Un produs Blogger.

duminică, mai 01, 2022

Să mergem la mitingul din 04 mai 2022, dar numai pentru ACTUALIZAREA pensiilor militare

91 comments

 Multe adevăruri amestecate printre fake-uri conține îndemnul  SCMD de a ieși la Mitingul de protest din 04 mai 2022.

Să sprijinim acțiunea de protest inițiată de domnul Dogaru, dar numai în ce privește reluarea dialogului cu structurile asociative în vederea înlăturării actualelor discriminări din sistemul pensiilor militare, discriminări care ar putea fi eliminate doar prin reluarea procedurii de actualizare a pensiilor militare în concordanță cu majorările soldelor de funcție și grad din L 153/2017,  procedură întreruptă prin OUG nr. 59/2017 a Guvernului Tudose. 

Reamintim că deviza blogului este:



Actualizarea poate fi reluată rapid, așa cum a fost eliminată, printr-o simplă ordonanță de urgență, dacă există voință din partea structurilor de apărare națională. Nu politicul a impus eliminarea actualizării pensiilor militare, dar el poate repara nesăbuința guleraților din sistem.

Nu poți să spui că este ilegală o măsură reglementată prin lege, cum de câteva ori sunt numite modificările legislative în domeniul pensiilor din materialul publicat de SCMD . O astfel de măsură poate fi numită discriminatorie, nedreaptă sau anticonstituțională, dar nu ilegală.

De exemplu, se poate spune că a fost ilegal modul de calcul al actualizării pensiilor militare din 30 06 2017, calcul care încalcă dispozițiile art. 60  din L 223/2015, în vigoare atunci,  astfel că nicio pensie militară în plată la 01 01 2017 nu a beneficiat de majorarea de 15 % a soldei de funcție dispuse de L 152/2017. Nici după 5 ani de la acel abuz de aplicare a legii, SCMD nu dă semne că ar dori să-i deranjeje pe socotitorii de la DFC și CSP. 

Putem afirma că nicio pensie recalculată sau stabilită  potrivit Legii nr. 223/2015 de Casele Sectoriale MApN și SRI, până la 01 01 2017, nu a beneficiat nici măcar cu un leu majorare a cuantumului ca urmare a majorării soldelor pentru activi potrivit L 152/2017 și L 153/2017. Acesta ar trebui să fie narativul oricărei discuții și a oricărei revendicări privind pensiile militare.


IGNORAND FAKE-URILE, SA IESIM IN STRADA!


-         In aentia tuturor rezervistilor, si membri si nemembri ai Forumului structurilor asociative –


Stimati camarazi,


Ati observat, probabil, ca, ori de cate ori SCMD anunta iesirea in strada pentru drepturile noastre legitime, neconstitutional confiscate, se produc, matematic, doua fenomene:


1.     Un val de minciuni, calomnii si insulte la adresa SCMD si a conducerii sale, dirijate on-line de baietii de servicii, prin slugile lor si prostii fuduli luati la remorca. Aia care nu citesc nimic, nu pricep nimic, dar le stiu pe toate, fiindca au fost pusi ei mari sefi exact in epoca in care si Romania ca stat si structurile sale militare au fost facute praf;


2.     Un val de promisiuni, niciodata onorate dar si de fake-uri despre cum o sa ne creasca pensiile si noua si civililor, astfel incat sa ne fie bine si la vara cald!


Oare chiar ne cred pe toti atinsi de dementa senila? Sa inghitim gulguta ca alde Rosu, Jianu, Maciu et comp, care, de ani de zile fac economii pe spinarea noastra si spume la gura ori de cate ori incercam revenirea, prin amendamente, la textul initial, promulgat, al Legii 223/2015, ar fi inebunit brusc si actioneaza acum spre binele nostru?


Cine a citit materialele noastre, incepand din august 2018, isi da seama ca textul asa zisei OUG aruncata, de 10 zile, ca nada, pe Facebook, este cel sugerat SCMD de SGG-ul Guvernului Dancila, imbunatatit in scris de dl. Cazanciuc, acceptat de premier cu o luna inainte de marea noastra demonstratie justificativa din 25 Octombrie si care a contribuit si el, probabil, la caderea Guvernului. Pentru ca slugile intereselor straine au misiunea sa ne toace, incet, incet, pana vom ajunge toti la Ghencea. Pentru ca am fost educati in spiritul dragostei de Tara si pricepem prea multe!


Fake-urile si denigrarea noastra au exclusiv rostul convingerii celor ce nu gandesc, ci doar spera, sa nu iasa in strada!


Situatia este insa de o gravitate exceptionala astazi! Am fost bagati neconstitutional in PNRR, in procentul de 9,4% care blocheaza cresterile la pensii pe 50 de ani. Cu exceptia d-lui Marius Budai, care foloseste si argumentele noastre, nimeni nu vrea sa renegocieze opera comunistului de salon Ghinea!


Drept urmare, in doua luni de zile, in timp ce noi speram ca se vor aplica, in forma promulgata, legile organice din 2015,2017 si 2019, vor apare alte noi legi ale salarizarii si pensiilor. Si civile si militare, care vor opera ”nivelarea” prin scadere si stagnare! Optimist, dl. Coarna ne-a anuntat ca pensiile militare de stat, care stagneaza de ani de zile, vor scadea cu 40%. Noi apreciem, insa, ca scaderile vor fi de 40-60%!


Veti spune ca legile nu se aplica retroactiv! In Romania, da! Au mai operat retroactiv in 2011 si 2016, cand ni s-a schimbat statutul. Acum ni se va schimba din nou pentru a pierde noi, ”balastul”, statutul de rezervist!


Impreuna am reusit sa-l convingem pe premier, scapat de tutela ”jienilor, macilor, rosilor etc.”, adica a celor care au manipulat toti ministrii Apararii impotriva noastra, de la dl. Motoc pana astazi, sa accepte negocieri cu noi. Din pacate le-a fixat pe 24 februarie, cand a izbucnit, in Ucraina, razboiul pentru Noua Ordine Mondiala. Pe buna dreptate, le-a amanat pentru o data ulterioara. Fiindca razboiul se va prelungi, insa, pana cand vom parasi cu totii ”pe cale naturala, sistemul” vom iesi in strada pe 4 mai, la orele 10.30, la Guvern. In subsidiar si pentru a-i reaminti d-lui prim-ministru ca a acceptat negocierea cu specialistii in Finante si Drept ai structurilor noastre. In principal, insa, vom iesi pentru apararea si aplicarea in forma promulgata, nu distrusa de OUG-uri, a urmatoarelor legi organice: 153/2017 a salarizarii unitare, 127/2019 a pensiilor civile si, in ceea ce ne priveste direct, 223/2015 a pensiilor militare de stat. Si mai iesim, alaturi de sindicatele civililor, pentru a cere anularea aberantelor legi de ”liberalizare” a preturilor la energie si combustibili si pentru pedepsirea vinovatilor.


Nu avem ce cauta in PNRR, ni se impune nestatutar, deci ilegal, plata CASS; tot ilegal ne sunt suspendate ajutoarele salariale si alinierea anuala cu inflatia; ne-au fost confiscate, neconstitutional, pensia privata (suplimentara), grupele de munca, OMM si tot neconstitutional suntem decuplati de la cresterile salariale ale celor in activitate! Dar, intr-o tara fara Justitie, in care ”dreptatea” este facuta de slugi corupte si inspaimantator de bine platite ale intereselor straine, totul este posibil!


Iesim asadar in strada pe 4 mai, preventiv! Si va invitam alaturi de noi, pentru ca, peste 2 luni va fi prea tarziu!


Honor et patria! Vae victis!


Presedintele SCMD


Col. (r) dr. Mircea DOGARU

91 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Noi avem pensii ocupationale pentru ca n-am avut obligatii contractuale pe salarizare, nefiind pe programe orare de opt ore, si n-o spun nici manios si nici hâtru caci noi am fost si suntem 24 din 24 la pusi la dispozitie la serviciu, cat despre PNRR, apai, măi nene, nu avem ce cauta pe acest program de rezilienta pe economie, fir-ar sa fie, iar cei care ne-au bagat in aceste sofisticate si foarte complicate proceduri financiaro economice din ratiuni politico-ideologice au facut-o din tradare de patrie, la ordinile celor care vor Romania bagata in destramare, asa cum sunt tradatorii si cutrele de la USR! A nu iesi in strada fara pic de zabava, macar pentru ultima oara, caci asta este poate ultima noastra bravada sa ne salvam onoarea si demnitatea militara, ar insemna o catastrofala lasitate si delasare criminala! Eu am probleme prea mari ca sa ma mai pot duce aceasta manifestare, dar in Bucale sunt zeci de mii de cadre de politie si militare, asa ca sperantele noastre sunt in acesti bucuresteni, decat in cei provinciali amarasteni! Sa dea Dumnezeu mintea romanului-militar cea de pe urma, si nu mintea animalelor de turma sau celor plavani din natiune, fara demnitate si ratiune! Succes, sanatate multa si, Doamne, ajuta!

Radumami spunea...

Inteleg că Huhurez vrea sa iasă in stradă pentru actualizarea pensiilor militare cf cresterii soldelor pe L153 dar să strige ” decât pensii militare de stat neactualizate mai bine pensii in sistemul public de pensii ”. O dorinta mai veche de fapt a multora dintre matusalemici.

Paul Puiu spunea...

Huzu du-te tu la miting si aia care vreti actualizarea pensiilor daca altceva nu va intereseaza!!! E normal sa iesi in rezerva cu 3500 sau 4000 de lei pensie militara neta si acuma sa vi le actualizeze la 7000-8000 de lei fara sa se puna si actualizările si indexarile obtinute dealungul timpului, plus salarii compensatorii încasate de unii ca sa ajungeti toti cu pensii de 10.000 de lei nete si lăsați-i pe fraierii fara OMM, SOSP, pensia suplimentara, vechime peste cei 25 de ani sa se descurce in continuare cu pensiile lor barosane pe care tot le-ati contestat!!!!!!

mosmartin16 spunea...

E normal, firesc și bine a se organiza mitinguri și proteste pentru a atrage atenția și a pune presiune pe guvernanți ! Doar că...atunci cand revendicările se referă la "o mie" de doleanțe...e ca picătura în paharul cu apă ! De s-ar manifesta doar pentru actualizarea pensiilor militare...demersul ar putea fi luat și în serios ! Altfel...zgomot...bucuria unora că se văd eventual pe la tv...și nimic altceva !!

Huhu Rezea spunea...

Puiu
Poti să explici cititorilor de ce te deranjează pe tine actualizarea, dacă știi ce este aia?

Paul Puiu spunea...

Ce au obținuți militarii si politistii rezervisti din 2017si pana in prezent din urma protestelor si nu a grevelor ca organizatiile reprezentative nu au dreptul sa faca greve??!! Va spun eu, nimic, zero sau nada!!!! Rezultatele negative se datorează faptului ca fiecare grup are propriile interese, la fel cum ati sustinut dumnevoastra ca sa protestați doar pentru actualizare!! Va urez succes pentru obtinerea actualizării pensiilor, o fata Morgana pentru multi dupa OUG 114/2018 a lui Budai de la PSD, dar am curaj sa pun rămășag ca pana la urma se va transpune un practica doar PNNR-ul politicienilor care in 2019 doreau atunci supraimpozitarea pensiilor militare!!! O sa o realizeze dupa abrogarea L 223/2015 prin noua formula de calcul produsă de marii specialisti de direcțiile financiare in colaborare cu cei de la casele de pensii!!!!

Huhu Rezea spunea...

Puiu
Emiterea și aplicarea unei noi legi a pensiilor pentru militari implică automat actualizarea tuturor pensiilor militarilor ori la valorile soldelor de funcție și grad din L 153/2017,in cazul păstrării pensiilor militare, ori la valoarea punctului de referință, în cazul formei hibride sau contributive a pensiilor pentru militari.

Brenda spunea...

In cazul ăsta,la miting se alege praful, daca nu se vor duce cu o singura cerință

mosmartin16 spunea...

Paul paiu...spune-ne și nouă după cum vezi tu...care e diferența dintre principiu și interesul personal ??!! Poți accepta că principiul este peste acel interes ?! Iar dacă da...poți accepta că astfel..ție ți-ar putea scădea pensia,iar altora le-ar crește ??! Eu da...dartu ??

csej spunea...

La legea pensiilor in sistemul public va fi si un apendice pentru pensiile militare.Vor dispare diferentele date de anul pensionarii.Valoarea pensiei va fi data produsul intre punctajul total obtinut in toata cariera militara si o valoare sectoriala.Zboara puiul cu ata in cazul celor ce s-au grabit sa pacaleasca armata ,ordinea publica ,siguranta nationala.
Vedeti salariul mediu brut pe economie pe ani calendaristici si veniturile anuale.
Dormiti linistiti coalitia lucreaza.

mosmartin16 spunea...

Huhu...cu scuze...ești prea tehnic pentru Puiu ! E doar un "puișor"...ce nu vrea a pierde din privilegii !! Ce e aia pentru el ...principiu ??! O vorbă goală...important e ca lui să-i fie bine !

Huhu Rezea spunea...

@Brenda
Se vede treaba că nu ai prea înteles ce este și ce beneficii are ACTUALIZAREA! Crezi că este puțin dacă reusim să ii determinăm să actualizeze din nou pensiile militare? De fapt, de ce mămir când și domnilor Gropan și Dogaru li se pare puțin doar ACTUALIZAREA. 🤣

Paul Puiu spunea...

Mos Martine16 interesul personal este cauza care creeaza principii, asa cum rezulta si din titlul acestui articol!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca se da actualizari dă boieri, sa vedeti ce lafaieli cu scofeli pe capatanile noastre dă belferi o sa hie de nu o sa se mai stie, ca ne vom lua masini imburicate, yahturi încatargate țuț cu vant din prepuț, fomele pentru masaje heroice si chiar doice sa ne legene pe si intre chicere căpriorele, sau sa ne maseze pe chiele cu smantana si miere sa avem placere la ele; altii isi vor lua oale dublu împantecate pentru sarmale ingogosate, taurine, miei si berbeci pentru gratare si neveste din Ghermania din galantare din casoaia cu felinare, musai rosii, trimise de rusii din Ukraina sa mentina Heuropei apetitul pentru tetina cu intretinuta cu telina! Va dati seama ca se va naste o noua clasa de bogatani incașchetați si obezi privilegiati, cu pensii militare ingrasati, astfel incat o sa ne-o traga de ciuda romanii pe undeva, pe langa gâlma cu gât, sa ne treaca de urat?!!! Asta va fi vax si o bagatelă pe langa marea problema: De unde naiba sa gasim ditamai săcoiaiele sa ne ridicam porcoaiele cu ditamai pensiile?! Ai, bro?!

mosmartin16 spunea...

Off, Puișor...nu pricepuși mai nimic... ! Ia Dex-ul...și vezi diferența ! "Cetește"...poate pricepi ceva !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rade iarasi primavara/ Peste campuri, peste plai;/ Veselia umple Țara/ Ca a venit Întai de Mai!/ Muncitorii au pornit/ Si intr-un gand s-au infratit/ Si ei ei azi sarbatoresc/ 1 Mai Muncitoresc!
La multi ani, onorabili camarazi de Ziua Internationala a Pierderii locurilor de munca, a Șomajului si a Pensiilor neactualizate!
Hai sa bem un kil de vin pelin si unul de Dealul Mare si apoi s-o jucam pe mandra pana o doare la picioare, ca apoi sa se ceara la odihna in dormitoare!

Paul Puiu spunea...

Mosmartine16 mare literat esti când ai interes pentru interesul tau personal de actualizare a pensiei!!!!!🤣🤣🤣🤣

nr. 1 spunea...

Are dreptate dl mos martin , daca ar fi o singura revendicare demersul ar putea fi luat in serios , cu un amalgam de cerinte, nu se uita nimeni la ele, poate acest lucru se urmareste. Vedeti, de mai bine de 6 ani aceleasi mitinguri, cu n+1001 doleante si rezultate NEMA! Daca s-ar axa pe ACTUALIZAREA PENSIILOR ar fi poate mult mai bine si manifestarea ar putea avea urmari favorabile pentru majoritatea pensionarilor militari! S-ar putea cere intr-o prima etapa a actualizarii aprobarea si punerea in aplicare a plx 199/2020 cu calculul cuantumului minim ( cu salariul minim brut de 2550 lei si soldele de grad actualizate cf valorii de 2550 incluse in recalcularea pensiilor militare) insa se pare ca nu se doreste acest lucru ci pastrarea cu orice pret a pensiilor de 5 cifre!

Ionel spunea...

Au trecut totusi mai bine de doua luni de la acea fatidica zi de 24 februarie 2022, data la care a inceput razboiul din Ucraina, CHIAR SA NU FI GASIT CATEVA ORE INTR-O ZI PREMIERUL SA SE INTALNEASCA CU STRUCTURILE ASOCIATIVE !?
Aceasta denota faptul ca rezervistii nu prezinta niciun interes pentru conducerea tarii, doar, DOAMNE FERESTE, in caz de altceva..........
Speram sa nu fie cazul !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ionel, vorbim de lucruri sfinte in casa dracului care vrea sa ne fie parinte! Daca a fost el sinistrul Apararii Nationale si a facut-o de o(l)aie, ca o scama ca nu ne-a bagat niciodata in seama, acum nici atat, de i-ar trece de urat si i-ar sta pensia cu salariul in gat! Lui ii convine cu cat i se cuvine de la Casierie sa ia, plus nevasta-sa, care nu-i chiar de colea ca-s sus cele cativa miișoare in plus, cinel, la cat de baban are el! Il doare pe el intre copane ca noi traim din ajutoare sociale?!

reddog spunea...

Se poate merge pe o singura revendicare gen acordarea ajutoarelor și salariilor compensatorii.
E o idee.

Luc 3 spunea...

ACTUALIZAREA rezolvă multe din inechități! Asa că ar trebui să ne " ocupăm" numai de asta! Cei care nu doresc ACTUALIZAREA,ca domnul Puiu,sigur a ieșit la pensie după sept.2017! Normal că nu interesează!!!! Sunt mulți dintre noi,care au ieșit mai devreme la pensie și nu au luat compensatorii!!!! Deci sper că majoritatea ați înțeles că ACTUALIZAREA este foarte importantă! După aceea, e binențeles, normal,să se rezolve și cu ,compensatoriile pentru toți,neavand importanță anul pensionării,deci și cei pensionați după 2017!

F16 spunea...

PAROL!!!

Viorel spunea...

Ionel. Nu uita de acel faimos Plan de măsuri la nivelul MApN editat de domnul Ciucă pe data de 17.01.2020, ștampilat, parafat și prezentat de dumnealui pe 19 ianuarie cu 22 de puncte și finalitate pe 30 iunie 2020 (finalitate ZERO pe problemele esențiale=pct. 1, 2, 21 și 22). A rezolvat ceva din el ? Nu. Dacă un Cdt. de U.M. nu ar fi respectat unul din punctele din (fostul PPL) Planul Pregătirii pentru Luptă al UM în anul X imediat ar fi fost pedepsit. Pe EL îl doare în fund de pensionarii militari. Aceeași tactică o aplică și domnul Dâncu. NIMIC. Acum se ocupă de REZERVA STATULUI. Nu mai au de unde să se împrumute, nu mai au nimic de ciuruit și vin cu fel de fel de mișmaguri. Întâi pune în loc conserva ce expiră peste 3 luni, după care distribuie la Cămine de copii, bătrâni, spitale, familii nevoiașe iar dacă mai rămâne dă și la alții.

Viorel spunea...

Nr. 1. Ai perfecta dreptate. Și dumneata și moș martin numai că nu se găsește un reprezentant adevărat care să ne reprezinte în fața INSTANȚEI (Dîncu / Ciucă) separat de societatea civilă. Un lider care să nu aibă tangență cu nici o Asociație, Sindicat sau Ligă pentru că acestea sunt conduse de niște afoni. Să ne spună (dacă se ofensează careva) ce au obținut pentru pensionarii militari din 2016 și până în prezent. Fapte și nu vorbe. Stăm în stres de 6 ani, mor pensionarii pe rupte și pe ei îi doare în cur pe românește. Dacă războiul din Ucraina durează 10 ani noi îl așteptăm pe Ciucă sau Dâncu tot atât ca să rezolve situația pensiilor militare ? Chiar nu au cuvânt ? Chiar nu le este rușine de promisiunile făcute și neonorate ? Să plece atunci și să-i lase pe cei care se pricep și vor. De gargaragii suntem sătui.

Sorin spunea...

@csej
"Valoare sectoriala"?
Adică o cifra diferita de la un sector de activitate la altul? Sau o valoare de referință, aceeași pt toți, cum era acel 75 al fostului ministru Vasilescu?

Gigi spunea...

Așa este,ACTUALIZAREA este masura care trebuie luata de urgenta.Am spus de fiecare data când am avut ocazie si toata suflarea rezervista s-ar linisti.Plx 199,cu acele termene de Ani Lumina,nu mai se poate aplica datorita suspendari l.153,p0ate prima etapa.Sau....daca se repune pe rol L.153 trebuie să adăugam 3 ani la termenul din 2026 cand era prevazut în acel plx sa se faca actualizarea,adica dupa implementarea in totalitate a legii!!!
Ajutoarele,se pot acorda la toata lumea din 2011 si pana in prezent.Este un drept al nostru prevazut de lege,drept încalcat de toate guvernele de la cuplul tragico-comic,B$B,pana la cei din prezent.Dar numai să se vrea.

Huhu Rezea spunea...

GiGi
Ajutoarele la trecerea în rezervă nu se mai pot acorda decât în baza unei noi legi, lege care s-ar aplica doar în viitor. Legea nr. 284/2010 este definitiv abrogată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Șacalul a brodit-o bine, caci se stie tot la fel de bine, ca orice sinistru nou cand vine la Aparare, cand e o schimbare de vrabioare, vine cu promisiuni fantastice si bombastice ca face si drege, si se bate cu pumnul in cofragul cu ovale blege si in chiept ca el e salvatorul dăștept si dă drept si ca o sa faca la pensiile militare în jaf lucrurile paf si glaf-pilaf, dar de fapt toti fac rahatul praf, caci dupa o săptălună vezi cum la vână i se inmoaie, dupa care i se indoaie si intr-un final i se rupe in paispe milioane de rezervele militare, dar asta dupa ce intra in contact tare cu mafiile clocare de-l aranjeaza si fezandeaza dupa a lor căcărează brează sa ne-o arda-n freză! Venise el, Dancu, cu papagale si declaratii guturale cum ca-i mila de noi ca murim dă foame, si ne jelea cu lacrimi de crocodil, ca un copil, si se mai tavalea si pă jos la botos cu spumos ca atins de filoxera de nebunie, adicatelea epilepsie, ptiu, duca-se pe pustiu, iar la teveuri facea adevarate showuri cum ca el e salvatorul armatei de izmănari in fata mafiei de clocari, si iar, ptiu, drace belit care in lichituri m-ai bunghit, ca asemenea declaratiuni de iubire nici ca am mai auzit! De atunci si pana in zilele noastre l-a mai auzit cineva, candva pe undeva pe gusterul si sinistrul asta de mucava sa mai zica ceva? Apăi, și nu-ti vine sa pui laba pe-o ghioaga sa te apuci vartos de treabă pe a lor gheabă pana-i bagi in ladă?!

Brenda spunea...

Dle H dați un exemplu de actualizarea la pensia lui Oferim,cărei mă întreb dacă se face actualizarea la pensia pe legea 223. Unde ,cum rămâne cu cea în plată pe 263 cea pe care o avem în plată,,. Sau cum......

reddog spunea...

CFI
Dîncu nu Dancu.
E un ministru foarte bun.

raul spunea...

https://www.bugetul.ro/veste-uriasa-pentru-pensionari-pensia-minima-ar-putea-fi-majorata-marius-budai-o-pensie-decenta-ar-trebui-sa-fie-undeva-la-2-500-de-lei-cautam-solutii-pentru-a-putea-majora-din-acest-an/

Paul Puiu spunea...

Aplombul discursului lui Dîncu a fost temperat de tovarășii sai de partid din PSD care i-au explicat si lui despre utilitatea prevederilor OUG 59/2017 si OUG 114/2018 prin care anual se obtin din pensiile militare ale rezervistilor si in retragere bani pentru clientela lor politica si asta explica intrarea sa in pasivitate!!! Dupa ce Dîncu a inteles mecanismul prin care se obtin donațiile forțate de catre stat prin plafonarea si neactualizarea pensiilor militare acuma a intrat intr-o stare latenta de amnezie si nu va mai intreprinde nimic pana se va abroga L 223/2015 cand prin noua metoda de calcul vor mai intra cativa rezervisti si in retragerea in depresie dupa ce isi vor vedea cuantumurile nete ale pensiilor ciuntite urmarea introducerii contributivitatii!!!!

magda spunea...

Domnul Dogaru...jos palaria in materie de istorie fie ea si militara.Dar in materie de sindicate ,chiar ca e ca la cooperativa ,,munca in zadar''.De fapt,blogul asta are cert mai multe vizualizari decat scmd ,samd.Romania are 6 mitropolii in tara si 3 in afara. Sindicate ale rezervistilor,oare le mai stie cineva numarul? Va spun pe scurt...sunt mult mai multe.Si atunci,cu atatea bisericute la ce vreti sa va mai asteptati.Incercati sa adunati cotizatiile de la toate sindicatele( cunosc destepti inscrisi in mai multe sindicate desi legea....) mergand doar pe cifrele conumixcate de liderii lor.O sa vedeti de fapt cine sunt imbogatitii,indiferent de rezultatele obtinute in munca.

Huhu Rezea spunea...

@Puiu
Dîncu a fost temperat de gulerați. Crezi că pesedistii stiu cu ce se manâncă diferenta dintre cuantumul fiscalizat si cuantumul net stabilit potrvit noului art. 60?

Huhu Rezea spunea...

Brenda
Subt sute de articole pe blog despre actualizare.
Se compară cuantumul actualizat cu cel in plată si rămăne cel mai favorabil.

Brenda spunea...

Dle H,pai daca face actualizarea la pensia și-a pe 223 a întreținătorului nu cred că va fi mai mare decât ce am acum in plata ,aia pe 223 știți că acest drastic jumulită.Atunci om vedea că orice spunem noi idioții vor face ce vor ei și ce li se comanda ....de afară

Paul Puiu spunea...

Experimentul politicienilor prin taierea cu 25% a salariilor si 15% a pensiilor in 2010 a fost benefic pentru bugetul de stat si de aceea s-a recurs ulterior si plafonarea pensiilor militare!!! Nu este mai usor sa tai pensiile sau sa le plafonezi decat sa colectezi bani la buget din TVA, impozit pe profit si accize!! Plafonarea pensiilor militare si neactualizarea reprezinta o sursa financiara stabilă fara efort pe langa colectarea de catre stat a impozitelor si taxelor de la persoanele fizice si juridic, o parte dintre acestia constituind clientela politica care sponsorizează partidele politice!!! De aceea cuantumul actual al pensiilor militare nu se va majora sau reactualiza prea curand, din contra prin noua legislatie pe contributivitate pensiile militare urmarinduse de fapt doar reducerea lor pe cale legislativă printr-un mod de calcul favorabil tot bugetului de stat si fara ca rezervistii sau in retragere sa poata exercita vreo cale de atac!!!! Daca se va abroga L 223/2015 nu va mai exista nicio baza legala prin care rezervistilor sau in retragere sa le mai fie acordat cuantumul cel mai avantajos!!! Fiti siguri ca marii experti de la casele de pensii si direcțiile financiare vor lua in calcul si ca acest drept sa fie anulat legal si sa numai existe nici o astfel de schema prin care unii sa profite!!!!

Huhu Rezea spunea...

Da' , nu mai e nevoie de nicio consultare cu structurile asociative pentru reintroducerea prin OUG a fostului articol 60 din L 223/2015.
Ce, când l-au inlocuit prin OUG 59/2017 s-au consultat cu vreo organizatie de rezerviști?
Domnul Dogaru se cam pierde în amănunte și nu vede urgența și esențialul revendicărilor :
A C T U A L I Z A R E A

Huhu Rezea spunea...

Puiu
Reforma pensiilor conform PNRR exclude păstrarea în plată a cuantumului mai avantajos după recalculare. Cuantumul în plată va rămâne cuantumul recalculat.

Vali spunea...

CE MERITA ACEST USERIST IMPUTIT CA GHINEA ????CALCAT IN PICIOARE PE STRADA SI ARUNCAT IN TOMBERON ! CUM ISI PERMITE ACEST LIMBRIC SA SI BATA JOC DE OASTEA TARII ???

Paul Puiu spunea...

Huzu asta încercam sa iti explic si eu, la fel si cu actualizarea!! Nu vreau sa dezamăgesc pe nimeni, dar politica guvernantilor in ultimii 5 ani s-a dovedind a fi mai putin generoasa fata de pensiile militare ale rezervistilor si a celor in retragere!!!!! De atata timp incerc sa va fac sa înțelegeți ca nici un proiect pentru actualizarea pensiilor militare sau acordarea pensiei suplimentare sau OMM,SOSP nu va fi aprobat atat timp cat va implica un efort financiar pentru bugetul de stat!!! Crearea unei imagini nefavorabile de catre politicieni a fost scopul lor pentru ca sa poata jongla cu pensiile militare dupa bunul plac in scopul atragerii electoratului de partea lor si antipatia rezervistilor si a celor in retragere!! Politicienii stiu ca potrivit statisticilor ca pensionarii civili sunt mai multi si atrag mai multe voturi de pe seama lor decat de pe seama noastra si de aceea nu vor mai sustine cresterea pensiile militare niciodata, mai ales ca si-au atras magistratii de partea lor!!!! Sincer cred ca asa cum stagiul militar numai este obligatoriu asa se va ajunge si cu profesia de militar sau politist, adica nu va fi o profesie râvnita de multi pentru ca nu va mai prezenta avantaje din punct de vedere salarial sau pensii pentru nimeni, va deveni un serviciu obisnuit, adica un loc de munca egal cu celelalte domenii de activitate!!!!

Huhu Rezea spunea...

Actualizare nu schimbă cu nimic algoritmul de calcul al pensiilor militare, asa cum este reglementat de L 223/2015.
Recalcularea ar insemna modificarea algoritmului de calcul al bazei de calcul sau al determinării cuantumului din baza de calcul.

reddog spunea...

Prioritară este acordarea salariilor compensatorii.
Apoi actualizarea.
Împreună suntem puternici!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Vali, Ghinescowici Pacalici Mascarici de la uzeristi, cel urduros, unsuros si slinos, merita sa i-o tragem os si en gross, si calare si pe jos, si prin față si prin dos intr-o fericire până la țicnire ca sa stie foarte bine ca, atunci cand se pune o ohaia de mucava cu cineva din Harmata, automat devine o cățea in rut de amantă si bagaboantă, buna de tras pe rangă intinsa pe-o roată, de la Valadică si pana la ochincă, hap-hap-oac, sa-i sara ochii din cap, cep si step bye step ca la melc! Ce rau, sunt ca un drac, si ma mai fac cu un astfel de handicapat incuiat! Clocarilor, bagati de seamă ca si pe voi va cauta o astfel de pomana, ca prea va bagati in seama, va mananca si vă scarmănă junghiul dintre teavă si patul de armă pe unde se baga usor, fara pic de unsor si pana la cotor un ditai cosor de incarcator! Sau poate ca fiind invatati pe incarcatoare vreti ceva mai mare, ca de pilda o tevile de lansatoare de rachetoaie?!

Leo spunea...

Mai este mult până la actualizare dacă ea va mai fi vreodată ca ceea ce știam noi din vechiul art. 60 alin. 1 din L 223.
Nici nu știm dacă va mai fi o lege specială care să reglementeze pensiile militare , dară-mi-te actualizare.
NU ȘTIM NIMIC SIGUR acum , doar facem TERAPIE DE GRUP.

Huhu Rezea spunea...

Dacă nu vor mai fi pensii militare, cele care vor fi reglementate vor fi aduse la cuantumul actualizat prin calculul cu valoarea punctului de referință pentru anul 2023.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Domnul Dîncu dacă nu le are cu cuantumul fiscalizat și cuantumul stabilit conform noului art. 60, s-o întrebe pe Olguța. Sigur știe chiar dacă a afirmat că nu a avut nici o tangență cu bătaia de joc la adresa Legii nr. 223/2015. Poate să-i dea meditații, astfel îl pune pe domnul ministru pe drumul cel bun și nu va apărea în fața noastră ca un ministru mediocru și ușor de manipulat iar noi îi vom mai ierta din păcate (Olguței).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, decat deloc pensii militare actualizate sa fie, mai bine sa se treaca la cele pe civilie, ca daca eram pe Legea 263 azi aveam in jur de 2000 de lei.

Sorin spunea...

Eu cred ca toate pensiile vor fi calculate pe contributivitate. Altfel nu va putea fi închisă pe veci gura presei și a marei mase cu mana întinsă.
O soluție ar fi calculul pe contributivitate, apoi aplicarea unui indice sectorial de importanta sociala a muncii. Se aplica asa ceva în Anglia.
Pensia minima decenta de 2500 este pur comunism: de la toți după capacitate, tuturor după nevoi. Acum, azi, persoane care au muncit peste 30 de ani, cu salarii modice, au 1300-1500 lei, cu 50% mai mult decât cei care au muncit 15 ani, cu salariul minim. Ce credeți ca va alege o parte din fora de munxa: carte de munca sau munca la negru?

Liviu PO spunea...

Din nefericire suntem intr-o situatie mai proasta decat cu Orban sau Catu premieri...Acum avem un general in rezerva premier si sef de partid,dar caruia i s-a agatat deja in par functia de presedinte precum morcovul la ...Chiar daca ar vrea sa faca ceva nu poate sa faca nimic de frica sa nu piarda morcovul...Asa ca pana in 2024,adica la prezidentiale nu mai misca nimeni nimic.In eventualitatea in care va fi presedinte,poate ,poate va putea misca ceva...Dar atunci ce rost ar mai avea,pentru ca deviza intre cei de la putere e din 25 decembrie 1989.pana in prezent:SCAPA CINE POATE!!!
In ceea ce priveste cei 9.4% din pib pentru pensii la PNRR si la o actiune in judecata,pana la primul termen poti schimba cate ceva in obiect prin cereri precizatoare sau modificatoare.Nu cred ca cei de la UE nu ar intelege ca de fapt ceea ce a vrut sa spuna GHINEA e ca "suplimentarile" de la buget pentru completarea bugetului de asigurari sociale de stat sa fie in limita maxima de 9.4%.
Repet:SUPLIMENTARILE nu BUGETUL in sine...Ce-i greu de explicat?Poti drege busuiocul si in acest fel...Oare a spus cineva vorba asta:Fereste-ma DOAMNE de prosti si de nebuni,ca sa pot face voia TA?(n.r.E imposibil sa nu o fi spus cineva,dar poate ca nu a scris-o...)Daca nu si daca va place,atunci iaca-ta ca am scos si o vorba mare...Vae Victis!!!

Gigi spunea...

@H Daca ajutoarele au fost suspendat di ordinul matrozului "Petrov",tot asa guvernantii actuali pot da o lege prin care sa repare ce au stricat altii.
Bun,ai abrogat legea 284,dar cum ramâne cu perioada in care legea opera,era in vigoare,pâna la abrogarea ei,perioada in care acele ajutoare erau suspendate anual?Pâna la abrogarea legii nu au putut fi acordate,tocmai pe acest motiv ca prin OUG la fiecarui sfîrsit de an tu,guvern,suspendai pt.un singur motiv,acela de a nu le acorda!!!
De asemenea,unii au câstigat in instanta aceste drepturi,putini,multi,dar au castigat.Numai la noi se putea intampla asa ceva! Deci,ca nu se poate repare ceva ca ar fi Retroactiv,nu tine,ci numai daca este rea vointa din partea guvernantilor,sa fie t.clar!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Sorin

Aplicarea unui "indice sectorial" înseamnă "pensie specială". Englezii, evident niște nenorociți îmbuibați, au sute de scheme de pensie. Bine că i-am dat afară de la noi, din UE! 😂

Presa? Ia spuneți de către ori vedeți discursuri isterizate la adresa pensiilor "de merit" ale jurnaliștilor?

Eu nu mai merg la niciun miting. V-am ținut la curent cu toate mitingurile din ultimii ani. Am fost la toate cele din București.
Gata! M-am săturat de ipocrizia unora!

A făcut cineva cea mai buna propunere!!!!
112 miliarde e bugetul de pensii sunt 5 milioane de pensionari.
Împărțim și iese o pensie lunară de 1.866 lei.

Gata! Toți egali! Zicea omul: "ai fost ce ai fost? Bun! Ai primit salar! Acum ești pensionar! Egal cu orice alt pensionar! Mănânci tot cu o gură! 1.866 lei e suficient și ajunge la toți!"


PS - evident hoția numită Pilonul 2 ar trebui desființată altfel se mai duc 10% din cei 1.866 lei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Numai de pensii? Ne plafonam naibii! Ce sa zic, hai sa mai diversific: Ma duc azi taman la Bacania ,,Șerban'' imbracat lejer si cu pantofi sa iau paine si cartofi. La tejghea o tinerica, plină de viață si cu o strungareață criminal de șugubeață, iar eu ma indoi capră intrucat cartofii erau jos intr-o lada, gafaind si plin de ape sa-mi umplu sacosa cu cartoafe, cu capul jos si cu dondonelul in sus... Cand termin, ii zic zambind: Greu sa stai capră păscând puieți, la care ea raspunde hlizindu-se printre dinți ,,mie imi spuneți?'' Dupa ce replica si-a zis am izbucnit amandoi in ras, si i-am raspuns: Abia acum am gasit si eu cheia sa inteleg femeia cat e de greu daca stă aplecată in pozitia asta ciudata de capra, si m-am dus hohotind de ras... In spatele meu, si ca un raspuns la ce am spus, se auzea si al ei ras, in care am ghicit ca suferintele mele pentru ea reprezenta o adanca, personala si tainica placere de muiere in plina putere! Doamne, de ce nu mai am acum acei 30 de ani, ca la Bacania Serban n-aveam sa mai dau nici 5 bani, dupa ce mi-as fi pus in practică, la acea fătucă plină de viață si cu strugareață sireată, cum se poate sta si fara suferință in pozitia de tehnică de capră!

monteoru spunea...

Puiut tata nu esti in tema cu ceeace a facut"interesul national".In 2010 si dupa nu au fost scazute pensiile cu 15% fiindca CCR a zis ca este neconstitutional.Toate pensiile celor cu vechime 35 ani adica cei iesiti la pensie la varsta de55 ani aproape au fost dublate.
Au perdut cei cu vechime incompleta.
Nu toti pensionarii au beneficiat de salarii compensatorii.Citeste ordonanta 7/1998.
PNRR va face ca pensiile inclusiv ale militarilor sa fie ca valoare functie de o ipotetica contributie.Zboara puiul cu ata celor ce au pacalit armata,ordinea publica si siguranta nationala.Se intra in normalitate.Legea 223/2015 a inversat scara valorilor.Piramida a fost intoarsa cu fundul in sus.

radud spunea...

Poetul simbolist Dîncu de la M.Ap.N.să vadă cât de „simbolice” sunt atacurile cibernetice ale hackerilor rusi, când o da comanda ca să se ridice două avioane de la Kogălniceanu (mă rog, să presupunem că așa ceva e posibil …) și în birou să intre secretara ca să întrebe dacă „a cerut o cafea ?” … Cât despre „site-ul guvernului” … cine mama dracu’ are timp să piardă ca să se uite cum dorm ăia pe ei ?
Gulerele albe de la Casa de pensii i-au mirosit mediocritatea lui Dîncu și-l manipulează cum vor.
Poate asociațiile sau fundațiile ale rezerviștilor, care au apărut precum ciupercile după ploaie,având statut de utilitate publică și alocații bugetare anuale îl vor ,,lumina”pe acest simbolist.

Dan B. spunea...

Din filozofia gardianului din penitenciar:

„Se poate merge pe o singura revendicare gen acordarea ajutoarelor și salariilor compensatorii.
E o idee.”
1 mai 2022, 21:53

„Prioritară este acordarea salariilor compensatorii.
Apoi actualizarea.
Împreună suntem puternici!”
2 mai 2022, 13:06

Spuneți voi, ce părere aveți despre ideile năstrușnice ale lui reddog, metamorfozate de la o zi la alta!
N-ați vrea voi să-i propuneți schimbarea priorităților, în sensul că de actualizarea ar beneficia toți?
Sunt mulți mai puțini cei care nu au primit salariile compensatorii cuvenite.
Ulterior, poate milita și pentru salariile compensatorii.

Huhu Rezea spunea...

Din păcate, cel mai interesat să nu se întâmple nimic în domeniul pensiilor militare este chiar premierul, fost ministru al apărării, generalul cu o pensie militară de 18 500 lei.

Huhu Rezea spunea...

Gigi
Ajutoarele suspendate ar fi putut fi revendicate numai dacă Legea 284/2010 supraviețuia măcar o zi ultimei legi/ordonanțe de suspendare anuală a lor.
O acțiune de revendicare a ajutoarelor suspendate formulată în acea zi nu mai putea fi catalogată ca prematură.

Cezar spunea...

Si mares..peste
15.000....

Cezar spunea...

Cadavrul ambulant
a plecat in treinig..cu trei dungi si rupt in cour sa cumpere barabule si pita
A vazut o strungareata de vreo 18 anisori si i s.a facut a ..foote!..🤣🤣🤣🤣
Grele vremuri mai traim!
Si Putin saracutul..cu razboiul in toi..merge la cutit sa.i scoata cancerul..

Viorel spunea...

Avea dreptate un comentator în această seară la România TV / 19:20 când afirma că România nu este condusă de nimeni și că PSD-ul a greșit când a intrat la guvernare dispărând opoziția, ocazie cu care politicienii au intrat într-o letargie așteptând probabil alegerile viitoare. Nimic din punct de vedere economic, politic sau de altă natură. Vizite pe la trecerile de frontieră cu Ucraina / Moldova după care somn de voie. Ce tu salarii, pensii, locuri de muncă, etc. Nici o schimbare în bine de la începutul anului și până în prezent.

reddog spunea...

CFI

Cezar așteaptă plxul și apoi vine la Onești.
Poate ii spuneți și care e din filmarea asta.

https://www.facebook.com/1334424436570369/posts/5464808483531923/?app=fbl

Calinmihaib12 spunea...

Paul PUIU:
(11:53'/02.05.a.c.)
1..în 2011,de fapt,în 2012,pensionarii
militari = "BENEFICIARI" = cu semnul "-"(MINUS) în față ai "REVIZUIRII" pensiilor lor..RECALCULATE="băsiste"(!), AU PIERDUT..cam 20 % din PENSIA BRUTĂ "RECALCULATĂ" și REVIZUITĂ..prin
OUG. 1/2011..!(cel puțin,în cazul meu
..!);am scris "RECALCULATĂ" cu ghilime le pt. că "recalularea" pensiilor s-a făcut ILEGAL.= în baza H.G.735/2010 = abrogată prin OUG.1/2011; RECALCULAREA
LEGALĂ a PENSIILOR MILITARE=cf.Lg.119/ 2010,art.3 = TREBUIA făcută cf.art.180
,alin 1-6 = din legea 19/2000..!=pt.că ..așa a vrut GUVERNUL (sic!)= fără să fie atent, competent și ONEST la:TEXTE și IMPLICAȚIILE lor..!; ODATĂ pensiile recalculate LEGAL=așa cum am scris mai sus,urma/sau NU = REVIZUIREA din 2012, cf. OUG. 1/2011= cu PĂSTRAREA CUANTUMU LUI AVANTAJOS (aplicare ÎNTÂRZIATĂ de guvern pt.că intrase..într-o situație "imposibilă"= adică au "RECALCULAT" = ILEGAL=PENSII MILITARE cu HG.735/2010, abrogată în urma unor PROCESE CIVILE (!), [=poate erau necesare PROCESE PENALE împotriva.."făptuitorului"..în acei anii 2010-2013..!] după care au REVIZUIT = ILEGAL=acele pensii NUMITE: .."contributive",ca și cum ar fi fost recalculate practic = ceea ce DE FAPT=
PRACTIC = NU S-A ÎNTÂMPLAT(!),întrucât
REVIZUIREA din 2012 în baza art.1 din OUG.1/ 2011=ACTUALIZATĂ s-a aplicat la PENSIILE MILITARE din..dec.2010, STABI LITE,RECALCULATE și INDEXATE..în baza legii 164/2001,..și nu la pensii.."con tributive" = în urma unei"recalculări"
= FICTIVE,recalculare care trebuia făcută LEGAL și..PRACTIC: cf.art.180, al.1-6 din lg.19/2000= cu PĂSTRAREA CUANTUMULUI AVANTAJOS,..!
În legea 119/2010 scrie că pensiile recalculate al căror cuantum recalcula t e MAI MARE decât al PENSIEI MILITARE supuse "recalculării"= RĂMÂN în PLATĂ
,iar cele care cuantumul recalculat e MAI MIC:VOR RESTITUI CPS-urilor DIFERE NȚA..!(=ceea ce o DISCRIMINARE..de tratament, FĂRĂ ACOPERIRE CONSTITUȚIO NALĂ..!; nu scrie NICĂIERI că PENSIA =
un DREPT FUNDAMENTAL CONCRET (= Nu.. drept "abstract"..!) = poate fi TĂIATĂ sub CUANTUMUL..PLĂTIT la un moment dat
..!) ci,cel mult..poate fi "înghețată"
..!
Ideea că CCR.."a statuat" că NUMAI PENSIILE CONTRIBUTIVE își.."pot păstra cuantumul în plată..",iar pensiile militare...NU (sic!)= e "rezultatul" "COMENZII POLITICE"(..și nu numai..!?)
asupra judecătorilor" CCR..= care ar trebui să fie IMPARȚIALI..și ONESTI..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, sansele mele, deocamdata sunt de la 1242 lei in plata acum la 1350-maxim 1500 lei, asa ca slabe sperante!
@CeZare, ce-am avut eu in viata mea in brate, tu ti-ai rezolvat-o cu cotul in calorifer! Care ma cunoaste si stiu cine sunt si ce am facut in viata mea stiu prea bine despre ce spun! Nici daca te-ai mai naste o data nu vei vei avea sansele si succesele ce le-am avut eu in domeniul amorului! Am fotografie de profil, am stilul meu de a scrie, de a gandi si a actiona, din care rezulta foarte multe realitati sa intareasca afirmatiile mele, dar tu de ce nu ne pui o poza de profil, si nu uita ca poza actuala are cel mult 5 ani de cand mi-am facut-o, doar un par usor grizonat ce s-a schimbat de atunci si pana acum! Doamnele sa hotarasca ce si cum, daca este de criticat ceva!

mosmartin16 spunea...

Huhu,spui de Ciucă...că...ăăă...ar fi interesat de a nu-i scădea cei 18500 de lei ?! Dar io' de cand tot "trăncănesc" de principiu și nu de interesul personal ??! Am mai spus-o..pe varianta propusă de mine...a mea pensie ar scădea !! Ce rahați de oameni decid destinele noastre !! Pfuuu...scarbă !!!

Laleaua neagră spunea...

Decizia este eminamente politica și cu atâția generali în parlament problema nu poate fi rezolvata...Eu cred aici e problema tocmai acești generali de carton taraganeaza ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezare, inainte de a deschide gura despre @Iulian Mares, ai obligatia morala si militara sa-i lustruiesti cizmele, ce naiba: E Colonel de Stat Major, deci ofiter superior pe linie de comandă, si tu doar un amarat de subordonat, randaș GAZ-ist! Poate iti da si 5 zile de arest la Garnizoana pentru insubordonare si atitudine necuviincioasă de randaș!

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Cei ca Ciucă nu prea sunt interesați de actualizarea pensiilor militare, pentru că lor nu le aduce cine știe ce la cuantum. Prin actualizare câștigă doar cei cu pensii militare mici și mijlocii. De ce să mărească ei cheltuielile cu pensiile dacă nu beneficiază și ei?
De recalculare, fie în sistem militar, fie în sistem contributiv, sunt chiar speriați, pentru că s-ar putea să rămână în plată cu noul cuantum recalculat, mai mic pentru cei care nu prea au avut vechime multă.
De aceea tot spun că nu trebuie să avem așteptări de la gulerații noștri din sistemul militar.
Singurul care ar mai putea face ceva este politicul, dar nu cât timp Ciuc'al nost' este premier.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, ce sa-i explic lui @Cezar despre galantarele alea pline cu hălci din iubitele lui capre transate, ca apoi sa le boceasca decesele premature ca sa ajunga pe gratare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

-Hai, sa lasam vrăjeala-n pipirig: Se iese sau nu se iese la miting, dracului, ca doar asta-i scopul topicului!? Nu-i nici prea cald, asa ca ăi mai rablagiti sub fald sa-si ia izmenele de pe gard pe ai cracilor vatră sa nu fiti atinsi la prostată, si nu-i nici prea frig sa va faceti pe paharele de rachie mangă-covrig sa nu mai puteti merge la miting... Asadar, cu stangul pe tobă si din vorbă in vorbă, dupa ce ati mancat o cotoarbă de ciorbă, de burtă, luati calea cea mai scurtă la locul de adunare, dotati cu vuvuzele si tromboanele din dotare, sa strigati lozinci in gura mare pentru actualizarea pensiilor militare, si daca rezistati pana la sfarsit inseamna ca ati reusit de unii singuri sa va fi pacalit si amagit ca ceva ati reusit: ca nimeni sa nu va fi auzit ca ati zghierat pana ati răgușit, măi, tată, asa cum s-a intamplat mereu si de fiecare dată, ca măgarul care si-a chierdut samarul si comform retetarului Col Daogaru ca orice miting zghierat este un esec garantat! Zuccesuri la zghierături si zdrăngănituri, cât si foale de forjă in chiepturi celor predispusi la mucles-uri, neuitand ca la sfarsit o sa aveti de primit hujdula, asa cum ati primit si pana acuma!

Leo spunea...

În acest an se pare că se vor majora pensiile sub 2500 lei a doua oară.
Eu așa am înțeles de la Mariusică aseară.

Margarit Fernand spunea...

Sunt curios de unde a scos-o ”csej” pe aia cu apendicele???? Observ că unii scriu aici ce și-ar dori ei, iar alții ce visează noaptea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo, gluma-i gluma la misto, dar de data asta deciziile vin de la mUE prin PNRR, ca un drac castrat, care ne-a dat pe toti peste cap, fi-ar de dovleacul spart al acestui slinos de Ghenos! Mitingurile au fost mijloacele si mobilizarile care nu si-au atins scopurile, pentru ca au fost organizate total netintit si nepotrivit, in zile goale si searbede de duminici si sarbatori legale in locuri pustii si goale, de unde pe politicieni din somn sa nu deranjeze si scoale, sau pe intemperii nasoale... Cat despre participari cu masive mobilizari, ele nu s-au concretizat, caci nici actiunile nici nu s-au mediatizat, si este foarte stiuta cauza ca a bucurestenilor baza e cea mai putin participativa din vina de lipsa de initiativa, de prea multa lene si prea multa bere cu cate o muiere la proțap, care rezervistilor in Bucuresti le-au venit de hac si le-au dat vietile personale peste cap!!! Oricum, exista un ordin strict secretizat ca la pensiile militare sa ne fi blocat si in situatia asta sa ne fi terminat si eternizat!

Radumami spunea...

Un ministru cu adevărat preocupat de soarta razboilui si cresterea pensiilor mici ale rezervistilor. Asta-i solutia prin care se face dreptate .

https://youtu.be/CK5go2DiZVY

@ CFI

Mai incearca o scrisoare sau cere o audienta si la madam Beiden-easa poate pică ceva.
Dacă - spui că esti un rezervist mai oropsit decat cel mai amărât refugiat , poate ,poate trimite soțul ceva fonduri.........

reddog spunea...

Rambo
Unde a dus mutu iapa și capra?

nr. 1 spunea...

Cu privire la fumigenele aruncate ca pensiile militare vor scadea anul acesta cu peste 40%. Tot ce se poate insa oficialii(nu fumangiii) s-au referit in mai multe ocazii privind pensiile speciale incluzand intre acestea si pensiile militare, in baza unor Decizii ale CCR nu pe vorbe , una dintre Decizii ale CCR la nr. crt. 118 spune ! .....in cazul pensiilor militare nu exista componenta contributiva , intregul cuantum al pensiie speciale se plateste de la bugetul de stat! ) Citit tot art 118 si veti vedea si ce este cu integrarea acestor pensii in sistemul general de pensii......reformarea sistemului de pensii fundamentata pe ratiuni obiective si anume contextul economic si corecatrea inegalitatilor existente intre diferitele sisteme de pensii....! Avand in vederea aceste coniderente , Curtea de la Strasbourg a considerat ca masurile respective(luate in 2010 )criticate de reclamanti nu i-au determinat pe acestia sa suporte o sarcina disproportionala si excesiva, incompatibila cu dreptul de proprietatesi nu au fost in mod nejustificat discriminati in raport cu alti pensionari! .De aceea e bine stimati camarazi sa nu umblati dupa gulgute , sa cititi cu atentie Deciziile CCR care fac trimitere cand e cazul la jurisprudente al CEDO , acestea conteaza si boxeaza nu postari ale unora sau altora care habar nu au ce inseamna o lege, un text juridic de interpretat.! S-a vorbit si de RECALIBRAREA pensiilor militare care posibil sa fie facuta prin trim 4/2022 ori trim 1/2023 ori prin impozit progresiv ( un 40-50 % la pensiile peste 10.000 lei nu cred ca va fi mai mare ceea ce conduce evident la scaderea cu 40-50% a acestora), un 30% (total deci cu cei 10% actuali)la pensiile peste 7000 lei, un 15-20% la pensiile peste 4000 lei, restul ramanand cu cotele actuale , e o varianta fezabila similara celor practicate in statele NATO occidentale. O alta varianta este plafonarea pe grade si functii, oricum ce e acum se pare ca de la 1 ianuarie 2023 va intra in legende.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Radumamii, in mare taina i-am trimis si Onorabilului o dovada ca ma tin de o astfel de treaba, si fac o paranteza ca toate in limba engleza, deci nu-i de saga cu ce trimit si fac sa le vin clocarilor si politicienilor de hac! Am peste 15 trimiteri exprese la diferite si internationale adrese, ultimile, Radumamii, fiind catre trei mari directori ai Bancii Internationale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Radumamii, Vasile Dânsu s-a dus ca furunculu' la TV sa ia cina sa-si potriveasca pe teava digestivă bășâna, sa n-o mai regleze cu mâna, nu sa dezbata cu celeritate ceva pentru a pensiilor militare dreptate, caci intrand in clocarime si dobitocime a calcat inter-un jmecher scuipat care l-a deocheat, ochii si gura i le-au astupat si promisiunile i le-au sters din cap!

Gigi spunea...

Un bun prieten care nu mai este,spunea din tot sufletului lui cu diferite ocazii:"Măi fratilor,politicienii ăștia nu stiu de rușine,neamurile proaste se educa cu parul,ei sunt interesati numai de buzunarul lor si acolitilor lor....etc"

Toti vorbesc și recunosc prapastia ce s-a cascat intre pensii,intre pensionarii militari iesiti in perioade diferite si pe legi diferite.Au inghetat de cca 5 ani,numai la noi,pensiile militare,nici macar indexarea anuala nu se respecta.

Și asta datorita celor cu pensii f.mari.Se mimeaza Plx-uri cu termene de 5-6-7 ani,tocmai de a ne adormi,de a ne da sperante.Ce e curios este faptul ca unii pun botul la tot ce ne mint acesti indivizi.

Daca se facea actualizarea de când s-a inceput implementarea etapizata a L.153,acum totul era OK,bugetul suporta mai usor impactul,decat acum.Dar o minte de idioti a decis asa,sa se faca in 2023,sau "La anul si la multi ani"!

Gigi spunea...

@Catalin,spunea mai sus ca ce buni ar fi acum un Eminescu,un Caragiale,asa este,dar,din fericire,avem si azi destui de Eminescu,Caragiale,chiar si aici😀

Alexandru spunea...

Daca nu-mi mărește pensia militară, sa se ducă dracului toți. Plec, decât să lupt ptr nenorociții ăștia! Cu ce să-mi trăiască familia!!?? Ne-au prins vremuri grele, cu cea mai proastă și hoață, clasă politică din ultimii 33 de ani. Parlamentari contrabandiști și hoți la drumul mare, trădători de țară și popor

Arfy spunea...

Cătălin, da, vor fi pentru că răul cel mare din sistemul militar activ și pensionar a fost produs de psd, partid aflat la putere mai mult de 26 de ani! Sunt la putere? De ce nu corectează? Pentru că nu-i interesează!

reddog spunea...

Rambo
E Corsar nu pirat.
Ceilalți poate regreta fapta.
Și se gândesc la următoarea.

Paul Puiu spunea...

PSDistii sint groparii pensiilor militare care au initiat permanent proiectele de suprimare a lor avand la comisii permanent pe marele deputat Solomon Adrian din Vaslui care a impedicat toate plx-utile favorabile care au fost initiate sau elaborate dealungul vremii!!!!

Arfy spunea...

Rambo, repet? De ce nu au reparat sau nu repară!?! Sau te faci ca nu înțelegi! Sunt la putere! Dacă vezi că barca îți ia apă ce faci? Aprinzi o țigară și aștepți să te scufunzi!

Gigi spunea...

Cineva,nu mai retin cine,unde și când,ne spunea recent la tembeleviziune,că s-a depașit 50% dim PIB în ce priveste împrumutul.Asta spune multe,nu numai cum a fost gestionata țara de guvernele ce s-au succedat la la guv.de-a lungul a 30+ ani,ci.....și cum stam din punct de vedere economic.Adica,mai pe scurt,cum stam cu industria,agricultura,servicii etc.Atunci,de unde cresteri de pensii? Pai foarte simplu de banuit,din împrumuturi.Unde ne îndreptam? Tinând cont si de acel program incheiat ei aprobat de UE la propunerea marilor ilustri guvernanti de la noi,program ce se întinde pe 50 de ani de acum înainte in care in mod fortat si eronat sunt incluse si pensiile noastre,va dati seama ce va fi pe viitor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, frate, comfirm cele afirmate ca datoria externa s-a dus foarte sus in pipirig la 50% din PIB!

Viorel spunea...

Gigi. În sărăcie ne-a adus Guvernele Orban-Cîțu și acum continua Ciucă. Acel cineva de la Tv. a repetat ce a spus astăzi reprezentantul BNR precum că datoria externă a României a depășit 50% din PIB, ROBOR-ul a depășit 5%, că țara se duce spre DEZASTRU și că vom ajunge mai rău decât Grecia în 2009-2010, etc. Ei și-au vândut insule (și noi, Insula Mare a Brăilei), mai urmau să vândă Colosul din Rodos. Noroc cu Germania lui Merkel care i-a salvat. Pe noi ne salvează badea Cîrțan când se întoarce de la Roma. Nimic nu se mai produce în țara aceasta decât haos, furturi, crime, sinucideri și violuri. Dorm în pace (florile zâmbesc la geam, mama cozonaci ne face), dormiți în pace.

Calinmihaib12 spunea...

Viorele:
..șezi blând.., nu..numai "guvernele marionetă" ale CELOR care au luat PUTEREA(?),..pe care le amintești,ci..
TOATE GUVERNELE de după..cel puțin.. 1980 (sic!)au făcut..TOTUL..pentru.. PROSPERITATEA "clientelei" proprii,cu prețul..SĂRĂCIEI=atâta cât există (sic !) ea..,cuantificabilă..!
Am scris "1980",pt. că "nebunia".. socială= cu tot ce a urmat are,printre altele,drept CAUZE: și ambiția..de-a dreptul nebună a lui tovu' C. de a plăti datoriile în valută ale ROMÂNIEI , în timp ce în țară risipea EFORTUL, valuta și leii pe "investiții faraoni ce" (în detrimentul..investițiilor cu adevărat UTILE și a nivelului de trai al populației..=care a fost=cel putin "neglijat" și "mascat" prin niște salarii si pensii..inflaționiste).
Iar după 1989: "aventurierii" politi co-financiari: printre alte fapte,au.. "anesteziat" populația.. cu DOZE MICI de "anestezice..",atât..cât să nu O doară prea tare..din cauza..a cea ce simțea/sau NU în urma "tratamentului." aplicat ȚĂRII și populatiei..de atunci și până în prezent.., și=cu mare probabilitate (99,99 % = cât aș vrea să greșesc..!),va continua și în viitorul= complet INCERT..,mai ales în contextul actual..din proximitatea noastră..din orice punct cardinal..!