Reforma pensiilor magistraților:
- creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani, prin majorarea perioadei de vechime în muncă de la 25 de ani la 30-35 de ani
- pensia să fie calculată la 80% din salariul net
Ce a spus premierul: „Mai există undeva într-un sistem public ca pensia să fie egală cu ultimul salariu? Eu cred că nu. O formulare corectă este 80% din salariul net. E o prevedere bună, corectă și cinstită.”
„Unul din jaloanele pe care trebuie să le atingem este legat de pensiile magistraților,și extins în pasul doi la toate pensiile speciale.
Avem câteva realități care nu pot fi contestate. Deci avem o pensionare prea rapidă a magistraților, așa cum v-am spus se pensionează în general la 48 de ani. Din pensionările pe care le-am semnat ca președinte interimar, 90% erau la 48 de ani. Era o doamnă judecător care s-a pensionat la 60 de ani, mi-am prop
Întrebare: Cum gândiți reforma pensiilor speciale și a magistraților în așa fel încât ea să nu mai fie atacată în instanțe sau la CCR cum s-a mai întâmplat?
„Orice proiect poate fi atacat la Curtea Constituțională, dar cred că dacă tratezi lucrurile cât se poate de serios nu faci proiecte pentru a bifa un anunț, ele trebuie făcute temeinic, să respecte prevederile legale și asta vom și în cazul în care m-ați întrebat”.
Informaţiile publicate pe site-ul Antena 3 CNN pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 450 de caractere.