Un produs Blogger.

joi, mai 03, 2018

Vatamarea unor drepturi de pensie prin ordonanţe de urgenţă se reclamă la Curtea de Apel, nu la Tribunal

60 comments
Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) :5147/101/2017
Data inregistrarii29.12.2017
Data ultimei modificari:02.05.2018
Sectie:Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale
Materie:Asigurări sociale
Obiect:obligaţie de a face privind actualizarea pensiei militare în conformitate cu prevederile art.60 alin.1 lit.a din Lg.nr.223/2015 modificată prin OUG nr.57/2015 ca urmare a majorării cu 15%
Stadiu procesual:Fond

29.03.2018
Ora estimata: 10:30
Complet: CMAS08D
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În baza art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată,
respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.VII din O.U.G 59/04.08.2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu. Cu recurs în 48 de ore de la pronunţare, cerere de recurs care se va depune la Tribunalul Mehedinţi. Pronunţată în şedinţa publică din 29.03.2018.





60 de comentarii:

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

dleH sant sigura ca aveti competenta sa aveti un punct de vedere la ce zic astia de la MAI,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De la anul, TVA va fi de 20% si se va introduce impozitul progresiv: Asta s-a discutat astazi intre Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu si L. Dragnea. Ei, @Cezarica, ti se implineste dorinta, ca si a mea! Pana cand atata huzur pe capul belferilor?! Multumit?

tehnocrat spunea...

Dlui flavius cornelius ifrim
Sunteti din acelasi aluat cu dl cezar, amandoi nu sunteti reprezentativi in cariera militara si camaraderie.

luminita spunea...

DLE Cornel . crezi ca daca se vor face impozite progresive , din astiavei primi pnsia actualizata? sau mai marew> . Daca vor reveni la impozit artrebuii sa se stie ca pensiile nu trebuiesc impozitate , asa ca e drum lung pana la aplicare . Daca vin liberalii si pensia ta asa mica cum e ti-o impoziteaza , asa ca las-o mai moale

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Cum așa? .... și cât s-a luptat el să rămână măcar un GAZ, al lui!
Cam asta știe el despre reformă...😂🤣🤗🤔

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, cu tot respectul, acest impozit se va introduce doar la pensiile care depasesc cuantumul veniturilor- soldelor-salariilor in plata. Nu-i corect? In tarile civilizate asta-i principiul, si pe proportia de calibru raportul salariul minim cu cel maxim de 1/12. Nu mai sunt bani pentru populisme electorale si excese abuzive! Poate sa faca salarii de 500.000, dar frana consta in impozitul progresiv, si tot o olaie vor lua, ca si grosul principal, subtirel! La TVA 20%, comerciantii si producatorii nu-si mai permit preturile galopante, ca le raman marfurile pe rafturi si-i paste falimentul, tataie! Intelegi cum sta treaba? Impozitul progresiv va fi, probabil, introdus cam de pe la 7000 lei in sus, daca nu cumva, din pricina inflatiei galopante, de la 3000 lei...Nu eu impun, ci situatia economica si sociala, dezastruoasa acum! Criza economica se apropie tiptil, pe furis si cu pasi matasosi...

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Așa este! Dar, mai corect ar fi sa se impoziteze începând cu primul leu! Și doar pensiile să se impoziteze la maximum posibil; și cu 300%, iar la salarii să se practice un impozit cât mai mic, de maximum 3%!
Doar așa se va face puțină dreptate: cei săraci vor crăpa și vor rămâne doar cei din clasa de mijloc în sus!
Astfel, țara se va îmbogăți fără alte măsuri!
Trăiască neocomunismul, care ia de la săraci și-i face pe unii și mai bogați! Parcă ai fi Che Guevara! 🤗

CEZAR spunea...

@ /Corneliunsson....
Au intarzian NEPERMIS de mult pamblegii astia de la putere ! Le tot spun de vreo 2 ani ca-i singura solutie viabila ..economic..moral etc..!
Acum urmeaza pasul doi ..pentru care imi pun in functiune capacitatile extrasenzoriale !
Tot ce BARBIERESTE de la m-Al si Tenocret..sa puna la tine si partial la mine....:D...:D...:D..hi..hi..hi..!!
@/TEHNOCRET
Cu tine mai intru in discutie doar dupa ce-ti devoalezi ..specialitatile militare ..vechimea..si locurile pe unde se zice ca ai activat..!
Te pomenesti ca tu prin ZIMBAWie....caci Congo a fost ocupat de m-Al..
NB,
Nu am avut vreodata pretentia ca sunt ..reprezentativ..bla..bla...
Stiu cu certitudine insa ca am urmat o cariera militara PURA..cu liceu militar la baza ..apoi Scoala de ofiteri ..care m-a pregatit pentru LUPTA...si pentru a INSTRUI OAMENI in acest scop..!!
Mai stiu ca doar asta am facut timp de 26 de ani ...!!
Esti dispus ..sa ne detaliezi ,cam ce intelegi prin REPREZENTATIV...si mai ales REPREZENTATIV..la pensie..??
Poate ne dai si un exemplu...
NB1
Sa crezi tu ca va exista CAMARDENIE..atata timp cat unii ..se ingrasa..nemeritat si alti se chinuiesc sa traiasca ..din acelasi segment..juridic..ca sa zic asa..!!
Doar tu si m-Alul credeti asta ...!!


dora spunea...

Citesc comentariile de ceva timp și mă minunez câtă ură și invidie există între pensionari. Printre cititori se află și persoane care nu au nici în clin nici în mânecă cu calitatea de militari (foști, mai ales), dar care află că ar fi minunată indexarea progresivă. Păi, dacă ei (majoritar) vor, hai că se poate (vor zice). Aveți grijă, gura bate curu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, la modul normal ar trebui impozitat absolut orice venit, chiar si cel de 100 lei, insa la modul echilibrat-progresiv, si eu cred ca toti ar avea de castigat prin legea compensatiei. Trebuie echilibru fara excese in absolut tot ce e pe sistemul financiar, ca la americani sau occidentalii europeni. Supravietuirea oricarui stat este bazat pe taxe si impozite, pe langa o economie functionala si puternica.
@Cezarica, ne amagim degeaba cu apa rece: Vei vedea ca impozitul progresiv va fi facut sa protejeze gusterimea! Tot aia cu putin vor simti dramatic taxarile...
Aha, sa nu uit: Taxele, impozitele si alte masuri fiscale nu eu, Ifrim Mazgalitorul din Onesti, le propun si le impun, doar am cules o informatie si am postat-o spre stiinta tuturor! Tresaririle de orgolii si panicile cu spaime, izvorate din acei micuti Hagi Tudose, ce-i aveti cuibariti in suflete, va apartin, onorabili camarazi!

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Nu-ți dă probleme.... există proști fără licență, în proporție de 75%!
Mai ales plantoanele de la GAZ!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dorina Miron, sarut mainile respectuos, n-ar fi mai bine sa i-o spui sefului de trib PSD, care a venit cu ideile astea? Eu doar am preluat o stire si am transferat-o aici, iar sentimental sigur ca ma bucura, stiind ca unii jmecheri sunt gomflati cu pompa, nemeritat, doar ca au ghiftuit birouri si facut politica activa, cea care se reflecta si in lipsurile, zbaterile si grijile noastre! Ai ceva mai bun de oferit ca sa-i multumesti pe hoti, pardon, pe toti?! Par exemple: Juristii MApN au grupe ca minerii din hrubele de uraniu sau huila, ,,Alte conditii,'' si de fapt cat si ce ,,muncesc'' ei? Mai sunt si alte categorii de apretati la alb din spata clocarilor, si, ehei, cati! O pensie a unui tzobolan de birou, din asta, mananca pensiile la cativa cu trei bolovani superiori pe epoleti, Colonei, care au fost o viata pe muchie in poligoane si misiuni, flamanzi sau mancand sleit si bocna din borcanul de acasa, degerati si batuti de soare de nu mai au par pe cap, si acum au pensii de milogi in fata femeilor de serviciu si ale portarilor! Hmmm, Maiorul meu bacauan, cu 20 ani vechime, total peste 35, pe operativa grea si misiuni , vedea biroul numai seara si dimineata, casa la 2 luni ani de zile, caci economia nationala trebuia servita la ordin, ca mine, acum cu boli nenumarate pe raboj, merita numai 2.030 lei? A se citi in clar, MAIOR cu o stea mare, adica ofiter superior, nu Sergent Major, cu canturi taioase la paralelipipedele de 1+1/2! Unul ca mine, cu doua muchii taioase la paralelipiped, fata de un ditai Maiorul, inseamna ca pot fi supus genocidului social, eutanasiat, ghilotinat sau executat cu siringa, nu?

Iulian Mareș spunea...

Dorina,
E proști și destui 🤣😂....cel mai bine este sa bată curul gura!
Nu vezi că unii sunt experți în impozitarea în US! 🤔

CEZAR spunea...

I"Miron zice,
,, Aveți grijă, gura bate curu!"
======
Tu in ce esti mai ..tare ,,???

Trofin spunea...

Pentru cei framantati de o posibila impozitare progresiva a pensiilor le spun ca ar fi posibila dar total neconstitutionala. Daca s-ar aplica la toate veniturile atunci nu se produce o problema de neconstitutionalitate. In lipsa impozitarii progresive a tuturor veniturilor , la pensii este posibila o deducere fiscala regresiva , ceva asemanator cu modul cum se aplica azi deducerea fiscala la salariati, conform OUG 79/2017.Daca s-ar aplica metoda de calcul a deducerii fiscale din OUG 79/2017 ,pentru deducerea fiscala maxima de 2000 lei, pensia bruta de la care incepand deducerea fiscala este 0 are valoarea de 8617 lei .

luminita spunea...

Altceva ,aruncati cu vorbe aiureaa ,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Trofin, o impozitare progresiva aplicata numai la anumite pensii, cum ar fi cele foarte mari, ar produce discriminare si n-ar fi acceptata de catre CCR, si eu am zis ca, si chiar la cele de 100 de lei se poate aplica in acest caz, in raport cu suma, daca asa se vrea pe impozitare progresiva, cum vrea sa faca Dragnea-PSD, nu eu, personal. Normal, corect si european este ca pensiile sa nu se impoziteze, intrucat in Occident n-am auzit de asa ceva, insa la noi se impun masuri coercitive de a se elimina discrepantele produse de unele abuzuri, pentru ca raportul dintre minim si maxim sa nu produca discriminari, daca se vrea o stare de stat de drept. Nu-i vina pensionarului cu pensia prea mare sau a aceluia cu pensia prea mica, este vina doar a legiuitorului, care intr-o vreme a lucrat discretionar pentru unii si favorabil pentru altii, netinand cont de regula proportionalitatii dintre minim si maxim. Subiectul acesta este foarte serios, nu l-am inventat eu, nu-i de neglijat, si ar trebui tratat de politicieni cu toata traspunderea, fiind la mijloc toate pensiile in plata din Romania cu aceste racile, nu numai cele militare sau spaeciale, daca se vrea ,,dreptate pana la capat,'' conform lozincii si promisiunilor PSD!

Gigi spunea...

Văd că,unii dintre d-voastră,nu va ajuns bătaia de joc a guv.prin emiterea OUG 57,59,etc.Acum vă bucurați de zvonuri.
Ce este mai rău decât să-ți înghețe pensia printr-o OUG criminală,după ce cu doi ani înainte îți ciuntise pensia,tot printr-o OUG?În condițiile care toate prețurile au luato razna,inclusiv la utilități unde ne doare cel mai tare.Nu mai vorbesc de medicamente.
Am avertizat anul trecut,când au dat OuG 59,despre faptul că,noi pensionarii militari,toți cei care beneficiem de L.223,vom devenii fiii ploii,cea mai săracă patură a societății, datorită scăderii puterii de cumpărare prin măsura de înghețare a pensiilor militare.
Unii sau bucurat că lor le atactualiz.pensia.cu 15%,alții că au câștigat câteva sute la recalculare și au căzut în patima automulțumirilor.Acum,au văzut visul cu ochii lor.Actualizarea de 15% este zero,iar cele câteva sute de la recalculare își vor pierde și ele valoarea cât de curând.
Îmi pare rău că nu m-am înșelat!
Aviz celor ce vor si mai rău!
Să nu ziceți că nu v-am spus!Iarăși.







Leo spunea...

Citez din supottul de TEMA:
"După ce ordonanţa de urgenţă este aprobată prin lege, acţiunea în contencios administrativ îşi pierde din eficienţă."
Intrebare:
1. Ce se intampla cu Actiunile conf. Art. 9 din L 554/2004 , aflate pe fluxul judiciar al Curtilor de Apel si CCR , daca in acest timp apare o lege de aprobare a OUG 59/2017 , care nu modifica dispozitiile art. VII. ?

CEZAR spunea...

Pai si cine a zis ca va fi NUMAI LA PENSII....??
Trofin ,
Fa nene un calcul ..acum din iunie cu dublarea punctului de pensie ..cam cat ajungeau pensiile ..inclusiv a lui Corneliunsson..??

iceparu spunea...

Sunt pensii si pensii.E corect ca la aceeasi functie,grad,vechime si specialitate militara unul sa aiba pensii dubla sau tripla fata de similarul lui numai ca unul este pensionar incepand cu 1998 si celalalt incepand cu 2014?Intreb nu dau cu parul.Trebuie sa-i dau Cezarului ce-i al Cezarului.Nu-i invidie dar trebuie sa admitem ca nu-i corect.
Cu titlu de curiozitate .Colonel cu pensie recalculata ,valoare 2900 lei . MAC,venit lunar net 2700 lei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cititi, va rog, sondajele SOCIOPOL ale lui Mirel Palada cu cine pica si cine creste in sondaje la partidele politice. Ponta, cu asociatia lui de locatari, are si el o revelatie sub bara de protectie si carligul de care se agata shtanga!

Leon spunea...

Impozitarea pensiilor a fost introdusa in iulie 2000 de guvernul Isarescu si deducerea era de 2,7 milioane lei, iar deducerea personala pentru salariati era de 800 000 lei; in acest an, deducerea la pensii este de 2000 lei, iar pentru salariati, deducerea personala maxima este de 510 lei( fara alte persoane aflate in intretinere ) la un venit brut mai mic de 1950 lei si deducerea minima este de 15 lei pentru un venit maxim de 3600 lei..! Observam ca reducerile de sume neimpozitate difera intre un pensionar si un salariat ( sume mai mari pentru pensionar ). Si sa nu uitam ca pana in ianuarie 2005, cand a fost introdusa cota unica de impozitare de 16%, impozitarea salariilor si a pensiilor a fost o impozitare progresiva..!
Posibil ca de anul viitor sa fie introdus impozitul pe venitul global si deducerea pentru impozit va fi de 2000 lei, la fel ca la pensionari ! Cum guvernul are nevoie de bani, este posibil orice..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi plac opiniile fara patima si lucide. Eu am tapetat subiectul, cules de pe Stiri pe surse, ca sa aflu si opiniile camarazior referitoare despre ce are Dragnea-PSD de gand la anul sa aplice impozitul progresiv, nu ca sa fac in ciuda cuiva sau misto, intrucat mi-e indiferenta actiunea in sine, din puctul meu de vedere, la o adica, pentru ca, daca mi-e sortit sa mi se itepeneasca pensia, oricum nu mai am nimic de facut si m-am resemnat. Important este totusi ca orice actiune guvernamentala, a oricarui guvern, sa ocoleasca un colaps in sistemul de pensii, si astfel toti sa fie afectati, ca daca nu se iau masuri urgente sa se scada decalajele uriase si sa se stopeze majorarile fara suport financiar-economic, ori ne trezim cu strazile pline de protestanti violenti, care vor forta masuri drastice cu rezultate dramatice pentru toti, ori va sosi ziua in care se va anunta ca statul nu mai poate face plati din cauza sumei uriase la fondul de pensii, colaps la care se ajunge ca nu s-a tinut cont de niste limite. Discutiile la BNR despre TVA-ul de 20% e deja un semnal de alarma pe care nu trebuie sa-l ignoram. Suntem zilnic asigurati de guvernanti cu o crestere economica, cum n-a mai fost din 1989 incoace, dar pe mine nu ma incalzeste cu nimic asta, din moment ce aceasta ,,crestere economica'' nu este din productie si export, ci doar din colectari de taxe si impozite. Un alt aspect ingrijorator ar fi ca zilnic falimenteaza sute de societati care platesc statului taxe si impozite. Va veni si ziua cand, de la atatea falimente, de unde statul sa mai colecteze taxe si impozite, care implicit merg catre pensii? Asta nu va pune cumva pe ganduri, dar, mai ales, pe politicienii puterii? In asta consta tratarea lucida si nesubiectiva a problemei impozitului progresiv, pe care Dragnea si PSD il vad ca o posibila salvare de la colaps, motiv care i-au impins la discutii serioase cu Guvernatorul BNR!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Coruperea liderilor de sindicat, o sansa in plus a clasei politice de a ne invinge!

Nu-i o noutate, iar in perioada interbelica practica coruperii liderilor de sindicat devenise, cu precadere in SUA, un lucru banal si la ordinea zilei. Liderii primeau sume colosale si boicotau prin subterfugii ascunse sindicalistii. La noi, Parlamentul este intesat cu fosti lideri de sindicat, care mai ieri ,,luptau'' pentru ,,drepturi'' cu ,,dusmanii,'' adica clasa politica, si peste noapte au devenit frati de cruce intrand in Parlament!
E clar ca lumina zilei ca, cei care mai ieri erau mari luptatori pentru drepturile sindicalistilor, de fapt mimau si simulau lupta! Daca le luam si averile la puricat v-om vedea ca sunt milionari si detin averi imense! Daca ii punem sa le justifice pe aceste averi, v-or declara ca sunt de la matusa Tamara, vechea placa a rudelor care le-au lasat mosteniri imense.
Avem si noi sindicate militare, cate muste pe un, pardon, albine intr-un stup! Rezultatele le stim cu totii, incat s-au adunat sute de mii de contestatii, zeci de mii de procese, ordonante de urgenta mutilatoare, mii de decedati din pricini psiho-emotionale cu efecte mortale din cauza nedreptatilor si abuzurilor, apoi s-au desfasurat actiuni de protest ineficiente, bine gandite sa nu-si faca efectul in locatii de adunare si protest pustii, in zile de sarbatori, pe canicula, ger cumplit sau viscol, ploi torentiale si doar cu vreo 20-30 de sindicalisti, atat de bine functioneaza sindicatele noastre, dar nu cunoastem si ce averi au acesti lideri de sindicate! Sindicate au fost, sunt si vor fi aservite puterilor, bine smenuiti, atent tratati de catre clasele politice, plimbati in locuri exotice si tari NATO, invitati la sindrofii si agape de catre ministrul Apararii si alte personaje politice importante, iar noi v-om muri cu dreptatea in mana!
- Alo, sindicatele, asa zis militare, s-o credeti domniile voastre ca noi va mai acordam importanta, sau ca ne v-om inhama ca prostii sa va platim cotizatii pentru fondurile dumneavoastra de placeri si distractii! Va ajung, deocamdata, fofeii, pe care politicul vi-i indeasa la tescherea ca sa traiti bine, nu si noi! Dixi.
-Iar dumneavoastra, domnilor parlamentari cu statut de rezervisti militari, sa va fie putin rusinica ca v-ati bagat pe sub birourile parlamentare ca sa nu va implicati in recastigarea drepturilor camarazilor care-si pierd timpul si batranetile pe drumurile tribunalelor! Daca mai aveti onoare si demnitate de militari, n-ar fi tarziu nici acum sa ne sariti in ajutor, nu pentru ca Patria va va fi recunoscatoare, ci pentru ca sa demonstrati ca nu v-ati pierdut onoarea si demnitatea militara, care presupune si intinderea unei maini de ajutor catre cei care acum sunt cazuti la pamant in fata nedreptatilor si ale abuzurilor politice si nu numai! In acest caz, numai Dumnezeu va fi Acela care va va binecuvanta OMENIA!

Trofin spunea...

Lui Cezar raspuns : pai... fa mai nene d-ta calculul respectiv fiindca tot te dai destept cu dublarea punctului de pensie din iunie (!). Hai ca am alunecat in mocirla fara sa vreau !.

Iulian Mareș spunea...

Trifon
Am evaluat răspunsul cu 10+, Excelent!


Cezar,
Scuze, dar nu pot evalua prostia, întrucât nu are limite, dar tu poți să perseverezi! Succes imens!

Cezar spunea...

Asa m.Ale,
A mai ramas doar Trofin. ..celebrul socotitor- cu creion chimic...sa.l mai plimbi de zgarda ca pe urs....😂😂😂
Ceilalti si.au dat seama in sfarsit cu cine au de-aface !!Pana si domnul T-2MaKiss..te.a scuipat si te.a lasat🤣😂🤣😂🤣😂

Cezar spunea...

Daca domnul Trofin..cel mai mare socotitor cu creionul chimic --al pensiilor pe L-223..calculeaza si publica:
1.pensia lui Corneliunsson odata cu dublarea punctului de pensie + celelalte indexari etc
2.cat am pierdut fiecare de cand lege-223 a intrat in vigoare.
Eu..maritul Cezar😎😎voi ridica o mana sus si voi striga in gura mare:

Trofin..socotitorul cu creion chimic si abac
Ii cel mai taree😂🤣😂🤣

Iulian Mareș spunea...

Ave inocenții și săracii cu duhul!
Aici intră mulțimea cu un singur element ....., elementul "C/P.P."!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Legea 223/2015 este cel mai mare esec cunoscut vreodata de catre rezervisti, o fila neagra si instrumentul de tortura cu care politicul ne-a casapit definitiv!

Leo spunea...

BREAKING NEWS !
Mediul SOBOLANESC , este iritat si are tenul de culoarea sfeclei rosii deoarece li se devoaleaza metodele SOBOLANESTI de lucru.
Se pare ca se fac "interventii" asupra "oglinzii" in care isi vad chipul , doar doar sa para ceea ce nu sunt.
Traisca IMPOSTURA !
TRAIASCA F&M !

iceparu spunea...

Mares ,o fi Padina invidios dar trebuie sa recunosti ca are si motive deoarece el este neindreptatit.Generatia ta il trateaza discriminatoriu deoarece sporurile de care tu te bucuri la el fie nu sunt fie sunt nesemnificative.Practic el doreste sa fiti tratati cu aceeasi unitate de masura.Practic generatia ta a adus modificari la legea 223 numai spre folosul ei.Tu beneficiezi de spor de confidentialitate iar Padina nu.Tu beneficiezi de spor de dispozitiv de 25% iar Padina de 15%.Tu primesti indemnizatie de comanda de 45% pe cand Padina de 6%.Astea sunt numai cateva exemple numai.Aceste diferente si altele pe care le stii numai tu fac ca tu sa ai o pensie dubla sau tripla comparativ cu Padina.Personal nu ai nici o vina dar ai face bine sa manifesti compasiune si nu persiflare.

tehnocrat spunea...

Pt cezar
Cine-s io, un militar de cariera cu 20 de ani cel putin de scoala, din care cel putin 50% in uniforma, absolvent de LM Alba Iulia, daca-ti eram comandant, faceam om din dumneavoastra, n-a fost sa fie si nu-i bai, ase ca duceti-va crucea cum puteti, io n-am cu ce sa va ajut.

tehnocrat spunea...

Exista un sindrom, il putem numi aleatoriu CEZAR, sunt o parte din cei care au mancat penzie militara, pana in prezent, un numar de ani egal, San mai made, cu anii cat au fost cadre active, nu toti, dar care au derapaje comportamentale. Se-ntampla si la altii din NATO. Spuneti-mi cu ce pot sa-i ajut ?

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Eu nu m-am ocupat de elaborarea legilor.... și, în general, când ești activ nu prea te interesează legea pensiilor, ceea ce este o mare greșeală, recunosc!
Este invidios?....FB! Dar nici să nu exagereze! Uite, Corneliusson are pensia exact 1/2 din pensia unui Mr mult mai tânăr și cu vekime aproape dublă!
Poate și eu sunt invidios pe el, pt că a trăit mai mult în comunism! Și pe tine sunt! Încă din 94 toți activiștii PCR erau pe funcții f bune, nu știau nimic, iar absolvenții de academie se uitau in zare! Unii dintre noi i-am demolat de pe soclu, alții nu au avut cum!
Personal am avut Cdt.Bg un fost secretar cu pb organizatorice la Consiliul politic al unei AAÎ!
Ce crezi că știa să facă?
C/PP are 1/2 din anii munciți de mine și nu mai vorbim de funcții ocupate, de la vârsta de 32 ani!
Dar, nu te-am văzut luandu-mi apărarea nici când arunca pe net că nu am LM, Scl Mil, UNAP...etc! Deci, tu la capitolul compasiune ai luat nota 0!
Lui i-a plăcut să fie cu cârdul, mie nu! Clar?

CEZAR spunea...

Tehnocretul zice" ****daca-ti ****eram comandant, faceam om din ****dumneavoastra,**** "...!!!???
==================
Ha..ha...un raspuns..tipic pentru unul cu 20 de ani.. de scoala ....
In rest...se pare ca ai consumat ....sper sa nu fie ..metilic.....!!!
Si eba tot cam asa ..se exprima ..
Ex..basistii nu se preda ..ei nu moare ...!!!
========================
Eeeei, daca-ti eram eu comandant ..te invatam si ..limba romana ..pe langa altele !!

CEZAR spunea...

@/m-Alul..,
Nu nu ti-a luat apararea pentru ca a inteles si el ca ....NU AI..!!!

Leo spunea...

Trenul a fost pus prost pe sine din a 2-a decada a lui Dec. "optispe - optzecinoua" de Iliescu cu Militaru , Vasile Ionel , G Logofatu , M. Pancea / Caraman, St. Dinu , Keler , Rus, etc........
Gândirea , mentalitatea si modul lor de lucru SOBOLANESC , antinational s-a transmis si al aplica la fel de bine CLOCARII .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hmmm! Suntem toti camarazi, cu bune si cu mai putin misto, dar n-ar trebui sa avem stari conflictuale intre noi, caci nimeni nu-i vinovat de aceasta stare anormala de lucruri. Ar trebui sa-i luam de guler pe cei de la Ministerul Apararii si Casa Sectoriala, care tolereaza, incurajeaza si perpetueaza starile de ilegalitati, discriminari si inechitati. Daca ii scrie acolo in dosarel, de exemplu, ca toata viata a fost secretar PCR pe un sector, Unitate, Divizie, Armata, etc, fara un pic de operativa, la ce mama naibii ii bagi, de exemplu, categorii ca ,,Speciale'' sau ,,Alte conditii'' si nu i se baga ,,Normale?'' Dar cate neclaritati, anormalitati si tampenii nu sunt! Si va mai declar ceva: Tocmai fostii gusteri rosii, mari granguri PCR, se duc in acele ,,sindicate'' si implicit la ministrul Apararii & politic, si tocmai ei dicteaza ce legi la pensiile militare sa se bage, ce ordonante de urgenta, ce chestii legislative, ca tocmai ei sa beneficieze de grosul beneficiilor, operativii ramanand de caruta, exact ca Maiorul meu, care a fost 20 ani numai operativ si incaseaza cum de fapt ar trebui SA INCASEZE un guster de PCR! Un camarad imi zicea ca, la ora actuala, in Marele Stat Major sunt peste 2000 de oameni, toti cu caciulile mari si pline de bani! Ce fac 2000 de oameni, fratilor, decat ca acolo sunt legaturi de cumetrii, caste si familiale sa castige foarte bine, descendentii acestor gusteroi rosii? Ce ma mai injura acum activistii si boaitele care au taiat si spanzurat o viata, numai din postura de secretari de PCR SI N-AU PUPAT O MISIUNE, O APLICATIE SAU SA SE DUCA LA INSTRUCTIE CU SUBUNITATEA IN POLIGOANE, DAR CE PENSII PAPA BUN EI ACUMA, MAMA, MAMA! Aici e jmecherica, fratilor, si sunt multi ai naibii si papa buget muuuuult! Unde mai pui ca secretarii de PCR erau umar la umar si bot in bot cu securanii, boicotandu-si comandantii operativi, floarea regimentelor si Diviziilor, sfidandu-i si bagandu-le bete si stangi la cariere sa-i inlocuiasca cu gascari de-ai lor, care erau spanzuratorii nostrii, alti beneficiari de pensii grasoaie pe categorii grele de ,,munca!''
Iubiti-va-ntre voi, cum zicea Hristos, si batuciti maciucile pe osaturile mafiotilor, gusterilor si clocarilor, care ne-au smintit drepturile in favoarea celor fara glorie in carierele militare!

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Din politrucii anilor 88-89 nu mai este în activitate, categoric pe cale biologică!
Celui care ți-a vândut informația cu nr 2000 funcții în SMAp spune-i că minte și că-i și prost, întrucât intenționat dezinformează!
In altă ordine de idei, tu vrei că în acest comandament, de nivel strategic, să predomine cpt, mr și sof arma auto?
Și ce vrei să facă aceștia în SMAp? Instrucție de nivel grupă și pluton, între ei? Vai, nouă și inocenților!

Leo spunea...

PARCHETUL GENERAL AL ROMANIEI sa se AUTOSESIZEZE in legatura cu obisnuinta MFA-ului si a CPS-ului de a incalca legile.
Aceste incalcari de legi sunt urmatoarele :
1. Conditionarea realizarii actualizarii pt. L 152 , de finalizarea recalcularii.
2. Secretizarea Procedurii de Actualizare prin batjocorirea Art. 33 din L 182/2002. Daca nu ar avea de ascuns , nu ar clasifica si nu ar scoate de sub control judecatoresc metodologia de actualizare ilegala.
3. Neaplicarea la calculul actualizarii a OUG 56/2017 si a L 207/2017.
4. Neaplicarea transferului de majorare al Sf catre elementele calculabile si dependente de Sf . ( de exemplu pt. GRADATII )
5. Refuzul de a actualiza si procentele la nivelul anului 2016 pentru IC, SM si ID.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian: Vai, noua, cei care suferim de pe urma acestor sedentari cu miile, sa nu le dzic trantori, care doar se bat cap in cap si de musca prin birouri! E asa cum am afirmat eu, si e real, si sunt numai pe baza de cumetrii si increngaturi familiale! Toti sunt pe ,,Alte conditii!'' Mai sapa, Iuliane, mai sapa si vei afla adevarul! Ministrului Apararii i se ascund toate astea, de aia si brambureala de acolo! O mana spala pe alta... Aha, sa nu uit: Sa nu cumva sa le puneti un pistol in mana, caci si-l duc la gura, intrucat sunt atat de neistruiti si copilarosi (infantili) incat tot ce tin in mana duc la gura!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, materialul ce l-ai postat, deja s-a dus pa, pa la autoritati, sa mai vada si ei cu ce ne confruntam la Armata, ca daca n-ar fi unii, putini, ca noi, n-ar sti astia nici ca mai existam, daramite de problemele noastre! Altii, de pe blogul onorabilului, o fac pe avocatii Ministerului si Casei Ssectoriale, putin pasandu-le de amarastenii de noi, mai ales ca n-au nici o alta grija la ce pensii au! Iubesc advocatii pentru staruinta, denaturarea adevarului si atasamentul fata de non valori! Un advocat foarte bun este si cel mai mincinos dintre toti cei care reazema barele de torsiune ale tancurilor din tribunale!

CEZAR spunea...

RUGAM-PARCHETUL GENERAL AL ROMANIEI sa se AUTOSESIZEZE in legatura cu obisnuinta MApN-ului si a CPS-ului de a incalca legile.
Aceste incalcari de legi sunt urmatoarele :
1. Conditionarea realizarii actualizarii pt. L 152 , de finalizarea recalcularii.
2. Secretizarea Procedurii de Actualizare prin batjocorirea Art. 33 din L 182/2002. Daca nu ar avea de ascuns , nu ar clasifica si nu ar scoate de sub control judecatoresc metodologia de actualizare ilegala.
3. Neaplicarea la calculul actualizarii a OUG 56/2017 si a L 207/2017.
4. Neaplicarea transferului de majorare al Sf catre elementele calculabile si dependente de Sf . ( de exemplu pt. GRADATII )
5. Refuzul de a actualiza si procentele la nivelul anului 2016 pentru IC, SM si ID.
N.B.,
Multumiri,lui LEONARD PENTRU SINTETIZARE!!

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Nici nu încerc să te conving și nici nu empatizati cu cei ce fac dezinformări, cu știință sau fără de știință! Clar!

luminita spunea...

mai termina ,mai cornele ,da-o dracului

Iulian Mareș spunea...

Despre infracțiuni și codul penal....

https://www.stiripesurse.ro/dezvaluiri-tulburatoare-in-presa-din-sua-despre-laura-codruta-kovesi--legatura-cu-george-soros_1263509.html

hankook spunea...

Urmaresc de cava vreme acest blog, in speranta ca pot afla si alte "noutati", din surse la care poate nu am acces.Pe dracu, cu mici exceptii, acest blog este copia fidela a realitatii din armata...unii frustrati, altii "analfabeti", unii oportunisti, altii cu mana intinsa dar cu o poveste neverosimila si tot asa...! Cine va monitorizeaza postarile , se tavaleste de ras! Singurul mai cu capul pe umeri ( in afara de administrator) este @ iulian mares...Oameni buni , reveniti-va !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Hankook, dar cine te opreste sa nu ne dai clasa la cum se scrie pe un blog plin cu neinspirati si ciudati?! Baga niste materiale scrise tehnologic, sa ne indreptam, sa invatam de la tine metodologia si tehnologia de scriere, sa nu mai parem natafleti, si sa oprim amuzmentul celor care ne monitorizeaza! Sanki la misto ce tare-mi plac cei din galeriile de fotbal, ca-s mai tehnici decat jucatorii de pe teren!
@ Soro Lumi, cu ce-am mai gresit, ca sa-mi bag cenzura pe tastatura? Iti ofer flori de liliac si lacramioare, sa-ti parfumeze imbatator sufletul in plina primavara, si iarta-ma daca ti-am gresit!

iceparu spunea...

Mares,daca vrei sa acreditezi ideia precum ca asi fi fost activist de partid o dai in bara.Din fosti cdt.Bg. nu-mi amintesc sa fi fost unul cel putin provenit din randul activistilor.Daca stii numeste-l .
Nu te-am acuzat pentru contributie la modificarea legii 223 ci doar te-am cerut sa recunosti ca pentru unii este muma iar pt. altii ciuma.
Leonard,domnule,nu inteleg ce vrei sa spui.Te asigur ca daca ramanea Militaru nu ne incaleca politicul.Lui Vasile Ionel ii suntem datori pentru ca atata timp cat a fost seful cancelariei prezidentiale soldele noastre au tinut pasul cu inflatia.Daca ai fi stat la un pahar de vorba cu Keler ti-ai fi dat seama ce fel de om era in particular.
Hankook,domnule,vrei noutati?Toate vechi si nimic nou.Politicul e calare pe situatie si ne tine cuminti in front.Au vrut sa ne inghete pensiile si au facut-o.Actualizarea pensiilor functie de cresterile salariale ale activilor,ura si la gara.Au vrut sa ne confiste contributia la pensia suplimentara si au facut-o .In concluzie suntem niste tantalai.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu: Slabe sanse avem, fiind impartiti in doua tabere: unii contra noastra, cei cu pensiile mari, si pro drepturi pierdute, cei cu pensiile razuite. Asa cum astia cu pensiile ciuntite sunt organizati sa lupte cu autoritatile si isi plang pasurile pe aici, asa si cei cu pensiile mari lupta cu noi si impotriva noastra cu aceeasi staruinta! Cei din Ministerul Apararii si CSP le vor fi vesnic recunoscator cu agape si sindrofii, ca nu mai cheltuie timp si bani cacalau sa ne mai contreze cu oameni de-ai lor, activi, cand altii, rezervisti, pe moca le fac treaba!

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Nu m-am referit la tine!
Rădulețu, Baiețelu, Gabor îți spun ceva? Bine, unii cu mult peste Bg!
La reforma prin înființarea Bg și B independente, Keler a fost un nemernic de 2X!
Nu a înțeles nimic din dorința ROU de a intra în NATO și a împins batalioanele pe granița, ca mărgelele! Al 2-lea, a dus și cazat militarii în fostele grajduri ale CAP și IAS! In rest, era adeptul exagerat al întrebuințării Rz.AT, căci asta învățase și asta știa! Marea știință...calculul timpului și alegerea locului și momentului!
Că să-ți tai elanul cu L223...cat cașcaval ai luat pe O7?...atunci când nu mai rămâneau bani pt mărirea SF pt cei rămași activi!.... spune-i asta și râmei de Caceu/"C"/P. P.!

PS-bibe, câțiva ani banii au venit de la alții, apoi au fost numai bani naționali!

CEZAR spunea...

@/hankook = cauciuc resapat ..??

CEZAR spunea...

RUGAM-PARCHETUL GENERAL AL ROMANIEI sa se AUTOSESIZEZE in legatura cu obisnuinta MApN-ului si a CPS-ului de a incalca legile.
Aceste incalcari de legi sunt urmatoarele :
1. Conditionarea realizarii actualizarii pt. L 152 , de finalizarea recalcularii.
2. Secretizarea Procedurii de Actualizare prin batjocorirea Art. 33 din L 182/2002. Daca nu ar avea de ascuns , nu ar clasifica si nu ar scoate de sub control judecatoresc metodologia de actualizare ilegala.
3. Neaplicarea la calculul actualizarii a OUG 56/2017 si a L 207/2017.
4. Neaplicarea transferului de majorare al Sf catre elementele calculabile si dependente de Sf . ( de exemplu pt. GRADATII )
5. Refuzul de a actualiza si procentele la nivelul anului 2016 pentru IC, SM si ID.
N.B.,
Multumiri,lui LEONARD PENTRU SINTETIZARE!!

Iulian Mareș spunea...

Ce mai aștepți?
Roagă-l direct pe Lazăr!
Este greu să faci o adresă prin care să soliciți ceva?
"O dai anonimă și o semnezi!"

Cezar spunea...

m .Ale,
Chiar crezi ca nu i.am trimis...o anonimă semnată??
Ce.i aici...ii pentru a vedea - îndrăzni si alti
......
Off...m.Ale...în Congo..nu ai prezentat niciodată...analiza situației..darea dispozitiunilor de luptă preliminare..etc..

Iulian Mareș spunea...

"C"
De f mult timp acele documente au dispărut că denumire și conținut!
Oameni că tine au rămas....
Și în Congo se întrebuințau cam aceleași documente și activități, numai că erau reale și f.concrete și scurte!
Păcat că aeroportul din Kinsasa nu prea mai opera căci l-ai fi eliberat și pe el! 😂🤣🤗😅😎

Leon spunea...

LA CEC au intrat pe card si pensiile militare (MApN) dar si pensiile civile(Dolj)..!