Un produs Blogger.

joi, martie 21, 2019

Președinția nu se îngrijorează, dar pasează răspunderea în curtea ministrului Leș... pentru aplicarea greșită a dispozițiilor legale privind actualizărea pensiilor militare

47 comments
Petiția nr.5713
Data: 20-03
                                            Domnule colonel (r) V.......,


Referitor la memoriul dumneavoastră, adresat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, înregistrat cu nr. DSN/268/2019, prin care, invocând un site de pe internet, relevaţi faptul că, printr-o "interpretare eronată" a prevederilor art. 60 alin. 3 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, s-au actualizat în mod eronat pensiile militare de stat, conducând la diminuarea acestora şi solicitaţi să se dispună măsuri de către serviciile specializate pentru îndreptarea acestei situaţii, cu sancţiuni corespunzătoare, dacă cele sesizate se confirmă, vă facem cunoscute următoarele:
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în exercitarea prerogativelor ce îi sunt conferite prin art. 119 din Constituţia României şi dispoziţiile Legii nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consil iului, reprezintă o autoritate statală învestită, în principal, cu atribuţii vizând organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională, adoptând în acest sens hotărâri, de nivel strategic, concretizate în direcţii de acţiune şi măsuri generale, referitoare strict la domeniile pentru care este abilitat legal să dispună analiza acestora.
În acest context legislativ şi în respectarea principiului constituţional al legalităţii, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării nu dispune de servicii specializate de analiză a situaţiilor la care vă referiţi şi nici nu are competenţa legală de a se interfera sau a se pronunţa în sfera de responsabilitate a altor instituţii de stat, cu competenţe directe în domeniul pensiilor militare.
Întrucât stabilirea drepturilor la pensia militară şi calcularea acestora sunt atribuţii în răspunderea legală a Ministerului Apărării Naţional e, vă sugerăm ca, în vederea primirii unui răspuns calificat, să transmiteţi cele sesizate ministerului anterior menţionat. 

Cu stimă, Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu



47 de comentarii:

Leo spunea...

Pai spune talica ,la cat l-au izolat si i-au limitat prerogativele , ce ar mai putea sa faca presedintia când Les sau Vaselica nici nu-i raspund la telefon, dara-mi-te sa discute detaliat....
Buba este la daddy care controleaza inca lesii si vaselinele.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai votati-l, onorabili camarazi, care ati facut aceasta gafa acum 4 ani! Stiu ca sunteti cam 80% dintre noi! E o optiune liber exprmata, dar mai trebuie sa si merite, sa faca ceva pentru cei care il voteaza, caci indiferenta si indolenta sunt paguboase, herr!

Pop Iuliu spunea...

"Paseaza", este o formula prea eleganta domnule Admin!
Presidentia Romaniei, avea obligatia legala, conform art.6 indice 1 din OG 30/2002 sa directioneze petitia catre institutia abilitata, recte Ministerul Apararii Nationale "Petitiile greșit indreptate vor fi trimise în termen de 5 zile de la înregistrare de către compartimentul prevăzut la art. 6 alin. (1) autorităților sau instituțiilor publice care au ca atribuții rezolvarea problemelor sesizate, urmand ca petitionarul să fie instiintat despre aceasta."
Raspunsul formulat de catre departamentul specializat al Presidentiei se inscrie in registrul ignorarii de catre aceasta institutie fundamentala a actelor normative emise de catre Guvernul Romaniei,asta daca nu exista la nivelul Presidentiei un alt act normativ de solutionare a petitiilor pe care eu nu il cunosc.

Adi 4 you spunea...

Huhu, ti-am trimis pe adresa email raspunsul lui Orlando la platile compensatorii, se interesa cineva acum cateva zile.

Huhu Rezea spunea...

@Adi 4
Raspunsul lui Teodorovici poate fi citit pe pagina scmd.
Șingura informație reținută de mine este ca inițiativa introducerii noului plafon, solda netă, al pensiei militare în OUG nr. 114/2018 a aparținut MAI.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Cum se îngrijorează din te miri ce, pe toate posturile tv, putea să se ingrijoreze și pentru nepăsarea lui Les pentru pensiile militare.

Bejan Ghiorghe spunea...

Dl Piscociu se contrazice singur. Pe de o parte afirmă că,CSAT se ocupă de coordonarea unitară a actiunilor care privesc apărarea si securitatea nationala, iar mai apoi afirmă că problematica rezervei armatei excede preocupărilor lui strategice.Adică,rezervistii și problemele lor nu mai au nimic comun cu apărarea tării,fapt pentru care ne trimite la altii.Să întelegem că președintele nu mai este și comandantul fortelor armate ? sau poate rezerviștii nu mai fac parte din fortele armate ? Bravo natiune, asa ne trebuie.

Leo spunea...

Daca facea oleaca de MIMA (adica se prefacea ca e ingrijorat), ar fi castigat cam 100 000 de voturi numai din MIMA.
SUS MIMA !

Gigi spunea...

La pasat,politicienii sunt super buni!
Ar fi buni în echipa lui Contra,la mijloc.Ce pase ar da d.lor....mamă,mamă,un atacant bun să fie.
Ce e de mirare că pasează responsabilitatea pentru altul?
Așa fac toți!Cetețenii,sunt buni doar din patru-n patru ani,la vot și să-și achite contribuțiile,în rest, ignorare totală.
"Noroc"cu oaia,pardon,D'aia,că ne face Aprozare.
Suntem,fii de ploaie,sau ai ploi

M spunea...

Nu prea vad ce putea sa faca Presedintele!Din pacate se pare ca domnul col (r) care a facut petitia cam nu are habar de atributiile CSAT.
Remarc cu nesfarsita placere cum postacii lui Johannis bat campii cu gratie.
"la cat l-au izolat si i-au limitat prerogativele , ce ar mai putea sa faca presedintia când Les sau Vaselica nici nu-i raspund la telefon, dara-mi-te sa discute detaliat...."
Din pacate nu este asa! Presedintele are tupeu si se baga cam peste tot. Evident ca nu intelege principiile guvernarii democratice (iar fanii lui il sprijina bezmetic. Bietii de ei isi doresc o dictatura in care securitatea sa faca dosare penale, procurorii sa aresteze discretionar in miez de noapte si Johannis sa decida el singur tot. Ce sa spui? Inaptii lui Dide!!!). Am o parere mizerabila fata de acest presedinte care a atacat constant structura militara a acestei tari deci, cu respect, ma opresc aici pentru a nu spune mai mult despre el.
Va dati seama cum era daca Johannis ar fi iesit pe sticla si ar fi vorbit despre salariile si pensiile militarilor? Dar de bine, nu sa ne injure si el!!!! Ii iertam si injunghierea in spate a jandarmilor si ca a tarat armata tarii in jocul politic murdar si zoios pe care il duce cu "Dragniiiia".

Huhu Rezea spunea...

Președintele nu comunică direct cu Les din motive minoritar.... etnice sau religioase, dar și pentru că i-a învrăjbit Ciucă.
Poate se îndură cei care monotorizează aceste site-uri să-i pună lui Leș, pe masă scrisoarea Președinției către colonelul „reclamagiu”.
Cel mai sigur, că scrisoarea va ajunge sub privirile ministrului, este semnalarea acestui topic, de către cei care au conturi Facebook, pe pagina domnului Les. Găsește dănsul vreo fereastră în timpul vreunei ceremonii militare să-l citească.

Leon spunea...

@Leonard, am aflat din ce cauza a facut Dragnea hernia de disc: A incercat sa ridice pensiile militare..:)).

iceparu spunea...

Huhu Rezea ce bine ai face ca in analiza sa faci abstractie de simpatia politica.Crezi ca daca cererea era indreptata catre Les ar fi avut parte de rezolvare?Ma indoiesc,ba dimpotriva.Pensiile noastre sunt platite din bugetul MApN.In concluzie painea si cutitul sunt la Les.Ca Les este o marioneta a celui ce conduce guvernul sau ca e sub influenta celor care gestioneaza bugetul MApN este alta discutie.
Observ ca ai momente cand accepti numai ceeace e pe linia partidului.Sa-ti fie de bine.

Militar de la 14 ani spunea...

Pe Iohannis nu îl interesează nici pensiile, nici salarizarea militarilor. A mai afirmat că dacă din discuțiile pe care o să le aibă la un moment dat (nu știu cu cine... parcă cu poporul, cu ONG-urile), duc către pensii contributive să se înfăptuiască.
Pe de altă parte, referentul de la achiziții, Leș, e depășit de problemă. El are treabă cu butonarea telefonului (nu cu butoanele armatei) și mai nou cu neștiința a ceea ce înseamnă gradul militar ai activilor și rezerviștilor. Încă o dovadă că pensionarii militari nu contează. Dar cel mai grav în cazul lui este că vii țăran în armată și pleci tot țăran.

M spunea...

Oricum, asa cum zicea cineva pe aici, Cotroceniul colcaie de incompetenti!
"Întrucât stabilirea drepturilor la pensia militară şi calcularea acestora sunt atribuţii în răspunderea legală a Ministerului Apărării Naţionale, vă sugerăm ca, în vederea primirii unui răspuns calificat, să transmiteţi cele sesizate ministerului anterior menţionat."
"Petitiile greșit indreptate vor fi trimise în termen de 5 zile de la înregistrare de către compartimentul prevăzut la art. 6 alin. (1) autorităților sau instituțiilor publice care au ca atribuții rezolvarea problemelor sesizate, urmand ca petitionarul să fie instiintat despre aceasta."
Multumesc Pop Iuliu ca nu am mai cautat eu dar e vorba de OG 27/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.
Incalcarea/ignorarea legilor acestei tari este insa obisnuita la Cotroceni!

reddog spunea...

Leoaica si Tigrul! 😎


https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/regina-maria-fata-in-fata-cu-clemenceau-leoaica-se-adreseaza-varului-ei-tigrul?fbclid=IwAR3SSLZp4UGl0mBo2E_5FlSyWZp6pSfutlHAE2IncfD9kjn_kfvxGGBIg3A

Huhu Rezea spunea...

Pentru functionarii cotroceniști!
Colonelul a sesizat Cotroceniul cu o încălcare sistematica, în mii de cazuri, nu in cazuri izolate, de către 2 case sectoriale de pensii,
Nu era vorba de îndreptarea legii ci de aplicarea legii.
Ce să facă instantele în mii de cazuri în care același text de lege este aplicat greșit?
Cotroceniul trebuia sa observe cauza care a condus la aplicarea greșită a actualizarii pensiilor de 2 case, nu și de către cea de-a treia, respectiv cea a MAI.
Cauza este lipsa unui consens intre 3 instituții din sistemul de apărare pentru emiterea unor norme comune de aplicare a art. 59 și 60 din L223/2015.
Nu are niciun amestec politicul. Cei care au greșit sunt funcționari publici.

mosmartin16 spunea...

Eu nu inteleg un lucru !!! Dintre miile de rezervisti care au fost nedreptatiti prin aplicarea schioapa a art.60 (3) din Legea 223 / 2015, nu s-a gasit niciunul care sa faca o sesizare la Guvern ?! E posibil ca asa sa se stea la o masa si sa rezolve problema printr-o abordare unitara !!! Spun asta deoarece atat M.A.I. cat si M.Ap.N. o tot tin pe a lor !!! Daca nu o face nimeni ...o fac eu ?!

Iulian Mareș spunea...

La astfel de petiții, Cotroceniul transmitea solicitarea MApN spre informare/cercetare și răspuns; răspunsul pleca spre informare și spre Cotroceni!
Dar, uite, îi dau eu un motiv de invidie patagonezului parașutat in ROU, că să vadă cum își ia o c fata o casa/an, fără meditatii:

http://m.ziare.com/lia-savonea/lia-savonea-a-incasat-100-000-de-euro-de-la-csm-in-2018-1554381

PS-nepriceputului Pișcoci, cu nume predestinat: resursa Fi, destinată personalului activ sau in rezervă are legătură cu capacitatea de reacție și combativă, starea psihologică, moralul și motivația luptătorilor! Ia să-ți dau să mănânci numai hrean, cum bora un bou din guvernul MISA pe la TV, să văd îți crește viteza de reacție și ripostă sau puterea de lupta?
Deocamdată, ea este la nivelul păpușarilor și balerinilor, clar?
Ce sa tot o dam după uluci? De câți bani atâta apărare și siguranță națională!...în rest, cu balerinii, cu magistratele, tată!...sau la teatru de păpuși!
După ce că 35-36 de ani a avut drepturi constituționale restrânse, acum vine bășica asta sa dea colonelului un flit de catifea!
Grandomane, mai ai un an .... și nici nu știa lumea că exiști, dar col rămâne tot col.

Unknown spunea...

Da Huhu, asa este. Eu am primit pe whats app. Pana in 20 21 (sic), nu se acorda plati compensatorii. Citesc si de pe alte blog-uri, dar de la tine am primit -lumina-. Deja au trecut 2 ani in care muncesc oficial, cu carte. Multumesc!

Huhu Rezea spunea...

Ce necamaraderesc este gestul domnului Dogaru!
In ultimul articol de pe SCMD îşi însuşeşte munca şi succesul unor rezervişti din Cluj care au obţinut în instanţă suspendarea şi apoi anularea parţială a HG 735/2010 de aplicare a Legii 119/2010
SCMD a avut doar calitatea de intervenient în faza de recurs.

Numele bravilor rezervişti din Cluj Napoca îl puţeţi afa din acest articol:

https://www.huhurez.com/2010/11/hg-7352010-anulata-partial-de-curtea-de.html

iceparu spunea...

Dogaru a inceput sa aiba idei trasnite.Parca vrea sa fie ca idei frate cu Ghita.Ilie Ceausescu era cu capul pe umeri.

Cornelison@ ma lasi cu Oprea?Cand il vad cu politicieni ca Nastase si Iordanescu mi se face greata.

Iulian Mareș spunea...

sa ne mai si amuzam....

https://stirileprotv.ro/stiri/international/un-oficial-rus-a-devenit-viral-pe-internet-de-ce-s-a-uitat-cu-lupa-la-laptop.html

Iulian Mareș spunea...

Raspund asa, in neant....unui user:

...si nici macar nu avea 6 case!....iti inkipui pe profa blonda de UK mergand la Londra sau Buxelles pt altceva decat cumparaturi si/sau o excursie ... si aia moka?

Cicero vs Catilina... "O, tempora! O, mores!" nu te mai documenta,...secolul I i.Hr.

Iulian Mareș spunea...

Important pt toata aceasta lupta surda si urata este ca magistrații să răspundă pentru ilegalități.....atunci veti vedea hotarari unitare si drepte!
Vor sau nu vor ca, în sfârșit, acești domni din magistratură să înțeleagă că atunci când greșesc trebuie să răspundă la fel ca orice alt cetățean? Domnii aceștia nu sunt deasupra statului, ei fac parte din stat!
Pt ca am vazut ca lor isi aplica legea imediat si cu maximizare....spor pt detasare, delegare, diurna, transport zilnic, plata hotel, masa, stres, pantofi, ciorapi...batiste nazale si spor de moft!

ifrim spunea...

Mi-am dedicat juma' din viata patriei ca sa-mi petrec batranetile pe holurile instantelor de judecata cautand,u,mi o farama de dreptate!Jenant,umilitor.

Stelian P. spunea...

@Iulian
" hotarari unitare si drepte!"
Ce frumos si cit de utopic. Intotdeauna o parte din proces pierde. Partea respectiva o sa vorbeasca despre o hotarire dreapta ? Nu. Ea o sa faca o plingere impotriva magistratului si astfel avem un magistrat cu un dosar penal. Unii au 40. Cine ii judeca ? SECTIA SPECIALA !!! Daca magistratul e gasit vinovat cel care a pierdut ce face ? Ma opresc aici.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ICEPARU, cu tot respectul, dar numai Generalul, Gabriel Oprea ne mai poate ajuta, daca-l aducem noi cu voturile inapoi! Are mari ambitii si un plan extraordinar sa ne rezolve toate problemele, cei doi sunt doar niste doua foste mari glorii sprtive, care pot aduce un surplus de ceva la imagine, pentru ca trebuie sa recunoastem ca odinioara ne-au adus la starea de infarct, la modul pozitiv, cu ce au facut pentru gloria sportului romanesc si pentru faima Romaniei!

M spunea...

@mosmartin - s-a făcut. Într-o discuție cu un oficial de la muncă îmi zicea că:
1. Olguța a insistat pe prevederile împotriva militarilor și a polițiștilor prezentând date nu false dar care să îi folosească. "nu e normal să te pensionezi la 42 de ani", "au ajuns la pensii de peste 17 00:00 lei", "sunt pensii care au crescut de 30 de ori în 5 ani".
2. Fără un motiv evident (consens politic,demonstrații, declarații politice) nu se poate schimba nimic.
Pe Johannis îl înțeleg. S-a plasat în fruntea hoardelor violente și inepte. O declarație de genul "salariile și pensiile militarilor nu sunt corecte" va fi citită "Johannis cere insistent creșterea beneficiilor pentru jandarmii care ne-au gazat și au ucis pruncii cu baioneta la ordinul lui Dragnia"

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Pt noi pare utopie, pt alții lucru judecat, devine norma juridică sau izvor de drept!
Este total neproductiv că câteva sute de mii de pensionari/SNAOPSN să umfle castigurile avocaților!

Iulian Mareș spunea...

M,
Cineva spunea: Dați-mi un punct de sprijin și răstorn Universul!
Eu spun altfel...cu 3 pct sprijin se poate restabili o normă, o entitate identitară! DC 3? Ei, asta este o enigmă! Bingo!....

M spunea...

@Iulian Mares - O sa vedem! Momentan nu prea avem sprijin. Momâile de la PSD sunt incompetente iar ăilalți sunt roși de ură și de prostie.
Increderea in institutii:
-Armata 68,1%
-Biserica 55,1%
-Jandarmeria 48,1%
-Poliția 43,2%
-DNA 40,9%
-Presedintie 38,2%
-Primăria 35,9%

P.S. au scos Pompierii ca iar intreceau biserica! :D Și vă mirați că ne urăsc politicienii??? (și ăia și ăilalți).

Stelian P. spunea...

Sa nu ne imbatam cu apa rece. Increderea in armata se refera la activi. Daca facem un sondaj de opinie despre rezervisti atunci e jale mare.

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Tu ce ești?
Cum faci sondajul pt rezerviști?

Gigi spunea...

Apropo,de sondajul publicat de @M.
Nu știu cine a făcut sondajul respectiv,dar eu cred că este făcut din birou.
Păi,dacă mergi pe strada si întrebi cetățenii ce părere au despre politicieni în general,să vedeți ce răspunsuri Primești de te Crucești.
Președinția,primăria,38,respectiv 35%,aiurea, vrăjeală de vrăjeală.
Aș fi fost curios să fi dat în sondaj și ce părere au oamenii despre parlamentari!

Cît despre pasat răspunderea de la unul la altul acest pasat a deveni sport național.Pentru că este simplu și la îndemâna oricui.Pasezi până ajungi la "Acarul Păun",de acolo nu are unde se mai duce,iar "reclamangiu l primește un răspuns,dacă îl primește și pe ăla și totul e rezolvat!Adică,rămâne tot așa!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Sunt rezervist. Nu trebuie sa fac niciun sondaj. E suficient sa citesc ce scrie presa despre noi si mai ales comentariile la articolele respective. In plus mai merg prin oras si discut cu oamenii la o bere. Evident ca nu ma laud cu starea mea si mai ales ca sunt PENSIONAR SPECIAL (deformatie profesionala). Incercati si dvs. dar spre deosebire de mine puneti-va legitimatia de rezervist (sunt sigur ca ati ridicat-o) in piept si laudati-va cu gradul pe care il aveti. Spuneti-ne si noua rezultatele.

Stelian P. spunea...

@Gigi

https://www.inscop.ro/22-martie-2019-topul-increderii-in-institutii-interne-si-internationale/

M spunea...

@Stelian - rezerviștii nu sunt o instituție.
@Gigi - INSCOP și este destul de serios pentru că îl fac trimestrial parcă. Dacă puneau și pompierii atunci 4 din primele 5 locuri erau ocupate de instituții din SNAOPSN.
Ce vreau să spun e că dacă "prietenii" din politică și mass media nu ne-ar folosi pentru interesele lor am avea probabil o situație mai bună!
Totodată observați că primele 4 poziții sunt atacate constant de hoardele lui Johannis. DNA și președinția sunt promovate de idioți gen Dide, Angi sau Bot în speranța deșartă că vor urca în ierarhie. Simplu!!! 😁

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
am 3 orase din 2 tari in care locuiesc! :)) Nu toti ma cunosc, asa-i, dar cei care ma stiu si nu sunt putini ma saluta cu respect, multi folosind in expresie si gradul; nu trebuie sa port nicio legitimatie la vedere! Daca dupa mai bine de 4 ani colegii activi (unii fosti subordonati) te suna, iti trimit e_mail, te invita la o bere cu diferite ocazii sau fara ocazii, poti trage concluzii ca ai lasat in urma ceva solid, o urma adanca de emotie si empatie camaradereasca ce se construieste numai in momente dificile, greu de imaginat si povestit.
Sunt mandru de ceea ce am putut face si sunt mahnit de ceea ce nu am reusit nici macar sa incep!
Dar, cand este atacat neamul meu in matricea lui identitara mai ca ti se pune valul rosu si parca simti ca lucrurile rele trebuiesc indreptate rapid; ti-am mai spus ...cand 2 caini se bat si apare lupul, cei 2 isi unesc fortele impotriva fiarei!
Si tine minte, strigoiul(ii) mananca mai intai din casa!
Ca sa fiu f clar: nu trebuie sa citesc azi ce au facut maret, in timp, conducatorii neamului meu, decat pt ceva amanunte nespuse candva, spre deosebire de cei ce cauta acum "adevaruri" si mai rau, se kinuie sa aduca marile personalitati nationale la nivelul lor.
Tara asta a avut pavaza in armata ei, asa cum a fost ea, si a ramas intreaga prin sacrificiul suprem al uniformei ce invesmanta si plugarii si nu prin sacrificiul politicienilor sau magistratilor!
Prea multe constrangeri constitutionale, acceptate de noi, ce-i drept, ... si prea putina recunoastere institutionala nu pot face decat un rau imens, necalculat, pe termen scurt, mediu si lung!
Asa ca, fii bun si cauta cine nu are obligatii militare la pace (azi), criza, stare de asediu si razboi! Apararea, siguranta si securitatea tarii costa mai mult decat democratia reprezentativa, dar azi este invers per capita!
Si mai retine ceva...nimic nu este intamplator in lumea asta: nici actiunile, nici articolele din gazeta si cu atat mai mult declaratiile politice, fie ele si prost cosmetizate ulterior!

Gigi spunea...

@M & @Stelian P
Mulțumesc pentru amabilitate!
Mi-am dat seama că sondajul este făcut de o anumită firmă de sondaje,dacă pot să-i spun așa.
Nu am avut nici-un moment de dubiu că știrea este falsă,dar am vrut să arăt că sunt prea mari procentele la încrederea în inst.presedintelui și a primarului,față de ce am constatat eu,personal,așa ca cetățean,stând de vorbă cu oamenii.
E posibil să fie așa,deoarece sondajele efectuate respectă anumite reguli,sunt făcute profesionist etc.
Numai dacă vor!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Viraje ca la Ploiesti. Daca nu ati inteles repet:
"Increderea in armata se refera la activi. Daca facem un sondaj de opinie despre rezervisti atunci e jale mare."
Mai vad ca trebuie sa precizez ca nu e vorba despre ce pareri avem noi despre noi (vai, chiar aici se vede) ci ce pareri au civilii si cei care fac sondaje de opinie despre rezervisti. Intre noi nu avem nevoie de legitimatii, daca asta ati inteles. Nu bag mina in foc pentru toti rezervistii. Nu-i intrebati pe cei care va cunosc ce parere au despre dvs. ca ma faceti sa rid. Intrebati-i pe cei care nu stiu cine sunteti ce parere au despre rezervisti si o sa fiti surprins.
Specificul militar ne ofera tuturor placerea de a ne cauta si a sta de vorba spre deosebire de mediul civil unde asemenea acte apar mai rar. Si eu ma bucur cind sunt cautat si nu numai de catre subordonati ci si de sefi sau "adversari".
In rest, cuvinte mari care imi amintesc de sedintele de partid: "neamul meu in matricea lui identitara,strigoiul(ii) mananca mai intai din casa!, sacrificiul suprem al uniformei ce invesmanta si plugarii......"
Daca simtiti atit de romaneste de ce va bateti joc de gramatiKa limbii romane, de ce va Kinuiti sa demonstrati ca sunteti mai mult decit puteti ?

Iulian Mareș spunea...

Mai Stelica,
Eu scriu așa k vs chi/che din comoditate vinovată și asumată și pt că am înțeles, târziu ce-i drept, că această comoditate este de fapt o virtute!
După atâta media folosită împotriva pensionarilor militari tu ce te aștepți de la proasta satului: "Da', ce maică, mănâncă cu 2 guri?"
Ceea ce crezi că sunt vorbe mari sunt doar fragmente din istorie, iar pt faptul că ne-am ales cu cel mai comod comandant este doar o realitate! Că spune numai prostii nu este întâmplător și nici momentele nu sunt aleatoare! Nimic pe lumea asta nu este pura coincidență, totul are un scop...al moroiului!
Anul trecut ziare germane ne atacau dpv istoric, Orban/HUN (nu că Ludovic ar fi departe prin enormitățile debitate)atacă mereu, ...mai trebuia și "al nostru" să spună ce gândește? Cutremurător, că să nu spun că așa ceva nu mi-a fost dat să aud! Până și lui Băse i-a căzut paharul din mână!
Știi care-i diferența? Noi, putem afirma orice prostie, suntem nimeni, dar ei sunt demnitari de grad 0!
Când debitezi prostii agențiile de presă în câteva minute transmit știrea până în Australia!

Mihai spunea...

Cred ca la topicul asta se potriveste ;
@ Leon & Mareș
Pe vremea d-nului Iliescu aveam o mare problema . Si asta a fost intr-adevar o problema majora de competenta CSAT.
Aderarea la NATO . Aderarea pentru care trebuiau indeplinite unele conditii. Una din conditii era reducerea masiva a efectivelor. Solutia gasita pe moment a fost ”păcălirea ” activilor cu nemernicia L 164. Multi au pus botul si s-au fript rau de tot. Daca nu era L 164 aveau probleme cu reducerea efectivelor. Si sa stii ca pe vremea aceea le era cam frica de armata ,mai ales de parasutisti. D-nul Iliescu ,a iubit armata si s-a bazat pe multi generali din vechea gardă.
L 164 /2001 a fost si ea modificata la scurt timp prin actualizarea cuantumului pensiei functie de creserea soldei de functie a activilor si apoi actualizare la gradul maxim al functiei ,etc.
S-au desfiintat unitati ,au fost trecute in rezerva cadre tinere (43 de ani ) etc. O mare problema de competenta CSAT.
Asa ca sa nu confumndam momentele , marea restructurare cu o problema minora pe fondul unei greseli de indexare cu 5% a unor pensii, greseala care sta spre reparatie in sarcina exclusiva guvernului.
Rezervistii pensionati inainte de intrarea in vigoare a L 164 s-au racordat la prevederile abia prin 2008 după hartuieli ani la randul cu guvernele succesive. Si pe urma la HGR 1294/2001. Toate realizate prin masuri guvernamentale.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Cred că te revezi pe tine când scrii!
Parașutiștii voi ia-ți cam terminat, căci erau la voi atunci, dar nu o să-ți explic de ce s-au redus numeric, căci nu meriți să știi!

Leon spunea...

T3, restructuarile in MApN au inceput odata cu aparitia Ordonantei 7/26.01.1998 si pensiile militare au fost calculate conf.Decretului 214/1977 !
Cand a aparut Legea nr.164/04.04.2001, privind pensiile militare de stat, procesul de restructurare a Armatei era spre finalizare..!

Mihai spunea...

@ Leon
Eu am parasit armata mult dupa 2001 si procesul de restructurare nu se incheiase. Prin 2007 prin aviatie inca se mai faceau restructurari de personal ale unitatilor nedesfiintate.
Cu ocazia asta pe lânga restructuratii din statul de organizare au fost trimisi in rezerva si cei de pe statele anexa care-și cautau un loc disponibil pe undeva.

Leon spunea...

T3, asa este, aplicarea OG.nr.7/1998 a fost prelungita pana la 31 decembrie 2007 !