Un produs Blogger.

marți, aprilie 02, 2019

Tutuianu versus Olguța Vasilescu despre pensiile militare.

35 comments
Dacă dați căutare pe blog după numele de Tutuianu veți găsi declarațiile năstrușnice despre pensiile militare pe care gulerele albe i le-au bagat pe sub nas când era ministrul Apărării. Demisia i s-a tras de la un comunicat eronat despre plata soldelor.
Din poziția de politician în opoziție  a domnului Tutuianu nu aș zice că sunt rele propunerile sale. 
O precizare: Ordonanțele anuale au stopat plata ajutoarelor în caz de pensionare, nu a sumelor compensatorii acordate militarilor la trecerea în rezervă
”În urma întâlnirilor și discuțiilor purtate cu comunitatea militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din Admininistrația Națională a Penitenciarelor reprezentată de federațiile, asociațiile, fundațiile și sindicatele care acționează sub cupola Forumului Structurilor Asociative din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, se impun următoarele precizări:
1. Pensiile primite de militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională NU sunt pensii speciale, așa cum, în mod eronat, le caracterizează Lia Olguța Vasilescu.
2. Încă de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, ele reprezintă pensii de serviciu, fiind o recompensă din partea statului ca mijloc de compensare a privațiunilor pe care le impune profesia, dar și de recunoaștere a importanței activității desfășurate pentru Stat. Mai mult, acest sistem este similar atât la nivelul Uniunii Europene, cât și a țărilor membre NATO.
3. Susținem adoptarea unei Ordonanțe de urgență, care să abroge art. 40 din OUG nr. 57/2015, art. 7 din OUG nr. 59/2017, art. 41 și 84 din OUG 114/2018, asigurându-se, astfel, dezideratul la funcții, grade, studii, condiții de muncă egale = pensii egale, indiferent de anul pensionării;
4. Susținem adoptarea unei Ordonanțe de urgență pentru modificarea Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Anexa VI, cap. I, în sensul eliminării discriminărilor între beneficiarii Anexei VI și ceilalți beneficiari ai Legii amintite, respectiv: eliminarea coeficientului 1,00 pentru militarul profesionist, echivalent cu muncitor necalificat; aducerea funcțiilor de la poziția 1 din Anexa VI la nivelul coeficientului de ierarhizare al secretarilor de stat, conform Anexei IX, adică 8,00 în loc de 4,35; reașezarea tuturor coeficienților de ierarhizare în plaja 1,75 – 8,00, conform specificului piramidal și ierarhizării stricte a structurilor militare.
5. Susținem repunerea pensiei suplimentare bazată pe contributivitatea militarilor în exigențele legale;

6. Susținem începerea imediată de repunerii în plată a soldelor/salariilor compensatorii la trecerea în rezervă.
În acest context, PRO ROMÂNIA va solicita președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să pună pe ordinea de zi proiectele de lege care privesc ordonanțele amintite și care sunt ținute, nejustificat, în sertarele Camerei Deputaților de prea multă vreme.
Lia Olguța Vasilescu sancționează duplicitatea domnului Tuțuianu.

35 de comentarii:

Stelian P. spunea...

Iata ca un partid isi expune pozitia fata de pensiile militare. Urmeaza si altele ?

Gigi spunea...

Păi,vedeți d-lor, că daca șeful s-a prins de măgăriile făcute de cei de prin ministere, gulerați cu cotiere și alte persoane,că să nu le zic altfel,începe să se miște ceva?
Dacă proaspăta miresică se uita mai demult pe acest blog,acum nu eram în situația asta.
Cu drepturi neacordate de pe timpul matro-piticului,nu mai erau diferențele între militari ieșiți la pensie în perioade diferite și multe alte porcării tot de gulerați
scornocite în laborator.
Noi,tot ne-am bătut capul de ani de zile,iar ei,puterea i-a durut undeva.
De ce, i a durut undeva?
Păi au crezut că ei sunt iubiți de cei care i-au îmbuibat,uitând,însă,că vor trăda.
Un exemplu clar este cu cei care li s-au triplat salariile(știți voi care)și protestează în continuare.
Noi,care ne-am sacrificat tinerețile în slujba țării,al cetățenilor,suportând privațiunile serviciului militar și nu numai,am ajuns în prag de bâtrânețe bătaia lor de joc.Bașca,să mai amintesc că încă mai suntem legați de armată până la vârsta de 65 de ani.
Cine să mai apere țara cei neinstruiți,care nu au mai făcut o zi de armată?
Măcar în ceasul al doisprezecelea acești inconștienți să se trezească la realitate.
Să nu zică că nu le-am zis!

M spunea...

Amuzantă duduia! Probabil că și in campania dusa pe televiziuni a fost tot Tutuianu, cu mască pe față și cizme de piele.
Am întrebat-o și pe FB. Ciudat, la nici 20 de minute întrebarea a dispărut și eu am fost ban. 😀
Olguța este dovedită ca o mincinoasă. Despre Tutuianu încă strângem dovezi.

Leon spunea...

Este bine ca voturile militarilor sunt cautate de unele partide, dar sa nu avem sperante prea mari! Referitor la Ordonantele care au modificat Legea nr.223/2015 sa nu uitam ca ele sunt aprobate de Premierii: CIOLOS (OuG.nr.57/2015), TUDOSE(OuG.nr.59/2017) si DANCILA(OuG.nr.114/2018), iar ministri doar le-au contrasemnat..!

Dan spunea...

http://www.in-cuiul-catarii.info/2019/04/02/olguta-si-tutuianu-se-cearta-pe-voturile-militarilor-15889

Iulian Mareș spunea...

Olguta minte cum respira, acum cu dublu interes: il face pe Tutuianu, pelticul fugit la Ponta si se scoate si lustruieste pe sine! demonica.....

Iulian Mareș spunea...

Leon,
nu numai ca ministrii le-au semnat ci si-au pus subordonatii sa lucreze parti din acele OUG! ...ca acele parti lucrate s-au armonizat intre ministere/ekivalente, asta este o alta poveste, sa zicem interna a SNAOPSN!

Iulian Mareș spunea...

M,
afirmativ!

vasile spunea...

Milionul de voturi ai militarilor ii intereseaza acum. Oprea este pe felie. Dragnea a simtit ca ii scapa printre degete acesti votanti disciplinati si de asta a promis chiar ieri in discursul festiv o noua lege a pensiilor militare. Din pacate din nou este prost sfatuit, fiindca numai aplicarea integrala a Legii 223/2015 este solutia. Ponta intra tare pe turnanta. Basescu nu are nici o sansa, fiindca ne-a demonstrat cat ne iubeste, iar ceilalti sunt declarativ impotriva militarilor, deci nu au nici o sansa.

Huhu Rezea spunea...

@Vasile
Citește topicul anterior și vezi ca n-a vorbit de o noua lege ci de eliminarea nedreptăților.
Exista o categorie jegoasă de rezerviști pentru care Dragnea și PSD n-ar trebui sa miște nici măcar un deget. Este prizoniera propagandei puse în slujba betivului național și apoi a lui Geacă roșie. Blogul acesta este o oglinda în care pot să-și vadă învolutia politica din 2013 încoace,

Cezar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

@Huhu
Mi.ai luat vorba din gura
Cum au sărit jegurile....ca de ce face?
Pentru ca ai voștrii nu pot..slugoilor de partidulete...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Jegoasa este putin spus!

CEZAR spunea...

Scuipati pe m-Al si cei ca el....pentru ce scrie mai jos asta merita !
El are la 15.000...fara studii militare ..si se teme...

Blogger Iulian Maresy spunea...
Olguta minte cum respira, acum cu dublu interes: il face pe Tutuianu, pelticul fugit la Ponta si se scoate si lustruieste pe sine! demonica

Olguta face dreptate ...!!!!
Olguta i-a scos pe militarii Angajati cu contract din mizerie
Nu uitati ...

avianyc spunea...

@ Cezare
Ține-te bine în șa călare pe țap sau ”IA _IA _Ciuș _Ciuș” și citeste aici.Este de acum un an juma în urmă ;

http://m.ziare.com/pensii-speciale/olguta-vasilescu-anunta-ca-guvernul-modifica-prin-oug-pensiile-speciale-economia-nu-poate-sa-sustina-1475496

Nea Țutu aceasi marfă doar alt model de abordare.
Lupta pentru militarii in termen s-a dat pe alte fronturi Olga nici macar salariul ala minin -baza de calcul nu l-a aplicat corect.
Citeste si fuga la băgat cheag in lapte!

Noroc că au venit alegerile si mai au nevoie de ceva voturi. Asta-i respectul fata de militari. Din patru în patru ani !
PSD daca nu faceau jmecheriile cu bugetarii nu cred ca mai luau nici 15% ,iar ”Service Ponta -promisiuni reparatii ,modernizari ,tuning pensii militare ,ajutoare ,plati compensatorii ” bat șaua doar ,doar pică ceva. Mai trebuia să promita ”luna de cer ” ca nu era greu.
De unde bani se întreabă cineva ?

Patrascioiu spunea...

Nu mai e mult pana la 25 mai.Dacă pana atunci nimic concret s-au lins pe bot.

Huhu Rezea spunea...

Nu fi ipocrit @ice_patreascoi, ca n-o sa votezi tu cu PSD sau alde cum n-o sa votez eu vreodată cu PNL pedelizat de basism. Cu de-i ca tine... PSD strica orzul pe gâște.

CEZAR spunea...

O rugam pe Olguta si chiar pe Dragnea..sa nu plece urechile la cassandrele gen Patrascoiu ..m-Al sau Avianuk( pacat ca nu ti s-a pus avionul cu botul in picaj pe pilot automat ...:D)
si altii ca ei care au cam intrat in fibrilatie....!!!!!~
Sa discute cu ei DOAR CU CUPONUL PE MASA...
Cei multi , cei care au facut ca Armata sa existe...cei care pe NEDREPT au fost LOVITI de inghetarea pensiilor militare - adica la zeci de mii de pensii intre 1200 si 1500...sa nu mai primesti cativa ani nici o amarata de indexare- AU O MARE INCREDERE CA VETI FACE DREPTATE..PANA LA CAPAT...
VIVAT PSD-ALDE,
Victorie in alegeri ...!!

Iulian Mareș spunea...

C,
Tu te-ai gândit măcar o secundă de ce au unii pensie de 1200 lei?
Ca fapt divers eu am văzut cât are un Lt col pensionat în 90, cu vekimea integrala! Nu mult, dar nici cât scrii tu!

PS-ai găsit un singur articol în L223 referitor la cuantumul pensiei influențat direct de frecventarea unei instituții militare de învățământ? Exista în anii 80 filieră indirectă?
Leonard ți-a și răspuns o dată, dar tu nu ții minte!
Sfat: întrucât faci spume gratis eu zic să te calmezi și să nu mai insinuezi ciudățenii! Fii mai critic cu tine însuți și mai apoi cu alții, mai ales când nu ai date, sau îți place manipularea?

capitanu nemo spunea...

Militarii in rezerva fata de alte categorii sociale au fost marginalizati ,ba chiar mai rau au fost blamati.AU constatat ca militarii nu o sa-i mai voteze si ca celelate categorii care erau mai numeroase nu o sa-i voteze in ciuda maririlor de salariu,acum vin cu promisiuni...cam tarziu.Daca pana pe 25 nu rezolva problema fiind pe trend descrescator, se duc in cap.

dancar spunea...

Dna. il acuza pe Tutuianu abia acum deoarece acum nu mai sunt colegi. Politic vorbind, este o actiune corecta. Rezervistii insa ar trebui sa nu uite aparitiile televizate ale LOV in care pensiile acestora erau catalogate ca fiind nesimtite, exemplul dat fiind al unor magistrati militari. Tot la nivek de manipulare/dezinformare a incercat inducerea ideei ca pensiile militare de stat sunt pensii speciale . Sincer sa fiu pe domnul Tutuianu nu l-am auzit sa faca astfel de afirmatii.

Cezar spunea...

Orice pensie...care nu.i pe contributivitate ii pensie SPECIALA..indiferent de cuantum...

CEZAR spunea...

EU DE PESTE 3 ANI STRIG IN DISPERARE CA L- 223 este INAPLICABILA
MARII CALCULATORISTI..Trofin..mos martin etc..nu au fost in stare sa faca acest calcul!!
L-a facut ..LEON....!!!
*****

S-ar reveni la "forma initiala" a l.223/2015
----- pensiile (toate pensiile) ar deveni 130,8% din ultimele venituri
----- "ultimele venituri" ar fi, pentru toata lumea, veniturile actuale ale celor in activitate
- daca am considera veniturile medii brute actuale ale celor in activitate ca fiind de 100 de lei, venituri care vor "genera" pensii de 130,8 lei
----- "efortul" MApN, pentru soldele a vreo 70.000 de militari, ar fi de vreo 7.000.000 lei
----- "efortul" MApN, pentru pensiile a vreo 78.000 de pensionari, ar fi de vreo 10.202.400 lei (adica 1 ANI 45,7% din fondul de salarizare)
- veniturile medii nete ale celor in activitate fiind de 58,5 lei
----- pensiile nete fiind de vreo 120-125 lei (adica de peste doua ori mai mult decit veniturile nete primite in activitate!)...by mos Alecu Blog

CEZAR spunea...

Ce tare se va supara domnul GROPARU ! ..care tocmai a dat pe OZ/U pe piticii lui harnici Gligor si Guachi..cu felicitarile pentru mareata victorie ...infiintarea consiliului ..bla bla ...dans baieti !

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Și când mai pui că ai mai fost și bolnav de mic, gândesc că ți-o ia corpul razna la atâta minte...
Sigur ai făcut și generala? Tot pe A4?

Leon spunea...

Marite Cezar, nu eu am facut acele calcule...meritul este al lui Mos Alecu..!
Si cam are dreptate !

Gigi spunea...

Col.Mircea Dogaru,președintele SCMD,are un amplu art.i titulat:Marea......spre aducerea aminte a uitucilor.
Parcă noi nu știm.
Acum, rămâne de văzut cine este mai de vină, LoV ori Țuțuianu.Eu cred că de vină sunt ambele ministere+LoV.

Văd mai sus,că cineva a făcut niște calcule.Le aduc aminte că noi am spus,aici,pe acest blog,că prin OUG 57,BC a fost diminuată cu cca 30-35%.Si nu acum s-a spus,ci încă din 2016.
Ce descoperire,domnule!

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Amândoi sunt vinovați că au ciulit urechile la gulerele albe.
Lov are ocazia acum să-și repare greșeală... pe când vorbărețul de Dâmbovita rămâne cu vorbele.

Gigi spunea...

@H
Corect,are această posibilitate,mai ales că are undă verde și de la șeful pardului,dar asta cât mai repede.Spre disperarea unora(unuia)care văd că au(a)intrat în fibrilație!

corcodel 1 spunea...

Gigel, Gigel, stai cuminte-n scaunel!
Stai si asculta de doamna educatoare!
Daca voi ati spus,aici,pe acest blog,că prin OUG 57,BC a fost diminuată cu cca 30-35%, ati spus prostii! Si nu acum s-a spus prostii,ci încă din 2016.
Prin OUG 57/2015 nu s-a diminuat baza de calcul cu 30-35% ! S-a diminuat baza de calcul , cu mult mai putin, numai la piloti , marinari , scafandri.
OUG 57/2015 a micsorat procentul de calcul si a introdus majorarea pentru pensia suplimentara in plafonul de maximum 85%!

Gigi spunea...

BăCorcodele,ia fă tu bine și spune-ne noua cu cât s-a diminuat BC datorită acelei OUG?Că,prea te dai "diștept"!


BONIFATIE spunea...

Bună seara tuturor!
Pentru a-i lămuri pe nelămuriţi cu privire la "binefacerile" O.U.G. nr.57/2015, vă redau mai jos o parte a motivării din conţinutul unei contestaţii împotriva deciziei de recalculare a pensiei militare de stat.
Ne-au ras, dintr-un condei, de 30% din drepturile de pensiei şi au "instituit" o TRIPLĂ DISCRIMINARE.
..................................................................................
"Nu există în România o altă categorie de pensionari cu pensii ocupaţionale la care baza de calcul a pensiei să fie în procent aşa de mic (art.29, alin.1, lit.a din O.U.G. nr.57/2015).
Există astfel o dublă discriminare pentru că, în afară de baza de calcul de 65% s-a instituit şi o plafonare de 85% a cuantumului brut al pensiei militare de stat, în timp ce la alte categorii profesionale se pleacă de la o bază de calcul de 80%, plafonarea fiind de 100%.
Dubla discriminare afectează toate pensiile recalculate, indiferent de anul pensionării, prin diminuarea acestora cu un procent total de 30% (80% - 15% = 65%; 100% - 15% = 85%).
Există şi o triplă discriminare, deoarece elementele care conduc la recalcularea pensiei diferă în raport cu anul pensionării, adică numărul sporurilor cuantificabile la lit.g din anexa 1b la ordinul comun de aplicare a legii este în favoarea celor pensionaţi recent."

Cu respect ,

Huhu Rezea spunea...

@Corcodel și Bonifatie
Iar veniți cu confuzia asta penibilă între baza de calcul a pensiei, reglementată în art. 28, și procentul de calcul al pensiei reglementat în articolelre 29 și 30 din L 223?
După atâția ani în care discutăm, cum să spui că baza de calcul a peniei militare este un procent?
Mă miram de ce nu înțeleg ce vreți să spuneți!
Baza de calcul este dată de elementele salariale din compunerea soldei lunare, elemente care comtează la calculul pensiei, iar procentul de pensie de 65% este dat de vechimea cumulată de 25 ani, la care se adaugă căte un proceent pentru fiecare an de vechime peste 25, dar nu mai mult de 85% din baza de calcul.

BONIFATIE spunea...

Domnule HUHU, SĂ NU O MAI ABURIM.
BAZA DE CALCUL (art.28/1: (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor /salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate) este legată de art.29/1 din Legea nr.223/2015 ((1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel: a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art.3 lit.f) de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prevăzută la art.28;).
Pe militarul pensionar nu-l interesează, în cele din urmă, decât rezultatul final, adică cuantumul pensiei care A FOST RAS CU 30% prin O.U.G. nr.57/2015, semnată de d-l p.m. D.C., ÎN CAPUL LISTEI.
Să lăsăm la o parte nuanţele, fie şi cele de interpretare a legii.
Specialii, la care omiteţi să vă referiţi, apropo de discriminare, ajung la o pensie în cuantum de 100% din baza de calcul.
În rest vorbim discuţii sau discutăm vorbe.

ASTA-I DREPTATE!?

Gigi spunea...

@H
Aveți dreptate!B.C.este compusă din elementele salarile.Dar,în același timp are dreptate și @Bonifatie.
Nu toți sunt familiarizați cu tehnica legislativa Uneori mai trebuie să scrii și pe înțelesul tuturor,mai ales că acest blog este accesibil zecilor de mii de oameni care îi interesează pensiile militare
Deci,în concluzie,pe om îl interesează rezultatul final.
Rezultat care ăsta este,pensia mai mica,datorită OuG 57,cu cca 30-35%,poate chiar mai mare în funcție de soldele avute fiecare Asta că să-i fac pe plac,amicului,@Corcodel.