Un produs Blogger.

marți, aprilie 09, 2019

Dragnea, despre pensii militare, luni seara la Ciutacu, în concurenţă cu meciul de fotbal.

74 comments
Urmăriţi discuţiile după ora 22,00. Căteva constatări ale lui Dragnea. Doar câţiva ofiţeri au ieşit cu pensii astronomice. Sunt generali şi colonei cu pensii mai mici decât căpitanii. Aici e vorba şi de onoare. Săptămâna viitroare vom avea prima formă de discuţie a iniţiativei legislative.

Dragnea:
Vreau să vorbesc despre pensiile din sistemul de apărare naţională. Este un subiect sensibil dar nu mă feresc să-l atac. Si aici sunt mari nedreptăţi, pentru că o parte, mă rog, un număr de ofiţeri au ieşit  cu nişte pensii neverosimile, mă rog, sfidătoare, şi lumea nu a vrut să se mai aplece aupra nedreptăţilor  de aici, şi anume sunt generali care au nişte pensii mai mici decât un căpitan. Păi, aşa ceva este inadmisibil..
Ciutacu
Pensii mai mici decât ale unui judecător sau procuror de judecîtorie
Dragnea
Si atunci, am avut o întâlnire cu aceste asociaţii, şi i-am rugat şi pe ministrul muncii şi pe pe ministrul de finanţe  ca în scurt timp, săptămţna asta trebuie să avem o primă formă...să se întâlnească cu acei ofiţeri, pentru că rapid trebuie să punem ordine si în acest sistem. Domne... la aceşti oameni, normal, este vorba şi de bani, dar cel mai mult doare că nu este respectată munca lui şi gradul... este vorba de onoare. Si nu putem să rămânem aşa. Aşa cum am avut curajul să intrăm în sistemul public de pensii , mult mai complicat, şi am scos o lege bună, aşa vom face şi aici. Săptămâna asta vom.... (ca de regulă, pentru că nu sunt atenţi, reporterii întrerup interlocutorii...tăman când urmau să spună un lucru important)



74 de comentarii:

CEZAR spunea...

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni seara că în această săptămână trebuie să apară o primă formă legislativă cu privire la pensiile militare, arătând că sunt cazuri în care coloneii au venituri mai mici decât căpitanii.
https://www.agerpres.ro/politica/2019/04/09/dragnea-despre-legislatia-privind-pensiile-militare-saptamana-asta-trebuie-sa-avem-o-prima-forma--288757

m-Ale cum stai ???

Huhu Rezea spunea...

Circulă pe internet un proiect de iniţiativă privind pensiile militare, dar în realitate este decretul Consiliului de stat al RSR din anul 1977.
Nu că ar fi rău acel decret, dar e bine să se spună cxe se difuzează.

Elisav spunea...

Aproape iti vine sa-i plangi de mila! Noi le atragem atentia de la aparitia OUG 57 iar ei s-au facut ca ploua. Acum este primavara si chiar ploua! Cozile de topor nu ne pot acoperi pe toti.

Patrascioiu spunea...

Mai bine mai târziu decât niciodată.Deocamdată sunt vorbe.Sa vedem și fapte dar nu mai târziu de alegerile europarlamentare.Dacă ne duc cu zaharelul în speranța că ne fac dulceata de trandafir vor face coada la intrarea în Rahova.

Huhu Rezea spunea...

@ice
Dta aștepta să-ți rezolve pensia, cum zice Dancă, cei pe care îi vei vota în 2020

dancar spunea...

Un lucru interesant, min apararii are si el un organism consultativ al rezervistilor care discuta pe teme comune cu cei de la C Dep. Sunt deci mai multe moase pentru acest subiect.

Iulian Mareș spunea...

Este vremea pt "În dragoste și în război"!
Din cate se spune va fi o creștere individuală cu care 25%!
Dar, pe unul singur îl vor pune sa se angajeze în scris că votează cu cine vrea, însă în căsuța cu 3 roze! El condiționează votul, dar mai și uită...😂
Uneori îl keama altfel...deh, boala aia cu nume de neamț...😍😘😁😂😛

Leo spunea...

Daca observati , la fel cum a spus si alta data , daddy discuta despre subiect numai cu Min. Fin. si cel al Muncii. De ce nu-l baga in seama si pe Leș ? ca doar el este responsabil pt. acest domeniu. Este un mesaj ? ........
TRAIASCA LOV !

ifrim spunea...

Lucrul interesant afirmat de Livache este ca " Noi nu promitem ca vom face ci prezentam cifrele ca am facut"Deocamdata painea si cutitul sunt la el chiar daca are retineri din cauza militarizatilor "Codlea si Pahon.."care l-au lucrat!La un scor strans al scrutinurilor importante si 1000 de voturi fac diferenta deci sper ca Domnul sa-l lumineze cu ganduri,fapte pozitive!

Patrascioiu spunea...

Mares dacă nu am o pensie cel puțin egala cu a ta nu-mi vând votul.Nu sunt ofițer făcut la apelul de seara.

Unknown spunea...

dragnea si sluga lui olguta vasilescu si-au batut joc de militari: de activi prin legea salarizarii si de pensionarii militari , pri modificarile aduse la legea 223/2015. Acum cand ved ca aceasta casta poate influenta votul cu cel putin 5%, prag care poate trimite psd-ul in veci, in opozitie, fac GARGARA, in nici un caz nu vor sa-si indrepte PROPRIILE GRESELI PSD, cu privire la militarii activi, in rezerva sau retragere.

Leo spunea...

BRAVO Unkno...
Este oleaca de MIMA , sa vada asistenta ca sunt patrussi....
NUMAI GOGOSI marca F&M

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Dragnea și-a dat seama că miniștrii apărarii, indiferent cum s-au numit, de la Dușa încoace, au fost și sunt captivi ai gulerelor albe cu cotiere din minister.... în privința salarizării si a pensiilor militare.

Romel spunea...

Aseara mi sa parut cam gras si deloc inspirat Dragnea , cand e vorba de 4500 euroi pensii pt fratii lui Potocala , Daddy schimba vorba , militarii cica au iesit cu pensii mari , astronomice chiar , un general 2500 de euro ..Ha ha..Domnule Dragnea , intre un procuror de la judecatoria Racari si un general e diferentza ca de la cer la pamant.Un colonel cu 2 ani Afganistan daca pupa 8000 de lei pensie, chiar nu va este rusine ! Pentru ca,Coldea este general , nu mai marim pensiile la ofiterii si militarii care ai iesit la pensie dupa 2016..pai o fi bine PSD..?Sa nu uitam ca , pensionarii militari care s-au pensionat pana in 2010 au incasat sute de milioane ajutoare , pai unde-i dreptatea sociala domn Dragnea ? Oricum ar fi , daca maresti procentul de 1% la 2 % la pensionarii care depasesc 25 vechime ca militar si daca actualizezi cu solda de functie cu cea a militarilor activi, te votez !

gigi 2 spunea...

Criticati ceva ce nu exista. Asteptai sa apara draftul si apoi criticati.

Mitica spunea...

Parerea mea...nu trebuie nicio noua lege...sau daca da...sa fie de bine ...una si mai buna decat actuala......ci pur si simplu OUG-urile alea care ne-au facut atata rau....in ,,concubinaj " cu LOV...sa fie amendate .. Discutati-le...le tineti prin sertarele de la parlament...D-le Dragnea, vin alegerile ...stiu....pe langa ca sunt pensionari...mai sunt si fosti militari...deci o dubla incredere ai avea....DAR DACA NU FACI NIMIC.....ci numai asa ca sa vada lumea ca ,,te intereseaza"....ti-ai facut si mai mult rau....vorba aceea...daca taceai filozof ramaneai...Dar poate ca dom Liviu...chiar are ceva in cap...legat de noi...ca o avea si ceva in cap....ca nu degeaba si-a facut mosie intre 2 strazi....

Militar de la 14 ani spunea...

Dați d-le un copypaste Legii 164/2001 (tot în regimul PSD) și avem o lege bună. Colonelul e colonel, maiorul e maior, plutonierul e plutonier, maistrul militar e maistru militar. Așa vor fi diferențe conform vechimii, gradului și funcției avute. Se elimină și sporurile care fac atâta vâlvă, se valorifică și pensia suplimentara și OMM.
Legea există, puneți-o pe tapet, recalculati, rămâne cyantumul actual în concordanță cu actualizarea și asta e.
Nu o să mai fie nici gulere albe, vor fi câteva luni de calcule și gata.

Arfy spunea...

Decapitarea legii pensiilor militare, prin cele trei OF,s-a făcut la presiunea mass-media! Asta cu: Dragnea știe că miniștrii sunt... este o afirmație electorală actuală! După doi ani vii să spui că faci corecții! Cine te-a împiedicat să ai respect față de militari în 26 de ani de când pas ești la putere?!?

Leo spunea...

Draga MAESTRE ,
La asta chir ca nu m-am gandit.
BRAVO.
PS
Si cred ca respectivii sunt captivi nu numai in privinta salarizarii si pensiilor militare. Lui Tutuianu chiar i-au rupt gatul....

Huhu Rezea spunea...

Decât să vă lamentati ca babele pe prispă ca nu vi se dă, nici măcar un draft, și să vă produceți frustrări antipesediste, nu ar fi mai bine sa va limitați la propuneri din care sa se inspire cei chemați la negocieri pentru îndreptarea cadrului legislativ din domeniul pensiilor militare?
De exemplu, eu am sustinut ca nu trebuie făcut mare lucru decât:

1.abrogarea art. VII din OUG 59/2017, astfel încât sa se reia actualizarea pensiilor militare cu creșterile de solde prevazute de L223. Pana în 2022 vor dispare toate inechitățile.
2. Pensia suimentara se adaugă la cuantumul pensiei militare, nu se Integrează în plafonul de 85% prevăzut de art. 30

Aurica spunea...

Cei care sunr nostalgici dupa legea 164 sigur sunt cei care sunt nostalgici si dupA.....PCR!Cunoscatorii stiu ca legea 223/2015 este cea mai buna lege....insa trebuie putin ajustata .

reddog spunea...

Azi in conferinta de presa procurorul general Augustin Lazar a declarat ca a facut armata la arma Geniu in Timisoara.

Iar i-a dezamagit pe unii care visau securisti pe la Bran. 😁

Livache a facut si el armata si i-au ras mustata pentru ca sarea gardul...

Asta nu-i dezamageste niciodata pe unii militari, chiar il au exemplu si model. 😂

https://m.adevarul.ro/news/politica/interviu-biografic-liviu-dragnea-presedintele-psd-Inarmata-mi-au-ras-mustata-fost-mai-suparat-om-1_584a91345ab6550cb84330da/comment/1534337.html

M spunea...

@ militar de la 14 ani - L 164 avea o hiba: baza de calcul era solda lunara bruta din ultima luna (solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă şi o parte variabilă compusă din indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale). Se putea sa ai o problema si sa ai in ultima luna o solda de kkt sau, invers, sa iei o prima, un al 13-lea etc. si sa iesi cu o pensie marita artificial.
Dar inteleg conceptul!!
Legea 223 a scos O PARTE din veniturile variabile si a marit procentul.
Si eu zic ca 223 e cea mai buna lege daca se iau in considerare si cazurile speciale!

PS Pana acum nu a aparut un draft. Se pare ca sunt 2 variante promovate de doua dintre organizatiile de rezervisti la care se adauga unul al unui sindicat din politie (care insa e mai simplu: abrogarea OUG-urilor pe care le stim)

@Romel - sustin 100%

Huhu Rezea spunea...

@Aurica
Spui prostii!
In 2001 nu mai era PCR.
Nostalgicii Legii 164/2001 tânjesc după pensie cu baza de calcul din ultima lună de activitate, daca aveau indemnizație de comandă și soldă de merit.
Acum s/a descoperit că legea din anul 1977 era mult mai echilibrată decăt cea din 2001 și este vehiculată ca inițiativă legislativă.

După rechizitoriul lui Lazăr în dosarul revoluției, ajuns ieri la instanță, a fost reabilitat regimul comunist, chiar și Ceaușescu, și sunt puși sub acuzare cei care l-au răsturnat pe Ceaușescu, la loc de frunte situându-se Armata prin generalul Rus, în viață, și generalii care au murit între timp.
Nu degeaba a ajuns un torționar comunist în funcția de Procuror General în regimul Iohannis!

Iulian Mareș spunea...

Domnule Iceparu Patrascioiu,

Nu cred că sunt un reper bun, merg rar la biserică!
Oricum, important pt dv nu trebuie sa fie apelul de separat ci deșteptarea dimineața; bine, și înviorarea are un rol important, dar cred că nu este bine sa exagerați, la temperaturi negative vă puteți răci și dv!

Leo spunea...

a). Nu este îndeajuns numai ce spune Amabilul citez :
" 1.abrogarea art. VII din OUG 59/2017, astfel încât sa se reia actualizarea pensiilor militare cu creșterile de solde prevazute de L223. Pana în 2022 vor dispare toate inechitățile."
Mai trebuie abrogate si niste dispozitii din OUG nr. 114/2018.
Este cam mult de "abrogat"........
b).Cea mai buna solutie este sa calculeze pensiile militare dupa principiul contributivitatii cu puncte si valoare . Daca ai avut SOLDE BRUTE LUNARE MARI atunci vei avea si punctaj mare si cuantum de pensie mare , pe masura soldelor lunare pe care le-ai avut.
CATARGUL SUS !

Patrascioiu spunea...

Romel vorbești tâmpenii. Mai întâi verifica cine a primit salariile compensatorii și pentru ce.
După ce ai primit ce mai vrei sa primești? Ramai cu ce ai primit eventual mărire cu rata inflației. Nu se poate
ca un general sa aibă pensie de căpitan. Toți vrem mai mult dar sa păstrăm proporțiile.Trebuie păstrată scara valorilor.Chiar și în comunîșm existau diferențe chiar dacă clama egalitatea .E bine ca soldatatii si subofiterii au pensii mari dar colonelul e colonel și în șanț.
Huhu Rezea ia uita-te mai bine pe decretul lui NC .Dacă se aplica motamo vei fi cu botul mutilat .Avantaj cei ce au ieșit pe targa.

reddog spunea...

Se pare ca pesedeaua si-a facut un serviciu de intoxicare pe model GRU si parta numele de ZAP (zgomot, abureala si propaganda) 😁
Huhureaza are un ciolan pe acolo si arunca soparle din astea crezand ca li se adreseaza unor oligofreni... 😁😂

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Mâine-poimâine, Lazăr este în stare să demonstreze că Ceaușescu și-a dat demisia, dar noi nu voiam să credem....și se împușcau fantome!

CEZAR spunea...

"Nostalgicii Legii 164/2001 tânjesc după pensie cu baza de calcul din ultima lună de activitate, daca aveau indemnizație de comandă și soldă de merit."

Plus o promovare cu cantec pe ultimele 6 luni
RUSINOOOOS..

CEZAR spunea...

Blogger M spunea...
@ militar de la 14 ani - L 164 avea o hiba: baza de calcul era solda lunara bruta din ultima luna (solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă şi o parte variabilă compusă din indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale). Se putea sa ai o problema si sa ai in ultima luna o solda de kkt sau, invers, sa iei o prima, un al 13-lea etc. si sa iesi cu o pensie marita artificial.

FOARTE CORECTA ANALIZA....niciodata spaga nu a fost mai mare si mai profitabila ca in perioada de pre pensionare pe marlania L-164

Huhu Rezea spunea...

@ice-chioiu
Băi țâcâ, eu am fost pensionat pe decretul din 77, valabil până pe 10 04 2001.
Trei ani, până în 2004, m-au ținut pe. Cuantumul mai avantajos dobândit la pensionare pe vechea lege.

Leon spunea...

CEZAR, in L.164/2001 in baza de calcul nu au intrat nici prime, nici alte sporuri..!
Diferentele majore erau date de IC(max.50%) si SM(max.20%).
Are dreptate Huhu, in Decretul 214/1977, era un calcul mai corect, deoarece pensia militara reprezenta procente mai mari pentru venituri mici (max.75%) si pana la 54% pentru veniturile mai mari ((Art.12 ) iar pensia suplimentara se adauga la pensia stabilita in procente de 5%-12% din aceleasi venituri(Art.61)..!

Patrascioiu spunea...

Cel ce sustine decretul din 77 sa-si bata un cui in cap.Vechimea pana la iesirea din cadrele permanente din care efectiv ca militar de 30 ani pentru 60%.Pentru fiecare an peste 30 ,2%.La toate astea se adauga contributia la pensia suplimentara.Daca nu aveai cei 30 ani sula pensie.Avantaj minim cel care iesea din armata pe targa adica peste 55 ani.De regula cei ce o bateau in cap .

totoiany48@gmail.com spunea...

Legea 164 ,a fost o lege f buna .
Nimeni nu ieseala pensie in luna in care venitul era diminuat .
Lucrul de notat este modul in care se rezolva situatiile pensionarilor militari ieșiți la pensie înainte de aparitia legii .

totoiany48@gmail.com spunea...

Ideea cu ...contributeala,o aberatie .
Sunt pensionari care mai puteau ramane in activitate candraportul dintre veniturile realizate si salariul mediu brut pe economie avea o valoare mare ,dar legea pensiilor militare i a ...amagit .

capitanu nemo spunea...

Daca stai intr-un birou si tai frunza la caini poti sa stai si 50 ani in armata,cei care sunt in operativ si dau probele psihologice si cele sportive pe bune nu au cum.

Leon spunea...

@Patrascioiu, poate ai timp sa citesti si Art.15 din Decretul 214/1977, si o sa te convingi singur ca se putea iesi la pensie militara si la varsta de 50 de ani( in anumite conditii..), cu cel putin o vechime de 25 ani, din care 15 ani efectivi ca militar, iar Art.14 acorda un spor la pensie intre 0,5% si 1% pentru fiecare an ce depasea vechimea de 30 de ani Barbatii si 25 de ani Femeile..!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Referitor la L164, te informez că începând cu anul în care Băse a tăiat 25% din veniturile lunare nu s-au mai acordat nicio prima sau premiul anual, așa că unii nu ar fi avantajați nici pt contributivitate!

Patrascioiu spunea...

Mares@ spui neadevaruri.Mult hulitul Oprea de cei 36500 de pensionari carora le-a scazut pensiile ,ca sa va acopere cei 25% di veniturile pe care le-a ordonat Base va plusat cu sporuri iar la pensionatii dupa 2010 le-a unflat grupele.Si noua ,cei pensionati inainte de 2010 a vrut sa ne acorde aceleasi grupe dar a venit prostul de Dobritoiu si a stricat caruta.
Contributivitatea a fost excelenta pt.cei cu vechime foarte mare si o catastrofa pt. cei fortati sa se treaca in rezerva cu ocazia restructurarii.Unul tot bombane cu salariile compensatorii.Eu unul nu am beneficiat dar ele au fost o cacealma fiind impozitate cu 50%.Luati cazul lui POP VALER care S-a judecat cu statul roman la CEDO.In armata romana nu intotdeauna s-a practicat sistemul primelor sau premiul anual.
Unul face vorbire precum ca legea 164 a permis aranjamente.E posibil dar sa nu generalizam.
Cezarica@Nu generaliza.Cu mucii in fasole in ultima luna sunt cazuri izolate.Nu contest ca s-au facut si manarii dar nu ne-au bagat mana noua in buzunar.
capitanu nemo@inainte de 1990 chiar daca intruneai conditiile de pensionare ,adica varsta de 55 ani ,daca nu dadeai din coate stateai in armata mult si bine.Generalii ,doctorii si pensionarii puteau sa stea pana la 60 ani si uneori mai mult.Cunosc un fost cadrist de la fostul M.St.M care s-a pensionat la 62 ani.Cine voia sa ia pensie la 55 ani facea aranjamente cu sp.militar.Mai un ulcer,mai ceva cu inima,chiar si cu dantura.
P.S.Fara mistocareala.Ne contram pe ceva ce nu exista.Sa apara proiectul si atunci sa ne batem in pumni sau in miros de ciorapi.

Leo spunea...

Valuri de la Mircica.........
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

mosmartin16 spunea...

...pentru cei care nu sunt in tema cu problematica pensiilor militare !!! Daca s-ar abtine de la comentarii neadecvate ...cu totii am avea de castigat !!! Ganditi-va doar la faptul ca ceea ce e postat aici e vazut nu numai de cei care o fac , ci si de alte ...poate mii de persoane !!! ...nu numai rezervisti, ci si civili !!! Daca se va adopta o alta reglementare pentru pensiile noastre , important este ca din ea sa rezulte pensii decente si fara discriminari intre generatii !!! Numai de bine !!!

mosmartin16 spunea...

.....iata ca ...ceea ce ziceam eu ...legat de faptul ca poate exista o reglementare prin care cei condamnati penal in mod definitiv sa nu poata ocupa o functie publica pe timpul executarii pedepsei ...este ...perfect constitutional !!! O spun judecatorii CCR ...dar, atentie ...o spun toti cei 9 !!!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Tu acuzi fara sa mai ții minte:prime s-au dat mereu de marile sărbători iar premiul anual, adică al 13-lea salariu, au fost întrerupte de guvernul Boc!
Ce nu este adevărat? Tu te raportezi mereu în trecut; păi așa ajungem la perioada fără solda sau cu solda mica, dar soldații își luau pradă de război, cotă parte!
Hai sa vedem draftul noii legi, dacă va fi, ... și apoi să comentăm!
Oricum îmi place că reprezint un obiectiv pt tine!

Iulian Mareș spunea...

Martin,
Dar o asemenea lege kiar există de mai multe timp!...De ce crezi că nu a solicitat Dragnia funcția de Premier?
Numai că nu cred că CCR va interzice pe viață! Să citesc motivarea...

Iulian Mareș spunea...

Martin,
Eu cred că Lazăr, capul_la MP ne va face dreptate! ... Clar ajutat de Partizan și Secția procurori din CSM!

PS-cenzurează-te dumneata, ca gest reflex veki, de frică unui Dembélé de civil (sau alții...), ce intră pe aici, precum musca în ... nu voiam așa, dar scriu așa, dar hai, ..., "laptele iepei"!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gura pacatosului, adevar graieste! ,,Sa vedem mai intai, '' zise orbul

Huhu Rezea spunea...

@flavius
Nu știu ce știi d-ta din culisele UNPR, dar nu pot da drumul la niște comentarii care, în acest stadiu al dialogului cu factorul politic, pot face rău masei oneste de rezerviști, interesata doar de rezolvarea problemei cu pensiile in echitabile, nu de disputele politice.
În prostia lor, unora le este necaz ca problema le-o poate rezolva Dragnea, Lov și Teodorovici.

Dan spunea...

Alta teapa https://tomisnews.ro/statutul-cadrelor-militare-modificat-senatorul-mihu-s-a-facut-dreptate-militarilor-activi-sau-rezervisti/

Leo spunea...

MAESTRE ,
te rog sa-i tii pumnii azi lui Flavius , ca s-a dus indarjit cu ditamai maciuca la Bacau ca sa sorcoveasca pădurenii.....

Arfy spunea...

O lege a pensiilor militare care să repare inechitățile existente este imposibil de conceput. Da, se poate face o lege pentru cei care se vor pensiona în următorii ani!

CEZAR spunea...

Domnul Groparu....Chiar asa ??

Preluare de pe site-ul Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor MilitariSCRISOARE DESCHISA
Dragă domnule Dragnea, în primul rând, abia am revazut inregistrarea emisiunii de la Romania TV in care dumneavoastra ati fost invitatul lui Victor Ciutacu in seara zilei de 08.04.2019.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Pai daca sunteti convins de ceea ce afirmati de ce nu ati intervenit in nici un fel pana acum. Noi v-am tot prezentat in scris, atat dumneavoastra cat si colaboratorilor gravele inechitati create in sistemul pensiilor militare de stat ca urmare a celor trei OUG 57/2015,59/2017 si 114/2018:De doi ani tot solicitam o intalnire cu dumneavoastra, dar nimic.
Am petrecut ultimii 10 de ani argumentând ori de câte ori și oricum am putut, că ARMATA ESTE O INSTITUTIE FUNDAMENTALA A STATULUI conform art:118 din CONSTITUTIA ROMANIEI si ca in virtutea art.115 din legea fundamentala legile acesteia nu pot fi modificate prin ordonante de urgenta. Dar pornind de la ,,profesorul de drept” Emil BOC si terminand cu dostorul in sociologie Lia Olguta Vasilescu guvernantii considera CONSTITUTIA CA O BAGATELA pe care ei nu sunt obligati sa o respecte.
Domnule Dragnea , militarii nu au pensii speciale ci PENSII MILITARE DE STAT, ca nicaieri in lumea civilizata PENSIA MILITARA NU SE BAZEAZA PE CONTRIBUTIVITATE .
Raul Romaniei este facut nu doar în manifestările cele mai excesive ale principiului, NOI SUNTEM LA BUTOANE SI FACEM TOT CE VREM”,nu doar atunci când este condusă pentru SATISFACEREA PLACERILOR ACOLITILOR, NU DOAR DE de birocrația de stat EXCESIVA, ci în orice formă pe care o poate lua dispretul fata de militarul Roman care trece prin cele mai grele momente după evenimentele din decembrie 1989.
Militarul roman a ajuns azi sa fie discriminat politic,social si biologic.
Daca doriti sa credem in ,,bunele dumneavoastra intentii” purtati un dialog cu toti reprezentantii militarilor nu numai cu cei alesi ,,pe spranceana” de domnul Fifor. Cum se face ca nu a lipsit nici o structura asociativa a serviciilor iar din cele ale ARMATEI au fost doar doua?!?
Va rog sa ma scuzati ca abuzez de timpul dumneavoastra ptretios , in speranta ca veti citi randurile mele, dar VA ROG DOVEDITI CA RESTECTATI ARMATA ROMANIEI si ca PARTID LA GUVERNARE, CARE ARE MAJORITATE IN PARLAMENT, urgentati procesul legislativ si respingeti art.40 din OUG nr. 57/2015, art.VII din OUG nr.59/2017 si art.41 si 84 din OUG nr.114.2018.
Totul este foarte simplu, fara OUG ci prin vointa votului majoritatii prlamentare.
Inca va creditam cu bunele dumneavoastra intentii pana la sfarsitul lunii Aprilie.
Totuși, aici suntem, sunteți aici!
Am onoarea sa va salut.
N. Gropan – ofiter al armatei ROMANIEI

mosmartin16 spunea...

Mares !!! Eu zic, cam asa !!! Orice persoana condamnata penal in mod definitiv cu inchisoare ( fie privativa, fie cu suspendare ) sa nu poata ocupa o functie publica pe timpul pedepsei !!! Iar asta sa se refere la toate functiile, fie alese, fie numite !!! Vreau sa fiu bine inteles, nu fac nicio trimitere catre o anume persoana, eu vorbesc de principiu !!! Si, eu as merge mai departe, spunand ca ocuparea unei astfel de functii publice sa nu fie permisa nici pe perioada de reabilitare !!! Abia apoi , acea persoana sa poata avea posibilitatea de a ocupa o astfel de functie !!! Nicicum nu m-am referit la o interdictie ....pe viata !!! Numai bine !!!

Militar de la 14 ani spunea...

Trebuie să citim cu atenție proiectul existent (cel de pe net) sau altele care vor veni. E grabă mare și se poate greși. Conform proiectului, da îți crește brutul dar rămâi cu 58,5 % în mână, după scăderea cotelor de rețineri. Deci la un brut de exemplu de 8000 lei, pensia netă ar fi de 4680 lei. Aceeași sumă o obține azi pensionarul militar la un brut de 4980 lei. Deci mare atenție! Poate fi o capcană pe care trebuie să o sesizam. Bineînțeles, ne făcându-se nici un calcul de impact, este imperios necesară, pentru orice asigurare, sintagma păstrării cuantumului net cel mai avantajos.

Iulian Mareș spunea...

Martin,
Repet...este deja lege! Daca vrei mai mult trebuie modificata Constituția!

brenda spunea...

ASA ca sa se abroge acele ordonante care au impiedicat sa intre in vigoare legea pensiilir militare votata ,promulgata si neaPlicata neavand norme de aplicare ,dobitocii au prins
momentul sa o ciunteasca cu acele oug , sa se revada in CD unde ramasesera cu discutiile pe lege , cu discutarea unor aricole dE CORECTAT PE lege ,apoi treaba lor ca vor face nustiu ce lege sau drafturi care ne ducpana la pSTELE CAILOR , SA SE LASE DE MINCIUNI SI PROMISIUNI CA NU LE MAI MERGE .aSTEPTAM SA SE IA IMEDIAT IN DISCUTIE ABROGAREA ACELO OUG -URI dar ABSOLUT T O A T E ,CARE NU RESPECTA LEGEA SI SA SE APROBE CE S-A VOTAT IN PARLAMENT MAI ALES PROCENTUL APLICA LA CALCULAREA PENSIILOR CU TOATE DREPTURILE CUVENITE SI AVUTE DE MILITARI APROPO DE PENSIA SUPLIMENTARA CU CARE S-A PLECAT INCA DIN 1987 LA PENSIA MEA .




Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile Huhu Rezeaa si stimati camarazi este ora 13.51 si am intrat in casa, venind de la Tribunal: Procesul a tinut in jur de maxim 5-5 minute, cat mi-am prezentat Notele scrise, iar reprezentantul MApN a trancanit ceva acolo, niCi nu ma intereseaza ce! Nu a trimis, la ordinul Onorantei Instantei Intampinarea, nu a trimis modul de calcul DESFASURAT nu a desecretizat calculele, a depus vicleneste si pe furis doar o Nota scrisa! In cOnsecinta, Presedinta Instantei a decis sa nu se mai judece fondul si a spus sec si raspicat, incruntata spre jurist: ,,Ramane in Pronuntare''! Scurt. Am mai intrebat o data, si a repetat ca ramane in pronuntare, si m-a intrebat daca am probleme cu auzul! ! Am ramas cu gura cascata ca nu s-a mai dezbatut fondul!, la care eram iarasi beton armat! Trageti va rog concluziile cand paratele, Ministerul, Casa si Comisia de contestatii nu are nici macar 1 gram de probatoriu, nu au depus documentele si actele cerute de Instanta-, fidand-o! IAR EU M-AM DUS BLINDAT DE PROBATORII! Nu trag nici o concluzie personala, pana ce invataceii mei nu actioneaza cu mintea asupra a ce s-a intamplat, diseara sa ma uit si pe portal. Doamne, mai uita-te si la necazurile mele si ai grija de mine! Succes camarazilor, care m-au urmat in lupta! Multumesc, onorabile pentru invataturile tezelor! Acum asteptam...

nastyboy spunea...

Sunt perfect de acord cu Unknown. Este cea mai corecta cale de urmat. sa se dea curs la la modificarile la OUG 57, care se afla la Camera Deputatilor si care au trecut de Senat, dupa care pot face o noua lege, mai devreme de Pastele cailor, daca asa isi iau ei angajamentul. Orice alta cale de urmat, mi se pare ca perpetueaza o grava nedreptate care se face in forma continuata pensionarilor militari.

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Daca ai fost lasat să citesti notele scrise inseamna ca astazi v-ati judecat pe fond. Nu cred ca s-a pus in discutie vreo excepție.
Documentele depuse de juristul Caseri tpentru sedinta de astăzi trebuia să-ți fie comunicate într-un exemplar.

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
In lipsa unor norme de aplicare a actualizării potrivit L 152/2017 și OUG nr. 56/2017l, pe care juristul nu avea cum să le prezinte, pentru că nu există, judecătoarei nu i-a fost greu să înțeleagă, din textele de lege citate de d/ta, că actualizarea cuantumului compus al soldei de funcție cu 15% trebuia să fie aplicată la valoarea salariului minim de 1450 lei.

Iulian Mareș spunea...

Înseamnă că toți au fost concepute natural și doar Dembélé cu pipeta!

GabiN spunea...

http://ardcc.ro/acordarea-ajutoarelor-pentru-militari-si-politisti-la-trecerea-in-rezerva

Leo spunea...

Invaţăcei, ă ?
Auzi MAESTRE , te-a "poreclit" invăţăcel..............

Gigi spunea...

Domnilor,am spus că,dacă vor politicienii,de luna viitoare,se pot actualiza pensiile așa cu prevedea art.60 înainte de OUG LOV,cu creșterea sol/sal de funcție din Anexa VI din L.Salarizării Nr.153.
Ce tot o mai lălăie unii cu L.164,cu contributivitate,cu cai verzi pe pereți.
Nu înțelegeți odată că am fost utuți cu OuG 57 și 59?
O altă lege este tragere de timp,așa cum le place acestor politicieni,în frunte cu gulerele și cotiere,sau cum dracului le-o mai zice.
Mai zice cineva că nu se poate!
Cum s-a putut să ne ardă cu cele trei OUG,așa pot să și îndrepte situatia.
Dacă nu fac nimic,înseamnă că e vrăjeală de politician.
Tragere de timp cu lege nouă,bla,bla,bla.

ASTA E CALEA,ABROGAREA ART.VII DIN OUG 59 și continuatoarea acestei criminale OUG,114.

Gigi spunea...

@H
Patroane,ce se întâmplă,acest art.este apărut de ieri,văd,iar la mine apare abia azi pe la orele 17?
Mulțumesc!

vasile spunea...

Sustin propunerile dumneavoastra domnule HUHU. Sunt cele mai pertinente si rezolva problemele marii majoritati, Din pacate nedreptatile acumulate se refera la mai multe categorii de pensionari si sigur nu pot fi rezolvate toate situatiile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea, Onorabile va sustin punctele de vedere expuse aici. S-a judecat pe ce s-a depus la dosarul cauzei, pe probatoriul depus de parti. Eu am vazut chestii in dosar, din partea instantei catre parate, cu fermitate impuse, pe care ncidecum public nu le discut, in care s-a impus paratelor anumite treburi, pe care paratele nu le-au onorat, si era normal ca Presedinta sa ia atitudine fata de incalcarea unor dispozitii din partea paratelor, si nu ma mira faptul ca de aceea s-a hotarat ca, de indata, sa se considere judecat fondul si sa se treaca direct la pronuntare. Razboiul e in toi, nicidecum terminat, s-a terminat doar o etapa!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu ai fost atent la ce a spus judecătoarea la începutul sedinței.
Probabil că, după ce v-a intrebat dacă mai aveți și alte cereri, excepții și probe, a spus că cercetarea judecătorească este încheiată și ți-a dat cuvântul, primul, pentru a pune concluzii ca reclamant Daca nu se intra pe fondul procesului nu te lăsa să citești notele scrise. A răspuns juristul CPS, tot cu concluzii, și procesul s-a terminat. Urmează pronunțarea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, de fapt reprezentantul a luat cuvantul primul, si-a declarat opiniile si Nota scrisa, declarativ sistematizata, atasata la dosar, dar care mie nu mi-a fost data, insa atat de lipsita de importanta incat de fapt si de drept era nula, pe urma m-a intrebat instanta daca paratele au raspundere procesuala, am zis ca da, apoi am citit Nota si asta a fost tot, cam in 5-6 minute. Bine, ca in procesul celalalt am mai depus niste Note ale sustinerilor mele orale, foarte condensate, cat si postal, ca un fel de Concluzie aproape, urmand acum sa mai depun un material surpriza, la propunerea ,,umbrelor'' mele!

Huhu Rezea spunea...

Flavius
Soluţie Tribunalul Bacău

Solutia pe scurt: Din lipsă de timp pentru deliberare, Amână pronun?area pentru data de 24.04.2019, solu?ia urmând a fi pusă la dispozi?ia păr?ilor prin intermediul grefei instan?ei. Pronun?ată azi, 10.04.2019, prin punerea solu?iei la dispozi?ia păr?ilor prin intermediul grefei instan?ei.

Completul acela are restante si de trei saptamani la pronuntare.

Mitica spunea...

V-am rugat si eu ceva....observ ca toata lumea comenteaza...mai putin sa ajute... MULTA GARGARA DOMNILOR..... ,,multumesc " public d-lui Ifrim...multa gargara d-le pamfletar............

Danutila0@gmail..com spunea...

Eu sînt din ala cu cizmăa în fund,sau ordonanța Nato,cu 20,6 ani activ.militar și pînă la 37,6 contrbutii. Am pensie de 1762 ron,adev am trecut în rezervă în ian.2000 Am ajuns sărac pe bune,,,,.

Leo spunea...

@Dănuțilă si unde mai pui ca au fost impozitate cu 40% deci în loc de 37,6 au ramas 15,04 contribuții. Totuși , e bine să ne amintim de vorba pensionarului miortic ,cum că "important e să fie mică şi lungă decât mare şi scurtă".
Îmi amintesc și de disponibilizările din Valea Jiului, când 6 luni a fost o perioadă de aur , când Valea jiului era un fel de El Dorado , în care a explodat traiul pe picior mare , când acolo au apărut sexy cluburile la concurență cu cazinourile unde bieții mineri care-și luaseră cele "37,6 de piftii" aruncau cu banii la streap tease şi ruleta iar intre două din astea goleau magazinele de votcă si plasme de explodase de 5 ori preţul la ele. În tot acest timp, lichelele politice , işi făcuseră firme de așa zisă "reconversie profesională" a minerilor toate ]in domeniul PATISERIEI. Devenise Valea Jiuluicentrul mondial de excelenţă şi formare în arta patiseriei. Iar bieţii puţini mineri mai conştiincioşi care nu frecventau cazinourile si sexy cluburile, cu palmele lor cât cazmaua de mari și cu bătături de munca lor grea , frămantau aluatul de covrigi. Apoi a urmnat o perioadă de cam 1 an , în care jucatorii la cazinouri si amatori de spectacole de streap- tease au ajuns în sapă de lemn , perzandu-și cele 37,6 de piftii . Nici nu s-au înbogațit dar nici PATISERI "Michelin" nu au devenit. Unii s-au spânzurat, alţii au dormit sub pod o perioadă ( cei mai mulți dintre aceștia cu diplomele de patiseri date precum doctoratele).
"ROMÂNIE , ȚARA TRISTĂ PLINĂ DE UMOR"
TRAIASCĂ ȘI ÎNFLOREASCĂ F&M !