6 februarie 2017

Adăugat în:

Peste 1/3 din pensiile militare din MApN, recalculate

SITUAŢIA SĂPTĂMÂNALĂ CU NUMĂRUL PENSIILOR RECALCULATE ÎN BAZA PREVEDERILOR ART. 109 ALIN.(1) SAU ART. 110 ALIN.(1), DUPĂ CAZ, DIN LEGEA NR. 223/2015 PRIVIND PENSIILE MILITARE DE STAT,
CU MODIFICĂRILE DataNumăr pensii recalculate
20.02.201731.205

 
DataNumăr pensii recalculate
13.02.201729.072

DataNumăr pensii recalculate
06.02.201727.159
DataNumăr pensii recalculateObservaţii
26.01.201724.791-
DataNumăr pensii recalculateObservaţii
17.01.201722.972-

DataNumăr pensii recalculateObservaţii
12.01.201722.170-

DataNumăr pensii recalculateObservaţii
09.01.201721.638-

DataNumăr pensii recalculateObservaţii
03.01.201721.635-
DataNumăr pensii recalculateObservaţii
27.12.201621.326
DataNumăr pensii recalculateObservaţii
19.12.201620.409-=

59 comments:

Coldea Calustian spunea...

La CSP a MAI-ului mafiotizat e bataie de joc pe fata .Doar 1\12 din pensii sunt recalculate .Si procentajul a ramas acelasi de 5 luni .Culmea ca cei CSP a MAI au si cei mai multi angajati pe pile care se bat de musca in birouri. Ar trebui sa schimbe si emblema ministerului iar pe frontispiciu cladirilor sa scrie doar un singur cuvant - Omerta.-O veste buna totusi . Dupa 2 luni de omerta au reinceput sa raspunda la telefon.De recalculat tot nu recalculeaza la nimeni din iulie...

gheo spunea...

Cat sunt de *banditi*, greu de spus, alta caracterizare ... nu gasesc, pe pagina 1 a noii decizii scrie *negru pe alb* : *Urmare a examinarii actelor ... si a cererii de recalculare (NU AM FACUT CERERE PENTRU RECALCULARE DAR EI ... asta spun) / situatiei soldelor brute realizate la functia de baza, *ACTUALIZATE LA DATA DE 01.01.2016* ... urmeaza drepturile de pensie.
Ce spune pagina 2, Baza de calcul conform art.28 din L.223/2015, care la prima rubrica prezinta *Elemente salariala (cuantum actualizat DECEMBRIE 2009).
Cum naiba au recalculat pensia la cerere dar *fara cererea mea, cu situatia drepturilor de solda actualizate la 01.01.2016 dar ... *cu un cuantum ACTUALIZAT DECEMBRIE 2009*, domnule *H*, daca eu *o*i fi prost si analfabet si nu stiu sa citesc sau sa scriu, lamuriti-ma dvs, cum vine treaba aiasta !!!*. Restul problemelor nu-l comentez prea mult deocamdata pentruca am trimis a treia zi *contestatia si astept*, multumesc.

Iulian Mares spunea...

Huhu,
Cumpar eu un sac de lecitina, dar sa ma ajuti cu adresa destinatarului, caci filmul asta a mai rulat in centru!
Este cazul sa mearga cu o caravana si in catunele din muntii Ural si Altai!.....si sa aiba numai bilet dus!....ca si asa este dus!

Huhu Rezea spunea...

@gheo
Așa e formularul, le-a fost lene să schimbe cu „din oficiu, ultimele șase luni”.
Este corectă actualizarea, deoarece din decembrie 2009 soldele sunt aceleași cu cele de la 01 01 2016.

Huhu Rezea spunea...

@Bardas
Iți public comentariul comentariul dacă-l semnezi cu @Adrian Bontas.
Da, am zis bine, soldele de grad și funcție din decembrie 2009 sunt egale cu cele dib ianuarie 2016 pentru că au aceiași coeficienți de ierarhizare și aceeași vrs. Mărirea din decembrie 2015 a privit întreagă solda lunară brută.

Sorin Dorin spunea...

Nu stiu care este algoritmul recalcularii, dpdv al luarii in calcul a documentelor. S au recalculat cereri din luna mai, s au primit in octombrie decizii pe baza cererilor facute in luna mai. O cunostinta a facut cererea la inceputul lui februarie, adeverinta a stat la CMS de la 3 aug pana la 18 oct, si din 20 oct se tot proceseaza, adica de 62 de zile. Contactat telefonic, repondentul CPS, a zis ca in sistem apare in curs de procesare dar, pare sa fie o problena, data fiind data cam veche a inregistrarii adeverintei la ei. Gura targului zice ca prioritari sunt de prin alte structuri, nu MApN, si pensionatii recent din SMG. I am sugerat cunostintei sa trimita CPS S o notificare prin executor judecatoresc, privind respectarea termenului de recalculare, adica 90 de zile, si conlucrarea cu petentul in caz de existenta a unor probleme. Cele prezentate sunt destinate celor ce privesc cu incredere activitatea de recalculare.

Huhu Rezea spunea...

@Dorin
I-ai dat o sugestie pe lângă..... De ce să mai dea bani la executor, dacă nu are un titlu executoriu?
Până la sfârșitul anului viitor au destul timp pentru recalculare

alexdumi98 spunea...

Pentru cei pensionati pe legea lui boc, 263 parca, termenul de recalculare nu este de 12 luni?

Viorel Oprea spunea...

Cu respect, va intreb daca perioada stagiului militar efectuata inainte de scoala militara, se trece in livretul militar la pensionare.Am fost militar in termen un an de unde am plecat la scoala militara. Multumesc.

Huhu Rezea spunea...

@alexdumi
OUG 57/2015 a unificat termenul de recalculare, la 24 luni, pentru toate pensiile. Vezi textul art. 109 modificat aici:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/170060

@Viorel Oprea
Da, stagiul militar constituie vechime în serviciu potrivit art.3, lit. e), pct. 3 al Legii 223/2015.

Sorin Dorin spunea...

@huhu, avetzi dreptate referitor la momentul in care se foloseste notificarea prin executor judecatoresc. Dar, lucru verificat, poate fi folosita, notificarea, avand ca destinatar conducatorul institutiei nu institutia, cu impact moral. A functionat la case mai mari, care au preferat sa se aplece asupra cauzei, mai ales cand e bine documentata precum ces prezentata. Trebuie sa recunosca faptul ca 62 de zile de procesare la CPS sunt batatoare la ochi daca la mijloc nu e lipsa de fonduri. Pentru ca plusul la pensie e considerabil, mai ales cumulul din urma.

Huhu Rezea spunea...

@Sorin Dan
Mai bine de jumătate dintre pensionarii militari nu sunt interesați de recalculare pentru că aceasta, mai ales după ordonanța guvernului Cioloș, nu le aduce vreo majorare de pensie.
Pentru Case Sectoriale contează termenul stabilit de lege. Au juriști și nu se sperie de o notificare.

emillian123 spunea...

...Eu inca astapt guvernul PSD sa se tina de promisiuni si -in consecinta -sa ANULEZE -in 2017- O.U.G. nr.57/2015...care a fost acceptata(?) tacit....in parlamentul in care PSD-ul- avea majoritate (cred ca-ABSOLUTA....)

iceparu spunea...

Vezi-ti de treaba.Copilul care nu plange nu primeste tata.Daca nu se face presiune pe parlamentari ,la anul si la multi ani.

stelian palagheanu spunea...

Am primit Decizia anul trecut in Noiembrie si am facut contestatie ca nu mi-a luat in calcul ultima luna de activitate desi am fost trecut in rezerva invaliditate grad 2 pe 25 ale lunii .Dar cand ma uit mai atent si studiez si modificarile constat ca ei mi-au calculat cu procent la gaza de calcul .Cum au stabilit ei asta daca pe Decizia medicala este consemnat ca invaliditatea s-a produs din cauza evenimentelor din revolutia din 89 si impuscat ulterior in 1991 accidental de un militar intr-o aplicatie .Legea 223 art 40 spune ca se stabileste cuantumul pensiei in functie de baza de calcul intreaga ,daca este mai avantajoasa.Nu am fost pensionat pentru o boala . Ce este de facut ,am mai facut o contestatie dar termenul a depasit 30 de zile .Cu respect

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Citește art. 63 pentru a vedea de când se plătesc drepturile de pensie militară. Contează data încetării plății soldei ca activ.
Dacă nu au aplicat art. 40 și nu ti-au răspuns încă la prima contestație, trimite o nouă cerere cu titlul de completare la contestația din noiembrie.

CEZAR spunea...


emillian123
Cunosti continutul L-223 in integrum...??
Atunci de ce bati campii?
Trebuie anulata si ..LEGEA 223..

Iulian Mares spunea...

Nu doar imbunatatita? Iar stam sa facem legi noi? De ce? Daca se aduc ceva imbunatatiri....este f buna.
Propunerea buna ar fi pt tine C, sa se acorde pensie militara numai cu 30 de ani vechime efectiva. In rest...tie, in mod special...aj social de handicapat, fara insotitor!
:)))

CEZAR spunea...

@ m-ale ..PORCULE....!!
Si asa ..mi-o platesc singur !
Ti-am mai zis ..tu ai voie sa vorbesti doar despre IMPOZITAREA PROGRESIVA...!!

mirabela stanescu spunea...

Ar fi bine sa se adopte toate amendamentele din oug la art 40 . Legea este buna .dar ar trebuii sa se rezolve si pentru cei de la art 19 care au vechime mica .Multi dintre ei au grupa AC sau speciala ,locul lor de munca ,prin greutatea lui echivaleaza cu 25 ani .ADICA CEI DIN BIROURI CARE AU 25 DEANI EFECTIVI AU PENSIE MARE IN RAPORT CU DIFICULTATEA MUNCII Ma gandesc sa nu ii mai penalizeze pentru lipsa vechime cu acel procent de 1%.

CEZAR spunea...


mirabela stanescu ... vorbesti prostii ..!!???
Sau nu ai capacitate de analiza si sinteza ..
Esti plina ..de sporuri ...???

CEZAR spunea...

m-ale ..impozitarea ..PROGRESIVA...panaceul universal al guvernarii pesediste !!

mirabela stanescu spunea...

dle CEZAR cred ca nu ati inteles ceva , eu ma refer la anumiti pensionari ,dupa cate stiu sant cativa cu vechime mica dar carev au lucrat in conditii speciale ,care au plecat in rezerva fara drept de pensie .cu art 40 li s-a taiat mult din dreptul obtinut prin legea 223 ,asa ca dece santeti asa de revoltat ?

Iulian Mares spunea...

Mirabela
Ala tasteaza de la ospiciu. El a muncit 15 ani....

Claudiu Ionut spunea...

@Coldea Calustian - am depus optiunea prin martie-aprilie, dupa vreo 2 luni mi-a venit confirmarea de la CPS a MAI de trimitere a ei la ultima unitate, iar la sfarsitul lui decembrie 2016 mi-a sosit prin posta (cu trimitere normala, fara a fi recomandata) noua decizie de pensionare recalculata (ca pensie militara de stat). Noul cuantum al pensiei militare de stat este mai mare decat cel de la pensia contributiva, plus ca mi-au fost trimise in cont si diferentele de pensie cuvenite de la 01.01.2016. Nu am intervenit niciunde, nu am dat nici-un telefon, nu am apelat la nici-o pila, pur si simplu am asteptat. Nu sunt singurul care a primit noua decizie, mai am si alte cunostinte care au primit inaintea mea noua decizie. Retin ca un fost coleg a primit-o la inceputul lui noiembrie, iar altul, care a depus optiunea pentru cele 6 luni prin februarie, i-a venit noua decizie la inceputul lui decembrie. Tot atat de adevarat este si ca am coleg care tropaie de nerabdare ca nu i-a venit inca nimic, dar l-am sfatuit sa nu se agite ca o face degeaba, nu este luat in seama. Oricum, si daca noile decizii de pensionare vin spre sfarsitul lui 2017, ei tot sunt in termen, iar daca il depasesc si pe asta, pot spune ca nu au avut destul personal, legea nu ii sanctioneaza nicicum.

mirabela stanescu spunea...

In senat s-a aprobat anul trecut ,in primavara ca procentul de calcul pensie militarra sa fie de 80 si nu 60 ca in art 40 oug, apoi a mers in camera deputatilor unde au tot amendat-o pana nu a mai ramas nimic ....de amendat ..apoi s-a asternut linistea . Oare se va relua in CD . Era doar de a da rportul final si de aopribat . Ce urmeaza , stie cineva?

CEZAR spunea...

m-Alul a intrat deja in trepidatie...
Profitand de faptul ca Potecarul il tine pe post de ,,urs"..si ca cenzureaza tot ce apare la ilustra sa persoana de ,,UMERAS" uitati ce debiteaza ...

Iulian Mares3 ianuarie 2017, 16:25

L-au "promovat" si de la "GAZ"... avea probleme in a distinge capra animal de cea de taiat lemne! .... si l-au trimis acasa! Acum propavaduieste impozitarea progresiva...chipurile ca m-ar faulta pe mine! Asta e ca tiganul care-si dadea gauri in corp ca sa nu-l faca nazistii manusi! Privata de el! :))
m-Ale ii simplu :impozitarea PROGRESIVA ii PANACEUL UNIVERSA al guvernarii DRAGNEA !!
Ce nu pricepi ...???!!!

CEZAR spunea...

Blogger mirabela stanescu ..sati linistita ..
Urmeaza o NOUA LEGE...curata echitabila ..etc ..

mirabela stanescu spunea...

OK

karadeniz spunea...

@ Mirabela
Cum ordonanța 57 trebuie legiferată de parlament va trebui să treacă și de camera deputaților, probabil fără modificările din senat, mai ales că asta este și solicitarea făcută de structurile de apărare.

mirabela stanescu spunea...

Dar dece fara modificari .poate cu amendamentele deja aprobata .

mirabela stanescu spunea...

camera deputatilor PLX335\2016 modoificare cod fiscal, maine devine lege .Intersant ce va face IOHANIS .daca nu cumva iar trage .

Iulian Mares spunea...

Cezar,
Iti explic ceea ce nu vrei sa intelegi si/sau accepti!
-Nu ai putut depasi in perioada scurta a ta prin armata nivelul batalion
-Ai vechime mica si functie mica
-Te-ai bucurat ca.....dalmatianul la banii pe O7
Concluziw...Esti impotriva tuturor care au fost peste tine, din toate pdv!
Esti prost....sau te prefaci?

PS-impozitarea progresiva din creierii tai nu imi da frisoane!
Faptul ca nu ai 25 ani efectivi ar trebui sa iti dea tie spumw la gura!???

Adrian Bontaș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Adrian Bontaș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

m-Ale ..hai sa te oftic!
Am , nu 25 efectiv ...tine-te bine ..26 !!!
hi..hi..hi...
Impozitarea PROGRESIVA ii panaceul universal pentru guvernarea DRAGNEA !
Pai altfel ..de unde bani ...????
m-Ale rau stai cu hanaliza si ..sinteza ...!!

karadeniz spunea...

@ Mirabela
Puțin probabil ca amendamentele de la Senat sa mai rămână valabile. Aplicarea legii 223 a arătat ce pensiile militare au crescut mult, mai ales la celelalte structuri din apărare, cei care ies la pensie pe această lege sunt mulțumiți. La fel sunt și cei pensionați anterior legii, cei cărora le scad pensiile fiind în principal cei pensionați anterior anului 2001 și care sunt majoritar din MApN. Modificarea art. 40 din OuG 57 ar însemna o nouă activitate de recalculare a pensiilor și modificarea normelor de aplicare a legii. Structurile din apărare au notificat din septembrie că nu vor acest lucru deci puțin probabil ca parlamentarii să facă altceva mai ales ca sunt in aplicare alte măsuri pentru pensionari, indexarea pensiilor, eliminarea CASS-ului și a impozitului pensiilor de până la 200 lei și posibil reluarea ajutoarelor acordate la pensie, inclusiv pentru perioada în care au fost suspendate.
Dacă citiți solicitarea făcută noului premierului desemnat de către vicepreşedintele Comisiei de Apărare din camera deputaților, veți vedea că printre problemele solicitate referitoare la drepturile militarilor nu se numără și modificare art.40 din OuG 57 ci doar urgentarea și finalizarea recalculării pensiilor militare și acordarea cele-i de-a doua tranșe de 50% de compensare a soldei de merit, de la începutul anului și nu din august 2017.
Când spune ” Precizez că, la ora actuală, potrivit legii nr. 223/2015 privind pensiile militare, MODIFICATĂ PRIN OUG nr. 57/2015, recalcularea pensiilor militare se va finaliza la sfârşitul anului 2017” rezultă clar că nu există nici o intenție de modificare.
Amendamentele aduse art. 40 la senat nu înseamnă mare lucru. Chiar dacă se readuce baza de calcul la 80% prin plafonarea de maxim 100%, cu includerea pensiei suplimentare și procentele pentru OMM in acel plafon de 100% nu se rezolvă nimic. pierderile la pensii vor fi la fel, cu mici excepții in cazul unora cu vechime foarte mică de pe vremea ordonanței 7.

Iulian Mares spunea...

Bontas
Te bagi intre doi oameni care se impung dar nu se urasc!
Pricepi? Ai nepoti? Iesiti in parc... e frumos azi!

Adrian Bontaș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ungureanu Evelina spunea...

la MAI se doarme cum au facut toata viata lor noi am avut sefi sa-si faca averi pentru ei niciodata nu au avut grija de subordonati.HAI ROMANIA

Iulian Mares spunea...

Evelina
Ai dreptate! Foto iti apartine? :))

Huhu Rezea spunea...

Mitingul de astăzi de la Cotroceni se anunță a fi pe la orele 19,00. Nu este cam târziu?

karadeniz spunea...

Credeți că abdică Iohanis până la ora 19 ?

Iulian Mares spunea...

Huhu,
Se circula f greu pe Valea Oltului! Cred ca au date!
Sper sa nu faca manevra subterana! :))

Iulian Mares spunea...

Busoi este un fel de Boc 2!

https://www.dcnews.ro/mobile/eful-raiffeisen-la-proteste-prima-reac-ie-din-pnl_531800.html

Gigi Gheorghe spunea...

Daca,in sapte luni,s-au recalculat 1/3 di pensiile in plata,e posibilsa nu termine aceste recalculari pana la sfarcitul anului.!
Ma gandesc si la faptul ca,nemai existand "povara" acordarii sumelor rezultate din recalculari de la 01.01.2016,amânate pâna in ultimul trimestru al anului in curs,vor urgenta aceste recalculari.
Sa speram ca se vor tine de cuvant!

Marian Dunareanu spunea...

La MAI toate sporurile, inclusiv cel de munca peste program (75%) sunt in baza de calcul. De aici apara narozia ca un subofiter, birocrat m.a.i. cu vechime totala de nici 25 de ani sa fie cu pensie peste colonelul de armata cu peste 30 vechime si poate cu ani in testru Irak si Afg. Legea e stramba ca cei ce-au facut-o cu niciun respect fata de cel ce si-a facut datoria cu varf si indesat. Mojicia a luat locul virtutii si in acest caz.

Gerge C. spunea...

Domnule Rizea, citez din formularea adoptată de Senat a art 109 alin. (1) din Legea nr. 223/2015:„Recalcularea (...) se realizează potrivit prevederilor legale privind salarizarea militarilor, (...) aplicabile la data intrării în vigoare a prezentei legi, în condiții identice/echivalente de funcție și grad militar/profesional, sporuri, indemnizații...”. Să înțelegem din această prevedere că vor fi aplicate sporurile pe care le au activii și pensionarilor ieșiți înainte de 1998, care nu au beneficiat de niciun spor? Mulțumesc!

Gigi Gheorghe spunea...

In legatura cu mitingul de la Cotroceni,au stabilit ora 19,pentru a vedea daca ies cei din Piata Victoriei.In functie de asta vor iesi,sau nu vor iesi.

Iulian Mares spunea...

Huhu,
Posteaza art.3 din lege, te rog!

http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_51_1991_securitatea_nationala_romaniei_republicata.php

iceparu spunea...

Domnule Cezarica umbli cu capra.Acum nu te mai multumesti sa moara capra vecinului ci si vecinul.Studiaza tu toate legile si vezi care te avantajaza.Sa-mi spui si mie.
Daca astia o tot tin langa cu protestele o sa mai luam pensii o laie.Daca ai ceva bani la saltea ai grija de ei.Nici macar impozitu;l progresiv nu te avantajaza.Vezi ca poporul lui Ioha te trimite la munca.

Iulian Mares spunea...

Ice,
cu care Cezarica comentezi, ca nu-l vad? Are alt nume....care?

Iulian Mares spunea...

Un popa bezmetic, conduce 5000 de "corpotatisti" sighieni in lupta cu diavolul!
Cam asa faceau popii si prin anii 29-41! Eu, totusi vreau sa cred ca ei "comemorau" pe rit vechi Unirea.....sau o fi fost o procesiune de exorcizare in grup?!
Pe cand o calugarita cu fusta mini si colanti din vinilin?

https://www.dcnews.ro/mobile/prezen-a-surpriza-la-protestul-din-sibiu-5-000-de-manifestanti-cer-demisia-guvernului_531856.html

Gerge C. spunea...

Domnule Huhu Rezea, vă rog respectuos să vă exprimați un punct de vedere juridic în legătură cu problema pe care am postat-o ieri. Vă mulțumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Gerge. C
Scuze că am pierdut din vedere acel comentariu.
Este o deosebire esențială față de prevederile de actualizare a elementelor ce compun baza de calcul din Ordinul M25.
Ar însemna că toate elementele, solde, indemnizatii, sporuri, care intră în componența bazei de calcul se actualizează în procentele avute de activi la data de 11 01 2016 și nu în procentele de la datele din care au fost alese cele 6 luni. S-ar proceda asa pentru tote componentele soldei lunare, cum sunt actualizate soldele de grad și funcție în Ordinul M25.
Cum astăzi CCR a repus pe tapet principiul bicamerismului în adoptarea legilor, vezi decizia în reconversia creditelor bancare, Camera nu poate modifica substanțial textul art. 109 adoptat de Senat.

florin spunea...

Buna ziua
Solda functiei de baza nu este definita in Legea 138/1999
functia de baza este definita doar in Codul Muncii si reglementarile fiscale

karadeniz spunea...

Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania

În data de 06.02.2017, a avut loc ședința Grupului pentru apărarea drepturilor de pensie, participarea la rezolvarea problemelor sociale ale membrilor AORR și familiilor acestora având ca scop stabilirea priorităților în raport cu legislația ce reglementează pensia militară de stat și cu viitoarea lege a salarizării, identificarea celor mai eficiente modalități de informare a șefilor grupurilor parlamentare privind preocupările AORR și sintetizarea documentației ce va fi înaintată decidenților.
În esență s-au stabilit următoarele priorități:
1. Elaborarea principiilor care trebuie să guverneze procedura de actualizare a pensiilor militare pentru a preveni discrepanțele majore între militarii care au grade egale și au îndeplinit funcții echivalente în perioade diferite.
2. Propunerea unui amendament care să permită militarilor cărora li s-a diminuat prin recalculare nivelul pensiei, să opteze în termen de 5 ani pentru menținerea pensiei contributive în plată, așa cum a fost calculată pe Legea 263/2010, pentru prevenirea unei eventuale anulări a cuantumului mai avantajos.
3. Susținerea în continuare a PL 475 pentru menținerea în plată și evidențierea separată a pensiei contributive datorată de Stat militarilor care, după trecerea în rezervă, au continuat să lucreze și să participe la viața economică a societății, plătind obligatoriu contribuții la bugetul asigurărilor sociale în perioada 2010-2015.
4. Actualizarea pensiilor militare în corelare cu noua Lege a salarizării unitare în scopul enunțat la pct.1.
5. Participarea la fundamentarea capitolului privind salarizarea militarilor, ocazie cu care să se susțină majorarea substanțială a salarizării soldaților și gradaților profesioniști.
6. Menținerea OMM în afara pensiei militare de stat și acordarea acestui beneficiu și corpului soldaților și gradaților profesioniști.
7. Repunerea pe agendă a problemei ajutoarelor la trecerea în rezervă.
Modalități de interacțiune cu factorii decidenți:
1. Dezvoltarea proiectului FORUM ca principala modalitate de abordare unitara și de interrelaționare la nivel instituțional și parlamentar.
2. Incheierea de Protocoale de colaborare cu principalele partide reprezentate în Parlament.
3. Organizarea de întrevederi cu liderii grupurilor parlamentare.
4. Organizarea de întrevederi cu președinții Comisiilor de Apărare și Muncă din Camera Deputaților și Senat.
S-au constituit colective pentru redactarea materialelor ce vor fi supuse analizei decidenților politici.
www.aorr.ro

petre spunea...

cu deosebit respect;
cu multumirile reciproce pentru categoria de specimene care au facut LEGEA 223
ATITA DESTEPTACIUNE CA ATI VARSAT TOATA INTELIGENTA IN LEGE SI ATI RAMAS CU CAPUL SECAT,
ATI FACUT PENSIILE PENTRU VOI NESATUILOR DAR ESTE O ZICALA DIN POPOR;
CEI CU PENSIA MARE AU ZILE MAI SCURTE LA NOI ASTIA MAI MICI TREBUIE SA TRAIM MAI MULT CA SA-I AJUNGEM CA VALOARE.

MI-A VENIT DECIZIA DE PENSIE AZI; MAI MICA CU 400 LEI
38 ANI VECHIME DUPA LEGEA VECHE AVIND O CONTRIBUTIE SUBSTANTIALA 2550 LEI
DUPA SALARII SI SPORURIILE DE MAI INAINTE DE ANUL 2000 AM ACUM 2137.

Ion Radu spunea...

Mr.Rz.Ge.RADU ION, SALONTA,BIHOR:

La Oradea am fost printre primii care am depus documentele justificative pentru recalculare,da vad ca nici acuma nu am primit ultima decizie,ceea ce inseamna ca noi GENISTII avem cam mult de suferit de pe urma,,DISTRUGERILOR NOASTRE`!