Un produs Blogger.

duminică, mai 15, 2022

Ungaria a ales președinte un femeie, Katalin Novák

30 comments

 Spre deosebire de România, Ungaria este o republică parlamentară cu un șef de guvern (primul ministru), care are putere executivă și un șef de stat (președintele), ale cărui puteri sunt în principal de reprezentare.

Președintele țării este ales de Parlamentul Ungariei, nu prin vot direct de către unguri. Pentru prima dată în istoria de republică parlamentară a Ungariei, al 6-lea președinte maghiar este o femeie, un femeie, cum ar traduce ungurii în română.

Katalin Novák este  avocată și economistă, a studiat la Szeged, în Franță și Germania, a trăit în SUA, Franța și Germania, are 3 copii și este reprezentantă a partidului Fides al lui Orban.

Are declarații mai democratice decât Victor Orban. A și declarat că nu va fi o marionetă a lui Orban și este percepută a fi mai categorică decât Orban  împotriva agresiunii Rusiei în Ucraina. 

Ungaria nu este neutră ci de partea victimelor agresiunii, ea își îndeplinește obligațiile se stat UE și NATO, a subliniat Katalin în discursul său. Ungaria "va refuza întotdeauna orice ambiţie de refacere a Uniunii Sovietice"

Ar fi bine dacă și politicienii noștri s-ar inspira din povețele date de noul președinte al Ungariei:

''Să ne păstrăm şi să ne protejăm mândria naţională şi să ne asigurăm că mândria naţională nu se transformă în aroganţă naţională, dar nici în laşitate globalistă''

"Ungaria nu va fi de acord cu decizii care cer ungurilor sacrificii mai mari decât durerea pe care ar provoca-o Rusiei"

Eva Katalin Novak s-a oferit mediator pentru reluarea negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina.


30 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oricat de bine s-ar stradui sa ciripoiasca o vorba europeneasca, tot trebuie sa scape cate ceva cu ura tipic honvezească, dar parca nu-i asa de capiata la turban ca revanșardul ăla de Plăvan Organ, prim sinistru rusofon si diliman! Ca bunaciune, nu-i o uraciune, doar cu conditie, una, sa nu deschidă gura, ca ori ii scapa porumbelul din chingi, ori o papa bun cu tot cu fulgi, scheunând aman, aman cu chicioarele pe tavane lozinci balșoi cu ioi, ioi, ioi, bre, ca tari ghini mai e!

Mitica spunea...

Păi, până la urmă... E femeie sau nu??? 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ ,, președinte un femeie🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

@Mitică
Păi d-ta nu știi că limba maghiară este defectivă de gen?
Unguroaica spune:
L-am bătut la cap pe fi-mea până am obosit.

Gigi spunea...

Are domnule,are tot ce-i trebuie! E inaltă,frumoasă,......,și seara 22adevreme acasă,are de toate,sper sa nu fie o "Viorică" deghizată!

anonim spunea...

@Mitica....(de la miticii din sud)
Voi miticii habar nu aveti sa declinati in "unghiureasca"...un femeie,doi femei

Huhurezea intelege el la mine,toti...
Ioi Istenem!! (nu mai schimba la mine, caracterele la tastatura ca e lene si e multa complicat)

anonim spunea...

"...până am obosit."= pana obosit la mine

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eduard Novak, un prostanac si sinistrul moghiorom al Sportului s-a aratat dat dalacului, ca l-a pus moderatorul de la B1 tv sa recite cateva randuri din Imnul National si el a refuzat zambind larg ca o gura de canal, zicand ca un papagal Ara: ,,da, da''... si nimic altceva, apoi cautand sa schimbe discutia, deci o publica sfidare la insemnele nationale ca sa vada toti romanii de pe aceste canale ca etnia nu da pe Imnul National nici doua parale! Sa ne mai mire de ce s-a cantat imnul tinutului secuiesc intr-un cadru sportiv si sarbatoresc? Sau sa credem cumva honved-hoanga ca nu el a pus la cale sa se latre cu zoaie acest cantec de haimanale cand el insusi se afla printre slavitorii de astfel de osanale anti nationale? Bă, ej nebun? Aferim, aferim belerim pulerim, dar in ce tara traim, sau poate el crede ca Romania e un imens țintirim si noi suntem cu totii morti, si ca nu putem sa le-o tragem la mufa de la robineți si prin chiloti!?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo, ti-am pamfletat un raspuns sucar, dar probabil ca raspunsul referitor la cum fac fomeile de felinar cand urca la deal un mărfar a cam sarit capra si Onorabilul a taiat buruienile cu sapa!

Burebista spunea...

Nu credeam vreodată ca o să o regret pe doamna Viorica Dancila... Restul e poveste..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, ai zis corect sa nu puneam pe tambal batista si eu te indreptațesc, la randu-mi, si eu spunandu-mi ca daca era Madamme Dancila nu facea ce a facut spanzuratul lacom, Muilă, sa franeze Romania ani de zile, sa umple strazile imbracat în ja(r)ca rosie cu bestiile liberal useriste, sa bage peste tot strambe mugind bovin ,,PEEE SEEE DEEE, PEEE SEEE DEEE'' si sa-si bage labele jegoase in Justitie, vazandu-se acum rezultatele nefaste sa ne aduca dement pe toti in faliment cu niste guvernari cavernoase, oneroase, mafiote si idioate, aplicand in pandemie masuri de o idiotenie si isterie vis a vis de o nebunie dilie si intervenind in actele de guvernare pana a adus Romania in ruinare, si de asta azi tace ca râtanul in papusoaie si ca țobolanul in gonoaie, stiind ca actiunile sale au pus Romania pe năsălie, fir-ar sa fie, mai ales cu acel blestemat de betiv drogat si daramat de Câlțos, un coltos jegos si urduros, care le-a facut pe toate pe dos de si-a dat guvernarea jos... Da, mai bine de 1000 de ori eram cu madamme Dancilă Veorica, si poate ca azi alta viata mai bună aveam! Inca o data s-a demonstrat ca, orice venetic strain de neamul nostru de dac, asa cum e la Mangalia, Brasov, Cimisoara si mai in toata tara, cum e cu madamme Clotilde in Bucale, unde sectorul 1 se scalda-n țobolani si gunoaie, alesi de romanistanii dusi cu pluta pe Bistrita si buni de internat la Balaceanca, au ruinat Țării vatra cu multa dusmanie si ură pe natia noastra strabună! Da, bre, ca asta e!

reddog spunea...

Dl Băsescu era un bun președinte acum.
Era get beget din Basarabi, Constanta.
Nu degeaba i se spune Corsarul Invincibil.
Semper Fidelis!

Huhu Rezea spunea...

redd
Il așteaptă colegii tăi la Periprava.

reddog spunea...

Huhu
La un șpriț așa de vara eventual. 😁
Sau poate la Chilia-n port. 🛫⚓🥩🍺🥃

M spunea...

@reddog

"Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pușca în pat si de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost ca erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei și deodată și-au dat seama că le trebuie pensii speciale”
, a spus Traian Băsescu în 2018.

Nu mai în considerare multele minciuni spuse, comportamentul de bișnițar de duzină, bețivăneala, aducerea amantei la conducerea țării, turnătoria la Securitate etc.

Pentru mine băsescu (cu literă mică scris, la fel cum se scrie "vierme" sau "șobolan") este un personaj de vomă, un slugoi pro-rus personajul cel mai infect so mai detestabil din politică românească.

Stau, cum spuneam, pe malul râului și aștept să treacă hoitul lui băsescu pe apă în jos! Se pare că nu mai am mult de așteptat!
Că intră sau nu la pușcărie îmi e perfect egal. Sper ca purcica să intre la pârnaie și băsescu să își trăiască ultimile zile din viața lui mizerabilă cu gândul că și-a băgat în copil în pușcărie!

ifrim spunea...

@M.Deja trebuie să te trezești de dimineață să prinzi loc pe malul râului!

reddog spunea...

Ușurel sa nu vi se spargă vreo vena. 😁
M poate a dormit cu tulumba in pat.

Cezar spunea...

Haaa....
Trece hoitul lu Petrov ??
Pe care riu..spre care puscarie?
Si trebuie sa.l urmeze si porkul de Oprescu..suparat ca l.a tradat amanta costisitoare
Faceti..loc baa..ca pute al drakului....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Petrov Băsănău Lichea, in mandatele sale de belea adversarii la puscarie ii baga la comanda sa, ca asa isi dorea, panarama, dupa care se hăhăia, ca pulpa nebuna cand vede hula despicată, știrbă si crețos împerucată, iar acum ranjește mânjeste si mârlănește ca toata viata, prietenii familia si viitorul sunt vraiște si in coada de pește că justitia pe toate si pe toti ii casapeste, chiar acea Justitie distrusa de ambitiile sale de a-si baga la bulau grupurile adversare, reusind prin performantele nociv personale sa-si bage tot anturajul in procese penale si la inchisoare! Daca era bun, daca era corect si destept in cele doua mandate, de ce acum este anchetat cu atata ferocitate si dat de peste tot deoparte, n-are garzi personale sa-l apere si locuinta de la stat pentru meritul de a fi fost sef de stat? De ce amanta, Mooe Woodrea, a primit ani grei de inchisoare, ca si toti prietenii care i se duc acolo incatusati intre fiare si fiica-sa mai are un termen usor pana sa intre la bulau la Targșor? De ce i se zice Petrov si ca e cel mai nenorocit turnator? Chiar asa, degeaba, i s-a pus patalamaua ca a fost licheaua care a vandut Flota?! De ce Constantinescu si Iliescu nu fac drumuri din institutie in institutie sa dea cu subsemnatul pentru coruptie, si el a batatorit trotuarele si drumurile cu cercetarile de i s-au tocit talpile? Cei buni stau linistiti la pensie si fara probleme, iar el zilnic se screme cu juristii si avocatii sa caute cai si solutii de salvare din dificilele situatii pe care singur si le-a creat ca legile si Constitutia le-a incalcat, ca un dictator abuziv ca o rangă de articulat si vesnic mangă de beat! Nici macar dictatorii sovietici, toti la un loc, n-au reusit sa bea cat a baut ca un porc acest șarlatan dobitoc si escroc!

Gigi spunea...

Auzi,"corsarul invincibil"😀
Asa este,ai dreptate,@reddog,era invincibil in trei domenii,chiar patru,nu le spun eu acuma,las cititorii,comentatorii sa le decopere:
1.
2.
3.
4.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Șoric Opărescu, cand a inceput sa-i scada vâna si sa-i tremure mâna la operat cadavre scoase de la macerat si spagile mai rar la amantă de carat, sa gandit si s-a bagat in politica de rachat, stiind ca de acolo spagile vin mai usor pe trambulina contractelor, caci amanta de sub plapomă, avida de pomană, nu se tine doar cu zamă chioară de dulamă, si aia la varsta si viata lui zburdalnica fiind mai mult o insignifiantă trihirică pricăjită de furnică, ci si cu imense bucurii cu bijuterii, masini luxoase, haine făloase si mai ales ca adora sa aiba portofelul doldora! Acum sta fugar ca un talhar cine stie pe la ce hotar, si daca n-ar fi avut salariu cacalau cate pensii intr-un an iau eu, plus acele spăgulițe de fițe, care adunate la un loc gramada puteau hrani o armată de amante, frate, una dupa alta si noapte de noapte, de ar fi fost macar un strașnic armasar... Lacomia l-a scos din balamale ca pe orice bombardier hadale din cele mai jegoase mahalale din Bucale, si a dat cinstea la o parte umplandu-se de toata rusinea, dar sa dea Dumnezeu sa treaca peste toate, amin si aleluia, ca pe nimeni nu-l bucura necazurile altuia!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Vorbești cu păcat despre doctorul Oprescu!
Lasă-i să vorbească pe cei cărora le-a salvat viața. Cine nu dă un ban medicului salvator? Dacă a luat mită în calitate de primar își merită soarta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, lui Dr Oprescu, care nu-i orice icsulescu perpulescu, i-am criticat doar lacomia de a intra in politica de streche, crezand ca o sa se imbogateasca fara ca medic sa mai presteze, in res,t si ca medic, ii dau nota 10! Un medic isi merita spaga, daca si medicul isi pastreaza măsura fara a impune sume aiurea! Eu ma rog sa nu-si ispaseasca pedeapsa, prea exagerata si politic, de fapt, data!

M spunea...

@reddog

Vezi domnule? Asta e mizeria specifică băsiștilor: eu îl înjur pe băsescu, dumneata mă înjuri pe mine! 😁 Pentru că ai capul între bucile lui băsescu și te identifici cu el!
Pentru comentarii de tipul celui făcut de dumneata promit că după ce crapă javra ordinară mă duc să mă piș pe mormântul lui (fac poze și le trimit lui Huhu drept dovadă că am să mă țin de cuvânt!)

Scursura de băsescu are fani asemenea lui confirmând zicala: spune-mi cu cine te aduni că să îți spun cine ești!

PS - niciodată nu l-am înjurat pe băsescu "din senin". Mereu am comentat doar când un fan al lui făcea spume ridicându-l în slăvi pe nemernic!

anonim spunea...

Ahaaa deci mita e "pe caprarii"
Daca a luat spaga ,ca medic e ok! Daca a luat ca primar sa infunde puscaria...he,he
Dar de unde stii ca nu a dat case unor amarasteni contra spaga si deci e ok si in cazul asta ca le-a salvat viata.
....iar ca medic nu stim cati a salvat dar nu stim nici cati a omorat pe baza de malpraxis,sau daca operatiile erau absolut necesare.
In concluzie: "operatie reusita,pacientul mort,doctorul cu banii"
PS Pun pariu ca vila din Viena nu e luata cu banii din spaga de primar dar sigur e luata cu banii din spaga de doctor.
Si de fapt ce-l recomanda pe Oprescu?
Ca a fost medicul personal al lui Iliescu si pe baza asta taia el si spanzura tot ce vroia in sistemul sanitar al RO(pt ca avea influenta)
Cine a fost tac-su nu mai spun ca se supara Huhu pe mine.E foarte sensibil daca ma iau de fostii lui comandanti

Stelian P. spunea...

@M
Sunteti sigur ca javra ordinara crapa inaintea dvs.? Cine doreste moartea altcuiva....In alta ordine de idei nu inteleg dece ignorati regulile limbii romane sau nu stiti cum se scriu numele PROPRII? Prea multa ura face rau la inima.

M spunea...

În România mita (și nu numai) a fost mereu "pe căprării"
Dacă fraudează un psd-ist alegerile - imediat e arestat. Dacă fraudează Clotilde de la usr nu se întâmplă nimic!
Dacă plagiază Ponta, Ciucă, Mucă.... comisii peste comisii. Dacă plagiază Kovesi nu e nici o problemă.... "micuța nu a furat prea mult"
Dacă mângâie un copil un dobitoc ordinar de polițist demisii peste demisii și ani grei de pușcărie. Dacă un profesor lasă gravidă o elevă.... "lăsați... domnul dascăl era băiat bun!"
Dacă OLAF sesizează o problemă cu banii la Teleorman - DNA face criză. Dacă tot OLAF arată că Barna de la usr a ciordit banii de la handicapați.... "lăsați... domnul e cu Justiția, e băiat bun!"

Oprescu a făcut Pasajul Basarab! Să îmi arate și Clotilde ce a făcut!

Leo spunea...

Am auzit că Flavius gongăne bine pe engleză și mai ales pe unde trebuie...
BRAVO Flavius , bine le mai faci.

reddog spunea...

Leo
Acum au succes aia care scriu in ucraineană.
Daca Anilu ii da un ordin scurt in trei zile învață limba ucraineană.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, goangăne cu perverse in stil hacana de Tg Ocna!
@Reddog, mă rog, ha, ha, ha...cam ai dreptate, frate!

M spunea...

@Stelian P

Am mai spus că dacă am să crăp eu înaintea lui băsescu atunci asta e! Am să mă piș pe el într-o altă viață.

Despre limba română nu văd de ce comentați! Sunteți plin de tupeu!

Ați auzit de ă, ș, ț?

Ce mama dracului sunt alea "nume proprii"? Toate numele sunt proprii!

Marele cunoscător al limbii române confundă cu "substantivele proprii".

Hai, las-o baltă. (Da! Așa se scrie "las-o") 😂

Să îți explic totuși că dacă citești poate începi să înveți!

Substantivele proprii denumesc obiecte de același fel pentru a le deosebi de celelalte și se scriu cu majusculă, indiferent de locul pe care îl ocupă în propoziție.

Cum băsescu este un jeg atât de mare numele lui nu trebuie deosebit, pentru că altul ca el nu există! Deci îl voi scrie cu literă mică la fel cum scriu de exemplu "rahat"! Clar?