Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 16, 2012

Comisia de elaborare a Legii pensiilor militare

0 comments
Intrunirea din 15 06 2012
In acest post vor apărea toate informațiile legate de activitatea Comisiei de elaborare a proiectului Legii pensiilor militare, inființată de ministrul Apărării, domnul Corneliu Dobrițoiu.
Comisia este condusă de consilierul domnului ministru, doamna avocat Simona Luminița Sîrbu.
Vor fi publicate și variantele de lucru pe care onor Comisia va binevoi să le publice.
La comentarii vor fi publicate toate sugestiile serioase ale cititorilor acestui blog.
Voi începe cu comunicatele MApN referitoare la constituirea și întrunirea(prima) Comisiei.


Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22

Persoană de contact: lt.col. Constantin Spînu


Comunicat nr. 85
Data: 07.06.2012

COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naţionale a aprobat joi, 7 iunie a.c., constituirea Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale. Acest organism are drept misiune analizarea şi evaluarea situaţiei actuale a pensionarilor militari din perspectiva aplicării legilor 119/2010, 263/2010 şi a OUG 1/2011, în vederea elaborării actelor normative care să reglementeze drepturile actualilor pensionari militari, cât şi cele ale viitorilor pensionari militari, în prezent în activitate.

"Consider că acest prim demers întreprins astăzi este o dovadă a respectului pe care îl datorăm celor care şi-au făcut şi îşi fac datoria faţă de ţară, precum şi o probă a faptului că ne ţinem promisiunea de a acţiona pentru redarea demnităţii şi a drepturilor unei categorii nedreptăţite de măsurile arbitrare luate anterior. Comisia s-a născut din nevoia stimulării unui dialog social efectiv între rezerviştii şi militarii în retragere, societatea civilă şi sfera politică, în interesul soluţionării problemelor reale acumulate", a apreciat ministrul Corneliu Dobriţoiu.

Preşedinte al acestei comisii a fost numită Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, specialist în drept. La lucrările comisiei vor fi invitaţi parlamentari şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi sindicatelor cadrelor militare în rezervă şi în retragere.

În prima reuniune a acestei comisii, stabilită pentru săptămâna viitoare, va fi aprobat calendarul acţiunilor.


Biroul de Presă
 
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22

Persoană de contact: lt. col. Constantin Spînu


Comunicat nr. 93
Data: 15.06.2012

COMUNICAT DE PRESĂ


Comisia pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare, constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, s-a întrunit pentru prima dată, vineri, 15 iunie, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti.

Şedinţa, prezidată de consilierul ministrului Apărării Naţionale, Simona Luminiţa Sîrbu, a fost dedicată detaliilor organizatorice şi de lucru, fiind convenită o foaie de parcurs a procesului de elaborare a proiectului legislativ, modalităţile concrete de colaborare, cooperare şi armonizare a resurselor de expertiză ale părţilor aflate în dialog.

Prezent la lucrările comisiei, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat: "Cred cu tărie în această formă de colaborare, care întruneşte experienţa dumneavoastră, a celor aflaţi acum în rezervă sau retragere, împreună cu cea a militarilor în activitate, viitorii beneficiari ai unui sistem just de reglementare a pensiilor. Cred, de asemenea, că, prin operaţionalizarea acestei comisii, vom strânge legăturile dintre structurile active şi cele din rezervă ale instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, şi vom contribui la întărirea spiritului de corp, puternic erodat de măsurile aberante luate în trecut".

La întâlnirea de la Palatul Cercului Militar Naţional au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai tuturor structurilor cu atribuţii în domeniul pensiilor şi calităţii vieţii personalului, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Protecţie şi Pază şi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere care au filiale pe întreg teritoriul naţional.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale


UPDATE 19 06 2012
"Noi vom încerca să introducem sistemul de pensii ocupaţionale, care este în toată lumea. Se ştie bine că nu există decât o singură ţară în lume care are sistemul pensiilor militare în sistemul public. Eventual, vom forma un capitol special în lege pentru ei, aşa cum este, de exemplu, în Franţa. Există o lege cadru, care are mai multe capitole pe diverse profesii. O să studiem acest lucru, dar în orice caz acest fapt nu se va întâmpla anul acesta, ci anul viitor, atunci când considerăm că un guvern care se instalează pe o perioadă de patru ani poate să lucreze în tihnă la o lege şi să o facă corectă", a precizat Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, la România TV.

Niciun comentariu: