Un produs Blogger.

duminică, decembrie 04, 2016

Ce diversiuni va mai produce spaima Instituțiilor de fortă față de alegerile din 11 decembrie?

27 comments
Se întreabă editorialistul Ion Cristoiu, după ce provocarea confiscării Zilei Naționale n-a produs efectul emoțional scontat.
Semnalul a fost dat explicit de Iohannis incă din 09 noiembrie 2016:
„Alegerile se cîştigă emoţionînd alegătorul, alegerile se cîştigă pe bază de emoţie şi nu pe bază de argument”.
„Să ne imaginăm cum ar fi stat lucrurile dacă Guvernul Victor Ponta rămînea la Putere.
Indiscutabil, toate sondajele ar fi dat victorioasă coaliţia PNL-USR.
Sondajele arată un altfel de rezultat.
N-avem nici un temei să le punem la îndoială.
Situaţia e izbitor de asemănătoare cu cea din 2000.
Guvernarea Dacian Cioloş e înscrisă în conştiinţa alegătorilor ca Guvernarea Klaus Iohannis.
Regimul Klaus Iohannis are deja doi ani de existenţă.
În 1998, cînd avea 2 ani de existenţă, Emil Constantinescu nu atinsese încă nivelul maxim de dezamăgire.
Klaus Iohannis l-a atins.
Şi nu acum, în 2016, ci încă de anul trecut, din 2015.
Guvernarea tehnocrată a fost o catastrofă.
O catastrofă adîncită şi de nenorocita decizie a lui Dacian Cioloş de a candida fără convingere la postul de premier din partea PNL.
Ca şi în 2012, ca şi în 2015, Sistemul instituţiilor de forţă a intrat în alertă.
Acum, în 2016 e mai mult decît alertă.
E panică.
Panică de-a binelea!
În cei 10 ani de mandat, ştabii instituţiilor de forţă din România şi-au consolidat puterea, averile, relaţiile şi, mai ales, s-au convins că sînt de neînlocuit.
În 2014, au avut grijă să aducă la Cotroceni Raţa lor mecanică. E cel mai bun Preşedinte al României pe care l-au avut vreodată instituţiile de forţă. Sistemul îi satisface hachiţele, toate în planul mărunt al unui ins mărunt. Asiguraţi dinspre Stăpîn, ştabii Sistemului, încremeniţi în funcţii de atîta timp, îşi fac de cap fără oprelişte. De aici imaginea unei Românii devastate de confruntările politico-mafiote în numele Luptei împotriva corupţiei.
Toate sondajele arată, în privinţa PSD, cifre care nu pot decît să înspăimînte de moarte Sistemul. Ştabii instituţiilor de forţă se tem de moarte de un succes al PSD în alegerile de la 11 decembrie 2016. La cîte abuzuri au comis, la averile pe care le-au strîns, la cumetriile cu care au păienjenit ţara, o majoritate parlamentară fără echivoc i-ar mătura din fotoliile asudate de cît au stat fundurile lor şi i-ar trimite direct în puşcărie, acolo unde ei au trimis zeci de nevinovaţi.
Prin urmare, fraudarea voinţei populare e la ora actuală scopul pentru care Instituţiile de forţă au lăsat deoparte răfuielile de pînă acum și s-au unit în vederea realizării lui cu orice preţ.
Bine, bine, vor spune naivii, dar nici ştabii Sistemului nu pot face orice.
Cum adică nu pot face orice?
Răsturnarea Guvernului Victor Ponta n-a dovedit că sînt în stare de orice.
Cîţi au murit pe altarul intereselor mafiote ale Sistemului?
64 de persoane.
Păi între 22 decembrie și 27 decembrie 1989, au murit în Diversiunea cu Teroriştii, peste o mie de oameni.
Şi cei care au pus la cale Măcelul se mîndresc mai departe cu certificatul de Revoluţionar.
Ce-i opreşte să mai calce o dată pe cadavre pentru a rămîne în fotoliile lor putrezite de atîta fund gras?”

27 de comentarii:

Coldea Calustian spunea...

Cristoiu are dreptate.Inca ceva .La plecare guvernul Soros al tradatorilor de colonie a mai dat un tun financiar de 5 miliarde de euro cumparand corvete (de 1,6 miliarde euro)si transportoare blindate (3,5 miliarde euro) de la olandezi si nemti.Totul la preturi triple fara ofset .Bataie de joc pe fata.Talharie la drumul mare.

Huhu Rezea spunea...

Poate îi spune cineva Potecarului că a rămas spânzurat pe coardă deasupra prăpastiei prin introbăgarea acolo unde nu se pricepe și abordarea tâmpă a conflictului dintre legea specială, L 125/2014, de amnistie a datoriilor pensionarilor față de casele de pensii, și legea generală care reglementează pensiile militare, așa cum este Legea 223/2015, lege din care face parte și art.121.
In teoria dreptului există următoarea rezolvare:

„Conflictul dintre legea specială anterioară și legea generală ulterioară se rezolvă prin aplicarea conjugată a principiilor potrivit cărora norma specială se aplică cu prioritate față de norma generală - specialia generalibus derogant -, iar o normă specială nu poate să fie modificată sau abrogată decât în mod expres printr-o normă generală ulterioară.”

Unknown spunea...

Eu tot nu pricep dece s-a mai dat lovitura de stat in 1989? s-au tocmai pentru ce se intampla azi , sa poata sa lecmaneasca tara asta si sa aduca poporul acesta in stare de cersetori la porti straine. Ma intreb ce armata avem si dece admite acestea ,armata tocmai cea care are si dreptul sa apere constitutia .Nu vi se pare ca acest IOHANIS se cam zbate sa aduca dictatura care sa fie mult mai puternica decat cea din regimul trecu ?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
Bontas a promis ca poteaza pt ultima data...la un titlu anterior, specifica asta!
Dar cum Bontas = cu orice nume i se nazare ...eu nu cred ca se va tine de cuvant!

Iulian Mareș spunea...

Cezar
Pt ca mintea este un concept strain tie, iti voi explica ca la copii de scoala!
Lasand la o parte teorii despre morala:
Ex. BI, din care nu ai iesit pana la eject, are 600 functii la pace!
5% din 600= 30 cadre si pozitii ce pot beneficia! 3 desemnaei sunt stsndard...sa zicem pentru comanda!
Raman 27 desemnari sau pt 6 luni sau 54 pt 3 luni!
Nu cred ca in termen de 3 luni ies la pensie 54 de cadre!
Daca tu sau eu nu am beneficiat de aceasta portita, legala, de ce consideri ca oamenii nu trebuiesc ajutati?
Nu mai sustine prostii cand nu ai date!
Mie Imi face placere cand comanda este cu si pentru oameni! Tie iti produce repulsie!
Esti scuzabil...pana la un punct....si atat! Nestiinta este scuzabila dar insistenta nu!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Tigri
Cât ai fost tu plecat pe la rudele care au părăsit România, s-a lămurit aici problema cu contestațiile. Ca să te documentezi și tu. citeste articolele de la eticheta „contestații OUG 57/2015”.
Stai tu blând că, în C.Deputaților, nu se va umbla la baza de calcul ci la actualizarea bazei de calcul și la calculul procentului de pensie, astfel încât să nu fie nevoie de reluarea procesului de calculare/recalculare de la început.
Cine sî mizeze pe vechea lege a contributivității? Doar cei care ies acum la pensie și au vechime efectivă în serviciu de peste 30 ani.

Huhu Rezea spunea...

@Tigri 2
Pentru mojicie, esti suspendat la comentarii timp de o lună.

Unknown spunea...

AOLEUUUU ce faveti dle H ,il pedepsiti pe T2 ,dar lasati-l ca e suparat ca s-a zbatut ca cei din CD sda nu plece fara sa faca nimic cu art 40 din oug , sa le fie rusine ,asa ca acordat-ii clementa

Ein Stein spunea...

Acordarea sporului pentru lucrari de exceptie se acorda la propunerea comandantului unitatii RESPECTAND NOTMELE DE APLICARE A LEGII, nu prin bunatatea sufleteasca a acestuia pentru a ii ajuta pe unii sau altii la pensie sau altceva. Este total ilegal si imoral acordarea oskarului altfel decat prevede legea!!!
Am gasit pe net norme de aplicare la ANP, de la aparare e imposibil, sunt secrete.

Art. 2.
Sunt considerate lucrări de excepţie acele lucrări care:
a) conduc la realizarea unor obiective cu impact deosebit asupra organizării şi funcţionării structurilor din sistemul administraţiei penitenciare;
b) necesită efectuarea unor activităţi cu un grad ridicat de specializare;
c) sunt realizate în grupuri de lucru înfiinţate în vederea elaborării unor proiecte importante, specifice sistemului administraţiei penitenciare;
d) contribuie, identifică sau obţin noi surse de venituri.

Dupa cum se observa cel care propune acordarea sporului trebuie sa respecte conditiile prevazute in normele de aplicare nu dupa bunul plac pentru ca nu sunt banii lui. Acordarea sumelor de bani altfel decat prevede legea este deturnare de fonduri chiar daca respectivul are o inima mare si milostiva.
Cele de la MApN sunt similare si mult mai precise dar secrete. Doar institutiile abilitate pot spune daca aceste sporuri au fost acordate legal sau daca sunt morale. Sper sa avem o veste cat de curand din partea acestora.

Ein Stein spunea...

Nu am vazut la niciun partid in proiectul de guvernare angajamentul de a reforma institutiile statului, toti se lauda ca maresc pensii, salarii, miliarde de km de autostrazi, vrajeli, vrajeli...
Dupa alegeri vor fi inlocuiti Bizgani Gayralii tehnocrati din consiliile de administratie, ministere, deconcentrate, etc cu cei ai invingatorului. Si cu noi cum ramane? La fel! Sa fie bine ca sa nu fie rau.
Citind pe celelalte bloguri am gasit comentariul despre defilarea din una dintre cele mai mari garnizoane din tara, asta e link-ul, urmariti-l si vedeti ce a mai ramas din brava armata romana:
http://www.stiridecluj.ro/divertisment/mii-de-clujeni-s-au-strans-in-centrul-clujului-pentru-a-vedea-parada-militara-galerie-foto-video

Daca nu se va face o reforma profunda urgent cred ca nu avem viitor.

gheo spunea...

In 1989 cand au hotarat definitiv resturnarea lui Ceausescu, *CEI interesati* aveau deja toate datele importante sau pentru cele care nu existau in baza lor de date, au gasit ulterior *cozile de topor* care sa le pana la dispozitie. Astazi se intreaba prea multi, pentru ce a *existat decembrie 1989 si de ce a urmat ulterior ce a urmat, distrugerea economiei romanesti, exodul fortei de munca, indobitocirea si transformarea romanilor in *sclavii pentru plantatia occidentului numita Romania*, pai, exista in istoria lumii vre-o situatie in care *Occidentul sa fie ingrijorat de lumea *exteriora lor ?*, NU, ei si-au cladit bunastarea pe exploatarea tuturor resurselor din *toate regiunile*, populatiile *bastinare nu trebuiau sa fie *nici bogate, nici fericite si nici indestulate, trebuiau doar *sa existe*, unde nu au folosit forta pentru a pune mana pe resurse, au cumparat ... iar la noi ... au gasit destui *trantori si tradatori de tara sa le satisfaca dorintele imperiale*. Un popor cu cat se lasa indobitocit mai mult este cu atat mai mult de usor de MULS. NOI ... am fost usor de vandut dupa cum se vede.

Unknown spunea...

DLE G ,atunci sa se faca cum nu trebuia sa se faca in 1989.Cu vaicareli nu veti face numic .

gheo spunea...

@Eufrosina - mda, usor de spus , greu de realizat, in cei 26 de ani, *cei care si-au insusit Romania* s-au asigurat ca un procent indestulator din populatia Romaniei trebuie sa ajunga sub pragul saraciei, ca dresajul va avea succes, astfel ca, acel procent destul de indestulator a ajuns sa astepte de la clasa politica actuala ... c-am ceea ce astepta poplatia Romaniei in discursul de Anul NOU al lui Ceausescu, cativa lei la salariu sau pensie, liberalizarea comertului, carne, paine fara cartela. Asta asteapta si acum milioane de romani desi, cum prostia nu doare si ... nici nu-si dau seama ca de fapt *banii pe care ii asteapta sunt de fapt ai lor, politicienii le *arunca ca la cersetori cativa banuti iar grosu si-l opresc ei, romanii astepta si pana atunci ... . Daca se ridica 10 romani sa spuna *NU, asa nu se mai poate*, politicienii au astfel *altii 100 care sa le sustina sistemul politic*. Si atunci ... daca EU refuz sa'i votez pe 11 decembrie, ASTIA au destui mancurti care ... sa'i voteze, degeaba ma opùn eu, asta sigur ca nu ma descurajeaza sa NU-I votez dar ... reprezint *o picatura dintrun ocean*.

Coldea Calustian spunea...

Eufrosina pentru Romanistan e prea tarziu.Pentru populatia romanistana s-a ''inventat’' hexi pharma cu 60 000 de morti anual datorita infectiilor intraspitalicesti ,codex alimentarius care aduce peste 100 000 de cancere anual ( aplicat doar la noi desi toate tarile UE l-au aprobat dar au suspendat aplicarea lui),lipsa autostrazilor ( mii de morti si raniti anual datorita infrastucturii de cosmar),locul 1 in lume la sinucideri datorita stresului si saraciei etc.Genocidul organizat impotriva romanistanilor e dus la pefectiuniune de perciunati .Totul impotriva unei populatii debusolata praduita salbatic si trepanata tv.Intre timp (pana disparem de tot ca pupulatie ) suntem folositi la experimentarea noilor vaccinurii si ca donatori de organe.Cat priveste armata.Care armata ? Din fosta armata a mai ramas doar o adunatura de pupincursti lacomi fara onoare care se bat pe grade si functii nemeritate adica un ciolan cat mai gras in interes personal.

Ein Stein spunea...

Ce scrie Cristoiu e cam adevarat dar eu nu dau doi bani pe spusele unuia care nu cu mult timp in urma era cel mai fidel basist. Acum si-a gasit vocatia de mare antibasist la fel cum o fac fosti membri PCR descoperindu-si vocatia de regalisti inraiti. Constat ca obraznicia si tupeul neispravitilor care vor sa ne transforme in colonie nu mai are limite, nu vor sa ne mai guverneze prin tradatori de tara si vor sa o faca direct prin tot felul de venetici. Abuzez de rabdarea lui huhurez si am sa mai postez un link pe care va rog sa-l urmariti.

https://www.youtube.com/watch?v=X_TUPnR5iQs

Suntem un popor cu har de la Dumnezeu dar cum nu exista lucruri perfecte in univers am fost blestemati sa fim condusi cum nu se poate mai rau. Poate e timpul sa ne luam soarta in maini. Inainte sa luati decizia cu cine votati urmariti momente de genul celui publicat de mine, cine stie poate Dumnezeu mai lasa treburile curente si ne acorda cateva momente ca tare suntem la nevoie. Ignorati minciunile cu care suntem intoxicati zi de zi, faceti ce va zice sufletul ca daca ati ales prost el o s-o traga nu mincinosii.

Iulian Mareș spunea...

Fizicianule,
Ma uimesti! Pe principiul ... sa moara o lume intreaga
..dar si capra lui Ion!
Numai ideile de dreptate absoluta lipseau de aici! Roberspierre al mileniului III!

Anonim spunea...

@ein stain
am citit si va intreb pt ca vorbiti de normele de acordare la "oscar"
cele care sunt date conform "normelor lui peste"(lucrez cu materialul dvs)
pct A...ce inseamna "impact deosebit?" definiti....oricine poate avea "impact deosebit" functie de relatii si spagi......si becali a avut un impact deosebit in puscarie,brusc a devenit "telectual"
buuuun
pct B...."grad ridicat de specializare"?????(total relativ cine stabileste?) ce eu sunt analfabet?
pct C....sunt infiintate in vederea realizarii,,,,bla,bla,bla adica ceva candva in viitor de care nu se stie....Un fel de star treck
gata ca m-am enervat
apropo ati obtinut deja oscarul. credeam ca becali si voiculescu sunt singuri...dar nu ! ei cu libertatea dvs cu banu' Baaaa ce mishto.....oricine poate lua 50% ff usor dar cu o conditie care nu e trecuta in lege.......niste limbi la comandant ceva.....asa era pe vremuri si cu salariul de merit(ca doar stiu manariile) acum sunt mult mai nesimtite....QED

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Recomsnda-le celor care merg prin bezna sa solicite lamuriti ministerelor apartinatoare!
Informatiile moca nu exista....totul are in pret!
Dar, cand nu stii nu este mai corect sa taci decat sa spui singur ca esti pe langa subiect?
Vasalu este unicul cunoscator in viata! Dar si el are febra mare! :)))

Ein Stein spunea...

@Doru Serban
Imi pare rau nu am de unde sa stiu eu ce a vrut sa spuna poetul in articolul respectiv din normele de aplicare pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor. Eu nu am facut decat copy/paste din norme, ce imi apartine e ideea ca acel spor trebuie sa se acorde conform legii prin norme de aplicare si nu la bunavointa unei persoane dupa criterii stiute numai de ea. Intreg articolul este "total relativ" la ideea ca statul iti da niste bani si asteapta sa vada rezultate in baza principiilor enuntate in insasi articolul in cauza si nu au rostul de a ii ajuta pe unii sa iasa la pensie binisor. Sporul in cauza se acorda in baza legii salarizarii cu trimitere la normele de aplicare. Toate institutiile vizate au norme de aplicare pentru acordarea sporului, eu am reusit sa le gasesc doar pe cele de la ANP.

Iulian Mareș spunea...

All,
Ca sa facem putina lumina!
Cei care initiaza/elaboreaza/participa la realizarea unui protocol de colaborare/cooperare interministerial, intre structuri parti, pe orizontala pe un anumit domeniu, in spatiul unor legi, pe baza atributiilor reiesite din legea de organizare si functionare a fiecarui minister implicat, precum si a unei legi ce stabileste sarcini generale.

Ce mai zici Fizicianule? Asta este tot relativa? Ai facut asa ceva? Dar....causticul intrebacios?
Cand vei afla cine semneaza documentul la Aprob, vei avea si mai multe raspunsuri!

PS- exemplele pot continua!....domeniile sunt f multe ..... numai ca trebuie identificate si .....puse pe hartie!....cum ar fi, situatiile de urgenta, schimbul de informatii....etc!

Anonim spunea...

@ein stain
fata de dvs imi cer scuze,nu aveti nici o vina,ba chiar e bine ca le-ati postat ca sa vedem si noi parsiveniile care se fac......dar "conditiile" alea de aplicare sunt de-a dreptul puerile/ridicole(ma refer la "oscar")
PS Si la m.ap.n/politie desi sunt secrete sunt sigur ca sunt tot asa niste poezioare ambalate in cuvinte care "zangane"
Va doresc o zi buna !

CEZAR spunea...

m-asle caaat de GRESIT rationezi !
Si tu si altii ca tine care orbecaie pe la esaloanelele care din pacate inca mai decid...in folosul lor !!
m-Ale ..foarte bine ..ai facut lucrari de exceptie (materializate in hirtii..colorate ..si ..inutile)..dar pentru ASTA ai fost platit !!
NU ARE NICIO LEGATURA CU O LEGE DE PENSIE CORECT STABILITA..!
Adica ..o LEGE care are un ALGORITM de calcul IDENTIC..fara elemente in plus sau minus ..de la SOLDAT la ..general ..INTELEGI..? Sunt absolut convins ca NU.
Las pe altul sa.ti detalieze principiul..ca ma enervez !
PS.
Onoe m-aale..cu gandirea voastra gaunoasa ati denaturat insasi ratiunea de a FII a ARMATEI..!!
Ma intreb ..ala care se pregateste sa lupte pe CORDELINA..nu face o lucrare de exceptie ..??
Ma intreb ..
Credeam ca NATO..va pune pe fagasul normal ..dar vad ca inca nu ..
Muzicantul din fanfara..ii mai de pret decat ..vanatorul de munte ..luptator ..sau infanteristul ..sau tanchistul rachetistul ..etc ...

Dan B. spunea...


Se pare ca mai toti ati uitat care-i subiectul postarii, si comentati aiurea.
In opinia mea, daca s-ar fi dorit, s-ar fi reusit taierea „capului hidrei”, dezvoltata in in cei 10 ani de mandat basist. Mai ales ca USL avea o maajoritate parlamentara confortabila si nemaiintalnita in era post-„revolutionara”.

Coldea Calustian spunea...

Cezar tu de la umeras inutil ceri obiectivitate ?Normal ca Mares merita oscarul pentru hartiile lui colorate facute la calculator de vreun sgp si semnate de umeras.Doar nu vrei sa primeasca oscarul lui personalizat vreun militar adevarat fara ''nasu in suflet '' si fara veleitat de turnator.Tu nu sti ca armata romana e formata doar din ESALON si ceva nesemnificativ (tinut acolo ''din mila '' esalonului) adica trupa ? Trupa careia ''ii put obielele'' cum zicea ducele de alba( neagra) adica umeras.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Eu nu ti-am spus ca am avut sau nu acei 50%!
Toti stiu ca tu intelegi mai putin, mai greu si mai tarziu...
Eu am explicat ceva ce tu nu stii, pt ca erai chiar in TAB-ul pe care il pierdeai!
In rest.... sa fii sanatos caci nu iti schimb eu profilul de zilier!

Dan B. spunea...


Ma adresez celor care, ca si mine, nu agreeaza un vot dat PSD, ai carui lideri au achiesat orbeste la tampeniile lui Ponta, cele privind coabitarea cu Basescu si „biletelele” lui Barroso si Merkel.
Iar daca doriti sa preveniti indeplinirea si a ultimului deziderat iohannist, respectiv „parlamentul meu”, va propun sa nu votati pentru un viitor guvern PNL-USR-PMP, din care sa nu lipseasca „vesnicul” UDMR, insa este imperativ sa optati pentru una dintre formatiunile politice cu care PSD sa poata realiza o majoritate confortabila in Parlament, adica ALDE si PRU. Nedepasirea pragului electoral de catre aceste partide ar lasa PSD in opzitia parlamentara, iar o guvernare de genul celei bocciste cam stiti ce consecinte ar avea.
Si cum PSD nu va depasi 50,0% din optiunile electoratului, in lipsa aliantei electorale cu ALDE, inregistrata la tribunal, Iohannis isi va desemna candidatul lui la postul de premier; chiar si intr-o eventuala prima respingere de catre Parlament, la o a doua nominalizare, se realizeaza dezideratul lui Iohannis, caci deputatii si senatorii nu vor risca pentru o noua runda a alegerilor legislative, anticipate de aceasta data.
Personal, v-as recomanda ALDE, singura formatiune cu sanse reale de accesare a parlamentului, insa fiecare dintre Dvs poate decide, in nume personal, optiunea sa electorala.
Iar daca sunteti romani, votati etnici romani cu unica cetatenie, astfel incat in functiile de demnitate publica sa ajunga doar cei care simt romaneste, nicidecum altfel!
Cert este faptul ca o participarela vot de peste 60 % a electoratului roman ar lasa UDMR inafara Parlamentului.
Este adevarat ca eu mi-as dori ca functiile de inalta demnitate publica sa fie incadrate cu romani posesori de unica cetatenie, insa, cum Constitutia nu prevede asa ceva, ......
PS: Cand primiti buletinele de vot, lecturati continutul lor pentru a realiza numarul real al candidatilor romani de alta etnie, aspiranti la fotoliile de parlamentari.
Cum a fost cand Ceausescu, aflat in vizita in nordul Moldovei, l-a intrebat pe un copilas „... cum te cheama pui de dac ....?” si raspunsul a fost naucitor, respectiv „Itzic”?
Apropo, asta-i fapt real, chiar asa s-a intamplat!