Un produs Blogger.

marți, martie 19, 2019

A nimerit orbul Brăila, doar Tudose s-a rătăcit!

25 comments
Expresia "a nimerit orbul Braila" este cunoscută de pe la jumătatea secolului al XIX-lea și vine de la faima pe care o avea atunci Braila de cel mai mare port la Dunăre prin care Țara Româneasca exporta grâu. Dacă urma dârele de grâu lăsate pe drumuri de căruțele cu crăpături și un orb nimerea Brăila. 
Mare sculă acest brăilean Mihai Tudose, academician născocit de sergentul mesianic Liviu Maior, dacă nu a înțeles ca ultimul sondaj  Curs era realizat în Capitală, nu pe întreaga țară. 
Are dreptate în ce spune despre Ministrul Leș în interviul publicat de
Podul.ro 
”Pe mine nu mă deranjează că Dragnea și acoliții lui fac un turneu prin țară, dar mă deranjează extrem de proasta guvernare emanată de PSD. Sunt sătul până peste cap de așa-zișii profesioniști de la Palatul Victoria, care se întrec în baliverne, erori și, ceea ce este cel mai grav, se întrec în bătaia de joc cu care-i tratează pe români.
Înțeleg că Dragnea s-a internat într-o clinică privată și că n-a mai ajuns să pună piciorul în Brăila, dar ce nu înțeleg eu, printre altele, este de ce a mai venit și domnul Leș, ministrul Apărării, în județul nostru? Leș nu-i vreo sculă în partid, nu are funcții, dar s-a grăbit să vină ca să tacă la o ședință politică, însă fără să găsească de cuviință să aibe o întâlnire cu militarii, cu rezerviștii din județ. Păi de ce mai ești ministru, măi băiatule? Sunt absurd dacă spun că ar fi fost normal să se întâlnească și el cu militarii, să-i întrebe de una, de alta, să le afle problemele? Măcar să-i fi întrebat: aveți șireturi?, vă lipsește ceva?
La Brăila a ajuns și ministrul Sănătății, doamna Pintea, care, când a intrat puțin într-un spital, i-a anunțat pe toți cei de acolo că ea nici nu avea de gând să facă o astfel de vizită, că ea se grăbea… Păi, dacă ești ditai ministrul la Sănătate, într-o țară cu problemele României, tu ce vrei să vizitezi, dacă nu un spital regional? Vreo fabrică de confecții?Indiferența asta față de problemele românilor va costa enorm PSD. Chiar nu îți poți bate joc în permanență de oameni.
În rest, ședința PSD de la Brăila s-a dovedit o butaforie de cea mai joasă speță. Ce mulți și ce mari suntem noi – asta a fost halucinația comună. După cum ați văzut, lumea din Brăila s-a săturat de minciunile PSD. Din câte știu, mulți dintre PSD-iștii aduși acolo nu au ieșit fericiți la final. N-au nici cel mai mic motiv. Primarul din Brăila le-a transmis oficial tuturor, și în special absentului Dragnea, să termine cu mutilarea Legilor Justiției și cu astfel de atacuri la adresa unor instituții esențiale întrucât aceste atitudini distrug partidul din punct de vedere electoral.
Sondajele arată că PSD s-a prăbușit la 24%. Căderea este liberă, certă. Eu sunt convins că PSD o să coboare până la 17-18% – cam ăsta-i nucleul dur al partidului, adevăratul său prag critic. Cu Dragnea șef, PSD se îndreaptă spre disoluția totală, nu-i un secret pentru nimeni. Pe Dragnea nu-l interesează că distruge în mod programatic partidul, fiindcă el este preocupat doar să își salveze pielea și să nu ajungă la închisoare. Asta-i unica sa miză, deși pune partidul în gard.
Am și eu o întrebare pentru Dragnea, dacă într-adevăr are probleme de sănătate și nu vrea doar să evite termenul de judecată: de ce ai ales să te internezi într-o clinică particulară, și nu într-un spital regional? Să te scoli în zori, să-ți iei număr de așteptare, să capeți trimitere la RMN, să stai printre bacterii și semeni bolnavi… Românii nu și-au dat funcția de al treilea om în stat și sunt nevoiți să treacă prin toate astea. Ia du-te, măi băiatule, la urgență, să vezi ce condiții sunt acolo! Pe zi ce trece, toți mai mulți români se satură de minciunile și abuzurile lui Dragnea”, a declarat Mihai Tudose, în exclusivitate pentru Podul.ro.

25 de comentarii:

Leon spunea...

Are dreptate Braileanu: trebuia sa se interneze intr-un spital privat din...Viena..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

FOARTE URGENT SA INTRE CINEVA PE PAGINA MEA S SA COPIEZE ORDINUL MINISTRULUI DE JUSTITIE IN CARE ODONA INSTANTELOR CURTILOR DE APEL SA SE PIARDA TOATE PROCESELE PE LITIGII! ESTE ORIGINALUL CU SEMNATURA SI STAMPILA MINISTRULUI JUSTITIEI DE ANUL ACESTA, PUBLICAT DE CATRE JUDECATORII CARE NU MAI SUPORTA SA JUDECE PE NEDREPTATATE SI PE PROTOCOALE SECRETIZATE! POSTAREA ESTE SUPUSA RESTRICTIILOR DE DIFUZARE PE FB, EU NU STIU S-O PUBLICA AICI! MULTUMESC SI O SA VA CRUCITI CE CITITI ACOLO!

Mihai spunea...

Din pacate si in disperarea unora Tudose are dreptate in foarte multe din ziceri.
Ideea lui geniala de a da autostrazile spre construire si finantare catre Banca Mondiala iar aceasta sa-și incassese costurile din banii de la UE reveniti Romaniei ar fi gasit azi Romania în cu totul alta situatie . Sigur erau in faza avansata si autostrazile spre Moldova ,prapaditul ala de drum expres promis de la Craiova catre lumea în progres si dornica de dezvoltare.
Practic autostrazile se faceau in cativa ani gratuit. Asa o să le faca guvernul ”ABRACADABRA” în parteneriate publice private ,doar pentru ca asa vrea seful. De ce sa nu irosim banii ca prostii când le putea face pe bani UE prin Banca Mondiala.
Tudose are meritul de a fi repornit A3 si Sebeș _Turda trecându-le pe fonduri europene.
Pentru cine nu stie în Ardeal doar Sibiu - Nadlac a fost aprobata si finantata din fonduri UE ca fiind coridorul IV pan european.
Nu mai zic nimic de demararea lucrarilor la tronsoanele de cala fereata Turda -Simeria,etc.
Tudose a rezolvat intr-o săptamana si in doua fraze ce nu au rezolvat altii in zeci de ani ,respectiv problema Institutului Cantacuzino. Numai ca a si provocat daune mari mafiei medicamentelor.
Tot Tudose a avut aplecarea peste Olguta , C Dan , Dragnea sa stea de vorba cu pompierii ,penitenciaristii si politistii si sa-i dea afara din birou cu o majorare salariala ,benefica la pensie.
Tot Tudose a avut buna inspiratie sa iasa in strada si sa stea de vorba cu grevistii ,sa le spuna deschis cum stau lucrurile . In mod sigur ar fi stat de vorba si cu cei de la 10 August si nu se ajungea la ce s-a ajuns.
A sta de vorba cu oamenii care vor sa-și spuna pasurile nu-i o rusine s-au un act de sabotaj.
În mod sigur pâna la urma gasea o solutie si pentru militari ,chiar daca guleratii ,Olguta , C Dan,etc i-au bagat în cap toate mizeriile si l-au pus sa accepte acele art din OG 59,etc.
In concluzie ,zice foarte bine braileanul !Răul de acolo vine !

Huhu Rezea spunea...

@flavius
Este imposibil un asemenea demers al TT, în sensul pe care îl prezinți dta aici.
Cred ca este vorba de litigii salariale ale magistraților cu conducerile Tribunalelor și ale Curților de Apel în care intimatii nu prea formulează apărări și căi de atac.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Hmmm, Onorabile, prea multe procese se pierd in Curtle de Apel, si pe alta pagina imi spunea un camarad de asta! La mijloc exista ceva suspect si urat!

vasile iosif spunea...

Domnule H,

Doresc sa va trimit un document si nu va functioneaza e mail-ul. Mi-l returneaza.
Cine e sabotat? Eu sau d-voastra?

Cu ingrijorare fata de functionarea dreptului la libera exprimare,

vasile iosif spunea...

Dle H,
Rog accesati site-ul Sindicatului Diamantul si veti vedea acelasi document. Va fi scandal monstru. Poate explica Decizia Curtii de Apel Cluj de admitere a recursului MAI, casarea sentintei Tribunalului si respingerea actiunii.

Cu stima,

M spunea...

Huhu are dreptate.
Ce se intampla? Un judecator cheama in instanta MJ pentru plata unor drepturi salariale. In mod normal angajatorul este obligat sa se "apere" cat mai bine. Problema e ca daca "pierde" in instanta beneficiaza si el de respectivul drept! :)
Deci e vorba de altceva!!!
@ Tigri - felicitari pentru o postare moderata!!! Chiar s-a putut citi si intelege. Singurul amendament il am in dubla masura privind 10 august. Cei care iau mita sa mearga la puscarie cei care ataca jandarmii sunt eroii neamului?
Intr-un interogatoriu un hot prins era intrebat de ce a furat. (conversatie reala)
- Pentru ca nu aveam!
- Pai si de ce nu te-ai dus la munca?
- Cum sa ma duc daca nu aveam masina?
- Pai i-ai dat lu' ala cu bata in cap? De ce?
- Ba, esti prost? Nu intelegi ca aveam nevoie de banii lui?
- Si i-ai furat?
- Daca nu aveam? E dreptul meu sa iau daca n-am!!!!
Concluzia? Un infractor gaseste mereu motive pentru a-si motiva faptele!
Eu sunt mai simplu in gandire: Daca Dragnea a furat sa mearga la puscarie!!! Daca Dide a atacat jandarmii sa mearga la puscarie!!! Daca Kovesi a protejat mafia din DNA sa mearga la puscarie!!

M spunea...

Domnule Huhu... cum se zice: despre morti numai de bine!!!
Ce facem insa cu alalaltu' aflat inca in fruntea tarii?!?
Pe 15 martie (acum 5 zile) a avut loc un groaznic atentat in Noua Zeelanda.
In aceeasi zi (din cauza diferentei de fus orar) președintele Bulgariei convoacă CSAT-ul bulgar pentru evaluarea situatiei. Serviciile de inteligence bulgare prezinta, dupa sedinta, traseul urmat de cetateanul respectiv cu ocazia vizitei acestuia in Bulgaria de anul trecut. Bulgarii anunta ca acesta a parasit teritoriul tarii cu destinatia Romania.
Pana acum presedintele Romaniei nu a luat nici o masura. Inca analizeaza!
Se vorbeste ca a atacat la CCR comunicatul bulgar!

Mihai spunea...

Andrei Gheorghe „Sunt obosit. Am fost "generația de sacrificiu" si am crezut ca după un drum lung si greu o sa ajungem intr'o poiana cu soare si flori. Dar nu a fost așa. Drumul nu ducea nicăieri si intr'o zi sătui de foame si mizerie ne'am revoltat, ne'am ucis conducătorii si am crezut ca după un alt drum lung si greu o sa ajungem la malul unei ape dulci. Apa însă e salcie, terenul mlăștinos si cei mai nevolnici și netrebnici dintre noi se răsfață in calești scumpe, copiii lor ni se urca in cap și dansează țonțoroiul iar părinții noștri mor încet de piocianic. Frății fug scirbiti si'si caută fericirea in alte zări. Speranta a leșinat bătută de jandarmi, Infinitul lucrează la un mall iar eu imi număr firfireii și ma gândesc daca'mi ajung de o funie mai sănătoasă. In fata nu văd nimic decit bezna și întuneric, in jurul nostru doar mizerie și dezmăț și nu mai pot și nu mai am răbdare. Am inima uscata si'n gura gust de cenușă. Va blestem conducători ai României si'n pușcărie dacă v'as bagă pe toți, cu nimenea nu as greși. Va blestem cu spitalele, școlile, șoselele, șpăgile, infumurarile și prostia voastră agresiva. Va blestem sa muriți stind la coada, sa trăiți din salariu și sa va petreceți bătrânețea cu o pensie obișnuita, intr'un oraș obișnuit, cu doi copii obezi și beți in sufragerie și cu părinții in întreținere pe veci. Sint obosit și drumul nu se mai zărește.”

Mihai spunea...

Ce să-i facem ?
Dacă nu cu mult timp în urmă ”jandarii” luati de pe strada ca să manânce o pâîne si facuti din sergenti angajati subofiteri ”au bagat site-ul de cultură în dubă” cu asta ne-am ales . Lipsă cultura prestantei în fuctiile de înalti demnitari si nu numai ,lipsa culturii strazii , lipsa culturii spiritului civic , lipsa culturii spalatului pe mâini înainte de masa , Lipsa culturii spalatului pe mâini în spital , lipsa respectului fata de varstnici si profesori , lipsa celor 7 ani de acasa la multi ,etc.
Unde dreak s-a mai vazut in lumea civilizata ca femeia de serviciu de la spital dupa ce spala Wc-urile ,mătura saloanele si holurile ,dă cu mopul îmbâcsit de mizerie pe holuri, ,să serveasca mâncarea la patul operatului sau la masa celui neoperat. Si asta dupa ce a dat o tura pe la chioscul din curtea spitalului sau de pe trotuarul de vizavi de spital ?
Vi se ăpare cumva suspect că in spitalele lumii civilizate (Germania , Austria ,etc) ,bolnavul este luat la operatie cu patul pe care sta in salon ,pat care aluneca pe rotile ,este extras de pe pat prin locasul de acces in blocul operator ,apoi patul este dus in camera de dezinfectie de unde se întoarce dupa minim 12 ore steril în salonul de unde a fost luat.
În felul asta bolnavul operat se intoarce in salon pe un pat steril si nu pe o saltea infectă ca și la noi.
Vi se pare ciudat ca unii catalogati ”de unii” ca fiind # Șieu ,etc să ceara asemenea reguli si la noi? Adica este ceva normal ca cei care cer ”ca afară ”, fara spaga ,cu spalat pe maini și pus manusile înainte de a pune mana pe ceva in spital , în chioscul cu produse de patiserie ,în piată agro-alimentara,în magazinul alimentar ,fara coruptie în administratie ,etc să fie catalogati ca huligani , ”infractori si loviti cu bestialitate de niste ”băgători de site de cultură în dubă” ,doar pentru ca sunt investiti cu putere în exercitiul functiunii sau asmutiti de lachei .........Chiar este greu( daca poarta cap si creer) de anihilat din timp ”două gasti de derbedei din doua galerii de fotbal” care actioneaza la comandă in scopul de a da alta turnura unor manifestatii pașnice ?
Deformatia profesionala se simte de la o posta mai ales când ai timp sa stai de vorba cu fosti politisti sau jendari . Veti observa ca multi nu mai văd în jurul lor decât infractori ,banditi ,huligani ,etc.
Probabil si băietii aștia din link-ul de mai jos daca vor veni să ceara alte rânduieli pe aici îi vor cataloga ca fiind infractori ,sabotori de tară ,sorosisti ,etc

Luati aminte,de pe unde vin ”infractorii” în 10 August!!

https://youtu.be/UF51AEIVlOY

Crede cineva ca astia se mai lasa pacaliti de sleata asta ............cănd ei lucreaza in ce mediu lucrează ? Plus ce peisaj si localitati dichisite ,etc
Tare mi-aș dori un referendum cu efecte juridice, cu întrebari țintă care sa loveasca din plin în ”nonvalorile persoane fizice din toate domeniile” ,în toti cei cu musca pe căciulă care nu respecta legea si o învărt cum vor muschii lor numaai ca sa scape basma curata cu orice pret ,etc

Iulian Mareș spunea...

M,
Ești tare!
Kiar este în stare să atace...la CCR orice!
L-a văzut cineva skiind, sau doar cu soiurile langa?
Am auzit că la tenis joaca numai la relanti, și doar mingiile in reluare!
Tudose a fost demis pt Draftul de OUG cu gazele din Marea Neagră, pe care o negociaseră băieții și el voia să o promulge!
Și Băse are acum dreptate în majoritatea afirmațiilor, dar când era pe post gândea și acționa total opus! Oricum, Terente a sărit în barca SIE! Nimic rău sub soare...tot târziu și-a făcut studiile!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ceea ce semnalează Corneliunsson se referă la o adresă a TT pt că: grefierii au dat în judecată pt niște sporuri și instanțele (CA) nu au făcut recurs!

Iulian Mareș spunea...

T3,
Nu poți face deducții logice plecând de la falsuri sau utopii!
Referitor la acel metru de autostradă, M ți-a explicat că este nu numai o gogoriță ci și o prostie!
Nici tu nici eu nu skimbat lumea, oricât ne-am zbate; acestea sunt procese evolutive de la sine!
Daca ai vedea spitalul mobil, modular ROL 2, de campanie, ai zice că ce povestești tu sunt din evul mediu!

M spunea...

Azi a mai facut o nefacuta Johannis!
A vorbit de romanii de dincoace si de dincolo de Prut ca fiind doua popoare diferite!
Abia astept sa ii vad pe propagandistii lui gasind explicatii.
Acuma serios! Nea Tudose a fost cum a fost. La prim-ministrii e simplu ca pleaca repede. Chiar si ala de s-a baricadat in cladirea guvernului tot a plecat. Ce ne facem cu procurorii care se leaga de scaune si tipa isteric ca sunt violati?
Ce ne facem cu un Johannis care a atacat mortal Sfanta Armata Romana prin impunerea lacheului sau multi-medaliat al carui merit e "spalarea lui Carmen" (militarii adevarati stiu ce zic!). Ce facem cu acest tradator care a atacat Jandarmeria Romana aflata in misiune legala de restabilire a ordinii?
Infractorii o sa il voteze pe Johannis si o sa vedem daca tara asta e tara infractorilor si a tortionarilor.
@ avianyc - cand zici bine te laud cand bati campii....
Aia de erau in Piata Victoriei pe 10 august incalcau legea. PUNCT! Jandarmii au o singura vina - au acceptat incalcarea legii pana atunci si cand lucrurile au devenit violente nu au mai fost credibili.
Vreau o tara ca afara???? La prima mutare a gardului jandarmeriei se folosesc gaze lacrimogene, la aruncarea cu pietre sau sticle se foloseste munitia de cauciuc, la atacarea jandarmilor si furtul armei se folosesc TOATE mijloacele neletale si se pregateste riposta letala (in cazul in care voi, infractorii, veti utiliza arma furata).
In 2006 eram in Koln un grup de ofiteri NATO, imbracati civil. Gazdele ne lasasera sa vizitam orasul si ne dadusera un punct de intalnire pentru autocar. Deci ne stranseseram vreo 30 de oameni, civilizat, stateam de vorba. Dupa vreo 5-6 minute au oprit langa noi 4 dube din care au coborat politaii nemti in riot gear. Ce sa zici "M#IE"? Sau "rezist"? Am fost impinsi de langa bordura si legitimati. Au considerat ca eram o "adunare neautorizata". Noroc ca tocmai a venit autocarul cu insemne militare si cu conducatorul de grup in uniforma!
Infractorii or sa atace mereu fortele de ordine sau justitia. Dragnea cu ai lui ataca justitita, Johannis cu ai lui ataca Jandarmeria. Infractori si aia si aia!

Mihai spunea...

@ Mares
Ce am scris eu se intampla pe fiecare metru patrat de spital din Ro,in fiecare magazin alimentar,piata agro, școală, etc
Romanii nu se trateaza in spitale mobile Rol II ci sunt tratati cu operatii estetice prin tot felul de frizerii,cabinete de cosmetica de catre caravanele medicale cu medici (uneori falsi) din clinicile private ,multi angajati parte din program la stat.
Daca romanii se multumesc sa le fie servita hrana la pat in spital de femeia de serviciu sau infirmiera care aduna sau schimba pemparsul sa fie sanatosi.
Daca se multumesc sa se intoarca din blocul operator in salonul cu saltea infecta ,nesterilizata de ani de zile ,etc sa le fie de bine.
O viata avem si cu o moarte tot suntem datori.
Asta denota nivelul de cultura si standardul in pretentii pentru multi care nu au vazut alte sisteme si alte pretentii de la asigurati.
Ati vazut undeva in Ro vreun medic de familie care sa aiba obligatie sa te cheme in calitate de asigurat prin scrisoare sau sms la controale medicale periodice obligatorii,la controale periodice dupa anumite operatii sau afectiuni grave,etc
Ati vazut pe aici medic de familie care sa iti prescrie antibiotic doar dupa ce te trimite sa-ti faci antibiograma privind eficienta antibioticului pe anumiti stafilococi ,bacterii,etc ?
Ati vazut in Ro medici de familie care sa te invite prin sms sau scrisoare sa- ti faci anual ,in mod obligatoriu,un set de analize complete. Fara acest set de analize obligatorii gratuite in calitate de asigurat nu ai ce cauta la medicul de familie pentru consultatii ulterioare.
Asta ca sa nu mai vorbesc de randuiala din farmacii pe dincolo.
Ce legatura au astea cu Rol II .
Ce legatura are ordinea si igiena in tratarea pacientilor la ei cu acest mobil ROL II ?
Romanii se trateaza cumva la mobilele ROL II ,standarde impuse de NATO ? Ce legatura are asta cu spitalele in care se trateaza milioaele de romani tracasati la UPU pana ajung pe patul de spital. Daca ajung si nu sunt trimisi acasă.
Asa-i la noi, din cat interes exista pentru pacient poti sa fii decedat de ani de zile si garantez ca medicul de familie nu stie la cat il intereseaza soarta asiguratului de pe lista lui de pacienti.
Cu asa randuiele ne dam fitosi si defilam din mizerie si nozocomiale.

Chiar nu stiati ca spitalele private au un numar de paturi subventionate de CAS.
Cine credeti ca se trateaza in spitalul privat pe acele paturi cu bilet de trimitere de medicul de familie
si cheltuielile suportate de CAS ?
Va spun eu , floarea judetului si oamenii influenti.
Asa dovedesc multi ca s-au tratat la stat,ei fiind internati pe paturi subventionate la spitalul privat.
In Ro este necesar de # sieu la standardele lumii civilazate cam in toate domeniile, nu numai in infrastructura.
Link-ul afisat mai sus spune multe despre mentalitatile ce si le formeaza cei care lucreaza in tarile avansate tehnologic si cu grad de civilizatie ridicat.
La ce s-ar intoarce acestia aici ?
Si in Franta (zona Orleans - paralel cu Loara) am vazut sate prapadite,la fel si prin Belgia.
Paradoxul este ca cel mai aranjat sat de la noi nu bate cu acele sate considerate mai prapadite pe la ei.

reddog spunea...

@M
Concret, ce rau a facut Iohannis militarilor romani? Si intt-un sens mai larg acestei tari?
Asa, fara ura si partinire.
Avand in vedere profesia, militarii ar trebui sa aiba capacitate de analiza si sinteza in razboiul asta informational.
Actualul presedinte are si exprimari nefericite dar asta cu cele 2 popoare are si un strop de adevar.
Dvs ce explicatie aveti pentru faptul ca marea majoritate a basarabenilor nu se considera romani?
Si nu vor Unirea.
Asa, concret, ca un fost ofiter NATO plimbat pe la Koln.
Am inteles, sunteti educat si disciplinat, le-ati dat de inteles ca nu sunteti cu muia si nici nu rezistati. 😁
Din pacate realitatea este alta oricat ne-am dori unii din noi aceasta unire/reunire.

Nici in Romania nu o vor toti ba mai mult se ridica un val romanesc de nemultumire in Ardeal.
Asta ar trebui sa-i ingrijoreze pe multi dar ei stau cu ochii la propaganda platita regeste de patroni de tv cu grave probleme penale.
Romanii ardeleni se misca mai greu si se gandesc mult inainte sa ia o decizie.
Asa a fost si in 1918, a fost pe muchie decizia liderilor romani ardeleni, doar obtuzitatea ungurilor i-a convins pe ce drum sa o ia.
Iar bat unii campii acum cu sorosisme si "agenturili straine" si cred ca smenozeala de Teleorman e de fapt patriotism.
Jocuri politice au fost mereu si asta a contat mult pentru momentul 1918, pe langa bravura soldatului roman a fost un cumul de factori care a dus la momentul de gratie al acestei natiuni : Crearea Romaniei Mari. Moment cu care e greu de spus daca ne vom mai intalni.
Jocurile internationale de putere au fost bune atunci si sunt rele cand nu stim sa ne jucam cartile, facem pe plangaciosii si o dam cu colonia si imperialistii.

M spunea...

@reddog- Nu cred că mă acuzați de propaganda "agenturi" sau "Soros". Și în plus va rog să mă credeți că nu iubesc PSD. Dar revenind la întrebare :
1. A băgat armata în jocul politic. Nu mă interesează cine e ministrul apărării, cine e președinte sau cine e consilier pe securitate la 01.01.2019 armata trebuia să aibă șef al statului major. Ministrul apărării e idiot? E treaba ta de președinte să găsești soluție și să nu dai decrete ilegale. Că nu a numit-o pe Olguța? Mă doare fix în cot! Dar armata e sfântă!
2. A da ordin de intervenție în forță este o decizie extrem de grea. Cine nu a fost în situația asta nu are drept să comenteze. În momentele grele când jandarmii au intervenit în Piață Johannis i-a trădat ca un mizerabil. Avea ceva de zis făcea a doua zi CSAT, îi asculta pe comandanți, își lua câteva zile de gândire (așa cum face atât de des) și apoi venea cu o declarație. Nu sunt jandarm dar ca fost militar vă spun : Johannis a trădat uniforma militară și pentru mine e un gunoi.
Peste câțiva ani rezist, Dide și alți infractori vor fi uitați dar Jandarmeria Română o să fie tot aici apărând cu viața lor ordinea Constituțională. Iar noi nu vom uita trădarea lui Johannis.
Polițiștii nu au uitat acel "nu am nevoie de poliția română" spus de Băsescu. Îi înțeleg dar... 😀 sunt civili, le trece!!!
Militarii au onoare! Nu te caci pe ea ca să te aplaude Angi drogata sau Dide inaptul.
Câine fiind și eu până la moarte te respect camarade!

Stelian P. spunea...

Vesti proaste pentru cei care cred ca ulciorul merge mereu la apa:

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23040441-fidesz-fost-suspendat-partidul-popular-european.htm

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Red,
Scrii enormități, dar nu mă mai obosesc sa explic....decât: vezi dracului ce scriau ziarele germane despre Transilvania și de ce se agită apele: afla ce harta dădea Putin unui președinte moldav și de ce al nostru este mana dreapta a lui Merkel? Și de ce își duce fals mana la inimă, în momente speciale?
De ce a șters cu el pe jos BOR....?
Nu vreau nici o singura replica căci îmi vei forța mana sa scriu numai cele mai dure adevăruri!
Pe scurt...când spui 2 popoare ți-ai dat singur foc la cur! Pur și simplu acești oameni trebuie excluși din agendă, pt că ei nu pot și nici nu vor! Asta este o temă pt Consiliul Diplomatic și CSAT!
Sunt stupefiat....uleiul a ieșit la suprafața apei!
Mai bine plec iar în Malta, precum exilatul Ovidius, kiar dacă nu am aplecare spre versuri....oricum barbarii nu sunt la țărmul mării ci la poalele Munților Cibin, iar eu nu sunt lipsit de claritate spirituală, căci sper ca romanii edificați să-i dea peste bot/rât!

reddog spunea...

Iulian Mares
Domnule colonel!
Chestiunea cu enormitatile e putin exagerata... 😁
Am citit destul de mult in viata asta a mea pacatoasa de "puscarias", vorba unui celebru anonim, nu dam nume, Huhu Rezea. 😁
Probabil am citit mai mult decat unii si mai putin decat altii. 😁 dar m-am staduit sa vad ambele fete ale monedei.
Si imi place sa vorbesc argumentat oentru ca am citit ce au scris istorici respectati.
Eu imi stiu limitele si ii respect pe adevaratii ofiteri ai Armatei Romane!
Chiar daca nu avem intoatdeauna aceeasi opinie.
Cred in intelepciunea si judecata militarilor romani.
Refuz sa cred ca opiniile lor coincid cu ale gospodinelor amatoare de telenovele siropoase sau dezvaluiri bombastice (tot un fel de telenovele) de la televiziunile infractorilor gen Aneta3. 😁
Militarii nu cred ca sunt genul gospodinelor lacrimogene ofuscate ca Hacan a inselat-o pe Seyla... 😁😂
Si nici nu lacrimeaza ca gospodinele cand trompete telenovelistice gen Gadea zic de protocoalele statului paralel..
Gospodine cu bigudiuri pe cap care evident sunt ofuscate, dupa povestile cu Hacan si Seyla daca aud si de nemernicul ala de nazist care vinde tarisoara asta si de protocoalele alea blestemate care baga in puscarie varani cu ochi umezi ca de caprioara gen Voiculescu. 😁😂

Este inacceptabil, unii trebuie sa ia atitudine, gospodinele trebuie sa arunce cu bigudiurile in nazisti si aia care au semnat protocoalele si adevaratii militari trebuie sa stea aproape de fustele lor in semn de solidaritate. 😁😂


Iulian Mareș spunea...

Red,
Kiar mă plictisești!
Nu am solicitat pdv!
Eu am scris concentrat și la obiect...
Nu-mi forța mâna! Nu am nimic cu tine....oricum pensia ți-a dat-o MApN nu Cioloș!
Nu mă interesează ideologia tip "guru" neomarxista și nici cei care o susțin!
Între mine și cei care sunt însoțite să șteargă armăsarii la cur, coaie, oki și copite este o diferență enormă! Nu cred in cei ce citesc târziu și le dau credit doar 1%! Când văd câte gafe face inocentul prezident mă gândesc doar la autism, fie el și politic! Nici nu-ți dai seama spre ce alunecă acest virus cu 47 dosare!
Analizează singur ce curvet bătrâior au emanat din spirală!
Asta nu-i România mea!
Pls, să nu mai încerci replay!

PS-când boul național vorbește cu "ăsta"...ce ar mai fi de spus?

reddog spunea...

@M
Jandarmeria Romana trebuie sa restabileasca ordinea publica, preferabil doar in virtutea legii si fara ingerinte politice.
Asta intr-o lume ideala, in asta reala exista influenta politica.
Jandarmeria a intrat in forta si pe vremea lui Basescu si acum.
De fapt de la infiintarea acestei structuri a fost asa. 😁
Mereu au fost nemultumiti, chiar si unii straini, mai exact evreii din tribul pliznot. 😁
Ghinion, asta inseamna sa fii in locul nepotrivit la un moment dat. 😁😂


https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/evenimente/turisti-israelieni-coborati-din-taxi-si-batuti-de-jandarmi-in-timpul-protestului-reactia-ambasadei-979994

M spunea...

@reddog - eu zic ca Jandarmeria a actionat legal. Oricum spre reflectie doua articole din NCP (daca e sa respectam legea sa o respecte toti nu doar PSD, nu?)
- ULTRAJUL Art. 257 (1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public......
(4) Faptele prevăzute în alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.
- COMPLICELE Art. 48 (1)Complice este persoana care, cu intenţie, înlesneşte sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
Deci, pe scurt, niste infractori, noaptea ca hotii, au comis infractiunea de ultraj in forma autoratului sau a complicitatii. Cu toate astea, domniile voastre, iubitorii de lege si dreptate (spre deosebire de noi Ciuma Rosie) ii atacati pe jandarmi si nu pe infractori!
Jandarmeria, spre deosebire de politie, intervine pentru restabilirea ordinii atunci cand aceasta a fost grav afectata. Cu toate astea, interventia se rezuma la persoanele care REFUZA sa paraseasca IMEDIAT locul respectiv. Cu alte cuvinte daca esti idiot si stai sa respiri gaze atunci nu am ce sa fac. Daca te somez sa parasesti zona si stai cu mainile sus, in nas sau in buzunare iei bastoane de cauciuc. Daca arunci cu pietre in mine direct sau prin actiunile tale inlesnesti sau ajuti la comiterea acestei infractiuni nu ma intereseaza ca esti barbat, femeie sau inorog iti iei gaze lacrimogene. Si asta e valabil si cand e presedinte Basescu, si cand e Johannis, si cand e Dragnea sau Mahatma Gandhi. Sa fi convins ca daca PSD-istii o sa dea cu pietre si o sa incerce sa intre in Cotroceni aceeasi jandarmi o sa le dea ceea ce merita!