Un produs Blogger.

luni, februarie 25, 2019

Curtea de Apel a casat sentinţa Tribunalului Cluj care obligase MAI să calculeze drepturile salariale din nivelul salariului minin stabilit de HG nr.1/2017

32 comments
Curtea de Apel Cluj
11 02 2019
Dosar nr. 8330/117/2017
Admite recursul formulat de recurentul M A I împotriva Sentinţei civile nr. 1847 din 7 iunie 2018, pronunţată de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 8330/117/2017, pe care o casează în întregime şi, în rejudecare, respinge acţiunea ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11 februarie 2019.
Tribunalul Cluj
Dosar nr. 8330/117/2017
07.06.2018
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta M D G în contradictoriu cu pârâtul MAI, şi pe cale de consecinţă, Obligă pârâtul ca la calcularea şi plata drepturilor salariale, inclusiv a sporurilor, pentru perioada 01.02.2017-31.05.2017, să aibă în vedere salariul minim brut pe ţară, în cuantum de 1450 lei. Obligă pârâtul la calcularea şi plata diferenţelor de drepturi salariale pentru perioada 01.02.2017-31.05.2017, urmare a stabilirii salariului de bază la 1450 lei, actualizat în funcţie de coeficientul de inflaţie până la data efectivă a plăţii. Obligă pârâtul la plata dobânzii legale aferente diferenţelor salariale neachitate, calculate de la data scadenţei achitării acestora şi până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, conform art.396 (2) C.pr.civ., 07.06.2018.
Document: Hotarâre  1847/2018  07.06.2018

32 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

De ce neintemeiata? Este cauza una fantasmagorica?

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cristian Dumitru spunea...

Nu prea e bine, sa vedem motivarea. Ceva dosare de contestarea omm in instante , cunoasteti?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Incep sa cred ca exista o intelegere secreta intre Guvern si Curtile de Apel sa pierdem

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Trebuie s-o motiveze, s-o vedem si noi

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Erai mai abil în citirea minutelor întocmite de instante.
Curtea de Apel Cluj a judecat în recurs. Reclamantul contestator a epuizat căile ordinare de atac.
Sentința era executorie pentru MAI
Mă mir că în recurs MAI nu au cerut și întoarcerea executării sentinței.

Gigi spunea...

Da,așa este, m-am uitat fugitiv.
Pe Corneliusson l-ați băgat de tot în ceață!
Cred că totul a plecat de la titlul art.


Leo spunea...

Nume Calitate parte
MUREŞAN DORINA GABRIELA Intimat Reclamant
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Recurent Reclamant




Şedinţe
11.02.2019
Portalul instantelor :
Ora estimata: 09:00
Complet: 1R
Tip solutie: Admitere recurs
Solutia pe scurt: Admite recursul formulat de recurentul M A I împotriva Sentinţei civile nr. 1847 din 7 iunie 2018, pronunţată de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 8330/117/2017, pe care o casează în întregime şi, în rejudecare, respinge acţiunea ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11 februarie 2019.
Document: Hotarâre 180/2019 11.02.2019

Deci Solutia este DEFINITIVA.
Cauza s-a REJUDECAT
Numai cale extraordinara de atac mai poate fi utilizata ( complet ilegal, procedura de citare viciata , etc..)
Mai sunt 4 cazuri. Deci 20% sunt vesti proaste pana acum

Cezar spunea...

Exact ce va spuneam...câțiva au găsit un culoar favorabil..soție Nu te.. amanta..etc. si au abținut o soluție favorabilă
Acum..culoarul se închide.
Deci nu asta.i calea de urmat

Patrascioiu spunea...

Statul are întotdeauna dreptate.Nu-și bat capul judecătorii sa inteleagă legea pensiilor militare.M-am judecat în 2011 și 2012 fără succes cât am ajuns la concluzina ca e o lupta cu morile de vant.Mai rău .Ne-au jecmănit și avocații. Cunosc totuși un caz rarisim în care un anumit de prin județul C-ta a câștigat la CEDO.Norocul nostru ,e adevărat limitat, ca Oprea impreuna cu Dogaru au reușit sa-l lămurească pe Ponta sa mai dreaga busuiocul în 2013.
Huhu Rezea numai în urma unui compromis se va reuși eliminarea inechitatilor din legea pensiilor militare.Oprea și Ponta pot fi niște parteneri.E adevărat ca Pro nu poate ajunge un partid de guvernământ dar poate fi o balama împreună cu UNPR.PSD nu-mi inspira încredere. Nici liberalii.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Categoric nu asta este calea...!
Căci așa s-ar ajunge la 40-50000 de procese și onoratele curți tocmai ce și-au pus de greva!
Dreptatea este doar pt ei; numai legile lor sunt inatacabile și nemodificabile!
Dar asta, doar până într-o zi, când se va răsturna totul!
Să-ți mai zic ceva: nu exista prostie pe lumea asta la care ei nu poata aduce argumente în defavoarea ta!
Nu varianta in sala de judecată este soluția pt că astfel pot câștiga câțiva doar, 3-4%; în situația în care ți se spune că orice încălcare a prevederilor legale este o opțiune a executivului, ce ar mai fi de spus? Cu ceva manipulare prin media îți pune o lume în cap!
Un singur lucru poate skimba rapid situația, dar pt asta trebuie platit un tribut f.greu! Ingrată situație și misiune!
.... în rest, doar firimituri, pe termen mediu, în 2-5 ani!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Atunci marșează pe partidele plutonierilor mesianici, acum la vedere! Baftă!

Cezar spunea...

Se vede ca abuzezi de ...metilic Petras Coiule
Doar un decelebrat..poate miza pe niste partidulete.. a căror intrare in parlament este foarte improbabilă

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, aici este un proces comun pe drepturi de salarizare, in care s-au cerut si sporuri si alte asa zise ,,lacomii!'' Daca te intinzi prea mult la cascaval, si instantele te pot gelozi ca vrei sa-i intreci in salarizari, desi ce cereau ei o o nimica toata in comparatie cu magistratii. E bine sa ceri modest, in prima etapa, ori eu sunt pe ideea de baza, sec, de 1450 lei, marit apoi cu 15% = 1667,5, aplicat la pensia si coeficientul meu da un prapadit de 1350 lei, mare scofala, si li se mai ndoaie si lor inima, fara sa mai cer si alte sporuri, ca nu-i salariu. Se mai uita si la veniturile celor in cauza, care sunt sigur ca nu sunt cat pensia mea, vedeti-va de treaba! Aici e vorba de reglaje, ca la supape sau pompa de injectie, unde la mine abia de mai aspira sau refuleaza, ca la un tebecisti! Ok?! Merg pe premiza invingatorului, pana la capat, sa moara toti juristii de ciuda! Cam greu de ei, nefiind avocati, adica doar niste umbre ale robelor de avocati, si noroc ca mai sunt clasificari, care le mai scot din glod carutele! Nu-i cinstit, si se numeste ca e o mare mizerie moral-politica! La naiba!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

UNPR va face, pana la urma, dreptate, asta este foarte sigur, pentru ca Generalul, Gabriel Oprea, este juratsa ne scoata la lumina, pe toti! Si o va face!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Eu kiar am crezut că ești entuziasmat și incorigibil in speranță, dar ele sunt deșarte! Nu că nu aș vrea eu, că am ceva cu Oprea, dar PUNR-ul lui Oprea nu se va regăsi nici în marja de eroare!
Kiar dacă înțelege toate măgăriile făcute nouă pe L223, imaginea lui a fost distrusă de acordarea ilegală și discreționară de grade militare și așa zisa academie ce acorda titluri de doctori în științele informațiilor precum mașina de cusut Ileana!

Dan spunea...

Curtile de apel judeca doar la ordin politic sau pe gradele petentilor.

Liviu PO spunea...

@Iulian MARES
Probabil probele nu au fost relevante,suficiente sau utile...

Iulian Mareș spunea...

Dialog CSM-Guvern, fapt afirmat de Tudorel Toader


"Este absolut necesar. Soluțiile acestui val este dialogul între profesioniști. Nu lozincile politice. Să apărăm independența justiției, să apărăm statul de drept. Și eu adaug: Puneți-i în funcții înapoi pe Portocală și pe Onea, că ei sunt justiție independentă și statul de drept. Când dăm de o parte lozincile politice, la dialogul între profesioniștii judecători, procurori, societate civilă din CSM, Ministerul Justiției, mai adaug ceva la sfânta masă, marii profesori de drept din această țară și nu doar penaliști, fiindcă justiția nu funcționează sub nicio formă, ea este inoperantă în domeniul civil, comercial. Toți profesorii de drept trebuie să participe la acest dialog, să vedem ce anume nu a funcționat. Aud o aberație de la un distins domn judecător, la vremea sa revocat de colegii judecători: Să nu punem justiția sub un partid politic. Justiția nu a mai fost sub un partid politic din 2004. A fost sub directa coordonare a lui Traian Băsescu și apoi sub directa coordonare a fostului SRI, până a venit Eduard Hellvig director, în 2015. Justiția nu a mai fost în slujba partidelor, a fost în slujba securității. Și domnul Băsescu era vârful ice-berg-ului la securitate. Cum păzești justiția nu ca să nu intre sub ordinea unui partid, să nu intre în câmpul tactic al generalului Dumbravă sau să fie câmp tactic pentru SRI? Eu cred că aceasta este una dintre preocupări. Să știți că nu există altă soluție. Ne bate, ne arestează, ne scoate de la pușcărie, dar în final tot dialogul rezolvă, doar că mai rămânem în mlaștină câțiva ani. Dacă începem să stăm de vorbă, nu mai dăm apă la moară nici în exterior ca să mai distrugi ce a rămas din imaginea României. Noroc că imaginea noastră este atât de proastă încât nu mai ai ce strica în exterior, nu mai ai decât să te duci în sus, să o îmbunătățești."

PS: ceva nu este clar in sistemul nostru! Cineva, un centru de putere, este complet interesat de a dezarticula relatia structuri/SNAOPSN de guvern, caci cum dracu se poate explica logica unui coeficient de salarizare pentru seful Ap cat al unui actor papusar?
Cum se face de nu regasim in sala de judecata si in lupta pensionarilor cu executivul si legislativul si magistratii decat sporadic fosti sri-isti, spp, sts?
Si aici posibil sa fie tacerea generata de: cuantumul salarizarii si aplicarea corecta a L223 cat si a actelor normative subsecvente, un anumit tip de educatie profesionala, pe care nu-l pun in discutie, frica, automultumirea sau cate ceva din toate? Nu am atins die in mod deliberat si poate ca in logica cosului lunar nici nu-i intereseaza "bacsisul" guvernamental!
Incep sa cred ca acel centru de putere si-a extins campul tactic si asupra acestui domeniu!
Ramane MApN, MAI si ANP veritabilii si vesnicii cai de bataie!
.... ai naibii, astia nu renunta oricate bice si-ar lua!

Leo spunea...

@ Leon,
Saca acel ordin al MAI era din Decembrie 2017 , el nu genera efecte pt. februarie 2017 , ci cel mult din decembrie 2017 incolo. Nu mai discutam ca daca exista un astfel de ordin , el este ilegal sa schimbe sensul unei Hotarari de Guvern printr-un ordin de ministru. In oglinda sigur este si pe la MFA ceva de acest gen si tot secretizat. In plus Legea 115/2017 precizeaza si lamureste clar ca SOLDA DE FUNCTIE fara alte adaosuri sau sporuri. Nu cred ca aici este motivul de respingere. Nu uita ca , inaintea acestui recurs , inca 5 judecatori + 10 asistenti judiciari au interpretat si au ADMIS ceea ce 2 judecatori din recurs au respins. Sa vedem ce se va intampla cu celelalte 4 dosare in recurs.

Iulian Mareș spunea...

Nou ceva?

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2019/02/o-noua-dovada-imbecilismului.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+SindicatulMilitarilor+%28Sindicatul+Militarilor%29&utm_content=Yahoo%21+Mail

Iulian Mareș spunea...

Oare s-a inkeiat Mercato, intre Steaua si Dinamo?

https://scmdfiliala1sector1.blogspot.com/2019/02/acoperitii-din-doi-sun-sfert-au_18.html

Leon spunea...

@Leonard, Tribunalul Cluj a dat castig petentului in data de 21.12.2018 si in dosarul cu nr.2817/117/2018, aflat acum in recurs tot la Curtea de Apel din Cluj..!
Crezi ca rezultatul va fi altul ?

CEZAR spunea...

Stimati camarazi,
Va prezentam alaturat noul proiect legislativ cu titlu absurd si motivatie de-a dreptul ticaloasa, depus la Senat pe 19 februarie 2019, pentru „eliminarea pensiilor de serviciu” de catre 4 liberali, 2 senatori si 2 deputati, care recidiveaza din ordin ocult, incalcand prevederile declaratiei oficiale de anul trecut prin care presedintele Ludovic Orban admitea ca pensiile militare nu sunt pensii speciale si nu fac obiectul actiunilor PNL de indreptare a discrepantelor dintre pensiile civile.""
---------------------------------------------------------
Clar - pensie pe CONTRIBUTIVITATE la care se adauga OMM+ Pensia suplimentara !!
De acord ..draga Miaiela(sic)

CEZAR spunea...

PS.
Am toata stima si consideratia pentru cei care si-au desfasurat activitatea ca..CIVILI..si carora cuvantul militar le dadea greata si scarba !
La pensie hopaaa..statut de militar cu mii de drepturi...
Macar sa treceti testul,,,INCALTAREA REGULAMENTARA A BOCANCULUI MILITATR"""
Cum ..ce-i aia bocanc....>>>>>>?????

Leo spunea...

@ Leon ,
Vom vedea. Nu conteaza când a dat solutia ci conteaza situatia de drept la data la care se refera actiunea . Deci intre 01.02.2017 pana la data aparitiei unui eventual ordin care sa modifice ceva ,justitiabilul este intr-un cadru juridic pe care-l judeca instanta . Apoi , ceea ce a obtinut in acel cadru juridic este bun obtinut si pt. viitor. Doar justitiabilii care introduca ctiuni dupa data intrarii in vigoare a unei reglementari , sunt afectati. Eu asa am citit bibliografia...

Cezar spunea...

Rețineți..camarazi!
Pensia pe contributivitate este ocrotită de CCR..CA UN DREPT CASTIGAT
Pensia suplimentară la fel..iar ordinul OMM..este rezultat din statutul cadrelor militare..Ce avem acum este la mila politicului! Vine tanti Pisulie si Pisoi la putere..si decreteaza: ăștia nu au luptat în niciun razboi(ca Germany.. france..etc)deci ajutorul social le este suficient dacă nu prea mult!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Sunt f multe cadre cu statut de Veteran! Nu te juca cu termenii..., Asta este neproductiv și ilegal!
Oameni au avut moartea în față, cu zâmbetul ei sinistru!

Cezar spunea...

Inteleg m.Ale
Este vizibil ca tu peste tot interviu.. dai o limba..pui o palmă etc
Te inteleg..TU VORBESTI DE LA INALTIMEA CUANTUMULUI DE 15.001
TU DE FAPT NU VREI SA SE SCHIMBE NIMIC...DAR JOCI TENIS..CA SA ABURESTI OMENIREA MILITARĂ
Ps
Fără liceu militar..fără scoala de ofițeri.. fără academie
Hai explica ..cum ai reusit?

CEZAR spunea...

Problema ridicata de tine ii foarte simplu de rezolvat !
In conditriile stabilite si aprobate legal se acorda ..veteranilor..un plus de 0,5..1.2 % la cuantumul realizat in functie de cate razboaie a dus cate lupte a castigat ..cate capatani de talibani are la centura etc...

Iulian Mareș spunea...

Vorbești numai dracii! Măcar știi ce fel de actiuni militare au desfășurat? Auzi, capete de talibani la centură! Poate te și crede cineva!
Fii mai serios, întreabă mai întâi!
Este un mister: am făcut doar grădinița și am ajuns col.! Vezi dacă ai făcut doar 2 clase? Tu nu ai putut ajunge pt că erai supracalificat: kiar numărai, recunoșteai literele mari de tipar...

Cezar spunea...

@m.Ale
🤣😂🤣😂😋😋😋😋😎😎