Un produs Blogger.

vineri, mai 11, 2018

CCR judeca pe 22 mai excepții de neconstituționalitate ridicate pe art. 28 din L 223/2015, modificat prin art. 40, pct. 4 al OUG 57/2015

6 comments
Unii colegi au considerat că sunt neconstituționale dispozițiile care elimină din baza de calcul a pensiei militare următoarele venituri:
Art. 28
e) primele și premiile, cu excepția primelor de clasificare, de specializare și de ambarcare pe timpul cât navele se află în baza permanentă;
h) plățile compensatorii și ajutoarele la trecerea în rezervă sau direct în retragere, respectiv la încetarea raporturilor de serviciu cu drept la pensie;

Eu astept cu nerabdare judecarea excepțiilor ridicate pe art. 30 al Legii 223/2015, modificat prin art. 40, pct.6 al OUG 57/2015, cel care, prin plafonarea cuantumului pensiei militare la  85% din baza de calcul, diminuează sau elimină pensia suplimentară, diminuează sau elimină sporul de vechime pentru condițiile de muncă şi vechimea pentru stagiile ulterioare pensionării.



6 comentarii:

Gigi spunea...

Am așteptat un material,un articol,ceva în legătură cu ziua de 9,10 în care să ne aducem aminte de ziua Independenței,în care armata română a dat un nou tribut de vieți omenești.
Chiar așa de rău am ajuns?
Să ne fie rușine!
Bine că am amintit de eroul de la Sevilia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi si tuturor romanilor: Glorie eterna Eroilor romani, cazuti la datorie in luptele sangeroase pentru apararea pamantului sfant, Romania!
Succes tuturor reclamantilor in procesele de constitutionalitate!

Leo spunea...

Nu prea s-a orientat tipul cu aceasta exceptie formulata. Se pare ca nu prea avea experienta in domeniu. Dar are acum posibilitatea sa recupereze si sa formuleze "o lucrare" , in Contencios Administrativ la Curtea de Apel , in care sa invoce neconstitutionalitatea Art. VII al OUG 59 in raport cu Art. 1 alin 5 si Art. 16 alin 1 di Constitutie. Poate i-o da prin cap sa i-a informatiile de pe blog...
Dl doctor Leon a zis ca intai culege capsunica , ca asta arde...

Leo spunea...

"Succesuri" articolistilor treizeci-sisti , ca douzeciopt-sistii au fost fezandati de capoatele visnii.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Au fost respinse excepțiile pe art. 28" din L 223/2015. Poate și din cauză că au fost prost motivate.Ma refer in primul rând la av. lui Gabor.:):)
Ia să fi adus in fata CCR necorelarea art. 28, după ce a fost modificat prin art. 40 al OUG 57/2015, cu art. 31 din aceeași lege!
Alta era situația.
Nu pot fi excluse din baza de calcul a pensiei, potrivit principiului constituțional al legalitătii, elemente ale salarizării asupra cărora ca activ militarul sau polițistul plateste CIBS sau CAS.

Leo spunea...

Liviu P
" @huhu
Ce efect are respingerea de catre CCR a art.40 ,pct.4 din oug 57?
Oare s-au aplecat asupra tuturor elementelor punctului 4,care de fapt formeaza art.28 din legea 223 sau numai la cel referitor art.28,al.(1),lit.h)?"
Efectul direct este ca sunt 99% sanse ca procesul in care s-a ridicat aceasta exceptie sa fie pierdut de contestator. Efectul principal este ca , acel "28" , ramane cum a fost el formulat in art. 40 din oug 57. Deci 2 efecte perverse.