Un produs Blogger.

joi, martie 28, 2019

The profoundly American state is losing ground also in Romania Statul profund american pierde teren și în România

41 comments

”M-am bucurat să mă întâlnesc săptămâna aceasta cu premierul român Viorica Dăncilă, un aliat NATO şi prieten. Am avut ocazia să-i mulţumesc pentru parteneriatul puternic cu SUA şi decizia ei de a muta ambasada României la Ierusalim”, a scris Pence, vicepreședintele SUA, pe Twitter alături de o fotografie cu Dăncilă.
Statul profund din SUA mai trăgea speranță, după pierderea alegerilor de către Hillary Cinton, sponsorizată de Soros, că il vor înfunda pe Trump  prin ancheta deschisă de un procuror de tipul Kovesi de la noi pentru implicarea rușilor în campania electorală din SUA.
Zilele trecute s-a anunțat închiderea anchetei pentru că fapta nu există.
Din acest moment președintele Trump va aplica lovituri năucitoare organizațiilor #rezist și statului profund (statul paralel, de la noi) din SUA.
Departamentul de Stat va fi deparazitat de influențele Patidului Democrat, astfel că și Hans Klemm, ambasadorul american  la București, va inchide prăvălia de consilier de tip sovietic în România.
Nici Maior nu va mai sta mult la Washington.
Werner rămâne tot mai singur!.

41 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Mai ales prin năruirea acuzelor din partea Deep State la adresa lui Trump, prin investigația unui procuror, fost șef FBI!
Faptele nu există! O nouă etapă se deskide...

Stelian P. spunea...

Dancila ii minte si pe americani:
" eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc VOM MUTA ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”,"
Ce a inteles vicele american:
"Am avut ocazia să-i mulţumesc pentru parteneriatul puternic cu SUA şi DECIZIA EI de a muta ambasada României la Ierusalim”
Si ce spune glumeata noastra la Antena 3:
...."opinia mea este că trebuie să facem acest pas, asta e atceva. Dar este o opinie personală."
Mare e gradina Ta, Doamne !

Patrascioiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Dăncilă are și puterea guvernamentală care îi permite să transforme opinia peresonală într-un document favorabil mutării ambasadei.
Punem pariu că Mutu nu are curajul să-l infirme.

Iulian Mareș spunea...

Când Bizarul nu a numit timp de 21/2 ani 13 ambasadori, printre care în Israel și Canada, ce fel de politică externă face?
Mutarea ambasadei este o pb tehnică, pur administrativă și punct!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Nu bat palma dar memorez afirmatiile dvs.

radu spunea...

@Stelian
Citeste atent declaratia vicepreședintelui S.U.A. Pence,: ”... Am avut ocazia să-i mulţumesc pentru parteneriatul puternic cu SUA şi decizia ei de a muta ambasada României la Ierusalim”, a scris Pence, vicepreședintele SUA

...si poate pe viitor schimbi stelutele alea mititele cu drapelul SUA

Stelian P. spunea...

@Radu
Pai exact asta am scris si eu dar am accentuat DECIZIA EI ca sa inteleaga toata lumea ce a inteles vicele si anume ca decizia e a Vioricai, nu a altor persoane.
Cu stelutele e mai greu ca sunt mai multe.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Dece nu trimiteti un mail cu intrebarile dvs. la presedintie ? Va asigur ca daca il formulati in mod decent si fara apelativele pe care le folositi aici o sa primiti un raspuns.

Adresă de e-mail: dpo@presidency.ro

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
Băieții deștepți au cules singuri mesajele transmise pe acest blog.
Trimite-i d-ta întrebări lui Werner, spuneai că ai și pile pe acolo, și te asigur că răspunsul il voi publica pe blog, dacă mi-l trimiți.

Stelian P. spunea...

@Huhu
N-am spus niciodata ca am pile acolo, gresiti. Daca e cazul va asigur ca nu ma tem sa-i scriu. Cu baietii destepti aveti dreptate. Faceti parte din sursele deschise care sunt monitorizate 24/24.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P.
Sunt semnale că publicarea pe blog a celor 2 întâmpinări depuse de juriștii CSP a MApN, la 2 Tribunale diferite, și mai ales criticile aduse au generat semne de întrebare serioase cu privire la profesionalismul celor care aplică legea pensiilor la această Casă Sectorială.

Militar de la 14 ani spunea...

Să sperăm că nu au bani la buget și nu vor muta ambasada. Poate ne sponsorizează americanii. Nu ar fi rău.
Pe de altă parte, chestiunea mutării ambasadei nu este administrativă, cum se tot insistă. Administrativă era dacă mutam ambasada de pe str. X din TelAviv pe str. Y din TelAviv. Este o chestiune fină de politică externă (cu implicații în lumea arabă, cu păstrarea liniei transmisă de UE și cu relația SUA, Israel) pe care Dancila, Dragnea și alții nu o stăpânesc. Îți trebuie carte multă ca să poți măcar să discuți despre asta.
Transferarea problemelor personale ale lui Dragnea, Tăriceanu et comp. în actul de guvernare va face din România o țară nefrecventabila.
Avem relații proaste cu mai toți : Rusia, UE, urmează țările arabe. Relații "bunicele" cu SUA, dar în ce sens? Pentru ei nu existăm decât ca și câmp tactic.

M spunea...

@Stelian P - excelenta idee! Maine am sa scriu la dpo@presidency.ro
Am mai multe intrebari dar am sa ma limitez la aceea foarte bine subliniata de Iulian Mares!
Va tin la curent! Din pacate mai e presedinte numai pana la sfarsitul anului.

Patrascioiu spunea...

Nu înțeleg dece mutarea ambasadei e de interes național. Mai curând cred ca e o problema de orgoliu intre PSD și Iohannis.
Mai curând ar trebui sa ne intereseze aplicația cu trupe aeropurtate a rușilor în Crimeea.Ar fi de interes concepția aplicației.

iceparu spunea...

Ce importanta reprezinta pt. cetateanul roman ca e mutata ambasada?I se rupe in paispe.Pe roman il intereseaza salariul,pensia,costul serviciilor si pretul produselor.Tot romanul vrea salariu si pensie ca in occident.Restul e apa de ploaie.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
totoiany48@gmail.com spunea...

Daca se zice,de catre unii postaci, ca Romania are unele disensiuni cu UE ,ATUNCI suntem obligati,suntem împinși in ,,brațele,,SUA .
CRED ca se va ...forța mutarea ambasadei.

iceparu spunea...

Mai asta batut in cap.Faptul ca suntem la marginea de est a aliantei este un dat si nu depinde de noi.Oricand o aplicatie cu trupe a rusilor in apropierea frontierei de stat se poate transforma intr-o agresiune.Adu-ti aminte ce masuri se luau cand erau evenimente ce se petreceau chiar si la distante mai mari.Bine inteles ca tu nu aveai cum sa le stii ca erai un amarat de biban facut ofiter la apelul de seara.Americanii sunt departe si pana vin ei rusii sunt in Serbia daca Romania nu are o armata in stare sa reziste.Cu ce te incalzeste pe tine ca mutam ambasada șau ce mare interes national reprezinta .E o problema de orgolii intre PSD si Cotroceni prin care cei doi vor sa-si arate muschii in fata prostilor.Mai lasati-o dracului de ambasada ca purceaua e moarta in cotet.Nu tine sa stam cu curul in doua luntre.E necesar sa fie stabilitate in tara altfel se darama sandramaua si iar invatam ruseste.Uite ca venezuelenii care se afla la distanta ani lumina invata ruseste.

Patrascioiu spunea...

Dacă intri intr-o alianță fie și economica si nu-ți mai place Îți iei jucăriile și pleci acasă. .Nu merge sa joci la doua capete.Când ai intrat în UE parțial ai renunțat la suveranitate.În concluzie ai acceptat ca ce hotărăște UE este lege..Uite ca UE nu face întotdeauna ce vor americanii pe când tu vrei sa fii bine și cu unii și cu ceilalți. Uite ca în anumite limite nu tine.Tot o țineți cu langa balanga de parcă Viorica ar face nu știu ce fapta care ar aduce numai lapte și miere în România. Din partea mea sa o mute și pe luna.Pe roman îl interesează nivelul de trai.Ce îl interesează pe nea Caisa ca evreii și arabii își sparg capetele?Sa o facă la ei acolo cât vor.

Iulian Mareș spunea...

#, de dragul modei....
Pe mine nu mă interesează răspunsul lui (mai sigur al unui consilier anonim), atât timp cât evidențele spun mai mult decât inteleg unii! .... Probabil că ar sosi în 3-4 ani! Realitatea este că nouă nu trebuie sa ne dea aprobare cineva pentru a sti ce sa facem în politica externă, cu atât mai mult niște ipocriți din UE, care spun una și fac exact pe invers...vezi cazul Austriei și Germaniei! O ambasadă este în capitală, nu în altă parte! Deskiderea unei ambasade constituie o opțiune de politică externă, iar mutarea unei ambasade deja funcționala, cu atât mai mult într-o capitală, este un act administrativ.
Ca să nu spun cât de aiurea cade primirea scrisorilor de acreditare a lui David Saranga și tu să nu faci reciproca!
Cum credeți voi că se păstrează un parteneriat strategic?
Diplomația și economicul merg complementar: priviti Germania-Rusia!...și poate vă amintiți când a mai fost așa, prin secolul trecut?
Nu aplicația cu o MU trebuie sa ne îngrijoreze ci faptul că suntem la marginea de est a alianței și nici o forță militară din EU nu poate opri tăvălugul, ci doar toate unite, in cadrul aliantei!
Și kiar nu este niciun secret că Bizarul nu a făcut nimic notabil pe politică externă!
Și mai întreabă-l tu, de ce în toți anii cat a fost primar nu a participat niciodată, nici macar 2 minute la festivitățile de 1 Decembrie? I-a fost scârbă?...sau făcea meditații în acele momente?
Oricum, nu mai este așa mult și el nu va răspunde unor întrebări puse de mine pe un blog ci electoratul îi va da răspunsul meritat! Nu am emoții, că tot zicea el că alegerile se câștigă pe emoții, adică prin manipulare!
Ce bine că am aderat la Convenția Drepturilor Omului, numai Dna aia aiurită, Tarcea, regretă!...și încă mai este în magistratură!
Asta iti doresti? Un sef PG prieten cu anarhistii, o presedinta a ICCJ si ministru care regreta respectarea drepturilor fundamentale si moftul respectatii, altii sa ne munceasca pe 2 lei si sa mancam radacini, sa traim in grupuri si sa le predam lor praful de avere?
Eu nu-mi doresc un presedinte prieten cu anarhistii, dar nici ipocrit! sa fim f clari!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, buuun, foarte bun lucru! In consecinta, acum Trump va intra in hlocii sorosistilor sa-i dezamorseze din toate institutile publice ale SUA, ca turcii, care au inghesuit puscariile cu ei si atunci nu-i intelegeam ca acum; apoi alt lucru foarte misto ar fi ca statul securistic, paralel, si-a pierdut sprijinul securanilor sorosisti americani, si chiar s-a observat subtierea golanlor din strada si inmuierea ciocurilor lor, unul ieri si-a anuntat iesirea dintre ei, ala cu coada, pletos, care se poza in chiloti cu vulă langa sasul penal, cu pulovaras rosu! Fofoaia, pa si pu la revedere sa mai plece la Heuropa sa mai imbarlige, pentru ca are interdictie de la procurorii terorizati de ea, ani in sir! Dar ce tupeu are ea, domnule, mai ales in declaratii, unde zice de drepturi si alte alea pe care ea repetat le batjocorea! Intr-un final, americanii vor impune Romaniei sa curete sistemele statale de sorosisti, gunoaie si lepre! Tanti Veorica, asa proasta cum i s-a deformat imaginea de catre #Rezist, a fost mai capabila ca sasul inept, a luptat pentru imaginea Romaniei si nu a balacarit-o in America, apoi i-a impresionat pe americani prin simplitate bonoma si impaciuitoare. Evreii sunt prezenti in tot Congresul american, sunt de partea lui Trump si vor sustine cu tarie Romania, si deja un General rezervist american, implicat in apararea Europei de Est, a declarat ca Romania trebuie aparata in fata agresiunii sovietice si va intari apararea maritima in fata Sevastopulului, intesat de o marina agresiva si amenintatoare. Nu sunt pesedist, nu-i fac apologia, dar PSD este conciliant pe plan extern si, ce este cel mai important, lupta serios pentru imaginea Romaniei in lume! PNL si gastile rezistentilor, prin macovivisti si onanisti ne-au distrus total in fata Europei, iar calul sasesc a turbat in ultimul timp pe motivatie de justitie, care nu asta este o problema, ci portocalii si Fofoaia, care au distrus magistraturile! Referendum-ul e un rahațoi mare cu perje, si rezistentii il vor manca fierbincior sa se oparessca la buze, ca sa taca dracului din gura ca au dat Romania asta peste cap si linistea noastra! Offf, si cand il mai vad si pe Tolomac de la PMP ce gatos a inceput sa se dea, imi vne sa-i dau una in chelie bahicului si conflictualului matelot, care, daca va intra in PE, o va inlocui pe closet pe Monicaca Morcovei, care a distrus imaginea Romaniei impreuna cu dobitocul ala de Predoiu Cataroiu, niste tradatori ordinari! Camarazi, inainte de a va implica in politica cu comentarii si discutii partinitoare de dreapta, sorosista, securana, saseasca si liberalista, razuiti din creiere tot ce ataca Romania si idea de patriotism, pentru ca repede unii uita ca au jurat cu mana stransa pe Drapel sa apere Romania, si asta se face si ideologic, nu numai cu arma in mânuri! Nu va opreste nimeni sa fiti anti stanga, de parca v-ati fi nascut in SUA, dar nu stand bagati pana in garleje in closetul fecaloidelor basanist, ciolosist, coldist, sorosist, macovist, fofoist, tortionar-securani, ci doar prin simplitatea opozantilor nemultumiti! Fiti patrioti si militari!

Iulian Mareș spunea...

GP,
am stat si m-am gandit: sa-ti raspund ori ba? ....nu stiu efectul....dar, incerc:
-ROU este in cea mai tare alianta politico-militara in care a fost vreodata, beneficiind de lipsa totala a surprinderii strategice si operative!
-nu ne-am ales vecinii cum nici ei pe noi;
-aplicatiile, de la o anumita cantitate de forte si mijloace in sus, precum si la o anumita distanta de granita vecinului se notifica; (in acest sens poti solicita conceptia aplicatiei cu trupe lui LES-succes!)
-masurile alea, de care ai auzit, nu se mai iau de mult; (o agresiune, kiar cu obiectiv limitat nu se executa intr-o saptamana....si fa singur calculul privind aeronavele necesare transportului si sprijinului aerian pe traiectul(e) de zbor, plus masurile de combatere a mijloacelor ce tin de supravegherea spatiului aerian NATO! (iti reamintesc...asta este un fel de a spune, ca Spatiul aer al ROU este integrat NATO)
-Alianta are un art 5, care da forta si taria!
-si de final....daca va fi sa fie, ei numai pe tine te vor cauta, pentru extractie! :))

Patrascioiu spunea...

Nătărailor,trupe paramilitare rusesti sunt în Venezuela.A inviat mortul.Ia devansat pe americani cu toate ca sunt mai departe.Mâine vor fi și în Cuba.Trupele paramilitare sunt mai rele și decât trupele regulate.Vouă va arde de ambasada..

Iulian Mareș spunea...

"Apropo de justitie si de drepturile si libertatile fundamentale ale omului,, deep state Made in ROU poate vom fi intrebati daca dorim sa mai avem telefoanele interceptate nelegal si neconstitutional?


O intrebare relevanta pentru toti romanii, indiferent de culoarea politica (parlamentari, primari, consilieri locali si municipali, # sau nu.... etc), oameni de afaceri si companii cu capital romanesc, doctori, profesori, actori, sau milioane de cetateni ai ROU in general, care nu mai pot avea discutii private sau de bussines la telefon!"

CEZAR spunea...

Asa tovarase plotoner CorneliunSSon..!
Nu-i bai pe rusnaci ii batem cu ..doftorate !!!
Cand va iesi generalismul Oprea si le va arata ..falca si lista cu cati doftoroi a facut el ...pica omuletii verzi..
Pacat ca pe aici circula un m-Al fara doftorat ....

CEZAR spunea...

Fiti patrioti tovarasi ..dar nu cu doftoroi aparati Tara....

https://www.defenseromania.ro/lockheed-martin-va-livrar-sisteme-de-rachete-romaniei_596468.html?fbclid=IwAR1yDj904JMFv0P5H7ai06j-89k3h6ilqee9PjwtkDs4W4ybw9sU88nNK5w

Dan spunea...

https://greatnews.ro/lectia-sarbilor-o-autostrada-gigant-prin-munti-este-aproape-gata-fara-bani-de-la-ue/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, de ce n-ai ajuns si tu ,,doftoroi''? Cine te-a oprit? Daca nu era el, azi multi isi blestemau zilele in saracie! Ultima si cea mai sigura speranta in el o vom gsi, cu certitudine!

M spunea...

@unknown - Autostrada in Serbia? Guvernul sarb confruntandu-se cu ample manifestatii fiind acuzat de coruptie?!?!
Au lucrat cu bulgarii de la Trace Group. Pur si simplu intamplator si Serbia si Bulgaria au refuzat sfatul UE de a avea un DNA al lor!!!
Nu spun ca e doar faptul ca nu au avut DNA. Institutia in sine este buna. Dar e ca si cum ai merge cu masina din Bucuresti la Suceava iar pe drum ai avea 200 de radare iar pedeapsa pentru depasirea vitezei ar fi 1 an de puscarie!
Despre ce vorbim? Enoiu->Ficior->Visinescu->Kovesi Voi credeti ca daca era ministru de externe tot Ana Pauker mai intram noi in UE???

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Patrascoiu ,mutarea ambasadei este dispusa de liderii politici,nivelul de trai este stabilit tot de liderii politici.
Ambasada se muta de ...la ,,rugamintea ,,dlui Trump.
Concluziile sunt usor de tras si pentru ...nataraii dumneavoastră.

Iulian Mareș spunea...

Țară se apără cu gloatele... multi și fraieri!
Bingo! Nu mai ține cum ținea, nu mai merge cum mergea!
Lasă C că vei avea de la Domnul mai mult?

Mihai spunea...

Tarile arabe anuleaza importurile de ovine si caprine din Romania.
Acum Da_ia poate vinde oaia si capra lui Cezar la pret redus cu țap cu tot 🙉🙉🙉🐒🐒🐒

Mihai spunea...

Spre fericirea lui Cezar ,țările arabe au anulat cumpararea de ovine si caprine din Romania. Acum îsi va putea înmulți ferma cumparând la preț redus de la ciobenii sibieni si sibieni-vâlceni înclusiv țapii. Sper să ne lase țurcanele pentru perpetuarea speciei.
@ Iceparu
Poți cumpara si tu. Îti rezerv de o remorcă.

Iulian Mareș spunea...

FB. Va scădea prețul la carnea de miel! Să-și sacrifice cămilele și scorpionii!😱

Cezar spunea...

@T2+1
Sa ti se puna avionul cu botul in picaj...pe pilot automat🤣😂🤣😂😜😜😜😜😎😎

Dan B. spunea...


În timp ce numirea unui ambasador (și numai a lui) este atribut prezidențial, încadrarea altui gen de personal, incl. consuli, este o treabă administrativă, ce revine guvernului.
Cutuma diplomatică, ce n-a fost vreodată dezbătută în contradictoriu, a impus amplasarea ei în capitata statului gazdă. Numai consulatele sunt amplasate în urma unei negocieri dintre state.
Credeți că noul ambasador în Israel, recunoscător fiind plăvanului, se va muta la Tel-Aviv, nu la Ierusalim?
Și cum credeți că va reacționa acesta, când, convocat fiind la ministerul de externe evreu, are oră fixă de prezentare? Adică, poate întârzia 5-6 ore peste termenul limită de prezentare?

CEZAR spunea...

T2+ 1
Sa ti se puna avionul cand mergi dupa motorina si esti singur la mansa..cu botul in picaj pe pilot automat..
Deja am redirectionat exportul spre ..Canada ...:D

Iulian Mareș spunea...

Iata ce ne spune domnul acesta, fost Avocat al poporului si actual prfesor universitar de Drept constitutional!...cred ca este #, nu?!

Gheorghe Iancu a venit cu o explicație care face lumină în scandalul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.
Gheorghe Iancu a declarat, pentru DC News, că președintele Klaus Iohannis nu trebuie să aprobe mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Fostul Avocat al Poporului susține că este vorba doar de o chestiune administrativă.

"Din punct de vedere constituțional, în articolul 91 exista alineatul 2 din Constituție, despre care nici Klaus Iohannis și nici Viorica Dăncilă nu știu. Viorica Dăncilă a declarat că ultimul cuvânt în materie de mutare este al președintelui, dar nu este adevărat. În a doua frază a alineatului doi spune că desființarea, înființarea sau ridicarea gradului diplomatic al unei ambasade se face, la propunerea Guvernului, de către președinte. Nicăieri în Constituție nu spune ce se întâmplă în situația mutării. Pot să o mut de pe o stradă pe alta pentru că spune ambasadorul că e igrasie în clădirea aia. Asta este numai o chestiune administrativă, nu are nicio treabă cu aprobarea președintelui. A înnebunit lumea când a spus premierul că rămâne la mâna președintelui. Cum să rămână la mâna președintelui? Ministrul de Externe face o notă, că asta e procedura, în care spune că se mută sediul de pe strada X pe strada Y. Diferența este că e în alt oraș. Și dacă ar fi în același oraș ar fi același lucru".

Gigi spunea...

Patroane,dacă sunt interzis la postări,rog să fiu anunțat,nu d'aia,dar să nu-mi consum ochii degeaba!
Mulțumesc!

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Ce caută pe acest topic comentarii despre pensii?
Am avertizat că nu public comentarii plasate aiurea.