Un produs Blogger.

joi, ianuarie 31, 2019

Ce se va întâmpla cu funcția de șef al Armatei după ce pe 31 01 2019 C.Apel București a dispus suspendarea decretului lui Iohannis

77 comments


UPDATE 31 01 2019
Decretul de prelungire a mandatului șefului Statului 
Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, 
a fost suspendat de Curtea de Apel București.
În aceste condiții, generalul Laurian Anastasof va prelua funcția. Generalul Anastasof a fost consilierul ministrului Apărării, Gabriel Leș, iar în urmă cu două zile a fost numit noul locțiitor al șefului Statului Major al Apărării. Din 2013, el ocupase funcția de șef al Statului Major al Forțelor Aeriene... informează Defence

„Ambasadorul României în SUA, George Maior, a primit, luni, 22 09 2015, din partea șefului Statului Major General, general-locotenent Nicolae-Ionel Ciucă, Emblema de Merit ”Partener pentru Apărare”, clasa a II-a, în semn de apreciere a contribuției deosebite adusă la susținerea activităților armatei, precum și pentru promovarea valorilor naționale.”

Ministerul Apărarii l-a făcut pârât pe Iohannis pentru că și-a permis să emită un decret de prelungire a mandatului  de Sef al  Statului Major pentru generalul Ciucă, fără a respecta prevederea legală de a primi, în prealabil,  în acest sens,  o propunere a ministrului , avizată de Premier.
Generalul Ciucă a rămas ca un comod pe funcție, deși știe că nu este agreat de șeful său politic și civil, Benjamin Leș.
Se crede apărat de influența lui Iohannis, deși ar trebui să ia în calcul că instanța poate să dărâme tribuna pe care l-a urcat perdantul de la Cotroceni, chiar  pe data de 29 ianuarie.   Procedural,  la cererea reclamantului,  Curtea de Apel poate dispune, prin Incheiere, suspendarea provizorie a Decretului, până la judecarea pe fond a cauzei privind anularea decretului.
Asta înseamnă că generalul Ciucă este imediat suspendat din funcție și ministrul poate propune, dacă Ciucă tot nu-și dă demisia, un interimar la conducerea Armatei.

Nr. unic (nr. format vechi) :180/2/2019
Data inregistrarii11.01.2019
Data ultimei modificari:17.01.2019
Sectie:Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal
Materie:Contencios administrativ şi fiscal
Obiect:anulare act administrativ +suspendare dec. nr. 1331/28.12.2018
Stadiu procesual:Fond

Părţi

NumeCalitate parte
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALEReclamant
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI KLAUS - WERNER IOHANNISPârât
ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂPârât

Şedinţe

31 01 2019
Soluţie
„Respinge cererea de repunere pe rol că nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială că nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecată capatului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018.  
Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei." 

Citeste mai mult: adev.ro/pm6v89

Citeste mai mult: adev.ro/pm6v89
29.01.2019
Ora estimata: 12:00
Complet: 9-Completul 4 Fond
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:     


77 de comentarii:

M spunea...

Păcat, mare păcat. Am vorbit zilele astea cu "civili" adică oameni fără legătură cu armata sau chiar ale structuri de ordine publică. Toți, dar absolut toți, au spus că rămânerea lui Ciucă rușine uniforma militară. A băgat în mocirla politicii uniforma... era să spun sfântă... dar poate era prea mult... atunci spun uniforma pe care am iubit-o.
Nu e vorba de capacitatea lui Ciucă, de cariera sa, chiar de relațiile sale dincolo de ocean.
Păcat! Ce să înțeleagă subordonații lui?

iceparu spunea...

Mai sa fie.Uite ca civilii nu pot dormii de grija cine e seful SMAp.Esti idiot sau faci pe prostul?Gaseste si tu un argument mai serios.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Dupa CCR-ul politic ,nu mare mi-ar fi mirarea ca ,CA sa introduca negotul cu sefii SMG.
Cei care nu inteleg ca ,continuitatea conducerii în armată se asigură prin loctiitor în primul rând, apoi în spiritul legii în acest caz prin șeful de armă care urmeaza la rotație cf cutumei .
Ministru ap poți să-l numești chiar și un militar în rezervă, SEF SMG cf legii doar din cei în funcțiile de mai sus la data terminării mandatului fostului șef.
Demisia lui Ciuca ar fi fost un act de lașitate și ar fi creat o perioadă în care armata rămânea descoperită, lucru absolut imposibil.
Șeful SMG are în mapa cele mai secretizate documente operative pe care trebuie să fie în stare să le pună în operativitate la orice oră. Doar cei care-i urmează în funcție și sefii de armă în funcție cu acces la aceste documentesi sunt îndreptățiți să asigure continuitatea în lipsă șefului SMG și nicidecum cel plecat de trei ani la Bruxelles.

Huhu Rezea spunea...

@avy
Cine ți-a șotit ce ai scris?
Preaîndosariatul șantajat de sistemul profund, vezi laudele de sub poză de mai sus la adresa sergentului mesianical statului profund, ambasador de la Washington, putea să respingă propunerea ministrului dar nu avea voie să prelungească mandatul sefului Armatei sau să numească alt șef fără propunerea ministrului.
Pentru așa ceva va pierde procesul de la Curtea de Apel.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Ministru a propus niște prostii pe care ar fi dorit să le negocieze.
Armata nu poate sta nici o oră macar fără sef la butoane.
Doar după civili ,CA civile se poate generaliza numirile că și în orice minister ,sinecură, etc.
Ce drak sa mai propună asta care nu a văzut armata când si-a epuizat toate propunerile prin tot felul de soluții de compromis.
Nu stia cu trei luni înainte că expiră mandatul și sa-si fi facut temele?

Antonim spunea...

Mai uşor cu lăutarii. Procesul va fi dificil pentru MapN. Nu vreau să comentez, pentru că imediat ce le-am spus că nu au nevoie în speţă de plîngere prealabilă, au preluat ideea şi au depus plîngere, fără să aştepte răspunsul la plîngerea prealabilă. Cu suspendarea decretului – aproape imposibil cu respectarea prevederilor legale. Iată argumente :” Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că suspendarea executării actului administrativ se poate dispune numai în situaţia îndeplinirii cumulative a celor două condiţii prevăzute de art. 14 alin. (1) din Legea nr. 554/2004: existenţa unui caz bine justificat şi necesitatea evitării unei pagube iminente ireparabile sau dificil de reparat. Cu privire la condiţia cazului bine justificat, Înalta Curte a statuat că pentru constatarea îndeplinirii acestei condiţii, instanţa nu trebuie să procedeze la analizarea criticilor de nelegalitate pe care se întemeiază însăşi cererea de anulare a actului administrativ, ci trebuie să-şi limiteze verificarea doar la acele împrejurări vădite de fapt şi/sau de drept care au capacitatea să producă o îndoială serioasă asupra prezumţiei de legalitate de care se bucură un act administrativ. În ceea ce priveşte condiţia pagubei iminente, aceasta presupune producerea unui prejudiciu material viitor şi previzibil, greu sau imposibil de reparat. Înalta Curte a precizat că iminenţa producerii unei pagube nu se prezumă, ci trebuie dovedită de persoana lezată, sub acest aspect fiind lipsite de relevanţă simplele afirmaţii făcute. “ (Decizia nr. 442 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie din 30 ianuarie 2013 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal având ca obiect suspendare act administrativ) Condiţia nr.2 imposibil de probat de MapN.

Iulian Mareș spunea...

Mai, fiecare știți doar 10%!
Ia ganditi-va cum a ajuns Dănilă șef SMG din Cdt. Bz.Aer., în 2 luni?
Băse era mai hârșit politic!
Dacă aveți răspunsul numai atunci veți înțelege cum și în ce fel a acționat Ciucă și KWI!
In rest că merită sau nu funcția de șef al SMAp nici nu contează, atât timp cât este propus, avizat și numit de politicieni!

PS - nu tine nimic în nicio mapă; alții au mapele, conținuturile le elaborează tot ei, cei care și operează cu ele, el doar aprobă/ordona! Așa este și normal și așa este în toată lumea! Asta nu exclude cunoașterea lor, ba din contră!
Și, în definitiv, și-a asumat tot, așa că să-i fie de bine! Oricare ar fi finalul ...,; cumva s-a consultat cu voi, cu mine, cu el? I-a plăcut să joace! FB, este major!

Mihai spunea...

Fiind in funcție de comanda stiu bine cum se asigura continuitatea conducerii si de ce doar anumite persoane pot accede de la inlocuire.
De câte ori în lipsă comandantului am fost nevoit să mă deplaseze la unitate după program pentru a pune în aplicare o notă telefonică cu o măsură prevăzută în tabela ABC.
Stii cei tabela ABC ,Unde se pastra și cine avea voie să o manuiasca?
Sigur cei de la CA nu stiu ce inseamna doc milit operative și continuitatea conducerii prin cei prevăzuți de lege,etc și pot spune ce vor mai ales dacă nu au avut treabă cu armata.
Intentarea unui proces pe astfel de lucruri batute-n cuie este o prostie din partea cui o face și poate destabiliza funcția.

Mihai spunea...

PS
Huhurez
Si tab ABC era un fleac pe lângă doc operative,mobilizare,etc.
Crezi că cel de la Bruxelles cunoaște ce mai este pe acolo că să poată pune în oră următoare preluării funcției în stare operativă dacă este cazul.
Așa se pune problema și de asta se numesc loctiitorul sau șeful de armă în funcție.

M spunea...

@iceparu - mda, Armata nu e a țării și nu "civilii" plătesc taxe și impozite.
Armata există prin ea însăși și funcționează pentru propria ei mulțumire.

Dar ca să vă lămuresc, stimate domnule, onoarea militară ar trebui să fie un concept care să nu aibă un înțeles abscons pentru un militar.
Dacă niște "civili" înțeleg conceptul este mult mai grav ca capul (sic!) armatei să nu priceapă! Ciucă a ajuns de râs ca și Grindeanu care se baricadase in Guvern. Diferența e că Grindeanu o făcea "pe persoană fizică" iar Ciucă târăște după el și Armata.

M spunea...

@tigri "Demisia lui Ciuca ar fi fost un act de lașitate și ar fi creat o perioadă în care armata rămânea descoperită, lucru absolut imposibil."

Adică dacă moare Ciucă armata se dizolvă?

Dar după aia ne lămurim : "Doar cei care-i urmează în funcție și sefii de armă în funcție cu acces la aceste documentesi sunt îndreptățiți să asigure continuitatea în lipsă șefului SMG. "

Uraaaaa! Nu se dizolvă!

Să spună Klaus Maus UNDE EXACT scrie că ăla nu putea fi numit întâi în prima funcție și imediat după, în a doua funcție. Să dea Maus legea și articolul!!!
Habar nu are de legislație!

Iulian Mareș spunea...

Ceea ce spune unul, reducând la minuscule ABC, sunt flecuștețe și nu sunt concludente!
Înainte de a pleca la Bruxelles, omul a fost șef SMFT și înainte locțiitor șef SMG!
Documentele nu sunt elaborate că să le știi pe de rost, ci sa le înțelegi și aplici la situații concrete! El ne aburește cu niste copilării...


PS- amintiti-va de filmul Dueliștii!
Cam asta-i!
Planul de prelungire a mandatului a fost elaborat și negociat din timp, Les putea să-l propună și pe generalul Schwarzkopf, tot lui Ciucă i se prelungească mandatul!
Totul este politicianism ieftin! Nu mai este mult și expiră și mandatul lui Helvig, atunci să vedeți teatru!

Huhu Rezea spunea...

@Antonim
In locul lui Leș l-aș fi trimis la reciclare pe juristul care a redactat plângere prealabilă pentru a cere revocarea de către președinte a unui decret prezidențial care produsese deja efecte și intrase în circuitul civil.
Suspendarea decretului este iminentă, in cauză fiind un interes public major, de natura a perturba grav functionarea unui serviciu public administrativ.Președintele a scos șeful Armatei de sub autoritatea controlului civil al ministrului.
Instanță nu are a se pronunță cu privire la respingerea propunerii generalului Scarlat ci numai în privința legalității emiterii decretului de prelungire a mandatului generalului Ciucă.

Leo spunea...

De ce nu judeca Curtea de Apel Militara aceasta cauza ?
Are prea multe dosare saracuta ?

Huhu Rezea spunea...

"Leonard
Bine că nu întrebi de ce nu judecă Tribunalele militare si contestaţiile impotriva deciziilor de pensie militară!
Au competenţă doar în materie penală, nu şi în contencios administrativ sau în civil.

Leo spunea...

Multumesc MAESTRE ,
Acum este lumina.
Te rog fi milos si iarta-mi ignoranta.

Mihai spunea...

Ca să știe cineva bine.
Gen Dănilă a fost numit sef SMG,după ce în prealabil înainte cu trei luni a fost numit loctiitor al șefului SMG.
Arhiva va sta la dispoziție.

Iulian Mareș spunea...

CA va anula decretul si se va dispune masuri pt a se relua actiunea de desemnare si numire a sefului SMAp!
O situatie penibila si f jenanta pt toti cei implicati, dar ROU nu este monarhie de tip absolut, nu suntem in Orientul Apropiat!
Cel mai sifonat va iesi (de fapt este si acum) "colegul" Ciuca! Sincer imi pare rau, dar cum spuneam mai sus, fiecare joaca asa cum vrea!
Aceasta inabilitate de a ascunde, cat de cat, afinitatile politice nu a existat nici la Badalan, Marin sau Danila, pe care i-am cunoscut direct! Si, atentie, cei 3 erau apropiati de Base, unul kiar ruda! Categoric, Scarlat are sansa lui, dar din multe motive, Les ar trebui sa se reorienteze spre un alt general, zic eu din SMFN si sa termine cu prostia ca acesta iese la pensie si nu-si termina mandatul! .....Se poate usor prelungi cu cate un an de activitate!

iceparu spunea...

Cea mai mare porcarie presupune cantrolul civil asupra armatei.Asta inseamna controlul armatei de un partid.Observ ca lupta intre Iohan pe de o parte si PSD pe de alta parte s-a transferat si aici.Mai lipseste ca si activii sa fie introdusi in ecuatie si se duce la naiba armata care oricum exista dar lipseste cu desavarsire.Voi nu intelegeti ca la conducerea armatei un partid poate numii si un boschetar numai ca asa vrea muschii lui?Cine este acest Les?Un politruc care raspunde la comenzile unui sef de partid.A subordona un sef al SMAp unuia care habar nu are cu ce se mananca armata inseamna a te preda unui eventual inamic inainte de inceperea luptei.

Patrascioiu spunea...

Ce sa se întâmple? Nimic .Rămâne locțiitorul. Mare lucru.
Lucrurile merg prost în România pentru ca miniștri sunt numiți după alte criterii decât cele ale competentei profesionale.

Iulian Mareș spunea...

Despre PLUS Romania (+ Romania) si prea curatul si cucernicul Ciolos!

"Coordonatorul anchetei penale la care am fost supuși în vara anului 1988"

"Toți fondatorii, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de avocatură „Iordache & Partners", fondată în 1992 de Alexandru Iordache, personaj care mi-e mai cunoscut mie, lui Caius Dobrescu și Sorin Matei drept "maiorul Alexandru" de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care am fost supuși în vara anului 1988. Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru ("managing partner" la „Iordache Partners") și fiul fostului nostru anchetator, "maiorul Alexandru", de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate", susție Marius Oprea pe Grupul de Investigații Politice

Iulian Mareș spunea...

Ca sa stie si inocentii....
Pentru Danila s-a infiintat a 3a functie de loctiitor (erau deja cele 2 functii necesare incadrate) cu 2-3 luni inainte de numire! Nu avea nicio atributie, niciun domeniu de activitate! A fost ca in CO!
Dupa numirea lui ca sef SMG functia a fost radiata!
Asta, asa ca sa restabilim adevarul!

Iulian Mareș spunea...

continuare...

Trebuia sa intelegi cand am scris despre harsaiala politica a lui Base si sa te opresti la timp!

Huhu Rezea spunea...

Daca pe 29 ian. instanta suspendă decretul, cu aceeași dată ministrul constata vacanta funcției și procedează la numirea unui interimar.
Suspendarea decretului este executorie.

CEZAR spunea...

..FB..zice...

S-au marit salariile! Jos Guvernul! S-au marit pensiile! Jos Guvernul! Au fost eliminate 102 taxe! Jos guvernul! Studentii au gratuitate pe CFR! Jos guvernul! Multinationalele nu vor mai sifona banii din tara! Jos guvernul! S-a votat infiintarea Fondului Suveran! Jos guvernul! S-a votat introducere pe lista de medicamente gratuite si compensate a 13 medicamente noi care sunt molecule inovative destinate în principal tratamentului pacienţilor cu afecţiuni oncologice, hematologice, pneumologice, reumatologice, boli rare, diabet zaharat! Jos guvernul! La solicitarea Ministerului Agriculturii, guvernul a aprobat prin Hotarare de Guvern un ajutor pentru cultivatorii romani de tomate! Jos guvernul! S-a aprobat programul "Prima chirie" pentru cei care au serviciul la mai mult de 50km de domiciliu! Jos guvernul!...... Si nu le-am trecut pe toate. Dar concluzia este una singura. Jos guvernul!
Noua nu ne trebuie un guvern care intr-o luna de zile sa faca mai mult decat a facut guvernul Ciolos intr-un an!
Jos Guvernul? : Hai sa fim seriosi!
1Mărirea salariului minim pe economie 2 mărirea punctului de pensie 3 noua grila de salarizare din sănătate și administrație etc

Leon spunea...

@CEZAR, guvenul PSD-ALDE, trebuie sa corecteze urgent doua dinte ,,realizarile,, de mai sus:
1. Gratuitatea studentilor privind calatoriile pe trenurile CFR, sa fie NUMAI pentru linia din localitatea de domiciliu pana la localitatea de studii, si retur.
2.Eliminarea Taxei Auto s-a dovedit a fi o proasta masura, deoarece au intrat in tara toate harburile din occident si a crescut numarul accidentelor de circulatie soldate cu victime omenesti.
Parerea mea !

Dan spunea...

Cezar IQ tau e superior meduzei... Cu 1%😁 Felicitari.
Semnez. Eu calugarul.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Dar jos #proștii și #TFL-iștii nu?
Kiar și ăia mai bătrâni, de pe aci!
Nu vezi că unii sunt in stare să doarmă cu Statul Subteran de gât?
Să vezi, la o adică, ce protecție socială le vor da #Rezistentii...și prin fața și prin spate...
Uită-te la ipocritul de Varna/USR: firma lui de consultanță a ridicat în slăvi Legea Recursului Compensatoriu și acum rage împotriva că neomul! Ipocrit sadea!

Iulian Mareș spunea...

Leon
Cu pct. 1- total de acord;
Privind pct. 2, avem RAR și inspecția tehnică periodică! Să-și facă treabă; românii sunt săraci dar și fuduli. Cei tineri vor mașini bengoase...😂🤣
Un Lt col/US (3 copii) mutat pt 4 ani la un post in UE a analizat 3 luni ce mașină să-și cumpere: cost, consum, cost piese, revizii, consumuri, ... etc! Până la urmă și-a luat una, nouă, în care niciun puștan nu s-ar fi urcat!
Concludent?

Iulian Mareș spunea...

Ice & Patrascioiu,
Nicăieri, în democrațiile de referință, miniștrii nu se numesc pe criterii profesionale ci politice!
Nu se dă concurs pe funcție!
Ba, mai mult, în US și funcție de susținerea financiară a campaniei prezidențiale, se fac numirile pe funcții de demnitari, inclusiv ambasadorii!

CEZAR spunea...

Zic EU :
S-a demantelat mizeria de STAT PARALEL ..s-au scos la lumina protocoalelele ilegale din JUSTITIE///...cred ca astea fac cat toate de mai sus..sau chiar mai mult !
Desigur retardatul.. Unknown ..NU VEDE SI NU INTELEGE!!

CEZAR spunea...

@ / Leon ..ai mare dreptate.....

CEZAR spunea...

FEISBUKUL(sic!) mai zice...

Dogaru Adi
Dogaru Adi Copiii de clasa 11-12 nu mai cumpără manuale!! PDL hotărâse ca aceștia să plătească manualele deoarece învățământul este obligatoriu doar zece clase!Trecerea impozitelor și taxelor de la angajator la angajat și astfel patronul este obligat să vireze sumele reținute altfel este pasibil de pușcărie! Astfel nu mai sunt cazuri in care angajații se trezeau că nu pot beneficia de serviciile din sănătate deoarece patronul nu virase banii!Demiterea cucuvelei sufrageriste din fruntea DNA!Pot enumera in jur de o sută!!Dar nu este de ajuns!! Investiții slabe, fonduri europene atrase foarte slabe (deși sunt mai multe decât pe timpul Boc sau Cioloș), autostrăzi ioc...ca atare nota nu este prea mare!!!
Administrează
Îmi place · Răspunde · 9 min
Virgilius Ilie
Virgilius Ilie 1. A INLOCUT GUVERNUL CIOLOS 2. NU PERMITE SA AJUNGA LA PUTERE BASEII , CIOLOSEII SI JOHANEII , NEOMARXISTII LIBERALI SI ANARHISTII USR . 3. A DAT SINGURA LEGE IN FAVOAREA ROMANILOR DIN ULTIMII 30 DE ANI , taxa pe lacomie .
Administrează

Va mai indoiti de cine va CASTIGA ALEGERILE..cu un scor mai mare ca data trecuta ?
Eu NU...
Ce discomfort imi da - sa intalnesc pe aici cadre militare...care nu vad si nu inteleg..!
Doar ca ..s-au bagat si ei pe acolo sau primesc cativa ..bitconi !!

Leon spunea...

@radu catalin, incerc sa nu scriu prostii pe acest blog..!
In anul 2007, am schimbat DACIA 1300, an fabricatie 1979, cu un Fiat Albea nou,din import, prin programul ,,Rabla, facand si un credit la CEC, si nu-mi pare rau deloc, chiar sunt multumit de aceasta masina (as fi cumparat o Dacia Logan, dar se astepta 12 luni...).Am platit si o Taxa auto de 500 de lei ! Cei mai multi,de varsta mea,au procedat la fel ca mine. Tineretul, in schimb, asa cum bine puncteaza si @Mares, cumpara masini second hand care mai de care mai bengoase si mai periculoase pe drumurile publice, multe chiar cu volanul pe dreapta !
Si statisticile politiei tot mincinoase sunt ?

Romel spunea...

Dupa terminarea mandatului de presedinte,domnul Klauss Johannis va fi cercetat penal pentru abuz in serviciu si trafic de influenta ,punand in pericol siguranta si securitatea nationala prin refuzul respectarii prevederilor constitutionale in literea si in spiritul ei. Ori pentru Klauss Johannis un dosar penal in plus ,fata de celelate care au depasit nr. de 40, are slabe nelinisti sau emotii. Are siguranta ca prietenii pe care astazi nu ia uitat, vor percuta, rezolvand favorabil si aceast dosar penal, la fel ca pe celelate. Stie domnul Geo de ce,pentru ca o mana o spala pe cealalta.Nu-i asa domnule Dragnea?

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Azi nu pot decât să-ți dau dreptate!
Ține-o tot așa; cu cât te înjură mai abitir, înseamnă că i-ai lovit la bitCOIni!
Sambata este ziua ta glorioasa!

Daniel Craciun spunea...

un singur aspect

Faptul ca generalul Ciucă a ales o tabara Politica, denota Caracterul lui.
Presimt ca dupa ce va fi schimbat, vom auzi si ca ar fi avut cine stie ce dosar deschis impotriva lui.
Parerea mea.

Patrascioiu spunea...

Sunteți din motive de voi stiute pesedisti și tocmai deaceea gândiți cum va cere partidul.Am avantajul ca eu gândesc cu propriul cap.
Mares dece la aparare nu ministru un popa ortodox sau un predicator penticostal?Plătește la partid o donație substantiala,ridica șefului partidului o statuie măreață și hopa ministru.



Huhu Rezea spunea...

@Patraschioiu
si tu ce ești, doar antipesedist? Tie și celorlalți vă este rușine să spuneți ce politică mâncați?
Ce e Leș, dar nici cu Iohannis nu vă puți lăuda ca militari. Mai ales jandarmii.

Liviutatarush spunea...

Daca vine Curtea si anuleaza decretul, un loctiitor va prelua functia de sef SMG ca interimar si Ciuca va trebui sa iasa la pensie fiindca orice functie i-ar da ar fi o retrogradare (aia de reprezentant NATO, UE este ocupata). Doar sa-l ia Iohannis ca si consilier. Daca nu se anuleaza decretul, si eu cred ca asta se va intampla, ramane cum am stabilit. Vom vedea!

Huhu Rezea spunea...

@Tătărush
Ca să pună un interimar este suficient ca instanța să dispună suspendarea provizorie a decretului ilegal.
De la data supendării decretului nu mai operează prelungirea mandatului lui Ciucă.

Liviutatarush spunea...

Corect Huhule! Aia am spus si eu, poate s-a inteles altceva. Daca se pronunta Curtea ca decretul este ilegal, de indata :) Ciuca o sa iasa la pensie.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu sau Patrascioiu,
Cui mă adresez azi, că nu mai țin rândul!
Din întrebarea pusă constat că democrația dăunează grav vârstei a 3a-a4a!
Ce are religia cu politica?
Daca nu avem militari rezerviști in topul politicii....
Cumva Hellvig a fost ofițer SRI? Sau directorul SIE?

De șefi împuterniciți pe anumite funcții am auzit, dar la nivelul șef SMAp ar fi o premieră absolută!

CEZAR spunea...

Ave,
m-Ale.....si eu te apreciez pentru spagatul tau....!!!

M spunea...

In anii '90 din dorința de a ne distanța rapid de regulamentele comuniste am adoptat părți din cele din timpul celui de - al doilea război. Așa că ofițerii ziceau "am onoarea să vă salut" iar subofițerii ziceau "să trăiți". Umbla o anecdotă cum că Antonescu ar fi fost întrebat de ce este această diferență? "Pentru ucă sub gradul de sublocotenent nu există onoare" 😁
Trag concluzia că mareșalul se înșela. Nu Nici la grade mai mari onoarea nu prea există onoare!

was spunea...

aia cu ,,onoarea ,, e de la Himler ,dar asa este onoare nu e nici la generali

M spunea...

Nici - nici! E vorba de Ludendorff!!! Am îmbătrânit! 😁
Oricum onoarea e rară și printre generali.

Alexcta spunea...

Dosarul, cu termen:29.01.2019, este deja amânat deși astăzi suntem în data de 23.01.2019.

Huhu Rezea spunea...

CA București se va pronunța joi dacă îl suspendă din funcție pe generalul Ciuca

iceparu spunea...

huhu rezea@ce sa se intample?Nu se intampla nimic.Nimeni nu este de neinlocuit.Manipularea are si ea un sfarsit.Norocul vostru e ca ceilalti nu sunt mai putin ticalosi.Atentie ca vin altii tineri din urma care nu sunt patati .Daca nu scoateti din legea pensiilor militare inechitatile veti pierde si bruma de incredere de care inca profitati.

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
Se implinesc 6 ani de când tot bănănăi pe acest blog și ...n-ai înțeles nimic.
Nu am înțeles nici eu de ce mă identifici pe mine cu cei care au emanat și o mențin în vigoare, încă într-o formă și mai dezastruoasă, Legea 223/2015, lege care și în forma inițială, cu procentul de pensie de 130% din baza de calcul, mă defavoriza față de legea contributivă.
De aceea nu a avut niciun rost să promovez acțiuni în contestare la deciziile de recalculare/ actualizare.
Dacă simțeam că sunt mulți talibani băsiști și #rezist printre rezerviștii cititori ai acestui blog... il închideam demult.

ifrim spunea...

Cu basistii la Etna.....pe cos!

hankook spunea...

Astazi am primit decizia de actualizare(pensionat din 2016)...mai putin cu 126 lei ( brut) comparativ cu pensia aflata in plata in dec.2018 ( brut).

M spunea...

Poate PSD să îi propună pe Schwartzkopf, Cezar, Napoleon sau Alexandru cel Mare.
O să mor de râs când o să îi refuze Johannis!
Îi controlează Johannis la unghii și la batistă!!!

Huhu Rezea spunea...

Dacă mai sunt în funcţie juristii care i-au redactat lui Iohanel Decretul ilegal pentru prelungirea mandatului lui Ciucă la sefia Armatei, înseamnă că săsuţul a dat ordin.

M spunea...

Nu avem șef la Armată, Jandarmerie, DNA, minsterul transporturilor, ministerul dezvoltării, mai multe ambasade iar la astea se adaugă și situația incertă a procurorului general. Am uitat ceva?

raul spunea...

Nu-mi doresc decat sa traiesc sa-l vad pe CIUCA la mitingurile noastre cand o sa vada ce pensie de cacao o sa aiba peste vreo 10-15 ani!Rusine cu asa conducatori ai armatei !Nu-mi fac mari sperante nici cu astia!

Mihai spunea...

Bine ca avem un partid de guvernamant majoritar in parlament care si-a dat jos propriul guvern prin motiune de cenzura de doua ori pâna au gasit ”executantii” fideli. (Guiness Book),
Ce conteaza pentru ei ,armata ,jandarmerie , rezervisti ,respectarea legii ,etc,noi punem pe cine vrem. Punct.Prioritatile sunt in alta parte. Numai azi nu-i mâine si profesorii iar pleaca intr-o vacantă bine meritata.
Urmariti ringul de box de la Primaria Capitalei . Bietii jandarmi si 10 August (((((((
Va urma o numire de sef după ritul neinitiatilor cu armata si cutumele care o stapânesc.
Draghici era mult mai bun ca ministru în mod sigur ((((((( Conditia sa-l tina pe Mares la distantă.
Să-l intrebam pe Huhurez daca functia de ”comandant suprem” mai are continut ((((((((((( si poate după critică ne spune si solutia legala cu nume si prenume . Sau mai bine sa-i spuna lu baiatu asta de rit ..........Oricum seful SMG nu are a face cu rezervistii. El doar bate din călcâie si spune ”am înteles”.
Pâna la numire mai asistam la scoaterea in evidenta a incopetententei unui ministru. Să vedem ce solutii găseeste acum si de cand le putea găsi ca sa nu se ajunga aici.

Liviutatarush spunea...

Va fi pus la dispozitie pana se judeca procesul, va pierde indemnizatia de comanda si alte cele si va iesi la pensie cu pensie de colonel. Parca vad! Unde nu-i cap... Hai la mitinguri Ciuca! Sa vezi si tu cum este!

vasile iosif spunea...

Domnule H,

Cetatenii acestia se joaca cu …..Armata.

Cu stima,

iceparu spunea...

Huhule numai un prost poate crede ca cineva face cu atata daruire propaganda in favoarea PSD fara sa nu roada si el un os prin acest partid.
Privind basismul in ceeace ma priveste o dai in bara daca asta ai vrut sa spui.

M spunea...

@tigri - doar doua observatii!
1. respectarea legii nu ii priveste nici pe ai lui Dragnea, nici pe ai lui Johannis si sigur nici pe ai lui Ciolos-Barna!
2. numai un neinitiat in ale armatei, cum este Johannis, poate sa fie impotriva jandarmilor si actiunilor lor din 10 august.
De aici si reactia complet inepta a lui Johannis care mai demult declara: „Armata? O pierdere de vreme! În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă.” Vai de capul nostru cu un asa sef al CSAT! La asa declaratii va mai mirati ca isi bate joc Johannis de toti cei in uniforma?

Huhu Rezea spunea...

@M
Și eu uitasem de acele inepții ale lui Joiannis despre armata.
Și când te gândești că jandarmii l-au protejat când a ieșit la hau...hau in geacă roșie

Mihai spunea...

@ Huherez
Noroc ca M ti-a dat o gura de oxigen.
Personal sunt de parere ca peste 8 luni armata era o pierdere de vreme ,muncă
fortata ,munca silnica prin cazarma ,IAS - uri etc.
Cat de instruiti au fost s-a vazut in 89.
Daca va place cu ministrul asta sa va fie de bine.
Nu cumva sa va mai taie ceva.Sa nu uitati ca pe vremea lui Ciolos era secretar de stat impreuna cu otilia sava si artizani ai la bagatul la semnat a OG 57.
Asteptati totusi finalul.Vedeti ca si procesul lui Lazar se judeca la Alba.
Aviz expert TT.
Si nu uitati ca pana se judeca Ciuca ramane pe post .Si sa nu credeti cumva ca la CAB este lucru curat.
Problema-i cum drege ministrul busuiocul.
Aveti grija sa nu o dati in bara dupa depozitiile vicelui suparat.

Iulian Mareș spunea...

Metaforic....Tiriac, asta!

"Orice s-ar întâmpla în România, eu nu pot să scuip pe țara mea. Mi-a cântat Imnul de vreo patru sute și ceva de ori, am reprezentat țara asta cum am putut, am fost născut aici, am făcut ce am făcut. (...) Niciodată nu o să pot să dau cu pietre. Noi suntem corupți, venim si cu lesmaiestate... Acum ar trebui să pună o lege marțială în care aleși ai noștri care dau cu pietre în noi, ar trebui să le taie puțin, nu numai limba, dar și mâinile", a declarat Ion Țiriac.

Iulian Mareș spunea...

Numai ca ....Ciuca nu mai este pe post! Anastasof a trecut loctiitor si imputernicit sef SMAp!
O situatie inedita, in premiera, dar alta solutie nu vad!
"Ai grij"a tu, cum drege KWI busuiocul scuturat!

Iulian Mareș spunea...

Ca sa prevenim deskiderea unui front fals si paralel:

”Pentru o corecta informare:
Bugetul Municipiului Arad 2018 - 279 mil lei.
Buget 2019 - 344 mil lei. O crestere de 23%.
Bugetul Sectorului 3 Bucuresti 2018 - 660 mil lei.
Buget 2019 - 1039 mil lei. O crestere de 57%.
Bugetul Municipiului Ploiesti 2018 - 308 mil lei.
Buget 2019 - 354 mil lei. O crestere de 15%.
Bugetul Municipiului Sibiu 2018 - 304 mil lei.
Buget 2019 - 376 mil lei. O crestere de 23%.
Bugetul Municipiului Cluj-Napoca 2018 - 568 mil lei.
Buget 2019 - 711 mil lei. O crestere de 25%.”

Iulian Mareș spunea...

Pentru adanca informare a celor cu #ADN, privind corupsen, corupsen....
Orice, dar PSD-ist nu este, insa este 100% ROMAN!

”Ne-au nenorocit, ne-au pus o talangă de gât cu corupția”

Ion Țiriac a afirmat că politicienilor noștri le este frică de dosarele care apar peste noapte: ”DNA, anticorupție, ăștia de la Fisc cu corupția pe noi ne-au nenorocit, ne-au pus o talangă de gât cu corupția. Noi suntem corupți? Nu, nene! Siemens a plătit un miliard și nu știu cât pentru corupție, Volkswagen, uite, >săracii<, ce li s-a întâmplat. Noi, pentru un cârnat și două sticle de țuică, uite ce corupți suntem.
Nu! Noi n-am avut educația și timpul suficient să educăm cele 22 de milioane, în special cele 12 milioane din rural, pentru că statul n-are bani.”.

Liviub spunea...

D. I. Mares
Privind bugetul catorva mun. Plusul reprezinta doar nevoia de acoperit pentru salarii! Nu?

M spunea...

Când emiți un ordin ilegal (de numire, de alocare la drepturi, de ce vrei tu) acesta este întâi suspendat (dacă există indicii rezonabile privind legalitatea). Apoi poate fi anulat sau instanța decide repunerea în drepturi. În cazul în care este anulat persoana care a emis ordinul răspunde disciplinar, material sau penal de îndreptarea pagubei sau vătămării produse. Că tot le place unora abuzul in serviciu:

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Leon spunea...

In Sinteza Bugetului de stat pentru acest an, la MApN este propusa suma de 18,125 miliarde de lei, o crestere cu 6,6% fata de anul trecut, o majorare care, probabil, acopera doar cresterile salariale pentru personal,...o crestere a pensiilor militare nu mai are loc in anul 2019..!
In schimb, la MAI se prevede o crestere de 21,5%, la suma de 18,467 miliarde de lei, suma ce depaseste 2% din PIB acordata la MApN..!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
La MAI este mai mult pt cele 2 tipuri de alegeri!
+6,6% buget MApN poate rezolva f multe....kiar înseamnă f mult!
Ei, bine nu ca 20%/SRI, dar noi trebuie să plătim filajul și interceptarea noastră! Aici, în ROU, o fi centrul de comandă al operațiilor teroriste și nu știm noi!
Concluzionează și dumneata, de ce au primit unii peste 6%! Ia în calcul că bugetul DGIA nu este inclus in cel MApN!

Antonim spunea...

Bugetul propus pentru MApN nu este 2% din PIB- trebuia 20,450 miliarde. Aşa rămâne doar 1,77%, deşi în partea text se vorbeşte de 2%. Vom vedea ce se va întîmpla la avizarea de către CSAT.

Ovidiu spunea...

Citim pe site-ul Min. Finantelor publice, in STRATEGIA FISCAL-BUGETARĂ PENTRU PERIOADA 2019–2021,
Anexa 4 - Cheltuielile Ministerului Apărării Nationale din bugetul de stat pe perioada 2016-2021
fila 204

CHELTUIELI TOTAL
2016 // 2017 // 2018 // 2019 // 2020 // 2021
mil lei 10.583 //14.655 // 17.007 //18.125 // 19.309 // 20.820
% din P.I.B. 1,39 // 1,74 // 1,87 // 1,85 // 1,84 // 1,85


Unde este 2% din PIB la Aparare?

Mihai spunea...

@ Mares
Daca ne dai citate din unul care si-a dus afacerile prin Cipru pentru a nu plati taxe statului român ,treci la colț in genunchi pe coji de nucă.

Rusinos rău de tot ca orase cu populatie si suprafata mult mai mica (Sibiu , Arad ,Oradea ) sa aibă venituri bugetare egale sau peste cele al Ploiestiului.
Este justificata revolta acestor primari care aduc venituri din investitii pe bani europeni in special, mai ales daca se tine cont de faptul ca ,contributorii au pretentia ca primarii sa investeasca contributiile lor in urbe in favoarea lor si nu sa-i dea la altii care sunt pe primele locuri la ajutoare sociale (vezi DJ , VS, TL , CL , Giurgiu,etc)
@ M
Singura paguba posibila ar putea fi ”onoarea nereperata ” a unui ministru incapabil sa duca o solutie legala in CSAT. Nici in momentul de fata nu are o solutie legala si va recurge la negociere cu presedntele. D-nul Anastasov nu corespunde la cutuma privind rotatia armelor la sefie.Dar peste asta se poate trece după trei luni de la numire ca loctiitor.
Dar nu fi suparat , ”judecatorul” are obligatia sa stabileasca ”prejudiciul”.

Iulian Mareș spunea...

Nu stiu daca le-a dus sau nu, dar mai stiu ca un secretar de stat pork si ghiolban din MF din guvernul sefului de partid securistic, Ciolos, lua bani pt a consilia firmele sa nu plateasca impozit, in timp ce ne indemna sa mancam radacini!
Daca si Tiriac va pute....ei, abia acum exista o problema si ea nu tine de simtul olfactiv ci de intreg sistemul nervos!
...pot recomanda niste medici fff buni din INMAS!