Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 02, 2012

Ponta și Rus nu glumesc cu fascist-antisemiții unguri. Băsescu, în cîrdășie cu ei impotriva intereselor României

0 comments
Ceremonial la Budapesta cu urna lui Jozsef
După ce Ponta l-a evitat pe Viktor Orban la intrunirea de la București pe motiv că acesta nu a prezentat scuze guvernului român pentru declarațiile ofensatoare ale sefului Parlamentului Maghiar, președintele Băsescu l-a primit la Cotroceni, în semn de frondă, pe fascistoidul Orban.
Unde sunt propagandiștii internaționalist-antisemiți  care își revigorează pixurile doar cînd descoperă vreo gafă antisemită la o anumită categorie de politicieni români? Ce ar fi la gura lor dacă un oficial român ar participa la vreo ceremonie de comemorare  a lui Ion Antonescu, Corneliu Zelea Codreanu sau Horia Sima?
Ministrul de Interne Ioan Rus  a reiterat astăzi că Ungaria trebuie să prezinte scuze pentru declarațiile președintelui Parlamentului Ungariei.
Romania a procedat corect, avertizînd oficialitățile maghiare că nu permite ceremonii de comemorare a unui fascist antiromân pe teritoriul nostru.

„Partea maghiară n-a răspuns de nicio culoare în sens pozitiv, din contră au continuat, atunci am încercat să le demonstrăm că dacă este cazul să descoperim o urnă în cinci milioane de autoturisme, putem s-o găsim, fără să insistăm mai mult decât trebuia pe această chestiune", a adăugat Ioan Rus, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul Ioan Rus a mai spus că se aştepta ca premierul Viktor Orban să se întâlnească cu premierul Victor Ponta cu ocazia prezenţei la Bucureşti a premierului ungar.

"Am pregătit un documentar pentru primul ministru în legătură cu acest subiect, la eventuala întâlnire între Viktor Orban şi premier, ieri. Viktor Orban nu a solicitat o întrevedere cu premierul Victor Ponta. Eu mă aşteptam ca partea ungară, cu această ocazie, să ceară scuze Guvernului României pentru faptul că un cetăţean, preşedinte al Parlamentului maghiar, a făcut afirmaţii defăimătoare la adresa Guvernului României. A stat în aceeaşi atitudine de frondă, nu a solicitat întrevedere cu premierul, nici premierul nu avea cum să-l primească fără ca el să ceară şi fără ca înainte de acest lucru să-şi ceară scuze Guvernului României pentru un limbaj neconform făcut de un înalt diplomat maghiar. Lucrurile au rămas aşa cum au fost. Premierul Ungariei a făcut o vizită în legătură cu care nu ştia nimeni, nici diplomaţia românească, la un prieten de-al lui la Bucureşti. Nu ştim nici acolo ce-au discutat. Deci aşteptăm scuze", a subliniat Ioan Rus.

Băsescu trebuie să iasă public pentru a informa dacă Viktor Orban a prezentat scuze! 

UPDATE

Organizația evreiască B’nai B’rith International, ce reunește membri și simpatizanți în peste 50 de țări, adresează o scrisoare deschisă Primului Ministru al Ungariei, Viktor Orban, ca urmare a implicării Ungariei în reînhumarea scriitorului antisemit Nyiro Jozsef și profanarea zilele trecute a două monumente ale Holocaustului din Budapesta.
B’nai B’rith deplânge afișarea publică a unor sentimente anti-Semite, pro-Naziste ale autorităților de la Budapesta cu ocazia slujbei de comemorare a scriitorului Nyiro Jozsef ce a avut loc duminică la Odorheiul Secuiesc, manifestare la care a participat președintele Parlamentului Ungariei Laszlo Kover și liderul Jobbik Gabor Vona.
B’nai B’rith solicită Guvernului Orban să condamne crimele naziste și să afirme public dacă este sau nu de parea toleranței, drepturilor umane și a principiilor democratice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu