27 septembrie 2016

Adăugat în: , , ,

Rezervisti! Nu acordați votul vostru partidelor care au tolerat tăierea pensiilor militare de către guvernul tehnocrat prin art.40 al OUG nr. 57/2015!

In  cursul anului 2015 a fost adoptat, cu amendamente, de către Parlament și promulgat de Președinte, un proiect de lege al Guvernului Ponta, prin care au fost restabilite tradiționalele pensii militare, vechi de cca 150 de ani, transformate în pensii civile de guvernarea Boc- Basescu, în anul 2010.  Legea 223/2015 urma să intre în vigoare la inceputul anului 2016, dar,  între timp, prin mișcările anarhice ale tinerilor "frumoși și liberi"Guvernl Ponta a căzut.
Premierul tehnocrat desemnat de Iohannis  a primit asigurari de la PNL, PSD și UNPR că va primi votul de investitură dacă se angajează că nu se va atinge de măsurile cu caracter social adoptate în guvernarea precedentă. Ce să vezi? In primele ședinte de guvern, guvernul Ciolos a adoptat un text introdus muțește într-o ordonanță de urgența cu măsuri bugetare și fiscale prin care cuantumul pensiilor militare, stabilit prin L 223/2015,  a fost redus cu până la 28%.
Ordonanța  a discriminat militarii față de celelalte categorii profesionale scoase de sub incidența Legii 119/2010, reducându-le procentul de pensie de la 80% la 65% din baza de calcul, pentru 25 ani vechime cumulată. Prin plafonarea cuantumului  pensiei la 85% din baza de calcul, Ordonanța legiferează discriminări intre beneficiarii legii, în sensul că sunt sancționați prin nevalorificarea stagiilor cei cu vechime mai mare de 36 de ani.
Ne așteptam ca liderii principalelor partide parlamentare să exploateze, cel puțin, politic măsura tehnocraților, dacă nu-i interesa atât de mult situația militarilor. A trecut aproape un an de la adoptarea ordonanței și niciun lider, nici Dragnea sau Ponta, nici Blaga sau Gorghiu, nici Oprea, n-au zis vreun cuvințel dspre nedreptatea pe care tehnocrații, susținuți de conțopiștii din ministerele din sistemul de apărare, au facut-o militarilor care au servit sub arme o perioadă mai mare de 36 de ani vechime cumulată. Pierd atât vechime, inclusiv stagii contributive efectuate după pensionare, cât și procentele de până la 9% pentru pensia suplimentară.
Dacă era voință politică,  situația era rapid rezolvată în Parlament. In Senat, primă Cameră sesizată, procedurile privind proiectul de lege de adoptare a OUG 57/2015 au fost tergiversate  aproape 3 luni, cu evitarea implicării Comisiei de apărare în întocmirea Raportului care a fost supus adoptări in plen. A rezultat un text mai prost decât Ordonanța... însăși. Daca acest text ar trece și de Camera decizională, pensiile militarilor cu vechime cumulată mai mare de 45 de ani ar fi reduse cu incă 2%.
In Camera Deputaților, deși era procedură de urgență, miniștri Tobă și Motoc, au reușit să amâne dezbaterile până la calandele grecești, printr-o scrisoare  intimidatoare adresată celor 4 Comisii raportoare. Pentru amânare s-a apelat și la tertipul de a sesiza și Comisia juridică, la cererea acesteia, cu doar câteva zile înainte de termenul din luna aprilie, termen  la care comisiile sesizate inițial trebuiau să depună Raportul.
In timp ce adoptarea Ordonanței este tergiversată în Parlament, mii de asigurați din structurile de apărare, descurajați de prevederile sancționatorii ale Ordonanței pentru cei care doresc să-și continue cariera militară sau profesionala până la vârsta standard de pensionare, au depus rapoarte pentru trecerea în rezervă  cu drept de  pensie militară anticipată sau anticipată parțială.

Constatăm că  PNL este subjugat de fostul PDL și de ONG-iștii soros -isti, PSD  se lasă paralizat și intimidat de fel de fel de curente antiromânesti,  UNPR este înghițit de partidul lui Băsescu. Soluția ar fi să simpatizăm cu noile partide care promovează o politică naționalist- patriotică.
Rezerviștii și cei apropiați lor pot forma un bloc electoral de o jumătate de milion de votanți disciplinați.

43 comments:

Vasile Ion Valabil spunea...

Votati pe cine vreti.Tot Soros va numii guvernul prin slugile Iohanis,Bleaga si Drac-nea

iceparu spunea...

Nu-i necesar sa-mi spui.Oricum o faceam cu atat mai mult cu cat stiu ca tot ei au stat la baza legii lui Boc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asa o sa facem! Cu cateva zile inainte de alegeri chiar sa se publice lista neagra unde se afla acesti criminali de pensii! Tata din groapa daca iese si va intra intr-un partid din asta il razuiesc! E bine sa publicam si numele celor mai inversunati nenorociti care au calcat in picioare cu obida pensiile militare! Pana la moarte nu voi vota cu PNL -PDL, in primul rand! Stai sa vedem si PSD ce face maine pentru noi, de nu se straduiesc si se fac ca fac, il bagam pe lista neagra! UNPR fiind o obiala-fantoma iese din discutie! Uniunea pentru salvarea excremetelor lui Soros de pe acum am bagat-o in closetul cel mai adanc de la Morga! Ecologistii sunt un lagar cu adunatura de refugiati basanisti, PMP e PLM al bahicului conflictual, iar iese din ecuatie, fara discutii, si mai bine stau acasa sa beau o cana de vin fiert cu scortisoara ca e bun la reumaticul meu! Iac-asa!

micutzul spunea...

Daca Bolcas ca un om destept a facut un pas , cred ca pot si eu....!

M Lupi spunea...

@ Huhurez Ciolonderos doar ce-a declarant ca el nu se duce la Bruxelles , mai are treaba aici !!!. Eu l-as fi trimis la originea piiiiiiizdii muma-sii , poate asa ar fi intzeles , homunculul !!!. Canalia de UNGUENT doar ce-a demisionat - crezi ca o sa lucreze la vre-un privat ?????. Cica pe listele de votare ale MAIDANEZILOR DIASPOREZI DEJA CICA-S NUSTIU CATE SUTE DE MII , PANA-N DECEMBRIE SARE MILIONU' , GARANTEZ !!!. Si oare cu cine vor vota ei, martorii joianului plavan ????. Si pana la urma ce conteaza , ce mai conteaza cine si cu cine voteaza ???.Au crezi tu ca JOIANI SS va mai putea urca la Negoiu sau da o fuga la Miami stiind ca la Bucuresti nu mai are ,, guvernul mau'' ?????. Lasatzi orice sperantza , voi[si noi] ce , inca , mai traitzi aici , in aceasta gaura neagra , Romanistan !!!. Canaliile , jigodiile , pramatiile prasesc si puiesc - oamenii care odata se nasteau pe acest pamant blestemat -se duc - gen. Mircovici , Gyuri Pascu , Papaiani !!!.Dumnezeu sa-i odihneasca !!!!. In acest timp putoarea si-a botezat babuinu' -NOAH !!!!. FUCKING HELL !!!. DE LA JULIEN LA NOAH , PASCUTZA MAMITZICILOR VOASTRE DE SCUMBAGS !!!!.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Subscriu inmilinonit!

Adi 4 you spunea...

@ M.Lupi, de acord cu tine! Cel mai rau este ca au reusit sa ne dezbine, sa ne certam intre noi. Pensionari militari, ce sa facem cu ei!? Asta dupa ce ani de zile am fost buni la orice a fost nevoie pentru tara asta! Toti iluminatii de dupa 1990 si-au tras case, averi pe afara, te sfideaza de la inaltimea functiilor ocupate, iar cand este nasol aici, isi pun cururile in avion si o intind afara fara remuscari pentru ce lasa in urma! Hai sa le taiem din drepturile de pensie ca pensionarii militari isi tarasc basinile si poate crapa mai repede! Stai sa vezi ce circ o sa fie de 1 Decembrie! Sa vezi cati vor sa se traga in poze langa amarata noastra de tehnica si langa militarii in uniforma. Cum ii vor imbratisa pe cei mutilati in Iraq, Afganistan, pe cei raniti in Bosnia, de care nu s-a scris nimic, sau de cei morti in Somalia si despre care iarasi nu s-a spus nimic! Pun pariu ca de 1 Decembrie o sa deschida si Arcul de Triumf! Se vezi ce circ o sa fie apoi pana la alegeri! Pana pe 11 Decembrie o sa ne dea, majorari, pensii mai mari, nu se vor impozita pensiile, iar pe 12 Decembrie o sa ne dea DESTEPTAREA! Sau o sa ne dea altceva!

pop iuliu spunea...

Buna dimineata!
Ne poate ajuta vreunul dintre colegi cu noutățile din discuția de ieri in Comisia de munca a CD, vis-a-vis de procentele din baza de calcul pentru pensiile militare? Sa aveti o zi placuta!

avianyc spunea...

PS
In memoria lui Aurelian Preda . Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca în pace.

https://youtu.be/j9CxgtRcmRM

Iulian Mares spunea...

Lupi,
La aceste alegeri pot vota milioane din asa zisa Diaspora caci nu se pune! Ei voteaza pentru un numar limitat de parlamentari, nu pentru ceilalti!
Ok?

Iulian Mares spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa vegheze la cei trei copii, caci mult s-a chinuit acest om tanar!

stelian palagheanu spunea...

Romania a murit dar a uitat sa putrezeasca . Tara este condusa de hoti si jeguri.
Am luptat in Revolutie pentru Libertate di dreptate unde mi-am pierdut auzul ,am fost impuscat intr-o aplicatie , am fost pensionat invalid gradul 2 cu o pensie de cacat . Nu ma mai interezeaza politica nimanui .Voi votati si tot voi dati din ciocuri ca nu va convine . Nu am votat niciodata pe nimeni si sunt mandru de asta
ca nu m-a prostit nici o javra.

tigri2 spunea...

OK!

Iulian Mares spunea...

@Iulan Mares celalalt, tu ai avut rabdare sa citesti boreala lu' Lupi sireacul?

Adi 4 you spunea...

Bleaga, trafic de influenta in fosta campanie electorala! Sef de campanie, de cacao! Acestia, ne-au furat banii si si-au batut joc de noi! Cat va mai rezista sefa de la DNA, pana cand o sa fie matrasita de servicii... Sper sa nu fie agatata cu nimic, iar PDL/PNL sa se dea -in gat- pana la ultimul!

elisav spunea...

Daca mizam pe faptul ca partidele plang dupa voturile noaste asteptam in zadar.Alesii au teama doar de multimile care se ridica impotriva lor. Aceasta este solutia.Ati vazut in urma cu cateva zile cum fugeau cu masinile din parlament? Restul este vrajeala. Trebuie sa-i luam ca tinta conform regulamentelor de tragere,alfel asteptam pana la calendele grecesti. Cand multimile s-au strans razvratite s-au schimbat legi,au demisionat senatori si deputati.Noi militarii asteptam ca milogii.Milogii au uneori noroc!Rar insa! Atat vrem, pentru atat luptam, atat avem!

Adi 4 you spunea...

Da, se contureaza ceva! L-au dat jos pe Bleaga ca sa-l puna pe Ciolanis!

avianyc spunea...

Este doar un razboi pe fata intre clanurile de mafioti,în principe clanul Udrea contra clanul Blaga cu binomul la mijloc. Denunturile lui Ghita si amenintarile cu dezvaluiri ale marinarului nu fac decît sa inteteasca razboiul. Va fi ceva de genul ”scapă cine poate”. Curios pe unde se vor opri si ce se va intimpla după in pîna azi pdl ,pnl nexistind.
Curios daca mai taie madam Vass pensiile speciale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu deja m-am hotarat sa votez cu PRU! Pentru ca Dragnea este sluga tradatoare a lui Iohannis! Pentru ca Dragnea si toti cilalti ne-au abandonat si n-au mai miscat nici un deget pentru Armata! Pentru ca nici un partid nu mai lupta pentru pensiile noastre! PRU are oameni patrioti si care au actiuni si proiecte in folosul romanilor amarasteni! Acum, toate partidele parlamentare de la aceasta ora, absolut de loc nu mai lupta pentru noi, desi suntem o forta! Toti il slugaresc si-l pupa in dos pe Iohannis in speranta ca vor scapa de dosarele penale. Liderul PRU ne-a demonstrat pana acum, prin luarile de cuvant si actiuni, ca lupta cu mafiotii politici pentru resursele subsolului, interzicerea taierii padurilor, pentru ca pamanturile sa nu mai fie vandute strainilor, militeaza pentru reglementari legislative sociale de crestere a nivelului de trai, pentru indreptarea cadrului legislativ pozitiv in toate domeniile, iterzicerea steagulu unguresc si a actiunilor unguresti de subminare a statului unitar, sunt nationalisti moderati pentru nedestramarea statului roman si multe alte actiuni care sunt acceptate de romani ca fiind foarte bune! Va rog sa analizati si sa luati o hotarare, pentru ca toate celelalte partide ne-au tradat intr-un fel sau altul, inclusiv PSD care n-a mai facut nimic de la plecarea lui Ponta, decat sa se slugareasca prin Dragnea catre Ciolos, Soros si Iohannis! Voi vota cu PRU CA SA MA SIMT IN SIGURANTA CU PENSIA MILIITARA, CA NU VA FI DESFIINTATA DE CATRE CELELALTE PARTIDE, CUM S-A INTAMPLAT IN R5EGIMUL BASESCU SI NMENI N-A RIDICAT UN DEGET! VA ROG ANALIZATI SI SA LUATI O HOTARARE MAJORA SA NU MAI VOTAM CANCERELE CARE PANA ACUM NE-AU REGULAT PENSIILE MILITARE IN MOD CONTINUU SI CONSTANT DE CATIVA ANI INCOACE! ATENTIE: CU PARTIDELE ACTUALE DIN PARLAMENT RISCAM SA RAMANEM IAR FARA PENSII MILITARE! PRU ARE VOCATIE SI ESTE PENTRU NOI, ROMANII, FIIND UN DUSMAN D MOARTE A INGERINTELOR STRAINE IN ROMANIA, NEFIIND SLUGI SOROSISTE SAU SLUGI ALE PRESEDINTELUI SAU ALE STRAINILOR CARE VOR SA NE DESTRAME STATUL NATIONAL UNITAR SI SA NE ARUNCE IN HAOSUL FOAMEI SI A LIPSURILOR!

Huhu Rezea spunea...

Dacă astăzi ar fi alegerile, cred că și eu aș vota cu PRU.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, eu de mult ii studiez pe acesti patrioti si am ajuns la concluzia ca sunt sinceri, corecti, necorupti, romani patrioti si care lupta cu sinceritate pentru binele romanilor! Pe unde am gasit postari cu PRU le-am citit si am desprins concluzia ca merita sa le acord votul meu! Au toate calitatile necesare pentru a-mi investi increderea in ei! Daca le cititi Platforma program va veti convinge, si n-ar fi rau ca sa fie postata intr-o zi si aici, pana la alegeri, sa se convinga si camarazii! Se poate, domnule, discuta cu ei pe orice subiect, nu se subjuga nici unei forte oculte si nici unor factori decisivi interni, asa cum o fac toate partidele actuale din cauza ca acolo unde sunt corupti si santajabili si se ploconesc lui Soros & masonii, presedintelui, prim ministrului, parchetelor si serviciilor! Pana acum, toti au vandut si jefuit Romania, impotriva PRU nu sunt asemenea dovezi, fiind un partid tanar si cu oameni care nu s-au tarat prin tribunale! Gata cu Oprisan, Guzganul rozaliu, Dragnea, Basescu, Alina Gorghiu, Blaga si alti penali! Gata, m-am saturat de tradari, promisiuni desarte, lasitati, corupti, razuiri de pensii, ordonante care pericliteaza pensiile, actiuni ostile impotriva Armatei si atitudini de aroganta, sfidare si ignoranta! Nu voi mai vota absolut niciodata partidele formate imediat dupa 1989 si voi vota un partid nou cu mari sanse de a redresa Romania cu oameni noi si incoruptibili, asa cum este PRU! EU M-AM DECIS SI FAC APEL LA DUMNEAVOASTRA, STIMATI CAMARAZI, SA ABANDONATI TRECUTUL VOTAND UN PARTID COMPLET NOU, PATRIOT, CU VOINTA DE A FACE CEVA PENTRU ROMANI, PENTRU NOI, MILITARII, PENTRU A SE ELIMINA DIN SOCIETATE CANCERELE SOROSISTE SI MASONICE CARE ACUM CONDUC ROMANIA! SA DEA DUMNEZEU CA FIECARUIA SA I SE LUMINEZE MINTEA SI CONSTIINTA! DOAMNE, AJUTA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca, luat de val, am uitat sa amintesc faptul ca platforma program a PRU se afla chiar sus pe coperta articolului dand clik pe mentiunea verde! Veti ramane uimiti sa descoperiti generozitatea acestei platforme profund sociale si revolutionare, optimiste, realizabile si care acopera necesitatile de moment si acuale ale Romaniei! Dati click pe ,,noile partide'' din coperta de mai sus ca sa va convingeti, stimati colegi!

Huhu Rezea spunea...

Raportul preliminar din luna aprilie al Comisiei de muncă nu a fost dat publicității, fiind trimis șpre dezbatere și la celelalte comisii raportoare...care tergiversează introducerea lui pe ordinea de zi.
Din câte s-a spus în luna aprilie...in raportul preliminar au fost aprobate majoritatea amendamentelor propuse de regretatul deputat Mircovici, înmormântat astăzi la Timișoara.
La biroul CD se va depune un singur raport, aprobat de toate cele 4 comisii raportoare.

avianyc spunea...

Și cu ”reformele” colegului cum rămîne?

ionut spunea...

D-ZEU sa-l odihneasca pe d-l gen.MIRCOVICI.
Unul dintre cei care a facut cinste
ARMATEI !
Ionut

ifrim spunea...

Si daca tergiverseaza pana dupa alegeri mai au valabilitate rapoartele,semnaturile?

Huhu Rezea spunea...

Rapoartele întocmite de comisii în această legislatură rămân valabile și pentru viitorul parlament. Numai ca Plenul CD le poate respinge sau le poate retrimite la viitoarele comisii.

ionut spunea...

D-ZEU sa-l odihneasca pe d-l gen.MIRCOVICI.
Unul dintre cei care a facut cinste
ARMATEI !
Ionut

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

OK!

Gigi spunea...

Va-ti convins? @H,C.F.I etc?

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Tigri
Nu face pe deșteptul.... unde nu te pricepi!
Citește Constitiuția:

ARTICOLUL 63
(1)

(5) Proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent îşi continuă procedura în noul Parlament.

Eufrosina Nedelcu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

Si daca in viitoarele comisii apar deputati de auto care nu stiu unde este bufetul vai mama noastra!

alpacin spunea...

In comisia de munca , din cate am auzit, s-a votat amendamentul asa cum a iesit din senat.

tigri2 spunea...

Vezi ca cineva iti foloseste numele ca sa ma jigneasca pe mine, da o dezmintire sau mentine ceea ce spune userul care-ti foloseste numele, altfel consider ca tu ai dat acea defaimare.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@tigri
Am răspuns unei întrebări.

Eufrosina Nedelcu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Pintea spunea...

Cometarii diverse,pareri diverse,in fondn nimeni nu stie ce frea sa spuna. Stiti vorba aia ca daca mergi in padure si ai in pusca un singur glont,daca nu sti cum sa-l folosesti te mananca lupu. (dupa cum vad eu a inebunit lupu cHESTIA CU CE NE DOAREb tot PSD-ul(Ponta) o
s-o rezolve favorabil.Asa fiti atenti cu glontul.
PINTEA.

Huhu Rezea spunea...

@Pintea
Ti-ai creat cont Google ca să ne vorbești în parabole?
Da, glonțul pe care-l avem este votul din decembrie. Mulți il vor irosi pentru vulpi roșcate, bufnițe și alte animăluțe tinere și libere.

Un Roman spunea...

Rezervisti,nu va luati dupa un cretin.Se manipulaza,doar ,doar PSD''ul va castiga..Degeaba ai pensia cu 5 lei mai mare,daca preturile au sa o ia razna.Votati oameni in care voi credeti..Oameni despre care voi aveti o parere buna..Nu va luati dupa toti cretini..Avweti creier..pai..folositil..De unde si pana unde vine un agarici sa va invete pe voi [la anii vostri ] cum si pe cine sa votati? ..E? mEu nu va spun pe cine sa votati..sau pe cine nu.Va spun DOAR SA VOTATI..cu mintea.Respect

Huhu Rezea spunea...

@un român
După greșelile pe carele faci ești un român neinstruit, ca să nu zic prost.