Un produs Blogger.

luni, octombrie 09, 2017

Ei sunt în război cu pensionarii militari

32 comments
Tiliomăneanca Carmen

„justițiarul” Tudorel

Aflăm dintr-un comunicat al SCMD că art. VII din discriminatoria ordonanță de urgența prin care Guvernul Tudose a înghețat toate pensiile militare, fie ele mici sau nesimțite, a fost inițiat și elaborat de ministrii Apărarii , de Interne și al Justiției din perioada în care OUG nr. 59/2017 a fost aprobată în Guvern. 
Este doar o confirmare oficială a Ministerului Muncii... nu că noi nu am bănuit că așa au stat lucrurile.
„Stimati camarazi,                                        
In cursul emisiunii Andreei Cretulescu, din seara zilei de duminica, 8 octombrie a.c., a aparut un nou element ingrijorator. La acuzele noastre ca ministrul Muncii, ca initiator nu avea dreptul sa-i bage pe militari si politisti in noul OUG 59/2017, orice modificare a legislatiei militare fiind de competenta MApN, facandu-se o confuzie intre votarea ca lege a OUG59/2017 si Proiectul Legii sistemului unitar de pensii pe care, inca, nimeni nu l-a vazut, i s-a transmis de la Ministerul Municii si Justitiei Sociale, doamnei moderatoare, ca partea referitoare la militari si politisti a Proiectului a fost elaborata si initiata de ministrul Apararii, ministrul de Interne si de ministrul Justitiei.

32 de comentarii:

luminita spunea...

ATUNCI NICI O SPERANTA...............

Leo spunea...

Amabile ,
Blogul si-ar face un titlu de onoare daca alaturi de imaginile celor care au vulnerabilizat armata , prin antiteza ai pune si imaginea celui care s-a batut cel mai mult pt. interesele armatei si anume , GABITA .

Gigi spunea...

Nu a luat nimeni în seamă când am intervenit și am spus,de mai multe ori,că vinovații îi găsim în curtea noastră.
Binențeles,cu acordul partidului și MMJS

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@luminițo
D-ta de ce nu-ți faci cont pe facebook?
Uită-te pe decizia de pensie dacă ai trecute ambele indexări, din 2016 și 2017, ale cuantumului rămas în plată.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Părerea mea este că OUG a fost elaborată la MMJS și impusă politic sa fie semnată de MApN și MAI, că ministere inițiatoare!
Știu că erau discuții căci unii nu voiau să o semneze și/sau să dea aviz favorabil pt a intra în ședința de guvern!

Leon spunea...

Saptamana trecuta, MApN a mai Recalculat inca 256 pensii militare..!

Iulian Mareș spunea...

Numai T3 (TTT) poate întocmi motivarea pt a acționa OUG-59 la CCR!....dar nu are timp, căci este la Jina și sărbătorește coborârea oilor de la munte!

luminita spunea...

NU VA POT SPUNE DECE ,am eu un motiv ,pe decizie am doar o indexare la sfarsit adica la calculul nenorocit .unde au facut praf tot , deci indexarea cu5% pe 2016 . IMI spune ca ramane in plata si da o suma ....... asta nu stiu ce e brut sau net , e mai mare ca cea im fluturasi si mai mica decat brutul .DEIZIA este in 25 iulie 2017 , adica recalcularea , de i-ar lua aghiuta.

tehnocrat spunea...

Oug 59/2017 a fost initiata si de Min Justitiei.
Atunci de ce ministrul Justitiei n-a semnat-o ?

Ela spunea...

Poti avea incredere in guvernul MINT SI FUR?

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
A fost desemnat un secretar de stat, cred! Altfel nu pleca la MOf!
Tudorel nu a dorit să pună semnătura pe un act de proastă factură și cu multe aspecte ilegale și neconstituționale!
Părerea mea...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
De ce să-și facă cont pe Facebook?
Să nu mai scape de toți aventurierii de profesie? Toți masculii tomnatici, cavaleri mai trecuți ai mesei rotunde!
Și se teme că nu va rezista ispitei, cum ar fi un "prospăt" octogenar, poate și puțin senil, dar frivol!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Ein
Dă la o parte 20% și vezi ce mai rămâne!
Aceea este pensia!

Mihai spunea...

@ Mareș
pentru corecta d-voastra informare mai cititi inca odata decizia de pensie la rubrica ”Pensie in plata”.
Aceea este pensia d-voastra specifica sistemului militar.

Huhu Rezea spunea...

@stein
Ne spui că unele pensii militare pot ajunge la 102% din baza de calcul... dacă includem și sporul OMM:
Atunci, fă socoteala la ce procent ajung pensiile unor militari care primesc și 50% spor de creație(cântăreți, ziariști etc.) și indemnizația de revoluționar. Aștia depășesc cu mult, poate și dublu, soldele lunare brute. Probabil că astfel de pensii au fost scoase la înaintare pentru dezinformare.

Leon spunea...

Stein, tot in Statutul Judecatorilor si Procurorilor:
Art.85.al.2. Pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor,precum si pensiile de urmas..se ACTUALIZEAZA ANUAL IN RAPORT CU MEDIA VENITURILOR BRUTE REALIZATE IN ULTIMILE 12 LUNI A JUDEC. SI PROCURORILOR IN ACTIVITATE..! Colegii nostri MAGISTRATI MILITARI vor beneficia de Actualizare.
La o Solda Bruta de 3300 lei, Solda Neta este de 2300 lei..Aceste retineri de 1000 lei..echivaleaza cu valoarea Normei de hrana..!
Sau nu se pune..?

reddog spunea...

Despre civism si patriotism!
Dincolo de tragismul evenimentelor din Catalunia petrecute recent, referendumul si intrarea in forta a politiei si jandarmeriei spaniole apar si imagini precum videclipul de mai jos.
Absolut demential :), in Barcelona-Catalunia cineva filmeaza blocul de vis a vis unde un grup pro Spania asculta cu sonorul la maxim Viva Espana. :)
In blocul vecin cineva, auzind melodia,flutura drapelul Spaniei. :)

https://m.youtube.com/watch?v=nSmd4DXgDuA

Demonstatiile pro si contra independentei Cataluniei arata ca natiunea spaniola este vie.
Si acum sa revenim la ai nostri.
Mie acest personaj, Mircea Dogaru, nu imi inspira incredere si nici macar nu ma simt dator sa explic de ce. Pur si simplu nu-mi inspira!
Am avut si noi o lectie de civism la inceputul anului dar poporul il vrea pe Dragnea, dupa cum reiese,cu putine exceptii, si de aici de pe blog.
Huhurez mai are putin si pune ca motto al blog-ului "Stima noastra si mandria, Dragnea&LOV e Romania! :)

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

Dupa cum spune si tizul meu lacomia unora o sa ne duca la sapa de lemn, ultima fraza trebuie sa ne dea de gandit. Nu puneti la indoiala viclenia celor cu cotiere si creion chimic la ureche, de fapt clasa conducatoare din armata. Am sa va dau un singur exemplu, sper ca va mai amintiti de sporul de importanta propus de maimarele contabil, cum a aparut filosoful Fifor l-au si imbrobodit ca trebuie sa se faca ceva pentru a indrepta un lucru inchipuit iar el foarte saritor a si aprobat o marire de 30% dupa un algoritm usor de intuit, am convingerea ca despre sporul amintit e vorba. Toate bune si frumoase insa acest spor nu se regaseste pe lista celor care sunt excluse din baza de calcul a pensiei, avantaj contopistii. Azi un spor maine altul si cuantumul pensiei va depasi dublul soldei celui in activitate. Problema e, ce se va intampla cand fondul de pensii/salarii va depasi bugetul alocat apararii. Eu zic ca nu sunt multe alternative, istoria o confirma. Tizul are dreptate ca discretia in calcule e mult mai utila in acest moment insa mizeria ramane.
Eu v-am rugat in nenumarate randuri sa inaintati petitii la PE pentru recunoasterea ocupatiei de militar ca prim pas in implementarea unui pachet de acte normative identic cu al celorlalte armate NATO.
E singura solutie de a indrepta lucrurile cat mai e timp si mult nu mai e. Parerea mea e ca nu are rost sa mai risipiti energii pe a indrepta legea, ordonanta, opinia, etc. E o lupta pierduta, e greu de crezut ca Olguta & Co va da inapoi cu atat mai mult ca in unele cazuri cam are dreptate iar lacomia unora pur si simplu nu mai are limite.
Eu zic ca predictia e mai sanatoasa ca loteria.

Ein Stein spunea...

@Leon
Daca ocupatia de militar ar fi recunoscuta atunci termenul de MAGISTRAT MILITAR ar fi un nonsens, ori esti magistrat ori esti militar acestea fiind doua ocupatii distincte.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

***Premierul Tudose la Gadea: ,,Nu ma aflu in acest moment intr-o relatie fericita cu Dragnea!"; ,,Da, am doi ministrii pe lista de remaniere"; ,,Nu ne legam cu lanturi de scaune!'' ,,Maine voi avea o discutie cu Dragnea, la Guvern''; ,,Sondajul de opinie e o facatura!''; ,,Marim salariile reducand taxele si impozitele(!!!)
Se pare ca sondajul de opinie l-a deranjat si s-a prins ca Dragnea ii pregateste autostrada plecarii, precum lui Grindeanu! De data asta, cred ca Dragnea va fi fript de Tudose! Nu cred ca-i mai place sa execute ordinile de la ,,centru!''

Ein Stein spunea...

@HOL STEIN
Acelasi lucru valabil si pentru ARTISTUL MILITAR, ori esti artist ori esti militar, sunt doua acupatii diferite. Acum se poate pentru ca neexistand ocupatia de militar definita in COR oricine se poate declara militar inclusiv liftierele de la Parlament si chiar o fac.

Huhu Rezea spunea...

@hol stein
Hai să nu relativizăm totul... când lucrurile sunt sau erau clar reglementate.
1. Legea 223/2015, chiar și modificată de OUG nr. 57/2015, nu include sporul pentru OMM în cuantumul pensiei militare calculate/recalculată sau în plată, așa cum nu este inclusă nici indemnizația pentru cântăreți și nici cea pentru revoluționari.
Nu mă intreba de ce CPS-urile introduc partea aferentă OMM în cuantumul pensiei militare.
2. Conform art 31 din Legea 223 contribuția individuală la bugetul de stat se aplică la solda lunară brută. In calculul punctului de pensie pe Legea 263/2010 intra de asemenea solda lunară brută care se împărţea la salariul mediu pe ecomnomie.
Ce caută solda lunară netă, dar și micșorată de art. 28, în stabilirea bazei de calcul pentru pensia militară, cum s-a decis prin OUG nr.59?

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Toți Stein,
Dar ce fataliști ați devenit?
Repet..20%, OMM, nu este pensie și ți se aplică numai în situația pensionarii. O să ajungi sa zici că o tuta, la Tv, ce susținea că noi mai avem o pensie, dar ascunsă!
Uite, acum vor acorda 30% pt îndeplinirea atribuțiilor constituționale, dar va dispărea acest OMM!
Dpv al meu, pt partea de 20% din pensie nici nu ar trebui dedus CASA și impozit!

luminita spunea...

PENTRU DL MARES ......cont pe facebook ,da nu fac ,ca nu vreau , nu ca sant senila , ci pentruca intalnesc acolo dobitoci .......ca unii de pe aci . si sa stii se pare ca dumneata dai semne de dobitocie , uneori marlanie ,pacat , te credeam altfel

Iulian Mareș spunea...

Erata
CASA > CASS

Leon spunea...

Iulian,
Sa stii ca ai dreptate (vezi daca mananci mult peste..!):
OMM, care nu face parte din Legea nr.223/2015,privind pensiile militare de stat, nu ar trebui trecut in Decizia de pensie ci numai pe CUPONUL DE PENSIE, la rubrica 1.Drepturi de plata luna curenta.
Si da, nu trebuie impozitat..!
O sa fac o propunere in acest sens la CPS a MApN.

Iulian Mareș spunea...

Lumi,
Citește cu atenție ce am scris....despre starea de senil...nu era referință la tine! Ci la acei vârcolaci care știu că ai o pensie f maaaaare...
Îți accept scuzele!...și te invit in Malta, dacă accepți mult pește, fructe de mare și vin sud italian!

luminita spunea...

ha HA dl Mares , am vazut ,imi retrag cuvintele ,dar adio pensie mare , la recalculare a faut-o praf , ce e in plata nu se stie , sa fim sanatosi , ce va doresc si dvs ,: vedeti ca acest guvern este cam pe butucui , fac ce fac sa scape de promisiunile alea facute celor multi , votantii de seviciu , asa ca pacat ca olga a apucat sa dea ordonanta aia , sa se duca dracului de tuta ce e , mincinoasa , pacar ca se face PSD de rahat , pacat