Un produs Blogger.

joi, iunie 01, 2023

Castelul MIMI din com. Bulboaca, lângă Tighina, găzduiește pe 1 iunie 2023 peste 50 de oficiali, între care și de șefi de stat și de guvern, din UE

14 comments

UPDATE, 01 01 2023 

Poza de grup de astăzi a liderilor europeni de la Castelul Mimi situat la numai câțiva km de granița cu Ucraina. Primirea oaspeților pe platoul CASTELULUUI MIMI

Comuna Bulboaca din R. Moldova se află la numai 10 km de râul Nistru și  la 20 km de Tighina și Tiraspol.

Aici, la Castelul Mimi, se vor întâlni în zilele de 01  și 02 iunie peste 50 de oficiali europeni, în cea de-a 2-a reuniune a Comunității Politice Europene, organism creat în anul 2022, din  ințiativa președintelui francez, Emanuel Macron

Liderii europeni întruniți la Castelul Mimi din Bulboaca vor pune în discuție eforturile comune de pace, în contextul războiului din Ucraina, aflată la câțiva kilometri de locul reuniunii, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Timp de 2 zile Castelul Mimi va deveni centrul politicii europene.

In zilele de 01-02 iunie spațiul aerian al R. Moldova va fi inchis.


Imagini surprinse în urmă cu 4 ani la Castelul Mimi, unde se află și o modernă vinărie cu același nume. Descoperiți istoria castelului și date despre omul politic,  Constantin Mimi(1868-1935)
Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei înainte de Unirea din 1918, a construit castelul care îi poartă numele

14 comentarii:

raul spunea...

Huhule ,de multe ori fortezi niste subiecte!Tot respectul!Dar in afara de mine si vreo cativa ,Moldova de dincolo ,nu mai prezinta importanta!Ei ,asa vor!Rudele mele ,sunt moldoveni,asa zic ei,noi suntem romani!Chiar asa ,spun ,,au venit romanii",de parca ei ar fi turci!N-ai ce le face!Noi ,da si si da,ei nu si nu!Banii nostri sunt buni in rest ,nema!Hai s-o lasam mai moale ,ca nu strica!Sa-si vada fiecare de saracia lui!Eu,orice ban l-as da conditionat ,ca prea suntem luati de fraieri!

Huhu Rezea spunea...

@raul
Lasă blocajul din mintea d-tale și reține informația.

Alex spunea...

Alex64 : Unde sunt amendamentele ? Se lauda mascariciul ala ca le stim si le vedem de miercuri noaptea ! E vineri, ora 06.34 si nimic ! Apropo, dl Huhu, acum ceva timp spuneam aici si atrageam atentia de fapt ca, TOTI factorii de decizie vorbesc despre conditia ca pensiile de serviciu, ocupationale, sau cum le mai de numesc ei NU TREBUIE SA DEPASEASCA SALARIUL AVUT IN ACTIVITATE ! Referirea era valabila, si a spus-o si Budai cand s-a intors de la Bruxelles, era valabila si pentru pensiile in plata, in cazul deciziei de recalculare ! Nu a scos o vorba de actualizarea prealabila a salariilor pensionarilor iesiti cine stie cand la pensie ! Eu unul ma gandesc ca nu pot sa imi stabileasca o pensie mai mica decat cea in varianta calculului pe contributivitate, dar ce te faci cu cei iesiti prin 2000, sau chiar mai inainte, care mai traiesc inca ? Acelasi lucru repetat de toti : pensia sa nu depaseasca salariul avut de respectiva persoana cand era in activitate ! Eu stiu ca voi sunteti optimisti privind o actualizare a bazei de calcul prealabila stabilirii noului cuantum al pensiei, insa, daca in textul legii ramane asa, suntem terminati !...

akord 75 spunea...

Ce va spuneam eu despre leaderii de sindicat??
Ca sa nu le mai "suflati in fund"
https://defapt.ro/liderul-sindical-anton-hadar-aspirator-de-venituri-de-la-stat13-institutii-de-invatamant-l-au-platit-in-2021-liderul-sindical-latifundiar-si-proprietar-peste-trei-case-si-un-apartament/

akord 75 spunea...

....ca si asa topicul asta e "varză"

ifrim spunea...

Akordeoane la neîncepuți ne mai dă ceva?

tehnocrat spunea...

Nu ti necăjî Efrime cî-ț aduce serban nește copănele bine fezndate de la PROTAN de poț fașe o nuntă ca la Botșeni unde poți să-l inviți și pi băietu cu freza nealcoșe și pi viorel cel cu palma pi post di lunietî, iar socăciță să-l angajezi pi corneluș di pi la Oniești- o mie de ai sî trăiești!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De peste Prut, iată bate un vânt si, la un moment dat si-n scurt, iată dialogul ce-l aud, adus de vânt:
-Tu esti, Mimi, care ai flendurit bikinii in enclavele găgăuzine si-n tranșeele Putinei?
-Eu, sunt, Bibi, si mi-e bine ca nu i-am flendurit cu tine, ca la voi, la românoi, nu ești cusher si nici jmecher daca dacă nu ești puțin transcender sa-ti bagii dosnicul in ștecker! Dacă bena ti se descarcă, tot bătând din poartă in poartă, zi-i ce vânt la noi te poartă?
-Am venit sa-mi iau românii care au fost vânduti ca cainii, doar ca sa-si schimbe stapanii, ca asa a vrut tătuca Stalin sa-i imprastie din Vladivostok la Tallinin.
-Bibiloi, daca tot îi duci la voi pe ai vostrii românoi, cam jumatate dintre noi, ia-ne atuncea si pe noi, si rusoaice si rusoi, si copchii, si pisici si căței de usturoi, si călare din Rasarit pană-n Apus, si pe jos sau pe sus in Europa la produs sa sprijinim poporul rus si pe eroi sa-i caftim pe ukraineoi!
-V-as lua in PLM, ca doar nu va car in cârca mea, dar vezi tu ca mă obligă legea mai intai să va trimit la gealații inarmați in Ukraina, pe cacaina Dunărea, asta fiind intelegerea pentru viza cu ștampula de trecut pe Bâstroie si cu barca in Românica, si daca dupa cernere cu sita AKM mitraliera scapati si voi, si nu neghina balșoi cultivată-n Moscova de tatuca Putina, atunci umpleti trotuarele si bordelurile din intreaga Europa ca să le epuizati pulimea cu bărbăția, dar si din farmacii toate stocurile cu eritromicina si penicilina...
Dintr-o data vantul s-a oprit si nimic n-am mai auzit... doar ca, dupa ce pe acest topic subiectul l-am citit, de Mimi si dialogul adus de vant mi-am reamintit, in rest nu mai stiu chiar nimic...
Fără urâciune, dar presupsa ,,Republica Șoldova'' mai există si-i reală in această regiune cu miros de rezbel si mortăciune?

tehnocrat spunea...

Mai oamini buni ș-a lu Dumnezău ei vor unirea cu Moldova dar in sensul refacerii Moldovei lui Fane Babanu (Стефан Великий- ka kum ar dori muscalii),adicătelea unirea Moldovei actuale cu Republica Moldova si cu capitala la Kișinău ceea ce ar fi si pe placul rusnacilor dar si a Vestului in perspectiva trecerii Transilvaniei la ungaria si stabilirea granitei intre catolici si rusi pe crestele carpatilor Orientali-cam asta este pohta ce-o pohtesc aceste lihte pline de lăcomie si ură.
Nu este părerea mea și nu o impărtășesc!

Viorel spunea...

Raul. Când șefi de state și de guvern din țări dezvoltate și cu un cuvânt greu de spus în UE, Europa sau întreaga lume îți vizitează țara sau o fostă provincie a țării tale ajunsă la nivel de stat, trebuie să fie un moment de bucurie, sperând că ceva bun se va întâmpla în viitorul apropiat sau puțin mai îndepărtat. Deci, dă speranța de liniște și pace. Dacă era pace și în Ucraina, țară la granița cu România, mai treceam prin acest moment dificil din punct de vedere economic. Până să înceapă războiul, fiul meu de la Sighet se aproviziona de la ucraineni cu de toate făcând o economie lunară de 30% comparativ cu cea din România.

raul spunea...

@Huhule,de informatie s-ar fi putut sa stiu inaintea ta,unu,iar de castel stiu ,,de cand haul",pt ca stiu zona si de altfel citesc site-urile din md ,zilnic!
Si ca sa -i raspund si lui @Viorel ,m-am folosit de prilej ca sa va aduc cu picioarele pe pamant ,sa fiti realisti pt ca vremea podurilor de flori a trecut de mult ,iar ,,fratii" nistri moldoveni au devenit niste tarfulite mai rafinate!Va garantez ca stiu ce vorbesc,iar voi mai lasati imaginea aia idilica despre ,,sarmanii" si nevinovatii ,,nostri" frati!Atat ,pt ca as polemiza cu voi zile in sir!

akord 75 spunea...

Si Raul si altii va tot spun chestiile astea.....dar "incuiatii" o tin langa cu batman-batman
Pana si tehnokariciul stie chestii atat de simple....chiar si ala cu ziua din 25 de ore

https://flux24.ro/maia-sandu-moldovenii-nu-sprijina-ideea-unirii-cu-romania-chiar-daca-circa-un-milion-au-si-pasaport-romanesc/

GG spunea...

A nu se înțelege că sunt fan acest individ,dar le spune pe șleau!

https://fb.watch/kUwO_
P2aLw/

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Reuniunea a fost inventata, dupa ce Ukraina fost-a invadata, ca s-o vada pe RoSSia năucă si speriata, mousiu Macaron Macrou fiind considerat erou ca a tunat, fulgerat si pe toti i-a adunat la acest complicat si jmecher sfat de ciocoflendere, Moldaviei sa-i dea incredere sa se umfle precum cocoșmenii-n pene, ca pe Maila Bălăioara o convinsera, bag seama, sa ia calea cu Ieuropa umblandu-i cu niste fuse fârlifuse pe sub cele catrafuse de la fuste si in dunga pliului, chiar si-n cușca liftului, cum paparazzii-o mirosiră si chiar si o găbuiră după damfurile de macre din clanța de mestecătoare!
Ati citit meniurile, unde prajiturile nu intreceau măligile, de crăpau ceaunele, alaturi de strachinile cu fripturile, iar paharele cu sorghiturile vor goli butoaiele?! Pai, de atata beutura, ma intreb ce năzdravanii si șotii cu prostii vor mai scoate pe mestecatură, RoSSiei sa-i dea in gură s-o lase fara dantura, ca ea crunt se mai razbună, ca o furtună, sa-i mai umfle la gazele pe factura! Pofta bună, invitati, si evitati in Trasnistria sa intrati!