Un produs Blogger.

vineri, septembrie 15, 2017

Serviciul de spionaj sud-corean a recunoscut ca a influentat cybernetic alegerile prezidenţiale din anul 2012. Cine investighează la noi?

22 comments
Potrivit ziarului „tzeguardian” o ancheta internă a serviciului de spionaj sud-corean, un fel de SIE de la noi, a dezvăluit implicare politică a spionilor in trucarea alegerilor interne din Coreea de Sud.
Nu a fost nevoie de anchete parlamentare. Noul director a demascat operațiunile politice ale predecesorului său.
Adversarii politici erau demascati a fi colaborationiști nord coreeni.
La noi, adversarii lui Băsescu și Iohannis au fost etichetați pro-rusi. 
Operatiunile dezvăluite în Raportul serviciului sud-corean sunt izbitor de asemănătoare cu campaniile care au asigurat victoriile lui Băsescu și Iohannis(cine a mobilizat diaspora?) în alegerile prezidențiale și mobilizarea corporatiștilor în acțiunea #REZIST.
Dacă domnii Hellvig si interimarul de la SIE nu sunt dispuși să facă asemenea anchete interne, poate se invrednicesc Comisiile parlamentare de control SRI si SIE să citească Raportul sud-coreean pentru a vedea cum se puteau implica ai noștri în campaniile electorale.

Traducere Google din theguardian

Serviciul Național de Informații susține că a mobilizat experți în lupte împotriva ciberneților pentru a asigura victoria doamnei Parc Geun-hye, în anul 2012, impotriva rivalului Moon Jae-in, ajuns presedinte la urmatoarele alegeri.

Park Geun-Hye

 Park Geun-Hye (centru), a doua zi după victoria ei subțire în alegerile prezidențiale din 2012. Agenția de spionaj din Coreea de Sud admite că a fost în spatele unei campanii agresive online de a influența alegătorii împotriva rivalului său. Fotografie: Jung Yeon-Je / AFP / Getty Images
Agenția de spionaj din Coreea de Sud a recunoscut că a desfășurat o campanie ilegală de influențare a alegerilor prezidențiale din 2012 ale țării, mobilizând echipe de experți în război psihologic pentru a se asigura că, la limita, candidatul conservator, Park Geun-hye , il va invinge pe rivalul său liberal.
O investigație internă efectuată de puternicul Serviciu Național de Informații a dezvăluit, de asemenea, încercările fostului său director și ale altor înalți oficiali de a influența alegătorii în timpul alegerilor parlamentare, în cadrul predecesorului său, Lee Myung-bak.
Operatiunile, confirmate de serviciu, că se află în spatele unei campanii agresive online de a influența alegătorii, vor adăuga cu siguranță mânie publicului față de sistemul politic din Coreea de Sud .
Park, care l-a bătut pe președintele actual, Moon Jae-in , pentru a deveni primul președinte al țării în votul din 2012, este judecat în legătură cu corupția și abuzul de taxe de putere și se confruntă cu o viață în închisoare.
Acoperirea mediatică a scandalului care a condus la impeacharea ei la sfârșitul anului trecut a dezvăluit o concluzie larg răspândită la cel mai înalt nivel al politicii și afacerilor din Coreea de Sud și a propulsat Moon, un liberal la stânga, într-o victorie alunecoasă în luna mai.
Moon, care a fost ținta unei campanii de scandal din partea INS în timpul primei runde de deplasări pentru Casa Albastră prezidențială din 2012, a promis să reformeze agenția de spioni pentru a împiedica influența alegerilor viitoare.
El a spus că oficialii serviciilor secrete ar trebui să se concentreze pe afacerile externe, inclusiv pe combaterea amenințării din partea Coreei de Nord .
Investigația internă a INS a constatat că unitatea de lupte împotriva ciberneților a format mai mult de 30 de echipe "extra-departamentale" formate din oficiali și cetățeni interesați de internet pentru a încărca posturi în sprijinul politicienilor conservatori timp de doi ani în perioada premergătoare votului prezidențial din 2012 .
"Echipele au fost acuzate de răspândirea opiniilor pro-guvernamentale și de suprimarea opiniilor antiguvernamentale, marcându-le drept încercări ale forțelor pro-nord-coreene de a perturba afacerile de stat", a spus raportul INS.
Un purtător de cuvânt al lui Park a susținut că ancheta NIS a fost motivată politic. "NIS declară că se va disocia de politică, dar se amestecă din nou în politică pornind de la această probă", a declarat Kang Hyosang, partidul Partidului Libertății Coreean din partid, într-o declarație.
Raportul a fost lansat în ultima zi a procesului de câștigare a lui Won Sei-hoon, directorul INS din 2009-13, care este însărcinat cu orchestrarea campaniei clandestine de sporire a sprijinului pentru Park.
Potrivit agenției de știri Yonhap din Coreea de Sud, raportul a afirmat că, înaintea alegerilor din 2012, oficialii NIS, care de obicei sunt angajați în războaie psihologice împotriva Coreei de Nord, au postat mesaje critice asupra Lunii în rețelele de socializare și în site-urile de știri.
Grupul de lucru al INS a declarat că s-au făcut încercări similare de influențare a alegerilor pentru adunarea națională în 2011 și 2012, în cursul căreia, de asemenea, politicienii proeminenți din opoziție au fost supravegheați, a adăugat Yonhap.
Transcrierile arată că Won, care se confruntă cu o sentință de închisoare de patru ani, a îndemnat ofițerii superiori ai INS să intervină în alegeri, spunându-le că lupta împotriva "forțelor antiguvernamentale" era pe aceeași poziție cu campania clandestină a țării de a destabiliza Coreea de Nord.
"Operațiunile noastre psihologice împotriva Coreei de Nord sunt importante, dar operațiunile noastre psihologice împotriva publicului sud-coreean sunt și ele importante", a declarat Won în cadrul unei întâlniri din aprilie 2012 - cu opt luni înainte de alegerile prezidențiale - potrivit ziarului Hankyoreh.
Noul director al INS, Suh Hoon, a promis să pună capăt implicării agenției în politica internă.
"Rămânem implicați în politică și consolidându-ne capacitățile de bază ale serviciilor noastre, concentrându-ne pe rolul nostru tradițional în securitatea națională [și] manipulând operațiunile legate de afacerile de peste mări", inclusiv Coreea de Nord și antiterorismul, Huh a declarat luna trecută la Hankyoreh.

22 de comentarii:

Leo spunea...

1. Daca "Serviciul de spionaj sud-corean a recunoscut ca a influentat cybernetic alegerile prezidenţiale din anul 2012...."
Recunoasterea este o proba (o dovada) , importanta. Nu stiu daca aceasta recunoastere a fost conexata si cu alte probe solide si pertinente pt. ca ADEVARUL sa fie descoperit.
Onorabile autor, in afara de "recunoasterea spionilor" ca au facut asta , care este rezultatul anchetei guver, Sud Correan, in urma acestei recunoasteri a Serv. se spion. Sud Coreean.?
2. Printr-o subtila intrebare manipulatoare,strecurata in formularea titlului TEMEI, onorabilul nostru autor ne sugereaza ca si in Romania s-a intamplat cum ( inca nu stim) s-a intamplat in South Coreea , desi la noi nu a recunoscut nimeni asa ceva.
3. Continuând in zona misterului lansat de tema si dezvoltat prin explicitarea ei , atunci intreb si eu , OARE SI LA ALEGEREA LUI KWI , diaspora tot de servicii a fost mobilizata ?
Eu va spun parerea mea : Numai constiinta oamenilor stimulata de o emotie puternica poate mobiliza fie la vot , fie in piata Victoriei. o asemenea urisasa resursa umana , intr-un timp atat de scurt.
Nu uita onorabile autor , ca in viata esxista 2 piloni fundamentali ai relatiilor sociale : INCREDEREA si EMOTIA .
Misterul este un instrument de manipulare pe langa multe altele.
Nu-i asa T3 ?

Iulian Mareș spunea...

Se va afla numai atunci când comisiile din Parlament vor funcționa real și când banii alocați pe tipuri și misiuni vor putea fi controlați, demonstrați cu facturi și auditați, până la ultimul leu!
Firav, bulgarele a început să se rostogolească și va dezvălui față nevăzută a hidrei care, nu gratis, a fost creată și întreținută din exterior!
Atunci să te ții.... situația seamănă cu cea de după 47 până prin 66-68, când s-a înființat diviziunea anti KGB! Și cât timp a trebuit până și-a făcut oareșce curățenie și nici aia totală, căci primele năpârci au și fost activate în iarna 89-90!
Trădarea ar trebui definită altfel în Codul Penal și kiar in Constituție! Cu toate aspectele ei...militare, economice, financiare, industriale, politice...etc!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Când acționezi cu profesioniști PSy pt exacerbarea emoției, direct sau indirect, prin centre de coordonare disimulate sau la vedere, cum se numește?
Mai lipsește doar aparatura de excitare nervoasă, prin radiofrecvență...sau și ele au fost iarăși folosite?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Dacă ți-ai propus să speli cadavrele politizării serviciilor de pe la noi... o faci foarte prost.
La noi s-a umblat nu numai cu emoția și isterizarea unor segmente de votanți cărora le place să audă unele informații... dar s-a lucrat concret la falsificarea alegerilor în străinătate.
Ce era greu de demonstrat, la alegerile pentru Băsescu din 2009, că la secțiile de votare din Franța, Italia și Spania zeci de mii de cereri de inscriere pe listele suplimentare nu au fost scrise și semnate de cei înscriși în liste și nici semnaturile pe liste nu le aparțineau.
Ce este greu de demonstrat cum au fost finanțate detașamentele de postaci care au inundat Internetul pe rețelele de socializare si pe site-urile ziarelor și televiziunilor cu comentarii negative la adresa candidațiilor și partidelor neagreati/e de sergenții majori mesianici?
Ai văzut că și în instituțiile militare orice cheltuială se justifică. Chiar și banii cheltuiți pe izmene, chiloți, șalopete, armate de postaci în Cyberwar etc.
Cine i-a instigat să falsifice alegerile în străinătate pe cei din sectiile de votare, în majoritate personal diplomatic și consular?
Pariez că AEP a și distrus acele documente pentru a nu se mai stabili adevărul.
Când șefii serviciilor de informații nu vor mai fi numiți politic.. abia atunci se vor face și la noi rapoarte similare ca în Coreeea de Sud.
Cum să-i demaște Hellvig pe mesianicii Maior și Coldea... dacă el a făcut parte din staff-ul de campanie electorală al lui Iohannis, ajuns președinte tocmai în urma unui cyberwar?

Leo spunea...

Prietene Iulian
- Se numeste diversiune.
- Aparatura respectiva a fost pt. ultima oara folosita de structura "R" in '89/'90
- Nu a aexistat "diviziune anti KGB" , este o denumire generica folosita de nespecilaisti , nu de mine si de tine.
UM 0110 – Contraspionaj Intern şi Extern, condusă de general-maior Victor Neculicioiu , era structura de care vorbesti dar nu numai pt. KGB ci si pt. celelalte sisteme din Europa de est si membre ale tratatului de la Varsovia care lucra in tandem cu UM 0195 – Unitatea de Contraspionaj a CIE, condusă de general-maior Ioan Moţ . Astea 2 erau "perlele" coroanei in acest domeniu. Iar "R"-ul era copilul lor in caz de criza desi tinea formal de Dir. V-a.
Ce vremuri frumoase draga Iulian. Pe noi ne monitoriza 632-ul. Iar acum H-ul....:)

Leo spunea...

Draga H-ule, m-ai "certat" ( imi si inchipui cum te-ai enervat si inrosit ca o sfecla rosie) si bag sama ca iti cauti "carcota" , dar nu ai raspuns la întrebarea simpla daca guvernul Sud-Coreean sau altcineva de la ei , a valisat "autodenuntul" serviciului de informatii. Desi eu nu sunt jurist ca tine , stiu ca intr-o actiune "criminala" importanta , nu este îndeajuns numai o recunoastere , ci profesionist se face prin administrarea si altor dovezi care sa conduca la aflarea adevarului. Deci spune-mi clar s-a facut o investigatie ( ancheta) in acest caz si la ce rezultat s-a ajuns , in afara "recunoasterii" ?

Huhu Rezea spunea...

@leonard
Raportul Serviciului de informații din Coreea de Sud a fost întocmit de noul director în contextul în care președintele ales prin fraudă, doamna Park, a fost suspendată de Parlament iar Curtea lor Constituțională a validat demiterea pentru fapte de corupție.
Unde ai văzut la noi așa ceva?
Coruptul și anticonstituționalul Băsescu a fost suspendat de două ori de Parlament și alegătorii manipulați de prin cyberwar l-au salvat.
Noul director a făcut curățenie în serviciu. Răspunderile penale urmează.
Mai citește și d-ta pe net despre Coreea de Sud. Aici vroiam doar să te stârnesc.
Eu am citit că UM 110 era o unitate independentă de CIE.
Se spunea că după trădarea lui Pacepa, la CIE, din 920 au mai rămas doar 544. :(:(

Leo spunea...

Multumesc pt. explicatiile date. Este drept , ca nu am citit despre Seul ci despre Phenian. ( iti trimit o prezentare a unui francez din North Coreea)
Ti-am mai zis eu ca tu nu te plictisesti sa ai întotdeauna dreptate. Vezi ca asta este obositor si consuma multi neuroni...:)
DA , asa este UM 0110 era o unitate de elita "neinregimentata" in cele 5 DIRECTII ale DSS-ului. Si ea si UM 0195 care tot asa era "solitara".
Pe langa cele 2 mentionate ( UM 0110 si UM 0195) mai erau inca 3 structuri "free", care sunt :
* UM 0544 – Centrul de Informaţii Externe (CIE), condusă de general-locotenent Ştefan Alexie;
* UM 0525 – Cifru, condusă de general-maior Gheorghe Radu;
* UM 0107 – Întreprinderea de Comerţ Exterior „Dunărea”, condusă de colonel Constantin Gavril.
DA , dupa plecarea lui Pacepa , Plesita a "taiat" in carene vie timp de 3 ani.
SUPER H-ule, am inteles metafora cu 920 la 544. Stii mai multe decat pare... :)

tigri2 spunea...

#România #mapn #smg #sefsmg #afganistan

Iulian Mareș spunea...

Doar o mică captură:
"Dar bateria de comisii speciale și personajele de tip Daniel Dragomir nu sunt singurele arme pe care mizează. Mai are una, secretă. Controlul programului de achiziții de armament. De asta l-a executat pe Adrian Țuțuianu de la Ministerul Apărării și l-a înlocuit cu un om fidel.
În primul interviu acordat după demisie, Țuțuianu a spus aproape direct că motivul înlăturării sale este relația bună pe care o dezvoltase cu americanii: "Ceea ce am făcut eu la minister în această perioadă a fost să deblochez relaţia cu Statele Unite.

Studiu complet....
Turturica semnează, dar nu el a făcut analiza...

http://m.digi24.ro/opinii/ultimatumul-794086

Stelian P. spunea...

@Huhu
"Coruptul și anticonstituționalul Băsescu a fost suspendat de două ori de Parlament și alegătorii manipulați de prin cyberwar l-au salvat."
Daca afirmati cu atita siguranta ca Base e corupt si anticonstitutional dece nu-i faceti o plingere penala (presupun ca cunoasteti procedura si aveti si probe, nu taieturi din ziare) si o sa deveniti idolul a milioane de antibasisti iar blogul va urca pe cele mai inalte cote.
Va rog sa-mi explicati si mie cum l-au salvat alegatorii manipulati cind stim bine ca in prima etapa coruptul a cerut ca sustinatorii sai SA MEARGA LA VOT iar in etapa a doua le-a cerut sa stea acasa. Cum s-a facut manipularea ? Vreti sa-mi explicati cine si cum l-a manipulat pe Ponta la Bruxelles de a ajuns domnul sa-l sune pe Antonescu ca sa se revina la legea veche si asta in sesiune de urgenta (sper sa nu ma insel)
Mai sper sa nu incepeti cu "manipularea basista ti-a scurtcircuitat...."

gheo spunea...

La noi exista ”doar scantei” si asta doar atunci cand nu se inteleg ”intre ei” sau ca razbunari politice sau NEpolitice, polite ... si doar cand efectele lor ... nu mai au prea mare valoare si cu slabe reusite de a fi dovedite, aparute doar ca ”circuri demiatice” pentru a distrage atentia in situatii critice sau sensibile. Ca si pana in 1989, si dupa ... U.M. ... servesc interesele politice ale celor care au puterea de a le influienta sau mai rau ”a le stapani”, si mai periculos.

Huhu Rezea spunea...

@stelian
Eu vorbeam de detașamentele de postaci, coordonați de acoperita de la B1 și plătiți din banii publici furați de clica lui Băse, care invadaseră site-urile cu mesaje negative despre adversarii lui Băse.
Erai și d-ta un postac băsist, dar erai din convingere. Nu trebuia să fii plătit.
Dovedești că ești consecvent în convingeri.

Iulian Mareș spunea...

Steliane,
Dar băse nu a manipulat pe nimeni...a 2a oară, ci câțiva din CCR și nu numai au trădat poporul român! Atât...nimic complicat, ulterior reacția societății a fost lamentabilă!
Statul paralel lucra și în intern și în extern...
Keia acceptării constă în frăția internațională a președinților, misiunea unui mesager al Departamentului de Stat/US și discuția particulara Merkel-Ponta, pe un balcon, retrași de okii tuturor!
Interceptorii vorbesc despre amenințări cu destrămarea țării!
Dar, dacă știi și ce personalitate mare din UE nu are nici bacul...mai putem discuta!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Multumesc pentru aprecieri. Convingerile mele sunt consecvente atunci cind se bazeaza pe o licenta in drept. Vorbeam despre legile in vigoare in acel moment si care au fost schimbate de "juristii" PSD in citeva zile incalcind cu un tupeu inimaginabil principiile comisiei de la Venetia. Astazi incalca cu aceeasi nonsalanta principii de drept in ce priveste pensiile speciale.
Revenind la subiect mentionez ca am facut multe dosare penale atit inainte de 1989 cit si dupa (in penal) dar nu am idee cum poti sa faci un dosar cu probe inventate si sa arunci in puscarie (de doua ori) un fost PM, doctor in drept international, conducator al unei formatii de avocati, cu relatii mari in lumea politica internationala si care a contestat la CEDO sentintele definitive. Degeaba. Aveti vreo explicatie ?

tigri2 spunea...

Dar de atitudinea, in direct, la B1(labe 1) alui radu banciu , vis a vis de militari, ce parere aveti? ne porcaie in direct, spune ca nu avem nevoie de armata, ca suntem si am fost niste trantori si betivi,etc. Si, nimeni nu ia atitudine, ma fut in ea organizatie...

Leo spunea...

Stelica , si eu i-am spus dar nu intelege .
Acum , in ultimul timp a dat-o rau in zona teoriilor conspiratiei si cred ca se amuza de noi sugerandu-ne teme cu MULT MISTER.
Asa se intampla , stiu de la mine ca de la o varsta anume in sus , incepi sa deschizi sertarele copilariei .....:)

Huhu Rezea spunea...

@stelian
Mai basistule, dar când au băgat=o ăstia pe Rarânca la pârnaie, pentru că a cerut datoria de la basita Stanciu, nu te-ai indignat deloc?
Voi vă indignați doar la comandă?
Cât privește principiile de drept, halal obiectivitate.
Ordinea modificării legii referendumului a fost așa.
In aprilie 2012 legea 3/2000 a fost modificată de PLD iști lui Băse în așa fel încât președintele nu mai putea fi demis niciodată. Asta nu încălca documentele Comisiei de la Veneția?.
In mai 2012 a venit Guvernul Ponta si a încercat readucerea legii la forma din 2007. Prin trădare, legea a fost modificată prost. Rămasese nemodificat art. 5, cel cu pragul de 50%. Si-au dat seama după adoptare si au încercat repararea printr-o ordonanța de urgență.
Nu sunt convins acum că la trădare nu au participat și juriștii dinpreajma lui Ponta.

Gigi spunea...

@Tigri2
Cine se uită la sclemberistul ăla?Un frustrat!
Ăla,cred,că nu o suportă nici pe mă-sa!Doar,pe Zeus îl suportă!
Posturile,b1,realitatea,rtv,antena3,tembeleziuni de partid,le-am blocat definitiv!
Nu ar strica făcută o sesizare la CNA!

Stelian P. spunea...

@Huhu
De unde stiti dvs. ca m-am indignat sau ca nu m-am indignat in cazul Rarinca ? Gasiti undeva pe net un comentariu de-al meu despre acest caz ?
In legatura cu suspendarea ma refer la doua date:
1.La 5 iulie, Guvernul a adoptat și publicat o ordonanță de urgență care a modificat Legea referendumului stabilind că președintele poate fi demis cu jumătate plus 1 din voturile valabil exprimate ale cetățenilor participanți la referendum și nu cu jumătate plus 1 din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale și că vor putea vota și cetățenii români aflați în străinătate.
2.La 6 iulie 2012, Parlamentul a votat în favoarea suspendării lui Traian Băsescu cu 256 de voturi pentru, în vederea ținerii unui referendum care să decidă sau nu demiterea din funcție.
Deci la numai O ZI de la modificarea legii parlamentul voteaza suspendarea si vrea sa-i aplice suspendatului legea noua. Cunoasteti ceva despre schimbarea legii referendumului in termen de 6 luni ? Aici am citat eu prevederile Comisiei de la Venetia. Dar nu numai eu.
Marţi, 10 iulie 2012 CCR a decis că referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu este valid doar dacă la urne vor veni jumătate plus unu dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale. Tradare ?
Miercuri, 11 iulie 2012 Încep presiunile externe pentru restaurarea statului de drept. Premierul Ponta este chemat la Bruxelles şi primeşte de la preşedintele Comisiei Europene un document în 11 puncte, pe care trebuie să le îndeplinească, inclusiv validarea referendumului doar dacă este îndeplinit cvorumul. Tradare si aici ?
Ma opresc aici. Eu nu cred ca a fost tradare ci prostie combinata cu aroganta. Ponta era DOCTOR IN DREPT si PM. Nu stia ce fac pesedistii din subordine, semna si el ca primarul ?


Iulian Mareș spunea...

Stelian
De erata transmisă la 03.00 ai și uitat?

Stelian P. spunea...

@ Iulian Mares
Scuze pentru intirziere. Nu cunosc personalitatea respectiva (pe cuvint). Sper ca putem discuta in continuare.
''Keia acceptării constă în frăția internațională a președinților,"
Asa sa fie ? Dar atunci doamna presedinte de care discutam dece nu a beneficiat de fratia respectiva, Putin nici el nu este beneficiar, Al Asad, Maduro, Kim, Castro, Duterte, nici ei.
Nu cred ca putem generaliza.
Si cind ma gindesc la prim-ministri......se duce naibi fratia. Fratia se numeste INTERESE.