Un produs Blogger.

marți, martie 26, 2019

CPS a MApN a emis decizie de revizuire şi a modificat doar temeiul trecerii în rezervă, deşi pensionarul contestase cuantumul actualizat

16 comments
Avem o decizie de revizuire  din oficiu a  unei decizii de actualizare,  decizie emisă în baza art. 65 din L 223/2015 după contestarea cuantumului actualizat şi în timp ce contestaţia este deja pe rolul Tribunalului, cu primul termen de judecată la începutul lunii aprilie. 
Nu ştiu dacă reclamantul a contestat şi modul greşit de aplicare a art. 60 alin(3) din L 223 sau , mai bine zis, neaplicarea acestui articol de către CSP a MApN, care şi-a permis să îl înlocuiască direct cu art. 111 privind cuantumul mai avantajos.
Art. 60 alin (3) nu cerea aplicarea cuantumului mai avantajos ci aplicarea dispoziţiilor mai favorabile pensionarului, respectiv, ori indexarea  din art. 59, ori actualizarea din art. 60 alin (1)..
Am mai corectat  anterior această decizie.
Cuantumul actualizat conform art. 60 alin(1)  este cel din decizie respectiv 4883 lei.
 Din decizie se observă  că domnii de la MApN nici nu fac distincţie... dacă au aplicat alin (1) sau alin (3) din articolul 60.
Cuantumul corect actualizat/revizuit ,după aplicarea art. 60 alin (3), este:
4883 lei + 224 lei(indexarea din anul 2016) =5107 lei
sau
Cuantumul în plată de la 31 12 2016 de 4710 lei la care adăugăm cresterea obţinută din diferenţa dintre cuantumul actualizat conf art. 60 alin (1) şi cuantumul recalculat conform art. 109 din L 223/2015, respectiv suma de  4883 - 4486=397 lei lei.
4710 +397 lei=5107 lei

16 comentarii:

Unknown spunea...

N-ati abordat in nici un comentariu al domniei dumneavoastra situatia pensionarilor militari a caror drepturi de pensie s-au deschis anterior datei de 01/01/2016 si care in MApN nu-s putini, care la data trecerii in rezerva au detinut un grad mai mare decat cel avut in cele 6 luni alese pt baza de calcul cf recalcularii pe legea 223/2015. La nici unul nu s-a respectat la actualizarea penisiei cf art 60/legea 223/2015 si cresterii Sf la activi, prevederile art.60 art.a) /legea 223/2015:"potrivit gradului militar avut la data trecerii in rezerva.." In loc sa li se ia in calcul gradul trecerii in rezerva trecut pe toate deciziile emise de CPS li s-a luat un grad inferior egal cu cel ales in cele 6 luni alese pt BC in vederea recalcularii drepturilor de pensie si nu a actualizarii drepturilor de pensie cf M 25/2016 anexa nr. 2. Vor pierde nemeritat atunci cand se vor actualiza soldele de grad la pensionarii militari, cf soldelor de grad la activi.
M-ar interesa un punct de vedere al dumneavoastra si a celor aflati in aceeasi situatie juridica.

Leo spunea...

Soldele de grad se vor actualiza când se vor actualiza si cele de functie , adica never. Au avut grija , cu oug a lacomiei. ACTUALIZARILE SUNT DEFINITIV INGROPATE de F&M. Tot ce se ventileaza electoral , sunt GOGOSI si MIMA. Don't forget this one !

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Apropo de o văicăreală de a ta pe un topic inadecvat pensiilor militare.
Măcar dacă ar declara CCR neconstituțional articolul din OUG 59 care a abrogat actualizarea pensiilor militare. Ar cădea ca un castel de nisip și completările din OUG 114/2017.

Patrascioiu spunea...

Huhu Rezea@partidul al cărui suporter înfocat ești dece nu ia în seama nimic din ce susții privind pensiile militare?Dacă compartimentul privind legislația și finanțele din MApN sunt surde dece Leș și implicit guvernul sunt la fel?Impresia mea intima este ca subietul pensii militare este un pretext pt.propaganda.Mă interesează PSD în măsura în care ne ridica nivelul de trai și ne rezolva doleantele.

Dan spunea...

Huhurez Cum sa declare neconstitutional (grupul infractional al CCR ) un articol al OUG 59 ? Articol dat de stapanii lor din ciuma rosie .Aaaa.... uitasem propaganda hotilor din psd ca plagiatorul Ponta e de vina pentru OUG 57 si 59😂.Mares ia abureste-ne.Maior Dan Aldea.

Leo spunea...

Una este una si alta este alta.
Trebuie reluate invocarile punctual pe 114 , in spete distincte cu procese distincte . CCR +ul se va pronunta strict pe art. vii oug 59 nu si pe oug 114. Poate ca cu ceva ar ajuta daca se va admite exceptia pe oug 59 , dar va ajuta in motivarile facute in dosare de 114. Procedurile dureaza cam 2 ani, iar asta daca castigi. Asa ca ar fi bine sa fie doar "vaicareli" si sa nu fie stari de fapt.

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
Tu și toți antipesediștii să așteptați pensii mărite de la pedeleii lui Iohannis, nu de la PSD.
Nu ai înțeles că PSD nu contează pe voturile rezerviștilor care cred că este cool să fie anti social democrați?

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca nu suntem bagati in seama de PSD, Generalul Oprea ii baga in seama SI PE MILITARI SI PE POLITISTI, si ii invita in UNPR! Habar nu au multi de aici ce planuri are Generalul. A declarat clar ca in guvernarea urmatoare va sprijini doar si numai PSD sa guverneze, FIIND SINGURUL PARTID CARE AR ADERA LA PLANURILE UNPR DE DREPTATE LA PENSII. Poate si de aceea nu-si bate capul PSD cu asta, stiind ca in alianta cu UNPR Generalul sa se ocupe de pensiile militare si ii lasa mana libera sa aplice corectarile necesare. Deci, mai este de asteptat 2 ani! Alte partide ca Neamul prost, pardon, Romanesc sau alte asemenea partidulete ascunse prin buzunarele de la camasi va vand gogosi, caci Generalii aia cu Hotarari definitive pe parnaie pentru mangla si coruptie ii dor la vula de noi, doar sa intre inParlament si, PA! Coloneii si Generalii actuali si Parlament ne-au dat olaia, asta ne-o da si partidele de buzunar, Oprea este singurul General adevarat care ne va face dreptate! Deja a avut discutii particulare cu Dragnea, una din ele o puteti gasi pe pagina Generalului Oprea, de anul trecut, data si in public, iar ce este recent sunt strategii particulare, ndestinate publicului, pentru o viitoare guvernare. Nu luati in mistocareala ce scriu eu, pentru ca va este ultima sansa UNPR, alte variante in vecii vecilor nu le veti mai vedea, mai ales cu oportunistii astia din partidele microscopice, cu un general condamnat definitiv si o mana de soldati luati de la Scoala de corectie sau de la Batalionul disciplinar, cu ocupatii penale ca si stapanul! Romane, alearga tare sa votezi UNPR pentru europarlamentare, cat si la alegerile urmatoare! Vedeti ce lozincar patriotard sunt?!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
OUG 114 este de interes pentru cei pensionați înainte de 15 sept 2017 doar dacă se introduce prin legea de adoptare actualizarea cu soldele de grad.
De aceea îți spuneam că legea de adoptare este o breșă în ordonanța 59.
Pensionarii militari pensionați în perioada 01 01 2016-15 sept 2017 au pensii atât de mari că mulți nici nu se sinchisesc că prin actăalizarea greșită SRI și MApN i-a ars lunar cu câteva sute de lei.
Observ acest lucru după interesul scăzut față de artricolele prin care am corectat deciziile de actualizare.

Dezinteresul ar fi justificat pentru cei care au rămas în plată cu cuantumul din contributivitate, potrivit art. 111, adică peste 50%. La aceţtia greşeala nu se observă.

Huhu Rezea spunea...

"unknown
Tu erai odată nebunul din Fălticeni?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
El este nebunul, ăla cu sateliții ce fura voturi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, dar ce maciuci le-am pregatit eu in instanta, de or sa rupa bancile Tribunalului trantind caciulile de furie! Bai, veniti cu capetele goale, adica asa cu le aveti voi de felul lor, si nu le mai acoperiti inutil cu caciuli! Bancile alea o sa le rupeti nabii, tot caciulindu-le si trandind in ele cu naduf si cu obida! Acum sa fim seriosi: Ce dracul sa mai acopere si sa incalzeasca acele caciuli inutile?!!! Va astept cu drag in Instanta, sa mai trantesc niste muci in fasole cu niste placinte fierbinti, sa plecati nervosi si jenati cu codoiul intre picioare, cu mare elan sa va caciuliti pe bancile de pe hol! Si, mai usor cu sprițul inainte de proces, ca mie nu-mi plac mascatii cu pungi de 1 leu sub ocarine si cu mainile in buzunare sa ma contreze cu abureli fanteziste! Oricum, probatoriul vostru este inexistent sau facut praf de mine, paralelogramelor!

adiadiadi spunea...

Referitor la decizia publicata,

La baza de calcul, nr crt 13 alte sume - totalul sporurilor , pt luna 5 apare 973

La nr crt 25 la spor majorat, deci dupa crestere apare 315 !!!!!!!, mai putin cu peste 600.

Este normal?
Care este cauza, cum s-a calculat?

emillian123 spunea...

1...si ,,nebunatecul,, de Rares BOGDAN-de la ,,liberallii ROSII,,-CARE SE SI VEDE CU SSACII (DE EURO...!) IN CARUTA -VREA SA ,,TAIE,, PENSIILE MILITARE...!! 2.Cam TOTI-politicienii actuali -sunt... FRATI... din aceeasi mama...! 3. ..De aceea- scriam eu in trecut- ca e bine e sa nu prea amestecam ,,optiunile politice,,-in comentariile acestea ,,,tehnice,,...!