Un produs Blogger.

vineri, martie 22, 2019

Minţind, Iohannis repară greşeala cu poporul moldovean

39 comments
Reporterii A3 se ţin de Iohannis ca scaieţii din Bărăgan de ţurcana de Sibiu... aflată în transhumanţă.
Ieşind astăzi la o întâlnire cu ziariştii la Bruxelles, pentru a vorbi despre negocierile Brexit, Iohannis a fost  rugat să comenteze reacţiile deosebit de vehemente din România şi R. Moldova împotriva declaraţiei sale din urmă cu câteva seri despre existenţa a două popoare.
Iohannis a minţit, spunând că s-a referit la 2 naţiuni.Intr-adevăr, este mai corect aşa, deoarece românii şi basarabenii nu mai au unitate de teritoriu şi de stat pentru a face parte din aaceeaşi naţiune.
Teoria poporului moldovean a fost lansată de propaganda sovietică după primul război mondial cu referire la populaţia din Transnistria, numită atunci Republica Sovietică Autonoma Moldovenească, republică la care Stalin a anexat în anul 1940 întreaga Basarabie.
Teoria mai este susţinută astăzi la Chişinău de forţele politice care militează pentru Moldova Mare.

Să-l auzim pe Iohannis gafând, exprimând ceea ce există în subconştientul său: românii şi moldovenii ...două popoare.
Noi nu spunem că de la ruşi i se trage!

39 de comentarii:

sindicatulcmdfagaras spunea...

Cea mai concludentă analiză asupra individului care ocupă palatul Cotroceni, a fost exprimată de Crin Antonescu:,, Iohanis vorbeşte greu şi gândeşte cum vorbeşte,,
Atât a fost puterea sa de înţelegere (şă nu luăm în calcul alte meschinării) despre popor.
Ăşta este modul de a reprezenta ţara (oare interesele cărei ţări le reprezintă?)

GS

Iulian Mareș spunea...

Un pork vero-vero!
Își va suge singur prostia din capul lui inept!

Iulian Mareș spunea...

Un pork vero-vero!
Națiune: Comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită, apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, care se manifestă în particularitățile specifice ale culturii! își va suge singur prostia din capul lui inept, cat banița sau hârdăul!.. un bou autist, pe funcția cea mai înaltă, a voievozilor și regilor României!
Daca are pb de vocabular să citească încet și lent, acest continuator al GEG!

Iulian Mareș spunea...


Din 9 negrii mititei azi a plecat un netot,
Sigur s-a cazat la 9 si-au ramas doar 8!


M spunea...

E doar un mincinos si un plastograf! Dar toti stim asta! Unii accepta altii nu accepta! Va mai amintiti "Nastase 4 case". Ce vuiet in societatea vremii? "Johannis 6? 7? sau cate o avea case" este șștttttt! Liniște!
Johannis minte cum respiră! Dar hai sa vedem cum isi indeplineste functiile!!!
1. Funcția de reprezentare - asta ii iese ca se plimba cu Carmen a lui de a ajuns SPP agentie de turism. Rezultate? Nimic! Dar ii dau credit - reprezintă!
2. Funcția de garant al independenței naționale, al unității și al integrității teritoriale a țării - aici e varza! A atacat institutiile militare, a lasat armata fara sef stat major general, Jandarmeria fara comandanti, se face ca nu vede provocarile maghiare in Ardeal - deci aici e ZERO.
3. Funcția de veghere la respectarea Constituției - am pierdut numarul de cate ori a pierdut la CCR. Da, a mai si castigat din cand in cand dar daca eu la trageri din 10 gloante nimeream 2 .... Deci si aici e ZERO.
4. Funcția de mediere - sub ZERO. Nu a mediat nimic ci doar s-a plasat constant pe față, agresiv și mitocan de partea celor mai violenti si mai idioți. Si apoi se si pozeaza cu ăia ca să știe toți. Este ca și cum mediatorul la divorț ar pune pe net poze cu el tragandu-i-o nevestei tale si apoi ar zice ca e imparțial. Deci ZERO.

O sa il respect cand o sa ne respecte si el pe noi!

Patrascioiu spunea...

Ce vreți?Huhu Rezea este propagandist.PSD are buget mare si are grija de gornisti. Dați înainte cu flasneta ca poate va mai iese ceva.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si eu ii spun ca de la fascism i se trage, fiindu-i indoctrinat prea tare subconstientul! El doar este un urmas traditional, detine cladirea si duce pe mai departe doctrina Main Campf, ca doar n-o fi prost s-o faca pe strada, ci in cloaca, intr-un cerc strans legat, selectiv, din minoritati blonde cu ochi albastrii si in secret! Cum la noi totul e permis, iar statul securistic se ocupa de dosare politice la comanda politica, n-are timp sa-l urmareasca si pe el ce face in clubul ala select cu crucile imbarligate... Bai, mutalaule, aia e Romania furata din Romania Mare, cand Germania impartea frateste Polonia cu URSS, ca pe cartofii de pe tarabele din targ, apoi mai exista un Pakt, Reimbentrop-Molotov, auzit-ai tu de el, cat si intelegerea de la Malta, care ne diviza dupa Razboi? ! Nu prea le stii matale, si de aia confunzi regiunile impartite criminal de nazisti si sovietici, sau dintre sovietici si Coalitia anti Germania ! Hai, ca m-a enervat acest decapitat, care pensiile miitare nu-l intereseaza, steagurile Ungarei ridicate de iredentisti in Ardeal nu-l intereseaza, doborarea tricolorului romanesc din locurile publice din Ardeal de asemenea, ci doar scindarea Romaniei si a romanilor, fiind sustinut acest socipat chiar si aici pe blog!

iceparu spunea...

Cornelison@ce naiba.Tu nu poti sa exprimi o ideie in mai putine cuvinte?Cine crezi ca are rabdare sa citeasca amalgamul tau nocturn?
Mares@e dreptul tau sa critici pe oricine dar trebuie si ceva decenta.Nu transforma blogul in cocina.In alta ordine de idei.Nimeni nu e mafalda.A gresi e omeneste dar a persista in gresala este diabolic.

Mihai spunea...

Colac peste pupăză.
Guvernul 🐒🐒 a decis ca ATM înființată in 1949 sa se numeasca ATM "Ferdinand I"!!!
Bine ca nu-i zisera ATM" " Carol al II-lea" drept rasplata pentru meritele in sustinerea culturii si pregatirea militara a tineretului in nou infiintata " Strejarie".
Acum suntem in regula si cu asta!!
Ce sa mai zica acum Huhurez in afara de a se intreba ca daca tot au trecut I Cantacuzino la armata , nu ar putea scoate urgent un vaccin contra prostiei .
Si sa inceapa vaccinarea cu 🐒🐒🐒🐒

Iulian Mareș spunea...

Iceparu....
Nu înțeleg cine persistă?
Eu nu am funcție publică! Nici tu!
Sunt valori naționale cu care nu te joci....biserica, armata!
Ei, ce zici?

Mihai spunea...

Hai să fim totuși fair play !
Acest domn col petitionar ar fi trebuit sa stie ca CSAT nu are în atributii evaluarea sistemelor de pensii.
Ca atare reactia ofiterului de la secretariatul CSAT a fost pe cat se poate de fireasca si lamuritoare ” adreseaza-te d-nule col lui T. Greblă secretarul general al guvernului ( omul care stie bine cum e cu discriminarea si manevrele .........) singurul în masura sa puna pe masa ministrilor in discutie cererea d-nului colonel.Cu conditia să i se permită ...........
In rest , de la CSAT ,pa si pusy. Il mai implicati si pe presedinte ,desi in mod sigur scrisoarea nu a trecut de secretariatul CSAT.
He ,he ,he .
De când ”jandarii bagara site-ul de cultura în dubă ” parca se lasa intunericul peste mintea romanilor. Si nu doar la unii ci la toate partile combatante intr-un razboi fratricid.
Intâlnesti de multe ori tărani luminati nativ care stiu bine ce si cum si întâlnesti cadre militare rezervisti habarnisti de legile care le guverneaza existenta dându-le de cele mai aiuristice înterpretari . Am intalnit rezervisti care sustin sus si tare ca pensia lor este inca calculata pe puncte. Daca-i contrazici nu te lasa si ti-o taie scurt cu replica de genul ”iti spun eu cum vine treaba cu asta ” ..........
Cum ar fi daca 77% din numarul pensionarilor civili cu 30-40 de ani de munca în spate si cu pensii la nivelul 1 punct pensie,plini de neajunsuri, s-ar adresa CSAT sa le rezolve problema? Mutam cumva guvernul la CSAT ca sl putem acuza pe presedinte că nu face ce ? Ce sa le faca presedintele debarasat de putere la jmecherii astia?
Si asta poate chiar ar fi o probleme de siguranta . Ne poate spune cineva daca CSAT prin atributiile sale poate rezolva problema ? Nu cumva guvernul ar trebui ,sa plece urechea si sa stea de vorba cu oamenii prin reprezentantii lor ,chiar si cu cei care si-au exprimat niste nemultumiri la 10 August. Astazi poate ne scaldam in cu totul alte ape.
Uite ca # Șieu pe autostrazi parca a trezit cuc_ul de pe peretele ministrului si s-a angajat că va face controale inopinate ,va accelera lucrarile pe santiere ,etc. Poate vedem totusi o autostrada ,cap coada pe undeva.
Oare nu ar fi mai util dialogul si gasirea caii de mijloc ,atata timp cat ce ”decreteaza ” guvernul pe finante/bugete este strict de neîntors la CCR.

Militar de la 14 ani spunea...

Nu trebuia să renunțe la afirmația cu 2 popoare. Așa e mai corect. După Cioran, în "Schimbarea la față a României", poporul reprezintă acea populație care de-a lungul istoriei nu prea are multe de zis, dimpotrivă, sunt cucerite, împărțite și reimpartite între imperii. Aceste imperii, reprezintă națiunile, cele care schimbă ceva (atât pozitiv cât și negativ) în istorie, cele de la care popoarele ar trebui să învețe, dar negarantand că ele vor deveni națiuni vreodată.
Deci, România, Moldova și alte multe țarisoare = popoare. Marea Britanie, Franța, Germania, Spania etc. = națiuni (mai pe scurt, imperii). Dar ce să știe și Iohannis! Merge și el cu poporul. De psd-isti... ce să mai spunem!
Știa el Cioran ceva când a scris cartea în 1935. E valabil și astăzi!

Iulian Mareș spunea...

T3,
...iar esti partizan?
Pai cine-i lider pe domeniu? cine-i comandantul?...generalul, cum urla Orban in campanie?
Ai titlu, ai putere, ai prerogative, ai si obligatii!
Nu fii smeker, ca asta nu-i virtute!...sper ca nu vrei sa-ti dau eu formele prin care putea sa intervina in N situatii?...nu ca nu le-as sti, dar abandonarea lor a fost mai comoda!

Mihai spunea...

@ Mares
Când stabilesti ierarhia în triunghiul ”bermudelor” Parlament - Presedinte -Guvern poti să afirmi si sa invinuiesti in ordinea ierarhiei.
Pâna atunci atunci împreuna cu Huhurez ar trebui sa stiti ca o ordonanta care modifica o lege organica nu ar trebui sa stea în parlament (daca exista) mai mult de cel mult ,sa zicem de la noi putere, ” 45 de zile de la emitere. Asta daca se respecta si respecta acest popor care-i trimite acolo.
Poate ca la modificarea de catre guvern prin OUG a unei legi organice ar trebui consultat ,in primul rând si cel care a promulgat legea ( vezi chiar cazul L 223) !!!!!! Iar dupa ce acesta și-ar exprima punctul de vedere ne-am putea pronunta . Ar fi mult mai corect cred .
Și poate in mod sigur CCR si Av poporului (partidului la putere) rasplatiti cu salarii si pensii super speciale ar trebui sa judece in spritul constitutiei si nu după afinitati și interese politice .
Ce să invete tinerii care vor fi urmatoarea generatie de politicieni din aceasta bălacareală în ”lătură” în care toti pun ingredientele care le convin. Mai pot alege acestia un reper moral din societate. Sau dintre toti ”zbanghiii” de prin televiziuni platiti regeste ca sa duca discutiile unde le dicteza patronatul.
Pâna una alta eu le recomand Hagi si S. Halep. De ce ? Fiindca si-au dezvoltat o afacere muncind de la varste fragede ,nefurând de la nimeni . Când acest spirit va invinge Ro va fi pe cu totul alt făgas.

M spunea...

Pai domnu' Avianyc acum nu mai inteleg.
1. Nu era de competenta CSAT sa faca ceva! Este adevarat! Putea insa sa iasa si sa zica: "Condamnatul Dragnia a taiat pensiile militarilor"
2. E de competenta presedintelui sa se bage peste guvern in alte chestii? Sau se baga doar daca ii convine si daca are ocazia sa isi reverse frustrarile si ura care il macina?!?
Legea 90/2001 e buna la articolul "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate" dar nu mai e buna cand zice "Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate."
Trebuie sa acceptam ca avem un presedinte ZERO la fel ca si guvernul "meu" Ciolos-ZERO!

reddog spunea...

@M
Guvernul ala asa cum ii spuneti dvs Ciolos Zero putea fi intradevar un moment zero dar a venit pesedeaua cu guvernare -1, -2 si -3
Si vedeti ca aceia care mai scriu pe aici impotriva ciordacilor si manglitorilor pesedisti nu il au pe Dide drept sef.
Asta poate doar in mintea unora.

Singurii fanatizati de pe aici par fanii ciordacilor peaedisti, nu prea am vazut ca altii sa aduca osanale scabroase USR-ului PNL-ului etc.

Leon spunea...

In mandatul presedintelui Iliescu, la propunerea ANCMRR, in anul 2002 sau 2003, CSAT-ul a hotarat ca pensiile militare aflate in plata sa fie recalculate conform Legii nr.164/2001, ceea ce s-a si intamplat ulterior, cand Guvernul si Parlamentul au modificat legislatia pensiilor militare..!

M spunea...

@reddog - șeful vostru Dide nu este inapt psihologic degeaba. Cioloș nu a făcut nimic în an de zile. A făcut doar dezastrul de la DGIPI.
Ce e scârbos la domniile voastre e dubla măsură :
- Dacă psdeii încălca legea - să meargă la închisoare, dacă ai noștri încalcă legea sunt victime,
- dacă Ponta a plagiat să rămână fără doctorat, dacă a plagiat Kovesi nu se pune,
- dacă a furat Dragnea e un penal, dacă a falsificat Johannis nu se pune,
- dacă Comisia de la Veneția zice că modificările la legi sunt nasoale e bună, dacă zice că nu se face referendum odată cu alegerile o ignorați,
-când CCR decide pentru voi e bună când decide pentru PSD este subordonată politic,
- procurorii voștri sunt buni, ăilalți sunt rai,
- când se anchetează magistrații de dna e bine cand o face apuc altcineva e presiune!
- când scrieți voi osanale grețoase este bine, dacă postează psdeii e nasol.
Cum spuneam : dacă inaptul Dide e șeful vostru ne mai mirăm că sunteți varză cu logica? Pentru voi tot ce e rău e făcut de PSD! 😁 Și vă mirați că restul României vă spune "Trepanații lui Johannis". Uite, propun ceva : vorbiți cu respect despre PSD și promit același tratament cu privire la domniile voastre! Dar nu puteți.... Trepanați.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Răspunsul lui Leon te-a mulțumit?
Îți mai dau eu un motiv....Președintele poate prezida ședințele de guvern pe domeniile de competență! SNAOPSN este sigur, dar justiția nu!

PS-eu am văzut multi zăbăuci...dar să-l aplauzi pe Lazăr, de gât cu "Ceaușescu" mai rar! Asta-i clar prostie la rang de virtute...și încă, unii le mai și folosesc limbajul celor care nu sunt aptitudinile să șteargă curul armăsarilor și lișiță iepelor!
Bravos națiune!

Iulian Mareș spunea...

Erată:
Lișiță....kișiță.

Mihai spunea...

Alo,domnu....Mares
Pensiile militare nu sunt probleme de aparare ,ordine publica si siguranta nationala.
Ele sunt probleme sociale cu bune si rele incluse in meniu ca si orice alt gen de pensii . Nu-ti convine ,te adresezi cu ,contestatie ,dupa care justitiei.
Justitie care poate sesiza CCR. Si final.
Restul doar din bunavointa guvernului si a parlamentului.
Problemele la care poate participa presedintele in sedinta de guvern nu includ probleme sociale peste care guvernul decide functie de bugetul disponibil.
Decizii care daca sunt temeinic fundamentate CCR nu le va declara niciodata neconstitutionale.
Pana mai ieri aceste pensii erau în cu totul alta ograda.
Rezervisti sunt toti cei care detin livret militar si sunt apti pentru chemare sub arme la nevoie.
Ei pot deveni subiect al unei sedinte de guvern prezidata de presedinte doar in contextul problematicii includerii lor in anumite legi care necesita completarea efectivelor ,pregatirea rezervei si a teritoriului pentru aparare ,stare de urgenta , necesitate ,calamitate ,etc

Huhu Rezea spunea...

Aloo, țurcan de Sibiu, aici discutăm despre nesimtirea samsarului de CASE, succesor de GEG, care își permite să mintă că nu a exprimat public doctrina sovietică despre românii din BASARABIA.

reddog spunea...

Huhu
Aloooo, scaietii care se agata si ei de turcane... 😁😂

Sunt multe astfel de pagini.
Va lasam placerea sa le descoperiti.

PS: Sa va uitati si la postarile mai vechi. 😁

Iohannis are exprimari nefericite dar cand vezi atatea opinii antiromanesti de dincolo de Prut asta cu 2 popoare chiar nu mai pare o exprimare nefericita a unui presedinte "nazist" conform unor scaieti asa zis patrioti. 😁😂😎


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=843673359319402&id=402444640108945&anchor_composer=false



Mihai spunea...

Alo Huhurez ,pană rotată ,....... nu am voie la o replică pentru @ Leon si @ Mareș ?
Voi pamblicarii psd-istii când nu aveti replici la argumente pertinente sau bagati capul în nisip ca ștrutul sau nu publicati sub motivul ”postare topic neadecvat”.
Si asta după ce ai mmai și vazut pe la cine-s casele săsesti .
Sa stii ca fotbalistul ala a fost coleg de echipa acolo la......cu Ologu ,component al Chimiei RM Valcea castigatoare a cupei Ro cândva. Are si el asa ceva. Asa ca ciocu mic .
Vezi ca urmeaza inca un episod .......tare de tot.

reddog spunea...

@avianyc
Nu va lasati intimidat. 😁
La nevoie va pot ajuta, am avut la puscarie detinuti fosti generali de armata.
La inceput erau tari in clont apoi au invatat/si-au reamintit ca ordinele se executa intocmai si la timp. 😁😂

Iulian Mareș spunea...

T3,
Se vede că nu ai participat la analize, concluzii, propuneri pt decizie! Starea moralului este hotărâtoare în lupta cât și la pace, fiind analizată periodic...și ea nu se tratează nici în 5 minute și nici la ordin! Atât la activi, iar rezerva nu trebuie neglijata!
Tu crezi că Lt este fericit că este egal cu balerinul?
Tocmai de aceea trebuia să meargă și să ceară lămuriri!
Dar dacă ăștia țin ședințele de guvern prea de dimineață și uneori vinerea.... Ce, este vina lui? 😂

Iulian Mareș spunea...

T3,
Hai că m-ai omorât cu niste case de acum 100 de ani! Vin eu și îți cumpăr una, tu alege-o, dar sa nu aibă acte false sau sa stea oameni nevoiași în ea! Eventual lângă a lui Tândală!

Mihai spunea...

@ Mares
Nu crezi că ar cam fi timpul să te retragi ”în plină glorie apusă ” de pe blog si să treci la pus ceapa. Altfel risti să pierzi piata si se supara ”cormoranul” care vrea ceapa de Giurgiu în aprozar.
Tine minte ; rezervist = un civil ca oricare alt civil. Aici conteaza ce dovedesti nu cine ai fost.
Și nici salarizarea nu este o problema care sa-i dea dreptul presedintelui sa participe la sedinta , a la dreapta lu Veorica.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Când nu știi treci pe la stână!
Ia vezi tu până la ce vârstă ai sarcina la mobilizare și cât are Ion de la fosta Balanța!
Nu scrie prostii căci râd oamenii de tine! Un pilot de linie este un om serios, nu? 😁😂...doar ești și jurist, nu?

Iulian Mareș spunea...

T3,
...in fine, cand esti ffff comod, nimic nu te atinge! Nu este mai bine in vacante, ca un despot?
Daca ai un raspuns rational la urmatoarea intrebare, eu devin partizan al lui Werner!
In toata perioada lui de primareala, la care festivitate de 1 Decembrie a participat? Si de ce?

PS-si RFG s-a unit cu RDG, 2 popoare, 2 tari, 2 natiuni!...pe bani, ce-i drept, cam 18 mld de DM!

Daniel Craciun spunea...

Incredibil !

rezervist = un civil ca oricare alt civil ...!!!

tov. avianyc , matale ori nu ai fost militar, ori ai fost...DEGEABA !

Daniel Craciun spunea...

dlor iubitori dA dreapta...
haideti sa o luam punctual...
citez pe dnul M care a sintetizat bine

,,cum isi indeplineste functiile Ciokhannis ?

4. Funcția de mediere - sub ZERO. Nu a mediat nimic ci doar s-a plasat constant pe față, agresiv și mitocan de partea celor mai violenti si mai idioți. Si apoi se si pozeaza cu ăia ca să știe toți. Este ca și cum mediatorul la divorț ar pune pe net poze cu el tragandu-i-o nevestei tale si apoi ar zice ca e imparțial. Deci ZERO. "

raspundeti concret cu argumente...nu mintiti, nu divagati, nu manipulati !

astept cu interes raspunsurile dvoastra.

Mihai spunea...

Bai Craciune , daca tu ai ajuns doar sergent angajat altii au trecut prin ierarhie pâna la gradul de cdor cu 23 ani in AC ,apoi 10 ani pilot civil de linie pe Boieng 737 unde se dă doar CS.
Când am trecut pe serviciul civil ,la interviu mi-au pus o intrebare simplă ; ce știi să faci ? Si dupa ce le-am explicat au vazut că ei nu stiu mai mult decât mine. Din contra , cu toate că proveneam din aceeasi școala ,ba chiar fusesem fosti colegi cândva. Asta-i viata dupa ce devii rezervist.
Da, din acel moment am fost un angajat civil ca și oricare angajat al firmei. Și sa stii ca in unele domenii civile ,disciplina si respectarea ierarhiei este mult mai severa ca in multe domenii militare. Unul dintre domenii este aviatia. Altul ar putea fi medicina. Ce crezi ca mai reprezinta un fost col medic chirurg, fost sef de sectie in spitalul militar în postura de angajat al unei clinici private sub comanda unui medic civil sef de sectie ? Raspuns ; Un medic civil ca toti ceilalti ,purtator de livret militar ca multi din colegii lui medici in acea sectie a clinicii private.
Un bun coleg mai tânar cu ceva ani din acea firma privata si fost camarad cândva pe la Otopeni a trecut ”plictisit” de la militara la civil si mai alaltaieri a ajuns director interimar la Tarom ,după ce a trecut de la firma privata ca instructor pentru Boieng la Tarom. In viata civila te ajuta competenta profesionala și nici într-un caz gradul. Gradul se obtine prin vechime ,competenta profesionala se obtine prin scoala si experienta foarte foarte multa in profesie.
Nu stiu ce pregatire ai ca sa fii atat de expert în evaluari ,insa daca te angajezi la o firma de paza (cautatore de rezervisti ) tot un civil oarecare esti la fel ca si ceilalti angajati.
Ar fi bine sa va scoateti din cap fumurile astea de dat in stamba din calitatea de rezervisti. Intreaba-te ce stii să faci de acum inainte daca cumva ai trecut în rezervă. Daca stii sa faci ceva este spre binele tău ,daca nu calitatea de rezervist nu te ajuta cu nimic in afara de faptul ca beneficiezi de o pensie calculata pe alt algoritm diferit de cel din sistemul civil.
Asa ca atentie ! Nu impresionati pe nimeni cu miorlaiturile de pe aici.
Se pare ca de cand Base a lansat formula ca ” sobofiterul este mai important ca ofiterul fiindca sta cu curul pe bombe” toti sunt îndreptatiti să faca evaluari. Si daca of mai provin pe filera promovarii din sergenti zis profesionisti lucrurile devin din ce in ce mai clare sub multe aspecte. Să nu ne mirăm ca asistam la ce asistam .

Iulian Mareș spunea...

Daniel,
Când te pui in fruntea gloatei, în geacă roșie, cu Nr 2/SPP alaturi, pt protecție sporită și inciți la demolarea guvernului legitim numit și validat, ce draku ar mai fi de spus? Cine nu înțelege cum funcționează instituțiile democratice ale statului?
De prostit poate îi prostește doar pe proști!

Iulian Mareș spunea...

Avyonic,
Cea mai idioata intrebare, energie Vogue, este Ce știi să faci?
Asta o pun limitații și te prinzi de ce!
Dacă comparăm avioanele militare, de lupta, cu cele de linie sunt lămurit! Șalupă vs nava de croaziera!
Medicul mil poate lucra la civili, medicul civil la SMC mai greu!
Oare de ce toți prezidenții lumii se internează numai în SM?
Pt că este un PC cu paza și un CDC in plus?
Mai informeaza-te puțin!
Aterizare regulamentară, că de decolat pot mulți!

Mihai spunea...

@ Mares
Ca sa fii bine informat.
Principiile in aviatie sunt aceleasi indiferent ca este avion militar sau avion civil.
Avioanele militare au in plus doar instalatiile de armament si unele ,nu ale noastre sisteme de radilocatie sofisticate.
Cele civile au doar mai multe butoane în cabina fiinca au mai multe motoare ,rezervoare de combustibil , agregate in instalatii dublate de senzori ,et ,etc . Cabina pe care o inveti usor teoretic , o exersezi la trenajor pâna iti intra in bila si o zici pe dinafara la orice oră.
De la militar la civil treci foarte usor , diferenta facand-o daor comunicatia care la militar este codificata.
Actualul director interimar la Tarom ,coleg la B Air a terminat Brasovul si a fost pilot pe reactie si la Otopeni - Transport.
La SM Sibiu si Cluj sunt foarte multi medici civili specialisti ( la urgente ,numai civili ) si sunt medici foarte buni. Nu exista boli militare si boli civile ,exista boli și bolnavi. La cluj de exemplu au fost coptati medici civili foarte buni in tratare prin oxigenoterapie.
Multi medici militari foarte buni din zona sunt absolventi pe locuri Mapn la Tg Mures si Cluj N. Ori acolo nu se preda m. militara si medicina civilă.
Pe vremea mea colegii studenti la m .militara Bucuresti nu stiau bine nici ce sa faca cu arma.
Trebuia sa defilam pe bulevard in acelasi corp ,in pauza s-au dus la o terasa si si -au atarnat armele pe un gard din apropiere. Ce perdaf au primit de la comandantul Academiei ,gen Tutoveanu care a trecut întamplator prin zonă.
PC nu inseamna medicina ci face parte din serviciile de zi.

Daniel Craciun spunea...

@avianyc

eu am pastrat o bruma de respect...se pare ca cu dealde voi nu se pune

deci...BAI sa ii spui lui fiu lu mata ai inteles ?

dk vrei sa fi respectat tb sa respecti mai intai !

m-am lamurit ...ai fost degeaba militar-esti din gasca celor ce o fac doar din interes au apoi flegmati pe toti si toate .

toate postarile tale mustesc de URA !
SINCER, cum poti sa traiesti imbibat in halul acesta ?!

Mihai spunea...

@ Daniel Craciun
Daca vrei sa fii respectat nu incercati evaluari pentru puterea d- voastra de intelegere a fenomenului.
Ca lucrurile sa intre in normal ar trebui sa adaugati minime scuze.
Am deosebim respect pentru colegi,mm ,sof mai ales ca in aviatie soarta unuia depinde de celalalt si reciproc.
Nu intrati cu cizmele pe teren necunoscut.
Numai bine !

Iulian Mareș spunea...

T3,
Hai că el. Crăciun ți-a zis 100% adevărul!
Tu nu ai pilotat nicio aeronava militară ... așa că mai moale, tată!...Iar procedurile NATO au fost aplicate după aderare!
Ciocaneala a rămas ciocaneala, cu toate că regulile noi au fost impuse și aici...
Cât despre medici și CPU din SM ... am muncit prea mult că să introduc acele standarde și funcții de civili: doar șeful este militar! Salvarea acelor structuri, cât și dotarea, poartă semnătura lui Gabi Oprea!