Un produs Blogger.

marți, decembrie 06, 2011

Date de sinteza din tabelul pensii MApN revizuite la 05 12 2011. Tabele in ordine descrescatoare cuantum pensie

46 comments
Am reusit , cu sprijinul domnului Ionescu , sa reactualizez Sinteza pentru datele din Tabelul cu pensiile militarilor din 05 Dec. 2011.
Atasat va transmit sinteza respectiva precum si doua tabele EXCEL in care sunt transpuse datele din Tabelul .PDF ordonate , descrescator , dupa cuantumurile pensiilor recalculate/revizuite. Cu speranta ca nu vor mai aparea si alte modificari , defavorabile , va adresez rugamintea de a publica documentele pe blogul dumneavoastra pentru a veni in sprijinul discutiilor interesante care se poarta pe tema pensiilor militarilor.
Cu stima si consideratie,




Rulati dupa deschidere!
1. Sinteza in format electronic
2. TABEL EXCEL 1 cuantum ordine descrescatoare > 2000 lei

3. TABEL EXCEL 2 cuantum ordine descrescatoare < 2000 lei

46 de comentarii:

Casper7 spunea...

@Trofin
Extraordinar efortul dv.
Vă rog să postaţi şi sinteza în format electronic ca şi cele 2 fişiere excel.
O singură remarcă: "tabelul" nu e pe departe 100% corect. Azi mi s-a confirmat, din sursă sigură că pensia mea, care pe tabel apare a crşte cu 15 lei, de fapt scade cu cca. 360 lei.
Când voi primi decizia, voi posta adevărul. Până atunci vreau să aflu totuşi de unde, din Braşov (adresa concretă) mi s-a trimis scrisoarea ministrului Oprea, nu de alta dar vreau să i-o înapoiez "cu mulţumirile de rigoare". Am vaga impresie că încă o parte din pensii nici nu au fost recalculate / revizuite, din diferite motive, pe care doar cei de la pensii le ştiu. NU pot accepta ca 185 de pensii să fie identice după ambele legi, iar 10 să fie zero. Care este părerea dv. de "matematician" în ambele cazuri.
În rest sinteza e năucitoare, ce s-a dorit şi ce a ieşit. De fapt, să nu se zică "hop" până nu s-a sărit calul. Dacă "era glaciară" de anul viitor va îngheţa pensiile care cresc după revizuire la cuantumul din decembrie 2010, iar cele care scad vor scădea şi se vor cere şi banii înapoi pentru ce s-a plătit în plus în anul 2011? Aşa da revizuire, parol.
"Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!" Curat Caragiale!!!

Anonymous spunea...

Dragos spunea..Si eu am primit scrisoarea minune. Am cerut Postei Romane sa-mi comunice in virtutea dreputului la in formatii publice, cine este expeditorul. Mi-a raspuns in termen, ca s-a expediat de la Oficiul 2 Brasov( parca eu nu stiam pentru ca........vezi stampila de pe plic),dar expeditorul este o firma de e-mail-ing, cu care posta are un contract cu clauze confidentiale,si nu imi poate spune cine este expeditorul si beneficiarul prestatiei. Dar stiti ce e interesant?.Pe plic pe langa adresa corecta era trecut atat sectorul 6 cat si Cartierul Dr.Taberei. Chestia asta cu Cart. Dr Taberei pe plic nu o face decat Casa de pensii a M.Ap.N.Concluzia:oprea foloseste baza de date a Casei de pensii pentru a-si face propaganda electorala si probabil bani publici ai MApN-ului pentru a plati firma de e-mail-ing.Dragos Icleanu

Robert Horvath spunea...

"TOTI EVREII CARE COMENTEAZA PE ACEST BLOG SUNT IN VIATA DATORITA LUI ANTONESCU
SI OMENIEI ROMANILOR !"

Plano10 spunea...

@Robert
Subiect inchis.
Nu-i mai face rating ofuscatului de Petrica Clej, care vede pe toate drumurile numai fascisti, legionari,antisemiti si negationisti romani.
Vezi vreo deosebire intre ce zice el si propaganda lui Voronin despre Romania si romani?
Mi-a comunicat pe mail ca m-au declarat persona non grata pe site-ul lor bolsevic-antiromanesc. Ma onoreaza pentru ca, in prostia lui, nu are proprietatea termenilor: numai cei cu rang diplomatic sunt declarati persona non grata, ca drept al unor state suverane si nu al unor persoane fizice.

Plano10 spunea...

Robert
E suficient ca ai scris aci.
Si el si altii, curosi de vehementa cu care a raspuns comentariilor mele, citesc acest blog.
Te-am rugat sa pregatesti un material despre textele talmudice... Ce faci?

Casper7 spunea...

@anonim 22:27
Eu am verificat plicul meu. E curat, în afara adresei mele nu mai are nimic pe el. Nu lipseşte nici iniţiala tatăţui. Ştampila oficiului poştal nu se vede bine, doar înscrisul de timbru e clar. Dacă nu supăr, rog detalii despre firma de e-mail de care aţi pomenit. Pe NET nu găsesc nimic despre ea. Firma are un nume şi aşa o pot găsi. Mulţumesc.
@Plano10
Rog, dacă se poate direcţionează comentariile care nu ţin de subiect la un post care să fie prezent permanent ca discuţie diversă pe blog.
Păcat de efortul d-nului Trofin. Aici acesta era pus în discuţie şi de interes.

Casper7 spunea...

Nu ştiu dar la mine sinteza în format electronic nu se vede bine. Formatul pdf a tabelelor la pct. 11 şi 13 se vede aiurea. Preferam un document word sau excel. Aşa va trebui să îl convertesc eu din PDF în word sau excel ca să îl pot studia mai bine.

Trofin spunea...

Pentru :

Casper7 spunea...
6 decembrie 2011, 23:16
Comunicati-mi adresa de e-mail la vtrofin@k.ro si va transmit documentul asa cum il doriti.

Trofin spunea...

Pentru:
Casper7 spunea...
6 decembrie 2011, 21:34
Matematic nu am cum sa explic situatia pe care o evidentiati.
Din punct de vedere legal si metodologic , s-au mai purtat discutii. Faptul ca 185 de pensii au acelasi cuantum in urma recalcularii/revizuirii cred ca sunt posibile urmatoarele ipoteze:
- se incadreaza in prevederile Legii 80/1995 ( situatii avansate si de sefa DFAC in 2010);
- sunt pensii de invaliditate si nu indeplinesc conditiile pentru a fi recalculate/revizuite;
- exista hotarari judecatoresti pentru sistarea recalcularii/revizuirii ( situatie pomenita si de catre sefa DFC prin 2010);
- sunt pensii de mostenitori ai unor pensionari magistrati;
- si , nu exclud cazuri, de favoruri balcanice.
Pentru acele 10 pensii care in urma recalcularii/revizuirii devin nule , parca sunt niste prevederi legale prin care se legifereaza situatiile in care pensiile se sisteaza (la urmasi daca au atentat la viata titularului, hotarari judecatoresti , pensii ilicite , la cererea titularului , poate si alte situatii).
Interesanta , pentru cele 185 de pensii care raman nemodificate ,este distributia pe numere de dosar care, cred eu , corespund cu zone geografice dupa prima cifra din numar, astfel:
cifra 0 : 20 pensii;
cifra 1 : 12 pensii;
cifra 2 : 9 pensii;
cifra 3 : 31 pensii;
cifra 4 : 3 pensii;
cifra 5 : 110 pensii;
Poate ca evidentierea acestei distributii va produce comentarii si posibile clarificari.

Ipu spunea...

Plano10
Care ar fi cauzele la care se refera art. 113 alin. (1) lit. b), puteti da exemple?
"ART. 113
(1) În sistemul public de pensii, plata pensiei încetează începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
b) pensionarul nu mai îndeplineşte condiţiile legale în temeiul cărora i-a fost acordată pensia;"

I satzic spunea...

,,pensionarul nu mai îndeplineşte condiţiile legale în temeiul cărora i-a fost acordată pensia'' ,adica a fost rechemat ,,sub arme'',a fost condamnat si a pierdut drepturile...

CEZAR spunea...

..Oare la ce va foloseste? asta seamana cu boala lui Calache !!!

Anonymous spunea...

x:)

Anonymous spunea...

Toate discutiile astea despre pensii sunt folosite impotriva noastra.Au inceput sa murmure alte categorii de pensionari iar posturile de televiziune le tin isonul.Acum 5 min Cartianu [B1 TV]spunea ca de ce sa plateasca impozit pentru niste unii de 50 si ceva de ani care iau peste 20 mil si stau acasa iar un tanar iesit de pe bancile facultatii ia sub 10 milioane???Asa ca ...mai taceci cu "bocetele"unul pe umarul altuia.

Anonymous spunea...

Si esti contra transparentei ?!
Ai ceva de ascuns ? Atunci ascunde-te !

Anonymous spunea...

Transparenta ,transparenta,dar nu cu oricine.

Anonymous spunea...

Dupa ce s-a dicutat (cum s-a discutat) la televiziuni si in legislativ nu mai este nimic de protejat.
Oprea cred ca trebuieste sa se pregateasca spre a da explicatii.
De acolo de unde va fi ascuns !

Renegade spunea...

De fapt voi sunteti toti pensionari civili acum "inghetati" ca civilii si in loc sa va agitati sa aveti pensii militare ca toti militarii lumii care se respecta, va tineti de analiza firimiturilor care v-au fost aruncate de stapani. In iarna aceasta va fi din nou Revolutie, mai "de catifea" e drept decat cea din '89, dar totusi Revolutie. A inceput de fapt azi in Piata Universitatii, se intampla chiar acum, insa e loc doar pentru barbati acolo. Sunt si cativa fosti militari aici, cam putini barbati a avut armata insa. Spor la analiza firimuturilor, stimati civili inghetati!

Plano10 spunea...

@Trofin
Primele doua cifre din nr. dosarului de pensie reprezinta codul judetului sau sectorului in care are domiciliul pensionarul.
Toate cele 110 pensii, care zici ca sunt cu cifra 5, sunt din Bucuresti. Urmatoarea cifra dupa 5 indica sectorul.
@IPU
Litera b) se refera la toate situatiile in care nu mai sunt indeplinite conditiile care au stat la baza acordarii pensiei. Nu se refera la pensiile pentru limita de varsta, ca e greu sa nu mai indeplinesti conditiile initiale,decat daca s-au prezentat date false, ci la pensiile de invaliditate revizuibile in care comisiile medicale nu mai confirma invaliditatea sau pensionarul nu s-a dus la revizie medicala.
Pot fi diverse situatii ,altele decat cele enumerate la celelalte litere ale articolului.

Anonymous spunea...

Renegade spunea...
7 decembrie 2011, 13:20

Spor la "rivolutie", ca m-am saturat de atati garibaldi si ce ghevaru. Armata si-a luat gloante si apoi suturi in fund, a fost uitata si apoi batjocorita.

Anonymous spunea...

Daaaaa in piata LIVOLUTIEI altii care lupta numai si numai pentru HONOR ET PATRIA !!! Sa-i vedem

Anonymous spunea...

De fapt lupta pentru BANI si PRIVILEGII. Idem lovilutzionarii lui peste prajit care au supt bugetul de stat in ultimii 21 de ani.

Plano10 spunea...

Rog confirmare, daca se deschid tabelele, prelucrate de Trofin in ordinea descrescatoare a cuantumului.Sunt publicate in PDF.

Anonymous spunea...

...se numeste boala lu"Calache !!!

I satzic spunea...

Cu ofice 2010 dureaza cam 6 secunde.
Se deschid toate trei.
Se vad excelent.
Multumesc realizatorilor !

As vrea sa vad si salariile din ministere ,regii,agentii si alte alea.

Anonymous spunea...

Anunt important pentru ,,anonimii sugaci": ,,Cedez indemnizatia mea de ranit celui care accepta sa fie impuscat asa cum am fost eu" .... care te bagi? Atentie ! Oferta este pe bune!!!

Anonymous spunea...

Dragos spunea......Pentru Casper7/6.12.2011 ora 23:08.Dati-mi va rog adresa Dvs. de e-mail pentru a coresponda. Discutia noastra nu are legatura cu tema porpusa de Plano 10.Dragos Icleanu

Anonymous spunea...

Dragos spunea.....Da le pot deschide,pot cauta in ele cu Ctr F.Dragos Icleanu

Motzul (dela basca) spunea...

@20:37,, pentru ,,anonimii sugaci"
,,Cedez indemnizatia mea de ranit ''

In simetrie,pentru tine doar:
Am si eu o gaura ? Vrei s-o vezi ?

(va rog, toti ceilalti cu bun simt,sa treceti cu vederea acest comentariu)

Casper7 spunea...

@domnului Dragoş 07.12.2011 20:41
NU am curajul să o postez liber pe blog. Plano o are şi puteţi trimite prin el. Sau puteţi să mi-o daţi dv., aşa cum a făcut domnul Trofin. Răspund mai greu, dar răspund.
Cel mai mult pe acest blog, la postări mă deranjează comentariile off-topic şi jignirile de orice fel. Ori ai de spus ceva legat de subiectul în dicuţie, ceva constructiv, ori te abţii să comentezi.
Facem jocul unora că am ajuns să ne jignim între noi foştii militari, chiar dacă reacţiile pot avea o oarecare justificare. Dar pentru asta există chat privat şi acolo se pot schimba în voie aceste replici.
Eu sunt mai pragmatic. Discuţii la subiect, de pensiile militare. Restul reacţiilor la alte postări, care se pretează unei mai mari largheţi. Nu plângeri sau lamentări, ci discuţii între oameni cu carte, aşa cum vrem să dovedim că suntem. Punct.

Plano10 spunea...

@casper si @dragos
Sper ca ati primit adresele si acum puteti conversa direct.

Casper7 spunea...

@Plano10
OK, mulţumesc.

Anonymous spunea...

Pentru toti ranitii lui peste ....sa fie selectati adevaratii raniti de cei inchipuiti (ori care s-au ranit intentionat ori din greseli flagrante etc) si oricum 21 de ani de SUPT bugetul de stat va ajung . Cat vreti sa sugeti? 100 de ani? Ca doar nu a fost lovilutia de 100 de ani....

Anonymous spunea...

Tabelul cu pensiile MApN a fost reactualizat azi, 08.12.2011.
O zi buna!

Don Corleone spunea...

Am caz concret si poate printre putinii militari care sunt raniti in lovilutie
Ziua de 25 dec 1989
cpt Tz....nu ia in primire serviciul de OSR.
Verifica TT-ul in camera OS dar cu teava in jos,NU scoate incarcatorul,armeaza,percuteaza siii.....
"surprise":isi "fute" un glonte fix in degetul mare al piciorului stang(noi ceilalti nu stiam daca mai mult sa radem sau sa plangem.Da va spun eu .Ne kkam pe noi de ras).Buuun ...urmeaza spital,trecere in rezerva urgent si acum dupa 21 de ani este in continuare "revolutionar cu merite deosebite" si ranit pe deasupra in luptele alea "crancene" cu teroristii si este sanatos TUN in continuare
Eu ii doresc viata lunga!

Anonymous spunea...

Mai oameni buni si ...ai lui Dumnezeu,va tot aud ca dati in judecata statul[armata?] pentru ca nu se respecta L164/2001.!.-aceasta lege a fost abrogata;2.De prevederile si de matrapazlacurile care se puteau face cu aceasta lege nu au beneficiat cei iesiti la pensie inainte de promulgarea ei;3.Si de ce cereti ca voua sa va fie bine si de ceilalti v-ar durea in cot.Sunteti cinici si prosti precum rivolutionarii inchipuiti .dupa o lovitura de stat neocomunista ce mai doriti.Impuscati-l pe Iliescu[acest SATANA al Romaniei]care impreuna cu fostii securisti si cu o mana de excroci au pus mana pe putere si au distrus tara,

Casper7 spunea...

OLE,OLE, la mine modificare NU E, aşa că rămân la concluzia mea anterioară: TABELUL nu reflectă situaţia finală a pensiilor M.Ap.N. Cred că el va fi actualizat mereu ori de câte ori se mai trimit decizii noi la pensionari.

Don Corleone spunea...

Cand am zis-o pe aia cu "am ras" asta a fost muuulte zile mai tarziu.Atunci pe moment ne agitam ca pepsi cum se zice.Si de ce?Pt o unghie zdrobita un pic de carne sfasiata si osul un pic "slefuit"
Nici macar nu s-a fracturat.Asta am aflat-o peste cateva zile hi,hi

Plano10 spunea...

Linkul cu actualizarea de azi, 08 12 2011, a tabelului a fost pus la articolul cu actualizarea din 05 12 2011.
Astia il actualizeaza din trei in trei zile?

Don Corleone spunea...

@trofin@plano10
felicitari!!
tabelul"merge de trazneste"!

Casper7 spunea...

E foarte bine aşa, cel puţin ştim că se lucrează. Puteau însă să pună undeva la vedere pe site tabelul, numai că aşa ar fi trebuit să se justifice de ce la 09.06.2011 nu era gata REVIZUIREA tuturor pensiilor aşa cum declara ministrul OPREA cu mare pompă.
Interesant că la ultima actualizare erau cu 5 pensii mai mult decât a spus OPREA că sunt pensiile militare în plată revizuibile. De unde or fi provenit ele, că doar "nu s-or mai fi născut" pensionari între timp. E vorba de cei vechi, a căror pensii să facă obiectul revizuirii după prima recalculare nelegală.

Don Corleone spunea...

mai si radem??

o blonda,o bruneta si o roscata la doctor:
Bruneta : eu cred ca o sa fac baiat.
Roscata : de ce?
Bruneta : am stat deasupra.
Roscata : inseamna ca eu o sa fac fata.Am stat dedesubt
Blonda speriata : atunci eu o sa fac iezi ??

CEZAR spunea...

O intrebare nevinov. Domnul Dragos Icleanu - nu-i luptator cu merite deosebite in SScmd? Daca da -felicitari!!!

Anonymous spunea...

Dragos spune.........Am verificat pensia de urmas a unei matusi in tabelele postate de Plano, din 05.12 si 8.12. De la primul tabel din iunie pana la cel din 8.12, pensie veche 463 lei pensie nou 631lei. A primit decizia de revizuire si are 1264lei brut.Deci tabelele,cel putin pentru unii, nu contin date reale. Am sunat la tel verde, iar persoana de acolo mi-a confirmat suma din decizia de revizuire primita si ca nu stie de ce in tabele apare alta suma.Si mi-a spus........ATENTIE!!!!In luna decembrie nu se va plati intreaga suma rezutata din diferenta dintre pensia noua si pensia veche, ci o suma mult mai mica (in cazul matusii 639 lei) pe care persoana nu a stiut sa-mi spuna cum s-a stabilit. Mi-a spus ca diferenta se va plati in cursul anului 2012. In concluzie daca vor fi bani,sau poate vor emite un act normativ prin care sa legifereze ca nu va mai fi platita. Dragos Icleanu

Don Corleone spunea...

@dragos
"Plata diferentelor(de primit) se va face pana la 31.12.2012"
Pt cele (de restituit) se spune....cf legii,adica cel mult 30% din venituri/pensie/luna
Asa prevede legea.Nici mie nu-mi convine,dar asta e!

fiducius spunea...

@Trofin
AM O RUGAMINTE :DACA AVETI POSIBILITATEA DE A CALCULA
PENSIA MEDIE PENTRU UN LOCOTENENT COLOLEL
EU AM 35 ANI VECHIME CU GRUPA II 20 ANI
MEDIC SEF DE U,LOCTIITOR AL CDT. MEDIC SEF DE MU
L264=3214 L 119=2578
SUNT CONVINS CA ATI FACUT UN LUCRU IMPORANT PRIVIND SINTEZA REVIZUIRI PESIILOR.
S-AR PUTEA FOLOSI IN INSTANTA DATE PRIVIND PROPROTIONALITATE DE DIMINUARE,
DAR SI DE CRESTERE LA CARE SE REFERA D.29 A ICCJ
VA MULTUMIM