Un produs Blogger.

duminică, iunie 16, 2019

Dodon provoacă majoritatea românească din R. Moldova la referendumul: UNIRE cu România versus statalitatea R.Moldova

6 comments
Cine se încumetă să verifice, dacă Dodon are dreptate în privința UNIRII și integrării în Europa a Basarabiei?.



Unirea pentru care militează o parte dintre cetăţenii Republicii Moldova înseamnă război civil, a declarat joi seara(guvernul Filat nu-și prezentase încă demisia) preşedintele prorus Igor Dodon în cadrul emisiunii ''Acces direct" de la NTV Moldova, filiala postului rusesc de televiziune NTV, avertizând că va recurge la ''toate căile legale'' pentru a nu permite lichidarea statalităţii moldoveneşti, relatează vineri portalul Deschide.md.

Pentru a rezolva problemei unionismului ''pe cale democratică'', Igor Dodon propune organizarea unui referendum în cadrul căruia cetăţenii moldoveni să fie întrebaţi ce-şi doresc. ''Este clar că majoritatea covârşitoare va fi pentru păstrarea statalităţii; să punem punct odată la subiectul acesta'', a declarat Dodon, în opinia căruia guvernanţii ''nu vor accepta un astfel de referendum".
Referitor la faptul că actuala guvernare(se referea la guvernarea Plahotniuc) vrea să introducă integrarea europeană a Republicii Moldova în Constituţie, Igor Dodon a menţionat că aceasta nu este altceva decât o acţiune de PR. ''Europenii nu au încredere în actuala majoritate parlamentară şi în actualul guvern. Eu discut cu ambasadorii. Au stopat finanţarea pe domeniul justiţiei, nu dau banii pe care i-au promis, critică acest guvern'', susţine el. Şi în acest caz, Dodon consideră că ar fi necesar un referendum.

6 comentarii:

M spunea...

Depinde cine numara! :D

Leo spunea...

LICHEAUA de dodon este mai toxic pt. RM decât Voronin care a refuzat federalizarea. Este cel mai toxic individ din toată istoria înstrăinată a RM. A apelat la subterfugiul cu Maia S. pt. a trece repede pt. episodul doveditor că este un trădător rusofil. Maia S trebuia să nu-și bage în cârd cu acest trădător , care in maxim un an o va debarca , astfel făcând jocul rusiei.
România trebuie să înceteze imediat să mai bage bani în GAURA NEAGRĂ. În 30 de ani , a băgat 12 miliarde de dolari INUTIL , bani care au ajuns în buzunarele politicienilor corupti de acolo.

Dan spunea...

Rusalii. ” Conform Bisericii Ortodoxe, acest important eveniment al rusaliilor reprezintă ziua de naștere a Bisericii creștine, întrucât în această zi a luat ființă în chip văzut această instituție divino-umană, întemeiată în chip nevăzut, odată cu jertfa Mântuitorului pe cruce.” zice Wikipedia.
Si legiuitorii nostri, crestini pana in maduva oaselor, dadura prin
lege liber la popor. Sa ce? Sa nu munceasca. Adica sa stea, sa plece cu masina la mare, la munte, la ma-sa, la cine vreti. De ce? Sa faca gratare, sa bea, sa asculte muzica, lautari, dar mai ales manele, de urla satul, mai ales noaptea. Statul roman e blocat prin aceste zile libere, bugetarii la stat iau lefuri babane pentru statul asta degeaba si daca le socotim pe un an de zile, astia, bugetarii, ar trebui sa faca matanii pe la biserici de cate zile crestine au liber, de cate zile nationale si de cate altele, legate prin decizii ale guvernului, cu recuperari la calende. Asta e stat chiar de drept. Adica e dreptul meu legal sa stau, ce nu e clar. Asta e statul de drept, dreptul meu sa stau. Si uite-asa, din sarbatori in sarbatori crestine, stam degeaba, ca nu ai voie sa faci treaba, bem, mancam, sau cum imi veni, mancacam, ne imbatam, la munte, la mare, prin paduri, prin zavoaie, cu catel, cu purcel, tot o sarbatoare sa fie. Intrebai si io, ca ala nevinovatul, dar ce sarbatoare e? de n-ai voie sa faci aia, sau aia? pai cica e rusalii. Nu inteleg, rusalii, da, dar ce sarbatorim? Ma, nene, ma lasi, ce ai? Vezi-ti de treaba! Si dai, muzica la maxim, chiote, bucurie sa fie. N-am nimic cu ce zice legea, cu ce zic popii, cu ce zic consumatorii. Ma, dar treaba? Treaba, adica? Ca sunt atatea de facut si daca amanam atatea zile, de chef aiurea, statul asta de ce e p-aici? Ai nevoie de ceva, urgent, nu stiu, o adeverinta, o plata la termen, ceva, asa si? n-auzi ca e inchis? e liber de la guvern, o veselie-n toata tara. Sa ce? Sa stam. Cum sa stam? Uite-asa! Stam, mancam, ne plimbam si bem ca a coborat duhul sfant. Cine? Nu mai conteaza, tata, hai ia si tu o gura!

reddog spunea...

Vesti bune din Tinutul Padurenilor.
Daca ne uitam la harta Romaniei Mari putem localiza zona destul de usor.

PS: Am inteles ca sunt niste padureni si printre juristii militari.
S-au facut niste afirmatii pe aici in sensul asta. 😁




https://m.adevarul.ro/locale/hunedoara/video-doua-sosele-vis-construiesc-satele-Tinutul-padurenilor-nu-ajuns-asfaltul-lucrarile-inceput-1_5d06bc3c892c0bb0c673c90a/index.html

Leo spunea...

Da , pădurenii sunt din divizia lu' madam scârbu rămasă second line în această pandemie de savante sinecuriste ale sexului slab din zona bugetară.
Pădureanul care a transformat numele în renume ale acestei grupari organizate de aparare a MAFIEI din MFA , cică ar fi unul honorius , mare iubitor de blog și prietenul cel mai bun al lui Stelică din tinutul IEȘILOR , de acolo de unde se trage și lumina dreptului Românesc cunoscut ca TT-ul , demolatorul statului de drept ale valorilor UE.

M spunea...

Oare întâmplător în toate vizitele făcute la Chișinău, Kovesi a stat doar în hotelul lui Plahotniuc?
Ehei, mafia se cunoaște și se respectă! 😁