Va aducem la cunostinta urmatoarele:
Incepand cu data de 30.06.2018, prin intrarea in vigoare a Legii nr. 149/2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale, perioadele de activitate care se iau in calcul in vederea conferirii Semnului onorific in Serviciul Patriei pentru 15, 20 sau 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si securitatii nationale sunt urmatoarele:
a)ofiter, maistru militar, subofiter, functionar public cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiteri, maistri militari si subofiteri, in activitate;
b)militar angajat pe baza de contract/jandarm angajat cu contract/politist de frontiera angajat cu contract/soldat si gradat voluntar/soldat si gradat profesionist, in activitate;
c) preot militar aflat in activitate.
In sensul celor de mai sus, cadrele militare trecute in rezerva/retragere din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care au desfasurat activitati ca preot militar sau militar angajat pe baza de contract/jandarm angajat cu contract/politist de frontiera angajat cu contract/soldat si gradat voluntar/soldat si gradat profesionist sunt rugate sa sune la numarul de telefon 0212022410 in vederea identificarii cu exactitate a perioadelor ce se vor lua in calcul la conferirea Semnului onorific “in Serviciul Patriei” pentru 15, 20 sau 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si securitatii nationale si acordarea drepturilor legale.
Pentru a respecta termenul prevazut de lege, va rugam sa ne semnalati aspectele sus-mentionate pana la data de 31.08.2018.
whttp://www.stsnet.ro/info_utile.htm
*************
Aceasta e noua prevedere din Regulamentul de acordare a SOSP:
Anexa 1, art. 10, asa cuma fost modificat prin Legea 149/2018
whttp://www.stsnet.ro/info_utile.htm
*************
Aceasta e noua prevedere din Regulamentul de acordare a SOSP:
Anexa 1, art. 10, asa cuma fost modificat prin Legea 149/2018
Art. 10. -
(1) Pentru ofițerii și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoții militari, îndreptățiți să li se confere Semnul onorific În Serviciul Patriei, durata activității în armată se calculează până la data de 31 august a anului în care sunt propuși să primească însemnul.
(2) Fac obiectul propunerilor de acordare a Semnului onorific În Serviciul Patriei inclusiv ofițerii și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoții militari, care au îndeplinit condițiile de primire a însemnului și au fost trecuți în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raportul de serviciu pentru motive neimputabile lor până la data emiterii ordinului sau deciziei prin care se acordă Semnul onorific În Serviciul Patriei."
UPDATE
Pe alte site-uri se spune că domnul Fifor și MApN s-ar fi pronunțat că SOSP nu se acordă, din motive de neretroactivitate a legii, și SGP-iștilor trecuți în rezervă.
UPDATE
Pe alte site-uri se spune că domnul Fifor și MApN s-ar fi pronunțat că SOSP nu se acordă, din motive de neretroactivitate a legii, și SGP-iștilor trecuți în rezervă.
Pot să spună dl. Fifor si cei de la nu stiu care direcție a MApN ce vor, dar trebuie sa aplice Legea 149/2018, care a modificat Anexa 1 art. 10 din Regulamentul de acordare a SOSP.
Sa le spună cineva ca principiul neretroactivității in legea civilă nu se aplică daca legea prevede expres în corpul său că o dispoziție se aplica si unor raporturi juridice din trecut.
De fapt, noua lege spune ca primesc SOSP toti SGP-istii, inclusiv cei care au îndeplinit conditiile de acordare si au fost trecuti in rezerva inainte de 01 sept. 2018, cu condiția ca trecerea în rezervă sa nu le fie imputabilă.
Drepturile, respectiv sporul acordat la pensie pentru SOSP, nu se acordă pentru trecut, ci numai in viitor, potrivit procedurilor de emitere/modificare a deciziilor de pensie militară.
Domnii de la MApN, MAI și SRI să se grăbească să emită norme de aplicare a L 149/2018, astfel încât să gàseasca proceduri prin care și sgp-istii trecuti in rezervă inainte de 01 09 2017, care îndeplinesc condițiile cerute de lege, să fie trecuți pe listele cu propuneri înaintate la 31 august către instituțiile militare centrale.
mapn ne da ciuciu
RăspundețiȘtergereFoarte Importanta aceasta Informatie.
RăspundețiȘtergereDeoarece pana la 31 august trebuie inaintate Listele cu Propuneri de acordare a SOSP pentru acest an, Recomand SGP, trecuti in rezerva sa depuna cereri in acest sens la UM sau CMJ(unde se afla Memoriul original).
Cu toate că nu mă interesează,este corect cum procedează!
RăspundețiȘtergereAstfel s-ar fi creat,o nouă discriminare,cum de altfel sa procedat cu noianul de Legi,OUG date peste noapte.Aici mă refer numai la câteva,L.285 și celelalte emise la sfârșitul anului,L.119 față de L.263,OUG 56,59,152etc,etc...
O fi corect, d-le "Chestor"?
Dar ce mai e corect în ziua de azi?
Huhurez,
RăspundețiȘtergereNeaplicarea unitară a principiilor și reglementărilor în SNAOPSN conduce la ce?
Poți primi un drept retroactiv dacă nu ai avut anterior?
@Mares
RăspundețiȘtergerePoti primi un asemenea drept daca este expres prevăzut intr-o lege sau act normativ.
In cazul de fata, dreptul,respectiv sporul de 10,15,20 %, nu se acorda din urma, ci in viitor, de la data cand CPS este informată despre modificarea intervenita.
Vor fi probleme serioase in privinta Propunerilor pentru acordarea SOSP pentru rezervisti, daca nu se va emite o reglementare unitara.
STS are idei pt că are SGP puțini!
RăspundețiȘtergereDar, ce te faci la MApN unde numărul lor este substanțial mai mare...?
Asta nu înseamnă că nu ar fi bine să beneficieze toți!
Acum, este de văzut cât și dacă bugetele permit! Este o problemă a ordonatorilor principali de credite și/sau a Guvernului în ansamblul său, pt a generaliza unitar această prevedere!
Cred că ar trebui o modificare legislativă nu doar un OM sau al omologului, dintr-o structură centrală!
Tușez, încă odată: de meritat, merită, dar norma trebuie aplicată unitar în tot SNAOPSN, căci aici nu modificam mărimea nasturilor la cămașa de la uniforma de oraș!
Oricum,acest SOSP(OMM),la ora actuala pentru viitorii pensionari, nu mai are nicio valoare,se introduce în Brut,iar în Netul plafonat nu se mai regăsește(OUG 59).
RăspundețiȘtergereAșa este,în Lege nu prevede expres că se acordă și celor aflați la pensie.
Oricum,efortul bugetar ar fi ZERO.
A,nu este chiar zero,punem în calcul hârtia,tipărirea și medalia.
@Gigi
RăspundețiȘtergereTe înseli.Este prevedere expresa in lege și pentru cei trecuti in rezerva din motive neimputabile lor. Citeste inca o dată topicul!
Sporul pentru OMM nu face parte din cuantumul calculat al pensiei.Sporul se adauga la cuantumul calculat, fie el si limitat de solda neta, conform Legii 223, modificat de OUG 59/2017.
Casele care includ acest spor in cuantumul calculat greșesc.
Da,așa este!Recunosc,nu prea mai am răbdare. Totuși,SOSP(OMM),se pierde prin plafonare.
RăspundețiȘtergereDe ce se pierde?Tocmai datorită faptului că beneficiarului i-a fost plafonată pensia la NETUL soldei/salariului avut în activitate.
Ori,în activitate nu beneficiază de acesta.Trebuie să recunoaștem,le merge mintea,în ale ciuntirilor,"cotieriștilor".Asta am vrut să arăt.
Ar fi fost corect sa se ia in calcul pentru OMM si perioada cat ai fost elev/student in institutiile militare,atunci nu eram militari?
RăspundețiȘtergereCorectă juridic interpretarea STS. MapN s-a limitat să spună că legea nu poate fi retroactivă, neluând în seamă aspectul de discriminare evidentă în acestă abordare.E mai uşor pentru ei să îi trimită la instanţe pe cei care nu sunt de acord cu aceasta. Nu este aceeaşi situaţie cu prevederile legii 223, care impun relativ condiţia de militar activ pentru obţinerea pensiei militare. Acolo discriminarea este evitată prin acordarea acestui drept legal cuvenit şi celor care nu erau activi sau pensionari, dar la împlinirea limitei de vîrstă legale de pensionare.Legea 149 nu poate fi discriminatorie, nu este vorba de acordarea unui însemn onorific în trecut ci este vorba de o reconsiderare a condiţiei de vechime cu adăugarea unor perioade valabile constituţional pentru TOŢI cei care o îndeplinesc, indiferent de statutul actual. Anul 2018 ete critic pentru MapN din punct de vedere al aspectelor ce pot fi invocate în instanţe, de aceea se va bucura dacă pînă la 31.08.2018 nici un rezervist nu solicită includerea în propunerile pentru acordarea însemnului. Şi vor avea şanse şi mai mari la 01.01.2019, dacă nimeni nu a întreprins acest demers pentru că intervine tardivitatea. E adevărat legea nu spune că trebuie să ceri să fii propus, dar dacă eşti lezat într-un drept, nu aştepta că MapN nu va lua iniţiative bune.
RăspundețiȘtergerePe de altă parte, fără a discuta modul în care drepturile financiare ar putea apare în calculul pensiei militare, vreau decât să punctez că o „recalculare” a pensiei pentru adăugarea chiar şi fără efecte vizibile a acestui drept în pensie nu este posibilă şi prin urmare nu are efecte bugetare în acest moment. Legea 223 vorbeşte de posibilitatea revizuirii pensiei, ceea ce nu face obiectul speţei pentru că revizuirea este specifică doar dacă datele sunt modificabile la data deschiderii dreptului de pensie şi nu la modificarea lor cu noi drepturi stabilite prin legislaţia ulterioară. Ar fi putut interveni în calculul pensiei pe vechea formă a legii 223, când apărea o actualizare.
Deci pentru a beneficia de SOOP pentru subofiteri se ia in considerare VECHIMEA CUMULATĂ conf art.6 alin 2.Este valabilă si pentru pensionarii militari sau pentru cei activi. Sau am inteles greșit.Cum se procedează.
RăspundețiȘtergereCu respect
@@Antonim
RăspundețiȘtergereUnde și când a spus MApN că,din motive de retroactivitate, nu aplică această lege pentru SGP-iștii trecuti în rezervă anterior anului aferent pentru propuneri, respectiv anului care se incheie la 31 august 2018?
Când primesc documentele cu SOPS Casele Sectoriale constată că drepturile cuvenite sunt mai mari decât drepturile stabilite si emit decizie de revizuire potrivit art. 65 din L 223/2015.
Citez din @Antonim
RăspundețiȘtergere"E mai uşor pentru ei să îi trimită la instanţe pe cei care nu sunt de acord cu aceasta."
Va mai amintiti când va spuneam care este sloganul guleratilor MFA ? vi-l reamintesc:
" SA NE DEA IN JUDECATA . CINE CASTIGA BINE , CINE NU IL FURAM BINE."
Si pt. asta s-au reorganizat cu Dir. Gen. Juridica si alaiul ei de juristi teritoriali. In total cam 80. (fara madam scarbu).
Lasa ca-i potcovim noi BINE.
@ ONORABILE, VECHIME CUMULATA, SAU NUMAI CEA LA MUCHIE, NETA?
RăspundețiȘtergereDle Huhu, exista un articol pe blogul ,,In Cuiul Catarii,, din data de 28 iunie 2018 intitulat ,,Raspunsurile lui Fifor-partea intai,militarii angajati,, unde este reprodus un raspuns al Directiei Relatii Publice al MApN in care se spune ca Legea nr.149/2018 se aplica doar personalului militar in activitate, NU si celor aflati in rezerva deja, legea neavand putere retroactiva.! Dul Marin Neacsu, daca doreste, poate veni cu amanunte.
RăspundețiȘtergereMă mir că nu cunoaşteţi poziţia oficială a MApN. Se vede şi aici:http://www.in-cuiul-catarii.info/2018/06/28/raspunsurile-lui-fifor-partea-intai-militarii-angajati-14248 .
RăspundețiȘtergerePe de altă parte, noile drepturi financiare apar în 2018 după acordarea SOISP, deci nu pot face obiectul unei revizuiri conform art.65 din L223 pentru că nu "se constată diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu ori la cererea persoanelor îndreptățite, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire."Revizuirea este mai complicată acum cînd legea a fost nenorocită de OUG-uri pentru că trebuie luate în considerare.
@Iulian Mares,
Conform legii 92/1996, STS nu are personal decât din cadre militare şi personal civil.În schimb au cadre militare active sau în rezervă care au şi vechime ca SGP,MAC,preot,etc. vechime care acum este luată în considerare la stabilirea vechimii necesare acordării SOISP.
Iniţiativa referitoare la rezerviştii proprii este lăudabilă. Asta în condiţiile în care ei nu au ca la MApN o Direcţia a calităţii vieţii personalului.Apropos, acum o lună şi ceva, un respectabil domn colonel a solicitat ceva referitor la rezervişti,unuia din această direcţie şi a primit următorul răspuns verbal: "noi nu ne ocupăm decît de activi, nu avem treabă cu rezerviştii." Stupefiant, nu numai că nu-şi cunoaşte atribuţiunile, dar ofiţer analfabet nu credeam să mai văd. Analfabet, pentru că nu ştie să citească ce scrie pe site-ul direcţiei din care face parte.
Pot sa spună Fifor si cei de la nu stiu care direcție a MApN ce vor, dar trebuie sa aplice Legea 149/2018, care a modificat Anexa 1 art. 10 din Regulamentul de acordare a SOPS.
RăspundețiȘtergereSa le spuna cineva ca principiul neretroactivității in legea civila nu se aplică daca legea prevede expres ca se aplica si situatiilor din trecut.
De fapt, noua lege spune ca primesc SOPS toti SGP-istii inclusiv cei care au indeplinit conditiile de acordare si au fost trecuti in rezerva inainte de 31 august 2018, cu condiția ca trecerea în rezervă sa nu le fie imputabilă.
Drepturile, respectiv sporul acordat la pensie pentru SOPS, nu se acorda pentru trecut, ci numai in viitor, potrivit procedurilor de modificare a deciziilor de pensie militară.
Domnii de la MApN, MAI si SRi să pună mâna sa emită norme de aplicare a L 149/2018, astfel incât sa gàseasca proceduri prin care si sgp-istii trecuti in rezervă inainte de 01 09 2017, care indeplinesc condițiile cerute de lege, sa fie trecuti pe listele cu propuneri de acordare a SOPS inaintate către sefii institutiilor centrale.
Pai daca le mai "aplica" si 149/2018 , atunci caporalul nostru cu pensie de colonel (al carui talon de pensie a fost prezentat zilele trecute)isi va rade si mai mult nu numai de maistri si maiori , dar isi vor rade si de coloneii din pleistocen.
RăspundețiȘtergereCe frumoasa ROMANIE paralela avem (din 2012) , in care caporalii isi rad de maiori si incep sa-si cam rada si de colonei.
Maiorule , Maiorule din lume , nu ai vrea sa te teleportezi in lumea paralela a caporalilor de "balistica de raza lunga " ?
Ia uitati ce tare se lauda unul pe Forumul ..Pensii egale la situatii egale......
RăspundețiȘtergere^^^Nicolae Panduru Eu la ANCMRR filiala locala dezbat aceste chestiuni dar din punct de vedere al principiilor care trebuie sa guverneze aceste legi- eu nu am treaba cu pensia lui x sau y-am treaba cu principiul -pensia mea se incadreaza in procentul de cca 11% din grila de sus a pensiilor M.Ap.N- adica intre 7000-11.000-dupa unii ar trebui sa tac din gura- dar nu ma lasa principiile - care toata viata mi-au calauzit cariera militara! va doresc pensie lunga !
Leonard, M.Fifor angajeaza Maiori ingineri, urgent..!
RăspundețiȘtergereDaca te tenteaza, iti pun o vorba buna..:)).
Dle Mares, ce se intampla cu Dna Luminita ? Nu a mai comentat de luni bune pe acest blog..!
RăspundețiȘtergerePoate este inca in vacanta de vara plecata la fata intr-o tara din UE ! Sper ca este bine.
CMJ de care apartin nu stie nimica ,unde depun cererea eu Fost m.a.c. subofiter rez. la cine?
RăspundețiȘtergeresi apropo de pensii a mea e mai mic cu 1000 RON fata de colegi mei ,OMM si solda de merit.2450 Ron e o pensie nesimtita dupa 31 ani 10luni 14 zile lucrati la zii ,27.11.18. ani in armata.11 ani cumulati?
Nu mi-a raspuns nimeni, si nici lui Stelica,daca ai dreptul pentru ani cumulati la acesta lege... Cumulat am 18,5 ani, net am 10,8 ani, CMJ habar nu au, cei de la Serviciul Juridic- Armata nu se gasesc unii pe altii la telefon sa te lamureasca...
RăspundețiȘtergere@Flavius și Stelian
RăspundețiȘtergerePăi.. voi ați fost cumva și soldați sau gradați profesioniști...sau preoți prin armată, ca să vă de-a și acest SOPS, care înlocuiește OMM.Insemnul se acordă ofiterilor,subofițerilor sau sgp-iștilor pentru vechimea efectivă în armată, după școală sau după angajare directa.
Gabriel, pentru MApN,dupa trecerea in rezerva, ultima UM din activitate inainteaza la CMJ din judetul de domiciliu, un Memoriu original(Dosar) cu istoricul militarului..!
RăspundețiȘtergereFaceti un Raport in care solicitati acordarea SOSP pentru cei 25 de ani de activitate militara, si-l depuneti la Registratura, cu numar de inregistrare ( copie CI, Livret militar, cupon pensie...).
In 30 de zile ar trebui sa primiti un raspuns oficial.
Eu in acest mod as proceda.
Dul Huhu Rezea are dreptate, chiar daca in Lege nu specifica, MApN urgent sa emita un Ordin de aplicare a L.149/2018..!
Huhu,
RăspundețiȘtergereDaca se da, să se de-a!
Ce, ei au guma-n par?
15, 20, 25! Se dă și cu dispensă!
Ministrul Fifor se plânge că anul trecut au părăsit legal sistemul 8000 de cadre militare?
RăspundețiȘtergerePai, ce ai făcut când LOV se fălea cu prostii criminale?
Credeai că este o simplă teză la română?
https://www.stiripesurse.ro/mihai-fifor-vine-cu-cifre-alarmante----hemoragie--in-mapn--aproape-10-000-de-specialisti-au-plecat-din-sistem_1282316.html
SOSP(OMM),conteZă numai la cuantumul Brut al pesiei.
RăspundețiȘtergereÎn mână(Net),e ZERO.
"Norocosii",sunt cei care au ieșit la pensie,după intrare în vigoare a OUG 59,care "zace"prin sertarele CD(CM),cum de altfel se întâmplă și cu OuG 57!
Cineva,mi-a spus,la o discuție,că în toamnă se rezolvă favorabil.
Cum, speranța moare ultima,să așteptăm
@Gabriel Was
RăspundețiȘtergereLa C.M.Z. de unde apartineti faceti cerere, fiti bine documentat legislativ si insistati sa vorbiti cu seful de birou sau compartiment in cazul in care subofiterul sau s.c. de la ghiseu nu par ar avea cunostinta de acest drept de care beneficiati.
Succes si numai bine!
Dar în stagiul militar obligatoriu nu am fost SOLDAT ?? 1,4 ani militar in RG .Asta se pune??????
RăspundețiȘtergereCu respect
Vechime efectivă realizata = 17 ani
RăspundețiȘtergereVechime in serviciu realizata= 16 ,3 ani
Vechime cumulata 21 ani
SPOR OMM/SOSP = 0%
Date din Decizia de recalculare.
Pe cadriștii care bat câmpii si spun că SOPS nu se acorda tuturor sgp-istilor in activitate sau in rezervă îi invit să citeasca si art. 7 din L149/2018.
RăspundețiȘtergere7. Articolul 6 va avea următorul cuprins:
"
Art. 6. -
(1) Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri, funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoți militari se conferă pentru:
a) 15 ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale;
b) 20 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale;
c) 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale.
(2) Prin activitate în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale se înțelege perioada cumulată în care persoanele prevăzute la alin. (1) au calitatea de:
a) ofițer, maistru militar, subofițer, funcționar public cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, maiștri militari și subofițeri, în activitate;
b) militar angajat pe bază de contract/jandarm angajat cu contract/polițist de frontieră angajat cu contract/soldat și gradat voluntar/soldat și gradat profesionist, în activitate;
c) preot militar aflat în activitate."
Bravo MAESTRE ,
RăspundețiȘtergereMai da-le o maciuca legala (era sa zic o "balistica" legala) in capatanile gulerate ale urmasilor de la 2418 si DFC.
Puneti mana fratilor interesati - si luati notite si faceti-va fise de Kurs cu aceste date pe care sa le dati avocatilor care va reprezinta prin tribunale ca sa aveti argumente in lupta cu silvicultorii , padurarii , veterenirarii si ce-or mai fi ei prin sinecurile diviziei lu' madam scarbu.
Nu uitati sloganul lor ;
"SA NE DEA IN JUDECATA. CINE CASTIGA BINE. CINE NU , IL FURAM BINE"
Daca va invatati lectiile nu o sa mai fiti victime sigure ale lor.
Apoi , sa nu uitati sa-l POMENITI pe Amabil.
Dacă nu-ți este frică de pesta porcina africană și/sau braziliană 😂🤣😎🤔
RăspundețiȘtergerehttps://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-anun-a-ce-se-intampla-cu-pensiile-ofi-erilor-sri-mai-i-mapn-daca-e-cazul-facem-ni-te-reglaje-ace-ti-oameni-au-garantat-cu-via-a_1282655.html
@stelian palagheanu
RăspundețiȘtergereVechimea din stagiul militar obligatoriu nu intra in calcul pentru acordarea OMM ,Legea precizeaza clar!
Pentru a nu mai cauta materialul....si spre oftica lui CorneliunSSon !!
RăspundețiȘtergereLiviu Dragnea ANUNȚĂ ce se întâmplă cu pensiile ofițerilor SRI, MAI și MApN: Dacă e cazul, facem niște reglaje. Acești oameni au garantat cu viața
Autor: Andreea Traicu
Publicat: 09/08/2018
Liviu Dragnea ICCJ
Liviu Dragnea susține că în cursul acestei luni vor începe discuțiile pe tema pensiilor speciale cu asociațiile cadrelor militare în rezervă, menționând că dacă este cazul se vor face reglaje.
"Aici trebuie să începem o discuție cu asociațiile cadrelor militare în rezervă, de la MAI, serviciile secrete, MApN, pentru că eu, de exemplu, nu sunt de acord cu catalogarea pensiilor acestor ofițeri în categoria pensiilor speciale. Este la Parlament acum proiectul de adoptare a OUG 59 de modificare a legii pensiilor militare. O să încep discuțiile în august cu o parte din colegii mei, o să invităm și asociațiile ca să găsim calea justă. Niciodată nu am fost de acord în a blama o categorie pentru că a ieșit în evidență o persoană cu o pensie foarte mare. Nu aș vrea sa mergem dintr-o extremă în alta. Nu am niciun fel de tramă, vom începe discuțiile și despre această categorie, dar oamenii ăștia trebuie să fie respectați că au garantat cu viața. Dacă e cazul, facem niște reglaje", a declarat Liviu Dragnea la România Tv.
PS.
RăspundețiȘtergereSHHHHT,
m-Ale ..ai auzit ??
Niste ajustari...eu primesc doar daca ...rade de la tine ..hi..hi..hi..!!
Gușă, mare om, mare caracter....
RăspundețiȘtergere"De la analiști publici până la susținătorii Puterii, toți au înțeles că de la salariile Jandarmeriei, până la ale politicienilor, conducătorii politici ne sunt datori, nouă, celor care plătim taxe, dar mai ales celor din Diaspora care fac an de an o ”injecție” consistentă, explică Gușă. ”Au conștientizat că ne-am dat seama că ne sunt datori și ar trebui ca și ei, și servanții care îi votează, să ne facă niște reverențe”, mai spune acesta."
Asta este așa...[Haidem să munciți!], întrucât postul Tv unde actionaredte este în insolvență de cam 7-8 ani și nu a plătit nici o taxa la stat, pt proprii angajați!
Haidem să plătiți și "Jandarmeria este cea mai slabă arma din MAI", a decretat "salubrul" comentator.
Mister L,
RăspundețiȘtergereSoluția nu este instanța, în care 78999 de pensionari cer drepturi legale!... asta-i soluție de NaCl!
Soluția reală este aducerea în fața instanței a celor care dispun cu semnătura și ștampila (SS) neaplicarea cu rea voință a conținuturilor actelor normative!
Nu mai trebuie sa se accepte justificări puerile, gen - așa s-a dat recomandarea/avizul, pdv....etc!
Pai și tu, ministru în funcție, ce ești? Iei bani și pt a ști, a te informa, a cunoaște legile specifice domeniului tău, pt că nu te absolvă nimeni pt necunoaștere a legilor!
Nu ți-a cerut nimeni sa faci documente pt forțare, desant, mars, înlocuire și regrupare, ci să IMPUI respectarea legilor!
Asta nu este filologie sau ezoterism! Fă doar ceea ce trebuie sa faci și nu te crede mare specialist bălmăjind despre spațiul aerian al ROU și NATO, zone de informare, Pol Aer, armament modern, ...etc!
Kiar nu are niciun merit că primăvara natura revine vizibil la viață și iarba, pădurea înverzește!
Nero,
RăspundețiȘtergereNu pot sa cred așa ceva!...cum de te-ai ținut ascuns când tocmai se împărțea mintea?
Sunt consternat de ceea ce ai putut păți și dezavuez tratamentul discriminatoriu pe care l-ai suportat!
Cu toată stima, se poate dona ceva pt binele târziu al unui defavorizat? La care biserică lustruiești asfaltul?
@ Radu
RăspundețiȘtergereEu am ințeles ideea.
Dar prezenta Legea Nr.149 din 22.06.2018 specifica clar la art 7 ca Articolul 6 va avea următorul cuprins :specificat de domnul Huhu Rezea mai sus unde la alin 2 se ia în considerare vechimea cumulată. Or, în Legea Legea nr. 573/2004 nu era specificat acest lucru.
(2) Prin activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale se înţelege perioada cumulată. Or,perioadă cumulata dupa lege se referă la tot.
Stelica ,
RăspundețiȘtergere" Se refera la tot " , cu conditia sa fie eligibil la valorificare.
Stelică Se cumulează stagiile de vechime cât ai fost subofițer cu cele de sgp-ist sau preot militar.Nu intra stagiile asimilate
RăspundețiȘtergereFac un raport catre CMZ Iași și spun ca am fost 3 ani CĂLUGĂR sergent major.
RăspundețiȘtergere