Un produs Blogger.

marți, august 08, 2017

Minciuna promovată ca politică oficială: în ultimii 10 ani nu a mai fost majorată solda de funcție a militarilor care să fi impus aplicarea desființatei actualizări de pensii militare prin Ordonanța LOV

24 comments
În disprețul pentru adevăr, LOV, Dragnea, Tăriceanu, Tudose și trompetele din presă  au dezinformat opina publică că actualizarea pensiilor militare, prevăzută de articolulul nr.60 din Legea  nr. 223/2015 și desființată prin Ordonanța introdusă astăzi în dezbaterea Senatului,  ar fi cauza care ar fi condus la stabilirea unor pensii nesimțite pentru câțiva militari .

Un lucru ar fi trebuit să știe cei care au aruncat această minciună pentru discreditarea pensiilor militare în opinia publică: ultima majorare a soldelor de funcție pentru militari, care a determinat o actualizare a pensiilor militare, potrivit Legii nr. 164/2001, a avut loc ....toooocmai în octombrie 2008, prin Ordonanța nr. 8/2008 a Guvernului Tăriceanu, ordonanță  de modificare a Legii nr. 138/1999.



Artizanii artificiilor contabile din instituțiile militare au avut grijă ca să  nascocească felurite sporuri pentru activi, numai solda de funcție și de grad să nu crească, pentru a nu fi obligați să majoreze și pensiile militare.

Poate fi consultată oricare decizie din calculare/recalculare de pensii militare, emisă în baza Legi nr. 223/2015(le puteți vedea și aici pe blog) pentru a constata că solda funcție, introdusă în baza de calcul  a pensiei, este stabilită  și în 2017 la coeficienții ierarhici din Legea 138/1999 și la vrs= 197,33 lei din Ordonanța nr.8/2008.

Nu solda de funcție a umflat cele câteva pensii vânturate propagandistic prin presă ci celebrul punct g)  din calculul pensiei, în care profitorii și-au introdus sporuri în ultimele 6 luni de activitate.
In loc să purceadă la revizuirea modului de calcul al pensiilor militare umflate, la mintea LOV a fost mai ușor să lovească în marea masă de pensionari militari prin înghețarea pensiilor în plată.
Ordonanţa îi loveşte pe militarii cu pensii sub media de 3000 lei. Pe cei cu pensii nesimţite, calculate fraudulos, îi doare în dos. Sunt mulţumiţi ca şi lor li se vor indexa pensiile cu indicele de inflaţie...ca şi amărâţilor cu pensii în cuantum de 1500-2500 lei. Potrivit Normelor de actualizare, Ordinul M25/2016, pensiile nesimţite nici nu ar fi fost actualizate pâna in anul 2022, cuantumul lor în plată fiind mai mare decât cel recalculat pe L 223/2015.
De unde să ştie LOV şi Dragnea aceste realităti din Forţele armate?
Ministrii care conduc instituţiile militare sunt direct răspunzători de haosul care a cuprins institutiile militare in ultimele luni.
Hemoragia de cadre ar fi fost stopată daca erau adoptate amendamentele regretatului deputat Mircovici pentru modificarea Odioasei Ordonanţe Ciolos , OUG 57/2015, prin care pensia militară pură a fost plafonată la 85% din bza de calcul, nu din solda lunară....cum se bat câmpii acum,  pentru justificarea eliminării actualizării. De atunci a început exodul de cadre din serviciul activ. Ce motivații ar mai fi avut să rămână, cu atâtea privatiuni, în serviciul activ, până la vârsta standard de pensionare dacă, ori cu 20 ani vechime în serviciu, ori cu 30 ani, pensia militară era aceeași.
(în curs de redactare)

24 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Că mint cum respiră este elocvent:
-sporul pt Oscar, solda de merit, de excelență, pt viza de control financiar preventiv, IC, specialist de clasa erau în vigoare cu mult înainte de L223!
Că să-i suspectez de inteligență, cunoaștere legilor și dreptate socială ar trebui să ajute toate restanțele la plata ajutoarelor, banii tăiați aiurea din solde, începând cu 2010,-ca in învățământ-, să introducă la toți SM în SF și să aducă la zi, dpv juridic soldele camarazilor pensionați mai de mult!
Dacă au ajuns proștii, mincinoșii patologici și îmbogățiții in timp ff scurt să facă dreptate socială, în numele stângii, atunci ne îndreptăm clar spre anii 50 din România sau URSS din timpurile odioase ale MRSO!
Ne mai lipsește doar CeKA, dar nici departe nu am fost dau suntem! Mai știi?
Nu uit cum spunea Stalin! Beria, rezolva tu!.... Pac, pac cu naganul!
LOV, rezolvă tu!...pac, pac, cu OUG, căci păstrăm aparențele de democrație!
În Malta nu este așa!

Unknown spunea...

Actuala ordonanta de modificare a L 223/2015, este mai perfida decat variantele anterioare vanturate in masmedia si care au speriat pensionarii.Nespecialistii vor sesiza mai greu perfidia.In realitate lucrurile stau asa:
-solda bruta este baza de calcul bruta;
-solda neta este baza de calcul neta, adica baza de calcul bruta minus prestatiile sociale,ceea ce in procente insemna:100% baza de calcul bruta -39% prestatii sociale=61% solda neta;
-pensia suplimentara,CA PENSIE PRIVATA PRIN CONTRIBUTIE INDIVIDUALA este FURATA INTEGRAL.
CONCLUZIE:INDIFERENT DE VECHIME, DE GRUPA DE MUNCA IN CARE AI LUCRAT, VEI PRIMI DOAR 61% DIN BAZA DE CALCUL IN CEL MAI FERICIT CAZ.

Gigi spunea...

Procurorul României"bombardat" cu sesizări penale,făcute în nume propriu.
Gata,ne-au mințit destul!
Militarii,prin definiție sunt patrioti,își iubesc țara dar așa nu se mai poate.
Am văzut cu ochii noștri în tot acești ani,cum politicul s-a îmbogățit iar populația a sărăcit de la an la an,lună de lună,zi de zi.
Vorbă multă,sărăcie sigură.
Să ne unim forțele într-un sindicat puternic și la luptă,hoții,nu mai au pic de respect!

Leo spunea...

poporului nu i s-a explicat clar ca :
- In primul rand pensiile nesimtite din MApN sunt pensiile magistratilor militari , care sunt calculate dupa formula pensiilor magistratilor si nu dupa L223/2015. Magistratii militari sunt procurorii militari si judecatorii militari de la Tribunalul Militar si Curtea de Apel Militara, care spre deosebire de procurorii civili si judecatorii civili , acestia militari SOMEAZA , NU AU CE FACE.
- In al doilea rand , populatia trebuie sa stie , ca NU LEGEA 223/2015 a facut ca indivizi de 37 si 43 de ani sa iasa la pensie din MAI , ci OUG 21/2016 care modifica statutul politistului.
- In al treilea rand , poporul psd-ist si nu numai , are dovada ca pensiile militare sunt echilibrate dar si discriminatorii prin faptul ca fosti sefi de State Majore Generale ( cea mai mare functie din armata), cum ar fi Degeratu sau Danila au pensii cuprinse intre 6000 - 7000 lei in timp ce Ciuca , când va iesi la pensie peste 2,3 ani va avea o pensie de peste dubla fata de predecesorii lui.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Eu la Lazăr nu fac plângere penală!
Mă voi adresa numai la ÎPS sau Av Poporului!
Dar Franchistein asta kefuiește de câteva zile și-i tremura miliții pe el de frică și mai poartă și AZP!
Deocamdată nu s-au putut întruni birourile politice din Senat!
Este de ok!
Intarata-i Mamona!

Florin spunea...

Ce mai asteptam? De ce nu se pregateste iesirea in strada?Trebuie si suntem obligati sa ne aparam drepturile noastre, asa cum am face cu apararea tarii daca ar fi nevoie.,,Dusmanul'' nu trebuie lasat sa ne distruga dupa ce am slujit aceasta tara cu mana pe inima.Ne trezim si noi ?Daca se doreste corectarea greselilor in ceea ce privesc pensiile militare ,ar trebui verificat de ce sunt diferentele acestea mari intre functii si grade egale si acolo sa se faca corectura ,nu sa ni se fure si dreptul la actualizare care este necesar pentru toti pensionarii militari. Noi nu am slujit PSD-ul sau alt partid politic ,ci tara ,ne trebuiesc legi ,nu ordonante dupa bunul plac al unora.Deci?Noi stim sa executam ordine,care este ordinul?

Unknown spunea...

Minciuna nu reprezinta mare lucru. Ce trebuie avut in vedere e DUSMANIA cu care e tratata ARMATA si militarii in rezerva. Rar se poate vedea asa ceva. Toata motivarea in MEDIA a ramas deoparte. Ni s-a aruncat vina ca sunt pensii de 30-35000 lei, ca se iese la pensie la 40 de ani, dar nimic la obiect. Asa zisa Ordonanta rezolva doar ce si-au propus smecherasii prin blamatul art 40 al proiectului LSU. Prinsi in dezbateri au dat inapoi dupa care a venit Guvernul cu Ordananta de urgenta si a rezolvat. Gaseste cineva in aiureala asta de ordonanta vreo posibilitate de inlaturare a motivelor care au determinat aparitia acelor megapensii? Sau ca se interzice iesirea la pensie inainte de 47 ani? Explica cineva cum si in ce baza au iesit la pensie acei inssdivizi de la MI? sI cum s-a ajuns la asemenea pensii. Spunea Olguta ca LSU vine sa rezolve inechitatile dintre pensiile celor iesiti cu timp in urma si cei iesiti in prezent. Ce a rezolvat? Am vazut general, veteran de razboi, cu sute de misiuni de lupta indeplinite care are o pensie de 3000 de lei fata de smecherii scosi la pensie de madam Carmen Dan care au pensii de 4-5 ori mai mari. RUSINE PENTRU CONDUCATORII ROMANIEI.

luminita spunea...

scandal la camera deputatilor , lipsa cforum si altele

Leo spunea...

Lasati LICHELELE PSD-iste.
Planul de actiune l-a inceput Dogaru, prin primul pas de a-i scrie lui KWJ o epistola deschisa.
Aveti Link-ul mai jos si STUDIATI este un curs de DREPT ....
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

gheo spunea...

Domnule ”H”, am mai pus intrebarea la un articol anterior, ”care este logica atacarii pensiilor militare” care in marea majoritate Nu au nici o legtura cu ”imensele valori aruncate prin Mas-media”, tocmai in aceste momente cand ”relatiile SUA - UE si Romania pe de o parte si RUSIA de cealalta parte devin tot mai tulburi ?. Nu-i o noutate ca ”pensiile militare atacate de guvernarea Basescu - Boc aruncate pe aceleasi valori mari prin MAS-MEDIA, au fost contrazise ulterior de realitatea cifrelor. NU-i o noutate ca, si in 1877, si in razboiuil balcanic din 1913, dezastrul de la Turtucaia, primul razboi mondial, al doilea razboi mondial, chiar si in teatrele de operatii din Asia de dupa 1990, Armata Romana a fost mereu trimisa sa moara ”prost inarmata si inzestrata. CINE are interes sa loveasca in armata tocmai acum ?, ca nici inarmarea si inzetrarea ei nu sunt stralucite !!! , politicienii romani ... cui fac ”sluj ???.

luminita spunea...

acum vedeti dece au taraganat sa se termine art 40 oug 57_ ? totusi intrebarea ar fi ce va face ca sa incheie si sa dea o rezolutie si la porcaria aia .

Vasile G. spunea...

Aveți dreptate domnule H. Dacă aplicarea art 60 ar fi cauza creșterii pensiilor, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple cu toate pensiile, nu doar cu unele, întrucât nu s-au mărit doar soldele de funcție sau de grad ale lui X sau Y. Intr-un interviu acordat de Dragnea, a spus că da, in ordonanță va fi prevăzută majorarea pensiilor doar cu media ratei inflației, dar este posibil ca în Parlament, la dezbaterea ordonanței să se adauge și cu 50% din creșterea salariului brut pe economie. Poate că măcar parlamentarii care au votat L223, să aibă bunul simț să nu o măcelărească, pe ici colo, in părțile esențiale.

Dan B. spunea...


@Adrian – civilul:
Incearca, te rog, sa pricepi ca fiind in activitate, la cdm de arma, am fost adesea solicitat la unitate, si de doua ori pe saptamâna, dupa ce ajungeam acasa, si minim o zi pe saptamana ramaneam in unitate pentru solutionarea unor treburi ivite catre finalul orelor de program.
Apoi, daca ai fi dormit ca mine, prin corturi instalate in munti si pe dealuri, cu igiena la cisterna de apa, pe ploaie si vânt, .........
Fa-ti un bine si si mai taci, caci la câte tampenii slobozesti la fiecare comentariu, .....

@Ion Pârvan:
„In realitate”, esti pe lânga subiect, daca inca nu ai priceput ca BAZA DE CALCUL este inferioara soldei, caci nu include totalitatea sporurilor si indemnizatiilor din ceea ce se numeste solda bruta sau neta.
Incearca sa te informezi si apoi sa comentezi!

Dan B. spunea...


@Adrian:

Atata timp cât nu ai depus un juramânt si nici nu ai semnat un contract cu statul român, cred ca-i cazul sa-ti faci un cerc de discutii cu civili ca dta si sa perorezi cât vrei!
Preocuparile dtale difera de ale mele, regimul cazon pentru dta nu avea aceleasi restrictii si privatiuni. Asadar, incearca sa te limitezi la „scorbura” dtale, caci, cu siguranta, desi ai trait printre militari, nu ai aflat sau/si nu ai priceput cu ce se confrunta ei.

radu spunea...

@Adrian,
Explicatia este simpla,
Luna iulie2017 :
31 zile calendaristice -10 zile liber=21 zile lucratoare
21 zile x 8 ore de munca = 168 ore
Militarii din turele operative sau paza lucreaza 24 ore munca / 72 ore liber (teoretic, daca exista suficient personal incadrat)
24 ore x 8 ture/luna = 192 ore + 8 ore/ luna pregatire sau poligon = 200 ore
200 ore-168 ore=32 ore muncite peste programul stabilit lunar legal !
Aplicati pentru 12 luni, apoi pentru 28-30 de ani din viata unui militar !!
Iar timpul sau liber nu e liber…

Dan B. spunea...


@Adrian:

Chiar asa rau sa ajung sa ma jelesc dtale, .....
Iar cum in acest grup subiectul principal este pensia militara de stat, este si firesc ca „scorbura” dtale sa nu-si gaseasca locul aici.
Juramântul meu militar este, cu siguranta, mai incarcat de substanta, caci un ofiter, prin functia sa, la pace si la razboi, „pastoreste” sute sau mii de civili incorporati, asemeni dtale.
Iar in ceea ce priveste disponibilitatea la program prelungit, ore si zile, este obligatorie pentru militari, nu si pentru civili, care pot schimba oricand si oriunde locul de munca, incl. conditiile de desfasurare a acesteia. Eu, ca ofiter, nu pot avea obiectii, doar execut ordinul primit, fițele unui civil fiindu-mi interpretate disciplinar, contraventional, ba chiar si penal.

Lupul Alb spunea...

Pentru dl. Adrian. Dacă întradevăr aţi lucrat ca personal civil în MApN, cred că sunteţi un pic frustrat pentru pensia primită. Probabil aţi lucrat într-un compartiment unde îndeplineaţi atribuţii relativ similare cu ale colegilor militari. Însă dvs. nu aţi depus jurământ militar ca personal civil şi mai mult, nu aveaţi ture de 24 ore, nu participaţi la trageri, instrucţie, aplicaţii, intervenţii la inundaţii, alarme sau dacă da, aveaţi alt timp de prezentare şi alte responsabilităţi etc. Cred că ar trebui să aveţi un minim de decenţă şi să nu mai fiţi atât de atoateştiutor... Pentru a vă bucura de respect, vorbiţi în dreptul dvs.

Redau mai jos baza de calcul a pensiei militare în SUA, valabilă începând cu anul 2008: (sursa http://www.acxie.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=52:comentariu&catid=37:legislatie-si-consultanta-juridica&Itemid=37)
"- ... legislaţia privind pensiile militare este diferită de cea care reglementează pensiile civile;
- pensia se calculează în funcţie de anii şi lunile în serviciul militar, data trecerii în rezervă, categoria de forţe, modul de executare al serviciului militar şi baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni, oricare ar fi acestea, în decursul serviciului militar;
- nu există o pensie minimă garantată şi nici valori minime sau maxime ale pensiei;
- pensia media fost în anul 2008 de 4.632 USD/lună."
O extindere a perioadei bazei de calcul ar mai înlătura avantajele celor numiţi pe funcţii în ultimele 6 luni sau ultimul an, cu referire la ciocoii, protejaţii şi promovaţii grupurilor infracţionale organizate politic: social-democrat, naţional-liberal, ALDE şi care or mai fi.

Dan B. spunea...


@Adrian (?):

Ma scuzi, dar este nesimtire sa scrii numele meu asa! Am incercat sa vad daca ma cuprinde vreo satisfactie, insa m-a podidit greata fata de dta!
Intrucat am activat doar in unitati operative, numarul civililor diriguiti de mine era redus. Din pacate, ori nu sti sa citesti, ori nu intelegi sensul vorbelor mele, „civili mobilizati” fiind sintagma aferenta razboiului; iar cum ofiterul poarta raspunderea pentru cei incredintati lui, nicidecum dta sa ma diriguiesti pe mine, ........
Imi pare rau ca nu va ajuta glagoria, astfel incat sa pricepi ca membri grupului sunt militari sau urmasi ai militarilor, motiv pentru care apreciez ca „scorbura” dtale este situata oriunde altundeva, dar nicidecum in pagina asta!

radu spunea...

@Adrian,
In armata ati fost incadrat PMC, specialitatea radiotelegrafist?

radu spunea...

@Adrian
Fii sincer si spune, pentru turele si programul extins ai primit vreodata recuperare sau sporuri aferente la salariu ?
Precizeaza te rog si anul?

Lupul Alb spunea...

Domnule Adrian.
Sentimentul frustrării este, cu mici excepţii, generalizat în MApN/MAI/SIE/SRI/SPP/DIA/DGIPI ş.a.,şi exprimă o stare de nemulţumire generală a pensionarilor militari şi celor asimilaţi cu privire la încălcările drepturilor şi nerespectarea principiului egalităţii drepturilor de pensie, prev. de art 2 lit. b)din L 223/2015: "b) principiul egalității, prin care se asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege".
Nu v-am minimalizat activitatea şi nici nu vă "invidiez", dar nici nu sunt de acord în totaliate cu aprecierile dvs. asupra activităţii militarilor, atitudine care nu implică o lipsă de respect faţă de dvs. şi opiniile pe care le susţineţi.
Nu am intrat pe acest sait pentru a avea discuţii neprincipiale cu interlocutorii, ci din dorinţa de a ajuta la găsirea unor soluţii care să înlăture inechităţile din sistemul pensiilor militare.
Felicitări pentru gradul militar în rezervă, probabil acum după ce v-aţi pensionat, regretaţi că nu l-aţi valorificat.
Întradevăr, nu sunt de acord cu baza de calcul, vechimea, perioada de 6 luni şi acum un an şi celealte elemente ale bazei de calcul, care discriminează vădit categorii similare de militari ieşiţi la pensie anterior, cei mai afecţaţi de reducerea drastică a valorii pensiei prin neactualizare şi modificarea continuă a bazei de calcul, fiind militarii şi cei asimilaţi, pensionaţi înainte de 2000-2001.
ESTE UN ANACRONISM JURIDIC, UN DICTAT ÎMPOTRIVA MILITARILOR COMIS DE STATUL ROMÂN,O MĂSURĂ PSEUDOLEGALĂ, HOŢEASCĂ ŞI TÂLHĂREASCĂ DE FURT AL DREPTULUI DE/DIN PENSIE, PROFUND IMORALĂ ŞI NELEGALĂ (stat în care au fost infiltraţi reprezentanţi ai structurilor mafiote şi grupurilor de interese) ca un comandant de unitate militară la nivel de brigadă de ex., pensionat în anul 2000, să aibă pensie mult mai mică decât un subofiţer pensionat în baza L. 223/2015.
Atenţie, nu contest pensiile mm, subofiţerilor, sgp, ale personalului civil sau pensiile calculate în baza L.263/2010, ci baza şi modul de calcul a pensiei militare.
Sunt întru totul de acord cu dvs. ca "pensia militara sa se calculeze functie de veniturile realizate in TOATA PERIOADA ACTIVA", cu precizarea de a fi adăugate distinct la pensie şi stagiile de cotizare anterioare/ulterioare pensionării, stagii care nu reprezintă vechime militară în înţelesul legii.
Referitor la pensiile militarilor americani şi nu numai, pentru a vă clarifica vă rog să accesaţi saitul militarilor r. de la SIE (http://www.acxie.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=52:comentariu&catid=37:legislatie-si-consultanta-juridica&Itemid=37), unde veţi găsi un comentariu interesant al militarilor r. din SIE, cu referire şi la legislaţia comunitară.
"Potrivit art.2 alin. (1) din Directiva 97/96/EC, prin regimuri profesionale de securitate socială se înţeleg "regimurile care nu sunt reglementate de Directiva 79/7/CEE şi al căror scop este de a asigura lucrătorilor, care desfăşoară activităţi ..., sau (n.a.) dintr-un domeniu de activitate economică, sector profesional sau grup de sectoare, prestaţii menite să suplimenteze prestaţiile prevăzute de regimurile legale de securitate socială sau să le înlocuiască, indiferent dacă apartenenţa la aceste regimuri este obligatorie sau opţională".
În reglementările Directivei 97/96/EC se încadrează şi militarii, astfel că potrivit prevederilor acestora, directivele Comunităţii Europene obligă statele membre să asigure militarilor şi poliţiştilor drepturi menite să înlocuiască prestaţiile prevăzute de regimul juridic stabilit de Legea 263/2010 sau de viitoarea Lege unitară a pensiilor.
Vă asigur de respectul meu şi vă doresc toate bune şi sănătate.

Domnule "H", vă rog să publicaţi şi comentariul de pe saitul indicat, pentru ca cei intersaţi să poată vedea reglementările europene şi aplicabilitatea lor la legilaţia pensiilor militare.

radu spunea...

@Adrian,
http://observator.ro/discriminare-crasa-pentru-militari-nu-primesc-sporul-pentru-zilele-de-week-end-lucrate-desi-au-dreptul-402557.html

Dan B. spunea...


@Lupul Alb:

Ma bucur pentru analiza pertinenta a situatiei militarilor in rezerva si va felicit pentru abordarea corecta si a interpretarilor obiective continute.
Am, insa, un amendament la justetea metodologiilor de calcul, utilizate temporar de-a lungul timpului. Nu ati luat in considerare cum ar trebui „tratati” disponibilizatii de la OG-7/1998, la cei care si-au manifestat dorinta de a parasi sistemul cu drept de pensie, astfel incat cei tineri sa nu fie „goniti” catre domeniul civil.

Lupul Alb spunea...

Directiva 86/378/EEC modificată prin 97/96/EC, referitoare la aplicarea principiului egalităţii de gen (între femei şi bărbaţi) în schemele ocupaţionale de securitate socială (pensii şi alte asigurări sociale), reglementează şi regimul juridic aplicabil categoriilor socio-profesionale a militarilor şi poliţiştilor.
Pensiile militare se încadrează în pilonul II al schemelor ocupaţionale (profesionale) guvernate de D. 86/378/EEC, modif. prin D. 97/96/EC.
Sistemul de pensii reglementat prin cele două directive nu are la bază principiul contributivităţii, astfel că potrivit legii, fondurile pentru plata pensiilor sunt asigurate de la bugetul de stat, din contribuţia la pensia suplimentară şi din impozitul încasat începând cu anul 2001.
Precizez că Directiva 79/7/CEE reglementează la nivelul UE Pilonul I al pensiilor şi altor asigurări sociale din sistemul public, având la bază principiul contributivităţii.
Cu alte cuvinte în cazul nostru, prevederile D. 86/378/EEC modificată, conferă pensionarilor militari drepturi pozitive menite să le suplimenteze sau înlocuiască drepturile prevăzute în legislaţia din sistemul public de pensii şi asigurări sociale (prev. de L 263/2010 ş.a. acte normative, reglementate în pilonul I de către Directiva 79/7/CEE, fără a aduce atingere şi fără a afecta material dreptul de pensie militară).
Raţionamentul juridic rezultă din art. 2 alin. (1) al Directivei 97/96/EC în care se arată că "regimurile care nu sunt reglementate de Directiva 79/7/CEE şi al căror scop este de a asigura lucrătorilor, care desfăşoară activităţi salariale sau independente, dintr-o întreprindere sau un grup de întreprinderi, dintr-un domeniu de activitate economică, sector profesional sau grup de sectoare, prestaţii menite să suplimenteze prestaţiile prevăzute de regimurile legale de securitate socială sau să le înlocuiască, indiferent dacă apartenenţa la aceste regimuri este obligatorie sau opţională".
Observăm că este vorba despre o normă de drept pozitiv care nu numai că nu aduce atingere pensiilor militare, dar şi prevede explicit creşterea=suplimentarea pensiilor militare faţă de sistemul public de pensii sau înlocuirea (transferarea) lor din sistemul public, însă nicidecum să le scadă, să le egalizeze ori să le transfere în sistemul public de pensii.
Doamna LOV a uitat, nu ştie sau a omis prev. art. 20 din Constituţie – Tratatele internaţionale privind drepturile omului, alin. (1) şi (2):
"(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte".
"(2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile".
În aceste condiţii, ceea ce ne vântură d.na LOV şi alţi politruci aşa zişi de stânga sau de aiurea din Guvernul României, relativ la reglementarea unitară a pensiilor, inclusiv a pensiilor militare este în contradicţie flagrantă cu Constituţia României, D.U.D.O., Pactul privind drepturile economice, sociale şi culturale, C.E.D.O., Carta drepturilor Europene, Tratatele şi legislaţia (directive,decizii) U.E., jurisprudenţa C.E.D.O. şi deciziile C.C.R.
Nu cred că actualii guvernanţi vor mai avea curajul şi lipsa de respect faţă de militari să repete hoţiile PDL într-o altă formă, pentru a încălca dreptul la pensie militară şi vor proceda la calcularea drepturilor de pensie în mod corect şi obiectiv, astfel încât acest drept să reflecte munca, riscurile şi privaţiunile, salariul brut, fără alte sporuri de 50% sau enşpe la sută, corelate strict cu vechimea militarilor şi nu cum tâlhăreşte se procedează acum, furându-ne din vechimea efectivă şi cumulată ca militari, din pensia suplimentară şi OMM/OMP, samd. .