Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 16, 2012

Mircea Dogaru și-a retras ambasadorii de la PSD, dar dorește o ordonanță a pensiilor militare.

0 comments
Președintele SCMD servește disponibilizaților militari un adevărat ghiveci de melci, capră și varză într-un comunicat, publicat pe site-ul central al Sindicatului, material care poate fi categorisit  antisistem, așa cum de altfel o și face oficiosul cotrocenist, evz. Este nemulțumit că, în prima etapă de reîntregire a pensiilor militare micșorate prin revizuire, guvernul Ponta a legiferat doar scutirea de la restituirea către Casele de pensii a unor importante sume de bani de către disponibilizați, sume pe care guvernul Boc le-a dat în cursul anului 2011, printr-o OUG,  pentru a stinge vîlvătaia din ianuarie 2011 declanșată de aplicarea greșită a Legii 119/2010 de recalculare a pensiilor militarilor, polițiștilor. parlamentarilor, grefierilor etc.
Neavînd bani alocati  în bugetul pe 2012, Guvernul Ponta nu putea să legifereze și restabilirea cuantumului pensiilor, pentru cca 26 000 disponibilizați din MApN,MAI și SRI, la nivelul avut în 2010, inainte de recalcularea înițiată de Băsescu și Boc. Ar fi fost un puternic semnal inflaționist mai ales ca ar fi acompaniat efortul bugetar pentru reintregirea salariilor bugetarilor și pentru restituirea CASS.

Pentru că guvernul Ponta amînă reîntregirea pensiilor disponibilizaților, Mircea Dogaru  are în vedere următoarele opțiuni răzvrătitoare, pe lîngă cea a melcului:

„2.   Optiunea “capra si varza” sau solutia de mijloc
Aceasta presupune sa ne orientam spre cei care mai inca interese comune cu noi. Deci exclusiv spre alianta PNL-PC. Sa-i atragem atentia lui Crin Antonescu, locomotive, astazi abandonata a USL,  ca, daca nu va fi suspendat/demis Basescu vara aceasta, ca sa avem in octombrie alegeri parlamentare si prezidentiale la un loc, va ajunge presedintele Romaniei atunci cand ne vom recupera si noi drepturile furate, adica la “Pastele cailor”. Sa semnam Contractual social doar cu acesta alianta, promitand ca vom sustine exclusiv candidatii ei la alegerile generale.
Sa facem un miting prin mobilizare generala, a noastra si a tuturor aliatilor, sambata, 14 iulie (dupa terminarea bacalaureatului, ca sa poata participa si profesorii care vor fi in vacanta),  miting pe care il solicita multe dintre filialele noastre déjà, dar si pensionarii civili, profesorii, revolutionarii, minerii, ceferistii si lucratorii din sanatate. Va fi un miting in Piata Victoriei, impotriva FMI si a regimului Basescu-Ponta. Poate asa se va trezi dl. Ponta si, renuntand la pactizarea cu cei vinovati, prin initiative si vot, de promovarea tuturor legilor antinationale (Oprea, Sirbu, Ontanu si gasca), va face ceea ce a promis  la mitingul din 1 Mai si va semna Contractul social. Riscul este major, deoarece am putea avea impotriva noastra, gata de interventie, atat fortele paramilitare ale Basescului, cat si cele oficiale la dispozitia Guvernului, plus tradatorii nostri si majoritatea latrailor media.”

3.   Optiunea ALTERNATIVA NATIONALA
„Organizarea, prin mobilizare generala a noastra si a aliatilor nostri a unui miting de protest in Piata Victoriei, sambata 14 iulie a.c., la care sa anuntam incetarea “Starii de veghe”, proclamata la 1 Mai si reintrarea in lupta a SCMD si CNSC, utilizand toate facilitatile democratiei de tip european, pentru “Alternativa Nationala”
Pornita din Spania, la sfarsitul anilor 90, aceasta idée inseamna sa oferim natiunii o alternativa la o intreaga clasa politica, majoritar hoata, ticaloasa, corupta si tradatoare. Intrucat presedintii unora dintre ONG-urile aliate noua, sunt si presedinti de partied  “de buzunar”, vom putea arunca in alegerile generale un astfel de partid, de pilda al d-lui Viorel Ringhilescu...........”
 „Am cere pe dreptate sociala, pedepsirea coruptilor si vinovatilor de dezastrul tarii, inclusiv confiscarea averilor obtinute prin spolierea statului si a populatiei. Am alege din timp, din randul creierelor natiunii, oameni integri (déjà cunoscuti de toata lumea) care au dovedit ca pot sa construiasca sau sa reconstruiasca si acestia ar forma Guvernul. Un Alexandru Athanasiu, un Iustin Capra, un Cojocaru Constantin, un Florian Colceag sau, ca finantist, un general ca Nastase Constantin, nu mai vorbim de cati ministri adevarati ai Apararii, Internelor sau directori ai serviciilor de Informatii si contrainformatii, Interne si Externe,  poate da SCMD-ul.”
........
 Va informez ca, pe moment, continuam tratativele cu PNL si PC, iar juristii nostri au participat la dialogul organizat de MApN pe tema unei legi pe care noi am numit-o “Legea pensiilor militare de stat”. Am cerut ca proiectul acesteia sa ni se puna la dispozitie pana miercuri, urmand a fi transmis tuturor filialelor, astfel ca in trei saptamani (termen 05.07.2012) sa poata fi completat, elaborat in forma finala si adoptat inainte de alegeri, prin ordonanta de urgenta, nu lasat ani de zile la mila Parlamentului.

Niciun comentariu: