Un produs Blogger.

miercuri, iunie 20, 2012

Militarii și revoluționarii vor fi scoși din sistemul public de pensii

0 comments
A declarat Mariana Campeanu, ministrul Muncii, la RTV.

"Noi vom încerca să introducem sistemul de pensii ocupaţionale, care este în toată lumea. Se ştie bine că nu există decât o singură ţară în lume care are sistemul pensiilor militare în sistemul public. Eventual, vom forma un capitol special în lege pentru ei, aşa cum este, de exemplu, în Franţa. Există o lege cadru, care are mai multe capitole pe diverse profesii. O să studiem acest lucru, dar în orice caz acest fapt nu se va întâmpla anul acesta, ci anul viitor, atunci când considerăm că un guvern care se instalează pe o perioadă de patru ani poate să lucreze în tihnă la o lege şi să o facă corectă", a precizat Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, la România TV.

"În orice recalculare care s-a făcut în România, dar şi în alte ţări, atunci când din recalculare s-au produs majorări, acestea au fost primite, când s-au produs diminuări acestea nu au fost operate, menţinându-se pensia respectivă. Binenţeles, nu s-a mai acordat nicio majorare până când punctajul nu a ajuns la nivelul corespunzător", a explicat ministrul.

"Revoluţionarii vor primi o indemnizaţie fixă şi atât, nu va mai fi corelată cu nimic altceva. Este o propunere, încă odată spun, o să o discutăm împreună cu ei", a mai spus Mariana Câmpeanu.

Niciun comentariu: