Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 15, 2023

Procurorul militar care a contribuit la redactarea Rechizitoriului Revolutiei explica de ce conducerea Armatei si DIA au creat diversiunea cu teroristii

8 comments


 În cadrul emisiunii „ADEVĂRURI ȘI NEADEVĂRURI DESPRE REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989”, istoricii Florian BANU și Constantin CORNEANU au dialogat cu generalul de brigadă (r) magistrat Cătălin RANCO PIȚU pe marginea Rechizitoriului privind Dosarul Revoluției Române din Decembrie 1989 realizat de către Secția Parchetelor Militare și înaintat spre judecată.

Rechizitoriul ii acuza doar pe Iliescu, Gelu Voican Voiculescu si Iosif Rus, fost sef al Aviatiei Militare, executantii diversiunii fiind exonerati de raspunderea penala prin prescrierea faptelor infractionale.


8 comentarii:

Claudiu Marin spunea...


Stelian Palagheanu
15 nov. 2023, 21:17 (acum 12 ore)
către eu

ĂSTA A FOST PROCUROR SI A AJUNS GENERAL PE REVOLUȚIA MUȘAMALIZATĂ DE TOȚI DE TEAPA LUI ??? DUTE...PROCUROLELE GENERAL MILITAR DE TIONICHEA CARE EI SI TU 30.000 LEI PENSIE ȘI ALTE GOLĂNII SPECIALE
CREZI CA MĂ INTERESEAZĂ PORCĂRIILE ĂLORA ????
ARMATA A DESCHIS FOCUL LA ORDINUL OFITERILOR CARE TREBUIE CONDAMNATI.....

Claudiu Marin spunea...

B V
19:29 (acum 1 oră)
către eu

Explicațiile Gl.bg.(Rz.) magistrat RANCO PIȚU sunt interesante și par credibile. Dacă eram eu șeful de la butoane, în momentul stabilirii cercetării evenimentelor Revoluției Române din Decembrie 1989, aș fi repartizat acest Dosar șefului de promoție din magistratură, tânăr Lt. dornic de afirmare. I-aș fi pus la dispoziție un birou, cu condiția să mai iasă din el doar atunci când termină cercetarea și redactează Rechizitoriul. Așa am fi aflat adevărul mai amănunțit, iar dânsul, când ieșea pe ușă (după 30 de ani), era Gl. cu 4 stele magistrat și cu raportul de pensionare în mână.


Claudiu Marin spunea...

Dan B
a spus

Ceea ce nu spune procurorul ăsta este faptul că trădarea lui Ceaușescu a fost inițiată de Securitate, cea care a a avut la dispoziție un scenariu bine pus la punct, Armata fiind doar un pion în acest plan, „țap ispășitor”.
Fiind destul de bine ancorat în evenimentele de atunci, vă pot spune că gl Rus (despre ceilalți nu am date certe) nu a fost angrenat în vreun joc conspiraționist, toate deciziile sale fiind luate cu acordul comisiei formate din specialiști pe domenii.
Așadar, securiștii, neamintiți de către parșivul procuror, adus pe filieră externă în structura militară (sau nu știați de „ombilicul” dintre Secu și Procuratura Civilă?) au fost doar niște „îngerași” strecurați în dispozitivele MApN pentru ca naivii lideri militari ai Armatei să atingă obiectivele stabilite de către conducerea DSS.
Un interviu mizerabil cu un general mizerabil (cum dracu a ajuns general la vârsta lui, decît prin obediența sa față de foștii colaboratori?)!

Raspuns
Procurorul nu expune propriile opinii ci face un rezumat al Rechizitoriului prin care 3 persoane din conducerea politico-militara care a preluat puterea in 22 decembrie 1989 vor fi judecate.
Materialul concluzioneaza ca nu sunt dovezi ca in perioada 22-31 decembrie 1989 au actionat teroristi, psihoza teroristilor- securisti fiind lansata de cei care au preluat puterea pentru a acoperi represiunea din perioada 17-22 decembrie.

Claudiu Marin spunea...

Dan B
La 16.11 ora 21.22, postacul BV este incapabil a discerne adevărul din minciuna procurorului, afirmând că ar „…. fi repartizat acest Dosar șefului de promoție din magistratură, tânăr Lt. dornic de afirmare.”

Superficialitatea lui BV este probată prin faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița (o biată judecătorie provincială) nu putea avea în organigramă procuror militar, ci doar civil. Și, presupun eu, Ranco Pițu, a venit între magistrații militari din civilie, adus special pentru soluționarea respectivului dosar, fiindcă a manifestat servilism exagerat către șefii săi. Să fi uitat Dvs de Onea, Portocală sau Lăncrănjan?

Nu realizați că au fost aduși la structurile centrale doar cei care s-au lăsat ademeniți prin promisiuni de promovare din partea șefilor structurilor din care au făcut parte?

Raspuns
Credeti ca alti procurori gaseau teroristii lansati de conducerea politico- militara post comunista?

Claudiu Marin spunea...

B V
16:46 (acum 1 oră)
către eu

Postacul BV comentează cam cum ar fi rezolvat el problema (eu am pus problema ironic la adresa instituției statului și celor care s-au ocupat de Dosarele Revoluției), Mr. Dan Buzescu de la UM 01913 Otopeni înțelege altceva, cum dealtfel a înțeles tot altceva cu ce s-a întâmplat la Otopeni, cotite pe după gard. Evenimentele de la Revoluție / Otopeni ni le-a prezentat (contorsionat) domnul Dan B în zeci de comentarii pe blog.
Raspuns
Or, cati militari au impuscat la Otopeni subordonatii generalului Rus Iosif, comandantul Aviatiei Militare??

Claudiu Marin spunea...

Dan B
a spus


@BV

Așadar, dta continui să-ți pastrezi anonimatul în baza a două litere banale.
Chiar crede cineva că ai vrut să fii ironic, fără a plasa „ și ” în textul dtale?
Și te asigur că militarii din Otopeni au respectat toate prevederile de ordin tactic, începând cu recunoașterea trupei „amice” și terminând cu momentul deschiderii focului de către forțele MApN din zonă. Opinia mea a fost că militarii de la Câmpina au fost victimile „colaterale” ale șefului de eșalon, care și-a asumat riscurile intrării neautorizate în dispozitivul de apărare al Dn Ap Aerop.
Se pare că-ți place „aruncatul pisicii în curtea celuilalt”, dar nu cred să ai vreo vină, dacă doar atât te duce capul!

@Claudiu Marin

Teroriști au fost identificati, inclusiv de mine, pe timpul transportului lor în afara capitalei (cu situații STAROP ale MApN), mulți dintre ei purtând haine civile, dar cu legitimații ale MI și DSS, ba chiar salopete negre peste uniforme militare.
Ai idee cam câți au umplut beciul de la Televiziune, aflat sub paza parașutiștilor de la Boteni?
Cum pot fi numiți cei strecurați în dispozitivele MApN, care au deschis focul din spatele militarilor în termen?
Si nu uita de planul DSS privind componența și rolul detașamentelor organizate și antrenate încă de la pace pentru anumite situații ivite pe teritoriu!


Acei "teroristi" pe care i-ai vazut, in realitate provocatori de haos, apartineau tot de fortele care i-au eliberat in orele urmatoare retinerii lor . Televiziunea era sub ocupatia Armatei.

Claudiu Marin spunea...


B V
11:49 (acum 4 ore)
către eu
Pentru Dan B

Mă mir cum la gradul, funcțiile avute și pregătirea dumneavoastră nu deduceți cine se ascunde sub „anonimatul BV” deși am avut amândoi dispute pe blog pe tema Otopeni, unde și alți comentatori vă contrau pe această temă. Iar eu, un umil servitor al Armatei Românii dar și un credincios cititor și comentator al blogului rețin inclusiv aspectul când, într-o emisiune la TV v-a pierit glasul și v-ați ascuns sub masa la noianul de întrebări dar în special de acuze ale invitaților. Nu ați sesizat nici ironia din comentariul anterior (mai trebuia să scriu că acel procuror magistrat, după 30 de ani de cercetări, când a ieșit din birou avea părul și barba lung/lungă ca și părul cântăreței MD), dar m-ați făcut incapabil și superficial în gândire ?

Claudiu Marin spunea...

Dan B
a spus:
@Claudiu Marin:



TVR a ajuns a fi apărată de către parașutiștii din Boteni, iar ulterior au fost capturate acele persoane despre care făceam vorbire, nicidecum colegii lor de la Buzău sau cei din structurile DIA.

Este adevărat că mai toți cei arestați la TVR au fost eliberați la ordinul liderilor CFSN.

Iar parașutiștii lui Truțulescu de la Timișoara s-au dovedit a fi profesioniști în a procura informațiile de ordin militar, solicitate de către gl Gușă (m-am numărat printre puținii lui colaboratori și subordonați, care au putut vizualiza, la Vatra Dornei, dosarul acțiunilor sale pe zile și ore, cu mărturiile celor ce l-au însoțit în Timișoara), o reală istorie și poliță de asigurare, dispărută după deces, cu seif cu tot.