Un produs Blogger.

joi, decembrie 22, 2011

Casa Sectoriala de Pensii a MAI a umplut tolbele postasilor cu deciziile de revizuire

59 comments
Zilele acestea postasii din toata tara au de lucru! 
Trebuie sa-i caute la usa apartamentului sau la poarta pe pensionarii MAI pentru a le inmana Deciziile de revizuire a pensiei, contra semnaturii pe borderoul de recomandate. Pe multi nu i-au gasit si le-au lasat in cutie avizul de R.
Baieti si politiste, vedeti ca, daca nu va prezentati cu buletinul la Oficiul Postal, in 10 zile, ca sa ridicati recomandata, decizia se duce retur la Casa de Pensii.
Din cele spuse de cativa recent posesori de Decizii de revizuire, contrar adreselor oficiale prin care Casa MAI a comunicat unor petenti ca nu este obligata sa ataseze la decizie si nota de calcul, acestea sunt insotite de Nota de Calcul.
Se pare ca MAI a fost mai tacut dar a facut!
Daca vreunul dintre pensionarii MAI care a primit si Decizie de recalculare pentru stagiile lucrate dupa pensionare este dispus sa scaneze numai nota de calcul si s-o trimita pe adresa blogului, pentru a lamuri disputa cu privire la stagiul complet in baza caruia se stabileste punctajul pentru stagiile ulterioare pensionarii, ii vom multumi.
DECIZIILE DE REVIZUIRE, potrivit OUG. nr.1/2011, se aplica retroactiv de la 01 01 2011.
Sa le uram pensii lungi, si pentru cei care au castigat, cam 81% la MAI, si pentru cei care au pierdut. Acestora din urma le uram sa se adopte amendamentul cuantumului mai avantajos, care s-a aplicat si recalcularilor pensiilor militare pe L 164/2001, art. 79  si recalcularilor pe Legea 19/2000, art. 180.

59 de comentarii:

dac55 spunea...

Durerea mare este ca unii au gasit plicul cu decizia in cutia postala,cu toate ca este recomandata.Intradevar decizia este insotita de baza de calcul.Vestea proasta este ca orice document care a fost inaintat direct de beneficiar dupa 01.01.2011 la Casa sectoriala nu a fost luat in calcul,ceea ce adus iar la unele nereguli in decizie ,mai ales privind incadrarea in grupa de munca.Motiv in plus de contestatie.

Plano10 spunea...

Pastrati plicul!
Termenul de contestare incepe sa curga de la data cu care a fost obliterat plicul la oficiul postal de destinatie.

Plano10 spunea...

Avram Iancu a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Si parlamentarii reclama L 119/2010 pentru discrim...":

Am primit confirmarea recalcularii perioadei lucrate dupa iesirea la pensie,impartirea sa facut tot in parametrii de la recalculare ,asa ca zvonerii sau mancatorii de...hasis sa-si tina pliscul si sa nu mai lanseze tot felul de idei alarmiste

Casper7 spunea...

1. Nu cunosc să mai fie în calcul un amendament legat de plata "cunatumului mai avantajos" după revizuire. Da, şi L 164/2001 şi L 19/2000 aveau o astfel de prevedere, firească zic eu, dar în prevedrile din OUG 1/2011, pentru a se reduce cât de cât "pierderile" cu cei cărora le creşte pensia, s-a scos şi chiar mai mult s-a prevăzut să se dea înapoi ce s-a plătit în 2011 după pensia iniţială. Nu am cuvinte să îmi exprim revolta, pentru că nu scad doar unele "pensii foste nesimţite" ci şi unele legitime. Iar creşterile "tot legitime" după noua lege, apropie foarte mult pensiile celor 3 categorii de militari. Toată stima, dar nu a fost muncă egală şi nici răspundere. Calculele matematice "corecte" nu sunt întotdeauna "corecte" în astfel de cazuri. Diferența care a existat pe L 164 s-a şters între conducător şi condus. Nu sunt subiectiv, pentru că am încă în memorie exemple concrete de diferenţe reale, care ar fi trebuit să se reflecte şi în cunatumul pensiei.

Plano10 spunea...

@Casper
Exista un Proiect de amendare in acest sens a OUG nr.1/2011 depus de parlamentarii liberali.

Mi se semnaleaza ca printre cei care au primit zilele acestea decizii de la casa MAI sunt si unii la care si revizuirea s-a efectuat, in totalitate, pe baza salariului mediu pe economie si nu conform veniturilor reale sau sumelor din Anexa 1 a OUG nr.1/2011

Casper7 spunea...

- continuare -
2. Confirmarea recalculării după un stagiu de 20 de ani, a perioadei lucrate după ieşirea la pensie, ca militar, o privesc cu destulă rezervă. Eu sunt ăla cu "suflă şi în iaurt". De fapt nu cred până nu văd. Aştept un coleg pensionar, care va dori să facă publică măcar această parte din decizie, dacă nu doreşte să o facă integral. Nu văd de ce M.Ap.N. a afirmat că are nevoie de un alt program pentru a adăuga aceste perioade, când în loc de "militar" ar fi scris "civil" cu grupe şi tot tacâmul pe prima foaie a deciziei şi la sfârşitul buletinului de calcul, restul calculelor fiind identice. E o părere.
Nu răspund la jigniri, consider că nu îşi au rostul în situaţia actuală.

Plano10 spunea...

@Casper
Pentru a nu se amesteca lucrurile, pentru perioada ulterioara pensionarii se emite alta Decizie care se numeste de recalculare, alta decat cea de revizuire.
@Avram Iancu spune, si eu il cred, stiu cand vorbeste serios, ca a primit aceasta decizie in care punctajul a fost stabilit tot pe baza stagiului complet de 20 de ani si nu 25 sau 33.
Bineinteles ca nu se adauga sporuri pentru grupe de munca sau OMM.

Casper7 spunea...

- continuare -
3. Cu privire la "ruperea" pensiilor de activi. Prin renunţarea la serviciul militar obligatoriu, s-a renunţat împlicit la corpul soldaţilor şi gradaţilor. Ori rezerva nu poate fi formată doar din cadre (subofiţeri, maiştrii şi ofiţeri). Cei care cunosc puţină "mobilizare" ştiu că în ultima vreme diferenţele dintre "statele de pace" şi "statele de război" s-au redus considerabil, chiar spre zero. Unităţile se mobilizează acum fără a mai apela la "rezervă". Oricum era o rezervă "deprofesionalizată" cu cât timpul de pensie sau de executare a stagiului militar era mai lung. Nici concepţiile de război nu mai sunt cele din 1944, 1989 sau chiar de mai încoace. Unele arme şi-au pierdut din importanţă (ex. tancurile), altele au fost reduse voit (paraşutiştii), altele nu mai au obiectul muncii (Căi ferate), altele merg mai bine în civilie (topografie)şi altele sunt dependente de tehnica de import (transmisiuni). "Rezerva" rămâne în acest context, un cuvânt frumos, doar pentru "un război total de apărare a patriei".
Aşa că, guvernanţii au şters şi această ultimă "mândrie", cea de rezervist, pentru fostele cadre (soldaţii se considerau oricum luaţi "cu arcanul") şi "visul" unor pensii aliniate la pensiile şi soldele activilor din NATO.

Casper7 spunea...

Confirm, site-ul M.Ap.N. NU se mai încarcă.
Pensionari "vi se pregăteşte ceva". sau "nu închideţi aparatele de radio (NET-ul)", urmează "un comunicat important". Vestea e pe roarmy230.

Casper7 spunea...

@Plano10
Mulţumesc pentru răspunsuri.
1. Nu ştiu de nici un alt proiect decât de cel respins la adoptarea legii de aprobare a OUG 1/2011. Şi oricum în "minunile" astea nu mai cred.
2. Nu îmi vine să cred că după revizuire pot exista pensii după salariul mediu pe exonomie, în totalitate. E ceva putred la mijloc, iar asmut pe cei din MAI împotriva celor din MApN, unde nu există asemenea sesizări.
3. Să înţeleg că, pentru cei care au fost "harnici" şi au trimis deja dovada stagiului ulterior pensionării se primeşte, mai întâi o decizie de "revizuire", de bază, urmată imediat de o altă decizie de "recalculare" în care se adaugă noul stagiu, la 20, cu grupe de muncă, dacă e cazul, dar evident fără OMM. Dacă nu mă înşel, cei care au lucrat la Inspectoratul prentru situaţii de urgenţă, se încadrează la "condiţii de muncă".
Avram Iancu poate fi extrem de serios, dar, repet, eu nu cred până nu văd. Văd că "tu bagi mâna în foc", e o cinste pentru amândoi, dar eu vreau dovezi. Poate îl convingi să le dea.

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Verifică e-mail-u'!

Plano10 spunea...

Cum ti-a scapat acest articol, @Casper?
Citeste-l acum!

http://www.plano10.com/2011/10/initiativa-legislativa-de-modificare.html

Daca il roaga @Corleone pe @Tigri precis trimite Nota de calcul, nu decizia. Nota de calcul la decizia de recalculare, nu la cea de revizuire :)
@Carco
Mintenas!

Casper7 spunea...

"Revoluţionarii de la Constanţa" şi-au retras coroanele pentru că "armata a tras".
Eu aş fi vrut să ştiu ce a făcut "revoluţionarul " acela care a vorbit la TV. "Eroii" militari (din războiaie) nu au cerut avantajele lor, iar indemnizaţiile de "veterani" sunt mici faţă de ale lor. Ori au luptat "pentru libertate" ori pentru "indemnizaţii perpetue", mai mari decât unele pensii militare.
De fapt, ce vreu să spun e că percepţia valorii armatei e serios afectată, mai ales acum când, acum exact 22 de ani, eram echipat de război, la cazarmă, pregătit pentru orice, după ce primisem indicativul "Ştefan cel Mare". Cei care au trăit clipele ştiu despre ce vorbesc.
Iar dacă acum nu ni se mai recunosc meritele ci doar greşelile, se reflectă şi în discreditarea pensionarilor militari, care atunci, toţi, au fost "la datorie" şi dacă nu ar fi ştiut să aleagă de care parte "a baricadei" fac parte, alta ar fi ISTORIA" de acum.

Don Corleone spunea...

off topic
@ admin & all
SARBATORI FERICITE!!


http://www.123greetings.com/events/christmas/spirit_of_christmas/the_spirit_of_christmas.html

http://www.123greetings.com/events/christmas/merry_christmas/candle_of_peace_and_happiness.html

Casper7 spunea...

@Plano10 21.22
Nu mi-a scăpat.
Acea iniţiativă e "moartă din faşă", nu s-a mai auzit nimic de ea, sau dacă nu mă înşel a fost discutată şi a fost respinsă.
OK, e bună şi nota de la recalculare, decât nimica. Orice din care să se poată vedea cum s-au făcut calculele. Aşa voi fi convins mai uşor să adaug la pensia mea revizuită, care scade, cei 6 ani lucraţi după ieşirea la pensie.
Te rog dă un link către documentele ce trebuiesc trimise la casa de pensii, ca să le pregătesc şi eu.

Trofin spunea...

Pentru Plano10 spunea...
22 decembrie 2011, 20:23
Proiectul era publicat pe siteul Senatului Romaniei cu numarul B501/2011. Acest proiect a disparut , fara nicio justificare, din lista de documente care sunt supuse algoritmului de promovare al acestei camere.

Don Corleone spunea...

...cat despre Tigrii2 e decizia lui si numai a lui
Eu am vb cu el si ASA ESTE.

Casper7 spunea...

Aşa este. Eu m-am lăsat dus de val şi am uitat că de MAREA SĂRBĂTOARE A CRĂCIUNULUI trebuie să fim mai buni. 22 decembrie 1989 e istorie locală. CRĂCIUNUL este pentru toţi mult mai mult. Şi dacă în '89 ne-am cerut "porţia de libertate" putem sărbători acum mulţumiţi CRĂCIUNUL.

"SĂRBĂTORI FERICITE" ŞI "LA MULŢI ANI" TUTUROR. Visele, speranţele, fericirea, familia ne ţin în viaţă şi ne fac oameni.
În continuare voi asculta colinde.

Don Corleone spunea...

ora 21:51
"andrisantul" este plano10

Trofin spunea...

Pentru Plano10 spunea...
22 decembrie 2011, 20:23
Proiectul era publicat pe siteul Senatului Romaniei cu numarul B501/2011. Acest proiect a disparut , fara nicio justificare, din lista de documente care sunt supuse algoritmului de promovare al acestei camere.

Plano10 spunea...

@Casper
Te invat sa pescuiesti, nu-ti dau peste.
In dreapta sus ai o fereastra in care scrie cauta.
Scrie acolo cuvantul ... pasii... (de la pasii de urmat} si o sa-ti apara acolo niste gagici inarmate....
@Trofin
S-o intrebam pe @ELENA, ea ce stie de acea initiativa?

MARIN spunea...

Am primit decizia de revizuire prin care cuantumul brut al pensiei mi-a fost diminuat cu 700 RON.
Baza de calcul este neclara iar documentele pe baza carora s-au efectuat calculele nu au absolut nici o prevedere din care sa reiasa ca sunt conforme cu datele depuse de noi. Mai mult, nu este aplicat corect procedeul de calcul nelundu-se in considerare ca perioadele aferente grupelor de munca sunt considerate perioade de cotizare. Deasemenea, o parte din soldele pe baza carora s-au efectuat operatiunile de calcul nu corespud ca, cuantum cu cele reale depuse la casa sectoriala de pensii a MAI, iar adeverintele depuse ulterior pentru perioadele ce initial nu au putut fi identificate, nu au fost luate in calcul.
CONCLUZIE: TOTUL S-A FACUT IN BATAIE DE JOC

Plano10 spunea...

@Marin
In perioadele aferente grupelor de munca punctajul rezultat se majoreaza cu 25 sau 50% si atat.
Compara si cu sumele din Anexa 1 a OUG nr.1.
Pentru restul problemelor ai calea Contestarii la Comisie si ulterior la Tribunalul Judetean.

Ochila spunea...

Pe saitul MApN a aparut "Situatia revizuirii..." la 23.12.2011.

Anonymous spunea...

Stimati colegi. Pentru contestarea deciziei de revizuire as dori sa va consult cu privire la temeiul juridic unde s-ar putea incadra urmatoarea situatie de fapt.
Am lucrat in politie ca ofiter din anul 1979 pana in 2001 numai in domeniu operativ, functii cu responsabilitate.Fara exceptie am avut numai calificative de "Foarte bun", am avansat in functie, de la cea mai mica si treptat pana la sef politie municipala, am fost avensat in grad la exceptional si nu a planat nimic niciodata asupra loialitatii si corectitudinii mele, neavand nici o sanctiune. Am iesit la pensie la 50 ani si mi s-a facut o pensie de 3600 lei net conform Legii 164/2001. Dupa revizuire am primit net 2600 lei pentru un stagiu de cotizare de 22 ani. Paradoxal,dupa revizuire,multi subofiteri si ofiteri neoperativi,cu calificative slabe sanctionati si din locuri caldute si unde au putut sta fara stres si responsabiliti au pensii mai mari pentru ca au si stagiu mai mare. S-ar parea ca am ceva cu ei, dar nu este asa. Va dau si un exemplu. Unul din soferi are pensie revizuita mai mare decat a mea. Iarasi spun ca nu am nimic cu soferii si nici cu altcineva ci expun o situatie de fapt reala si acum ma intreb. DE CE AM TRAS CA UN NETREBNIC IN POLITIA ROMANA, DE CE MEREU AM FOST UN EXEMPLU POZITIV, DE CE AM ORGANIZAT MII DE ACTIUNI SI PRINDERI IN FLAGRANT, DE CE MI-AU IESIT PERI ALBI CULEGAND INFORMATII ORGANIZAT SI CALIFICAT, DE CE AM LUAT SUTURILE EU IN LOCUL SUBORDONATILOR, DE CE AM AVUT DOAR CATEVA ZECI DE DUMINICI LIBERE IN PERIOADA 1979-1990 ETC? Pentru pensia asta puteam sa fiu subofiter la gradina inspectoratului unde stateam linistit 30 de ani. Repet, departe de mine gandul de a supara pe cineva, pentru ca 300- 400 lei dati in plus unor lucratori poate crea acestora o asemenea impresie, dar nu este asa. In sfarsit , eu nu am gasit un temei juridic pentru aceasta situatie, care sa faca obiectul contestarii deciziei, cu toate ca sunt la curent cu ce se intampla, insa este posibil ca dvs. sa aveti un asemenea raspuns. Cu stima si respect

Anonymous spunea...

Am si eu o intrebare daca sunteti amabil sa-mi raspundeti, am o neclaritate. In decembrie 2011 mi-a fost recalculata pensia la 1413 lei(-20 lei fata de ce primeam inainte), iar acum am primit revizuirea la 1600 lei, voi primii diferenta de 200 de lei de la prima recalculare?(2400 de lei) sau de cand am iesit la pensie? sau nu o sa primesc nimic si o sa-mi fie acordata decat pensia de 1600 de lei primita in urma ultimei revizuiri?

Plano10 spunea...

@Anonim 10,36
Pentru 22 de ani vechime efectiva cam asta e pensia pe principiul contributivitatii.
Subofiterii au adunat puncte mai multe pt ca au lucrat efectiv peste 30 de ani.
Puteti contesta decizia dar numai pe motivele care tin de Cartea Europeana a Drepturilor Omului, respectiv Protocolul nr.1 al art 1 si art 14 din Cartea Europeana a drepturilor Omului.
Le gasiti bine adecvate la situatie in Deciziile instantelor publicate pe blog.
@anonim 10,49
De ce nu va dati un pseudonim?
Pe Decizia de revizuire scrie ca se aplica de la 01 01 2011. Deci, veti primi diferenta pe toate cele 12 luni ale anului 2011.

Plano10 spunea...

Ochila
Eheeee! Postasem actualizarea inca de la 09,53!

Anonymous spunea...

daca am castigat,ce sanse sunt sa deschid un nou proces pentru a cere despagubiri statului?
totusi,statul a facut din cei fara responsabilitate oameni bogati iar din cei care au avut functii de conducere,oameni saraci(aici nu le-a reusit,dar stresu , frica si umilinta ca se putea intampla asa ceva trebuie "rasplatite").
cam ce suma as putea cere(am auzit ca pentru unu care a reclamat ca s-a fumat in celula lui statu a dat 10 mii de euro),10 mii 20 de mii?
am auzit ca ril-u a fost respins,deci statu a incercat sa ne fure dar nu a reusit,sfatuiesc ca toti militari care au avut de suferit de pe urma acestei monstrozitati sa dea statul in judecata pentru despagubiri.

Plano10 spunea...

Daca ai castigat( inteleg ca la pensie) care ar mai fi interesul sa promovezi o actiune in justitie? Actiunea ar fi inadmisibila.

Anonymous spunea...

interesul ar fi faptul ca au incercat sa ma umileasca,stresu la care am fost supus,nevasta a vrut sa divorteze:))

Plano10 spunea...

Daca acum e mai mare....nu mai divorteaza! :))

CEZAR spunea...

Ai putea rade...dar e de plans !!!

CEZAR spunea...

PS. Omule daca doreai sa fi smecher ,puteai face referire la o ..amanta tanara si obligatoriu blonda !!
Pe de alta parte,daca nevasta a vrut sa te lase ..dracului, atunci cand dintr-o proasta intelegere credeai ca-ti scade,eu zic ca ar fi foarte corect, acum daca ti-a crescut, s-o lasi tu dracului..macar vreo 2-3 saptamani si obligatoriu de sarbatori!!

CEZAR spunea...

PS2 Poti da statul in judecata si chiar iti recomand ! Un sfat ca intre colegi-nu cere consultatii lui Plano ,caci nu se pricepe!!!??? Baga-te in sscmd si contacteaz-o pe Elena !! Victoria este garantata !!!!!,

TOTAL WAR spunea...

Domnului Preşedinte al României şi al C.S.A.Ţ.

(Extras memoriu transmis in serie la CSAT)

"Domnule Preşedinte, în urma celor relatate de mine, eu sunt convins că aveţi suficient fler cât să realizaţi că înapoia unei astfel de situaţii care a determinat desfiinţarea pensiilor militare, au existat cu totul alte motive decât cele expuse în acel lobby intens pentru principiul contributivităţii. Vă explic ce s-a întâmplat: nu este vorba de niciun principiu al contributivităţii ca argument pentru desfiinţarea pensiilor militare, în realitate, oameni de culise ai fostului regim comunist (tot din trupele auxiliare cărora li s-au alăturat şi foştii secretari PCR şi UTC), au premeditat doar cum pot să îşi mărească propriile pensii şi atât. Cu un lobby intens centrat în mod fals pe principiul contribuţiei şi cu un sprijin politic adecvat, acei oameni menţionaţi de mine şi-au atins propriul interes meschin de ordin financiar, cu preţul desfiinţării Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat şi consecinţele menţionate de mine asupra eficienţei armatei. Bineînţeles că acei indivizi nu ar fi reuşit niciodată această manevră de culise fără a se ascunde în marea masă a pensionarilor militari, de aceea a fost necesară o nouă legislaţie care să se aplice în mod unitar la toţi. Astfel, în urma abrogării Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat şi după procesul de revizuire, a crescut cuantumul a 90% dintre pensionarii militari, însă scopul real a fost acela de a-şi mări pensiile doar cei din categoriile menţionate care au iniţiat tot acest proces. Analiza legislaţiei de revizuire (O.U.G. nr. 1/2011) scoate la iveală cu uşurinţă faptul că invocatul principiu al contributivităţii a fost un argument fals pentru schimbarea legislaţiei, întrucât acesta nu se mai regăseşte în procesul de revizuire. Astfel, la stabilirea noului cuantum este aplicat un algoritm pentru absolut toţi pensionarii militari ca şi cum toţi ar fi fost pensionaţi anticipat, inclusiv cei din armata comunistă, baza de calcul pentru o vechime completă fiind de numai 20 de ani, vechimea completă reală adusă iniţial în argumentaţie fiind de 30 de ani – practic nu există niciun principiu al contributivităţii la revizuire. În acest mod, cei cu vechime completă şi-au însuşit criteriile de pensionare ale celor mult “blamaţi” ca având vechime incompletă şi astfel au crescut pensiile a 90% dintre foştii militari (ceea ce a determinat mărirea efortului bugetar cu 30% pentru fondul alocat pensiilor militarilor, deşi iniţial s-a acreditat ideea că ar fi o reducere), iar în urma diverselor combinaţii contabile au pierdut la cuantum 10% dintre pensionarii militari, adică exact cei din armata modernă a României pensionaţi în baza unei legi standard NATO - Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat şi care mai fac parte şi din rezerva operativă a armatei."

Casper7 spunea...

Plano10 22 decembrie 2011, 22:03
Mulţumesc, îmi place „pescuitul”. Ştiu că „are balta peşte”, dar linkul direct era mai simplu.
Iar „paşii” ăia nu sunt prea clari. Cel puţin pentru mine.
1. OK, casa de pensii judeţeană, 15 lei da sau nu se plătesc, nu e clar după diferitele comentarii, eu am lucrat în judeţul de domiciliu, primesc o adeverinţă pe loc.
2. Ce se poate face dacă stagiile din adeverinţă nu corespund cu cele lucrate efectiv? Angajatorul meu e de stat şi a reţinut şi virat tot. Cum acţionez să îndrept greşeala sau greşelile?
3. Copie după adeverinţă. De ce se ataşează la cerere în original şi copie? Originalul îmi va fi trimis înapoi, aşa cum s-a procedat şi cu cărţile de muncă, care s-au solicitat şi în original şi în copie?
4. De ce mai este nevoie de copia după buletinul de identitate şi ultimul talon de pensie? Casa de pensii are deja toate datele mele, nu mai are nevoie de aceste copii după actele mele, doar nu îmi întocmeşte un alt dosar de pensie, doar dacă „birocraţia” e în floare şi se acoperă cu hărtii, nu ca alţii cu pământ…
5. Confirmare de primire la casa de pensii. Cred că „punctul dv. 7” vrea să spună să păstrăm chitanţa şi apoi confirmarea de primire ce vine retur şi să le păstrăm împreună cu copia cererii noastre, pentru o eventuală reclamaţie la Poşta română sau la casa de pensii dacă plicul nu a ajuns, respectiv dacă nu vom primi o decizie de recalculare. Apropo, în cât timp de la primire este obligată casa de pensii să emită această decizie de recalculare, cu plata în luna imediat următoare depunerii cererii a diferenţei recalculate.

Casper7 spunea...

- continuare -
6. CERERE de recalculare a pensiei pentru stagiile de cotizare realizate după data înscrierii la pensie (acesta cred că trebuie să fie titlul, fără anticipată sau anticipată parţial).
Nu înţeleg chestia cu 15 zile, anunţ, orice schimbare.
Ce e cu „declaraţia asumată”, obligaţia de a restitui integral sumele încasate nelegal şi ce rigori ale legii să suport?
Ce declaraţie am citit şi semnat?
Oare aceste 3 ultime paragrafe nu au rămas de altundeva în această cerere? Ori declar ceva ori cer. Eu cred că cer, ei vor verifica dovezile prezentate de mine şi vor emite în consecinţă o nouă decizie, de recalculare, tot la 20 de ani, cu adăugire a acestui stagiu la vechea pensie revizuită.
Pentru a evita o eventuală contestaţie a calculelor celor de la pensii, eu voi trimite şi calculul meu cu punctajul anual, că grupă de muncă n-am mai avut, şi numărul total de puncte ce se adaugă la punctajul deja acumulat. Împart la 20, înmulţesc cu 732,80 şi iată pensia. Adaug apoi cuantumul pentru OMM din vechea pensie şi iată pensia mea brută după recalculare.
Greşesc sau am înţeles bine?
Şi pot face acest lucru anual, în luna ianuarie, pentru anul lucrat ce s-a scurs, primesc pensia mărită 12 luni, apoi ciclul se reia până ce nu o să mai lucrez.
A, era să uit. Care e baza legală a „formularului” acestei cereri. Este extras din vreun act normativ sau e conceput, aşa după cum se consideră că ar trebui să arate o astfel de cerere.

Da, poate @Elena poate da ceva relaţii despre iniţiativa cu cuantumul cel mai mare.

Casper7 spunea...

- continuare -
Am citit între timp şi comentariul lui Avram Iancu/tigri2, 22 decembrie 2011, 18:38 (sunt confuz, de ce 2 nickuri). Cine sunt şi ce spuneau cei de la DFA de aruncatul cu noroi şi cei cărora le-au crescut pensiile? Ce să declare aceştia?
Am dedus că cererea s-a depus în luna mai 2011 şi că acum nu mai lucrează, altfel ar fi aşteptat să se încheie acest an.
Am calculat că, ca să îi crească pensia pentru 10 ani cu 480 de lei, că a acumulat încă 13,1 puncte, ceea ce nu e chiar de neglijat, ţinând cont că mulţi ofiţeri au avut ani când punctajul anual a fost mai mic de 1,30000.
Eu mai aştept încă să mai fie confirmate aceste calcule şi din alte surse şi abia apoi mă bag şi eu la recalculări, cu toate că am doar 6 ani lucraţi după, cu un salariu sub venitul mediu anual, deci nu voi aduna nici măcar 6 puncte în total. În cazul meu societatea civilă nu s-a lăsat deloc impresionată de aptitudinile mele militare, aşa că a trebuit să mă mulţumesc cu puţin, în condiţiile în care abia sunt „tolerat” de unii colegi, pentru că am şi o pensie militară în afară de salariu şi ocup un loc de muncă pe care l-ar putea ocupa un tânăr şomer, asta dacă ar accepta să lucreze pe banii pe care îi iau eu.

Casper7 spunea...

@anonim 23 decembrie 10:36
Răspunsul este unul singur: principiul contributivităţii nu avea ce căuta în calculul pensiilor militare. Punct. Nu am cunoştinţă ca din cei care pierd la pensie să fie din alt corp decât cel al ofiţerilor. Acest mod de calcul a răsturnat ierarhia gradelor, funcţiilor şi responsabilităţilor. Ofiţerii care pierd au lucrat ani puţini datorită restructurării sau desfiinţării unităţilor din care au făcut parte, şi acum ei pierd pe mâna lor, adică pe cei 20 de ani la care se împart punctele, pentru că la 90% tot la 20 se împart punctele deşi ei au putut lucra mai mulţi ani liniştiţi şi au mai multe puncte.
Plano are dreptate, la 22 de ani, 2.600 pensie e o pensie corectă după acest principiu al contributivităţii la veniturile pe care le-aţi avut. Real, pensia NU E DELOC CORECT calculată aşa, dar o lege strâmbă, tot lege e!!

Avram Iancu spunea...

@Casper ,sa inteleg ca tu esti marinimos si plin de compasiune fata de toti cei ce nu au un loc de munca
.Dar a cui este vina ,sau din ce si-au construit palate iar beizadelele si curvele lor traiesc in lux si se plimba cu masini a caror valoare este solda ta pe 150 de ani???Sau de ce au trimis tara la cersit pe la portile Europului?Pensia veche era in jurul a 150/200 de euroi ce trai puteam duce eu cu familia cu acesti bani.pentru ce am renuntat la sanatate si mi-am pus viatza in pericol ca acuma sa fiu milostiv si sa acopar prostiile guvernantilor fara cap?Atunci propun sa imbracam sutana de calugari si sa donam totul statulu pentru a putea rade Chioru'si Piticu'cand ne taie precum Ciomu[in caz ca mai avem...}tigri2

Avram Iancu spunea...

@TOTAL WAR ,ce-i spune Basescului "dom'le ucideti si capra vecinului nu numai pe a mea'tigri2

Plano10 spunea...

@TOTAL WAR
Memoriul trimis la CSAT este ca un rezumat penibil al comunicatelor lui Dogaru pe SCMD.
S-ar putea ca 90% dintre pensionarii militari sa se simta insultati de unele dintre remarcile din acest memoriu care la randul sau face discriminari intre militari.
Chiar 90% dintre militarii din MApN, MAI si Servicii sa fi fost indivizi din trupele auxiliare care au facut loby?

Avram Iancu spunea...

Pai atunci s-ar cuveni un sfat,o remarca:Razboiul Total nu se duce "orbeste'este necesara si gandeala asa ca nu acuzati in necunostinta de cauza.Ca asa mai auzi cate o baba cufurita 'o maica ,erau securisti peste tot si ne ascultau ,ne vamau si ...probabil ne vioalau[ar fi vrut ea ]saraca.tigri2

Casper7 spunea...

Avram Iancu 23 decembrie 2011, 20:52
Poate nu m-am exprimat eu corect. Şi eu am fost şi sunt lovit din plin nu numai de schimbările legislative în calculul pensiilor militare, dar şi de toate problemele din ţară, pe care le resimt acum mult mai acut decât în perioada când eram militar. Atunci măcar aveam un statut, respectat. Acum şi eu privesc la maşini pe care nu mi le-aş permite nici după 150 de ani de muncă şi la tineri care nu ştiu ce e munca. Nu rasa călugărească e soluţia, dar dă tu o soluţie viabilă, când s-a reuşit să ne dezbine ca militari şi să asmută civilii împotriva noastră.
Alta ar fi fost acum ISTORIA dacă acum 22 de ani, conducătorii armatei nu ar fi procedat aşa cum au procedat. Eu eram un biet locotenent, care a îngheţat în frig, fără să ştie măcar ce se întâmplă în ţară şi cu gloanţele şuierând pe la urechi. Acum cei care nu au făcut armata fac din asta un prilej de mândrie...

Anonymous spunea...

total war=gourkha....idei fixe si putine
In alta ordine de idei.Unii sunt asa de alambicati/imbarligati in gandire incat uita si ce-au intrebat atunci cand primesc raspunsul,ce sa mai spun de calitatea intrebarii....ca la cresa??
aviz casper7.

Don Corleone spunea...

scuze ..mai sus a postat:

Don Corleone spunea...

Adica lu' dom' gourkha nu-i convine cu vechime completa la 20 de ani.El ar vrea 30 sau peste.
Eu va intreb.
ASTA E NORMAL LA CAP??

I satzic spunea...

Va doresc tuturor,

,,Craciun fericit !''

karadeniz spunea...

Recalcularea pensiilor militare și trecerea în categoria pensiilor civile a fost concepută pentru a reduce din efortul bugetar și decuplarea acestora de cresterile salariale ale activilor. Prevederile inițale ale proiectului L.119 duceau la scăderi drastice, între 19 si 69 %. Pentru a evita o reacție în masă a pensionarilor militari dar si pentru a-și construi partidul, Gabriel Oprea l-a convins pe Traian Băsescu să modifice două prevederi din viitoarea lege, coborârea stagiului complet de cotizare la 20 de ani și menținerea în noile pensii a sporului pentru OMM. Au încercat să compenseze parțial creșterile prin diminuarea pensiilor mai mari ale celor care au lucrat în grupa ”alte condiții”, o categorie numeric mică, cam 7-8% , cărora sporul de 100% le-a fost acordat doar la vechime și le-a fost redus la 50% ca spor pentru punctajul anual. Dar nici așa scopul propus nu a mai fost realizat. In loc de o scădere a bugetului pentru pensiile militarilor, acesta a crescut cu 28,5 milioane lei, în condițiile în care peste 7.500 de pensionari, au suferit o scădere totală a pensiei de peste 6,3 milioane de lei. Dacă se va aplica principiul cuantumului cel mai avantajos, la fel ca la aplicarea L. 19, pentru pensiile care acum scad, cum se zvonește pe la ANCMRR și prin cercurile UNPR, creșterea efortului bugetar, doar pentru MApN, va fi de aproape 35 milioane lei, fără a lua în calcul pe cei pensionați în 2011 și cei ce vor urma în 2012. Dacă adăugăm și bugetul de pensii pentru MI, SRI, SPP, etc efortul bugetar suplimentar total pentru pensionarii militari va ajunge, în 2013, undeva la peste 100-120 milioane lei. Nici un guvern, indiferent de coloratura politică, nu va accepta această crestere a fondului de pensii, în condițiile în care criza actuală va îngheța, cel putin, pensile și salariile pe câțiva ani buni.
Mă aștept ca, după alegerile de anul viitor, indiferent cine va accede la putere, L.119 să fie înlocuită cu altă lege atât pentru a reduce efortul bugetar suplimentar și pentru a include în noua lege pe cei din justiție, care au scăpat momentan cât și pentru a stopa precesele pe care, cei care au pierdut prin L.119, le vor intenta la CEDO. O simplă modificare a stagiului de cotizare de la 20 la 25 ani, cât e prevăzut în L.80, va anula creșterea actuală ba chiar mai mult. Dacă cei 90% din pensionarii militari, cărora le-au crescut, chiar și cu câțiva zeci de lei, pensile după recalculare, vor putea accepta sau suporta o eventuală diminuare, pentru cei de la ”alte condiții”, cărora după o diminuare medie de circa 28,5%, să le mai vină alta de circa 20% va fi prea mult. Aceștia, cu sau fară plecăciunile ANCMRR la porțile puterii ori amenințările și manifestațiile SCMD și fără a ține sema de apostrofările celor cărora le-au crescut pensiile după recalculare, vor acționa independent ori în grupuri, prin toate mijloacele legale.
Și acum în ajunul Crăciunului vă doresc tuturor sărbători liniștite și fericite, dacă se poate.
La Mulți Ani !

cata_strophik2010 spunea...

Am primit si eu decizia de revizuire a pensiei de urmas MAI.Cum spunea si dac55 nu au luat in calcul adeverinta prin care conditiile de munca ale tatalui meu erau socotite conditii speciale toata cariera(mai putin 11 luni) deci o diminuare a pensiei cu aprox. 350 lei.Primii opt ani din cariera tatalui meu au fost luati cu gradul la minim.Voi depune contestatie la CPS a MAI in care voi cere recunoasterea conditiilor de munca pe care tatal meu le-a desfasurat.Pana acum pensia de urmas a crescut cu aprox. 650 lei.La toti va doresc Sarbatori fericite,sanatate,noroc si sa dea Dumnezeu ca si celor care astazi au pensiile diminuate macar sa ramana cu ea neatinsa.

Corina spunea...

Comisia de contestatii pensii din M.A.I. se afla in cadrul Casei de Pensii Sectoriale? Vreau sa fac contestatie si nu stiu ce adresa sa mentionez pe plic. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Sarbatori Fericite tuturor!

Anonymous spunea...

comisia de contestatii pensii din M.A.I. functioneaza in subordinea Secretariatului general al MAI .
puteti trimite contestatia pe adresa casei de pensii , aceasta fiind obligata sa o inregistreze si sa o inainteze comisiei de contesatie .

tupak amaru

Plano10 spunea...

Da, Contestatia se trimite pe adresa Casei Sectoriale de care apartineti.
Adresa Casei Sectoriale MAI este

Str. George Georgescu 3 Bucuresti
Sector 4

Anonymous spunea...

La ofiteri a scazut doar la cei care au avut functii de conducere si au putut sa-si aranjeze iesirea la pensie atribuindu-si fel de fel de sporuri in ultimul an.
Uite ca eu,care am iesit cu gradul de colonel dar "mazilit" in ultimul an de un sef I.P.J. pus pe criterii politice(zero meserie) si deci fara nici un fel de sporuri AM PRIMIT IN PLUS 1050 lei.
In ce ma priveste S-A FACUT DREPTATE.
Seful care m-a "mazilit " a pierdut peste 1500 lei...Dumnezeu nu doarme !!!!

Anonymous spunea...

...incep sa apara noutati !!Ca sa vezi!!
Ce zici Ratoiule??(K)

Anonymous spunea...

Tace si Mosu Alecu???

Anonymous spunea...

Incepand cu ce data ne vor fi platite diferentele de bani?

Plano10 spunea...

@anonim
Scrie in OUG nr.1/2011. O ai in dreapta pe pagina.