Un produs Blogger.

marți, decembrie 27, 2011

Despre "teroristii romani" si inchisorile DIA cu teroristi islamisti.

13 comments

Cheia închisorilor CIA este în ograda MapN. ANCHETA

22 decembrie 2011Cornel Ivanciuc4 comentarii
Cheia închisorilor CIA este în ograda MapN. ANCHETA"Lumea caută închisorile CIA sub perdeaua de fum întinsă de dezinformatorii de profesie. Ele nu au fost la ORNISS, ci la MApN. Iar operaţiunea de capturare, transport şi interogare a teroriştilor nu a fost coordonată de CIA, ci de DIA. DIA înseamnă Defense Intelligence Agency, adică Agenţia de Informaţii a Apărării SUA, şi este condusă de generalul-locotenent Ronald Burgess Jr. România are 1.876 de militari în Afganistan, în cadrul operaţiunilor ISAF. 47 de militari români din trupele speciale sunt cantonaţi la Kabul, la comandamentul OEF, Operation Enduring Forces, care se confruntă direct cu teroriştii islamişti."
".... un jucător încă important din teatrul de război al Afganistanului, cel puţin ca lider spiritual şi informal, rămâne Al-Qa’eda, care reprezintă o coaliţie pan-islamistă, cu elemente provenite din Arabia Saudită, Yemen, Egipt, Iordania, Liban, Algeria, Maroc, şi a cărei limbă de comunicare este araba. Efectivele Al-Qa’eda sunt estimate la 1.000 de combataţi. România este una dintre puţinele naţiuni aflate în război a cărei populaţie nu este informată onest despre participarea la conflictul afgan şi despre consecinţele coliziunii cu organizaţiile teroriste.
Non-informarea, ca şi dezinformarea, dau stilul armatei române, care la revoluţia din 1989 a luptat împotriva propriului ei po­por. MApN a inventat teroriştii, i-a avut în soldă şi nu a suportat consecinţe juridice din această cauză. Că, acum, nişte foşti terorişti din revoluţia din decembrie 1989 luptă împotriva teroriştilor islamici nu poate decât să ne bucure. Iată că se poate, vorba lui Boc. Cei cu misiuni speciale în revoluţie aparţineau de Direcţia Informaţii a Armatei, devenită DGIA. Azi, noua Briga­dă de Informaţii Militare (BIM), alcătuită din batalioanele HUMINT, IMINT şi SIGINT, luptă în Afganistan şi a combătut în Balcanii de Vest şi Irak. James L. Claper, directorul Comunităţii de Informaţii a SUA, a transmis un mesaj personal de felicitare cu ocazia constituirii BIM.
În Afgansitan, BIM capturează terorişti, împreună cu DIA, Defence Intelligence Agency. De treaba asta nu cred să se fi ocupat vreodată CIA, ci exclusiv armata SUA, în colaborare cu partenerii. Parte din terorişti au ajuns şi la noi şi au fost interogaţi pe teritoriul unor unităţi militare. Sursele noastre ne-au indicat că unităţile trebuie căutate cam unde a fost comandant colonelul Virgil Bălăceanu, fostul şef al Statului Major al Brigăzii 282 Mecanizată Focşani, comandant al Brigăzii 34 Mecanizată Teritorială „Vasile Lupu“ din Mihail Kogălniceanu şi comandantul Brigăzii 2 Infanterie uşoară „Rovine“ din Craiova, incubatorul „Scorpionilor Roşii“ din Afganistan.
Fosta Brigadă 34 din Mihail Kogălniceanu a devenit bază americană. Sursele au remarcat că după episodul Kogălniceanu, unde Bălăceanu a cooperat cu agenţia a­me­ricană DIA, motiv pentru care a învăţat elemente de ara­bă, pentru o mai bună interogare a teroriştilor, cariera sa a devenit de neoprit."

Mai mult in Catavencu

13 comentarii:

Ochila spunea...

Plano, CORNEL IVANCIUC e ofiterul acoperit din presa dat in vileag in anul 2009, pare-mi-se.
Nu se stia in solda cui era, dar, citind articolul, este lesne de inteles.

Plano10 spunea...

@Ochila.
Cei cu antecedente penale nu pot fi, cred eu, ofiteri acoperiti. Pot fi, in schimb, agenti de influenta. Deduc ca nu al serviciilor de informatii ale armatei.

micutzul spunea...

Ce nu inteleg eu este de ce trebuie sa ascundem daca am permis sau nu CIA sa aiba centre de detentie pe teritoriul tarii noastre. Suntem un stat independent care avem relatii cu toti cei care lupta pentru o ,, cauza dreapta,,. nu trebuie sa cerem nimanui aprobarea . Daca de exemplu Romania ar fi avut un numar de cetateni romani rapiti cu adevarat intr/o tara araba si locul detentiei lor era descoperit prin ,, metode specifice,, intr/un astfel de centru , ce se mai spunea ?
In alta ordine de idei am impresia ca se spune ca in astfel de centre erau depusi membrii sau presupusi membrii al unei grupari internationale blamate international.
Si care este smecheria ? Ce credeti ca de exemplu state oocidentale puternice sau asiatice sau euro/asiatice nu au actiuni si centre de detentie pe teritoriul altor state >
Totul este o facatura pentru a mai arunca o mana de ,, rahat,, pe imaginea tarii noastre.
Sau nu mai avem dreptul sa cooperam cu cine vrem noi , mai ales daca acela este si mai tarele democratiei mondiale ? Sau s/a apucat de smecherii si deranjeaza anumite interese ?

micutzul spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Plano10 spunea...

@micutzul
Relele tratamente pentru prizonieri nu sunt permise de legile internationale nici in Romania, nici in SUA.
Nu faptul ca ar fi fost tinuti in ascunzatori din Romania ar fi o problema ci faptul ca aici,spun ei, ar fi fost torturati.
Organizatiile de aparare a drepturilor omului s-au sesizat si insista sa le descopere locurile de detentie pt ca oficialitatile americane neaga torturile.

micutzul spunea...

HAI pLANO SA FIM SERIOSI . NIMENI NU POATE ARATA CU PRECIZIE O LOCATIE DAR STIU TOTI CA ERAU TORTURATI. DACA DE EXEMPLU UN SERVICIU SECRET ARE INFORMATIA SIGURA PENTRU UN ATENTAT DAR NU STIE LOCATIA SI ARE IN MANA UNUL DIN ORGANIZATORI, CE CREZI CA IL ROAGA FRUMOS SA LE SPUNA ? ORICE SERVICIU...

Ochila spunea...

Plano, ai dreptate, Cornel Ivanciuc alias Balea Alexandru a fost un simplu turnator asa cum a recunoscut: "am turnat si am fost platit de Securitate", iar eu il ridicasem la rang de ofiter acoperit in mass media.
Problema e ca d-alde astia considera ca Romania e baba-cloanta, iar SUA e Alba ca Zapada, in cazul inchisorilor clandestine.

Robert Horvath spunea...

DECE L-AU TORTURAT PE COREOLONE ? AM CREZUT CU TOTII CA AM SCAPAT DE TANCHISTUL CU CASCA CAPTUSITA........ ASCUNS SUB TANCURI ?

Robert Horvath spunea...

PLANO PRIETEN AL QUEDA !
Plano
Povestea cu inchisorile nu intereseaza decat niste planoristi de stanga ca tine......

Robert Horvath spunea...

.micutzul spunea...INTELIGENT iar Plano NU PREA INTELIGENT.........

Ce nu inteleg eu este de ce trebuie sa ascundem daca am permis sau nu CIA sa aiba centre de detentie pe teritoriul tarii noastre. Suntem un stat independent care avem relatii cu toti cei care lupta pentru o ,, cauza dreapta,,. nu trebuie sa cerem nimanui aprobarea

Robert Horvath spunea...

DECE L-AU TORTURAT PE COREOLONE ? AM CREZUT CU TOTII CA AM SCAPAT DE TANCHISTUL CU CASCA CAPTUSITA........ ASCUNS SUB TANCURI ?

Plano10 spunea...

@Robert!
Sarbatori fericite!
Bine-ai reaparut!
Credeam ca te-au ascuns iarasi aia de la FBI!

Robert Horvath spunea...

@ SARBATORI FERICITE !