Un produs Blogger.

luni, mai 07, 2018

Eroul de le Sevilla, dezamăgit de Armată. Cine va rămâne o ruşine a istoriei?

40 comments
7 mai 1986, la Sevilla, Steaua a cucerit CCE împotriva FC Barcelona


Asa s-a câştigat CCE. In relatarea crainicului TV, Coca Cosma Teohari
Helmut Duckadam se simte dezamăgit.
2 ore
Acum 32 de ani, eram fericit. Azi, din pacate, sunt suparat si dezamagit.
Pentru niste orgolii personale, si a unui om frustrat, azi suntem dezbinati.
Peste doua zile, CSA, va cere 37 de milioane de euro, pentru performantele obtinute de sportivii militari de-a lungul istoriei.
Am contribuit si eu, cu o mica particica, la aceaste performante: doua titluri de Campion al Romaniei, Cupa Romaniei, castigarea CCE. Cum am fost rasplatit de Armata Romana: dupa doua saptamani de la castigarea CCE, am fost interzis in Complexul Ghencea, deoarece nu am vrut sa particip la un meci aranjat la Craiova, si amenintat cu Tribunalul Militar. Dupa operatia din 1986, nemaifiind de folos, am fost dat afara din Armata.
Am si eu cateva intrebari pentru cei care au condus Armata Romana, ministri, generali si, nu in ultimul rand, pentru dl. Talpan: unde ati fost in perioada 1986-1994, cand am fost obligat sa cresc caini de rasa, pentru a-mi putea intretine familia? Unde ati fost intre anii 1994-2001, cand am fost nevoit sa apelez la Ministerul de Interne, pentru a obtine un loc de munca? Dar intre 2001-2018?
Aveti tupeul sa cereti o suma uriasa in numele multor sportivi de care v-ati batut joc de-a lungul anilor.
In ultimii 32 de ani, am trecut prin 5 operatii grele, dar nu v-am cerut niciodata nimic, asteptam poate doar un telefon, pe care nu l-am primit niciodata.
Poate veti reusi sa distrugeti aceasta echipa de fotbal, dar nu veti reusi sa ne luati amintirile frumoase!
Iar voi, cu siguranta, veti ramane o RUSINE a istoriei!

40 de comentarii:

Leon spunea...

Are dreptate Helmuth DUCKADAM, eroul de la Sevilla, cel care a aparat toate cele 4 lovituri de la 11 m. in finala cu F.C.Barcelona, aducand in tara singurul trofeu castigat de o echipa de fotbal romaneasca, CUPA CAMPIONILOR EUROPENI, la 7 Mai 1986..!
Cu mandrie si multa emotie am atins si eu aceasta cupa in anul 1987, cand am fost intr-o excursie organizata la Bucuresti, special pentru a admira aceasta Cupa !
Imi aduc aminte ca in anii 70, pe statul de plata imi era retinuta si cotizatia de 5-10 lei/luna pentru echipa de fotbal Steaua Bucuresti...!
Asa este, conducatorii Armatei romane nu au pic de respect nici pentru fostele glorii sportive, cum dealtfel se poarta si cu fostele cadre active , pensionarii de astazi !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acest MARE EROU a opinat niste adevaruri, si inca nu pe toate, dar luate in ansamblu sunt o palma grea peste fatarnicii indolenti, ingamfati si indiferenti de la Armata, asa cum sunt ei din cauza ca poarta pe umeri niste grade luate fara merite si la apelul bocancilor de seara! Cei care-si iau gradele cinstit stiu ce este acela un MERIT si fac dreptate in situatiile dificile, numai ca acestia nu au acces la carma Armatei niciodata, pentru ca merituosii sunt indepartati foarte repede din functiile cheie! De la solde jefuite si pensii mutilate, eroii si schiloditii in grade de invaliditate care si-au pierdut vietile si capacitatile de lupta si munca, pana la sportivii neandreptatiti si parasiti, toti sunt victime ale actualilot ofiteri din Ministerul Apararii, o gloata de oportunisti, carieristi de duzina pe cumetrii si lichelisme si pana la legaturi de cumetrie si familiale, si tocmai de aceea azi in Armata este o debandada uluitoare si distructiva pentru toti beneficiarii de drepturi legale si constitutionale!
,,Dati Cezarului ce-i al Cezarului, si Lui Dumnezeu ce-I a Lui Dumnezeu!''

Iulian Mareș spunea...

Și eu "Prin cenușa imperiului" privesc înainte cu mânie!
Am reținere să vă scriu cine-i Tălpan și a cui geantă a dus-o! Un om deosebit l-a ajutat enorm pe acest tip...
Oricum, în capitalism joci tare sau deloc!

Iulian Mareș spunea...

Ai exemple de cumetrii, ofițeri de comandă și stat major activi, făcuți peste noapte, în afara cadrului legislativ?

gheo spunea...

Opinia lui Helmuth este pana la un punct corecta, meritele pentru victoria din anul 1986 incontestabil ii revin, dincolo de aceasta, ce naiba, hai sa privim fotbalul "universal" nu numai romanesc, a devenit cam ceea ce erau luptele de gladiatori din antichitate, comert cu oameni, interese financiare si atat, sport ???, doar daca privim "sportul prin lupa sacilor de bani", nu ca sport, "CE ARE SPORTUL, ca sport CU BANII ?". Ne plangem si-i acuzam pe toti de toate inclusiv de neplacerilor noastre financiare dar, am devenit ca si ei un fel de macanism uman ale comertului, consumului, intersului financiar, ce mai are de- a face "sportul cu afacerea financiara a fotbalului ?. Uitam a naibi de repede ca, 1986 a fost castigat prin "sport, nu prin interese financiare, ca sportul este rezultatul placerii de a face miscare pentru performanta, banii fiind un apanaj nu un obiectiv principal si esential. Clubul Steaua a facut performanta prin dorinta sportivilor de a face performanta, nu ... ulterior pentru a umple buzunarele lui BECALI cu bani, asta nu mai este sport !.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, incet, incet ne dezvalui de partea cui esti si interesele cui le aperi! Ori ai pe cineva acolo, ori esti pus s-o faci, dar esti legat sigur de clocari! Au si ei bloguri, de ce nu-i aperi acolo?

Cezar spunea...

Dar faptul că toate cadrele militare au subvenționat...de pe statul dr plata. echipa
Steaua...nu zice nimic
Eu cred ca i.a fost bine...apoi când a mai trebuit să facă și el ceva....dezastru....

Leo spunea...

11 m nu se apara ci se rateaza. Omul a fost inadrat in Politia de Frontiera din zona localitatii lui de domiciliu. Politia de frontiera , provine din Trupele de Graniceri ale MFA-ului. Deci job i s-a oferit pe masura pregatirii si posibilitatilor , dar se pare ca nu i-a prea placut la program. Apoi a avut niste "aventuri" cu viza de USA , pe care nu a onorat-o deoarece in USA trebuie sa muncesti in sistem capitalist , nu ca la vama.
Si dl. doctor Leon , ne povesteste si acum "patruns" de emotii , cum a atins cupa si cat de mandru este. Nu am inteles la ce i-a folosit , a simtit ceva in afara de mandrie ? Nu de mandrie are nevoie patria , ci de SMERENIE si CINSTE.
Patria e plina de "mandri ca sunt.." de la cei cu sampania de 50000 euro pe plaja pana la cei care protesteaza ca li s-a micsorat veniturile tocmai de cei care ii indemnau sa fie mandri , adica de F&M.

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Să știi că nu pot accepta prostii și exagerări cu ciutura!
Tu, doar excelezi in invective!
Repet, pt justiție, poți da un exemplu?

"C"-dar cu gimnastele sau atleții/înotătorii ce faci boierilor? Îi trimiți la săpat șanțuri?
Tu nici habar nu ai cât țin alții la sportivii de performanță, cu rezultate notabile! Rara avis!

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Ai rămas la nivelul de sport popular...Daciada. Nu faci distincție intre fotbalul amator și fotbalul profesionist.
Trebuie sa fii un smintit de dinamovist ca sa contești ce a făcut Ducadam la Sevilla.
Merita o renta viagera ca alți sportivi.
Păcat ca numele de Steaua este terfelit de matrozi din Armata prin diviziile inferioare.
@Leonard
Patriotismul se păstrează cu mândrie şi jertfă.
Numai cu smerenia te ocupă toți veneticii.

Leo spunea...

S-au extins competentele...
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
In loc sa caute portite juridice si sa formuleze actiune inmpotriva OUG 59 prin juristii sindicatului , pierd timpul cu felcerii si doctorii carora li s-au triplat salariile si tot sunt nemultumiti.
Sunt mandru.
Si ma simt ocupat de IMPOSTORI si HOTI.
Mai bine Venetici cinstiti si corecti decat naosi IMPOSTORI si HOTI.
Oare ma simt mandru ?

Leon spunea...

Leonard, erai cam tanar in Mai 1986 si nu-ti aduci aminte ca majoritatea romanilor erau mandri de performanta echipei de fotbal Steaua Bucuresti. Si acel trofeu pe care eu l-am atins in 1987, nu mai este in Romania, il detine o echipa care a castigat de 3 ori Cupa Campionilor Europeni..! Invidiosule..:))

Gigi spunea...

@H
Da,sunt dinamovist și mă mândresc cu asta!
Văd că,comentariul meu nu apare.În schimb primesc răspuns la acesta.Ce să înțeleagă cei care citesc acest art.?
Se vede că esti un suporter "Stelist", fără Stemă și fără stadion,adică,FCSB-ist.
PS.
Nu am contestat și nu contest
ce a făcut Duckadam, dar nu-mi plac oamenii fără caracter!






Leo spunea...

Bunul meu prieten Leon,
Eu sunt tanar si acum in 2018 , ca sa nu mai vorbesc de '96 sau '86.
In '86 , mai treceam din când in când pe la 1083 pe la Mitica , care era un fel de "Facebook" al acelor ani si dupa ce vorbeam cateva ore cu el , deja uitam pt.ce venisem pe acolo pe la "technik". Si el este la fel de tanar si acum , dupa cum ii merge memoria la cate a stiut si vazut la viata lui.
Simt ca si tu esti tanar la cele 6+9 primaveri.
Vezi , tineretea este o problema de perceptie in primul rand.
Spune-mi ca nu am dreptate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dukadam si Steaua ne-au oferit cele mai mari emotii si satisfactii in acel an al fericirii nationale, cand toti romanii tremuram cu pumnii stransi la gura, rugandu-ne cu lacrimi in ochi si tremurand de emotii, pentru Dukadam, sa pareze acele lovituri ucigase, iar de atunci satisfactiile mele pentru fotbal au inceput sa se stinga incet, incet, pentru ca satisfactia acelor momente nu le-am mai regasit niciunde in fotbalul romanesc. Numai cine a trait acele clipe extraordinar de emotionante si palpitante poate sa realizeze ca Dukadam ar merita, pentru tot restul zilelor, intreaga noastra atentie, recunostinta si o permanenta omagiere! Armata de astazi este o institutie de parada, de fatada, cu actiuni de famfaronade sa ascunda ticalosii si ticalosiile din interior, care in permanenta schilodesc suflete si drepturi ale militarilor rezervisti, care si-au sacrificat intreaga viata pentru maretia, cinstea si gloria ei, insa aceasta mana de impostori au transformat institutia intr-o propietate a bunului plac si al abuzurilor inimaginabile! Regret toata viata, cat voi mai avea de trait, ca am lucrat in aceasta institutie lipsita de recunostinta, de respectare a valorilor umane, a drepturilor si libertatilor individuale, un munte de abuzuri si nedreptati, un loc in care doar unii si putini au drepturi, iar masa mare de militari rezervisti au numai si numai de suferit injosiri si incalcari grosolane ale drepturilor, ale deminitatii si onoarei de militari! Non valorile care conduc astazi Armata vor muri anonimi si fara glorie, la fel ca si gradele capatate nemeritat, fara actiuni din care sa le reflecte fapte si actiuni meritorii, decat ravna cu care au distrus drepturile rezervistilor si au cauzat imense prejudicii materiale, banesti, fizice, morale si emotionale, pana chiar si moartea a numerosi camarazi pangariti, in asemenea mod, incat n-au mai putut sa suporte atata umilinta si dezonoare din partea acestor calai de suflete si au sfarsit tragic! Abuzivii, autori ai ticalosiilor, cauta sa se ascunda dupa paravane, eschive si degete de faptele lor reprobabile, dar urmele ticalosiilor lor nu se vor sterge niciodata, si vor intra in Istorie, exact asa cum a declarat si marele sportiv, Dukadam, cu mentiunea ca ei vor intra in lada de gunoi a Istoriei, pe cand Istoria il va pomeni la nesfarsit si in glorie pe Dukadam, aflat in vesnicie pe un soclu inaltat catre ceruri!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dedic fanilor Stelei & Dukadam melodia Eternal Flame in recital The Bangles!

tehnocrat spunea...

Duckadam a fost un mare sportiv dar un MIC MILITAR, la fel ca lacatus, piturca, belodedici, etc.
Sunt de acord ca sa primeasca o renta viagera de la statul roman dar MApN si militarii de cariera nu-i datoreaza nimic, nici lui si nici echipei steaua Bucuresti, pt ca el a fost un pseudo militar.

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Esti răutăcios!
Adică, primesc indemnizație 50% din pensia militară, inclusiv din sporul pentru OMM(ca să înțeleagă toți de ce OMM este inclus în pensia militară) toți scribălăii, instrumentiști și hartistii militari, iar niște mici militari, care au adus faimă României, sunt abandonați.

Negritoiu spunea...

Ca de obicei se exagereaza si pe aceasta tema.
In mod cert este vina guleratilor de la CPS si a celor de la Fur&Mint pentru situatia in care se afla HD !
DE CE se plange HD ?
- a primit un grad militar pentru fotbal,nu ca urmare a faptului ca ar fi absolvit cursurile unei scoli de subofiteri,M.m. sau de ofiteri,
- a fost incadrat(oare unde?) si platit(cat timp a jucat fotbal) din banii opriti obligatoriu de la actualii rezervisti,
- dupa incheierea carierei sportive,a primit un post bine platit si plin de beneficii,dar ....
PENTRU CE renta viagera? Toti cei care primesc renta viagera au fost incadrati pe posturi bine platite,fara a calca pe la locul de munca. Au beneficiat de tot felul de facilitati la care un angajat de rand nu avea acces,de ex.aprobari pentru cumparat autoturisme ARO si Dacia,apartamente pe alese si altele. Dati-mi exemplu de un primitor de renta viagera care a lucrat efectiv 8 ore/zi si in acelasi timp a facut sport de performanta. O PENSIE ESTE suficienta si pentru ei!
DE CE EROU ? Victoria din 1986 revine,incontestabil,intregii echipe.Daca nu exista un scor de egalitate,nu existau nici lovituri libere. Asa ca sa-i numim pe toti eroi sau sa o lasam mai moale cu'eroul de la ...'
Cum se numeste un pilot care,in loc sa se catapulteze,aduce la aterizare un avion defectat in timpul zborului? sau la el este sarcina de servici ?
ESTE TIMPUL sa se termine cu luarea in deradere a denumirii de 'erou 'si cu acordarea a tot felul de Ordine pentru artisti si cantareti.Ii respectam pentru activitatea depusa,dar sa lasam onorurile militare pentru militari.


Huhu Rezea spunea...

@Aldea
Ești un egoist și un frustrat.

tehnocrat spunea...

Eu le mai povestesc nepotilor si m-ar bate Dumnezeu daca le-as spune prostii. Duckadam a facut performanta la steaua Bucuresti 1 an, altceva este cu lacatus care a castigat 10 CAMPIONATE nationale in tricoul echipei steaua Bucuresti.

tehnocrat spunea...

Dl Huhurez, pt domnia dvs, care-i steaua Bucuresti, actuala, cea umilita la Iasi, a lui jiji sau cea din liga patru, umilita de RAPID Bucuresti ?
Zaceti ceva, sa va acordcircumstante emotionale!!!.

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
In plan sportiv FCSB este continuatoarea, cu bune și cu rele, inclusiv cu înfrângerea de aseară, a fostei echipe Steaua București.
Marca Steaua urmează să fie valorificată în scop comercial de MApN.
FCSB nu are voie să utilizeze în scop comercial marca Steaua.
Actuala CSA Steaua nu este fosta echipă FC Steaua București.
Cum se spune...este o altă Mărie!
Dacă o femeie își schimbă numele după casatorie sau după divorț, nu înseamnă că nu este aceeași persoană.
Toți steliștii, inclusiv Lăcătuș, Balint, Bumbescu, Barbulescu, Majaru, Boloni, care au jucat la Sevilla, sunt niște eroi ai sportului românesc, dar numai Dukadam a rămas cunoscut în toată lumea cu al său record, neegalat nici în prezent, de a apăra 4 lovituri de la 11 m într-o finală europeană.

Cezar spunea...

Repet...
4 lovituri ratate...nu aparate !
O întâmplare unică ii adevarat...dar atat.
După asta...ce a mai facut?
Il putem compara cu Hagi care ..nu.i erou??

Iulian Mareș spunea...

Aldea,
Daca nu știi te poți abține!
Sportivii Clubului Steaua au urmat cursurile ATh sau Scl.Of la FF!
Eu am dat licența/ex de stat având în grijă un luptător și un canotor!
Nu erau pregătiți că ceilalți colegi ai mei, dar învățaseră câte ceva...
Despre gimnaste ce vei mai cârcoti!
Omul a câștigat 90% CCE! A jucat și Cupa Intercontinentală!
Ceilalți încă o finală!
Despre ce vorbim?

Viss spunea...

Cei enumerați de tine, Huhule, sunt sportivi. Poate pentru tine sunt eroi, dar eu zic că exagerezi, poate că ești steist și și așa se explică.

Huhu Rezea spunea...

@vis
Si eu zic că poate ești un amărățștean de dinamovist sau de rapidist! Doar aștia, în marea lor ignoranță și frustrare, minimalizează un rezultat sportiv de excepție obținut de rivalii lor net superiori.
Dacă echipa Steaua rămânea la MApN, demult era prin liga a 4 sau chiar desființată.

Leo spunea...

Asa este.
De exemplu , Barbulescu nu stia tabla inmultirii pe sarite si are diploma de sing. de la ATM.
O forma a imposturii din acei ani.
Azi ar fi avut si doctorat. Poate ca si l-a luat , cine stie...

Leo spunea...

* Întrebarea Temei : Cine va rămâne o ruşine a istoriei?
* Raspuns : SFECLARII ( CLOCARII) , cei care au SOBOLANIT procedurile de actualizare a pensiilor si au facut din inmpostura si hotie o "arma" de top a armatei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, eu cred ca replicile la comentariile neverosimile, sa nu le cataloghez rautacioase, sunt de prisos. Am un gust amar si raman interzis la faptul ca nu ne pretuim ADEVARATELE VALORI NATIONALE! Atunci, pe careul verde, dreptunghic, erau florile fotbalului romanesc, erau gloriile eterne ale terenurilor de fotbal din Romania, cum rar se mai intanlesc astazi in Liga Nationala, acum intesata de afemeiati, betivi si aventurieri de duzina, pentru porcoaie de bani, si nu ca atuci pe mizilicuri si amageli, dar in fata inspiratiilor de moment ale acestui portar de mare exceptie intuitiva, Helmuth Dukadam, care a reusit execptionala performanta sa nu lase in poarta mingile ucigase, intrece toata faima la un loc ale acelor fotbalisti, care se aflau atunci in teren! Daca un singur fotbalist roman surclasa portarul adversar, acela avea sa fie Eroul etern, pentru ca aveam sa castiga pe avantaj de gol genial, dat de catre un fotbalist genial, insa sansele au fost alaturi de portarul inegalabil, Dukadam, care inca n-a fost ,,xeroxat'' de nici un alt portar din lume pana acum! Mai luam noi Cupa Campionilor europeni, ne mai laudam noi, o natiune intreaga cu aceasta performanta unica in Istorie, si cred ca nici peste 1000 de ani nu o sa se mai intampla asta vreodata, daca acest maestru fantastic al pararilor nu avea intuitia geniala sa se arunce pe linia de traiectorie, derutanta, a mingii? Stati stramb si judecati drept, frati romani si onorabili camarazi: Acest Erou este al natiunii romane si trebuie raplatit pana la moarte ca un BUN NATIONAL, pentru ca ne-a pus pe platou, nu numai fericirea suprema in, acele momente de glorie pentru sportul romanesc, dar ne-a ridicat la inaltul standard DE CALITATE al fotbalului mondial, ,,VITEZISTII LUMII,'' pe care atunci nici nu-l visau tarile socialiste, incat am produs atunci marii Uniuni Sovietice cea mai cumplita tragedie si drama psiho-emotionala, ca un colos al comunismului se uita chioras si cu ura in curtea fericirii unei natiuni mici, cum o Cupa Mondiala aducea cu ea laurii eterni ai VICTORIEI FINALE, INVINGAND O TARA CAPITALISTA, care de fapt era legendara pentru trofeele sale! Un adevarat patriot este acela care isi pretuieste cu inima valorile nationale, iar cei care-l (re)neaga pe Helmuth Dukadam, nu-s obligati sa-l iubeasca, dar macar sa-i pretuiasca si sa-i respecte patriotismul si iubirea de tara, in calitate de connational german, cu care atunci el s-a luptat eroic pentru Romania! Si a facut-o atunci, cat 1 milioni de romani adevarati la un loc!

iceparu spunea...

Fosta Steaua se datoreaza unui truc la care si-a adus o contributie deosebita Ilie Ceausescu.Esti bun fotbalist te incorporez in armata fie ca vrei sau nu vrei iar daca vrei sa joci accepti sa joci la Steaua.Jucatorii Stelei a fost suficient recompensati baneste iar cine a vrut sa invete a fost sprijinit in obtinerea unei diplome si cu diverse grade militare.
Subsemnatul ,prin 1975 ca sef de arma avea dreptul sa aleaga in subunitatea ce o avea in subordine orice militar in termen.Am facut prostia sa-mi aleg niste sportivi iar dupa cateva luni s-a ajuns sa figureze ca detasati.Cam asta era cu sportivii de la clubul Steaua.Si cei de la cubul Dinamo procedau la fel.Putem afirma fara gresala ca fosta Steaua era o nationala.Sa ne mandrim ca fosta echipa Steaua dar sa nu uitam ca ni se oprea cotizatie fie ca voiam sau nu.
In alta ordine de idei stiti cam cate obiective au fost construite prin contributia baneasca a cadrelor militare in perioada dintre cele doua razboaie mondiale si in ce masura noi,pensionari militari le putem accesa?

Huhu Rezea spunea...

Nu se admit comentarii despre pensii pe acest topic.
Motoarele de căutare Google păstrează în memorie titlul topicului.
Ce ar insemna ca un cititor sa deschidă un link despre finala CCE de la Sevilia și sa găsească discuții despre pensii?

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Te-au dat kelnerita afară de la restaurantul CCA sau din sala de lectură a bibliotecii?

Cezar,
Dar când ți se execută lovituri de la 11m pe toate părțile și tu aperi tot? Ce mai zici?

Steaua a umilit Europa bogată și în 86 și când a jucat o alta semifinala și încă o finală!
Să nu mai vorbim de golul valabil al lui Belo, anulat greșit de arbitru, în Cupa Intercontinentală!
Plus câștigarea Supercupei, prin golul lui Hagi!

luminita spunea...

da DL meu scump HH .este cum spuneti , dar arde dl meu ,asta cu pensiile militare, ca idiotii nostri sant bucuroasi ca o dam pe sport , vedeti ca in lume a inceput o alta etapa si atunci ce fac astia . tara si asa e sfertecata , ,in toate felurile , vor avea motiv sa se ascunda sub evnimentele ce vin peste noi ca un tavalug si armata noastra sta in defensiva asa ca lasat spotul si vedeti subiectul cu Iranul etc zau asa , ca sa va supar si mai rai Ce face dl SOLOMON inca nu s-a dumirit nu a primit ce a cerut ....va cer scuze

tehnocrat spunea...

Echipa steaua Bucuresti , care a facut performanta la nivel Europa, n-a fost creatia lui ilie ceausescu, destul de redus intelectual, ci a lui VALENTIN CEAUSESCu, poate singura eminenta cenusie di clanul ceausescu, la care nu se mandrea ca facea parte.

CEZAR spunea...

@/ Tehnocretul ,
Te bate Elba ..la editat ..fraze ...mai mult de 2 fraze ...:D...:D..

CEZAR spunea...

PS.
Te bagi in discutii cu ..domnii ofiteri ! Tu care ..NU ESTI...!

tehnocrat spunea...

Ar fi interesant de vazut, dpv militar, ce grade militare au in prezent, acesti sportivi demni de respect din componenta echipei steaua Bucuresti 1986 si soldati neinstruiti demni de dispretul gradelor militare obtinute.
Acum si inainte, in acele vremuri, gradul militar, reprezenta recunoasterea in plan social, a nuvelului de pregatire militara.
Sunt un suporter a UNIVERSITATII Cluj-Napoca.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu mai am sau nu dreptul la replica?
....Caceu ăsta numai bârfe postează!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Pentru replici derizorii și care nici nu au legătură cu topicul ...nu!