Un produs Blogger.

joi, iunie 14, 2012

Cîți pensionari din MApN, MAI și SRI au pierdut prin recalcularea/revizuirea pensiilor

0 comments
Comisiile de aparare si de munca din Camera Deputatilor au adoptat, miercuri, pe 13 iunie 2012, raportul la proiectul de lege privind pensiile militarilor, potrivit caruia pensionarii militari nu mai sunt obligati sa returneze sumele primite in plus pe perioada recalcularii drepturilor banesti.
"Procesul e in doi pasi. Intr-o prima urgenta s-a oprit masura abuziva prin care urma sa le bagam oamenilor mana in buzunar, sa li se opreasca sumele primite anul trecut si in a doua etapa vom aduce pensiile diminuate la nivelul avut in plata in decembrie 2010", a declarat ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, dupa sedinta comisiilor.

Vicepresedintele Comisiei de aparare, George Scutaru (PNL), a spus ca "timp de un an fostul Guvern a facut o recalculare a pensiilor militare, regularizari" si daca nu se facea aceasta modificare pensionarii militari trebuia sa restituie in 6 luni cat s-a primit in plus la vechea pensie pe perioada recalcularii.

"Daca cineva avea 20 de milioane de lei, s-au pus in plata 15 milioane. Dar el a primit in acel an 20 de milioane. Daca nu faceam aceasta modificare, trebuia intr-un timp scurt, de 6 luni, sa restituie cat a primit in plus pe vechea pensie, pe perioada recalcularii. Am zis ca este inuman, pe de o parte oamenii au fost afectati de o diminuare a pensiilor si apoi sa mai plateasca si din urma", a spus Scutaru.

El a aratat ca de aceasta masura vor beneficia 26.500 de pensionari militari, dintre care 9.020 pensionari MApN, 1.500 pensionari SRI si aproximativ 15.500 pensionari ai Ministerului de Interne.

"La noile negocieri cu FMI dorim ca din 2013 sa revenim cu pensiile militare la cuantumul din 31 decembrie 2010. Este un angajament politic al USL", a mai spus Scutaru.

Ziare.com

Niciun comentariu: