Un produs Blogger.

miercuri, februarie 27, 2019

Partidele se întrec în câştigarea voturilor militarilor, după ce 4 ani i-au ignorat

130 comments
De data aceasta vorbim despre o iniţiativă a partidului PRO Romania, desprins din PSD, nu din motive doctrinare ci doar doar pentru menţinerea  puterii în interiorul partidului.
Niciunul din conducătorii organizaţilor de rezervişti prezenţi la întâlnirea cu Ponta, Tutuianu şi Mocioalcă nu s-a invrednicit să-i bată obrazul domnului Tutuianu pentru declaraţiile iresponsabile date cu privire la pensiile militare în timpul scurt cât a fost ministru al Apărării, declaraţii care au premers şi au justificat OUG nr. 59/2017, ordonanţă prin care au fost îngheţate pensiile militare prin eliminarea actualizării lor. Cine vrea să-şi reamintească, poate să citească acest articol  http://www.huhurez.com/2017/08/doua-minciuni-colportate-si-de.html?m=0&hl=en
Chiar şi LOV a recunoscut recent la Craiova că Ordonanţa 59/2017 a dat-o fiind dezinformată de ministrul Apărării, domnul Tutuianu.




Comunicat PRO Romania
PRO România a organizat marți, 26 februarie 2019, o întâlnire de lucru cu asociațiile și sindicatele reprezentative din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.
La întrevedere au fost prezenți gl. Nicolae Băhnăreanu, din partea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, gl. Virgil Bălăceanu, gl. Dan Grecu și col. Constantin Monah, din partea Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, col (r) Marian Tudor, gl. Alexandru Cotoară și lt. col (r) Dragoș Icleanu, din partea Asociației Militarilor din România, col(r) Mircea Dogaru, din partea Sindicatului Cadrelor Naționale Disponibilizate, Dumitru Coarnă din partea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și Alexandru Andone din partea Sindicatului Agenților de Poliție. Din partea PRO România au participat președintele partidului, Victor Ponta, secretarul general, Ion Mocioalcă, fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu și purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă.
În cadrul discuțiilor, a fost subliniată cooperarea foarte bună pe care Guvernul Ponta a avut-o de-a lungul timpului cu reprezentanții polițiștilor și rezerviștilor militari și s-a exprimat interesul comun pentru consultarea permanentă asupra problematicilor specifice domeniului apărării naționale și protejării drepturilor militarilor și polițiștilor.
De asemenea, s-a realizat și o analiză a contextului geopolitic și geostrategic contemporan și a necesității eforturilor proprii pentru consolidarea capacității de apărare națională, în context european și euroatlantic; au fost identificate limitele actualei legislații naționale care reglementează domeniul apărării, considerată ca incluzând multe prevederi fie învechite în raport cu realitatea contemporană, fie inaplicabile sau pur și simplu neaplicate; a fost manifestat interesul rezerviștilor pentru starea Armatei, în general și a Forțelor de Rezervă, în special, vorbitorii având o poziție critică față de rezultatele MApN în aplicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari.
În acest context, PRO România va susține o serie de modificări legislative pentru a readuce legea 223 privind pensiile militare de serviciu la forma inițială din 2015, după ce aceasta a fost modificată prin multiple ordonanțe de urgență care au redus drepturile rezerviștilor militari.
De asemenea, vor fi întreprinse acțiuni pentru sprijinirea militarilor activi, în sensul repunerii carierei militare pe locul meritat și corespunzător misiunii constituționale, după ce reprezentanții asociațiilor au prezentat cazuri concrete prin care, de exemplu, un soldat profesionist este echivalat în actuala lege a salarizării unitare cu un muncitor necalificat.

130 de comentarii:

Leon spunea...

Fara Mihai Tudose, ,,celula,, nu este completa.
OuG.nr.59/2017 a fost avizata de A.Tutuianu, Carmen Dan si aprobata de Tudose..!
Personal sunt derutat total, mai rau decat Pristanda: ,,Eu cu cine votez, d-le..?,,
Sa votez cu partiduletul dlui General Mircea Chelaru sau cu partiduletul Dlui General Gabi Oprea, sau cu partiduletul lui Victor Ponta..!!!
Cred ca voi hotari marti, 5 martie, cand vom picheta sediile partidelor PSD si ALDE, la sugestia Dlui General Nicolae Gropan, neaparat echipati in tinuta militara aferenta sezonului( a se vedea comunicatul Biroului executiv al LADPM din 27.02.2019 )

Cezar spunea...

Ce mascarada!
Pisoiul lu base...nu va intra in parlament

mosmartin16 spunea...

...bine spus Huhu ... bine spus Leon ... bine spus Cezar !!!

M spunea...

Marius Budăi: ”Ce pot să vă spun cu certitudine, nu toate pensiile speciale sunt la acele cuantumuri care sunt aruncate în dezbaterile publice. Mai mult de atât, aceste legi au fost votate în Parlament, noi ca și Guvern le punem doar în aplicare. Problema este în felul următor. Știm cu toții că o perioadă lungă de timp, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul Ministerului Apărării Naționale, în cadrul Ministerului Justiției chiar, salarizarea acestor oameni nu a fost bazată și nu a fost purtătoare de contribuții. Dacă ar trebui în acest moment să trecem la un astfel de sistem nu am avea ce contribuții să le calculăm. Deci cred că discuția trebuie făcută transparent și explicată populației, de ce se poate sau de ce nu se poate, dar eu vă spun, și discutând cu specialiștii din cadrul caselor de pensii, nu am avea cum calcula o pensie cuiva care nu a purtat contribuții cu 20-30 de ani în urmă."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ponta nu face nimic, fiind dusman de moarte cu majoritarul PSD! Ponta l-a scos din rabdari si pe nasul, Oprea! Oprea va face o balama cu PSD si se vor rezolva problemele. PNL si alte scule debuzunar sunt ecluse. Tineti minte ce v-am zis azi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chelaru nu are nici o sansa cu anii de puscarie cu suspendare, cei din juru-i fiind majoritatea penali!

Dan spunea...

Cine mai crede in promisiunile politicienilor merita șa moara de foame.Asa e selectia naturala.Vinzi iluzii si promisiuni(basme frumoase) botanistilor kaki👆(acesti sclavi vesnic naivi) din sistemul de aparare si apoi le iei tot.Chiar si speranta de viata care scade dramatic la MApN si MAI .Singurul politruc care a facut ceva cu adevarat pentru militari si politisti a fost Gropea dar nu a mers nici el pana la capat lasandu-se aburit de gulerele albe (din MApN) ..

Iulian Mareș spunea...

1. Budai, asta, a invatat sa minta si el, prin omisiune? Sau nici nu stie de cans s-au platit contributii pentru pensie in ROU?
2. Luand in calcul apetitul pt minciuni politice in campania electorala, cred ca ar fi timpul sa si-o ia toti in bot, fiind o invatatura de minte! uita Ponta ca, la momentul prezentarii demisiei din functia de Premier, OUG 57 era deja finalizata? uita Tutuianu ce magarii a girat? -uri
3. Reprezentantii MApN si MAI cu care s-a intalnit conducerea PRO sunt oameni onesti, afectati si ei de OUG incriminate de noi, dar ce sa le faci po;oticienilor care, dupa alegeri ingroasa obrazul si uita complet?...sau credeti ca generalul(R) Predoiu traieste din pensioara?
4. G. Oprea a facut lucruri bune, dar si ceea ce si-a dorit el prin fabricarea unor background-uri artificiale pentru unii potentati ai vremurilor i s-a intors in fata!

Leon,
si Kelaru are partid? Care este acesta?

Patrascioiu spunea...

Nu ca doresc eu dar Ponta va intra în parlament.
La cele total 81 puncte după contributivitate as fi în avantaj substanțial.Cei ce au fost în activitatea lor numai purtători de mapa ar ieși în pierdere.
Kovesi nu ca doresc eu, cu voia sau fără voia PSD+ALDE va fi procuror general european poziție din care va câștiga și la CEDO.

Iulian Mareș spunea...

Cine credeti ca este personajul care a fost sanctionat de subordonate?

https://www.youtube.com/watch?v=BVAN58F_a14

R: RAZEC ..... :))

Iosif spunea...

D-le H,

Desi nu-mi place politica si ma interesez de ea numai in masura in care imi afecteaza direct interesele, trebuie sa remarc faptul ca PSD comite o eroare strategica bazandu-se numai pe voturile celor care pot fi cumparati ieftin.
Probabil ca in evaluarile sale PSD pleaca de la premiza simplista ca 250.000. de militari si functionari cu statut special + 150.000. de rezervisti =400.000. de votanti x 4 membrii de familie = 1600.000. de voturi nu conteaza in raport cu ceilalti votanti captivi in nr. de aprox. 4.000.000. asa-zisii "botanisti" la mici, bere si ajutoare sociale.
PSD uita insa sa ia in calcul factorul multiplicator de putere al influentei pe care o au in randul populatiei, de cel putin 1 la 20, prin natura atributiilor de serviciu in special militarii si functionarii publici cu statut special din MAI si Servicii si capacitatea de "gripare" a actiunii guvernamentale pe care PSD-ul a simtit-o din plin fiind nevoit sa schimbe 3 guverne, cu riscurile inerente.

Asadar, atentie la evenimentele viitoare.

Cu stima,

Leon spunea...

Are dreptate ministrul Marius Budai: militarii platesc CAS/CIBS din anul 2001 prin retinerea a 5% din solda lunara bruta, 10,5% din anul 2011 si din 2018 aceasta contributie este de 25% !
Recalcularea/Revizuirea pensiilor militare conform Legii nr.119/2010 si a OuG.nr.1/2011 s-a facut pentru o presupusa contributie a militarilor la fondul de pensii. Singura contributie a fost la Pensia suplimentara in perioada 01.01.1967 - 01.04.2001 in procente de 2%. 3% si 5%..!

CEZAR spunea...

@ /M ,
BUDA.ie este un bou
Sa vada legea si cum au ..contribuit civilii...!
Se pare ca nici dumneata nu prea ..te faci ca nu pricepi ..din moment ce=l publici!

Patrascioiu spunea...

Nu ca doresc eu dar Ponta va intra în parlament.
La cele total 81 puncte după contributivitate as fi în avantaj substanțial.Cei ce au fost în activitatea lor numai purtători de mapa ar ieși în pierdere.
Kovesi nu ca doresc eu, cu voia sau fără voia PSD+ALDE va fi procuror general european poziție din care va câștiga și la CEDO.

Iulian Mareș spunea...

leon,
Idem pt civili!...si ei tot din 2001!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
O prostie repetată capătă iz de adevăr.
Legea 19/2000 pentru civili s-a bazat tot pe o convenție.Până în aprilie 2001 nimeni, civil sau militar, nu a plătit CAS.

Nu mă miră că un ministru politruc nu stie asta, dar ma mahneste ca sunt si cititori ai acestui blog care uită, deși aici sunt articole speciale, documentate, cu istoricul CAS in Romania.

Leon spunea...

Iulian, Partidul Neamul Romanesc il are fondator pe d-ul General de Armata, profesor universitar dr.Mircea Chelaru..!
PS.Mai multe amanunte gasesti pe site-ul "In cuiul catarii" !

CEZAR spunea...

Leon ..
Lasa generalii ..cu ..barba...
A parasit comanda Armatei dupa ce a lansat o aberatie ..mai mare ca barba lui ..
Doar prin...minune nu a intrat la executare ..
Oricum cine fura casa ..subordonatilor...la gunoi ..

Liviu PO spunea...

Budai mai bine minte despre unii dacat sa spuna adevarul despre toti.Oare cum ar suporta oamenii sa afle ca in perioada ssmd nu au contribuit pentru pensii in mod individual,ci se retineau colectiv niste contributii la fondul general de salarii/intreprindere si o taxa pe circulatia generala a marfurilor (un fel de tva)?Madam Musca a bulversat intreg sistemul de pensii national ,aducand un altul de imprumut dintr-o tara (sua) in care acestea au fost construite de la inceputuri pe contributivitate,dar retineti:fara grupe de munca.Dovada ca acest sistem a fost copiat aproape identic e faptul ca abia dupa multi ani de la aparitia legii pe contributivitate au introdus timid,articole despre tratamentul grupelor de munca.
Si apropo de contributivitate,se poate compara contributia individuala a parintilor nostri la dezvoltarea societatii din trecut ,cand balanta comerciala era pe plus,cu cea a celor in activitate de acum,iaca se fac indata 30 de ani ,care este numai pe minus? Ce mai, e o bataie de joc generala,cu politicieni care au tradat de la inceputuri interesul national...Puneti-va intrebarea:daca maine s-ar destrama UE si multinationalele s-ar retrage pe la cuiburile lor,iar celor de afara li s-ar interzice sa mai trimita bani in tara,ROMANIA cu ce ar mai ramane? Cu evul mediu tarziu... Asa ca nu va mai puneti intrebari si faceti calcule degeaba:niciodata,dar absolut niciodata nu vor lua de la ei ca sa ne dea noua.punctum

CEZAR spunea...

Ma uit cu mila la ...Buda...ie cu figura aia de tamp !
Este si greu sa vi dupa o minte sclipitoare ..o karisma invidiata si de klaus(geta nu trece de genunchiul ei )o luptatoare ...etc..si sa spui si tu ceva ..coerent !

Gigi spunea...

Am spus de atâtea ori în comentariile mele despre faptul că acești politicieni,indiferent din ce parte sunt,cel puțin așa se denumesc ei,de stânga,de dreapta,de centru etc,toți sunt o apă si-un pământ.
Când salivează pe tușă când nu sunt la butoane promit marea cu sarea,când ajung la butoane,adică la ros osul,uită de tot și de toate.
Și că să fiu sincer până la capăt,cei de stânga au mai făcut ceva pt.amărâți
,dar sunt mai șmecheri,dau cu o mână și iau cu două.
În schimb ceilalți taie cu barda fără să se prefacă a fi zîne bune.
Atâta timp când își alocă lor fonduri de salarii,adică lor aleșilor,an de an,iar nouă ne dau ordonanțe de tăiere a drepturilor de pensie și ne aruncă la mișto un 1%,eu să mai merg să votez pe cineva care m-au mințit acum 3-4
ani? Păi înseamna să fiu tâmpit!
Voi vota cu cei care vor respecta oamenii în uniforma,cei care le vor face dreptate.De promisiuni sunt sătul.
Suntem noi siguri că în 2022 se vor ține de cuvânt și ne vor actualiza pensiile cnf.legii unice a salarizării?Până atunci e mult,timpul pentru noi e scurt,nu mai suntem la 30-40 de ani.
Închei prin a le spune politicienilor un singur lucru:să nu creadă că suntem puțini și votul nostru nu contează că se înșeală amarnic!








Leon spunea...

@Huhu Rezea, incepand cu data de 1 aprilie 2001, s-a introdus CAS formata din contributia angajatului si contributia angajatorului prin Legea nr 19/2000.
Pana la aparitia acestei legi, de regula, angajatorul platea un anumit procent( 15% cf.L 3/77, 20% cf.HG 1109/1990, etc.) din fondul de salarii pentru nr.total de angajati..!

CEZAR spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=BVAN58F_a14
m-Alul s-a enervat ..da cu capul ..:D..:D..
Mai sus mai sa ajungi cu fruntea la ...buric...!!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Nu amesteca impozitele și dările către stat ale instituțiilor și unităților socialiste, din rândul cărora făceau parte și cele de apărare națională, cu impozitele și contribuțiile plătite individual de angajați.

Patrascioiu spunea...

Chelaru din câte îl cunosc e
un om hotărât iar ca intelect depaseste multi politicieni.Nu poseda arta compromisului.Ii doresc succes dar este vulnerabil.Sa nu uitam ca are o tinichea agățată de coada.

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Caesar ,va inselati in legatura cu generalul cu barba referitor la case .
Condamnarea sa a avut loc ca urmare a ...campului tactic .
Nu doresc sa dezvolt .

Leon spunea...

@Huhu Rezea, asa este, Contributiile individuale sunt platite de la 01.04.2001.
Contributiile pentru pensiile militare nu se plateau de angajatori; iata ce spune Art.3 din Decretul 214/1977:
,,Fondurile necesare pentru plata pensiilor militare de stat se asigura din Bugetul statului prin MApN si MI,,.
pe cand Art.3, alin (2) din Legea nr.3/1977, spune:
,,Fondurile necesare pentru plata pensiilor de asigurari sociale de stat se constituie din Contributiile pe care le platesc unitatile socialiste, precum si din sumele alocate in acest scop de la Bugetul de stat,,.

iceparu spunea...

In concluzie am contribuit.Ce importanta are cine a contribuit in numele nostru?

Iulian Mareș spunea...

Ptiuuuu....,
Iar a apărut cel ce-ți atacă pionul/popicul doar pe diagonală! Unul est alb, celălalt negru! Nu-mi amintesc denumirea! Știu că începe cu "n" și se termină în "u"!
Nu, nu este Nețoiu/Nehoiu, nu este nume propriu, dar este jegos și plin de tupeu!
Cred că este ceva legat de faptul că, nemilitar fiind, precum musca verde, caută ca să supravietuiască, moliciunea fleacului îngust al iepei!

ionel bardas spunea...

interesant de stiut este faptul daca acesti insi au fost mandatati de adunarile generale ale asociatiilor din care fac parte sa initieze un asemenea demers adica sa se intilneasca cu mincinosi de politicienisau au facut pentru interesul buzunarului propriu ca si practica romaneasca.totodata am remarcat ca desi la 13.02.2019 a fost publicata motivarea hotariri ccr nr.652/30.10.2018 privind neconstitutionalitatea art.30 din legea 223/2015 privind plafonarea pensiei militare la 85% nimeni nu spune nimic nici macar autotstiitorul huhurezeanu

iceparu spunea...

In concluzie am contribuit.Ce importanta are cine a contribuit in numele nostru?

Cezar spunea...

Î"țeparu
Vezi ce bine.i fără.. metilic?

Cezar spunea...

@/ Toti...moto..chro..apero etc
Probabil ai vrut sa zici ca l.a scăpat câmpul tactic
Nu de alta..dar aveau si ei vreo câțiva..parca

iceparu spunea...

Cezarica sa consumi alcool cat consum eu.Nu-ti doresc si cauza.

Cezar spunea...

I"Teparu
Consum fără restricție, dar cu moderație...de cand ma stiu
Imi pare rau...era un pamflet
Sanatate maxima....

Dan B. spunea...

Un amic din Buzău mi-a trimis Comunicatul Biroului de Presa al UNPR, publicat de Agerpress la 26.02.2019 12.00, de după „marele marș electoral” de la Craiova al măscăriciului G. Oprea.
M-a interesat mai puțin logoreea adresată prostimii (a avut în 2 zile numai cca 3.000 accesări), insă „lunga” listă a militarilor care au aderat la UNPR m-a consternat. In nominalizarea lor, de la generali la plt-șef de post intr-o comună, nu am regăsit pe vajnicul susținător Corneliu Flavius Ifrim, ceea ce-mi pare a fi o samavolnicie din partea generalului izmenar.
Cred că noi, colegii victimei CFI, ar trebui să înaităm o notă de protest conducerii UNPR, ref. la nedreptatea făcută colegului nostru. Sau n-o fi fost el nici măcar „plotoner”?

Leo spunea...

Flavius este in STAFF si nu pe liste.
El face listele si daca nu s-a pus pe sine insusi pe vre-o lista, este din modestie.
Dar se va pune sigur in fruntea pensiilor majorate "a la gross" dupa nov. 20-20...

Patrascioiu spunea...

Dacă sustinem democratia trebuie sa acceptam ca cei care vor conducerea trebuie sa o obțină prin vot.Dreptul de vot este universal de unde pot vota și cei cu mai multa sau putina inteligenta,dependenți etilic, baschetari,aurelaci,cât și cei ce la vedere sau în ascuns își vând votul.Nu vreau ca anumiți sa decidă votul meu.Pentru asta voi merge la vot și voi vota pe cine cred eu ca este cel mai putin nociv dintre nocivi.
Sa auzim de bine.

Cezar spunea...

@ /domnul Dan
Chiar nu l.ai găsit al doilea pe lista???
Nu se poate..
Ooooprea s.a prostit rau

Iulian Mareș spunea...

Nu era pe lista pt ca numai atunci cand luminile rosii si albe trec prin ziduri este membru sau sustinataor! ...asa a spus ca a vazut sfere de lumina ce penetrau zidurile vilei!
In rest (2-3 ore/zi) o citica pe LCK!

PS-poate nu l-a pus G. Oprea ca sa nu piarda alegerile...., il tine in rezerva pt tineretul UNPR!.....cica are mintea tanara, spre copii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dan, de ce crezi ca am am fost la Bucuresti? Au vrut sa-mi ofere functie barosana la Onesti si Bacau, dar cine sa stea cu doamna mea si s-o ingrijeasca? E grav bolnava si s-a capatat cam de prin decembrie, progresiv, si cu o nevralgie de trigemeni, care doar se opreaza si nu poate ca e cardiaca grav, fiind o boala a durerilor atroce, permanente, si se poate informa oricine pe Google despre ea ca n-are leac, pe langa multele boli grave ce le mai are. Am ratat functii babane din cauza necazurilor personale. Si la Bucuresti puteam fi cooptat, mi se facea si un ziar, dar nu pot pur si simplu, si refuz multe oferte din pricina necazurilor faliliale...M-au cumparat ca ma duce capul si sunt istet, dar daca nu pot, n-am ce sa fac! Oprea are trupa redutabila, oameni grei, de ce nu spuneti, oameni buni, si de acestia? Un sef de post este scolit, stie sa adune oamenii, ce e cu asta? E un partid exclusiv al militarilor, civilii fiind adiacenti, asa ca veniti langa noi si lasati chelarii, gropanii si harbarii cu partiduletele lor de ageamii oportunisti, care nu-i intereseaza de noi, ci de salariile de palamentari, ca a doua zi ne si uita, dupa votare, dar Oprea se da de ceasul mortii sa ne ajute! Sa-i dam Cezarului ce-i a Cezarului si lui Cezarica o tuiculita! In celmai rau caz ar dubla doar pensiile lr, ale grangurilor peste 10.000 lei, nu prostimii si dobitocimii, cum ne considera! Au iesit de dupa perdele si din aftalina dupa ciolan, Oprea are trditie veche in a ne ajuta, si i-a dat-o-n pot si lui Ponta ca-si aroga fapte de ajutor catre noi, cand de fapt Ponta este autorul oug 57, Bubosul Cilos doar a aplicat-o gasind-o in sertare! Oprea este salvare, fratilor, sincer!

dbazavan spunea...

Când eu spun că toate aceste organizații de rezervisti sunt un mare fas am dreptate. Le este frica sa bata obrazul politicienilor. De ce domnilor vă kkati pe voi de niste politicieni. Eu nu dau doi bani pe ei. Toate aceste organizații, asociații, etc. de rezerviști nu fac nimic pt. Militari, absolut nimic. Băieți păstrați distanta nu incercati sa atrageți militarii în asemenea kkaturi.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Corneliunsson face misto de G. Oprea si de toti!
O sa-i faca ziar, caci numai el singur poate tine ziarul, precum Eminescu!...... eu cred ca de coltul de jos! Uite cate functii a pierdut! Ministru nu mai rateaza si se muta la Bucuresti; o sa-i dea si casa de la RAPPS!....sub Podul Giulesti!
Tare-I rau ca nu se lasa de fumat iarba!

PS: sa dam 1 leu pt ziarul lui!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, se poarta acum dinti din aia albi-stralucitori, iar tu avandu-i coltosi si de abanos, la valoarea pensei tale ai putea sa-i schimbi, sa ti se albeasca si sufletul... De ce sa nu moara si capra vecinului, daca a ta a murit de raie? Dau o tuica si pentru tine, sa nu se supere Cezarica c-o bea singur! Nu-s carpanos la suflet...

Dan B. spunea...

Iată link-ul cu pricina, în care UNPR nominalizează toți militarii-membri ai partidului, de la generali la subofițeri, intru lăudăroșenie și atragere de proști:

https://www.agerpres.ro/stiri/2019/02/26/comunicat-de-presa-unpr--264686

Sper să lecturați cu atenție lista cu pricina și să mă atenționați dacă n-am avut dreptate, în sensul că veți regăsi și numele colegului intre cei nominalizați.

Iulian Mareș spunea...

RAZEC in activitate (banc adaptat):

- TAB-ul este mandria armatei. E totul clar? ... intreaba lt. RAZEC.
- Da!!! raspund soldatii in cor.
- El este dotat cu 2 Mtr, 7,62 si 14,5 mm. E totul clar?
- Da!!!
- El mai are pe el si un radio performant. Ati inteles?
- Pe ce e radioul, pe tranzistori sau electronic? intreaba un soldat.
- Ba, pentru prosti ca tine, am sa mai repet odata: E PE TAB!!!

Dan B. spunea...

@dbazavan:

Am o reticență în a dialoga cu prostimea, respectiv cu acei Gică-Contra, care sunt incapabili să facă ceva bun pentru colegi, ba chiar și pentru ei.
Dacă nu crezi in inițiativa unor colegi, binevoitori măcar în intenție, nu te obligă nimeni să te alături lor, dar să critici, asemenea multor idioți, fără a-ți mișca curul 2-3 km, la o acțiune de protest organizată incl. în beneficiul dtale, este de neiertat.
Atunci, dacă nu poți face un bine, măcar abține-te de la a critica o inițiativă a altcuiva, care, întâmplător, te-ar putea avantaja în viitor!
Și da, am criticat prestația lui G. Oprea și am argumente în susținerea mea ref la acest linge-blide al politichiei dâmbovițene, eu însumi fiind mințit de el, în timp ce se uita în ochii mei, pe timpul elucubrației sale.
Pe acest blog, unii dintre noi fac ceea ce pot, schimbă informații si opinii, de cele mai multe ori cu caracter tehnic, asupra legislației pensiilor, dar nu critică inițiativele asociațiilor rezerviștilor decât atunci când liderii lor fac tâmpenii.
Sper că vei realiza că ai gafat și că, pe viitor, dacă tot ești inutil colegilor, măcar să nu-i critici pe cei care, luptând pentru ei, indirect luptă și pentru dta.

Dan spunea...

Dan tu ce interes ai sa bagi fitile intre militari?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dan, multumesc! Mi-ai facilitat o postare pe fb cu acest link!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Iti faci iluzii ca sa ai deziluzii?
O sa fiu mai dur....va minte si nu vei fi niciodata decat ceea ce asti acum: un naiv!
El de tine are nevoie, daca are, pt cantitate, calitate si oameni cu bani duce lipsa!
Te vad ca maine plangand iar pe aci si uite-asa iti trece/pierzi vremea! poate treci sofer pe masinile partidului? ...aia ar fi o miscare buna!

Iulian Mareș spunea...

Dan,
am inteles din link cam tot!
Se vrea o replica mai nationala a partidelor fiintate de SIE si SRI+DIIPI!...f putin sunt din MApN, dar pe cei din capul listei i-am cunoscut personal!

Dan B. spunea...

@CFI:

Nu ai pentru ce!

@Unknown:

Vrei să fii corect și explicit?
Identifică „fitilele” și atenționează-mă asupra lor!
Și sper să nu „fitilești” fără a mă „lumina”!
Eu nu sunt de acord cu cei care, permanent, critică inițiativele altora, mai ales dacă unele, încununate de succes, sunt benefice incl. cârcotașilor. Cu atît mai mult cu cât ei, personal, nu fac nimic, nici in folosul lor.

ifrim spunea...

@Cornelius.Nu te lasa tizul tau la greu.Fara sa fiu membru de partid in ziua scrutinurilor adun pe toti de la carciuma de zic ei ca ma prostesc si ma beau moca( ca beau turbaciune d'aia din elecrozi ori pufoaica) adun un pluton le fac cate o injectie dubla in vena pt.ridicarea moralului apoi verificarea tinutei si a C.I.le prezint modelul de buletin de vot si unde sa puna stampila,verific sa vad daca au inteles si incolonati la sectia de votare.Dupa exercitarea dreptului constitutional ii mai cinstesc odata apoi program de voie.De se risca vreunul sa ma refuze e bine ca scap de el permanent si expresia lui ca un abonament"colonele nu dai si tu una mica"?Stii ce zic?

dbazavan spunea...

Drag coleg necunoscut a mă face idiot denotă că ești cel mai idiot. Eu am mai multe procese cu MApN. Asta una la mana. Doi eu am contestat în instanță că fiind nelegale mai multe ordine de ministru și am invocat mai multe excepții de neconstituționalitate chiar pe legea 80/1995. Nu-mi mișc jurul 2-3 km pt. că nici tu nu ai fost la repetatele pulaneala pe care mi le-am luat pe vremea studenției. Erai prea îndoctrinat probabil. In schimb am chemat în instanță avocatul poporului legat de mai multe acte normative în vigoare privitor la militari, chiar și CCR și MApN. Eu știu cu cine mă bat in instante probabil că nu ai fost niciodată prezent. Dar nicio problema te invit și poate pe viitor ești mai calculat în a mă cataloga nu de alta dar nu cred că am fost nici colegi de doctorat și poate pe viitor nu vrei sa faci obiectul vreunui dosar. Eu nu am gafat și știu bine cine-i oprea pe care unii dintre cei de pe aici, care clevetesc fara rost îl perie și-l ridica în slavi. Nu dau doi bani nici pe el și nici pe partidul lui de kkt cum nu dau doi bani pe niciun politician al momentului. Modelul meu este A.I. Cuza și mai sunt câteva dar presupune o oarecare cunoaștere din partea unora pt.ba deschide subiectul. Deci da nu voi participa la niciun protest prefer sălile de judecată sunt cu mult mai curate și presupune o mai multă atenție pt. a câștiga. Printre altele deja am un proces câștigat cu MApN, spre cultura dumneata și am casat încă o sentința a cab la ICCJ. Deci îți recomand cu căldură sa nu dovedești mai multa aroganță decât mine. Eu știu pe ce mă bazez. Tu pe ce te bazezi?

dbazavan spunea...

Inca ceva daca te adresezi cuiva mai întâi prezinta-te. Eu o chestiune de politețe.no mame nu face parte din grupul de interes.

Huhu Rezea spunea...

Gabriel Oprea, fondatorul UNPR, le dă o replică politicienilor care abordează subiectul pensiilor militare, în special lui Victor Ponta, pe care îl acuză, fără să dea nume, că îşi arogă merite pe care nu le are în acest domeniu. Reamintim ca între Ponta și Oprea există legături strânse de rudenie. Amintim că Gabriel Oprea este şi naşul copilului fostului premier.

"Se vorbeste mult, in ultima vreme despre pesiile militare. Unii vor sa le scada, altii vor sa creasca varsta de pensionare, unii isi aroga merite pe care nu le au, iar altii fac promisiuni pe care nu le vor indeplini niciodata.

Nu am sustinut niciodata ca am pregatire de ofiter de comanda, dar sunt militar cu scoala militara de ofiteri, pe care am absolvit-o primul. Am fost ministrul administratiei, ministrul apararii nationale in doua guverne, de doua ori ministrul afacerilor interne, de trei ori numit vicepremier pentru securitate nationala si pentru o scurta perioada, prim-ministru interimar. In toate aceste functii, am cautat sa fiu un bun manager si cred ca am fost, dar am fost aproape de oameni si cu sufletul, am considerat ca e important sa existe unitate de corp, camaraderie si am facut tot ceea ce am considerat necesar sa-i aduc pe acesti oameni mai aproape unii de altii. M-am implicat in viata acestor institutii cu tot sufletul si am reusit sa creez punti care fusesera rupte sau care n-au existat niciodata. Am fost un sprijin real pentru urmasii eroilor din teatrele de operatii, sotiile lor sunt, din vremea mandatelor mele, angajate in sistem, iar copiii acestora studiaza in scolile militare. Eu am modificat statutul soldatilor si gradatilor voluntari, care, pe legea veche erau discriminati, ieseau din sistem la doar 40 de ani, fara niciun fel de drepturi. Erau, practic, abandonati de stat. Astazi sunt soldati si gradati profesionisti, pot sa activeze in armata pana la 55 de ani si au aceleasi drepturi ca si ceilalti militari. Eu chiar pot sa spun ca sunt un bun cunoscator al fenomenului, sub toate aspectele sale, cunosc in mod real problemele, nevoile, framanatarile, lipsurile, constrangerile si privatiunile pe care le au, de-a lungul intregii cariere profesionale militarii, politistii, jandarmii si pompierii

Dan B. spunea...

@dbazavan:

Dacă lecturai cu atenție, ai fi realizat că am afirmat că prestația dtale este asemănătoare celei a unor idioți, nicidecum nu te-am apreciat ca fiind idiot.
Dar cum mi-ai furnizat „muniție”, abia acum te pot categorisi ca făcșnd parte dintre ei.
Reiterez, fiind mai nou pe aici, habar n-ai cam ce-am făcut în sprijinul colegilor, implicit și în beneficiul meu, de prin 2011 încoace. Foarte bine dacă te lupti pentru drepturile tale și nu te interesează de soarta celor din jur, motiv pentru care nu te-ai lipit de nicio structură asociativă. Înclin să cred că-i vorba de ceva egoism și indiferență, dar tot Cuza-Vodă a zis că „unirea dă puterea”.
Așadar, bine faci că te zbați pentru drepturile tale, însă a critica orice inițiativă posibil benefică „erga omnes”, abia ăsta-i idioțenie.

dbazavan spunea...

Eu m-am luptat pentru drepturile mele și dacă am invocat excepții de neconstituționalitate nu le-am invocat numai în interes propriu, de acestea beneficiază orice cetățean daca sunt admise. Și ți-am zis daca erai cineva te abțineau la catalogări. Acum îmi dau seama că ești un nimic și cu asta basta. Nu ai calitatea și nici abilitatea de a mă cataloga. Ești la fel că și politicienii pentru mine, un nimeni. Daca studiați cu atenție portalul vedeai mai multe. Faptul că te zbați din 2011 dovedește cat de eficient ai fost. Sper sa nu dau dovada de aceeași eficienta. Așa că te rog frumos, pentru ultima dată să-ți vezi de treabă ta căci nu ești în măsură să mă faci idiot. Eu zic că tu ești cu mult mai idiot că mine. Eu ți-am vorbit destul de frumos, dar daca tii cu tot dinadinsul să mă jignești să știi că și eu pot face la fel. Acest blog era pentru a socializa și pentru a ne ajuta. Faptul că tu încerci să îmi închizi gura denotă că ești un frustrat ce nu și-a găsit nașul până acum și atunci când termini argumentațiile din lipsa de idei jignești. Mi-e nu mi-a închis gura până acum nici sie, nici SRI, duci dcism, nici dgia, nici MApN și nici vreun judecător. Așa că dacă încă trăiesc înseamnă că mă doare drept in cot de tine.

Huhu Rezea spunea...

@dan și bazavan
Oamenilor cu idei li se mai zice în glumă și idioți!!!! ;(;(
Baqzava, nu te supăra pe @Dan! Așa e el mai vulcanic! Așa este și în sedințele asociaților.Are un vocabular mai bolovănos, dar este bine intenționat.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Depinde de interlocutor, astfel încât lexicul se regăsește la mine pentru cei evoluați intelectual, iar vocalimbarul este pentru acest tip de oameni decervelați, gen „dbazavan”.

dbazavan spunea...

Doamne huhu rezea nu am avut că intenție să jignesc pe nimeni dar nu cred că e cazul sa încerce cineva să-mi închidă gura. Pt. Unul că mine ce am chemat în judecată 4 comandanți, 1 șef de stat major, 4 contabili șefi, 3 șefi de personal, CJI, u.m. 01308 București, u.m. 02576 București, u.m. 02527 Târgoviște și multe alte unități chiar nu prezintă interes astfel de oameni. Eu știu pt. Cine și pt. Ce mult. Nu vreau in asociații pt. Motivele mele pe care nu vreau și nu sunt obligat să le explic. pt. Cine mă cunoaște nu este cazul. Pt. Mine este suficient fapt că NU EXISTA COMANDANT IN ARMATA ROMANA căruia să-i tremure genunchii când mă prezint . Așa că restul e cancan. Cine are nevoie de.mine să mă caute și dacă vrea să-l ajut cu plăcere o fac. Cine nu recomand sa nu încerce să mă judece sau să mă blamaze o să aibă surprize neplăcute de la limbaj la instante. Pot fi intelectual dar pot să mă cobor și în suburbie. Niciodată nu o să mă las in fața nimănui. Eu nu am greșit în fața MApN niciodată și nu o sa accept sa fiu judecat de nimeni. Are cine sa mă judece. Așa că asemenea tip de oameni să-și bage jignirile in dosarul daca au chef să se ia cu mine. Că aceștia mănânc la micul dejun pe pâine și nu fac indigestie. Cu stima pt. blog și autorul sau dar și pt. cei care-l citesc dar vomit pe cei care nu-și văd de treabă lor și încearcă să.ma reducă la tăcere și reacționez dur de la limbaj la bara. Le recomand sa se abtina șut un doctor și un fir militar cu tot și cu totul altfel decât cel pe care îl cunoașteți. Neintoxicat, mai vertical și mai cerebral decât ați văzut vreodată și foarte coleric, spre sângeriu, a și învăț foarte repede, mai pliez pe câmpul de lupta și nu m-am aplecat niciodată în fața nimănui.

dbazavan spunea...

http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=300000000698711

dbazavan spunea...

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000751716&id_inst=2

Dan B. spunea...

Mai nou, „revoluționarul de sine” dbazavan, mă porcăiește in privat, caci acolo nu-i trebuie argumente.
Huhu, ai idee cum a ajuns la mine?

Huhu Rezea spunea...

@dan
Nu am idee,,, că nu-s idiot.🤣
Oricum, nu de pe acest blog.

dbazavan spunea...

@Dan poate ți-ai învățat lecția (dl. Huhu rezea nu are nicio vina) și pe viitor te vei gândi daca la celălalt capăt al ip-ului e posibil sa fie un alt băzăvan care nu e subunitar . IQ -ul meu e cu mult peste 100 și este atestat de instituții abilitate. Și crede-mă aici există oameni cu mult mai deștepți că mine care doar asculta, culeg informații. Daca ai puțina demnitate te invit pe 26.03.2019 la tmb sa vezi cum dau de pământ cu MApN s.a. poate daca nu poți să-ți ceri scuze poate vii cu o pălărie. Daca nu mă poți avea că aliat crede-mă că nu mă vrei dușman. Cei care fac parte din decorațiunile tmb, cab și ICCJ au înțeles acest aspect. Eu vorba de părțile adverse din dosarele pe care le am pe rol.

Iulian Mareș spunea...

Dan Bazavan,
blogul va apartine?...am citit cate ceva....fotografia avatar numi place, sincer!
...... nu am inteles de ce nu va acorda cei 15% PT TITLUL STIINTIFIC?

dbazavan spunea...

Dl. Mareș la care blog va referiți?
Și la care fotografie de avatar. E chiar fotografia mea. Eu sunt acela, mai tânăr puțin dar nu e prelucrata. Referitor la sporul de doctor e o nebuloasa. Nu mai contează oricum am câștigat într-un târziu și rămâne să primesc banii in următorii 5 ani (mi l-au băgat la pensie).

Iulian Mareș spunea...

Mă refer la blogul al cărui proprietar sunteți! Am citit câteva articole! Virulente, unele cam dure, dar va dau dreptate...
Arma dv, com. și informatică?

reddog spunea...

@dbazavan
Sa intelegem ca detineti titlul stiintific de Doctor?
De ce nu il contactati pe doctorul de Balti, Tudorel Toader?
Altfel se inteleg doctorii intre ei, mai ales aia de balta... 😁😂

dbazavan spunea...

@reddog că să se mire prostii care întreabă. E vorba de un doctorat in fizica (a nu se confunda cu educație fizică). Dacă ești frustrat nu ai decât să vorbești tu cu el sau sa freci bara din instanță. Ai libera alegere. Nu cred că ti-am permis să ne tragem de șireturile de la bocanci.

dbazavan spunea...

Dl. Mareș . Da. Din păcate viața e dura . Nici pentru mine nu a fost dulce. Blogul nu e proprietatea mea, doar scriu pe el. Daca presă refuza sa discute despre aceste probleme trebuie cumva sa le punem pe tapet. Cu bună ziua și poziția ghiocelului nu se rezolvă nimic. Daca ei sunt nesimțiți și noi putem fi.

reddog spunea...

@dbazavan
Dottore
Nu va inflamati, pastrati-va energia pentru instante. 😁
Nu avem cum sa ne tragem de sireturile de la bocanci dintr-un motiv simplu: eu am purtat bocanci in activitate, dvs probabil doar la pensie.
Cat despre bara din instante, o frecau aia pe care ii aduceam in fata judecatorului. 😁
Aia tafnosi sunt toti doctorii in fizica?
Poza aia de profil e facuta inainte sau dupa ce ati devenit dottore? 😁😂

dbazavan spunea...

Pai cum ai dus pe alții în fața judecătorului ce te face sa crezi că tu nu poți fi adus? Și 2 nu cred că ai fost coleg de doctorat cu mine că să te pronunți în speță. Și am purtat bocanci toată activitatea. La pensie port pantofi probabil cat pensia ta că de de asta sunt doctor . Iar poza îți arată cât de mic ești în comparație cu alții. Nu te mai lua de jurul meu da?

Dan B. spunea...

Domnilor Colegi,

La 05.03.2019 09.30-12.30, în organizarea Forumului Structurilor Asociative ale Militarilor, are loc o pichetare a sediilor PSD și ALDE, formațiuni politice responsabile de măcelărirea Legii 223/2015 prin odioasele ordonanțe de urgență, dintre care amintesc numai OUG 57/2015 și OUG 59/2017.
Organizatorii recomandă, pentru sensibilizarea mass-mediei, asemeni lor, să participăm purtând uniforma militară, desigur, cei care au această posibilitate, prezența fiind planificată, la ora precizată, în Sos Kiseleff nr 10.
Se intenționează inițial pichetarea sediului ALDE, intrevederea cu CP Tăriceanu, cu inmânarea către acesta a unei note de protest consistente. Ulterior, se procedează similar la sediul PSD, aflat pe aceeași arteră de circulație.
In provincie, pentru participarea la acest protest, rog să contactați filiala județeană a ANCMRR, care va stabili locul și ora de întâlnire a protestatarilor.

Pentru a veni in sprijinul pensionarilor militari din Bucuresti si din imprejurimi care nu au reusit sa depuna documentele pentru inscrierea in Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari și pentru participarera la actiunea in instanta pregatita de Liga (contencios administrativ, cu excepții de neconstituționalitate), miercuri 06.03.2019, in intervalul 10.30 - 12.30, la sediul din str. Sfintii Apostoli nr. 7A., aveți ocazia prezentării cu CI și talonul de pensie.
Colegii din provincie, care doresc inscriere în LADPM și coparticipare la acțiunea judiciară, aflată în prezent in procedura prealabilă, sunt rugați să contacteze telefonic pe secretarul general col (r) Gachi David (0722131572) pentru detalii și direcționare.

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Căt timp în 3 ani PSD nu a miscat un deget împotriva OUG 57/2016, ba a mai și înghețat pensiile militare prin OUG 57/2017, este o pierdere de timp protestul în poarta sewdiului PSD.
Gândește-te că in anul electoral 2020, prin politicile sociale promovate de PSD Dragnea, 5 000 000 (cinci milioane) de pensionari din sistemul public vor primi pensiile dublate. Pensia de 1000 lei va ajunge la 2000 lei, pensia de 1500 lei va ajunge la 3000 lei iar pensia de 3000 lei va ajunge la 6000 lei.
Dă și bine electoral ca masele să se bucure că pensiile speciale au fost înghețate.
PSD și-a asumat riscul să nu conteze pe votul militarilor. Au și văzut că nici nu aveau prea mulți simpatizanși printre militari.

Aşa că... ne mutăm speranţele ca PNL şi USR să câştige următoarele parlamentare!

Leon spunea...

@Dan, parerea mea este ca numai delegatia care va intra in sediile celor doua partide sa poarte uniforma militara, ceilalti pensionari militari sa vina in haine civile..!
P.S. Sugerez totusi ca cei prezenti sa aiba in buzunar, pe langa Livretul militar sau Legitimatia militara, Decizia de recalculare sau actualizare, NU si cuponul de pensie !

Dan B. spunea...

@Leon:

Mulțumesc pentru propuneri!

reddog spunea...

Doctorii in fizica pot veni in pantofi care valoreaza cat pensia unui agent din MJ. 😁
Si aveti grija cum ii vorbiti, e genul care da in judecata tot ce misca... 😁😂

Iulian Mareș spunea...

Red,
intr-un fel kiar inteleg supararea omului: sa nu beneficiezi abuziv de drepturi financiare, in sistemul militar, asta kiar este o problema!
acum, sa-mi dau eu cu parerea de ce nu a beneficiat, nu pot face asta, kiar daca pot gandi la unele variante..... Bine ca justitia i-a facut dreptate, pana la urma!
Dar, nici sa afirmi ca te judeci cu toata lumea nu mi se pare OK!

Uite, eu as propune domnului Bazavan sa dea un pdv asupra modului de atac in justitie, a tuturor incalacarile unei legi organice, L223!....mai ales ca, acum, la pensie si timpul i-a devenit aliat!

dbazavan spunea...

Dl. Mareș mulțumesc, puțini au avut vreodată curajul să-mi ia apărarea. Că mă judec cu toate instituțiile statului e treabă mea și este justificată. Sunt autoritati publice care mănâncă pâinea statului de pomana și deci trebuie chemate în instanță. Referitor la legea 223/2015 o să invoc niște excepții in timp căci sunt în așteptarea răspunsului la decizie (daca va fi unul). Până atunci am de deschis acțiune cu Guvernul pe OUG 90/2017, art. 6 și OUG 114/2018, in mod special art. 39 și art. 41. După care urmează OUG 57/2015, OUG 59/2017 și niște surprize ce o sa le vedeți cu toții la momentul respectiv . Și da am fost deja la CCR de 4 ori (în cauze personale dar de care pot beneficia și alții daca se admit) și am văzut că se judecă cum bate vântul părtinitor PSD alde . Printre altele CCR s-a ales cu proces. Sunt optimist în ceea ce privește acțiunile mele, mai ales că m-am dus fara avocați rezultatele fiind deja vizibile. Să casezi o sentința a cab la ICCJ este cireașa de pe tort, ce sa mai zic de cea definitivă de la cab cu sporul de doctor . Dar ce știu eu un neica nimeni, un idiot pentru alții, un subofițer flocar pentru cei din antipersonal și un alt tip de ofițer pt. Generalii de carton lingăi de clanța pentru stele . Nu pot decât să invit pe cei interesați în sala de judecată poate învăța ceva, lupta trebuie dusa altfel, inginerește nu avocățește. Și cu sânge fierbinte de militar, in suc propriu la presiune înaltă și cuantificat. Mai ramane acțiunea cu sumele compensatorii, cu recalcularea soldelor la hg 1017/2015, hg 1/2017, hg846/2017 etc.

dbazavan spunea...

Parte din munca mea am pus-o (postat-o) și pe blogul pe care scriu (să vadă și alții ce și cum și poate ii ajuta, așa în egoismul meu)
https://bazavandanphdeng.blogspot.com/?m=1
Parte găsiți pe portal.just.ro și pe paginile de facebook
https://m.facebook.com/STOP-Discrimin%C4%83rii-Militarilor-255729998695752/?ref=bookmarks

dbazavan spunea...

Mai sunt și niște grupuri pe care le-am postat și în format doc inclusiv acțiunile de la CNCD in contradictoriu cu MApN și acum mai lucrez la o cerere de intervenție accesorie (exigenta a art. 63-64 ncpc) pt. niste colegi in activitate și rezerviști pt. a-și sprijini în demersurile lor. Dar ce știu eu . Prefer lupul singuratic decât fanfara militara din partide și asociații. Eu sunt mulțumit de rezultatele mele și se pare că și anumite case de avocatura că sa nu mai zic de aprecierile (in paranteza ) ale unor judecători. Lupta continua cu MApN și celelalte instituții până la CEDO și CJUE dar continua in stilul meu. Daca am ajutat pe alții mă bucur mult,daca mai pot ajuta și timpul îmi permite căci eu trebuie sa mai și muncesc pt. a plăti chirie și consultatii medicale, etc . Pensia nu-mi plătește ratele și trebuie să-mi cumpăr totuși casa vanda, undeva.

Iulian Mareș spunea...

Dan Bâzdâganie...
Din noianului de informații am procedat câte ceva...
Că proaspăt pensionar va și înțeleg mâhnirea, dar nu pot înțelege obtuzitatea comandantului in a nu recunoaște și plăți un spor legal pt un titlu recunoscut de MEC?
Și eu am fost comandantul unui B/Bg, ce-i drept la o vârstă fragedă (numit la 35 ani), dar nu am avut astfel de idei nebune: mai mult, kiar îmi doream sa asigur subordonaților cat mai mult legal!
In cariera am avut și subordonați cu titlul de dr, dar conflicte nu, nici macar în sfera cunoașterii domeniului strict profesional.

Huhu Rezea spunea...

Doctoratul drebuie să aibă tangență cu cariera militară penmtru aq obține acel spor.

dbazavan spunea...

Și fizica nu are cu armata dl. Huhu rezea? Instanță va contrazice că și pe comandanții care mi-au refuzat dreptul. Nu uitați că mecanismul de dare a focului are la baza fizică și exemplele pot continua. Iar pt. Dv. Dl Mareș mă cheamă Băzăvan nu confundați numele

Iulian Mareș spunea...

Dan Bâzdâganie,
Scuze pt pocirea numelui....fără intenție. Text predictiv pe mobil și lipsa okelari...
Sper că nu am deranjat prea tare...
Scuze!

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Așa este, dar eu bănuiesc că Dan Bâzăvan a fost ofițer de comunicații și informatică într-o unitate de aceasta armă!

dbazavan spunea...

Am fost in mai multe unități militare din diferite garnizoane de la vest la est și spre sud. Și da am fost specialist in mai multe specialități printre care și com. și infm., resurse umane, poliție militară etc. și din păcate știu și cum s-au făcut recalcularile in 2010-2012.

Iulian Mareș spunea...

Daca nu ma insel tema aprofundata de dl. Bazavan este: "Contributii la stidiul proprietatilor electrice si magnetooptice ale straturilor subtiri semiconductoare"
Si altcineva din familie are mari afinitati cu fizica si aprofundarea unei teme stiintifice!
Nu pot decat sa va felicit!...de 2X!

dbazavan spunea...

Iar la celălalt doctorat la care nu am mai susținut public teza era:" Conceperea și realizarea unor sisteme evoluate de senzori magnetooptici". Multumesc. Îmi pare RAU că nu am avut posibilitatea de continuare în domeniu a studiilor. Dar asta e. Sunt mulțumit și continui pe alte ramuri. Poate , cine știe îmi voi susține pe drept sau pe altceva încă un doctorat căci materiale am și sunt propriul subiect.

Iulian Mareș spunea...

@dbazavan,
super tare! o kestie inedita..."sunt propriul subiect"!
O mica curiozitate....ati facut LM? ... si daca da, unde?

Gigi spunea...

@dbăzăvan
Domnule,sunteți de apreciat.Felicitări!
Mă refer la faptul că vă luptați cu sistemul,cu aceste încrengături de legi, OUG etc, emise de acest sistem ticălos si care ne-a afectat pe toți.
Este bine că aveți timpul necesar și mai ales răbdare.
Un astfel de om trebuie apreciat,nu blamat!

Iulian Mareș spunea...

Dan Bâzavan,
Când ați fost pensionat? Constat că ați activat la eșaloane mici...De ce? Păcat pt sistem ...
Măcar gradul și funcția va conferă o anumită mulțumire prin pensie?
...erau unități/structuri de producție si cercetare științifică în care puteați activa...nu știați de ele?

CEZAR spunea...

Putin ezita sa ne ..atace..!
In armata romana de rezerva ...a mai aparut un ..multi- doctor...Sic
Si la cati mai avem....
Putin a zis clar ...nu reusim nici cu rachetele extrasonice sic!Nato of Ro ..ne ..opereaza in flancul vestic...mai rau decat doctorul Ciomu..!~!~

dbazavan spunea...

Pt. Un "coltos" că mine nu era loc. Cu procesele mele am deranjat cam multi șmenari din armata. Normal că stiu. Am incercat de mai multe ori pe la ATM și unap , dar sistemul PCR funcționează foarte bine în MApN de câțiva ani. Ultima dată un general dr. Ing. Logan a "incercat" să mă ajute sa merg la ATM pe funcție de conferențiar dar am refuzat (i-am spus că e prea târziu, după 9 ani de când sunt doctor - explicația a venit imediat nu mai aveau decât 2 Profi de fizica și unul urma să se pensioneze. Pe fruntea mea nu scrie roata de rezerva). Am lucrat ceva pe la S.M.G. dar când am ridicat ciocul cu pretenții de ofițer au blocat funcția din centrul de management. Oricum poate așa trebuia să se întâmple. Cineva spunea odată că trebuie să plece inteligenții căci altfel s-ar umple armata de "nebuni". Nu-mi pare prea mult rău. Eu nu am pierdut căci mi-am găsit imediat ceva mai bun (plus procesele ce le am cu mai multe autorități), dar cu siguranță MApN a pierdut mult mai mult si va mai pierde. Iar pt. Tine Cezar îți recomand să nu mai fii arogant și nesimțit. Nu ai stat nopțile cu mine la învățat și nici nu ai scris la teza mea. Spre deosebire de mahării din armata eu mi-am gândit și scris teza singur .

dbazavan spunea...

Da dar nu în același proces. Și să nu fiu înțeles că egoist sau individualist, departe acest gând de mine.
Daca deschizi un proces cu 100 de reclamanți se poate întâmpla că la procesul deschis de smcd sau cum ii zice al lui Dogaru din martie parca 2018 (86 de reclamanți), vine instanță și fie îl sparge in 50 de dosare din unul singur fie respinge cererea , pe când daca facem 100 de acțiuni independente cu același obiect și în contradictoriu cu MApN avem o sută de șanse chiar daca o să respingă câteva sau nu (eu nu au 100 de juriști capabili - de fapt mă îndoiesc că acești juriști știu pt. ce mănâncă pâinea).
In cazul in ca daca se invoca excepții de neconstituționalitate și e bine sa se invoce fie pe legea 223/2015 , fie pe OUG 90/2017, sau OUG 114/2018, OUG 57/2015 și OUG 59/2017 sau pentru orice act normativ ce se încadrează în condițiile art. 29 din legea 47/1992 șansele sunt mai mari.
Exemplu la CCR sunt blocate de mai bine de un an excepții invocate în fața instanțelor pe OUG 59/2017 21 sau 22 de dosare) ori daca se invocau odată 100 de dosare mă îndoiesc că lucrurile stăteau la fel. Daca o să căutați pe CCR o să găsiți că atât eu cât și soția avem mai multe excepții (chiar daca au fost unele respinse, nu contează) și nu am așteptat mai bine de un an pt. a nu se pune termen de judecată.
Daca nu mă înșel am avut un dosar ce s-a judecat în 6 luni (termenul legal este de 4 dar nu mai bine de un an). Mai mult cu ușurinta ați putut constata ca CCR judecă după cum bate vântul. Exemplu art. 34-35 din Legea 80/1995, articole ce avocatul Poporului a refuzat la solicitarea mea sa sesizeze CCR (drept pt. care s-a ales și cu proces 2561/2/2018, ce încă nu s-a terminat). Deci cum spuneam din cercetările mele privitoare la CCR (cai am două procese și cu CCR 29324/3/2018, ) nu judeca la fel aceleași excepții (poate și probabil că fiecare avocat sau justițiabil a invocat o alta dispoziție constituțională , a avut o alta strategie). Că să răspund și altui blogger unirea nu e totul. Ce nu a învăț cetățeanul român este că lucrurile se schimba și nu poți folosi o strategie din 1865 sau 1921 sau 1943). Este că în cazul terorismului nu poți folosi tactica de infanterie din școală, batalionul, brigada, divizia in ofensiva sau defensiva. Eu cazul sa ne adaptam sa schimbam lupta, să încercăm să gândim următoarea mișcare a lor, trebuie schimbata strategia de lupta. Exemplu chiar daca m-am îmbolnăvit și nu mai lupt așa bine corp la corp (nu mai dobor omul dintr-o lovitura ) îmi folosesc iscusință și încerc să-l dobor cu propriile arme (aikido ex.) Sau instanțele de judecată. Te adaptezi câmpului de lupta, realităților social economice, realităților logico juridice.
Și deci putem continua, daca evitați bazele câci după cum ați putut constata reacționez dur la ele, iar pe acest blog constat că sunt mulți miștocari ce nu înțeleg rostul informațiilor.. Asta incerc sa spun acum fiecare face cum crede. Oricum MApN a înțeles că nu e de joaca cu mine și că nu mă voi opri până nu obțin ceea ce doresc.
Cam despre asta e vorba. Eu nu contest că pe aici sunt alții mai inteligenți că mine dar as vrea sa combata teoriile argumentat, să respectăm contradictorialitatea, art. 14 ncpc și cei 7 ani de acasă.
Unui deștept nu ii este greu sa fie prost sau să facă pe prostul dar garantat unui prost ii va fi greu să gândească. Și noi trebuie să ne folosim foarte bine de ceea ce știm și în mod special neuronii și dacă vă permiteți avocații. eu merg fara avocați căci am motivele mele personale.

Adi 4 you spunea...

Sal Dane, bafta in procese! Prin anii 2000 am fost colegi o scurta perioada de timp, dar drumurile fiecaruia ne-a condus in directii diferite. Stiu ce piedici ti s-au pus, te-am incurajat in lupta ta, aveai viitorul in fata. Vad ca tenacitatea ti-a fost rasplatita, sincer ma bucur! Cand mai ai infatisari la tribunal? Vin si eu, data si ora, in mod sigur ma vei recunoaste si va fi o reintalnire placuta pentru amandoi!

dbazavan spunea...

Procesele sunt la București. Mi-ar plăcea totuși să știu cu cine stau de vorbă mai ales daca spui că am fost colegi. Am amintiri plăcute de prin anii aceia. Și cu cine? Ai a alege: Renault, CCR, MApN, AVP, CNCD, ANPC, DGITL, S.A.

Iulian Mareș spunea...

Dl. Bazavan,
consider ca sunteti cel mai spectaculos caz din armata, pe care-l descifrez si am trudit 36 de ani, pornind de jos in sus, pana la cel mai inalt nivel! Personal am cunoscut f multi sefi ai armatei, de nivel 1 si 2, fiindu-le subordonat direct. sunt totusi contrariat de ceea ce aud, intrucat erau sefi deskisi si la minte, cu atat mai mult la dialog! Bine, din SMFT am plecat prin 2000, dar cunosc pe majoitatea.
Aveti o expresie care se cere totusi lamurita.... "Am lucrat ceva pe la S.M.G. dar când am ridicat ciocul cu pretenții de ofițer au blocat funcția din centrul de management"
1-Banuiesc ca va referiti la Centrul de management al frecventelor radio, corect?
2-acea afirmatie ...pretentii de ofiter...., dv. nu ati fost ofiter? daca ati fost Mm sau subofiter, situatia devine si mai spectaculoasa, dar si anacronica prin complexitatea ei! pe scurt, noi, sistemul adica, a stat pasiv la asa ceva, fiind doar reactiv la nemultumirile si nedreptatile pe care le-ati invocat?

Iulian Mareș spunea...

Dan Bazavan,
Undeva ...pe net v-am vazut adresa de mail, daca nu este cu suparare si acceptati va voi da un semnal si acolo...
Este Ok?


Leo spunea...

@ Julio,
Dan a avut cel mai frumos grad militar, mr.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
dar acestui om i s-au intamplat atat de multe numai pt faptul ca parea mai "coltos" cum kiar el se gratuleaza? Si daca era asa, cu ce incurca?
Principala trauma este ca nu a fost pus dl. mr. la locul potrivit si la momentul potrivit, unde randamentul sau ar fi maximizat "profitul"
Eu cand am vazut cate teme de cercetare stiintifica si articole de comunicare are la activ, pe marginea tezei de dr., m-am crucit; si asta o fac ff rar, intrucat am vazut f multe in cariera!
....sunt consternat.....

Adi 4 you spunea...

MApN Dan, curs, dar am vb. cate in luna si in stele! Am vazut 26.03 la T.Mun.Bucuresti. Cred ca lucrez atunci. Lasa-mi un contact e-mail la adresa mea adita.you22@gmail.com Multumesc!

CEZAR spunea...

Putin ..tremura...!! Clar ..serviciile au confirmat !
Se gamdeste la niste rachete ..pe principiul ..Tesla ..numai pentru flancul ..vestic cu spcificatie Nato of Ro...
Te pui cu asemenea ..doftoroi ....multi-doftoroi ...!!

CEZAR spunea...

PS.
Domnul multi-doctor Bazdavan - Armata avea si are ca unica ratiune pentru a exista ..capacitatea de a lupta cu un agresor !
Ne puteti spune sumar, cu ce au influentat tezele dumneavoastra - de o deosebita importanta teoretica si practica - intarirea capacitatii de lupta a Armatei Romane..??

CEZAR spunea...

PS2
Si totusi tu cu ce te ocupai la serviciu ..pentru ce luai niste bani ?
Aveai atata timp pentru studiu ..examene ..doctorate ..etc..
Curios...
Alti nu prea reuseau sa doarma cele 8h ..regulamentare...!!

dbazavan spunea...

Știți domnilor ce este dureros? Că am incercat sa fac un mc și prin legislație mi se neaga acest drept. Am incercat sa fac desigur și un doctorat în științe militare, având în vedere că am scris vreo două teze la alde mahări din MApN dar nu aveam licență militară. Atunci am hotărât să fac un doctorat la upb în științe inginerești dar după 6 ani proful era prea prins cu propriile proiecte de cercetare că sa mai asigure atenție la ale mele așa că am renunțat să mai susțin public teza, oricum intre timp căci îmi dafusem seama de tărășenie mă înscrisesem la doctorat în fizica. A, și încă ceva participările la conferințe sunt plătite din banii de proiecte de cercetare nu din salariul meu sau din banii MApN. Au fost din fonduri europene. Culmea e că parte din cercetări ar fi fost foarte folositoare MApN, dar nu a interesat pe nimeni nici pe ATM , nici pe acctm pe absolut nimeni. Participările la conferințe sunt internaționale la Strasbourg in 2007-2008, EMRS și SUA mrs, A și pt. cei care îi mai interesează subiectul MEN mi-a premiat un articol, desigur în bani și stil romanesc.

dbazavan spunea...

Când se mai gândește cineva sa mă critice sa se gândească că deși am avut posibilitatea de a pleca, am rămas totuși aici, în MApN, și de câțiva ani, chiar fiind in activitate am deschis acțiuni pe banda rulanta și cu MApN și cu AVP s.a. A înfruntă sistemul in direct, in activitate eu zic că asta este curaj, restul e cancan. Nu am renunțat la idealurile mele și nu m-am plecat în fața nimănui. Nu o să renunț nici în continuare și nu îmi plec capul decât în fața celor care merita fie ei purtători de stele sau mai știu eu ce. Trebuie sa merite sa fie apreciați de un "idiot" că mine. Deci indiferent de câți aliați sau dușmani am eu o sa lupt in continuare, urmează un alt proces cu MApN la care scriu, obiectul sumele compensatorii la trecerea în rezervă și discriminarea militarilor raportat la Constituția și CEDO. Onoare și patrie!

dbazavan spunea...

Da dl. Mareș am fost mtr, mac, sof și ofițer al armatei României și sunt mândru că am plecat de jos și am ajuns unde am ajuns și recunosc că am trecut prin toată ierarhia până la nivel comandament garnizoana . Am ocupat funcții de la cdt. Gr. Și până la B. Șef compartimente și șef birou, locțiitor tehnic al cdt. De R și recrutor al MApN

dbazavan spunea...

O întrebare se impune clar (din păcate cunosc în parte răspunsul) . Daca unui ofițer i se pot întâmpla atâtea celor mai mici ce li se poate întâmpla? Din păcate , că unul ce a plecat de jos știu foarte bine.

dbazavan spunea...

Și la 1. DA și 2 DA . MATERIA CENUSIE SIN OACATE NU E AGREATA DE SISTEM. Cel puțin acum "IDIOTII" cum le place unora DESTEPTII SUNT UN PERICOL PENTRU CEI DIN ORGANIZATIE. In zilele noastre concurenta nu se mă elimina prin contradictorialitate, prin concurs și prin PCR a se vedea hot. CNCD Nr. 333/05.09.2018.;Din păcate multi deștepți au preferat doar sa plece (deșteptul cedează) dar eu mai prost din fire am rămas sa lupt și voi lupta până ce ideile mele vor lăsa urme adânci în memoria oamenilor macar daca nu vor reuși a schimba realitățile deformate chiar plastic ale societății românești.

dbazavan spunea...

Dl. Cezar (sau Padina Petre). 1. Eu in timpul serviciului de 24 de ore nu dormeam niciodată. Exista martori (în viața care pot confirma in fața oricărei instante acest aspect). 2 la serviciu desigur îmi executam atribuție funcționale și prin cumul, aici intervine eficienta fiecăruia. 3. Calificativele mele de FB și peste medie atestă clar acest lucru. 4. Nu cred că e treabă dv. Cum aveam timp să învăț, dar pt. Cultura și curiozitatea oricui după 17-18.00 când plecăm de regulă de la serviciu (începeam le la 06-07.00 zilnic și chiar sâmbătă și duminică). 5. Eu nu dorm decât 4-5 ore pe noapte (in medie), 6. Orele suplimentare nu le ore luăm. 7. De obicei după 24 de ore mai rămâneam încă 8-10 ore in continuare. 8. Așa că este explicabil tonul dv. Daca dormeați 8 ore și nu ați reușit să faceți ce am făcut eu. Chiar și la pensie programul e la fel. Dorm puțin, citesc mult, muncesc, merg la facultate etc.

CEZAR spunea...

Multi-doftoroiul zice ""
"Da dl. Mareș am fost mtr, mac, sof și ofițer al armatei României și sunt mândru că am plecat de jos și am ajuns unde am ajuns și recunosc că am trecut prin toată ierarhia până la nivel ..bla bla ...
1.nene este foarte vizibil ca ti-a suflat m-Alul in gura ...atentie !!
2.ai ocolit diplomatic ..intrebarile esentiale pe care ti ..le-am pus...te pricepi la cat de reclamangiu esti ...
3.vad ca te mandresti ca ai ..luat-o de jos...
Chiar asa ? Incepand cu ..MAC(militar angajat pe baja de contract )?
NU OMULE ! DE JOS AM LUAT_O EU SI MULTI CA MINE...adica incepand cu LICEUL MILITAR...Scoala de ofiteri ..etc..Si chiar ne mandrim ..chiar daca nu avem doctorate...!!!
Dumneata ai intrat in Armata pentru ca te-a impins FOAMEA...(cate doctorate aveai atunci ??)
Apoi zici ..subofiter...ce scoala de subofiteri ai absolvit si cum?
Apoi ofiter..ce scoala de ofiteri ai absolvit si cum..??
Apoi la final acum ..te indrepti impotriva institutiei care te-a hranit ...si o tarasti prin tribunale..
Poti preciza pentru ce ..ce vrei sa-ti mai dea...
O activitate in viata civila in care sa bubui de destept domnule multi -doctor ..nimic..nimic..?
Si eu ma simt nedreptatit ...dar nici nu ma gandesc sa dau Armata in judecata ..
Incerc cat pot sa contribui la schimbarea legislatiei ..etc
Tu ?...un procesoman ..care pare ca-si cauta si clienti pe aci ..ca mare avocat si specialist...
PS.
limbile lu m-Alul sunt aspre
Si el tot ca tine ..fara liceu militar ..fara scoala de ofiteri fara academie ..fara identitate...
Poate il ajuti sa-si deschida si el o pagina de FB..sa-si etaleze cunostiintele pentru tot mapamondul,,

dbazavan spunea...

Bai Cezar eu nu te-am jignit dar constat că mai bine militar că mine decât că tine. A fi om e lucru mare, a fi domn e o intamplare. E treabă mea că dau MApN in judecata și pe orice altcineva și că m-am lovit malul. Bomba de la Hiroshima nu a fost favuta de cei care ține și nici internetul. Daca nu ai cohones (căci probabil le-ai avut doar la revoluție) nu tenlega de alții. Eu am incercat sa fiu destul de diplomat și să nu jignesc pe nimeni dar toate școlile militare pe care le-ai avut mă nene pălesc in fața studiilor mele, să nu mai spun că nu ai nici cei 7 ani de acasă. Probabil același comportament sovietico comunisto stalinist l-ai avut și când erai in activitate, asta pentru că nu ai dat de un prost că mine sa facă un pic de instrucție de front cu tine sau sa le alerge prin unitate vreo 10 km (probabil că nu știi să alergi pe asemenea distante). Nu ai tu armata câți ani de carte am eu. Și crede-mă că orice acțiune are și o reacțiune și nu dau doi bani nici pe tine și nici pe cei de teapa ta (fara caracter ce se cred zei - nu ești). Probabil că la revoluție fie ai împușcat pe alții fie te-ai ascuns pe sub birouri. marș mă de aici nu ești tu în măsură nici să mă cataloghezi nici să mă analizezi și nici să mă judeci. Nu mi-ai dat de mâncare și nu sunt nici investiția ta și nici sclavul tau. Mai bine procesoman că mine decât lingău că tine. Canta la alta masa căci eu cunosc regulile și le respect mai mult că tine. Tu nici nu le cunoști și te mă kaci și în drum. Doi bărbați faci, doi bani dau pe tine.

Iulian Mareș spunea...

Dan Bazavan,
te rog sa nu raspunzi acestui accident biologic militar, probabil fugit din poligonul Alabama!
Pt el, sublimul a fost LM si Sc Of!
Cunoasterea mea in a;e fizicii s-au oprit la nivelul liceului si ceva curiozitati din cursurile copiilor absolventi de UPB!
Prostii sunt de mai multe feluri...eu kiar il inteleg pe Padina, cantonat in univerul stramt al companiei lui! carte militara nu stie nici de nota 3! nu ca eu asa fi absolvent de UNAP si PUC, dar incercand sa ma cobor la nivelul lui, kiar inteleg ce a insemnat armata populara; din discutii iti garantez ca nu are nici elementele primordiale ale stiintei militare! La el totul se rezuma la instrunctia zilnica, fara argumente stiintifice, doar in baza rutinei si ordinului, fara analiza exhaustiva! in fapt, dur sau nu este un exemplar veritabil al sistemului decadent si decazut: comunist...care vrea, mai mult decat a dat!
Ca sa-i explicam lui Cezar ce inseamna fizica aplicata, este ca si cum am relua, la batranete si fara efect scontat, descompunerea fortelor pt un vehicul ce aluneca pe un plan inclinat!
Nici macar nu conteaza afirmatiile lui, referitoare la persoana mea, dar kiar ma gandesc sa-i trag o lectie privind denigrarea persoanei!....si voi gasi N articole de invocat in noul CPP!
Ca sa ne intelegem....atat de dotat intelectual este dl. C, incat poate crede ca poti candida, sa fii admis si absolvi UNAP fara studiile necesare si suficiente!
Superficial si rautacios el ataca tot ce nu poate intelege! Sa-i spun eu unde munciti acum?
Ca sa taca ...pe veci!

Gigi spunea...

Parlamentarul de MM,Ioan Talpoș, și-a prezentat azi demisia.
Acesta,a fost ales pe listele PMP,a făcut o escală pe la partidul mamut,PSD,acum este parlamentar UNPR.
Ce este de înțeles că omul e militar de carieră,vânător de munte.
Se vede că, gl.Gabi Oprea nu stă cu mâinile în sân și după cum a promis,a început atragerea mai multor parlamentari în partidul său de la alte partide.
Bravo,d-le general!

Cezar spunea...

🤣😂😋😉😋😜😜😎😎
Stai asa ca am agățat o stiuca..
Ptiu sa fiu al dreak.. era sa.mi scape pistolul Beretta in balta😛😛
Deci observați cum a dispărut.. ilustrul de educație la domnul multidoftoroi Bazgavan...
La m.Al nu mai vorbesc..
Recunosc m.Ale...nu ma mai ocup din liceu de fizică aplicată.. etc
Studiez..fizica..CUANTICA...MA INTERESEAZA TELEPORTAREA
Pigmeii drakului!

dbazavan spunea...

Cezar nu te-ai făcut suficient de ras pe ziua de azi. Teleportarea face parte din teoria relativității. Lasă cuantificarea neuronilor pentru altii. Exista riscul sa tevteleportezi și să mai agăți alti neuroni tunelare de pe la alții și nu o să știi ce să faci cu ei. Puterea lor nu se exprimă în CP ci în inteligența.

dbazavan spunea...

Cât despre acel Beretta pot să-ti spun să ți-l bagi in dos căci de acolo nu mai cade în balta. Iar la capitolul pigmei eu nu mă incadrez la 1.82 m și 110 kg daca mă împiedic de ceva și cad peste tine o să se chinuiască lumea mult sa te dezlipească de pe asfalt. Crede-mă că de glume ostășești sunt sătul. Iar dacă fumezi iarba ia-o mai ușor nu orice zboară se teleportează.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Să fii prost, kiar și crescut, nu-i lucru mare și nici rar in zilele astea ...
Dan a demonstrat ceva: dacă vrei poți...
Dacă îți mai scriu și unde lucrează și soții Băzăvan acum...., Ah, că să nu mori prost, de nivel liceu: și doamna este dr in fizica cu N! lucrări publicate...
Ferice de tine: școală ioc și prost grămadă!...mai și întrebi la ce-i bună fizica aplicată!
Dl Dan, dacă îi aplicam niște protoni pe creier, îl poți recupera?...macar ceva celule fotovoltaice, ca să-l lumineze puțin?

Gigi spunea...

D-le H.
De mult nu am văzut atâtea postări la un art.ca în vremurile bune!
Se vede faptul că militarii noștrii au ieșit din hibernare după o iarnă atât de grea.
Asta,nu face altceva decât să mă bucure,cred că și pe dv.și întreaga suflare care accesează acest blog.
P.S
Ura,invidia față de ceilalți camarazi,
dăunează grav sănătății!
Aviz amatorilor!

Leon spunea...

@Gigi, senatorul Ioan-Iustin Talpos, in CV-ul de la Senat, apare ca a fost profesor, Director de Gimnaziu, etc.
De unde ai informatia ca a fost militar de cariera ?

Gigi spunea...

@Leon
Am luat-o de pe site DCnewz,al prietenului militarilor,zis Morsa.
Acum am vorbit cu cineva care mi-a spus că respectivul parlamentar nu este de fapt militar de carieră,dar a fost TR-ist la arma VM,este Of.în rezervă.

CEZAR spunea...

Baaaai ...multi doftoropiuleeee.....ia de aici !
Se pare caesti paralel rau ..sau inca nu ti-ai dat ..doctoratul...!!
==============================

Cercetătorii americani au demonstrat unul dintre paşii cheie în construirea arhitecturii pentru computerele cuantice modulare: „teleportarea” unei porţi cuantice între doi qubiţi, la cerere.

Studiul a fost descris în detaliu în jurnalul Nature.

Principiul cheie din spatele acestui demers este teleportarea cuantică, o trăsătură unică a mecanicii cuantice care a fost folosită în trecut pentru a transmite stări cuantice necunoscute între două părţi fără să trimită fizic starea. Folosind un cadru teoretic/protocol elaborat în anii '90, cercetătorii de la Yale au creat experimental o operaţie cuantică, numită şi „poartă”, fără să se bazeze pe interacţiune directă. Astfel de porţi sunt necesare pentru computaţia cuantică ce se bazează pe reţele de sisteme cuantice separate - o structură considerată capabilă să rezolve erorile inerente ale procesoarelor de computaţie cuantică, scrie Phys.

Echipa condusă de Robert Schoelkopf şi Kevin Chou investighează o abordare modulare a computaţiei cuantice. Modularitatea, care este întâlnită în toate, de la organizarea unei celule la o reţea de motoare a unei rachete spaţiale, s-a dovedit a fi o strategie optimă pentru crearea de sisteme mari şi complexe. O structură cuantică modulară are în componenţă o colecţie de module care funcţionează ca mici procesoare cuantice conectate la o reţea mai mare.

CEZAR spunea...

HomeSCIENCE
TEHNOLOGIILE VIITORULUI: TELEPORTAREA
EasyEngineeringMag March 7, 2016 SCIENCE
Experimentele legate de teleportare au cauzat o adevărată vâlvă în zona science fiction, producând “babuini pe dos”, monştrii cu gene îmbinate şi nebuni dematerializați. În realitate, însă, experimentele sunt departe de a fi abominante, fiind destul de promiţătoare.

În 1998, fizicienii de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech), împreună cu două grupuri europene, au făcut teoria de teleportare a IBM o realitate, teleportând cu succes un foton – o particulă de energie care poartă lumină. Echipa Caltech a citit structura atomică a fotonului, a trimis informaţia printr-un cablu coaxial de aproximativ un metru şi a creat o replică a fotonului în altă parte. Aşa cum s-a prezis, fotonul original nu a mai existat o dată ce replica acestuia a apărut.

Cu scopul de a efectua experimentul, grupul Caltech a trebuit să se întoarcă la ceva numit Principiul de Incertitudine al lui Heisenberg. Acest principiu afirmă faptul că nu poţi ştii simultan locaţia şi momentul mecanic al unei particule. Este, de asemenea, principalul obstacol al teleportării obiectelor mai mari decât un foton. Însă, dacă nu poţi ştii poziţia unei particule, atunci cum te poţi angaja

într-o teleportare cuantică? Cu scopul de a teleporta un foton fără a încălca Principiul lui Heisenberg, fizicienii de la Caltech au folosit un fenomen cunoscut sub numele de reţea de încurcare: este nevoie de cel puţin trei fotoni pentru a realiza teleportarea cuantică:

dbazavan spunea...

Ba dobitocule. Stii să citești? Eu am spus că teleportarea face parte din teoria relativității :
Bazându-se pe teoria relativităţii a lui Einstein, cercetătorii susţin că o buclă a spaţiului-timp ar putea dovedi curbura orbitei planetelor. Dacă spaţiul-timp nu ar fi curbat, planetele şi stele s-ar mişca într-o direcţie liniară, afirmă cercetătorul. Aşadar, în apropierea unei stele masive, geometria spaţiului-timp devine curbată, provocând schimbarea traiectoriei planetelor apropiate de stea să urmeze o direcţie curbată.
Nu mai vorbi despre ceva ce nu înțelegi. Ctrl c și ctrl v poate face oricine dar de înțeles doar anumiți oameni o pot face. Cum se pare că nici nu știi să citești bine îți recomand să încetezi. Nu interpreta aiurea în tramvai vorbele mele. Nu ai habar cum si din câte am aflat nu ai habar nici de armată și nici de legislație. iar după timpul care îl pierzi sa scrii ceva constat că ai și o întârziere de procesare și de manifestare. Tu chiar nu vrei sa încetezi? Crezi că ești mai interesant? Mai prost că mine cu siguranță ești, mai frustrat de asemenea, mai prost crescut rar mi-a fost dat să văd. Regret că nu mi-ai fost șef să șterg cu tine un pic sălile de judecată de la tribunalul la curtea de apel și ICCJ și retur să decorez interior exterior. Oricum ești praf din toate punctele de vedere. De când te certi cu mine nu ai debitat nicio teorie pe pensii sau pe legi. Eu zic sa-ti vezi liniștit de lecitina ta acolo și să-i lași pe alții să-și vadă de treabă. Ești în plus pe aici. Și constat că nici măcar nu te-ai uitat la ce titlu are teza pentru că ești prea prost și prea pornit împotriva astora că mine care au plecat de jos și au ajuns sus. Daca erai mai inteligent îți vedeai de treabă. Dar constat că măcar înveți să cauți pe site-uri dar degeaba daca nu înțelegi sensul e la fel că și la armata degeaba vorbești de regulamente daca tu dovedești lipsa de respect față de cei din jur, ești taran coclit de pe tarla.

Iulian Mareș spunea...

Constat că unii evoluează iar alții involuează!
Dar, ce-i mai ciudat este că unii nici nu pot involua, întrucât nu au din ce! Aici pare o tema filozofica, dar domnul Cezar nu are nici măcar momentul T zero. Din ce sa involueze? Din haosul din capul lui?
Nici macar haos, că și asta are o definiție...

CEZAR spunea...

Baaaa..prostovane...
Tu cu doctoratul (sic) ai sustinut mai sus ca teleportarea ii legata de..teoria ..relativitatii(pe care multi o cam contesta acum)
Eu fara doctorat am sustinut ca-i legata ,,teleportarea- de fizica-mecanica cuantica...
Si ti-am dat citate sa te dumiresti ..
Ce nu-ti este clar ...??