Un produs Blogger.

miercuri, iunie 13, 2012

Apel către Monica Caloianu și Simona Luminița Sîrbu.

0 comments
Cînd era să zic, uite dom`le, domnul Dogaru este și dînsul o dată mulțumit de ce se întîmplă  cu pensiile celor care au lucrat în instituțiile de apărare, citind comunicatul SCMD de astăzi, cu privire la posibila adoptare de către Camera Deputaților a proiectelor de modificare a L 329/2009 și a OUG nr.1/2011, am rămas surprins că dînsul persistă în greșeala de a face confuzie între pensia pentru limita de vîrstă sau anticipată a militarilor și ajutoarele lunare acordate militarilor trecuți în rezervă fără să fi indeplinit condițiile de pensionare. 
Sintagma este reluată de domnul Dogaru si in comiunicatul de astăzi:

„Astazi, 13.06.2012, la orele 14.00, se reiau discutiile in comisiile Camerei Deputatilor privind cele 4 amendamente propuse la Legea 329/2009 si OUG 1/2011. Cel mai probabil maine, (este insa posibil si in seara aceasta), daca totul decurge normal, acestea vor fi votate in Camera. Daca totul se va petrece asa cum speram, am rezolvat problema cumulului si a cuantumului celor cu “ajutoare sociale scazute” si vom transmite multumiri pentru initiativa ministrului Apararii, premierului, ministrului muncii si consilierului pe probleme juridice al ministrului Apararii, d-na avocat Simona Luminita Sirbu, care a reusit sa convinga dinozaurii de la Finante. Daca se intampla si de data asta ceva, se va recurge la solutia amnistierii fiscale.”

Poate reușiți d-voastră, doamnelor, să-l convingeți că punctul V al art.6 din Legea 263/2010, în formularea

 V. cadrele militare trecute in rezerva, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare ale caror raporturi de serviciu au incetat, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, care beneficiaza de ajutoare lunare ce se asigura din bugetul de stat, in conditiile legii;

se referă la faptul că și militarii trecuți în rezervă și care primesc ajutoare lunare sunt asigurați în sistemul public de pensii pe perioada în care primesc acele ajutoare.
E decrebilizantă persistența în greșeală!

  Notă
Pentru cei care nu cunosc, doamna Monica Caloianu este sefa Departamentului Jurdic al SCMD, iar doamna Simona Luminița Sîrbu, avocat  de Constanța, este consilieră a noului ministru al Apărării și prețedinte al comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale , înfiinţată la Ministerul Apărării Naţionale. .

Niciun comentariu: