Un produs Blogger.

vineri, mai 11, 2018

Cu Lia Olguța Vasilescu, din nou despre cum au batjocorit gulerele albe cu cotiere pensionarii militari

50 comments
Subiectul a fost dezbătut pe larg AICI.
Deosebirea fața de luna februarie a.c. este că, între timp, televiziunea care a realizat interviul cu LOV a indisponibilizat înregistrarea Youtube.
Noroc că a salvat-o @Leonard!
Doamna Vasilescu nu a înțeles un lucru. Nu a înțeles că toate soldele de funcție, nu numai cele pentru gradele mici,  au rămas la nivelul anului 2009.... tocmai pentru a nu beneficia și pensionarii de creșteri. Pentru cadrele  în activitate s-au inventat prin ordine de ministru, nu prin lege, felurite sporuri, care, potrivit legii pensiilor militare, nu făceau obiectul operațiunilor de actualizare. Părtași la aceste jonglerii contabilicești sunt toți ministrii de interne și ai apărarii, plus șefii Serviciilor Secrete...de după anul 2009.
Cum sunt aceste ordine de ministru raportate la recenta decizie a CCR potrivit căreia raporturile de serviciu ale cadrelor militare nu pot fi stabilite prin ordine de ministru? Evident că sunt nelegale raportate la prevederile constituționale.
Si atunci...de ce a permis doamna Vasilescu introducerea art. VII în OUG 59/2017, care a desființat actualizarea și pentru pensiile militare mici?

Transcrierea inregistrării pentru cei care nu pot să deschidă:

Comentator RTV:  Ministrul Muncii a făcut o dezvăluire gravă despre pensiile militarilor. Soldele au fost păstrate în mod voit la un nivel foarte mic pentru a nu fi afectate pensiile mari.

Exemplifică cu afirmațiile Liei Vasilescu dintr-o emisiune Subiectiv de la A3, realizată de Răzvan Dumitrescu.

LOV: „ Exista solde la soldati de 687 lei și m-a socat pentru că nu mă așteptam să mai exite așa ceva in plata. Si atuncea am întrebat: chiar n-a observat nimeni, de atâția ani, să mărească aceste solde, nu se poate să trăiești cu suma aceasta. Mi-am dat seama că lor le era frică de faptul că se va intra în aceasta lege a pensiilor de serviciu,  pentru că se vor actualiza ani de zile și sistemul de stat nu poate să mai producă. Si atunci au preferat să nu mai mărescă la cei mici că să le poată crește la cei mari”
Răzvan Dumitrescu:
Asta e gândire.... de apărare națională! 
LOV:
CRIMINALĂ!


50 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, fa-ti o pomana cu mine si pune-mi-o in posesie, cu rugaminte expresa si mii de multumiri, pentru ca trebuie s-o vada si s-o asculte foarte multi spectatori din secta clocarilor, din Parlament, sefii de partide, apoi mor de drag s-o trimit si augustinilor, pentru ca de fiecare data mi le primesc cu interes si bratele deschise si-mi confirma primirile si citirile, camarazilor de ranguri diferite si alti prieteni cat si persoane publice! Trebuie sa le afle si blogurile fb ale catanelor rezerviste, deci e suficienta audienta care sa le asimileze si sa blameze toate actiunile mafiote ce s-au intamplat in Cloaca!

CEZAR spunea...

Auziti mai ...inteligentilor....!!
Intelegeti acum DE CE SUSTINEAM EU CONTRIBUTIVITATEA ??
INTELIGENTILOR ..care inca mai SUNTETI ..si inca va mai vedem pe aici ..cu tupeu ...porcesc !!
NB
Nu pot sa-l uit pe TRofin ..cum calcula el la centima....
Zicea domnul T-2MaKiss..ca vor avea ..sute si sute de milioane..ca de ..a zburat cu tractorul cu helice din an in Pasti..venea INEGALABILUL TROFIN si zicea ..plus ...2 lei ....!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ne vor obliga prin actiuni si subterfugii sa cerem noi, benevol, contributiva, atat ne vor buli si ne vor bombarda cu sabotaje la pensii! Au asmutit civilii pe noi, le-au cultivat ura impotriva pensiilor speciale si militare si eu asa banuiesc, si chiar cred, ca se va reantoarce la contributiva, intr-un final. Jegul consta in faptul ca la Armata este idiotesc sa bagi sabotaje, cand pe tot mapamondul si in NATO pensiile militare sunt cu statut propriu, excluse din cele speciale si chiar vor fi sustinute ca acest statut sa fie pastrat chiar din partea NATO, dar la noi politicienii forteaza nota bagandu-se in pensiile noastre cu tot felul de batjocoriri, ca pana acum urmarind sa ne bage la gramada pe contributive, dupa cum se vad ca merg treburile, mai ales ca nu avem, domnilor, un stapan, un sef, un capitan de osti cu pumnul in masa, precum un Coarna si altii de la MI! Cand il v-om avea pe acel Comandant care sa tune si sa fulgere, sa tranteasca masa in capatanile lor, atunci va veni si DREPTATEA la noi! Pana atunci, hai sa dormim in bocanci, mai ales ca pe aici avem ,,camarazi'' care cu ochiul liber se poate vedea ca ne saboteaza actiunile fatis! Nu pot sa critic crimele clocarilor, ca repede mi se sare la beregata sa fiu sugrumat si mi se reproseaza vivacitatea! Asa ne trebuie, pentru ca nu suntem uniti si nu avem sange de haiduci in instalatie si pemitem sabotorilor sa ne boicoteze vehementa! Cu cati mai vocali ca mine sau ca alti cativa, cu atat sansele noastre se pot materializa, dar cu blegosenii o sa murim cu dreptatea in mana! E o realitate ce afirm aici, nu o rautate, ca eu as muri de gat cu ei, la cata sete de dreptate s-a acumulat in mine!

Iulian Mareș spunea...

Știe cineva cât a fost bugetul la MApN in perioada 2009-2016, din PIB?
... și aveam forțe în 3 TOpEx, suportate din bugetul ministerului, nemailuand în calcul rotirea efectivelor, retragerea din Irak, misiunile externe individuale, de ekipa și/sau grup?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi am gasit Actualizarea in cutiia postala. Deci, de la 1064 lei mi-au actualizat-o la fix 622 lei! Sa nu te duci cu parii peste ei sa-ti faci dreptate? Si sunt unii guralivi de pe aici cu pensiile cat surile de paie care ma mistocaresc cu cuantumul pensiei, dar sa traiasca ei cui asemenea pensie, sau sa fi dat peste ei nenorocirile mele si sa fi fost in locul meu, le-ar fi placut aceasta situatie dezastruoasa, mai als cand clocarii fura ca in codru la cuantumuri ca sa aiba aceia cu de la 20.000-50.000 lei in sus? E a patr-a schilodire in ultimii 4 ani: 666lei, apoi 585 lei, 605 lei si acum 622 lei! De peste 10 ani mie nu mi s-a actualizat pe plus pensia, si va intreb pe toti: E corecta aceasta batjocora la adresa unui om foarte bolnav, care si-a distrus sanatatea in timpul si din cauza serviciului9 militar si napastuit sa fie in asemebnea hal batjocorit la pensie, pe cand la civili curand se vor dubla?

Ionel N. spunea...

Cezar,
Abia acum te inteleg ! Vrei sa moara si capra vecinului !

Huhu Rezea spunea...

@MAres
Bine ca te-au găsit gulerele albe drept apărător al bulversați salariale pentru militari din ultimii 7-8 ani.
Din bugetele pe care le-au avut domnii Dobrițoiu și Oprea au putut sa dea sporuri cu nemiluita pentru activi, creind un sistem dubios de salarizare...in care soldele de grad și funcție nu mai erau elementele principale de salarizare.
L-ati auzit vreodată pe Dobrițoiu scoțind vreo vorbulită despre pensiile militare, deşi toată ziua este pe televiziuni? Oare de ce, ca și dânsul este pensionar militar?

Cezar spunea...

@/ionel
Nu ai inteles ..nimic!!
Si i daca tot vorbesti de capre..apoi in Armata..cam asa trebuie sa fie..
Traiesc toate caprele bine...ii foarte Bine!
Traiesc toate rau...asta.i situatia...
DAR sa se ingrase câteva ca niste capuse si altele..sa tina post negru...nu.i bine...

Leon spunea...

Cornele, deci dupa faimoasa actualizare ti-au majorat pensia militara cu 622-605= 17 lei..!!! Ai destule elemente pentru Contestatie, inclusiv faptul ca n-au majorat solda de functie la nivelul salariului minim pe economie de 1450 lei.
Iti sugerez sa trimiti o copie dupa aceasta Decizie si dlui A.Solomon , presedintele Comisiei pentru munca din CD, oricum asteapta simulari de la SNAOP.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares, pe zi ce trece nu te mai poti abtine sa te dai de gol! Inversunarea si obsesia cu care ne combati dauneaza grav imaginii MApN, asa ca te vor schimba pentru lipsa de tact, de ratiune si deconspirare comportamentala! Fii mai abil, mai critica-i din cand si pe ei, mai injura-i, mai smotoceste-i, ca altfel pierzi trenul in favoarea unui mucalit ursuz si bonom, care stie sa combata mai cu viclenie ,,inamicul,'' pensinarii militari, dusmanii de moarte ai Apararii! Oricum, eu si asa nu te mai bagam de mult in seama, ca m-am prins de hramul tau! De acum, chiar ca te-am scos definitiv din inventarul meu! Onoarea si demnitatea de OM, ca cea militara e prea mult spus, se castiga prin coeziune, unitate, camaraderie si fapte pozitive pentru cei multi si cazuti la pamant in neputinta, nu se cumpara pe argintii tradarii calcandu-i pe cap! Hristos ne-a dovedit-o si ne-a lasat-o ca mostenire sacra de crestini practicanti! Adio!

Leon spunea...

Huhu Rezea, asa s-a intamplat cam la toate ministerele, MApN, MAI, inclusiv la Ministerul Sanatatii..! Basescu si ai lui PDLisi in 2010 si-au batut joc de toti bugetarii prin taiarea salariilor cu 25% si fara castig pentru buget, deoarece oamenii si-au castigat drepturile in instante,si/sau guvernul Ponta le-a reintregit salariile la nivelul anului 2009..!
Guvernantii de astazi au promis o lege a pensiilor cu respectarea unui principiu foarte corect ,, la conditii de munca egale si pensiile sa fie egale, indiferent de anul iesirii la pensie,,. Proiectul acestei legi cred ca luna viitoare va fi facut public si poate si Gulerele albe militare se vor inspira si vor modifica Legea pensiilor militare in acest sens !

Leo spunea...

Flavius,
Trimite Decizia la Maestru , ca sa o posteze si sa vada toata lumea cum CPS-ul , care zice prin vocea doctoritei ca : " Noi nu facem de cat sa respectam si sa aplicam LEGEA " , isi bate joc de cadrul normativ in vigoare prin care era obligat sa utilizeze la calculul actualizarii SOLDA DE FUNCTIE de 1667,5 lei ( 1450 lei + 15% x 1450 lei ) ceea ce ti-ar fia adus o majorare a pensiei in plata de la 1064 lei la peste 1364 lei.

Viss spunea...

Iulian Mares, înțeleg că ești rezident în Malta?!
Niște ponturi, te rog, între 19 și 22 mai mi-am programat o mică excursie. Mulțumesc!

Liviu PO spunea...

@huhu
Poate puteti schimba formatul video pentru ca nu reusesc sa-l vad...nici pe internet explorer ,nici pe mozilla firefox.

Leo spunea...

In video clip, Ministrul Muncii LOV decalra cu subiect si predicat ;
.." SI ATUNCI PREFERAU..."
Cum adica sa preferi ?
Pai in loc SA APLICE LEGILE, de care ne tot spunea doctorita si fostul dr. luK , ei PREFERA.
Deci nu LEGILE sunt instrumentele lor de lucru ci, instrumentele lor de lucru sunt PREFERINTELE LOR. Si daca ai PREFERINTE , nu ai cum sa nu ai si FANTEZII contabile , ca doara nu te poate verifica nimeni dupa ce le SECRETIZEZI prin incalcarea Art. 33 din Legea 182/2002.
ROMANIA NU SE CONDUCE DUPA LEGI , ci dupa PREFERINTE.
PARCHETELE ar trebui sa se SESIZEZE si sa curme apetitul PREFERATORILOR de a PREFERA in locul LEGILOR.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, promit ca asa voi face! Voi trimite fotocopia Deciziei de Actualizare mutilata sadic s-o publice onorabilul. In plus, am sa le-o trimit si guvernantilor, si augustinilor ca proba grea de mutilare mafiota a clocarilor, dar si celor indrituiti din partea statului de drept sa ma ajute, intr-un fel sau altul, cat si pe toti cei afectati, ca sa le reamintesc de promisiunile facute in campaniile electorale pe deviza: ,,Dreptate pana la capat!'' Eu am oroare pe absolut tot ce inseamna incalcarea cuvantului dat, sau al promisiunii neonorate! Sper sa se gaseasca intelegere pentru noi, in urma petitiei de azi catre toate institutiile statului, inclusiv la procuraturi si Procurorul General, unde am cerut, inca o data, si desfiintarea inutilei si sedentarei Procuraturi militare, stalpul de baza al apararii acestor mutilatori de drepturi, pentru ca-i avantajeaza si pe ei in detrimentul si cu discriminarea noastra, fiind incropita si in numele si pentru drepturile tuturor rezervistilor neindreptatiti, pe care azi am facut-o cunosuta si unor camarazi de onoare. Cine doreste s-o citeasca, sa-mi scrie pe mail si am sa i-o trimit. E facuta pe fond de stres, la mare suparare si cu lacrimi in ochi, are unele inadvertente inerente acestor clipe nefaste pentru mine, cred ca am tensiunea foarte mare si glicemia ridicata, dar de acum incolo lupta mea va fi si mai inversunata si merg pe raspunderea si toate riscurile mele la lupta, indiferent de rezultate, dar sa nu ma creada invins sau prostit ca eu pana mor nu ma las nici de-al dracului de a-i blama, critica si a le arata tuturor metodele lor de lucru mafiot-fasciste!

Huhu Rezea spunea...

@Liviu Po
Instalează flache player pe calculator ca sa vezi un astfel de video.

Leo spunea...

Flavius,
Primul pas acum este sa contesti la Comisia de Contestatii Decizia de Actualizare , elaborata dupa cum AU PREFERAT guleratii si nu in conformitate cu OUG 56 + L 207. Stiu ca ai aceasta contestatie facuta , trebuie doar sa indeplinesti procedura prealabila obligatorie si sa trimiti contestatia la CPS MFA , in maxim 30 de zile. Apoi ,dupa 55 de zile de când ai trimis ( cu confirmare de primire) contestatia la comisia de contestatii poti sa mergi la Tribunal cu actiunea : "CONTESTATIE DECIZIE DE ACTUALIZARE". Sunt sigur ca te vom ajuta ca redactezi acea ACTIUNE, mai ales Maestrul prin sfaturile juridice de mare subtilitate , straine majoritatii avocatilor "de obste".
VANT din PUPA !

Leo spunea...

Referitor la acest Topic in dezbatere.
Ce mai observam ? Pai observam ca in loc ca MFA-ul sa ofere un punct de vedere la acuaztiile grave , PENALE facute de Minstrul Muncii , acest MFA a bagat capul in nisip , ba mai mult a intervenit ca sa fie dezactivat acest videoclip , care este cea mai importanta dovada a activitatii criminale a acestor indivizi. Este un fel de "distrugere de dovezi" . Asta scoate si mai mult in evidenta nu numai NARAVUL PENAL al acestor indivizi , dar si faptul ca declaratiile Ministrului Muncii sunt adevarate si le -a devoalat PREFERINTELE lor PENALE.
Deci tu, MFA in loc sa explici declaratiile Ministrului Muncii care te acuza in fond de practica criminala , te apuci si faci presiuni pe la televiziuni ca sa fie scos videoclipul care iti arata chipul PENAL. Acest fapt te acuza dublu pe tine MFA-ule si anume :
ca esti asa cum te-a descris Ministrul Muncii si ca in loc sa intri in legalitate , te ocupi de eliminare de probe care-ti dezvaluie chipul criminal. Ba in plus , continui cu incalcarea cadrului normativ de actualizare , ca doara ce conteaza legile . Conteaza ce PREFERAM noi , guleratii cu dprinderi penale.
Nu va trce mult timp si veti plati . Totul in viata se plateste nai devreme sau mai tarziu.

iceparu spunea...

Ce o sa plateasca?O sa plateasca pe dracul.Pana nu sunt luati de gulere si dat cu ei de pamant nu se rezolva nimic.Pana nu se aduna cel putin 50000 de pensionari la poarta MApN si in fata sediului central al PSD in tinuta militara- cine mai are- ,o sa vedem un bat in cur ca sa nu ne cada pantalonii.Cu teoria batului nescasaparat ciuciu remedii.

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Dar... de ce nu și în poarta nemțălăului, urmas al GEG, că el l-a sprijinit pe Ciolos care a dat OUG 57/2015?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu am făcut o trimitere la buget și misiuni asumate prin hotărârea CSAT și lege aprobată în Parlament!
Când bugetul aprobat a fost cu puțin peste 1% și kiar sub, ce ar mai fi de zis? În condițiile în care sustenabilitatea a aproximativ 2000 mil îți consumă resursă insuficient alocată, prin legea bugetului, ce mai poți face? Și aici nu fac referire la guvernarea USL, cu toate că nici ea nu a murit de dragul a aproximativ 150000 pensionari!
Fenta LOV este dulce și spectaculoasă....; de ce nu s-au mărit soldele de funcție și grad la ceilalți militari din SNAOPS? Din empatie?

Corneliusson,
Tu ești skimbari precum vremea la munte.... Ce să-ți răspund?
Cred că intenționat te-au ars, pentru că le trimiteai câte 2-3 e_maill-uri pe zi!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Vezi de ce este importantă recenta decizie a CCR care a statuat că raporturile de serviciu ale cadrelor militare nu pot fi reglementate decât prin lege organică?
Chiar nu știi că soldele de funcție sunt reglementate prin lege și nu puteau fi modificate de gulerele albe din SNAOPS? Nu același lucru s-a întâmplat cu diverse sporuri acordate după 2010 din aceleași austere bugete.
Legea salarizării, L 153/2017, a repus în ordine sistemul de salarizare în SNAOPS, singura ieșire din incurcătură pentru gulerele albe fiind anularea actualizării pensiilor militare, OUG 59/2017, după ce înregistraseră un eșec cu suspendarea ei prin chiar legea salarizării.

Negritoiu spunea...

Domnule Leon,
Sunteti plin de optimism privind noua lege a pensiilor care urmeaza sa fie prezenta(candva)pentru dezbatere. Doresc,in mod sincer,sa fie o lege buna care sa aduca cresteri reale ale punctului de pensie. Deoarece sotia mea are pensie civila(1200 lei dupa 30 de ani de munca)am urmarit cu atentie toate prcizarile facute pe aceasta tema de LOV,interventiile doamnei V.V.Dancila si ale lui L.Dragnea precum si discutiile desfasurate de catre'specialisti'la Realitatea TV.
Ce am inteles :
- se discuta aiurea,fara a fi prezentat cuiva un draft al acestui proiect de lege,
- nicio pensie nu va scadea.Daca valoarea pensiei recalculate va fi mai mica decat a celei aflate in plata , se pastreza cuantumul cel mai avantajos. PARCA AM MAI INTALNIT ACEASTA FORMULARE ! Aici e marea smecherie!! La fel ca si la pensiile militare recalculate,majoritatea pensiilor civile,recalculate dupa noua lege,vor avea cuantumul mai mic decat cel aflat in plata. Din marinamie,legiuitorul stabileste ca se pastreaza cuantumul mai avantajos.Perfect,nu se pierde nimic pe moment.Dar,toate indexarile si maririle punctului de pensie se fac si, se adauga ,la cuantumul pensiei recalculate nu la cel aflat in plata. Vor trece ani buni pana cand cele doua valori se vor echilibra.
Vedeti cazul domnului C.F.Ifrim :pensia actualizata 622lei--pensia in plata 1064 lei. Cate mariri si indexari vor trebui facute pentru a depasi 1064 lei si pentru a primi si dinsul,concret,ceva in plus ?
Cred ca s-a experimentat pe militari si acum se va aplica si la
civili. Credeti ca nu au si civilii guleratii lor?
Sa dea Dumnezeu sa gresesc eu.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Afirmativ! Asta este exact în sprijinul fentei LOV!

Leon spunea...

Domnule Aldea, partial aveti dreptate, pana in ianuaie 2016 indexarile s-au operat la pensia recalculata(revizuita), evident mai mica ! Majorarile pensiilor civile au operat asupra valorii punctului de pensie ducand la cresterea tuturor pensiilor( inclusiv pentru a mea sotie care dupa 31 de ani vechime are 1000 lei ). Guvernarea PSD-ALDE a incalcat cutuma si a majorat pensiile militare aflate IN PLATA (NU valoarea recalculata) in 2016 cu 5% si in 2017 cu 5,25%. (Cornel are 1064 lei dupa aceste doua majorari..!)
Cu privire la proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice cred ca va intra in dezbatere parlamentara in sesiunea din toamna si va intra in vigoare la inceputul anului viitor ( in anul 2019 avem doua randuri de alegeri: pentru Parlamentul European si pentru Presedintele Romaniei ), si cele mai multe pensii vor creste deoarece Guvernantii au declarat public ca Bugetul pentru pensii va avea o crestere semnificativa..! Evident RECALCULAREA acestor pensii se va intinde si in anul 2020 cand vor fi alegeri pentru Parlamentul Romaniei..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

As vrea sa fiu si eu informat, pe scurt, cu Hotararea CCR care se refera la faptul ca ordinele de ministru si alte acte normative inferioare nu pot darama sau inlocui o lege. Este necesar sa trecem aceasta referire in orice contestatie de oriunde, sa reamintim legiuitorilor, juristilor, sefilor de comisii de contestatii si instantelor ca mafia s-a folosit de acest tertip sa batjocoreasca Legea si Constitutia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu mai am rabdare si am sa trec datele Deciziei de Actualizare, dupa acest comentariu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Decizie de Actualizare Ifrim Corneliu- victima praduielilor la pensie
Nr... din 29.03.18 Tip Limita de varsta

Scriu prescurtat: Urmare a examinarii actelor....etc, se actualizeaza cuantumul in baza preved. art.60 din Lg. 223/2015...., in formularea in vigoare pana la data 15.092017 raportate la prevederile art.II alin (3) din Lg. 152/2017 pentru aprob. oug 99/2016....si se stabileste incepand cu data de 30.062017,urmatorul:

A.-Cuantum conf.art60 din Lg.223/2015 (formularea in vigoare pana la data de 15.09.2017 = 622 lei -Cuantum pensie in plata (indexata)=1.064 lei
-Cuantum brut al pensiei militare de stat=1.064 lei
B. date care au dus la SCHILODIREA pensiei prin Actualizare:
1. Data trecerii in rezerva: 15.03.1989;
2.Data incetarii platii soldei lunare;
3.Varsta standard de pensionare prevazuta de lege:56 ani si 3 luni
4.Reducerea varstei standard de pensionare: 0 ani 0 luni;
5. Vechime efectiva: 13 ani 0 luni 23 zile;
6.Vechime efectiva: idem
7. Temeiul trecerii in rezerva: art.85, lit.a
8. Grad de invaliditate:2
9.Vechime contributie fond pensie suplimentara si/sau buget: 10 ani-3%
10. Decoratii: Nema
11.Elemente de calcul al pensiei:
-Baza de calcul actualizata: 1.019lei
-Vechime cumulata conf. art.25 din Lg.223/2015: 18 ani
-Procent de calcul al pensiei:61%
-Spor OMM...Nema
C. Motivare: Conf. preved. art.97 ali.(1) din Lg.223/2015 cu modif...decizia poate fi contestata etc samd...referitor la termenii contestatiei

ANEXA 1. Perioada 1988 lunile iul, aug, sept, oct, nov, dec.
-a.Soda functie: pe linie toate %=2,15 si 425,00 lei
-b.Solda grad: pe linie toate%=1,30 si 257,00 lei
-c.Gradatii: pe linie toate %=18.00 si 123,00lei
-g.Alte elemente; 0 pe linie
-h.Cuantum total actual. al elem. de la lit. a. la f.=805.00 lei pe linie
-h1. Cuant. comp. actual. solda funct.=425 lei pe linie
-h2. Cuant. compus actual. al sod. funct. de baza=805.00 lei pe linie
-h3.Cuant. comp.actual. al sold de funt. majorat=538.00 pe linie
-i.Cuant. comp. actual. al sold. functiei de baza majorat= 956.00 pe linie
-j.Cuant. actualizat al fiecarui element de la lit g. care nu compune solda functie de baza majorat= Nema pe linie
-k.Cuant. total actual. maj. al elem. de la lit. a la g=956lei pe linie
-l.Compensarea contrib. individuale la buget=63 lei pe linie
Total solda lunara brut. realizat la funct. de baza actual. mafiot 1.019 lei
Media soldelor/salariilor brute realizte la funct. de baza actualizata in stilul mafioto-fascist 1.019 lei
2. DETERMINAREA VECHIMILOR:
Conditii normale 2 ani 5 luni 25 zile, spor zero
Conditii deosebite o ani 2 luni 2 zile, spor zero
Conditii speciale 10 ani 4 luni 26 zile, spor 5 ani, 2 luni, 13 zile
Total serviciu 13 ani 0 luni 23 zile, spor 5 ani 2 luni 28 zile
Vechime cumulata 18 ani 3 luni 21 zile
Restul e istorie penala din partea clocarilor....

Leo spunea...

Flavius,
1. Intelegem ca esti bulversat dupa decizia de actualizare. Ai modelul completat gata si-o pui la posta cu confirmare de primire. Când ii vei trimite amabilului decizia , poti sa-i trimiti si Contestatia ce o vei trimite. Deci acum asta ARDE pt, tine.
2. Deciziile CCR , tocmai ne-a spus amabilul ca isi produc efectele dupa ce ele au fost ptonuntate. In cazul de care ai intrebat , nu este pertinent aspectul. In primul rand pt. ca va fi de acum incolo , iar pe de alta parte este obligatia Legiuitorului si Judecatorilor sa "atmonizeze" decizia cu cadrul normativ.
De acum incolo ,din acest p.d.v , tu trebuie doar sa monitorizezi daca se aplica decizia prin legile ce o vor armoniza.

Leo spunea...

Flavius,
In legatura cu Decizia,
1. De ce tu ai primit-o pe 11 mai 2018 când decizia a fost emisa pe 29 martie 2018 ? Deci ai primit-o dupa o luna si ju8matate , practic de când decizia a fost emisa. Eu cred ca clocarii , ti-au redacxtat-o imediat dupa ce tu ai le-ai trimis cererea si au tinut-o ca sa ce ?
2. Este evident ca nu au respectat OUG 56 + L 207 , de fapt asa cam cum am vazut cu alte decizii de actualizare.
3. Trimite-le Contstatia ca sa indeplinesti procedura prealabila obligatorie ( nu pt. a rezolva ceva cu ei , ca nu ai cu cine.) Apoi , dupa 55 de zile ii dai in judecata si cred ca vei avea ajutor la redactarea actiunii.
4. Nu-ti mai face sange rau , ca doara sti cu cine avem de-a face.

iceparu spunea...

Huhule,iti cunosc durerea.Nu am o simpatie vis-a-vis de nemtalau dar o demonstratie la poarta Cotroceniului nu aduce nici un avantaj.Cheia se afla la PSD ori el si numai el impreuna cu TV satelite reprezinta inamicul nr.1.In concluzie in fata sediului PSD"iesi afara javra ordinara".

Leon spunea...

La Contestatie trebuie atasat si o copie dupa plic cu Data primirii Deciziei, vizibila..!

Huhu Rezea spunea...

@iceparule
Eu chiar vreau să vină cât mai repede un guvern al nemțălaului...ca să vă rezolve vouă, antipesediștilor, nemulțumirile... așa cum a făcut Ciolos.
Nu cred că Dragnea mai face prostia lui Ponta...cu L 241/2013.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

COMISIEI DE CONTESTATII A MApN
Bd. Drumul Taberei Nr. 7-9
Sector 6, Of. Postal Nr.66
Cod Postal 1352 Bucuresti

Domnule Presedinte al Comisiei de Contestatii a MApN,

Subsemnatul Ifrim Corneliu, rezervist militar cu gradul de Plutonier Arma Tehnica Auto, avand CNP Nr...cu Nr. Mandat si Dosar de pensie..., cu domiciliul in Onesti, Jud Bacau, Str....Nr, Bl....Sc.....Etj....Apt...formulez in temeiul legal si in termen urmatoarea

CONTESTATIE:

Impotriva Deciziei de Actualizare Nr...din 29.03.2018, primita recomandat prin Posta Romana in data de 11.05.2018, emisa de catre Casa de Pensii Sectoriala a MApN ( CPS a MApN) cu sediul in Bucuresti, Str. Drumul Taberei Nr. 6-7, Sector 6, pentru ca prin HOTARAREA ce o s-o pronuntati sa dispuneti:
1.Anularea Decide Actualizare Nr... din....emisa de catre CPS a MApN ca NETEMEINICA si NELEGALA, precumsi obligarea CPS a MApN la emiterea unei alte decizii de actualizare, CU RESPECTAREA CADRULUI NORMATIV-LEGAL DE ACTUALIZARE.
2.Admiterea Contestatiei, pe care o formulez prin prezenta, impotriva Deciziei de actualizare Nr....din...emisa de catre CPS a MApN.

MOTIVELE CONTESTATIEI SUNT:
I.In fapt:
MOTIVUL NR. 1:
-In fapt, la data de 11.052018am primit prin Posta Romana Decizia de Actualizare Nr...din..., primita Recomandat in cutia postala, fara ca factorul postal sa ma anunte sa semnez de primire, desi sunt acasa permanent din cauza invaliditatilor multiple si a batranetii, la Anexe la prezenta este plicul de comunicare xeroxat, cu data primirii la Oficiul Postal Nr.1, Onesti, Bacau.
-In fapt, exista urmatorul CADRU NORMATIV, prin care Casa Sectoriala de Pensii a MApN este obligata sa realizeze Actualizarea in discutie, astfel:
-Legea Nr.152/2017, Art. II, Alin.(3), lit. b);
-Legea 2Nr.23/2015, Art.60, Alin.(1);
-OUG Nr.56/2017, Art. Unic, Alin(7) care completeaza Art.IIdin Legea Nr.152/2017;
-Legea Nr.207, Art.I de aprobare a OUG Nr.56/2017;
-Legea Nr.182/2002 Art.33;
-LegeaNr. 182/2002 Art.24, Alin.(5).
...............termina pagina 1, de reportat la pagina nr 2:....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

....reportat la pagina 2, continuare la Contestatie Actualizare Pensie:....

MOTIVUL NR.2:
In Decizia de Actualizare Nr...din..., pe care o contest prin prezenta, nu a fost utilizata la realizarea calculului de ASctualizare, Solda de Functie de 1450 lei majorat cu 15% conform OUG Nr.56/2017, Articol Unic, Alin (7), precum si Legea Nr. 207/2017, Art.I de aprobare a OUG Nr56/2017
REPRODUC TEXTELE DE LEGE INVOCATE MAI SUS, ASTFEL:
-OUG Nr.56/2017, Art. Unic, Alin.(7):
,,Articol Unic- La Articolul II din Legea Nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului Nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, Nr. 487 din 27 Iunie 2017, dupa Aliniatul (4) se introduc trei noi aminiate, aliniatele (5)-(7) cu urmatorul cuprins:
Alin(7) -Majorarile acordate personalului din cadrul institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, potrivit Alin.(3, lit.b), Alin.(5) si (6) SE APLICA LA SALARIUL DE BAZA/SOLDA DE BAZA/SALARIUL DE FUNCTIE CUVENIT/CUVENITA, AL CARUI/CAREI CUANTUM NU POATE FI MAI MICDECAT SALARIUL DE BAZA MINIM BRUT PE TARA GARANTAT IN PLATA, SI SE ADAUGA LA ACESTA/ACEASTA.''
-Legea Nr.207/2017. Art. I:
,,Art.I-Se aproba Ordonanta de Urgenta a Guvernului Nr.56 din 4 August 2017 privind completarea Art. II din Legea Nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului Nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, Nr. 647 din 7 August 2017, cu urmatoarea modificare:
-La Articolul Unic, Aliniatul (7) al Articolului II se modifica si va avea urmatorul cuprins:
,,(7) Majorarile acordate personalului din cadrul institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, potrivit Alin. (3) Lit. b), Alin. (5) si (6) se aplica la salariul de baza/solda de functi/salariul de functi cuvenit/cuvenita, al carui/carei CUANTUM NU POATE FI MAI MIC DECAT SALARIUL DE BAZA MINIM BRUT PE TARA GARANTAT IN PLATA, SI SE ADAUGA LA ACEST/ACEASTA''
NOTA: Conform HG Nr.1/2017, Art. 1, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 1.450 lei, incepand cu data de 01.02.2017.
...............DE REPORTAT LA PAGINA 3..................

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

...........REPORTAT LA PAGINA 3........................
MOTIVUL NR.3:
Datorita neutilizari in Decizia de Actualizare a elementelorde calcul definit de actele normative precizate la Motivul Nr. 1, cafiind Solda de Functie, in cuantum de 1450 lei, la care se adauga majorarea de 15% rezultand 1.667, 5 lei (astfel cum am indicat mai sus prin citarea textelor de Lege, CPS a MApN mi-a facut o actualizare total inconforma, care nu este intemeiata pe cadru normativ precizat, rezultand un cuantum ,,Actualizat'' total denaturat si cu foarte mult mai mic decat sunt indreptatit legal si cu temeinicie.
MOTIVUL NR. 4:
La baza intocmirii Deciziei de Actualizare Nr. ....din.... s-au folosit tehnici, metode si calcule SECRETIZATE, in vederea denaturarii catre minus a cuantumului pensiei in plata, care este de 1.064 lei, conform copiei Cuponului de Pensie, xeroxat si atasat la Anexe, astfel incat calculul normal de 1450 lei, majorat cu 155 sa rezulte 1667,5 lei, si aplicat la Baza de calul al pensiei mele sa rezulte un cuantum de 1334, 5 lei, folosindu-se ilegal aceste calcule secretizate a rezultat un cuantum de Actualizare mutilat pe inus, respectiv suma de 622 lei, prin incalcarea grava si la modul penal a Legii Nr.182/2002, Art.33 si Art.. 24, Alin (5):
-Legea Nr..182/2002 Art. 33: ,,Este interzisa clasificarea ca secret de serviciu a informatiilor, care prin natura sau continutul lor, sunt destinate sa asigure informarea cetatenilor asupraunor drepturi si probleme de interes public si personal, pentru vavorizarea ori acoperirea eludarii legii sau obstructionarea Justitiei.''
-Legea 182/2002,Art.24, Alin(5): ,,Se interzice clasificarea ca secret se stat a informatiilor, datelor sau informatiilor de interes public, resstrangereii ilegale a exeritiului unor documente in scopul ascunderii incalcarilor legiii, erorilor administrative, limitarii accesului kla informatii de interes public, restrangerii ilegale a exercitiului unor drepturi ale unei persoane sau lezarii altor interese legitime.''
Astfel, in urma aplicarii unor norme, calcule, tehnici si metode clasificate, cuantumul pensiei mele a fost fraudat, denaturat, micsorat si adus de la 1.064 lei in plata acum, la doar 622 lei in Decizia de ActualizareNr...din...., fiind privat de adevaratul calcul legal, care este:
-1.450 lei Solda de funtie x 15% (1,5%) majorare =.1667,5 lei;
-1667,5 lei aplicat la 61% Baza calcul al pensiei mele =1.334,5 lei
-1334,5 lei este noul meu cuantum al pensiei mele Actualizate conform normativelor evidentiate in prezenta contestatie.

..................DE REPORTAT LA URMATOAREA PAGINA.............

Leo spunea...

BRAVO FLAVIUS ,
Sa te pomeneasca toti cei in situatia ta , carora nu li s-a actualizat legal prin aplicarea OUG 56 + L 207.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

.......REPORTAT DIN PAGINA PRECEDENTA....................................
IN TEMEIUL LEGII:
Rog prin prezenta Contestatie pe Domnul Presedinte si Comisia de Contestatii sa oblige CSP a MApN ca in temeiul Legii 223/2015 Art. 60, Al.(1); al Legii Nr.52/2017 Art II, Al.(3), Lit.b); al OUG56/2017 prin care la Articol Unic, Alin.(7) se completeaza cu Art.II din Legea Nr.152/2017, precum si Art.I al Legii Nr. 207/2017 de aprobare a OUG Nr. 56/2017 sa obligati sa imi faca deandata o alta Decizie de Actualizare in acest sens pe care sa mi-o comunice deandata, precum sa faca punereain plata si diferentele de cuantum pensie calculate incepand cu data de de 30.06.2017, data intrarii in vigoarea Legii 152/2017 pana la data punerii in plata a pensiei Actualizate conform celor prezentate in prezenta Contestatie;
-Sa obligati CSPa MApN sa faca declasificarea Procedurii de Actualizare conform Legii 182/2002 pe care am detaliat-o in prezenta Contestatie, la Art. 33 si Art. 24, Alin(5).
IN DREPT: Avand in vedere cele prezentate PE:
-Legea Nr.223/2015, Art. 97, Art, Art.98, Art.99;;
-Legea 152/2017, Art.II, Alin.(3) Lit.b);
-OUG Nr. 59/2017, Art. Unic(7) care completeaza Art.II din Legea Nr.152/2017;
-Legea Nr. 207/2017 Art.I de aprobare a OUG Nr. 56/2017
-Legea Nr. 182/2002 Art.33 si Art.24 Al.(5)
IN DREPT:
V a rog respectuos sa admiteti prerzenta Contestatie la Decizia de Acualizare Nr... din... si sa procedati conform legilor in vigoare, sa obligati CPS a MApN sa treaca in Decizia de Actualizare Formula de Calcul la vedere, fara secretizare;
-CCR interzice total ca Ordinile de Ministru sa inlocuiasca Legea.

Corneliu Ifrim,
Mare Maestru International de subminare a actiunile mafiote ale clocarilor la
penzile cazone

Data....

Domnului Presedinte al Comisiei de Contestatii a Ministerului Apararii Nationale

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, iti mai amintesti de lunga dizertatie de Teza Magistrala a Maestrului despre ,,interpretarea legii'' cu acele armonii irefutabile de a prezenta acest subiect, pe o larga etalare de argumente juridice, care face ca un judecator sa aiba cele mai profunde sentimente de admiratie pentru actul de avocatie icognito a unui novice juridic? Ehei, acelea trebuie sa le varam clocarilor pe garleje in instante, daca ne ataca pe intrepretari, dar si fara asta sa o bagam la intampinari sau Apel, sa vada Onorata Instanta ca noi suntem Stapanii inelelor, pe langa celelalte argumente legale pe litera si spuiritul Legii, asa cum am bagat acilica Legea 182/2002, care va lua prin invaluire si surpridere Instanta, si o va obliga sa produca sentimente de revolta ca se procedeaza ilegal, mafiot si penal pe cuantumurile pensiilor, iar daca Instanta invoca penalitatea actelor de sabotaj prin secretizari, nu ne va ramane decat pe baza hotararilor care confirma aceste grave ilegalitati mafiote sa facem plangeri penale pe subiect, sa cerem despagubiri pe persoanele vinovate, asa cum intentionez eu, dar si la politc sa intervina de urgenta sa schimbe intreaga cloaca pe motive de ilegalitati mafiote, pentru ca ele pot compromite insasi guvernarea! Amin. Surprize tari le trebuiesc astora care incalca Lege cu buna stiinta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, afirmativ, si maine o xeroxez, deja am scris asta in Contestatie ca e atasata la Anexe. Vor cauta orice sa ma agate, dar sunt foarte atent la toate detaliile, insa Judecatorul decide, asa cum procurorii pierd acum in instante pe ce au comis abuziv ani de zile, si vor plati foate multi despagubiri incat cine va dori sa practice magistratura ca procuror se va gandi de mii de ori s-o faca, decat sa plateasca cu toata averea niste abuzuri! Clocarii vor pati la fel, caci fiind asigurati de Legea raspunderii pentru actul de justitie avem de acum incolo siguranta ca procesele vor fi juste si cu hotarari clare, fara discriminari, ca nu-si vor pune judecatorii pielea la bataie pentru niste abuzivi cu practici ilegale!

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Este FB și succes!
Tu trebuiește sa ai o pensie mult mai mare decât cea recalculată!
Este strigător la cer ceea ce ți se face! Eu cred că se răzbună pe tine pt luările de poziție corecte și revolute, pe care ți le-ai etalat în petițiile anterioare!
Nu renunța la lupta; fi un Avrămuță al pensionarilor militari!
Flutură steagul dreptății în timpuri prezente și viitoare și mai ales nu privi înapoi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Erata la Motivul nr 4: majorat cu 15% nu cu 155

Leo spunea...

Flavius,
1. Scrie Legea 152 / 2017 nu Legea 52
2. Kursurile MAESTRULUI privind Interpretarea , este alta TEMA , nu aici in contestatia la MFA o utilizam , ci vedem cum se "apara" guleratii fie in Hoatararea Comisiei de Contestatii , fie in Intampinarea lor când ii vom da in judecata.
3. Vezi ca ai adaugat si niste lucruri nepertinente si exista riscul sa diluezi. Acum nu este prea important acest lucru , caci orice ai scrie , guleratii fie iti resping contestatia fie nu-ti raspund.
4. Faptul ca amabilul nu a comentat nimic pe tema contestatiei tale , e un semn bun , deoarece taxeaza orice eroare juridica si "limbistica".
VANT din PUPA
PS
Spune-i lui Leon , când termina de cules capsunica , sa se apuce de treburi serioase , care "ARDE"....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, am scris la mare ambitie si pe mare fuga sa pastrez legatura stransa intre pagini, si sunt inerente greselile cand scrii pe calculator, seara, obosit si chioras ca mine, chiar cu ochelari. Baietii nostrii sunt bine pregatiti si vor sesiza micile greseli. Vreau, asa buna, proasta si cum o fi, ca aceasta Contestatie sa fie un model pentru cei in mari necazuri si total nepriceputi, sa nu umfle niste buzunare de avocati care nici nu se pricep, asa cum se pricepe al tau la legislatia pe pensii militare. Este in fapt un bun deschizator si contine cam tot ce trebuie si la Tribunal, in esenta fiind semnalul de alarma, ca eu nu cred ca fiind facuta si de catre Insasi Dumnezeu, Creatorul Suprem, ca astia sa ne dea dreptate, orice o fi, si tot cu Tribunalul se vor rezolva problemele, si care ma vor urma v-or avea castig de cauza date fiind aceste insiruiri legislative pertinente, pe obiect si Lege, indubitabil de realiste! Cu mare si indreptatita intentie am varat Lg.182, poate sunt o premiera, si uite ca n-am trecut totusi ca Motiv separat faptul ca formula de calcul al pensiei nu este etalata la vedere, distinctiv si in amanunt si cu toti coeficientii pana la capat cu intreaga operatiune de calcul, ca sa-mi justifice ei suma de 622 lei rezulatata, insa totusi sunt elemente referitoare si la asta, precum si ca Ordinile de Ministru sunt interzise de catre CCR. IN TRIBUNAL E BATAIA PESTELUI, CA EU, ORICUM, NU DAU 2 BANI GAURITI PE CROCODILII PENSIILOR NOASTRE, NICI NU-I BAG IN SEAMA PE ACESTI DOMNI NIMENI, SI II CONSIDER NISTE INUTILITATI DE FOARTE JOASA SPETA, EGALI CU ZERO BARAT CA PREGATIRE PROFESIONALA, CONDUITA, DEMNITATE SI MORALITATE! DACA M-AR CONSIDERA ASA CEVA CINEVA, M-AS IMPUSCA IN URMATOAREA SECUNDA IN CAP SA SCAPE SOCIETATEA DE O NULITATE SI PUTREGAI CA MINE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea & Leonard: Am trimis Contestatia, am atasat la Anexe copii dupa plicul xeroxat ambele parti, buletin seroxat, cupon seroxat, Contestatie in original, dar pastrata copie xeroxata, cat si celelalte elemente xeroxate pentru mine la Tribunal, pusa cu recomandata AR, doamna administrator de bloc mi-a luat Contestatia sa mi-o fotocopieze si sa mi-o trimita mai, ca s-o pot posta aici, ca astia in oras sunt niste magari, iau aproape 10 lei de pagina pe asa ceva. Incepand de azi numar 55 de zile, in a 56 a zi a plecat plicul spre Tribuna, pe care, in acest timp, il definitivez cu acuratete si am sa public aici Contestatia pt.Tribunal. Nu dau un sfantz pe secretele astea cacacioase, caci toata treaba consta in creierul judecatorului, cum judeca el si accepta ce-i scrii! Unii nu ti-ar spune nici macar ziua citarii, atat sunt de secretosi si stransi la cur...peni, ca nu cumva sa le ia cineva fatza si norocul!

Leo spunea...

BRAVO FLAVIUS,
Ai gresut totusi ca ai trimis originalul Deciziei.
Ca principiu general, NICIODATA nu se depune originalul nici la tribunal nici in alta parte , ci copie xerox pe care scrie : "Conform cu originalul" si semnezi.
Astepti 55 de zile ( 45 zile termenul si 10 durata comunicarilor), dupa care ACTIUNE la TRIBUNAL. Eu sunt convins ca guleratii nu-ti vor emite Hotararea Comisie de Contestatii ( nb aceasta comisie a cam fost "externalizata" unei foste avocate ). Daca , totusi iti vor trimite Hotararea , ne vom plia si pe ce argumente scrie acolo , deoarece , in Actiunea catre Tribunal , TREBUIE CONTESTATA (in clar)si HOTARAREA nu numai Decizia de Actualizare.
Daca Maestrul (sa-l pomenesti) ,nu a facut nici un comentariu sau observatie privind contestatia publicata de tine, inseamna ca esti pe drumul cel bun.
Pt. Tribunal , totusi este bine sa nu mai "diluezi" cu date nepertinente formularea actiunii.
TOATE PANZELE SUS !

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca am facut prostia, dar mi-a ramas in cap una de la registratura Bacau care mi-a bagat la tartacuta sa pun originalul la Tribunal, dar acum realizez ca asa e bine: xeroxat si scris conform cu originalul! Oricum, si-o instanta isi da seama ca n-am cum sa fac manevre dubioase si nu-s averi la MIJloc (ah, ce-mi place prima jumatate a cuvantului!), asa ca merge, ca daca nu era originalul imi reprosau asta, fii pe pace! Data viitoare, pentru ca pana murim mai primim o duzina de Decizii, asa voi face, cat si la Tribunal! Sa-mi explici acele ,,nepertinente'' sa nu le mai aplic! Bineanteles ca pe onorabilul il voi pomeni cat voi trai, caci cine Dumnezeu altcineva ma ajuta pe mine din sutele de bloguri militare de fantezie si fanteziste, doar sa se mandreasca Ministresul Hapararii si institutiile ei, cu o jumatate de duzina da fani sustinatori, caci rostul acestora e pentru lins adanc in c...oliva, salve cu slave, osanale si perieri in raspar!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Stelica, e corect ce-ai zis, dar nu ma lasa ceva in interior sa nu fiu politicos si cu dusmanii... Oricum, tot in instante ne vom regasi cu totii, doar acolo mai avem sperante, o data cu raspunderea magistratilor pentru actul de justitie, ca nu le mai da mana acum sa mai dea ordine ei la judecatori cum sa ne judece! Si de ce mai ei la ,,dumneavoastra,'' prietene?