Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 25, 2019

S-o ajutăm pe doamna Andrițoiu în discutarea problemelor rezerviștilor cu ministrul Apărării

36 comments
FORUMUL

STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR DIN SISTEMUL APARARII, ORDINII
PUBLICE SI SIGURANTEI NATIONALE


COMUNICAT

In ziua de 23 ianuarie 2019, din initiativa domnului gl.lt. rtr. Neculai BAHNAREAN, presedintele ANCMRR, au fost primiti in audienta la seful Casei de pensii sectoriale a MApN, doamna col. Mihaela ANDRITOIU reprezentantii AMVDD, AORR SI ROMIL.
Principalele probleme supuse discutiei au fost:
- problema actualizarii pensiilor militare conform prevederilor L152/2017;
- care este metodologia de aplicare a L223/2015, cu modificarile sicompletarile ulterioare, in conditiile aplicarii L 153/2017;
- stadiul proiectului HG privind biletele de odihna si tratament (art. 81/L.223/2015);
- procedurile de adoptat pentru comletarea formularului ANAF 230 (directionarea a 2% din impozit ).
In urma discutiilor singura solicitare care a avut solutionare a fost cea legata de directionarea celor 2% din impozit.
Completarea Formularului 230 se va face de catre fiecare contribuabil si va fi depuns la sediul asociatiei ( la secretariat sau casier ).
Urmeaza strangerea acestora si predarea lor la CPS pe baza deb borderou pana la 15 martie a.c. Cei care doresc le pot preda singuri,  direct , la CPS, pana la aceeasi data.
In legatura cu celelalte probleme discutate nu s-au desprins idei clare privind aplicarea unitara , atat la MApN cat si la MI si SRI, a pprvederilorL223/2015 cat si a posibilitatii elaborarii unei HG pet ema biletelor de tratament, Reprezentantii CPS au subliniat ca
eforturile pe care le-au depus nu au primit raspuns de la celelatec casesectoriale de pensii si nici de la Casa Nationala de Pensii.
S-a incercat deducerea ideii ca pensile militare au fost actualizate , conform prevederilor legale dar, s-a continuat pe linia creerii cofuziei intre termeni, fiind puse pe acelasi plan indexarea cua ctualizarea si recalcularea.
Dl. gl. Neculai BAHNAREAN a solicitat publicarea Normelor metodologice de aplicare a legii, urmand sa solicite acest lucru si … IN SCRIS.
Chiar daca discutiile s-au desfasurat intr-un spirit colegial ,se desprinde, cu claritate, faptul ca CPS nu poate initia actiuni concrete pentru solutionarea problemelor ridicate, solicitand chiar sprijin pentru discutarea acestora la nivelul conducerii ministerului.
Stimati colegi,
Avand in vedere faptul ca actiunile desfasurate , pana in prezent, nu au avut rezultate imediate, invitam -TOTI- membri structurilor asociative ale militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special, cei interesati in solutionarea problemelor militarilor, sa participe la actiunile viitoare ale FORUMULUI , actiuni incepute
pe 16.01.2019 si care vor continua pana la solutionarea solicitarilor, pentru ca numai prezenta noastra , masiva , la aceste actiuni poate genera o reactie de raspuns din partea decidentilor politici.

In acest sens va informam ca in data de 31 ianuarie a.c. , incepand cu orele 08.30,va avea loc pichetarea Camerei Deputatilor cu ocazia Reuniunii informale a ministrilor apararii din UE, reuniune condusa de ministrul apararii.
In data de 7 februarie a.c. se vor desfasura actiuni de pichetare a ministerelor de interne si justitie de catre colegii nostri din aceste structuri, actiuni la care vom participa ca membri ai FORUMULUI.

In data de 8 februarie actiunile de protest se vor desfasura la Camera Deputatilor.

Consideram ca ,trebuie sprijinite , prin participare activa, toate actiunile organizate de structurile asociative ale militarilor din sistemul de aparare , ordine publica si siguranta nationala pentru apararea drepturilor noastre, pentru apararea legii si Constitutiei.

Presedintele FORUMULUI
Gl( rtr) Nicolae GROPAN
Purtatorul de cuvant al FORUMULUI
Col(rtr) Marian TUDOR

36 de comentarii:

mega2005 spunea...

Lamaile din vas...sa ne treaca greata. Bine puse, felicitari!!!

Danutila0@gmail..com spunea...

E buna inițiativa dvd.dar cred că un pic de praf.ptr.pens.militarii, Dar ptr.institutile amintite,poate se mișcă și ei, daca au și banii necesarii,!!!! De 4 ani nu se aplica o lege care pina la urma a rămas o OG 114 și care daca vor dau daca nu .!!!???

Leon spunea...

Daca in capul mesei ar fi fost tot col. Luca Constantin, altfel sunau promisiunile...!
Dar ,,ghinionul,, nostru este ca Domnul General de brigada dr.LUCA Constantin( avansat in grad in Decembrie 2018) a fost numit ca Sef al Directiei audit intern a MApN, iar Dna col.dr. Mihaela ANDRITOIU inca n-a invatat sa ...pacaleasca auditoriul..!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Pana s-o ajutam noi pe doamna Andritoiu, deja ne ajuta dansa postand pe site-ul CPS, Formularul 230, si instructiunile ANAF de completare a acestui formular. La o prima lectura se pare ca putem dona 2% sau 3,5% din impozitul pe pensii retinut in anul 2018, si Formularul trebuie depus pana la 15 martie 2019( fata de 25 Mai ). Mai studiem..!

Liviu PO spunea...

Daca aceste structuri asociative ar renunta la atitudinea defetista si i-ar pune pe membrii lor sa promoveze actiuni in contencios administrativ impotriva ordinului ilegal,imoral si abramburistic,M 25/2016 prin care se adauga ilegal la prevederile legii nr.223/2015,ar fi mult mai apreciati de zona politica decat aceasta "topaiala" pe la institutii care nu au cum sa rezolve problema de fond: atata timp cat M 25/2016 vorbeste despre elemente ale soldei, pentru determinarea bazei de calcul, la nivelul lui 31 decembrie 2009 ,nimeni ,dar absolut nimeni nu are cum sa le actualizeze pensiile prin aplicarea prevederilor legii nr.152/2017...PUNCTUM
In acest caz particular nu mai este "the rest is silence" ci "the rest is laughing"...
Si uite asa,un amarat de absolvent de stiinte juridice pe la nu stiu ce particulara le poate rade in nas unor bravi ofiteri cu AISM...

Gigi spunea...

Românii,vor fi nevoiți să scoată din buzunar datorită creșterii leu/€ și altele,între 200-300 lei/lună,în condițiile în care pensiile militare au crescut cu 1,3%,pentru 2018,2019.
Asta pentru automulțumiți
.
Singura măsură pe care trebuie luată,de fapt două,sînt următoarele:ieșirea în stradă și arderea acestor îmbuibaților la vot.
Asta nu trebuie să ne apucăm să punem ștampila pe alții cunoscuți cu aceleași apucături.Stim noi care.
Întâlnirea sindicaliș
tilor cu șefa CSP,
pierdere de vreme!

M spunea...

Cred ca trebuia scris "ajutata" adică în ghilimele că mulți nu au puterea să citească până la capăt.
Eu susțin orice acțiune dar să nu uităm că fără suportul dat de televiziuni "prietenoase" mă îndoiesc de cel mai mic succes.

Huhu Rezea spunea...

Daca nu vă angajați că participați la toate acțiunile de pichetare din perioada următoare, nu mai pierdeți timpul cu alte mărunțișuri.

Leon spunea...

31 ianuarie, orele 8.30 la Camera Deputatilor, Prima intalnire..!

M spunea...

Bun, ii ardem pe ăștia. OK dau și eu o mână de ajutor.

Dar știți un partid, UNUL SINGUR, care să aibă o atitudine nu binevoitoare ci măcar rezonabilă în ceea ce privește militarii - activi, în rezervă sau în retragere?

Toate partidele din actuala opoziție au o atitudine agresivă, denigratoare și chiar jignitoare la adresa militarilor.

dbazavan spunea...

Credeți că se rezolva ceva prin pichetare? Inca nu v-ați săturat să stați pe la uși? Nu credeți că e momentul pentru acțiuni pe banda rulanta in instanta? Azi am primit răspuns la la plângerea prealabilă înaintată Guvernului României privitor la OUG 114/2018 (art. 39 și art. 41) și la OUG 90/2017 (art. 6) semnat Secretarul General (într-o frază total alambicată) - respins că inadmisibil. Deja cred că până pe 31 voi depune plângere în instanță împotriva Guvernului României și cred că voi obține mult mai mult decât să stau sa le picheteze ușile. Părerea mea.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
pari a nu o cunoaste pe actuala dna. Andritoiu, cu toate ca a muncit in capitala Olteniei, intr-o structura pe str. Amaradiei, pana a pleca la capitala, aproape de Mall-ul Afi- Cotroceni?! ...
Dna. colonel aplica legea, face propuneri si cam atat!
Dpv al meu, seful delegatiei si-a ales o tinta si un interlocutor total gresit!
Data viitoare poate ajunge si peste drum de fosta Posta Puisor! Masina 385 are statie kiar acolo!
Sper sa nu intre gresit la JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL, sau mai jos, la Liga lui Mitica!

Iulian Mareș spunea...

M,
Sigur, +Romania, care tocmai a murit dupa nastere....
Nu vei gasi niciunul!

Huhu Rezea spunea...

@Liviu Po
Incurci actualizarea elementelor din baza de calcul a recalcularii potrivit articolelor 109 și 110 cu actualizarea prevazuta in art. 60 initial.
Articolul 60 se referea la actualizări datorate creștinilor ulterioare calcularii/recalcularii.
@dbazavan
Esti voluntarist, leneș la carte și căpos.
Pentru încălcarea unor drepturi prin dispoziții de ordonanță nu e nevoie de plângere prealabilă la Guvern.Se depune direct acțiune în contencios administrativ la Curtea de Apel conform art.9 din L 554/2004. IN PLÂNGERE ridici exceptia de nevonstitutionalitate a dispoziției de ordonanță prin care ți s-a încălcat dreptul.
Sunt atatea articole și comentarii povățuitoare pe blog...dar lenea și ingâmfarea sunt cucoane mari.

Ein Stein spunea...

Parerea mea.
Nu cred ca politicienii sau altii au ceva de impartit cu pensionarii militari in mod deosebit. In schimb toti vorbesc de "pensii speciale" sau "pensii nesimtite" fie din ratiuni economice, politice, de-ai dracu, etc. Pana cand nu vom reusi sa iesim din categoria "nesimtitilor" e greu de crezut ca se va schimba ceva, fie in bine fie in rau. Cand in aceasi oala e bagat si cel cu o pensie de 1000 lei dar si cel cu 30 000 e greu de crezut ca va exista vreo solutie, acceptabila de reglementare a actualizarii pensiilor. Poate se va gasi o solutie de compromis conjuncturala insa va asigur ca o vor combate cu alte modificari de legislatie, probabil un OG sau HG si tot acolo vom ajunge, si tot asa. Vad ca participa si domnul Gropan unul dintre putinii oameni rationali si bun simt care reprezinta pensionarii militari, o mica speranta exista doar daca e ascultat si sprijinit. Nu va mai plictisesc cu solutiile mele magice de iesire din impas, domnul Gropan a inteles pe deplin cum stau lucrurile.

CEZAR spunea...

m-Al,
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1390452597777436&set=p.1390452597777436&type=3

Iosif spunea...


Domnule H,

Asa este, numai ca la CCR vei primi termen peste 3 ani cand pentru multi dintre noi va fi prea tarziu.
Se pare ca e o politica coerenta in acest domeniu. Golim legile de continut juridic prin OUG si "ingropam " plangerile la CCR. Intre timp efectele OUG opereaza. "Curat murdar" zicea nenea Iancu.
Asa se guverneaza "democratic" in statul nostru de "drepti".

Cu stima,

Leon spunea...

Daca actiunile Forumului vor avea vizibilitate pe 31 ianuarie la Camera Deputatilor si pe 07 februarie la sediile MAI si MJ, in data de Vineri 8 februarie, de regula deputatii fiind plecati in teritoriu, nu prea exista partener de dialog ! Poate ar trebui protestele sa fie programate in zilele de marti sau miercuri..!

Mihai spunea...

Problema poate fi rezolvată doar de catre @ Leon si @ Huhurez cand merg cu darul la nunta dnei LOV.
Conditia d revenire la normalitate pentu militarii de transee pusa la primirea darului va fi sustinerea amnistie pentru faptele de care au fost acuzati cu ajutorul "militarilor din servicii- statul paralel".
Daca necazul asta le trece probabil ne vor privi altfel.
Si binenteles daca PIB -ul va creste in asa fel ca in cei 2% sa intre mai multi bani ,adica suficieti pentru actualizari pensiilor pentru toti militarii.

Eu zic sa dirijam formularul 230 catre blogul Huhurez in sensul ca darul de nunta sa fie cat mai consistent.Mai ales ca dnii Huhurez si Leon au intrarea libera .

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Stelian P. spunea...

Solutia ar fi ca Legea pensiilor militare cu modificarile dorite de noi sa devina un capitol din Legea pensiilor. Nu am mai fi SPECIALI asa cum doresc unii iar formulele de calcul, actualizare etc. sa ramina cele specific militare.

M spunea...

Pentru mine calcularea pensiei după legea Olguței ar fi mai bună decât legea 223 (cu modificările și completările ulterioare).
Dar e vorba de un principiu:
Acum 30 de ani Statul Român mi-a oferit LEGAL un "contract" in care statul mi-a impus niște obligații și mi-a promis niște compensații. Printre compensații era și modul de calcul (și actualizare, indexare etc.) al pensiei. Eu mi-am făcut partea mea din contract. Compensațiile s-au redus an după an iar obligațiile au rămas la fel sau ai crescut.
TOATE partidele mi-au tăiat în frunte cu PNL-ul de azi, PDL-ul de ieri. Și atunci????!?
PARTICIPAREA MEA E CONDIȚIONATĂ DE O ALTERNATIVĂ!! ADEVĂRUL E CĂ NU AVEM ALTERNATIVA!!

CEZAR spunea...

sâmbătă, ianuarie 26, 2019
Ein Stein spunea...
*******
Hai domnule plictiseste.ne cu solutiile tale !
Sa ne dam si noi cu parerea ..

Alexcta spunea...

http://www.scj.ro/CMS/0/PublicMedia/GetIncludedFile?id=20282

Atenție la Nr. Crt 6 și 1.

Iulian Mareș spunea...

Cușcă,
Să fie! Că prea au fost măgari și încă mai sunt, foștii angajatori!

Leon spunea...

T3, personal sunt de acord cu propunerea..:)).
Am totusi o cerinta: in Formularul 230, sa completezi rubrica de la pct.IV.Destinatia sumei reprezentand 3,5% din impozitul retinut la pensie in anul 2018 !
PS. Formularul 230 il pot completa numai pensionarii cu pensii mai mari de 2000 lei.

dbazavan spunea...

Numai dacă nu intervin avocații dv. durează mult. Eu am avut dosar din luna a 6-a 2018 și s-a judecat în 15.01.2019. puteți verifica pe site-ul ccr. Dosar 833/2018 reclamant Băzăvan Dan. sau asta sa fie că urmare că mă judec cu CCR in 2 procese?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Daca acțiunea la Curtea de Apel vizează încălcarea unui drept prin dispoziția de ordonanță și este îndreptată împotriva Guvernului, mă îndoiesc că ar putea să-și decline competența în favoarea Tribunalului iar pârătul să fie Casa de Pensii cu.
Probabil că acțiunea la CA s-a bazat în special pe contestarea unei decizii de recalculare/actualizare și nu pe încalcarea unui drept trecut, prezent sau viitor.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Mă indoiesc că instanța poate să schimbe obiectul acțiunii și pârâtul fără precizările reclamantului. Cel mult poate să respingă acțiunea.Cum să nu aibă guvernul calitate procesuală pasivă într-o acțiune îndreptată împotriva unei ordonanțe?
Dă-mi și mie un număr de dosar ca să vad minuta.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Este clar!
Ați redactat o acțiune ca o contestație la o decizie de pensie si ați adresat-o Curții de Apel.
Un avocat facea corect actiunea în contencios administrativ și nu accepta o asemenea soluție.
Conform art.art. 132 cod pr. pen. Curtea nu a avut cui să ceară întregirea sau modificarea actiunii.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

@Cezar
Pai am scris in nenumarate randuri, recunoasterea ocupatiei de militar, un pachet de legi nu similar ci identic cu al unei tari NATO, respectarea obligatiilor asumate de Romania la intrarea in NATO. Nu intru in detalii, am facut-o. Legea actuala a pensiilor militare din punctul meu de vedere nu e realista, atentie Legea Pensiilor Militare despre asta vorbesc, chiar tu scriai despre militari doar la pensie. Fara recunoasterea ocupatiei de militar pur si simplu nu se poate merge mai departe. Tie ti se pare realista actualizarea pensiilor functie de salariul/solda celui aflat in activitate? Mie nu prea, de fapt tot scandalul atat din partea pensionarilor cat si din partea celor care ne vad speciali si nesimtiti este tocmai aceasta actualizare. Eu am mai scris ca legislatia americana mi se pare cea mai logica si de bun simt. Ca tot vorbim de actualizare ei au un procedeu numit COLA care nu face altceva decat sa-ti pastreze standardul de viata pe care l-ai avut la trecerea in rezerva. De asemenea am mai scris ca indexarea cu rata inflatiei nu e decat o ticalosie de politruc, in niciun caz rata de 1.5% de anul acesta reprezinta scaderea nivelului de trai. Consider ca pentru actualizarea pensiilor trebuie folosit ca indicator Cosul Minim de Consum pentru a-ti pastra standardul de viata fata de anul anterior. Daca in anul 2017 cosul a fost 2273 lei in 2018 a fost 2552 lei diferenta de 279 lei. Cu cat ti-a crescut pensia tie intre cei doi ani? Daca s-ar fi facut o actualizare conforma cu Cosul Minim la pensia din 2017 trebuia sa aduni cei 279 lei pentru a-ti pastra standardul de viata. S-a intamplat asa ceva? Actualizarea pensiilor trebuie sa se faca cu valoarea absoluta nu in procente cum se procedeaza acum. Am scris si in comentariul anterior aplicarea de 1.5% a ratei inflatiei la unul cu o pensie de 1000 lei si aplicarea de 1.5% pentru o pensie de 30000 lei va da valori absolute complet diferite. Ala cu 1000 lei va fi si mai sarac nereusind sa acopere nici macar cresterea costului vietii pe cand la cel cu 30000 nu doar ca acopera cresterea costului vietii ci adauga la venit.
Sa nu uitam ca totusi suntem pensionari. Cred ca asta e una dintre solutii acceptabila de actualizare a pensiei in niciun caz relatia intre pensie si solda activului. Nu cred ca vreodata guvernantii vor fi de acord cu relationarea intre solda si pensie, trebuie sa fim realisti.