razboiul , razboi la care ministrul nostru este cam ca baba pe catarfalc ce se vrea la discoteca. Asa ca sa fim realisti si...condescendenti, sa dam dovada de madagascaritate!
  Tante bele cosa !/ toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere
 39. Dle H,pai daca face actualizarea la pensia și-a pe 223 a întreținătorului nu cred că va fi mai mare decât ce am acum in plata ,aia pe 223 știți că acest drastic jumulită.Atunci om vedea că orice spunem noi idioții vor face ce vor ei și ce li se comanda ....de afară

  RăspundețiȘtergere
 40. Experimentul politicienilor prin taierea cu 25% a salariilor si 15% a pensiilor in 2010 a fost benefic pentru bugetul de stat si de aceea s-a recurs ulterior si plafonarea pensiilor militare!!! Nu este mai usor sa tai pensiile sau sa le plafonezi decat sa colectezi bani la buget din TVA, impozit pe profit si accize!! Plafonarea pensiilor militare si neactualizarea reprezinta o sursa financiara stabilă fara efort pe langa colectarea de catre stat a impozitelor si taxelor de la persoanele fizice si juridic, o parte dintre acestia constituind clientela politica care sponsorizează partidele politice!!! De aceea cuantumul actual al pensiilor militare nu se va majora sau reactualiza prea curand, din contra prin noua legislatie pe contributivitate pensiile militare urmarinduse de fapt doar reducerea lor pe cale legislativă printr-un mod de calcul favorabil tot bugetului de stat si fara ca rezervistii sau in retragere sa poata exercita vreo cale de atac!!!! Daca se va abroga L 223/2015 nu va mai exista nicio baza legala prin care rezervistilor sau in retragere sa le mai fie acordat cuantumul cel mai avantajos!!! Fiti siguri ca marii experti de la casele de pensii si direcțiile financiare vor lua in calcul si ca acest drept sa fie anulat legal si sa numai existe nici o astfel de schema prin care unii sa profite!!!!

  RăspundețiȘtergere
 41. Da' , nu mai e nevoie de nicio consultare cu structurile asociative pentru reintroducerea prin OUG a fostului articol 60 din L 223/2015.
  Ce, când l-au inlocuit prin OUG 59/2017 s-au consultat cu vreo organizatie de rezerviști?
  Domnul Dogaru se cam pierde în amănunte și nu vede urgența și esențialul revendicărilor :
  A C T U A L I Z A R E A

  RăspundețiȘtergere
 42. Puiu
  Reforma pensiilor conform PNRR exclude păstrarea în plată a cuantumului mai avantajos după recalculare. Cuantumul în plată va rămâne cuantumul recalculat.

  RăspundețiȘtergere
 43. ACTUALIZAREA pensiilor militare este singura revendicare pertinentă şi care trebuie pusă în practică URGENT deoarece vor apărea diferenţe de cuantumuri ale pensiilor din ce în ce mai mari între cei pensionaţi anterior anului 2017 şi ceilalţi pensionari, care au fost favorizaţi prin introducerea SALARIULUI DE MERIT la toţi, creşterile salariale survenite după anul 2017, "scutirea" de CASS, reducerea impozitului pe venit, etc.

  RăspundețiȘtergere
 44. CE MERITA ACEST USERIST IMPUTIT CA GHINEA ????CALCAT IN PICIOARE PE STRADA SI ARUNCAT IN TOMBERON ! CUM ISI PERMITE ACEST LIMBRIC SA SI BATA JOC DE OASTEA TARII ???

  RăspundețiȘtergere
 45. Huzu asta încercam sa iti explic si eu, la fel si cu actualizarea!! Nu vreau sa dezamăgesc pe nimeni, dar politica guvernantilor in ultimii 5 ani s-a dovedind a fi mai putin generoasa fata de pensiile militare ale rezervistilor si a celor in retragere!!!!! De atata timp incerc sa va fac sa înțelegeți ca nici un proiect pentru actualizarea pensiilor militare sau acordarea pensiei suplimentare sau OMM,SOSP nu va fi aprobat atat timp cat va implica un efort financiar pentru bugetul de stat!!! Crearea unei imagini nefavorabile de catre politicieni a fost scopul lor pentru ca sa poata jongla cu pensiile militare dupa bunul plac in scopul atragerii electoratului de partea lor si antipatia rezervistilor si a celor in retragere!! Politicienii stiu ca potrivit statisticilor ca pensionarii civili sunt mai multi si atrag mai multe voturi de pe seama lor decat de pe seama noastra si de aceea nu vor mai sustine cresterea pensiile militare niciodata, mai ales ca si-au atras magistratii de partea lor!!!! Sincer cred ca asa cum stagiul militar numai este obligatoriu asa se va ajunge si cu profesia de militar sau politist, adica nu va fi o profesie râvnita de multi pentru ca nu va mai prezenta avantaje din punct de vedere salarial sau pensii pentru nimeni, va deveni un serviciu obisnuit, adica un loc de munca egal cu celelalte domenii de activitate!!!!

  RăspundețiȘtergere
 46. Actualizare nu schimbă cu nimic algoritmul de calcul al pensiilor militare, asa cum este reglementat de L 223/2015.
  Recalcularea ar insemna modificarea algoritmului de calcul al bazei de calcul sau al determinării cuantumului din baza de calcul.

  RăspundețiȘtergere
 47. Prioritară este acordarea salariilor compensatorii.
  Apoi actualizarea.
  Împreună suntem puternici!

  RăspundețiȘtergere
 48. @Vali, Ghinescowici Pacalici Mascarici de la uzeristi, cel urduros, unsuros si slinos, merita sa i-o tragem os si en gross, si calare si pe jos, si prin față si prin dos intr-o fericire până la țicnire ca sa stie foarte bine ca, atunci cand se pune o ohaia de mucava cu cineva din Harmata, automat devine o cățea in rut de amantă si bagaboantă, buna de tras pe rangă intinsa pe-o roată, de la Valadică si pana la ochincă, hap-hap-oac, sa-i sara ochii din cap, cep si step bye step ca la melc! Ce rau, sunt ca un drac, si ma mai fac cu un astfel de handicapat incuiat! Clocarilor, bagati de seamă ca si pe voi va cauta o astfel de pomana, ca prea va bagati in seama, va mananca si vă scarmănă junghiul dintre teavă si patul de armă pe unde se baga usor, fara pic de unsor si pana la cotor un ditai cosor de incarcator! Sau poate ca fiind invatati pe incarcatoare vreti ceva mai mare, ca de pilda o tevile de lansatoare de rachetoaie?!

  RăspundețiȘtergere
 49. Mai este mult până la actualizare dacă ea va mai fi vreodată ca ceea ce știam noi din vechiul art. 60 alin. 1 din L 223.
  Nici nu știm dacă va mai fi o lege specială care să reglementeze pensiile militare , dară-mi-te actualizare.
  NU ȘTIM NIMIC SIGUR acum , doar facem TERAPIE DE GRUP.

  RăspundețiȘtergere
 50. Dacă nu vor mai fi pensii militare, cele care vor fi reglementate vor fi aduse la cuantumul actualizat prin calculul cu valoarea punctului de referință pentru anul 2023.

  RăspundețiȘtergere
 51. Domnule Huhu Rezea. Domnul Dîncu dacă nu le are cu cuantumul fiscalizat și cuantumul stabilit conform noului art. 60, s-o întrebe pe Olguța. Sigur știe chiar dacă a afirmat că nu a avut nici o tangență cu bătaia de joc la adresa Legii nr. 223/2015. Poate să-i dea meditații, astfel îl pune pe domnul ministru pe drumul cel bun și nu va apărea în fața noastră ca un ministru mediocru și ușor de manipulat iar noi îi vom mai ierta din păcate (Olguței).

  RăspundețiȘtergere
 52. @Onorabile, decat deloc pensii militare actualizate sa fie, mai bine sa se treaca la cele pe civilie, ca daca eram pe Legea 263 azi aveam in jur de 2000 de lei.

  RăspundețiȘtergere
 53. Eu cred ca toate pensiile vor fi calculate pe contributivitate. Altfel nu va putea fi închisă pe veci gura presei și a marei mase cu mana întinsă.
  O soluție ar fi calculul pe contributivitate, apoi aplicarea unui indice sectorial de importanta sociala a muncii. Se aplica asa ceva în Anglia.
  Pensia minima decenta de 2500 este pur comunism: de la toți după capacitate, tuturor după nevoi. Acum, azi, persoane care au muncit peste 30 de ani, cu salarii modice, au 1300-1500 lei, cu 50% mai mult decât cei care au muncit 15 ani, cu salariul minim. Ce credeți ca va alege o parte din fora de munxa: carte de munca sau munca la negru?

  RăspundețiȘtergere
 54. Din nefericire suntem intr-o situatie mai proasta decat cu Orban sau Catu premieri...Acum avem un general in rezerva premier si sef de partid,dar caruia i s-a agatat deja in par functia de presedinte precum morcovul la ...Chiar daca ar vrea sa faca ceva nu poate sa faca nimic de frica sa nu piarda morcovul...Asa ca pana in 2024,adica la prezidentiale nu mai misca nimeni nimic.In eventualitatea in care va fi presedinte,poate ,poate va putea misca ceva...Dar atunci ce rost ar mai avea,pentru ca deviza intre cei de la putere e din 25 decembrie 1989.pana in prezent:SCAPA CINE POATE!!!
  In ceea ce priveste cei 9.4% din pib pentru pensii la PNRR si la o actiune in judecata,pana la primul termen poti schimba cate ceva in obiect prin cereri precizatoare sau modificatoare.Nu cred ca cei de la UE nu ar intelege ca de fapt ceea ce a vrut sa spuna GHINEA e ca "suplimentarile" de la buget pentru completarea bugetului de asigurari sociale de stat sa fie in limita maxima de 9.4%.
  Repet:SUPLIMENTARILE nu BUGETUL in sine...Ce-i greu de explicat?Poti drege busuiocul si in acest fel...Oare a spus cineva vorba asta:Fereste-ma DOAMNE de prosti si de nebuni,ca sa pot face voia TA?(n.r.E imposibil sa nu o fi spus cineva,dar poate ca nu a scris-o...)Daca nu si daca va place,atunci iaca-ta ca am scos si o vorba mare...Vae Victis!!!

  RăspundețiȘtergere
 55. @H Daca ajutoarele au fost suspendat di ordinul matrozului "Petrov",tot asa guvernantii actuali pot da o lege prin care sa repare ce au stricat altii.
  Bun,ai abrogat legea 284,dar cum ramâne cu perioada in care legea opera,era in vigoare,pâna la abrogarea ei,perioada in care acele ajutoare erau suspendate anual?Pâna la abrogarea legii nu au putut fi acordate,tocmai pe acest motiv ca prin OUG la fiecarui sfîrsit de an tu,guvern,suspendai pt.un singur motiv,acela de a nu le acorda!!!
  De asemenea,unii au câstigat in instanta aceste drepturi,putini,multi,dar au castigat.Numai la noi se putea intampla asa ceva! Deci,ca nu se poate repare ceva ca ar fi Retroactiv,nu tine,ci numai daca este rea vointa din partea guvernantilor,sa fie t.clar!

  RăspundețiȘtergere
 56. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 57. @cornel 2 mai 14.58, vezi ca te cam lafai in zerouri,la suma visata de tine de 2000 trebuia ca in deceniul de activitate sa fi cumulat vreo 25 de puncte ceea ce se traduce prin prima solda de vreo 4000 lei, de fapt n-ai decat sa fabulezi dar aici nu esti pe revista ''Arici Pogonici'' sau ''Cutezatorii''

  RăspundețiȘtergere
 58. Pensiile militare nu pot fi calculate pe baza contributivităţii.Este o misiune imposibilă şi o absurditate.Doar Bocănilă cu prietenii lui a putut să emane un asemenea "monstru" legislativ la ordinul informatorului după o vodcă cu cubuleţe..

  RăspundețiȘtergere
 59. @Sorin

  Aplicarea unui "indice sectorial" înseamnă "pensie specială". Englezii, evident niște nenorociți îmbuibați, au sute de scheme de pensie. Bine că i-am dat afară de la noi, din UE! 😂

  Presa? Ia spuneți de către ori vedeți discursuri isterizate la adresa pensiilor "de merit" ale jurnaliștilor?

  Eu nu mai merg la niciun miting. V-am ținut la curent cu toate mitingurile din ultimii ani. Am fost la toate cele din București.
  Gata! M-am săturat de ipocrizia unora!

  A făcut cineva cea mai buna propunere!!!!
  112 miliarde e bugetul de pensii sunt 5 milioane de pensionari.
  Împărțim și iese o pensie lunară de 1.866 lei.

  Gata! Toți egali! Zicea omul: "ai fost ce ai fost? Bun! Ai primit salar! Acum ești pensionar! Egal cu orice alt pensionar! Mănânci tot cu o gură! 1.866 lei e suficient și ajunge la toți!"


  PS - evident hoția numită Pilonul 2 ar trebui desființată altfel se mai duc 10% din cei 1.866 lei.

  RăspundețiȘtergere
 60. Numai de pensii? Ne plafonam naibii! Ce sa zic, hai sa mai diversific: Ma duc azi taman la Bacania ,,Șerban'' imbracat lejer si cu pantofi sa iau paine si cartofi. La tejghea o tinerica, plină de viață si cu o strungareață criminal de șugubeață, iar eu ma indoi capră intrucat cartofii erau jos intr-o lada, gafaind si plin de ape sa-mi umplu sacosa cu cartoafe, cu capul jos si cu dondonelul in sus... Cand termin, ii zic zambind: Greu sa stai capră păscând puieți, la care ea raspunde hlizindu-se printre dinți ,,mie imi spuneți?'' Dupa ce replica si-a zis am izbucnit amandoi in ras, si i-am raspuns: Abia acum am gasit si eu cheia sa inteleg femeia cat e de greu daca stă aplecată in pozitia asta ciudata de capra, si m-am dus hohotind de ras... In spatele meu, si ca un raspuns la ce am spus, se auzea si al ei ras, in care am ghicit ca suferintele mele pentru ea reprezenta o adanca, personala si tainica placere de muiere in plina putere! Doamne, de ce nu mai am acum acei 30 de ani, ca la Bacania Serban n-aveam sa mai dau nici 5 bani, dupa ce mi-as fi pus in practică, la acea fătucă plină de viață si cu strugareață sireată, cum se poate sta si fara suferință in pozitia de tehnică de capră!

  RăspundețiȘtergere
 61. Puiut tata nu esti in tema cu ceeace a facut"interesul national".In 2010 si dupa nu au fost scazute pensiile cu 15% fiindca CCR a zis ca este neconstitutional.Toate pensiile celor cu vechime 35 ani adica cei iesiti la pensie la varsta de55 ani aproape au fost dublate.
  Au perdut cei cu vechime incompleta.
  Nu toti pensionarii au beneficiat de salarii compensatorii.Citeste ordonanta 7/1998.
  PNRR va face ca pensiile inclusiv ale militarilor sa fie ca valoare functie de o ipotetica contributie.Zboara puiul cu ata celor ce au pacalit armata,ordinea publica si siguranta nationala.Se intra in normalitate.Legea 223/2015 a inversat scara valorilor.Piramida a fost intoarsa cu fundul in sus.

  RăspundețiȘtergere
 62. Poetul simbolist Dîncu de la M.Ap.N.să vadă cât de „simbolice” sunt atacurile cibernetice ale hackerilor rusi, când o da comanda ca să se ridice două avioane de la Kogălniceanu (mă rog, să presupunem că așa ceva e posibil …) și în birou să intre secretara ca să întrebe dacă „a cerut o cafea ?” … Cât despre „site-ul guvernului” … cine mama dracu’ are timp să piardă ca să se uite cum dorm ăia pe ei ?
  Gulerele albe de la Casa de pensii i-au mirosit mediocritatea lui Dîncu și-l manipulează cum vor.
  Poate asociațiile sau fundațiile ale rezerviștilor, care au apărut precum ciupercile după ploaie,având statut de utilitate publică și alocații bugetare anuale îl vor ,,lumina”pe acest simbolist.

  RăspundețiȘtergere
 63. Din filozofia gardianului din penitenciar:

  „Se poate merge pe o singura revendicare gen acordarea ajutoarelor și salariilor compensatorii.
  E o idee.”
  1 mai 2022, 21:53

  „Prioritară este acordarea salariilor compensatorii.
  Apoi actualizarea.
  Împreună suntem puternici!”
  2 mai 2022, 13:06

  Spuneți voi, ce părere aveți despre ideile năstrușnice ale lui reddog, metamorfozate de la o zi la alta!
  N-ați vrea voi să-i propuneți schimbarea priorităților, în sensul că de actualizarea ar beneficia toți?
  Sunt mulți mai puțini cei care nu au primit salariile compensatorii cuvenite.
  Ulterior, poate milita și pentru salariile compensatorii.

  RăspundețiȘtergere
 64. ATENȚIUNE
  VIN cu o întrebarea
  V-ar place să aveți toți o pensie de 5000 lei ???
  VĂ PLACE ??????............. NU ?????

  O SĂ VĂ PLACĂ .....O SĂ VĂ PLACĂ ......O SĂ VĂ PLACĂ !!!!!

  HAHAHHAHAHHHAHA

  RăspundețiȘtergere
 65. Din păcate, cel mai interesat să nu se întâmple nimic în domeniul pensiilor militare este chiar premierul, fost ministru al apărării, generalul cu o pensie militară de 18 500 lei.

  RăspundețiȘtergere
 66. Gigi
  Ajutoarele suspendate ar fi putut fi revendicate numai dacă Legea 284/2010 supraviețuia măcar o zi ultimei legi/ordonanțe de suspendare anuală a lor.
  O acțiune de revendicare a ajutoarelor suspendate formulată în acea zi nu mai putea fi catalogată ca prematură.

  RăspundețiȘtergere
 67. Cadavrul ambulant
  a plecat in treinig..cu trei dungi si rupt in cour sa cumpere barabule si pita
  A vazut o strungareata de vreo 18 anisori si i s.a facut a ..foote!..🤣🤣🤣🤣
  Grele vremuri mai traim!
  Si Putin saracutul..cu razboiul in toi..merge la cutit sa.i scoata cancerul..

  RăspundețiȘtergere
 68. Huhu, din păcate trebuie să-ţi dau dreptate."Şacalii" care ne conduc, au tot interesul ca cei cu pensii mici şi medii până în 5000-7000 lei, să nu primească nimic în urma actualizării pensiilor, deoarece pensiile lor ar deveni mai mici s-au nu ar creşte cu nimic.Pe acelaşi principiu înţeleg că s-a luat deja hotărârea în ceea ce priveşte cumulul pensiei cu salariul la stat. Încă o dată o să evoc un citat celebru din opera lui Caragiale: „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele esenţiale”. Cam ăştia sunt politicienii de astăzi. Păcat că nu avem un Eminescu sau un Caragiale acum pentru a le arăta cât de lacomi sunt.

  RăspundețiȘtergere
 69. Avea dreptate un comentator în această seară la România TV / 19:20 când afirma că România nu este condusă de nimeni și că PSD-ul a greșit când a intrat la guvernare dispărând opoziția, ocazie cu care politicienii au intrat într-o letargie așteptând probabil alegerile viitoare. Nimic din punct de vedere economic, politic sau de altă natură. Vizite pe la trecerile de frontieră cu Ucraina / Moldova după care somn de voie. Ce tu salarii, pensii, locuri de muncă, etc. Nici o schimbare în bine de la începutul anului și până în prezent.

  RăspundețiȘtergere
 70. CFI

  Cezar așteaptă plxul și apoi vine la Onești.
  Poate ii spuneți și care e din filmarea asta.

  https://www.facebook.com/1334424436570369/posts/5464808483531923/?app=fbl

  RăspundețiȘtergere
 71. Paul PUIU:
  (11:53'/02.05.a.c.)
  1..în 2011,de fapt,în 2012,pensionarii
  militari = "BENEFICIARI" = cu semnul "-"(MINUS) în față ai "REVIZUIRII" pensiilor lor..RECALCULATE="băsiste"(!), AU PIERDUT..cam 20 % din PENSIA BRUTĂ "RECALCULATĂ" și REVIZUITĂ..prin
  OUG. 1/2011..!(cel puțin,în cazul meu
  ..!);am scris "RECALCULATĂ" cu ghilime le pt. că "recalularea" pensiilor s-a făcut ILEGAL.= în baza H.G.735/2010 = abrogată prin OUG.1/2011; RECALCULAREA
  LEGALĂ a PENSIILOR MILITARE=cf.Lg.119/ 2010,art.3 = TREBUIA făcută cf.art.180
  ,alin 1-6 = din legea 19/2000..!=pt.că ..așa a vrut GUVERNUL (sic!)= fără să fie atent, competent și ONEST la:TEXTE și IMPLICAȚIILE lor..!; ODATĂ pensiile recalculate LEGAL=așa cum am scris mai sus,urma/sau NU = REVIZUIREA din 2012, cf. OUG. 1/2011= cu PĂSTRAREA CUANTUMU LUI AVANTAJOS (aplicare ÎNTÂRZIATĂ de guvern pt.că intrase..într-o situație "imposibilă"= adică au "RECALCULAT" = ILEGAL=PENSII MILITARE cu HG.735/2010, abrogată în urma unor PROCESE CIVILE (!), [=poate erau necesare PROCESE PENALE împotriva.."făptuitorului"..în acei anii 2010-2013..!] după care au REVIZUIT = ILEGAL=acele pensii NUMITE: .."contributive",ca și cum ar fi fost recalculate practic = ceea ce DE FAPT=
  PRACTIC = NU S-A ÎNTÂMPLAT(!),întrucât
  REVIZUIREA din 2012 în baza art.1 din OUG.1/ 2011=ACTUALIZATĂ s-a aplicat la PENSIILE MILITARE din..dec.2010, STABI LITE,RECALCULATE și INDEXATE..în baza legii 164/2001,..și nu la pensii.."con tributive" = în urma unei"recalculări"
  = FICTIVE,recalculare care trebuia făcută LEGAL și..PRACTIC: cf.art.180, al.1-6 din lg.19/2000= cu PĂSTRAREA CUANTUMULUI AVANTAJOS,..!
  În legea 119/2010 scrie că pensiile recalculate al căror cuantum recalcula t e MAI MARE decât al PENSIEI MILITARE supuse "recalculării"= RĂMÂN în PLATĂ
  ,iar cele care cuantumul recalculat e MAI MIC:VOR RESTITUI CPS-urilor DIFERE NȚA..!(=ceea ce o DISCRIMINARE..de tratament, FĂRĂ ACOPERIRE CONSTITUȚIO NALĂ..!; nu scrie NICĂIERI că PENSIA =
  un DREPT FUNDAMENTAL CONCRET (= Nu.. drept "abstract"..!) = poate fi TĂIATĂ sub CUANTUMUL..PLĂTIT la un moment dat
  ..!) ci,cel mult..poate fi "înghețată"
  ..!
  Ideea că CCR.."a statuat" că NUMAI PENSIILE CONTRIBUTIVE își.."pot păstra cuantumul în plată..",iar pensiile militare...NU (sic!)= e "rezultatul" "COMENZII POLITICE"(..și nu numai..!?)
  asupra judecătorilor" CCR..= care ar trebui să fie IMPARȚIALI..și ONESTI..!

  RăspundețiȘtergere
 72. @Brenda, sansele mele, deocamdata sunt de la 1242 lei in plata acum la 1350-maxim 1500 lei, asa ca slabe sperante!
  @CeZare, ce-am avut eu in viata mea in brate, tu ti-ai rezolvat-o cu cotul in calorifer! Care ma cunoaste si stiu cine sunt si ce am facut in viata mea stiu prea bine despre ce spun! Nici daca te-ai mai naste o data nu vei vei avea sansele si succesele ce le-am avut eu in domeniul amorului! Am fotografie de profil, am stilul meu de a scrie, de a gandi si a actiona, din care rezulta foarte multe realitati sa intareasca afirmatiile mele, dar tu de ce nu ne pui o poza de profil, si nu uita ca poza actuala are cel mult 5 ani de cand mi-am facut-o, doar un par usor grizonat ce s-a schimbat de atunci si pana acum! Doamnele sa hotarasca ce si cum, daca este de criticat ceva!

  RăspundețiȘtergere
 73. Huhu,spui de Ciucă...că...ăăă...ar fi interesat de a nu-i scădea cei 18500 de lei ?! Dar io' de cand tot "trăncănesc" de principiu și nu de interesul personal ??! Am mai spus-o..pe varianta propusă de mine...a mea pensie ar scădea !! Ce rahați de oameni decid destinele noastre !! Pfuuu...scarbă !!!

  RăspundețiȘtergere
 74. Decizia este eminamente politica și cu atâția generali în parlament problema nu poate fi rezolvata...Eu cred aici e problema tocmai acești generali de carton taraganeaza ...

  RăspundețiȘtergere
 75. @Cezare, inainte de a deschide gura despre @Iulian Mares, ai obligatia morala si militara sa-i lustruiesti cizmele, ce naiba: E Colonel de Stat Major, deci ofiter superior pe linie de comandă, si tu doar un amarat de subordonat, randaș GAZ-ist! Poate iti da si 5 zile de arest la Garnizoana pentru insubordonare si atitudine necuviincioasă de randaș!

  RăspundețiȘtergere
 76. @Reddog, ce sa-i explic lui @Cezar despre galantarele alea pline cu hălci din iubitele lui capre transate, ca apoi sa le boceasca decesele premature ca sa ajunga pe gratare?

  RăspundețiȘtergere
 77. -Hai, sa lasam vrăjeala-n pipirig: Se iese sau nu se iese la miting, dracului, ca doar asta-i scopul topicului!? Nu-i nici prea cald, asa ca ăi mai rablagiti sub fald sa-si ia izmenele de pe gard pe ai cracilor vatră sa nu fiti atinsi la prostată, si nu-i nici prea frig sa va faceti pe paharele de rachie mangă-covrig sa nu mai puteti merge la miting... Asadar, cu stangul pe tobă si din vorbă in vorbă, dupa ce ati mancat o cotoarbă de ciorbă, de burtă, luati calea cea mai scurtă la locul de adunare, dotati cu vuvuzele si tromboanele din dotare, sa strigati lozinci in gura mare pentru actualizarea pensiilor militare, si daca rezistati pana la sfarsit inseamna ca ati reusit de unii singuri sa va fi pacalit si amagit ca ceva ati reusit: ca nimeni sa nu va fi auzit ca ati zghierat pana ati răgușit, măi, tată, asa cum s-a intamplat mereu si de fiecare dată, ca măgarul care si-a chierdut samarul si comform retetarului Col Daogaru ca orice miting zghierat este un esec garantat! Zuccesuri la zghierături si zdrăngănituri, cât si foale de forjă in chiepturi celor predispusi la mucles-uri, neuitand ca la sfarsit o sa aveti de primit hujdula, asa cum ati primit si pana acuma!

  RăspundețiȘtergere
 78. În acest an se pare că se vor majora pensiile sub 2500 lei a doua oară.
  Eu așa am înțeles de la Mariusică aseară.

  RăspundețiȘtergere
 79. Sunt curios de unde a scos-o ”csej” pe aia cu apendicele???? Observ că unii scriu aici ce și-ar dori ei, iar alții ce visează noaptea!

  RăspundețiȘtergere
 80. @ cornelius &Co esecul suferit de mitingurile lui Dogaru ni se datoreaza noua prin neparticipare si factorilor de decizie cu concursul lacomilor nesimtiti din directiile financiar-juridice din ministerul nostru.Ne simt slabi si lasi si profita si un chior ar observa ca este un mare conflict de interese ,de ce atata discrepanta intre pensiile celor iesiti inainte de 2016 si celor de dupa sau salariile si sporurile celor de prin comandament unde orice miala sugatoare are suta de miare iar toti sefii de pe la financiar ajund jenerali,unde se mai intampla prin lume asa ceva.Da, personal imi dau seama ca sunt ''miluiti'' la greu cu sume si functii/grade uriase fiindca reusesc sa adune bani din praduiala cuantumurilor noastre ca sa aiba ei de sporuriextraterestre, salarii mari si fonduri de cumparare de tehnica militara expirata pentru a-si lua ciubucurile.Asa se intampla si cu sistemul judiciar unde mafiotii astia aplica ''Legea lui OM'' adicatelea fii OM cu mine ca sa fiu OM cu tine(sa inchida ochii la faradelegile lor).
  Solutia o avem la indemana ,maine toti sa iesim in strada si sa nu plecAM DECAT DEFILAND CU FACLII APRINSE ASA CUMII STA BINE UNUI MILITAR ADEVARAT CHIAR DACA ...EXPIRAT.

  RăspundețiȘtergere
 81. Pensiile militare vor scadea anul acesta cu peste 40%
  Unde sunt cuprinse în PNRR principalele prevederi referitoare la reforma sistemelor de pensii: Răspuns: ”Componenta C8. Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii” ;
  Cum sunt definite în PNRR așa-zisele ”pensii speciale” : Răspuns: ”În prezent, pe lângă sistemul public de pensii, există sistemul pensiilor ocupaționale aplicat în sectoarele de apărare și ordine publică și sistemul de pensii de serviciu. Acesta din urmă este reglementat prin acte normative individuale cu caracter special, aplicabil pentru 6 categorii: corpul diplomatic și consular, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă, procurori și judecători, personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor și beneficiari ai Curții de Conturi”;
  Ce spune PNRR-ul că se va întâmpla cu ”pensiile speciale” ? Răspuns: ”În ceea ce privește problematica pensiilor de serviciu și speciale, acestea vor fi reformate pe baza unor soluții care să vizeze corectarea inechităților dintre beneficiarii acestor categorii de pensii și beneficiarii din sistemul public de pensii din punct de vedere al aspectului cotributivității, luând în considerare și jurisprudența Curții Constituționale. O lege în acest sens va fi aprobată în Parlament în trimestrul 4 din 2022”;
  Cum se va realiza acestă reformare a ”pensiilor speciale”? Răspuns: În PNRR se prevede ”revizuirea pensiilor speciale pentru a le alinia la principiul contributiv”;
  Sunt protejate pensiile militare aflate în plată prin deciziile Curții Constituționale de riscul diminuării cuantumului lor? Răspuns: Nu! În PNRR se prevede că ”protecția deciziilor Curții Constituționale se va referi numai la pensiile magistraților, nu și la alte categorii, și se va referi numai la limitele explicite din argumentele Curții”;
  Care va fi valoarea maximă a unei ”pensii speciale” după intrarea în vigoare a noii legi? Răspuns: Conform PNRR ”nicio pensie specială nu poate depăși venitul obținut în cursul perioadei de cotizare”;
  Se urmărește ca prin prevederile asumate în PNRR ”pensiile speciale” să fie reduse? Răspuns: Da! În PNRR se prevede ca în trimestrul IV al acestui an ”să intre în vigoare cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale”.
  Acestea sunt obligațiile asumate de către România prin PNRR! Cu termene clare de implementare pentru acest an!

  RăspundețiȘtergere
 82. @Rambo, gluma-i gluma la misto, dar de data asta deciziile vin de la mUE prin PNRR, ca un drac castrat, care ne-a dat pe toti peste cap, fi-ar de dovleacul spart al acestui slinos de Ghenos! Mitingurile au fost mijloacele si mobilizarile care nu si-au atins scopurile, pentru ca au fost organizate total netintit si nepotrivit, in zile goale si searbede de duminici si sarbatori legale in locuri pustii si goale, de unde pe politicieni din somn sa nu deranjeze si scoale, sau pe intemperii nasoale... Cat despre participari cu masive mobilizari, ele nu s-au concretizat, caci nici actiunile nici nu s-au mediatizat, si este foarte stiuta cauza ca a bucurestenilor baza e cea mai putin participativa din vina de lipsa de initiativa, de prea multa lene si prea multa bere cu cate o muiere la proțap, care rezervistilor in Bucuresti le-au venit de hac si le-au dat vietile personale peste cap!!! Oricum, exista un ordin strict secretizat ca la pensiile militare sa ne fi blocat si in situatia asta sa ne fi terminat si eternizat!

  RăspundețiȘtergere
 83. Un ministru cu adevărat preocupat de soarta razboilui si cresterea pensiilor mici ale rezervistilor. Asta-i solutia prin care se face dreptate .

  https://youtu.be/CK5go2DiZVY

  @ CFI

  Mai incearca o scrisoare sau cere o audienta si la madam Beiden-easa poate pică ceva.
  Dacă - spui că esti un rezervist mai oropsit decat cel mai amărât refugiat , poate ,poate trimite soțul ceva fonduri.........

  RăspundețiȘtergere
 84. @ De cand acest Ghinea si cu niste ratati iau hotarari pentru viitorul tarii,noi de ce mai platim miliarde parlamentarilor si aparatului de jecmanit boborul proletar de ce suntem atat de slugarnici ca la Europ avem si drepturi,ce fac eurohotii nostri pe acolo, ar fi cazul ca reprezentantii si condukakaretii nostri sa-si faca datoria si sa nu ne vanda ca pe vita din obor sau sa plece unde si-a dus mutu'iapa si...capra!

  RăspundețiȘtergere
 85. @radumati,nu-l mai indemna pe cornelius la prostii ,ce vrei scandal la nivel presedinte de mapamond ca un romanas de-al nostru i-a vrajit si sedus mandretea de mare Doamna?

  RăspundețiȘtergere
 86. Rambo
  Unde a dus mutu iapa și capra?

  RăspundețiȘtergere
 87. Cu privire la fumigenele aruncate ca pensiile militare vor scadea anul acesta cu peste 40%. Tot ce se poate insa oficialii(nu fumangiii) s-au referit in mai multe ocazii privind pensiile speciale incluzand intre acestea si pensiile militare, in baza unor Decizii ale CCR nu pe vorbe , una dintre Decizii ale CCR la nr. crt. 118 spune ! .....in cazul pensiilor militare nu exista componenta contributiva , intregul cuantum al pensiie speciale se plateste de la bugetul de stat! ) Citit tot art 118 si veti vedea si ce este cu integrarea acestor pensii in sistemul general de pensii......reformarea sistemului de pensii fundamentata pe ratiuni obiective si anume contextul economic si corecatrea inegalitatilor existente intre diferitele sisteme de pensii....! Avand in vederea aceste coniderente , Curtea de la Strasbourg a considerat ca masurile respective(luate in 2010 )criticate de reclamanti nu i-au determinat pe acestia sa suporte o sarcina disproportionala si excesiva, incompatibila cu dreptul de proprietatesi nu au fost in mod nejustificat discriminati in raport cu alti pensionari! .De aceea e bine stimati camarazi sa nu umblati dupa gulgute , sa cititi cu atentie Deciziile CCR care fac trimitere cand e cazul la jurisprudente al CEDO , acestea conteaza si boxeaza nu postari ale unora sau altora care habar nu au ce inseamna o lege, un text juridic de interpretat.! S-a vorbit si de RECALIBRAREA pensiilor militare care posibil sa fie facuta prin trim 4/2022 ori trim 1/2023 ori prin impozit progresiv ( un 40-50 % la pensiile peste 10.000 lei nu cred ca va fi mai mare ceea ce conduce evident la scaderea cu 40-50% a acestora), un 30% (total deci cu cei 10% actuali)la pensiile peste 7000 lei, un 15-20% la pensiile peste 4000 lei, restul ramanand cu cotele actuale , e o varianta fezabila similara celor practicate in statele NATO occidentale. O alta varianta este plafonarea pe grade si functii, oricum ce e acum se pare ca de la 1 ianuarie 2023 va intra in legende.

  RăspundețiȘtergere
 88. @Radumamii, in mare taina i-am trimis si Onorabilului o dovada ca ma tin de o astfel de treaba, si fac o paranteza ca toate in limba engleza, deci nu-i de saga cu ce trimit si fac sa le vin clocarilor si politicienilor de hac! Am peste 15 trimiteri exprese la diferite si internationale adrese, ultimile, Radumamii, fiind catre trei mari directori ai Bancii Internationale!

  RăspundețiȘtergere
 89. @Radumamii, Vasile Dânsu s-a dus ca furunculu' la TV sa ia cina sa-si potriveasca pe teava digestivă bășâna, sa n-o mai regleze cu mâna, nu sa dezbata cu celeritate ceva pentru a pensiilor militare dreptate, caci intrand in clocarime si dobitocime a calcat inter-un jmecher scuipat care l-a deocheat, ochii si gura i le-au astupat si promisiunile i le-au sters din cap!

  RăspundețiȘtergere
 90. Oare şi acum vor mai fi militari şi pensionari militari care vor mai vota cu GAŞCA USR-istă?Din păcate memoria la unii dintre pensionari, e mică sau lipseşte cu "desăvârşire".

  RăspundețiȘtergere
 91. Un bun prieten care nu mai este,spunea din tot sufletului lui cu diferite ocazii:"Măi fratilor,politicienii ăștia nu stiu de rușine,neamurile proaste se educa cu parul,ei sunt interesati numai de buzunarul lor si acolitilor lor....etc"

  Toti vorbesc și recunosc prapastia ce s-a cascat intre pensii,intre pensionarii militari iesiti in perioade diferite si pe legi diferite.Au inghetat de cca 5 ani,numai la noi,pensiile militare,nici macar indexarea anuala nu se respecta.

  Și asta datorita celor cu pensii f.mari.Se mimeaza Plx-uri cu termene de 5-6-7 ani,tocmai de a ne adormi,de a ne da sperante.Ce e curios este faptul ca unii pun botul la tot ce ne mint acesti indivizi.

  Daca se facea actualizarea de când s-a inceput implementarea etapizata a L.153,acum totul era OK,bugetul suporta mai usor impactul,decat acum.Dar o minte de idioti a decis asa,sa se faca in 2023,sau "La anul si la multi ani"!

  RăspundețiȘtergere
 92. Oare şi acum vor mai fi militari şi pensionari militari care vor mai vota cu GAŞCA USR-istă?Din păcate memoria la unii dintre pensionari, e mică sau lipseşte cu "desăvârşire".

  RăspundețiȘtergere
 93. @Catalin,spunea mai sus ca ce buni ar fi acum un Eminescu,un Caragiale,asa este,dar,din fericire,avem si azi destui de Eminescu,Caragiale,chiar si aici😀

  RăspundețiȘtergere
 94. Daca nu-mi mărește pensia militară, sa se ducă dracului toți. Plec, decât să lupt ptr nenorociții ăștia! Cu ce să-mi trăiască familia!!?? Ne-au prins vremuri grele, cu cea mai proastă și hoață, clasă politică din ultimii 33 de ani. Parlamentari contrabandiști și hoți la drumul mare, trădători de țară și popor

  RăspundețiȘtergere
 95. Cătălin, da, vor fi pentru că răul cel mare din sistemul militar activ și pensionar a fost produs de psd, partid aflat la putere mai mult de 26 de ani! Sunt la putere? De ce nu corectează? Pentru că nu-i interesează!

  RăspundețiȘtergere
 96. @Gigi, sunt destui poeti si prozatori contemporani cu noi dar ce folos daca politihotii & guvernanhotii nostri acompaniati de magistra...nu citesc decat cardurile pe care le intra banii smenuiti.

  RăspundețiȘtergere
 97. @Arfy, fara suparare dar vorbesti cam...perpendicular pe adevar.Raul cel mare a pornit de pe la Piratul chior, golunul cocosat cu restul partidelor gen olputza ,pontacu si alti kakanari pentru care perioada stagiului meletar a fost ''o perdere de vreme''.

  RăspundețiȘtergere
 98. Având în vedere că fiecare are câte un cuvând negativ despre pensiile militare și ca să devină credibilă informatia care o postează pe blog și nu așa în dorul sulii ,vin cu rugămintea ,dacă totuși sunteți sub anonimat ,(ca fiind sub jurâmânt) să vă scrieți fiecare pe blog PENSIA MILITARĂ NETĂ ( scăzând numai ceea ce ia statul ,nu și eventuale popriri)
  Încep cu mine .
  Grad Plt.maj - 18 ani vechime militară -21 anivechime cumulată
  Pensionat Gradul 2 invaliditate în anul 2006 Obligatoriu privind restructurarea
  Încadrat din anul 2020 în ART.40 din Legea 223/2015 =( Cu Plecare la MApN.)
  Pensia netă 2188 lei .
  Consider că dacă cineva face VALURI măcar să le facă pe Bună dreptate nu numai așa la OHA.
  CORECT ???????

  RăspundețiȘtergere
 99. Rambo
  E Corsar nu pirat.
  Ceilalți poate regreta fapta.
  Și se gândesc la următoarea.

  RăspundețiȘtergere
 100. PSDistii sint groparii pensiilor militare care au initiat permanent proiectele de suprimare a lor avand la comisii permanent pe marele deputat Solomon Adrian din Vaslui care a impedicat toate plx-utile favorabile care au fost initiate sau elaborate dealungul vremii!!!!

  RăspundețiȘtergere
 101. Rambo, repet? De ce nu au reparat sau nu repară!?! Sau te faci ca nu înțelegi! Sunt la putere! Dacă vezi că barca îți ia apă ce faci? Aprinzi o țigară și aștepți să te scufunzi!

  RăspundețiȘtergere
 102. @sakale,daca ar citi doar pensionarii militari dar ce te faci daca citeste si tza Veta din Plenita si de invidie il juganeste pe marele erou de la Termo...pane?

  RăspundețiȘtergere
 103. Cineva,nu mai retin cine,unde și când,ne spunea recent la tembeleviziune,că s-a depașit 50% dim PIB în ce priveste împrumutul.Asta spune multe,nu numai cum a fost gestionata țara de guvernele ce s-au succedat la la guv.de-a lungul a 30+ ani,ci.....și cum stam din punct de vedere economic.Adica,mai pe scurt,cum stam cu industria,agricultura,servicii etc.Atunci,de unde cresteri de pensii? Pai foarte simplu de banuit,din împrumuturi.Unde ne îndreptam? Tinând cont si de acel program incheiat ei aprobat de UE la propunerea marilor ilustri guvernanti de la noi,program ce se întinde pe 50 de ani de acum înainte in care in mod fortat si eronat sunt incluse si pensiile noastre,va dati seama ce va fi pe viitor.

  RăspundețiȘtergere
 104. @Gigi, frate, comfirm cele afirmate ca datoria externa s-a dus foarte sus in pipirig la 50% din PIB!

  RăspundețiȘtergere
 105. Gigi. În sărăcie ne-a adus Guvernele Orban-Cîțu și acum continua Ciucă. Acel cineva de la Tv. a repetat ce a spus astăzi reprezentantul BNR precum că datoria externă a României a depășit 50% din PIB, ROBOR-ul a depășit 5%, că țara se duce spre DEZASTRU și că vom ajunge mai rău decât Grecia în 2009-2010, etc. Ei și-au vândut insule (și noi, Insula Mare a Brăilei), mai urmau să vândă Colosul din Rodos. Noroc cu Germania lui Merkel care i-a salvat. Pe noi ne salvează badea Cîrțan când se întoarce de la Roma. Nimic nu se mai produce în țara aceasta decât haos, furturi, crime, sinucideri și violuri. Dorm în pace (florile zâmbesc la geam, mama cozonaci ne face), dormiți în pace.

  RăspundețiȘtergere
 106. Viorele:
  ..șezi blând.., nu..numai "guvernele marionetă" ale CELOR care au luat PUTEREA(?),..pe care le amintești,ci..
  TOATE GUVERNELE de după..cel puțin.. 1980 (sic!)au făcut..TOTUL..pentru.. PROSPERITATEA "clientelei" proprii,cu prețul..SĂRĂCIEI=atâta cât există (sic !) ea..,cuantificabilă..!
  Am scris "1980",pt. că "nebunia".. socială= cu tot ce a urmat are,printre altele,drept CAUZE: și ambiția..de-a dreptul nebună a lui tovu' C. de a plăti datoriile în valută ale ROMÂNIEI , în timp ce în țară risipea EFORTUL, valuta și leii pe "investiții faraoni ce" (în detrimentul..investițiilor cu adevărat UTILE și a nivelului de trai al populației..=care a fost=cel putin "neglijat" și "mascat" prin niște salarii si pensii..inflaționiste).
  Iar după 1989: "aventurierii" politi co-financiari: printre alte fapte,au.. "anesteziat" populația.. cu DOZE MICI de "anestezice..",atât..cât să nu O doară prea tare..din cauza..a cea ce simțea/sau NU în urma "tratamentului." aplicat ȚĂRII și populatiei..de atunci și până în prezent.., și=cu mare probabilitate (99,99 % = cât aș vrea să greșesc..!),va continua și în viitorul= complet INCERT..,mai ales în contextul actual..din proximitatea noastră..din orice punct cardinal..!

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.