Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 27, 2024

ANCMRR din MApN il reclama pe Bachide

52 comments



 

MApN a speculat o eroare de tehnică legislativă comisa de comisie în redactarea preambulului amendamentului. Intr-adevar nu se poate modifica alin.(2), ca el nu mai exista din anul 2010. Trebuia scris ca se introduce alin.(2) in art. 11 din L 80/1995.
Nu respingi amendamentul pentru asa ceva ci atragi atenția asupra erorii. 
Domnul Bachide nu a știut sa explice nici după 2 zile la ce s-a opus. Mulțumesc lui @Mitica pentru consiliere!
In concluzie, actualizarea este aplicabila pentru militarii pensionari, la valorile soldelor de grad din OUG 26/2024, daca prin legea de adoptare a ordonantei 28/2024 se introduce amendamentul in articolul 11 din Statutul cadrelor militare, amendament care ar deveni alin.(2) al respectivului articol sau in art. 9^1. 

In prezent art. 11 din Legea nr. 80/1995 mai are un singur alineat. Alineatele (1) si (2) au fost abrogate de Legea nr. 263/2010 prin art. 196., lit r).
Fostul alin.(1) este acum art. 9^1 cu urmatorul continut:

Art. 9^1Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere au dreptul la pensie militară de stat, potrivit legii.(la 16-05-2019, Sectiunea a 2-a din Capitolul II a fost completată de Punctul 8, Articolul I din LEGEA nr. 101 din 8 mai 2019, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 371 din 13 mai 2019 )Mult mai potrivit este ca amendamentul cu actualizarea soldei de grad sa fie introdus la art. 9^1 ca  -alin. (2)



 Asa arata in prezent art. 11 din L 80/1995, referindu-se numai la sporurile OMM/SOSP prntru pensionarii militari.

Articolul 11(1) Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere au dreptul la pensie militară potrivit legii*).Notă
Conform literei r) a articolului 196, Capitolul X din LEGEA nr. 263 din 16 decembrie 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 852 din 20 decembrie 2010, la data intrării in vigoare a prezentei legi se abrogă prevederile referitoare la pensii cuprinse la art. 11 alin. 1 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 155 din 20 iulie 1995, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Partea din pensie corespunzătoare soldei de grad se actualizează permanent potrivit soldei de grad a cadrelor în activitate*).Notă
Conform literei r) a articolului 196, Capitolul X din LEGEA nr. 263 din 16 decembrie 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 852 din 20 decembrie 2010, la data intrării in vigoare a prezentei legi se abrogă prevederile referitoare la pensii cuprinse la art. 11 alin. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 155 din 20 iulie 1995, cu modificările și completările ulterioare.
(3) Pensionării militari decorați cu "Semnul onorific" clasele a III-a, a II-a și I beneficiază de un spor de 10%, 15% și, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.Alineatul (3) din Articolul 11, Sectiunea a 2-a , Capitolul II a fost modificat de Alineatul (3), Articolul 87, Capitolul XII din LEGEA nr. 29 din 31 martie 2000, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 146 din 7 aprilie 2000, prin înlocuirea denumirii Ordinul "Meritul Militar", menționată în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cu denumirea "Semnul onorific", prevăzută la art. 10 pct. 3 și 4 din prezenta lege.Notă
A se vedea prevederile Legii nr. 223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial nr. 556 din 27 iulie 201


52 de comentarii:

luchy19 spunea...

Yar 99 șoimul
Un sindicat puternic întotdeauna a avut puterea de a negocia .
De ce nu s a născut un HOFFA care să înglobeze tot sistemul de apărare rezervist sau cel puțin să fii fost un lider pentru cei activi ( polițiștii care au dreptul de sindicat), dar să apere și rezerviști? Nu s a născut pentru că lupta noastră sindicală ca NAȚIUNE este destul de tanara.....!

În altă ordine de idei, câți militari pensionari din tot sistemul de apărare au pensia sub 3500 lei ? Pentru că în momentul de față nu poți ieși în stradă cu o pensie de peste 4000 lei SĂ STRIGI IN GURA MARE CĂ AI PENSIA MICĂ ÎNTRUCÂT CIVILII VOR ARUNCA CU OUĂ.
TREBUIE GĂSITE ALTE PARGII, CUM SPUNEA VIOREL
SĂ NU VOTAM, SPRE EXEMPLU, DAR ACEASTĂ MĂSURĂ TREBUIE DISEMINATA CONSTANT CATRE TOȚI REZERVIȘTI IAR POLITICIENII SĂ CUNOASCĂ ACEST PROTEST.

În ultimul rand vreau să spun că șansă de a primi ceva este până la alegerile locale
Și am să mă explic,
După încheierea acestora IN URMATOARELE CAMPANII PARLAMENTARE....ALEGERE GUVERN.....VA FI DIN NOU ADUS IN PRIM PLAN DESFIINȚAREA PENSIILOR SPECIALE ȘI ATUNCI NIMENI NU MAI SE RISCĂ SĂ PROMOVEZE VREUN DOCUMENT CU MARIRI...DIN CONTRĂ.

Leon spunea...

Ministrul Apararii, Angel TILVAR l-a desemnat pe Secretarul de Stat, Eduard Bachide sa participe la Sedintele de Guvern in locul dumnealui, asa ca nu cred ca se va întîmpla ceva in urmatoarea perioada ! A se vedea ca OuG 26 si 28 din 2024 poarta aceasta semnatura : p. Ministrul apărării naționale,
Eduard Bachide..!!

xmax spunea...

Analizind Statutul ANCMR din MApN, ART.7, ar trebui ca aceasta Asociatie sa fie mult mai incisiva din punct de vedere al luarii unor decizii care sa protejeze toate cadrele trecute in rezerva.

ASOCIATIA are multiple posibilitati in a sensibiliza factorii de decizie atit din arcul guvernamental cit si cei din MApN si MAI.

Odata cu aceasta informare transmisa, asteptam sa vedem si un raspuns oficial din partea ministrului, cu argumentele care au stat la baza opunerii in ceea ce priveste actualizarea soldei de grad/salariu de functie.

GRADUL militar nu se negociaza! La fel ca si cum se dobindeste CNP la nastere. Acesta nu se negociaza.
O intrebare fireasca ar fi si urmatoarea: oare toti ministrii care s-au perindat din anii 90 pina in prezent, atit la conducerea MApN cit si MAI cum privesc aceste decizii idioate ale vremelnicilor politicieni? Ar fi interesant sa li se adreseze aceasta intrebare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Strict gresita formularea adresei catre un ministru, precum Angel Tâlvăr, cu diploma de doctorat scrisa de doua bibliotecare in cotloanele Bibliotecii municipale Focsani, dur criticat in presa vremii si audio vizual pentru acest abuz si ilegalitate, fiind total dezinteresat, absent, indiferent fata de adevaratele probleme ale rezervistilor, si care executa ce i se ordona, chiar si ordinele clocarilor gulerati din interiorul Ministerului Apararii, clar lamurita situatia ca acolo se vrea un ministru care sa fie manipulat numai in sensul negativ si invers acelor de ceasornic, cel mai nimerit fiind Prim ministrul, Marcel Ciolacu, stapanul inelelor de la butoane si cu putere decizionala! Hai, ca a fost o scapare trimiterea acestei reclamatii catre acest actor nepotrivit si incapabil din politica, dar este o nesabuinta si inpardonabil sa-l ocolesti pe Prim ministru cu o asemenea misiva, si pentru ca este omeneste sa se mai greseasca, rog onorabilii reclamanti sa trimita si catre autoritatea suprema a guvernarii o astfel de misiva, cu toate ca din punctul meu de vedere ar fi ca si cum acest demers s-ar face catre un zid inert din beton cu insertie metalica, avand caracteristici excelente de rezonanta fara ecou!

raul spunea...

https://www.economica.net/salariile-militarilor-bulgari-vor-creste-cu-30-incepand-de-la-1-ianuarie-2025_743203.htm

Cel mai de jos militar bulgar 2200 leva ,adica 1100 euro!Bravo Bulgaria!Sa mai zic ceva de Romania???

Leon spunea...

@Claudiu, spre surprinderea mea, ieri am primit un raspuns de la Cabinetul Presedintelui CD, prin care Sesizarea mea de acum 30 de zile, a fost repartizata spre analiza Comisiei pentru Aparare !
Iata ce solicitam eu deputatilor:
"Domnilor DEPUTATI,
Avem rugamintea sa initiati un proiect de lege cu urmatoarea propunere: "In Legea 223/2015, privind pensiile militare de stat, se introduce un articol nou:

"Art.60 prim: Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de cate ori se majoreaza Solda de GRAD/Salariul GRADULUI PROFESIONAL al militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare, avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu."
Binenteles ca urma si Motivarea, pe care n-o mai reiau aici, o cunoasteti deja !
Astept inregistrarea la CD a proiectului de lege privind aprobarea OuG 26 si voi relua demersurile catre deputatii din Comisia de Aparare ..!!
PS. Prin E-mail am trimis Propunerea inclusiv d-lui General Chelaru, General Salan(secretarul comisiei), Leoreanu (Presedintele Comisiei), Simonis (membru in Comisie), etc.

Claudiu Marin spunea...

@Leon!
Esti formidabil!
Asa ar trebui sa actioneze toti rezervistii!
Direct si concis!
Mai ales cei peste 29 000 de utilizatori care au citit blogul in ultima saptamana.
Nu este suficient sa se jeluiasca pe internet!

Leon spunea...

@Claudiu, al.2)la Art.11 ? Si al.1) care este ?
Mai corect, al.2) se poate introduce la Art.9 prim, parerea mea !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, multumirile noastre cu respect, inalta consideratie si recunostinta, impreuna cu toate felicitarile maxime! Doamne, ajuta!

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Da, este mai corecta parerea d-tale ca amendamentul sa fie introdus in art 9 ^1, conform renumerotarii articolelor din Legea nr. 80/1995, dupa ultimele modificari de care nici comisia nu a tinut cont.
Am facut adaugiri in topic in acest sens.

Leon spunea...

@Claudiu, probabil ca in Sedinta de saptamana viitoare a CD, Presedintele de Sedinta va anunta in plen ca proiectul de lege Pl x nr.215 a depasit termenul de adoptare si OuG.28 va merge la Senat, camera decizitionala !
Dupa inregistrare si repartizare la Comisiile Senatului, voi trimite la cativa senatori aceasta propunere de introducere al.2) la Art 9 prim din L.80/1995 !!

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Vezi ca numerotarea corecta este 9^1,adica 9 indice 1

Leon spunea...

O sa incerc sa scriu : 9^1, hai c-am reusit ..:)).

Luc 3 spunea...

LADPM face apel la toate structurile asociative din cadrul SNAOPS,pentru unirea forțelor,și a merge la protest, în ziua de 9 mai,la Ministerul apărării și la Parlamentul Românie, între orele 12-15.00!

Leo spunea...

ANCMRR alergă după iepure și pierde timpul.
NU BACHIDE DECIDE , el doar face ce i se transmite și aplică politica venită de la șefii lui din psdnl. Bachide e doar o slugă pusă pe sinecură la fel ca și ăsta nou și habrnist de la MFA , parcă mîlvăr sau pulvăr ..........

Viorel spunea...

Inițiativa domnul deputat PNL Laurențiu-Dan LEOREANU este de apreciat că s-a gândit și la noi pensionarii militari. Mă întreb totuși, cum de nu a sesizat abrogarea alin. (2) art. 11 din Legea nr. 80/1995 ? Îmi mai pun și cealaltă întrebare (deși știu răspunsul), cum de celelalte comisii și-au dat avizul, fără ca măcar una dintre ele să sesizeze acest lucru ? Iar acest cochon (coșon) cu păr pe spate numit Vașchide, de ce nu a fost parolist să-l atenționeze pe domnul Leorneanu ? Și mai îndeplinește și funcția de Secretar de stat în Departamentul pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului. Păi bine măi coșon, tocmai tu ne sabotezi calitatea vieții în loc să profiți de inițiativa luată de către un deputat din Parlamentul României. Citind anumite comentarii, ultrașii Stelei i-au pus gând rău.

John spunea...

D'le Marin,
Cadrele militare sun ROMÂNI sau sunt alogeni de pe altă planetă?Când spui ca ministru sau alt vremelnic din fruntea statului( coloniei) " TOȚI ROMÂNII" ,ce înțelegeți?Cadrele militare sunt excluse ? Vă întreabă un concitadin cu Werni de la Sibiu! 😆

RD spunea...

Modificarea trebuie să fie făcută la legea pensiilor militare 223/2015. OUG 59/2017 interzice actualizarea pensiilor militare. Voința politică dacă vrea face ce trebuie. Dacă nu, nu se va întâmpla! Oricine din MApN poate spune ceva, dar totul ține de politicieni, în prezent de cine este la guvernare. Toți politicienii importanți cunosc situația. Mai ales că OUG 59/2017 a fost introdusă de PSD. E vorba de vrei sau nu vrei. Dacă vrea Ciucă de exemplu, știe cum să fie formulat corect. Colegul său de la PNL nu prea se pricepe la formularea corectă. Și sunt sigur că Ciucă nu știa de așa ceva.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@John,că Ion pute, a la gâgă: E tot ce ai inteles din aceasta tragedie a veacurilor pentru seniorii Armatei romane, cand ne domina furia, si te mai si lauzi cu apartenenta concitadină cu cel care ironiza Armata ca este o institutie inutila societatii, unde se citeste presa inainte de Telejurnal si se coase nasturi si petlite? Nu era mai bine sa ne spui ceva, o opinie despre sabotajul si aceasta tradare, indreptate asupra noastra de un politruk rau intentionat?! Apartenenta la o alta planeta este o problema grava la unii asa zisi camarazi, carora numai de problemele arzatoare, generale, nu le arde, decat sa rânjească fasolea la propriile hăhăieli!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acest individ, Brutus, trebuie sa simta pana in adancul cugetului si fiintei sale revolta si dezaprobarea noastra pentru infamia cu care ne-a tratat si tradat, chiar daca altii l-au pus s-o faca, ca si lasitatea de care da dovada stergand pasajele fb cu revoltele si dezaprobarile noastre sau sa ne dezvaluie adevaratii tradatori si sabotori care l-au instigat in mârșăvia aceasta, ca sa nu ne considere o masa amorfa, fara valoare si inutila societatii, caci asa rezulta din toata monstruoasa sa actiune potrivnica si plină de ură!

Claudiu Marin spunea...

@RD
De ce exagerezi? Primesti notite de la DFC-isti?
OUG nr. 59 nu interzice actualizarile de pensii militare, Doar a scos din lege articolul care reglementa actualizarile. Operatiunea va fi reluata cand un alt act normativ o va reintroduce in lege, fara sa deranjeze modificarile introduse de OUG 59, sau cand va spune, nu neaparat in Legea pensiilor militare, ca pensiile militare se actualizeaza.
Potrivit art 74 din lege, actualizarile si indexarile nu constituie modificari ale dreptului de pensie militara. Fac parte din drept.

RD spunea...

@Claudiu Marin,

Nu exagerez, spun adevarul. Nu primesc notite, doar ca multi (printre care si dvs.) nu sunteti realisti si tot gasiti chichite pentru a reintroduce actualizarea pensiilor militari! La orice tentativa de actualizare, fie doar printr-un amendament nesustinut departid (in cazul de acum, PNL), va aprindeti ca orice amarat de comunicat din partea unei asociatii (sau fie unul comun din partea mai multor asociatii), tot improvizati ceva ca sa rezulte ce va convine! Si eu vreau pensie mai mare, dar nici nu pot sa ma mint pe mine asa cum faceti voi cu voi!

Cica 'doar a scos din lege articolul care reglementa actualizarile'. Pai ce vreti mai mult de atat? Si 'operatiunea va fi reluata cand un alt act normativ o va reintroduce in lege..', da corect. Daca si cand? De 6 ani si jumatate nu s-a introdus asa ceva in lege. Nici Comisia Europeana nu va accepta asa ceva, doar daca va fi rau pentru viitor si anume sa se mareasca cat mai rar pensiile militare! Tot evitati Comisia Europeana. Jalonul 215 nu a fost facut la 'misto', dar voi vreti modificari fara sa bagati de seama anumite aspecte.

Asa se supara si domnul Huhurez.. Ii spuneam adevarul si zicea diverse chestii, de parca eu eram impotriva pensiilor militare. De parca eu n-as vrea ca pensia mea sa fie cat mai mare. De aceea am si spus de cateva ori ca pensia nu este dupa 14 septembrie, sa nu fiu facut ciucan eronat, asa cum probabil ar fi crezut!

Vorbesc la modul general, pensionarii militari nu fac nimic pentru a avea pensiile actualizate! Cand au fost proteste, erau cateva sute sau mai putin! Cei care si-au castigat anumite drepturi, au iesit mii sau zeci de mii pe strada. Daca politistii si militarii activi n-au voie sa puna 'stop' muncii si sa creeze dificultati politicienilor, pensionarii n-au interzis la asa ceva, insa ei sunt comozi si 'rup' tastatura pe net si se plang.

Dor concluziile mele adevarate? Nici macar 1% dintre pensionarii militari nu merg la proteste atunci cand sunt organizate (2000/200000) si pe aici ne vaitam!

Claudiu Marin spunea...

@RD
Clar!
D-ta spui adevaruri, noi cautam chichite pentru actualizarea pensiilor militare impotriva indicatiilor Comisiei Europene.
Nu mai e nimic de comentat!

RD spunea...

Nu e nevoie sa spun detalii din munca mea, dar totusi fac o exceptie si-o zic aici: am avut mai mult de 20 de ani de grupa 1, deci frica nu are cum sa-mi fie. Intreb si eu (asa in gol), de ce le este 'frica' celor (probabil) peste 100 de mii de pensionari militari care au fost pe teren, operativi si nu au vrut sa iasa la proteste impotriva OUG 59/2017? Ca maine, poimaine, se fac 7 ani de cand nu au mai fost actualizate pensiile militare! Acolo ar fi contat, dar nu.. Comoditatea e la putere si ma supara acest aspect. Si au fost ceva proteste, iar numarul celor prezenti a fost rusinos, extrem de mic. Chiar si cu acest jalon, numarul prezent a fost rusinos de mic. In Parlamentul Romaniei nu a vorbit nimeni de actualizarea pensiilor militare, acei lideri de sindicate au fost pe modul silentios, cei prezenti in Parlament, ca deputati si senatori au tacut, rar mai deschideau gura, dar nu luptau. Fie ca a fost politist sau militar! Sunt politisti si militari pana cand ajung politicieni, iar acolo schimba 'foaia'. Uita ca au fost si ei candva bataia de joc a multor oameni, civili si politicieni. Desi salariile ii contrazic, plus alte drepturi luate de-a lungul aniilor. Sanatate si curaj tuturor!

Burebista spunea...

Mai oameni buni, nu înțelegeți ca atâta timp cât în conducerea ANCMRR urilor vor fi întotdeauna numai, foști asa zis colegi din structurile centrale din tot sistemul de apărare și ordine publica, niciodată acești șefi nu se vor lupta pentru pensiile militare medii și mici.. Pe acești cetățeni îi interesează decât cașcavalul lor... La fel cum îi interesează și pe cei care vremelnic au ajuns prin parlament..
Degeaba paravlagim noi pe aici, pe la Moș Alecu sau pe la în cuiul catarii,... Vax populi..
Totul pana la ciolan... Chiar ieri am vorbit cu un fost coleg ieșit la pensie în aprilie 2017....eu ieșit în 2019... Ma întreba dacă are și el de primit ceva conform oug 75.. Aia pentru polițiști... I am spus ca nu are de primit, dacă nu a primit și anul trecut... Mi a spus ca nu a primit pentru ca a făcut cerere și i sa răspuns ca el avea în 2017 salariul maxim.. L am întrebat cât are pensie netă în plată acum... Are cu 300 lei mai mult decât mine care am ieșit în mai 2019 după majorările pe 153.. Deci cum e cu Ciuca nii?

Claudiu Marin spunea...

@Burebista
Voi astia pensionati prin ultima parte a anului 2017 si in 2018 sunteti niste ciucanei, nu niste ciucani.🤣

Va spuneam dupa aparitia OUG 26/2024 ca aceasta crestere a soldei de grad cu aproape 2500 lei ii va mobiliza serios la revendicari si pe ciucanii iesiti la pensie in 2022.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, bine spus, asa e!
@RD, Asa este cand ajung in cotețe, ca politicieni: Grohaie, le cresc râtane lungi si stau cu capul in lături, care le acopera ochii si nu mai vad lacrimile si necazurile din jur!

Burebista spunea...

Aloooo.. Huston..aici Endever military pension.. 🤣. Am ieșit la pensie în 1 mai 2019.. 🤣

csej spunea...

RD are dreptate.In 2010-2013 militari si polițiști am strigat la poarta dela Cotroceni"iesi afara javră ordinara".S-a protestat constant sediile județene ale partidului aflat atunci la guvernare.Basescu fugea de prezența la festivitățile publice precum dracul de tamaie.Studiati internetul pentru a va convinge ca spun adevarul
Asta se intampla atunci cand voi majoritatea de pe acest blog erați activi.Noi cei ce ne autointitulam atunci ELITA, membri ai SCMD l-am convins pe Poanta sa dreagă busuiocul.Noua ăstora bătrâni ni se datorează forma inițială a legii 223/2015.De atunci au trecut ani.Nu numai ca am îmbătrânit dar multi dintre noi s-au dus la cel de sus.
Constat cu parere de rau ca desi sunteti tineri nu aveti sânge în instalație.

Claudiu Marin spunea...

@Burebista
Tot ciucanel ai ramas!
Ai primit un sfert din majorarea prevazuta pentru perioada 2019-2022 si ai pierdut trei sferturi din aceeasi majorare prevazuta de art. 38 din L 153/2017.
Ai mai pierdut si cca 2300 lei din majorarea soldei de grad operata prin OUG 26/2024.

Viorel spunea...

Burebista. Nu aveai cum să ieși la pensie pe 01 mai 2019 pentru că era zi liberă dată de guvern și nu se lucra în MAp.N sau MAI. HA! HA! HA!

csej spunea...

Ori sunteti mulțumiți cu situația prezența ori sunteti niste mămăligă.
În 2010 am blocat sistemul judiciar.Tribunalele carau dosarele de chemare în judecată a guvernului cu caruciorele.Si atunci justitia nea boicotat ca si acum.
Degeaba comentați pe internet.Daca nu bateti cu buzduganul in usa ministerului ,la parlament si la guvern nu se va misca nimic din loc.Pacat ca situația internă dar si cea internațională va este favorabilă.
Cei ce sunteti acum mulțumiți in 5-10 ani veti avea niste pensii de rahat.
Va supărați sau nu pentru ce zic eu la vârsta mea sunt imun.

Burebista spunea...

Asta e... Mi-am asumat atunci când am ieșit la pensie ca următorii colegi pensionari vor avea pensia netă în plată mai mare decât a mea.. Dar acum majorarea salariilor de grad va face o mare discriminare între pensionari. Cei din februarie 2024 vor avea pensia netă în plată mai mica cu aprox 1500 fata de cel din aprilie...
Știi ca în trecut cand noi Ciuca nii am atacat legea 223 în instanta pentru Omm, nu s a spus în decizii ca toți cei de după oug 59 primesc aceleași drepturi și condiții de pensie..
Acum eu întreb.. Un pensionar militar de după 15.09.2017 care a primit decât primul procent din Sf în 2019,și s a pensionat, nu este discriminat față de cel pensionat în 2024?? Pe aceeași lege
, cu aceleași contribuții..

Viorel spunea...

csej. Și cu ce ne ajută Legea nr. 223/2015 dacă nici nu a intrat în vigoare (01.01.2015) și în decembrie a fost modificată prin OUG nr. 57/2015. Cu ce ne ajută Legea nr. 223/2015 dacă prin actualizarea din 2017 CPS a MAp.N ne-a tras clapă ? Cu ce ne ajută Legea nr. 223/2015 dacă s-a dat OUG nr. 59/2017 exact când urmau să se facă majorările conform Legii nr. 153/2017 începând cu 01.01.2018, blocând actualizările pensiilor militare ? Unde era SCMD atunci ? Unde era în 2018 când s-a emis OUG nr. 114/2018 ? Chiar ați crezut că l-ați speriat pe președintele Băsescu ? Dimpotrivă. Gestul vostru l-a făcut să prindă ură și pe cadrele militare nu numai pe voi cei din MAI, motiv pentru care, orice propunere pozitivă inițiată de către MAp.N în folosul cadrelor militare active sau pensionarilor militari din toate structurile era blocată de către partidul președintelui Băsescu ca recompense la gestul vostru. De asta nu mai putea președintele Băsescu. Nu s-a speriat nici când a fost demis dapoi de uralele voastre, la atac, înainte ! Era bine dacă acum erați tot pe contributivitate ? Unii zic, că DA, alții zic, că NU!

un oscar = o pensie spunea...

Inutil sa asteptati ceva pozitiv de la politicul autohnon,acesta daca vroia sa dea si la pensionarii militari o facea cand a dat la activi.Acum singura speranta este partenerul strategic de peste ocean,in legatura cu armata -NIMIC in colonie nu se misca fara aprobarea sua,chiar si aceasta alianta toxica psd-pnl exista la cererea licuriciului.Ifrim -o petitie la ambasada sua ar fi potrivita,miting -daca doriti -la ambasada sua si rusia,expunerea la extern poate da rezultate,daca asteptati ceva de la slugoii interni nu veti primi ceva.

valy spunea...

Aloooo..
csej ...

În 2010-2013 militari si polițiști aU strigat la poarta de la Cotroceni"iesi afara javră ordinara".S-a protestat constant la sediile județene ale partidului aflat atunci la guvernare împinși de generalii PENALI, (pușcariași) care au luat câte 2-3 case APROAPE MOCCA..

În 2011 Băsescu a trecut pensiile PE CONTRIBUȚIE conform punctajului și pensia crescându-mi cu 520 de lei.

Acum pensia ar fi cu 70% mai mare.

Burebista spunea...

Viorița... Pensionar, militar, mapn... La MAI se poate boss... Ultima mea zi de munca A fost 30 aprilie 2019...prima zi de pensie 1 mai...
Pentru alți colegi... Nu contează ziua ca la mapn.. La politie dacă faci raport cu o zi... AIA RĂMÂNE.. te salut cu respect fata de vârstă.. Eu sunt mai biban.. 🤣

Viorel spunea...

Burebista. Chiar așa fraier mă crezi. Nu te-ai prins că am glumit ? Ești băiat mare, ce dracu.

RD spunea...

@Viorel,

Legea 223/2015 nu a fost buna, ci foarte buna. Co Ponta si Gabita nu s-ar fi ajuns pana aici. Insa asa e in politica, se tot modifica lege, altele sunt abrogate, unele sunt noi, ca sa spuna si ei 'uite ba ca muncim, sa avem si noi ce sa punem la ordinea de zi'.
Domnul Viorel in legatura cu ce ati scris despre Base, spuneti indirect 'nu iesiti la proteste deoarece se supara Guvernul si ne va arde la buzunar;. Atunci, sa facem in continuare proteste pe internet, cum e acum si sigur vom primi de toate..
Foarte bine ca au protestat impotriva lui Basw!
Ceea ce nu se intampla cu pensionarii militari, stau la caldurica.
In legatura cu contributivitatea, nimeni nu avea de unde sa stie ce se va intampla cu legea 223/2015, dar ea a fost facuta bine, insa modificata si remodificata de politicieni in raul pensionarilor.

Pentru a multumi pe toti pensionarii militari, trebuie sa fie actualziate si nimeni sa nu piarda.
Pe contributivitate sau pe ce este acum, vor fi multumiti si nemultumiti, iar fiecare cu ce-l doare, ma scuzati pentru sinceritate.
Ca doar nu-i platesc eu facturile domnului Burebista sau dansul mie, medicamentele, intelegeti unde bat!
Daca cei care sunt multumiti de pensia pe care o au, nu ies la proteste, nici macar cei total nemultumiti nu se afiseaza decat pe internet. Presa ne-ar mai bagat in seama, la fel si politicienii, daca ne-am afisa pe unde trebuie, nu pe aici.
Si aici e bine sa ne exprimam opiniile, dar puterea n-o dam asa, ci cand suntem la vedere cu un numar ridicat de pensionari.
Am trimis si eu 'n' mailuri, dar nu am primit vreun raspuns si mi-am dat seama ca m-au scuipat cu eleganta.
Ceva de genul, pleaca ma cu pensiile tale militare.


Viorel spunea...

RD. Dacă era făcută bine nu rămâneau (nu știam, am aflat din spusele regretatului Huhu Rezea) 68% dintre pensionari cu cuantumul cel mai avantajos, adică valoarea pensiei în plată pe contributivitate.
RD. Mă doare în patrusprezece de ce ar face guvernul cu pensia mea dacă ies să protestez. Dacă vor să mi-o ia, poate să mi-o ia. Dar să văd baza legală și persoana care vrea să o ia. Pentru că atunci, chiar dacă îl urmăresc nu ani că este prea mult (ca timp), ci luni de zile și îl distrug din toate punctele de vedere indiferent de consecințe. Îl fac să sufere până când își blesteamă și strămoșii din morminte. Nu m-aș ascunde de presă cum fac toți nenorociții. Aș da interviuri cu inima deschisă arătând adevăratele motive pentru care acel individ trebuie pedepsit. Ce proteste, ce manifestări. Vax. Legea talionului.

Outlander spunea...

“Fir-aţi ai dracului cu melcii voştri!”
Când o să am timp vă voi ”intercepta” și vă voi trage în coacăză!
Acum mă ocup cu faptul că STEAUA s-a impus și a câștigat campionatul de fotbal al României, după ani, în care acest titlu s-a dus la Urziceni, Giurgiu, Galați, Viitorul, Cluj (grupul)! Dacă eram la București, eram în Piața Universității!..., pentru bucurie!
Sunteți niște cretinoizi, care pe lângă că nu aveți față, sunteți niște pițiflenderi care vă arătați micimile prin diversele susțineri...
Bă, care este antrenorul vostru?
Care dintre pungașii ăia de la DGFC, DFJ, Mobilizare, Personal...what ever?

P. S.:
RD este același cu Red Dog?
Întrebam și eu!

Sebi spunea...

@ luchy,
Tot nu te potolesti? Dupa ce arunci cu noroi in administratori, dupa metode kaghebiste, ne iei pe toti de tampiti?
Ok, hai sa-ti explic. Pensiile noastre sunt rusinoase pentru orice tara civilizata. Iar fata de cei mai varstanici, legea si pensia basita prin lege sunt o bataie de joc. Evident ca pensia ta este decenta, la cat ai transpirat, dar nu luptam pentru a ta.
Vad ca ti-e tama de opinia lui civilescu si mai ales de oua.
Unde ai facut dumneata scoala militara si unde te-ai prostit printre azepisti? Unde s-a mai auzit sa pleci la lupta neinarmat, ca o cocota impiedicata?
Si mai ales, cate grade ai dumneata, inainte de vodca?
Nu se prezinta nimeni pe frontul soldei noastre de grad fara macar un carton de oua defensive.

Laleaua neagră spunea...

Dormitul in bocanci dauneaza grav sanatati
..

csej spunea...

Politicul are un talent.Minte.Promite si uita.
Asa se va intampla si cu legea pensiilor la civili.
Numai greva generala le e leac.Cum pensionarii militari nu dispun de instrumentul greva trebuie căutate ale forme si metode.
Hamaitul pe internet e pierde de timp.
Va aduceți aminte ca nu cu mult timp în urmă politicieni de vârf lasa sa se inteleaga ca e pace si prietenie ,ca nu va fi război, ca ne apara NATO?Cu alte cuvinte negau utilitatea armatei.Acum le-a intrat morcovul in cur.Vor armata dar pe gratis.Astia nu inteleg ca într-un război factorul determinant e omul.



reddog spunea...

Outlander
Nu sunt eu.
Nu am mai scris pe aici.
Sunt dincolo pe MH
E ca la Chilia-n Port pe acolo. 😁
Forza DINAMO!

Claudiu Marin spunea...

Reddog e paznicul care conditiona actualizarile pentru cei vechi de acordarea de ajutoare pentru ciucanei si ciucani? Ce este mh? Cumva Divizia B pentru Dinamo si surogatul care-si zice CSA?

Viorel spunea...

Dinamo a ajuns un fel de Dunărea Galați (cu zeci de ani în urmă) zisă ABBA (un an în A, doi ani în B și invers).

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Confunzi cu FC Bihor!

Viorel spunea...

Nu vă contrazic, dar nici nu mă înșel (CSM Galați fuzionat cu Dunărea Galați).
Deschideți linkul, dați în jos și vedeți în partea stângă perioada 1976-1980 = A-B-B-A.
https://ro.wikipedia.org/wiki/FCM_Dun%C4%83rea_Gala%C8%9Bi

reddog spunea...

Huhu
Rapid era ABBA

Claudiu Marin
Nu pentru ciucani și ciucanei.
Pentru cei care aveau dreptul atunci conform legii.
Că tot o ard diverși micuți cu respectarea legii. 😁

MH e așa cam ca la batalionul disciplinar.
Sunt câțiva pe acolo de la kaki și bleu ciel care joaca in liga aia de vreo 15 ani.
Admin e nea Vasile, fost paznic șef.
Dar dvs pe la ce arma ați dat cu sapa daca nu sunt prea indiscret? 😁

Leon spunea...

@Claudiu&Viorel, de ce vreti sa detronati Rapiduletul de pe primul loc ??
"Anii 1970–1990 sunt cei mai negri pentru fotbalul feroviar. În această perioadă Rapid a retrogradat de patru ori în Divizia B. Cu toate acestea, echipa a câștigat de două ori Cupa României, în 1972 și 1975."

RD spunea...

@Viorel,

Conform anexei 6 din legea 263/2010, VÂRSTE STANDARD
de pensionare, stagii complete şi stagii minime de cotizare
în specialitate, pentru cadrele militare în activitate,
soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii
publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare,
din domeniul apărării naţionale, ordinii publice
şi siguranţei naţionale:

- Luna şi anul naşterii: Februarie 1956; Luna şi anul pensionării: Februarie 2011; Vârsta asiguratului la ieşirea la pensie: 55/0; Stagiul complet de cotizare: 20/1; Stagiul minim de cotizare: 15/0.

Iar in final cei nascuti in ianuarie 1970 puteau iesi la pensie la varsta 60 de ani , cu stagiul complet de cotizare de 30 de ani si stagiul minim de 20.

Va dati seama ca punctele se imparteau la 20. Atunci a fost bine pentru cei iesiti pe contributivitate la recalculare. In plus, salariile din 2009 si pana in 2022 erau foarte mici pentru cei mai multi dintre ei. Apoi s-a mai marit solda de grad pentru activi, a fost ceva mai bine. Cu baza de calcul ultimele 6 luni, iar din 2024 cu 12 luni.

Daca se indexau ca la pensiile din sistemul public, pensiile militare erau mai mari. Daca nu se plafonau pensiile militare, ele erau mai mari.

Domnul Huhu spunea ca era mai bine pe contributivitate, dar dansul vorbeau de avantajul pe care-l aveau cei mutati pe contributivitate cu stagiul complet mic.
Fara sa stie ce se va intampla cu noua lege a pensiilor din sistemul public.
Noua lege cu siguranta nu favoriza pe cei mai multi dintre activi, avand salarii mici in ultimii 10-15 ani. Poate cei foarte vechi aveau salarii mari, deci fiecare isi vede(a) interesul. Unitatea nu poate fi cu 'x' asociatii. Unitatea nu poate fi cand in Parlamentul Romaniei cand au fost invitati anumiti oameni in legatura cu PNNR, nu stiau sa vorbeasca totul. Iar la proteste, numarul mereu a fost foarte mic, aproape nesemnificativ.