Un produs Blogger.

miercuri, iunie 07, 2023

Un urs se plimbă în voie pe drumul 730, Dâmbovicioara-Ciocanu-Șirnea

22 comments

 Este un drum turistic foarte frecventat de cei care vizitează Cheile și Peștera Dîmbovicioara și se îndreaptă spre Șirnea, Bran, Brașov.

Nu este prea plăcut ca la orele 20-22,00 să te întâlnești pe drumul îngust din com CIOCANU, județul Argeș, cu ditai ursul.

Nici localnicii nu se simt în siguranță cu asemenea vizitatori sălbatici. Ințeleg că daunele provocate până în prezent de ursul nărăvit să scotocească prin curțile localnicilor nu au impresionat autoritățile locale. Așteaptă să se producă vreo tragedie?






22 de comentarii:

Cătălin spunea...

POATE AUDE ŞI GUVERNUL CC (CIUCĂ/ CIOLACU): https://www.zf.ro/opinii/guvernul-noul-vrea-deblocheze-piata-imobiliara-vanzarile-credite-21923206

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Joacă ursule mai bine ca-ti dau paine cu masline, fiindcă iarba nu-ti convine, ca guvernul, bata-l focul, vă dă liber din ocoale sa lasati casele goale de potoale si animale, speriindu-i pe țărani in bătături si ravasind prin cotețe si culturi, treaba fiind cam nașparlie ca de impuscat nici vorba sa mai fie sa nu intre amaratii in puscarie! Cu un ministru habarnist si ghyongor dintr-un neam prost, daca vrei sa-l iei la rost ca nu da o ordonanță pro non cost de eutanasiere prin padurari si sefi de post, sar ai lui cu gura mare si incep sa zbiere tare ca vor iesi din guvernare, miza fiind se pare ca au sefi destui pe la Ocoale ce-i aprovizioneaza cu potoale din friptane si pastrame din aceste animale, iar calibrarea si limitarea efectivelor ursilor ar insemna si golirea oalelor si blidelor de hălcile bunăciunilor!

csej spunea...

Unii au prins pe Doamne,Doamne de picior si tin cu dintii sa nu se modifice nimic.
Dacă în sistemul public de pensii se acționează pentru ca la muncă egala sa fie pensie egala de Ce in MApN nu se poate ca la functie egala,grad egal,vechime egala sa corespundă pensie egala?
Un ticălos zicea cu ceva timp in urma ca sa ramana fiecare cu ce are acum.Parsivul îi cade bine ca are pensie dubla comparativ cu simulacrul lui care a avut neșansa să primească sporurile acordate cu mărinimie de Oprea Celor ce erau in activitate după anul 2010.
Numai un mod de calcul al pensiei similar celui din sistemul public asigura ca la muncă egala sa fie pensie egala.
Tulumbare accept ca pompasii sa aiba pensii mari dar diferența între voi trebuie sa fie data de functie,grad,vechime si nu de data pensionarii.Pricepi ce spun?De ce diferența dintre tine si omologul tau sa fie data de sporuri?Iti repet.OMOLOG.
Același lucru e valabil si pentru comisar si nu numai.
Pensie fără sporuri.Sporuri acordate functie de grupa de munca.Pensie calculată pentru toata activitatea nu pentru 6-12 luni.



raul spunea...

Asa se intampla intr-o tara ,in care animalele au ajuns mai importante decat oamenii!Se plimba libere pe strazi si noi stam in casele noastre dupa ro -alerturi !Ca asa vrea UE ,ca asa vor ONG-urile lui peste!Dar ,in ma-sa ONG-urile alea de ce nu vor ca OAMENII sa traiasca bine???Scarba imensa de vremurile de vremurile pe care le traim!

mosmartin16 spunea...

Două mențiuni : 1. Eliminarea inechităților se va realiza prin recalculare ! Restu's...doar paleative ! Iar recalcularea va veni cât de curând, cât nici nu se așteaptă unii care...n-o așteaptă !🤣 2. Dacă vă întâlniți cu ursu'...nu vă impacientați, e ..."văru'- miu" !🤣 Seară faină, tuturor !

Viorel spunea...

Moșmarti 16. După dimensiuni, ursul arată cam tânăr, deci, ori este vreun copil ori vreun nepot de-al dumneavoastră. Cât despre recalculare, văd că va inspirit comentariul meu. Ce ne facem cu variantele dv. Cred că le băgăm la loto.

mosmartin16 spunea...

Bre Viurel, chiar dacă nu prea înțelegi tu ...io tot te ajut bre : variantele pe care le-am prezentat eu și care sunt doar unele dintre altele posibile...sunt tot despre recalculare bre ! Of, greu mai înțelegi ! Hai că-ți "desenez" puțin : a recalcula = a calcula din nou ! Cum ?! După un alt algoritm, care s-o nimeri a fi stabilit, bre ! Hai că pierd vremea cu tine ! Paaa...

Catana spunea...

Telefonul bata-l vina."parsivului"."similarul in loc de simulacrul".
Merge si recalcularea doar ca stăpânii uneltelor au grija de Ciuca.Cand Ciuca va fi matrasit din fruntea liberalilor se vor recalcula pensiile militare.
Supra impozitarea cu 30% a pensiilor de peste 6789 lei nu se va aplica fiindca Ciolacu va "uita" de ea.

ifrim spunea...

Nu intrați în panică e moș Martinu' nost ,cauta adepți pentru contributivitate și e blând!Devine agresiv cu neterminații!

Jhony spunea...

Lucrul acesta se întâmplă și la Buzău. Nu știu ce așteaptă autoritatile,poate o tragedie!

mosmartin16 spunea...

Ifrime, dacă se face recalculare pe contributivitate, iar la pensia rezultată pe puncte ( singurul drept garantat - o spune CCR ) ți se adaugă un supliment bugetar consistent în functie de vechimea ca militar...tot "faci pe tine" de frica, contributivității ?!🤣🤣 Și ca să pricepi ce e aia logică...una e ați spune părerea despre ceva și alta e a ți-o dori ! Aici ești tu "repetent" !🤣

Relu spunea...

Poate ii mananca pe aia care se dau cu biclele pe acolo, ca pe la Ciocanu erau niste trasee de mtb. Sau poate e alt Ciocanu.
@ifrim: :))

akord 75 spunea...

@Raul &CO
ca tot veni vorba despre _UE si alte "alea" Cei care aveti masini cam toti, cititi si asta.Se merita ca e pe baza de "atac la buzunar" Probabil ca deja o sa incepeti sa va intrebati de ce se termina benzina/motorina asa repede

https://www.national.ro/social/de-la-1-iunie-biocombustibilul-devine-obligatoriu-in-romania-acesta-majoreaza-consumul-de-carburant-794631.html

akord 75 spunea...

@mos martin
Pierzi cam prea mult "vremea" cu unii.Chiar merita ?Ca viata-i scurta,iar mama tampitilor e tot timpul gravida....

benji spunea...

Treaba cu urşii nu mai este în curtea guvernului de când un poliţist a împuşcat un urs in Sibiu (vai de el şi familia lui ce au păţit). Nici o autoritate locală sau naţională nu riscă să intre în gura presei sau ONG-urilor. Viaţa profesională sau politică a oricui este ca şi terminată dacă se ating de un urs. Mai uşor scapă dacă îşi vând sufletul şi fecioarele lui Putin. Până nu este mâncată o jurnalistă sau un ong-ist, nu se va întâmpla nimic, sătenii nu contează.

akord 75 spunea...

Parerea mea e ca omul se extinde peste habitatul ursilor si nicidecum invers.
Doar se stie ca "omul" este cel mai lacom "animal"
Pana si pe bloguri e vizibil cu prisosinta,deci tineti minte ce spun capro-verzele,"inteleptii militaro-civili" de mucava iar eu sunt de aceeasi parere.
"𝐌𝐮𝐥𝐭𝐮𝐦𝐢𝐭𝐢-𝐯𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐞 𝐚𝐦 𝐞𝐮"

mosmartin16 spunea...

Cred că ai dreptate Acord ! Mulțam' fain pentru sfat !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum, in noua guvernare deja pe drum, cu rabdare si tutun, ursul o sa aiba multa treaba sa-i bage cu cate o labă, făcută in grabă, pe useristi si lăbărali la grămadă sub cioata de coadă de sub noadă, ca o pedeapsă pentru guvernarea năroadă! Dă-le-o bine la ocarine, moș Martine, zguduind cu labele si coatele in toate caloriferele, ca sa indrepti neajunsurile si neregulile cu satanele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Batjocorind si terfelind, deloc blând, saracii flămânzi si napastuiti, unii nămiți troglodiți pe umerii lor s-au vazut in politica oportunistă suiti! Din pacate, politica asta de idioti scrântiți e cantată si pe aici:
libertatea.ro/stiri/20-de-ani-de-discursuri-impotriva-asistatilor-social-un-student-roman-la-cambridge-a-cercetat-cine-sunt-politicienii-si-partidele-care-au-atacat-oamenii-vulnerabili-ca-sa-mobilizeze-4563347?utm_campaign=article&utm_medium=push&utm_source=browser&utm_term=cde-onesignal-fresh-articles-weekday-820

akord 75 spunea...

Mai nou merg si la mall,la AFI, nu ca la voi Hurzicatule (kissule zis si "bibicu")
Voi doar ii tineati in lant legati de caruta cu coviltir.Si cate un "dans" pe carbuni incinsi...ca deh,cica erati "civilizati"
PS Un sfat Vezi ca "intaiul agronom al tarii" zis si Daea(ala cu toate neamurile bagate in Min Agriculturii" s-a lasat pagubas de cormorani si acum vrea sa impuste ciorile.De mizeriile bagate de orkrainieni e mucles, ca nu-l lasa sa vb dulapul de pe dealul lui "Cotrocea"

Relu spunea...

Eu am vazut niste ursi cu BeEmWe. Multi tare.

Corcodel spunea...

Ăsta-i Mos Martin al nostru ,caută cele 10 variante si alte propuneri scrise aruncate de Ursuleasa , BM si ”vânatorii” din guvern si parlament la tomberon.
Daca tot inca mai scrieti folositi faxul pe direct ;
Tasta 1 - Ministerul Muncii (astaia se ocupa de salarii si pensii).
Tasta 2 - Ministerul de finante ( el spune celor de la tasta 1 si 3 daca cerintele pot fi indeplinite)
Tasta 3 - ministerul ap , de Interne , SRI ( succes asigurat doar daca tasta 2 - M. Finantelor gaseste bani pentru cerintele celor de la tasta 1 si 3.
Tasta 4 -comisia de aparare doar spre stiinta lor - comisia de aparare ,ordine publica nu se ocupa de politici salariale ci de politici si strategii specifice pentru aparare,ordine publica. Dau si ei niste avize sa nu zica ca nu i-a bagat cineva in seama .