Un produs Blogger.

sâmbătă, august 25, 2018

Historia; imagini cu intrarea trupelor germane ale lui Mackensen în Bucureşti şi vizita Kaiserului în România ocupată

17 comments

O savuroasă povestire despre vizita kaiserului la Curtea de Arges aici

Filmul propagandei germane despre vizita kaiserului in România ocupată, în septembrie 1917.
Despre această vizită a Kaiserului, care a venit spre  Curtea de Argeş de la Turnu Severin, pe acelaşi traseu, de la anul 1330,  folosit de Carol Robert de Anjou, s-a scris foarte puţin în perioada interbelică şi după.



În ziua următoare, împăratul Germaniei s-a întâlnit la Cernavodă cu regele Ferdinand I al Bulgariei. La 22.09.1917, a doua zi după întâlnirea de la Cernavodă, diplomatul german Grünau telegrafia de la Sofia: "Aşa cum toţi ne-am temut, s-a desfăşurat chinuitor". (Un element: graba suveranului bulgar de a ajunge pe pământ dobrogean înaintea lui Wilhelm II, alt element: disputele notorii între regele bulgar şi mareşalul german Mackensen). Regele bulgar spunea către Wilhelm II: "Aici (la Cernavodă şi în întreaga Dobroge, n.n.) sunteţi oaspeţii mei. În 1918 venea Pacea de la Buftea – condominium în Dobrogea, nu anexare la Bulgaria. În concluzie, vizita lui Wilhelm II în România a fost o etapă în distanţarea Germaniei de aliaţii ei Austro-Ungaria şi Bulgaria în privinţa sorţii rezervate României în general şi Dobrogei în special după o pax germanica”, încheie istoricul Aurel Radu. Citeste mai mult: adev.ro/pbhl8e

17 comentarii:

Leo spunea...

Nu nemtii au fost cei mai redutabili dusmani ai romanilor , ci paduchii.
Daca nemtii intrau si nu mai ieseau , sa fiti siguri ca tezaurul era acum in banca Romaniei. Paduchii si rusii ne-au asasinat.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Naiv mai esti omule!
Dacă trupele germano-austro-ungare și bulgare rămâneau în țară, crezi că mai sărbătoream anul acesta 100 de ani de la Marea Unire? Banatul, Transilvania și Dobrogea mai erau astăzi în România?
Românii au conviețuit cu mizeria și păduchii secole de-a rândul. Doar comuniștii au reuși să stârpească păduchii prin anii 50.

Leo spunea...

*** Da MAESTRE,
Ai dreptate ca am uitat de H si de BG.
In ceea ce priveste "deratizarea" facuta de CPPP, totusi ne-a costat cam mult 93 tone Au + alte valori.
Cert este ca , paduchii au revenit in forta de cam 10 ani încoace.
PS
"E cea mai bună confirmare
Că-nregistrăm un salt major
La sporul de vieţuitoare
Pe cap de locuitor."

Gigi spunea...

@H
Da,dar ce păduchi.
Au fost două războaie mondiale,mari și late,de fiecare dată țărișoara noastră,armata română,a dat mult tribut de sânge.
Și de fiecare dată am ieșit victorioși,chiar dacă după cel de-al 2-lea Război,am pierdut Basarabia,Bucovina de Nord,alte teritorii.
Iată că istoria se repetă,unii vor sfîrtecareațării,acum,când
se vrea că Europa să fie
unită.
Cine vrea că noi să ne pierdem unitatea?Aceiași, care în cele două Războaie au făcut alianță și au pornit în cucerirea de teritorii.
Se pare că s-a uitat acest lucru,inclusiv de către cei care au suferit de pe urmă acestor războaie.
Văd,că și cei care au jurat sub Drapel se lasă duși de nas de unii clovni însetați de sânge și vor să ne fure teritoriile istorice de mii de ani.
Eu,nu știu cum de am rezistat atâția amar de ani,aici,în acest spațiu Dacic,când este bine știut câte lifte scârboase au trecut peste acest popor binecuvântat.
Să fie o forță Divină care ne apără?Foarte posibil!
Cu atâția trădători/m2,nu e de mirare!
Să fim sănătoși!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ce bine seamana unii cu Valceanu, comunicatorul PNL, fost PDL!
Daca mutra îi tradeaza lui Valceanu inteligenta maximala, acestia sunt ceva mai smekeri, facand recurs la ceva istorie, dar omitand conditiile istorice si factuale in care s-a predat tezaurul!
Probabil ca in vestitele cartiere marginase ale Parisului si Bruxellului, pline de afro-magrebieni, padukii sunt istorie de 2-3 generatii?!
Pe vremuri, la curtea Regelui Soare, existenta padukilor era un semn bun, de sanatate, adica erai viu! Ca apartamentele suitei, de la Palatul Versailles nu aveau WC, nici macar in curte, era de bine!
Sfat: nu pune mana pe vulpea impuscata, decat cand s-a racit!....

PS-aveau taranii nostri purici si paduki, ba kiar si pelagra, dar inainte si dupa batalii nu aveau pantalonii maro!

Trofin spunea...

@ Leonard: Pierderea tezaurului este o consecinta a naivitatii si superficialitatii , insusiri negative caracteristice majoritatii romanilor de ieri , de azi si poate pentru mult timp incolo.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

După modestele mele simtiri ocserv cu mâhnire precum că indiferent cât de grea si apasatoare era situatiunea ”creata” la un moment dat al istoriei, ”lumea bună/clasa politica de pretutindeni” o duceau minunat de bine. Chiar si ”para” li se taia in două .Mai lipsea doar să li se bage in ”mestecău” ca desert.
Dupa care vinul ,balul ,plimbarile cu miahtul, muierile ,etc in timp ce slugile se paducheau prin transee.
Oare ce ar merita bunicul meu nascut in 1893 asemenea altora in situatia lui care a fost incorporat in armata la austro-ungara apoi ”ajuns” pe la nemti ,apoi cazut in prizonierat la italieni ,apoi din prizonierat prin oferta facuta de italieni imbarcat voluntar la Palermo pentru Romania ,debarcat după 40 de zile pe mare la Constanta ca apoi cu regimentul format sa participe direct la acea lupta crâncena pe viata si pe moarte (luati fiind prin surprindere de inamic intr-o dimineata când se spălau la râu) de la Marasesti ,batalia in care s-a luptat cu ce au reusit sa mai puna mana ,unii cu pusca altii cu pari de vie ,etc fiecare cu ce a mai apucat?
A plecat la vesnicie în 1982 (muncind pana in ultimii 3 ani de viata) cu o pensie de ”colectivist” de 100 lei si cu o urma de rana la cap din acea crâncena incelstare de la Marasesti,salvat fiind de casca metalica pe care o pastrez la casa parinteasca.
În semn de ”adânca recunostiinta” la comemorarile care s-au desfasurat la Marasesti cu putin inainte vreme ,după plecarea lui Iohanis ,intreaga șleahtă politică s-a facut nevazută pe furiș ,Nicolae Furdui Iancu cântând ”Noi suntem romani” pentru .....scaunele goale.
Asta-i ”respectul” clasei politice actuale si nu numai.Orice eveniment transformat doar intr-un moment de iesit in fata și prostit poporul . Atât si nimic din inima si cu suflet de patrioti . Totul doar pentru ei si binele lor cu vârf si indesat.
@Leon
Te informez cu maxima acuratete că productia de mere,pere si prune a fost in anul centenar la nivel maxim.
Ca atare si in conformitate cu probitatea morala a clasei politice iti propun să inaintam demersurile pentru INFRĂȚIRE între căpșunică și palincă.
Pe urma poate scoatem pe piata partidul popular ”Căpșunica & Palinca”.
Printre degustari o sa scoatem cele mai democratice legi posibile ,aducatoare de satisfactii inclusiv pentru domn patron Huhurez.
Ce zici? Vom avea adepți?

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Ce-ar fi tara asta fără #?
Ei, saracii, nici nu-și dau seama că se încadrează la neocomunism=globalism! Ce, în Gardă de Fier erau analfabeți? Nuuuu, erau mulți intelectuali, unii subțiri, atinși de un fel special de social-naționalism…! Dar mai bine definit era GEG! Știu sibienii venetici de ce!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Am rămas surprins când Radu Tudor, pe A3, se prefăcea că nu știe și îl admonesta pe Liviu Pop de la PSD că a reamintit în direct ceea ce multă lume ştie, deja, că Forumul Democrat German a cerut unei instanţe din Sibiu să constate că este succesorul în drepturi al Grupului Etnic German, organizaţie declarată fascistă la Tribunalul de la Nurenberg şi ale carei bunuri au fost confiscate în octombrie 1944 prin Decret Regal.
In baza acelei sentinţe, neatacate de autorităţile din Sibiu, toate clădiile şi terenurile din Sibiu şi alte localitaţi din Transilvania au intrat în proprietatea FDG, cu toate că ele nu făceau obiectul retrocedărilor în baza legilor de reconstituire a dreptului de proprietate care s-au dat după revoluţie, acestea mergând în urmă cu aplicabilitatea până la 6 martie 1945, data instaurării Guvernului Petru Groza.
Pentru documentare citiți pe blog

https://www.huhurez.com/search?q=german

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cursat pe la toate structurile cu okii albaștri, R. Tudor știa ceea ce știe tot satul! Kiar și inocenta Olguța i-a pus-o între oki..."tocmai el vorbește de gazare"!
1-ceva ani în urmă Dana Grecu, într-un context mai liber se tot întreba răutăcios ce ne trebuie reprezentant comercial la ambasada din Bagdad, în Zona Verde, pt că nu avem skimburi economice! Pe faza, Răducu, cu nevastă la MAE, kiar știa povestea și a intervenit ferm: "Dana, lasă că e bine că e acolo, știu eu! Întâmplarea face că și eu știam , dar am rămas surprins că este la curent!
2-Nu știu în baza căreia legi ekipa de fotbal din Sibiu folosește un nume nemțesc, căci sașii nu sunt 20% din efectivul prezent? Poate au dispensă?
Cancelarul Dancila, ....militarii români din Bundeswehrul României și Brătianu a făcut parte din Bundestagul român?
Ne spălăm cu apă murdară! Du verstehst?

Leon spunea...

@tigri 3, cu doua ore in urma am urmarit pe TVR2 filmul artistic romanesc,,Telegrame,, productie 1959, dupa I.L.Caragiale, si am constatat ca politica romaneasca din 2018 este exact la fel ca cea de la sfarsitul secolului 19, si finalul filmului prezinta Armonia dintre putere si opozitie cu pupatul traditional din Piata Independentei (din Sibiu..!!). Si ca sa vezi ca noi doi putem colabora in armonie iti aduc doua argumente:
1. Putem sa facem un troc oltenesc, eu iti dau o Tuica de Caise de 40 grade, si dta imi dai Palinca de Prune de 50 de grade..:))
2. Si Bunicul meu a participat la Primul Razboi Mondial, fiind pentru o perioada chiar Plantonul Printului Carol(viitorul CAROL al II lea), in perioada ocuparii Budapestei de catre Armata Romana in anul 1919..! Si bunicul meu confirma in amintirile scrise in anii 70 despre greutatila acestui razboi :,,Eu m-am imbolnavit de TIFOS in luna martie 1917, m-am dus la spital unde era multa mizerie, multi MORTI, PADUCHI peste tot si nu am ramas acolo, am plecat din spital in nestire , incaltat cu o opinca si un bocanc spre gara Barnova..,,
Si povesteste bunicul meu pe inca 2-3 pagini intamplarile din acele timpuri...poate o sa mai revin cu acest subiect.

Iulian Mareș spunea...

Draghiciule,
Daca ai o limbă în plus...hm, este grea și dură!
Important este că ai prins mesajul, comunitar de altfel!

Ein Stein spunea...

@avianyc
Pai vezi colegule cum vii la calea cea dreapta, ai spus adevarul gol golut in prima parte a comentariului, asa a fost dintotdeauna in Romania banditii numai lapte si miere ailati saracie lucie, analfabetism, paduchi si toate celelalte. Nu ti se pare ca e aceasi situatie si in prezent, binenteles pe alta magnitudine. Culmea e ca pe atunci nu exista nici PSD-ul nici penalul de Dragnea, cu alte cuvinte singurul lucru comun peste veacuri este statul cu aceleasi metehne. Ai gasit directia din pacate ai gresit sensul, eu cred ca toata furia pe care ai acumulat-o ti-o reversi pe cine nu trebuie sau cel putin nu cum trebuie.
Singura solutie ca sa iesim din acest ciclu nefericit e o restructurare a statului dupa un model occidental, adica ala la care ravnim, reprofesionalizarea statului o data cu redimensionarea si alfabetizarea lui. Daca ai sa ceri asta lui Dragnea sau PSD-ului vei avea in mine un sustinator fanatic. De semenea daca te vei lupta pentru ruperea legaturii toxice dintre politic si stat iar te voi sustine pana in panzele albe. Nu se poate face nimic deocamdata la nivel de "clasa politica", ai impresia ca daca vor veni neocomunistii de la PNL/PDL la guvernare se vor schimba cumva lucrurile, in bine zic?
Nu uita directia si sensul.

Ein Stein spunea...

In articolul in care vorbea fostul general de la SPP Iliescu, vreu sa atrag atentia la cine conduce institutiile statului unele destul de sesibile cum e si SPP-ul. Spunea respectivul ca s-a incercat o lovitura dupa ce a modificat Dragnea legea offshore si alte alea pe care le-a cam brodit, exact ca surdu nu le aude dar le potriveste. Pai e cineva atat de naiv sa creada ca Dragnea a modificat el legea offshore ca a visat urat noaptea? Am convingerea ca cel putin i s-a sugerat daca nu mai mult de un frate mai mare, licurirci sa zicem. E de-a dreptul nefiresc cum incercarea de lovitura de stat a incetat la fel de repede pe cat a inceput. E chiar nefiresc dupa cate mijloace se pusese in miscare, pac si gata a pierit. Eu unul sincer nu credeam ca se va opri aici. Am vrut doar sa subliniez lipsa de viziune sau sa-i zicem lipsa de perspicacitate a unui fost sef de serviciu secret, daca e sa ne aducem aminte si de Coldea parca acesti oameni au fost pusi cu mana pentru un anumit scop. Trebuie sa ramanem vigilenti, nu cred ca banditii si jigodiile se vor opri aici.
Numirile in functii trebuie sa inceteze, examen, examen, examen, cel mai bun sa ocupe ce e de ocupat. Trebuie sustinut Tudorel Toader in demersul acela ca functiile sa fie ocupate numai si numai pe baza de concurs, nu numiri politice, trocuri, santaj si alte mizerii. E un inceput sanatos sa speram ca si celelalte ministere vor lua exemplul. Nu prea cred dar nu am incotro.

Leo spunea...

Mai pe scurt , @Leon ne spune ca , lumea este aceeasi - lipseste Caragiale.
Cred ca prin zona Palilulei se spune la tescovina ca este caisa , care in fapt este ghinda de padure de Bucovat.

Huhu Rezea spunea...

@Ein Stein
Nu statul este de vină ci românii care îl compun. Statul, ca forma de guvernământ, s-a tot schimbat în ultimul secol, doar românii au rămas aceiași.
Străinii au găsit întotdeauna cozi de topor și colaboraționiști printre români. Si in perioadele de ocupație, ca în cea despre care vorbim în acest topic.
Pentru o parte dintre români staul este o vacă de muls, în timp ce pentru altă parte statul este un dușman. Abia a treia parte dintre români se identifică cu interesele statului național.
Cine își închipuie că poate răsturna prin forță ordinea constituțională fără să țină cont de rolul atribuit de Constituție Armatei... doar se iluzionează;

ARTICOLUL 118
(1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale