Un produs Blogger.

luni, iunie 10, 2019

Vocea Basarabiei reia observațiile lui Cosmin Gușă despre situația din R. Moldova

63 comments
Consultantul politic de la București, Cozmin Gușă, apreciază poziţia lui Klaus Iohannis în situaţia creată la Chişinău în ultimele zile. ”Klaus Iohannis a făcut cea mai curajoasă declarație din mandatul de președinte. Pare banală, dar faptul că în pofida declarațiilor unor ambasadori și a PPE, de unde Iohannis își trage seva de relaționare în UE, nu a recunoscut guvernul Maiei Sandu. Foarte important.  Asta l-a făcut pe Iohannis să se poziționeze și să poziționeze România: ”Vrem să fim întrebați, pentru că ce se întâmplă acolo noi nu luăm pe gratis”. Declarația de azi a lui Iohannis pune România la masă pentru că se contrapune acestor declarații oficiale ale UE și ale Federației Ruse prin Kozak, care azi mulțumea UE și SUA pentru această poziționare, adică umilea politica externă a UE, dar și a SUA, mulțumindu-le. Pentru că influența reală a Rusiei în interiorul Moldovei e una mare, istorică, culturală și această harababură de la Chișinău folosește în primul rând Federației Ruse”, a observat Gușă.
Consultantul a observat în același timp declarațiile de susținere lansate de Traian Băsescu și Dacian Cioloș. Dacă în cazul lui Băsescu, Gușă a declarat că înțelege ”schepsisul”, în cazul lui Cioloș, consultantul crede că este vorba despre lipsă de cunoaștere a situației. 
Gușă a subliniat însă și incapcitatea României de a acționa în ultimele trei luni. ”În ultimele 90 de zile acolo a fost criză și România nu s-a implicat deloc, treaba asta nu e scuzabilă. Moldova urlă prin diverse voci să i se ofere o soluție de către România. Nu a venit și alții mai deștepți au chemat-o pe Maia Sandu și i-au spus: așa faceți”, a spus Gușă.
În mod evident, Dodonul din descrierea Maiei Sandu e tot ăla din 2017, Maia Sandu s-a schimbat și din nefericire, dacă s-ar fi schimbat în urma unor negocieri cu românii, puteam să aplaudăm să spunem că urmeză o rețetă românească de politică regională. Am însă toate datele că Maia Sandu nu s-a consultat nici cu Iohannis, nici cu PNL, cu nimeni. Ceea ce este foarte important. Închipuiți-vă harta Europei, cum arată Moldova, câtă graniță are cu România și cu Ucraina și cât de vital ar fi pentru Putin să controleze Moldova în întregime”, a spus consultantul duminică seara la Realitatea TV.
Maia Sandu a căzut într-o mare capcană, credibilitatea ei va avea mult de suferit. Electoratul ei e unul care stă la distanță de kilometri de Igor Dodon și nu acceptă așa ceva. Cei care au grăbit-o în noaptea de vineri spre sâmbătă să ia aceste decizii nu au făcut bine. Ea avea poziția mult mai comodă de a realiza o alianță cu partidul lui Plahotniuc”, a observat Gușă.

63 de comentarii:

 1. Sustinerea UE pt. Maia S. este de natură politică.
  Această susţinere a UE este în contradicţie cu deciziile CCM-ului, pe care UE le aperciază ca fiind în contrasensul Costituţiei Moldovei.
  Deci , UE-ul "comentează" negativ , deciziile CCM-ului.
  Până la urmă este un paradox dintre valorile pe care le susţine UE-ul.
  Un lucru este sigur. LICHEAUA de Dodon este TOXIC pt. UE și MD.
  Pun pariu că licheaua e agent FSB.
  România nu trebuie să mai bage bani în gaura neagră , atâta timp cât MD preferă rusia la votul popular.

  RăspundețiȘtergere
 2. Năucitor!
  Numai Caramitru Jr. și #politrucul UE pot explica noile mișcări de trupe și alinieri politice!
  Cert este că "politica noastră externă a jucat ca actor politic regional ultraimplicat", mai ales în piața imobiliară!

  RăspundețiȘtergere
 3. După cum am spus în art.
  anterior Basarabia este o bucată ruptă din țară .
  Ar trebui ca la intrarea în fiecare localitate din Basarabia lângă,sau sub acea"tarifă"care este inscripționat denumirea localitătii,să fie inscripționat și citatul marelui nostru voievod,Stefan cel Mare.Ca să le între adânc în cap ce a spus.
  Iar dacă nu se conving că această bucată de pământ este a țării,să meargă la Instambul să vadă sabia Voievodului Stefan cu care și-a apărat pământul Sfânt al Moldovei de turci și nu numai.
  Iar,Rușii,dar și celelalte cozi de topor,să-și aminteasca
  ce a spus marele Ștefan!
  Adaptat la condițiile vremurilor noastre,ar suna așa:Basarabia,nu este a voastră,ci a noastră,a urmașilor, urmașilor noștri!
  Mai avem noi oameni politici să se lupte pt.ceva ce-i al nostru de drept?
  Dar,se pare că nici populația din Basarabia nu-și dorește,dacă votează cum votează!
  Se pare că nici partenerii noștri din UE,NATO,nu vor să se lege la cap nevrând să întărâte pe marele"urs"din est.

  RăspundețiȘtergere
 4. Leonard,
  Ia un pdv de la tătucul tau, cetățean moldav cu acte!

  https://www.capital.ro/este-lovitura-de-stat-anuntul-facut-de-traian-basescu.html/amp

  RăspundețiȘtergere
 5. @Gigi
  L.ai auzit tu pe Stefan cand a spus cuvintele astea??😂🤣😂🤣😂🤣

  RăspundețiȘtergere
 6. Julio,
  Nu mai este cetățean de aproape 2 ani , deoarece cum a venit dodon licheaua presedinte , i-a anulat cetățenia MD.

  RăspundețiȘtergere
 7. Guvernul României nu recunoaşte guvernul ruso-ue condus de Maia Sandu.
  UE a avut aroganța de a nu se consulta cu Romania când a pus de o șuetă politică cu Rusia în Moldova.
  Mai mult, România sugerează ieşirea din criză prin algeri anticipate, aşa cum a stabilit guvernul interimar al lui Filat.

  RăspundețiȘtergere
 8. Veteranii din Moldova si pozitionarea lor in lupta politica de la Chisinau.


  https://www.prime.md/ro/veteranii-recunosc-doar-guvernul-condus-de-pavel-filip-si-condamna-actiunile-lui-igor-dodon_92876.html

  RăspundețiȘtergere
 9. Chiar acum, oficiosul Cotrocenilor, B1 TV îi reproșează lui Meleșcanu că nu a recunoscut guvernul lui Maia Sandu și că asta ne scoate din Europa.
  Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au îndemnat la calm. Gușă bate câmpii cu "poziția curajoasă a lui Maus". Ce poziție băi perversule?
  Să înțeleg că Gușă se străduiește să îl laude pe Maus, chiar dacă el nu vrea?

  RăspundețiȘtergere
 10. 2 guverne, niciun parlament, președinte refugiat în ambasada Rusiei...Germania nu ne consultă, rezultatul perfect perfect al unei politici externe a ROU, în wek, pe V Oltului!
  Nimic nu poate, nimic nu înțelege, nimic nu știe, dar vrea că țara să-i mai des încă o dată totul!
  București-Kusinau = aproximativ 2 h cu elicopterul!
  Dar pt asta trebuie să poți, vrei, să înțelegi ceva, să fii activ nu molâu!

  RăspundețiȘtergere
 11. ".....în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbătă după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti - câştigătorii alegerilor - şi blocul prooccidental ACUM, alianţa care a ieşit pe locul al treilea.

  Duminică, Curtea Constituţională a Republicii Moldova, controlata majoritar de oligarhul Plahotniuc-afirmatii din presa moldava, a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie."

  RăspundețiȘtergere
 12. Franţa, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Suedia şi-au anunţat luni susţinerea faţă de parlamentul Republicii Moldova, transmite AFP.

  "În criza constituţională actuală, considerăm Parlamentul Republicii Moldova drept reprezentantul poporului Republicii Moldova şi drept locul cel mai adecvat pentru dezbaterea problemelor politice, inclusiv a celor mai controversate, şi îl susţinem ca atare', afirmă cele cinci state europene, într-un comunicat comun."

  Dar CCR a dizolvat Parlamentul sau se joaca de-a Parlamentul?

  RăspundețiȘtergere
 13. @/m-Al
  Catarama-i cel mai BUN...!!!
  Da cel mai potrivit procent de ..IMPOZITATRE..al burgheziei rosii ..95%
  Comentarii..??!!

  RăspundețiȘtergere
 14. N.B.
  omul Cataramă.. a recunoscut Public că nu.i Original
  Acționează după MODEL FRANTUZESC SI OLANDEZ
  MARE OM!@

  RăspundețiȘtergere
 15. Mincinosul de Gusa!
  Luandu-ma dupa Gusa am cautat sa vad comunicatul lui Maus cum ca el e un curajos, ca e un erou, ca se lupta cu rusii ca la Stalingrad! E un mare kkt! (domniile voastre decideti despre cine vorbesc).
  Ce spune Gusa?
  "Klaus Iohannis a făcut cea mai curajoasă declarație din mandatul de președinte....... nu a recunoscut guvernul Maiei Sandu"
  Care a adevarul?
  In ceea ce priveste afirmatia aparuta in o parte a mass media: ”România nu recunoaște Guvernul Maia Sandu”, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: din punct de vedere diplomatic, nu există o instituție a recunoașterii guvernelor. Singura modalitate este recunoașterea statelor în dreptul internațional. Fiecare stat are dreptul să își aleagă guvernul." - site mae
  Ce spune SRI TV?
  România iese din nou din rândul ţărilor europene în politica externă. Ministrul Teodor Meleşcanu a spus că peste Prut ar trebui organizate alegeri anticipate, cum vrea tabăra oligarhului Vlad Plahotniuc. Asta, în timp ce Uniunea Europeană, a cărei preşedinţie este asigurată în prezent tocmai de România, a anunţat încă de ieri că susţine un guvern legitimat democratic, adică pe acela condus de Maia Sandu. - site digi tv
  De unde a plecat?
  Reporter: Domnule ministru, în acest moment România recunoaşte noul guvern condus de Maia Sandu?
  Melescanu: Nu. Nu putem sa recunoastem guvernul Maia Sandu pentru ca nu exista o institutie a recunoasterii guvernelor.... bla, bla, bla....
  - site digi tv
  In toata frasuiala asta un lucru e cert: Johannis se deplasa la Sibiu pentru un weekend de nebunii cu ravasitoarea, durandu-l in kurul lui cel palid de neamt de ce se intampla in Moldova. Asta nu ar fi de blamat!!! Nu ma intelegeti gresit! E treaba lui Maus cum conduce tara asta, a lui si a alora de l-au votat! Nu ii intereseaza... nimeni nu are ce sa comenteze! Avem ce am votat!
  De blamat e ca slugi cum e Gusa se straduiesc sa il faca prezent cand nu e!

  RăspundețiȘtergere
 16. Cezar,
  Tu ai cap că să nu-ți plouă direct în gât?
  Auzi niște lucruri, nu le înțelegi și dai cu ele ca Celentano!
  Una este impozitarea marilor averi și alta este impozitarea veniturilor din munca prestată că angajat sau a pensiilor!
  Că să nu mori veșnic CRUD ia vezi tu ce se întâmplă în US cu acțiunile unei firme ce intră într-o poziție dominantă pe piață, omorând firmele mici și/sau medii!
  Dar, tu așteaptă ceea ce a zis Cataramă, căci este mai lejer!
  Dar cine-i Cataramă?...poate ne și spui?
  Dormi liniștit...din pensiile cu 5 cifre vor lua ceva și îți vor da ție? Măcar citești ce scrii? Uite asta îți vor da: 🖕👆, adică gaura ... oo_ului!

  RăspundețiȘtergere
 17. Ce mai patrioti!La prima salva de tun si un glont se scapa pe ei.In 89 au stat ascunsi in cazarmi ca sobolanii.

  RăspundețiȘtergere
 18. M,
  Marele Gușă, a luat gușă!
  De ce? Simplu..., pt că este la modă în Tv-Faliment! Ce a adus el nou în presă? Simplu, pe vestita Laura Andrișan, 10 clase în Mănăștur!

  RăspundețiȘtergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 20. m.Ale
  1.Celentano...ii chintesenta satului românesc
  2.Cataramă...este un liberal autentic
  CV...lui m.a impresionat! Chiar di evolutia ulterioară
  3.Impozitarea veniturilor de la stat a burgheziei rosii..e BOMBOANA DE PE PRAJITURA
  CLAR...
  Ii

  RăspundețiȘtergere
 21. Nu uit momentul în care niște descreierați, lideri ai acelor vremuri tulburi din 1990, au promovat intervenția militară în R. Moldova pentru anexare, inițial cu trupe parașutate, dar Armata mai avea încă în frunte oameni cerebrali, care s-au opus vehement.
  Apreciez ca o greșeală de strategie a lua de la români și a da la moldoveni, în condițiile în care aceștia din urmă erau speculatori, dar dependenți total de economia rusească.
  Și, apoi, să anexezi R. Moldova, adică o mare sărăcie la cea din România, împotriva voinței majoritare a rusofililor, ar fi fost o mare tâmpenie! De parcă n-ar fi fost destul că politicienii români, „lătrăi” prin excelență, n-au priceput că dezvoltarea economică este avantajată de relațiile de bună vecinătate cu „ursul” de la Răsărit. Aveți idee cam ce produse românești ajung pe piețele vestice sau pe cele de dincolo de ocean, altele decât „materia cenușie”?
  După admiterea României în UE, cei tineri dintre moldoveni și-au „îndreptat privirea” către noi, dar erau interesați strict de acte românești, pentru pătrunderea lor către vestul Europei.
  Așadar, lasă-i pe cei de dincolo de Prut să-și manifeste cu ardoare anexarea, dar să privim și la consecințe, inainte să marșăm la asta!

  RăspundețiȘtergere
 22. J,
  Măsoară-ți cuvintele....cat sunt calm!
  Acești pensionari, acum 30 ani erau Lt, vor, mr și au asigurat cu un curaj deosebit skimbarea celui mai odios regim, despre care ție îți spun părinții!
  "Salva de tun"? Ce-i aia? Este o modalitate de executare a focului de artilerie sau de tun? Adică un singur tun trage salvă(e)? Nu sunt fost artilerist și poate ne lămurești! În plus solicit lămuriri și pt focul de baraj!

  RăspundețiȘtergere
 23. @Buz....
  Esti complet lipsit de empatie față de românii rămași fără voia lor în Afar granițelor.

  RăspundețiȘtergere
 24. @Huhu:

  Eu nu am auzit un singur moldovean, trecut de 40 ani, care să-și dorească unirea cu România! Mulți politicieni urlă așa pentru imbunătățirea propriei imagini publice.
  Iar, cu forța, nu vreau să-i aduc aici!
  Nu cred că se interzice moldovenilor mutarea lor în România sau aiurea-n lume!

  RăspundețiȘtergere
 25. Domnule Mares, pentru problema cu "salva de tun" vedeti dexonline.

  Eu, ca artilerist vechi sunt de acord cu definitia din dictionar.
  O salva de tun se refera la mai multe tunuri care executa foc simultan.

  RăspundețiȘtergere
 26. O fi D.Buzescu..lipsit de empatie dar ii pragmatic si are perfecta dreptate !
  @m.Al...poa sa zică ceva si despre focul de artilerie concentrat?

  RăspundețiȘtergere
 27. @Buz...și @Cezar
  Nu v-aș dori să va fi aflat vreodată în situația românilor care după rapturilor teritoriale din anul 1940, consecință a politicii iresponsabile a lui Caral al II-lea, au rămas în afara granițelor, făra voia lor.

  RăspundețiȘtergere
 28. Drăghici,
  Mă uimești! 😂
  Dar când sunt obuziere?😂🤔

  RăspundețiȘtergere
 29. C,
  Daca dl. Catarama/Secu este etalonul tău este clar totul!
  Cât despre impozitare, rămâne cum am stabilit: o prostie aruncata de niste demagogi și ipocriți și înghițită de proști!
  Dar, mai bine, Rareș să ceară la PE impozitarea și micșorarea indemnizațiilor pt europarlamentari?
  Hai, să vedem ce vor spune cei din PE? ...sau numai acasă are clonț?

  RăspundețiȘtergere
 30. Huhu,
  Se putea întâmpla și pt Ardeal, că tot diktat a fost, dar nemțesc 100%!
  Erau șanse că Avianyk și alții să vorbească la a 2a generație ungurește!
  Waw...cum ar fi sunat Atilla Avionyk? Cu pașaport prin ROU aia a Miticilor! Dar, parcă și își dorește...

  RăspundețiȘtergere
 31. @Huhu:

  Pare-mi-se că te-ntorci în istorie, dar mi-e teamă că nu faci returul!
  Cei despre care vorbești, în marea lor majoritate, reprezintă materie primă pentru olarii de pe acolo și de mai departe.
  Iar moldovenii au dus-o mai bine ca românii în anii postbelici, așa că nu au urmă de regret acei rari supraviețuitori.

  RăspundețiȘtergere
 32. Moldova are ca cea mai mare problema , pe LICHEAUA de dodon.
  Celelalte sunt problemuţe de grupa mică .

  RăspundețiȘtergere
 33. @/Huhu
  Haideți să ne intelegem
  Unirea Nu poate sa se faca decât DE LA EI SPRE NOI
  ORICE ALTA INCERCARE DIN PARTEA NOADTRA...II AGRESIUNE....
  A FOLODI FORTA..E DE RAS...ATAT AR ASTEPTA RUSII....SI CRED CA SI UNGURII

  RăspundețiȘtergere
 34. Să concluzionăm cine-i excrocul național, imbecilul ipocrit care ne crede proști: Rareș Bogdan!
  *A supt bani de la Tv Insolventă, care nu plătea taxe, contribuții și impozite!
  *Va lua de la UE, via PE, multa #muie(opțiune politică prezidențială), adică mulți €, o dată ca indemnizație, sumă forfetară și pt transport avion, clasa bissnis, aproximativ 20000€/lună!
  *Va lua la sfârșitul mandatului și o pensie de aproximativ 5000€/lună!
  *Pt toate aceste venituri nu plătește impozit, taxe și contribuții!
  *Banii pt toate astea provin și din bani naționali, adică ai noștri, dar voi plătiți taxe și impozite, EL nu!
  *Rareș nu va cârâi nici măcar o silabă în PE pt reducerea acestui consum financiar aberant!
  *În țară, pt că nu i se dă în rât Porcului Ipocrit și Demagog, cere tăierea pensiilor militare - nu și ale magistraților, impozitarea IT-ilor, tăierea bonurilor de masă și altor ajutoare financiare!
  Păi, mai Porcule, numele tău este Rareș!

  RăspundețiȘtergere
 35. Concluzii a la Decebal!
  Ura direcționată spre Dragnia s-a direcționat împotriva PSD, printr-o campanie de diabolizare!
  *Dar vin prezidențialele și aici sunt câteva probleme majore:
  *KWI a ridicat USR, strada și USR are acum C/candidat!
  *KWI a împărțit țara în PSD și românii mei!
  *PSD își păstrează un bazin imens de simpatizanți, care vor vota împotriva lui KWI, în primul rând!
  *Daca ura nu va înceta se va redirecționa prin efort multiplu împotriva lui KWI!
  *KWI a căzut în propria mizerie, pt că, în turul 2, votanții PSD, în număr mare vor da votul c/candidatului!
  Asta se poate numi capcana autistului sau a ursului cu capul cât banița, ce baga coada in lacul ce sta să înghețe!
  Și să vedem cate dosare din cele 47!!!!, se vor deskide!
  Și uite așa "apropiații" îi vor recita: De ce m-ați dat de lângă noi,/De lângă voi, de-acasă? .... l-au iubit, că să îl piardă!
  Barna președinte!
  Și noi vom conta în ecuația turului 2! Și asta se știe bine.... Ok?
  Decebal era f apreciat căci știa să iasă victorios dintr-o înfrângere!

  RăspundețiȘtergere
 36. Erata
  A se citi: De ce m-ați dat de lângă oi/boi (la alegere), in loc de De ce m-ați dat de lângă noi

  RăspundețiȘtergere
 37. Dle Mareș usr+plus au fost ridicate de ingamfarea politicienilor din... usl! Actualul președinte va pierde pe mâna lui! Ura declanșată de psd(încă mai au focare nestinse) va trimite în toamnă la Cotroceni un președinte surpriză, președinte votat de electoratul neînregimentat politic! Analiza ta, cât de bine a facut psd, este dezastruoasă!

  RăspundețiȘtergere
 38. Un moldovean simpatic (fost luptator cu URSS in Afganistan) imi spunea:
  - voi sărași, noi sărași. Dacă să iau două sărășii iese o sărășie și mai mare!

  @Mares pentru mine e simplu: nu votez nici un partid care ii are candidati pe Olguta, Basescu, Johannis sau Rares Bogdan. Daca ajunge Johannis in turul doi si daca are contracandidat pe Kelemen Hunor tot nu il votez!

  RăspundețiȘtergere
 39. Doar istoricii naționaliști au scris despre Decebal și alți domnitori că sunt iscusiti să iasă învingători din înfrângeri! Pare-se că sinuciderea a fost o victorie pt Decebal!

  RăspundețiȘtergere
 40. Neștiutorului cu ifose...,
  Despre Decebal și daci au scris istoricii greci și romani, nu comuniștii tăi, vopsiți in neomarxisti sexiști!
  *Analiza ta este nu dezastruoasă ci doar proastă!
  Serviciile au inventat USR și Plus. Ții minte, sau mai scriu o dată?
  Lasă că îți vor da pensie cei noi, de vei mânca numai kobe!

  RăspundețiȘtergere
 41. Cei care au introdus aici comentarii care nu au legatura cu evenimentele din Basarabia sunt rugați să le mute în topice adecvate. În scurt timp le voi șterge de aici

  RăspundețiȘtergere
 42. Live din R Moldova.

  Ieri cativa politisti s-au solidarizat cu guvernul Maia Sandu.
  Azi le-au fost perchezionate birourile si au fost demisi.
  Pana acum Politia este fidela guvernului Pavel Filip.
  Un mic balamuc la fratii nostri de peste Prut. 😁

  http://tv8.md/live/

  RăspundețiȘtergere
 43. Info si pe TVR Moldova.
  Se pare ca se incing spiritele.
  Nu-i rau, poate asa ii cheama pe romani, in www1 ne-au chemat cand aveau cutitul la os...

  http://tvrmoldova.md/

  RăspundețiȘtergere
 44. Basarabia si deportarile.
  E, niste fleacuri, ar spune unii.
  Unii sunt si militari romani...

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=364627490859623&id=159040878084953

  RăspundețiȘtergere

 45. cRc ,
  Esti doar ..patetic..
  Antonescu sa nu fi intrat in razboi alaturi de Hitler si mai ales ..sa nu fi atac URSS...!

  RăspundețiȘtergere
 46. Toată compasiunea pentru românii de dincolo de Prut. Nici ei nu știu ce își doresc. Deocamdată, atâta timp cât pot să aplice la cetățenia română, totul e ok. Altceva, nu știu ce i-ar interesa. De muncit se duc în vest ca și românii.
  E drept că nivelul lor de trai e cam la jumătate față de al nostru. În acest moment cred că au rămas în Moldova numai rusofili, de aici și reticența față de noi. De unire, nici nu poate fi vorba. Cine își dorește? Ce avantaje ar fi pentru unii și pentru alții? Cam zero.
  Reacțiile autorităților sunt în pas cu vremurile. Nu prea ne mai interesează. Dar pe noi?

  RăspundețiȘtergere
 47. Domnule Mareș, evident că militarii zic salvă de baterie (tunuri sau obuziere ...) dar civilii spun simplu salvă de tun. Civilii aud asta la evenimente speciale.

  De unde ați ghicit-o cu obuzierele? Am comandat o baterie de obuziere. Baterie, foooc! Buuuum.

  RăspundețiȘtergere
 48. Cezar
  Eu nu sunt militar vero vero...
  Sa ii lasam pe adevaratii militari, asa ca dvs si ca altii, sa se desfasoare...
  Multi de pe aici par frati cu "militarul" ala Dogaru tare in gura si cu Vae Victis... 😁

  RăspundețiȘtergere
 49. Drăghici,
  Iarăși mă uimești și surprinzi!
  Dacă ai făcut și cercetare prin sunet și legarea topo-geodezica, kiar mă surprinzi!
  Next level: foc de Vijelie!

  RăspundețiȘtergere
 50. Remus Borza: Avem 1,4 milioane de bugetari, mulți PLIMBĂ aer

  RăspundețiȘtergere
 51. @avianyc
  Problema nu e pusa corect.Nu conteaza ca avem 1.4 milioane de bugetari.PROBLEMA E CA: AM PIERDUT 4-5 MILIOANE DE LOCURI DE MUNCA DIN EPOCA TRECUTA !!!

  RăspundețiȘtergere
 52. T3,
  asa este, cred ce spune Borza! Dar trebuie vazut cu atentie unde sunt angajati cei ce plimba aerul? In administratie, deconcentrate, regii autonome de stat, scoli, spitale...etc?!

  RăspundețiȘtergere
 53. Nu prea este in afara titlului, totusi!
  "Militarii salvatori din Forțele pentru Operații Speciale! Cinste și respect lor! Un exemplu de spirit civic pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl urmeze!
  Astăzi, pe comunicația Reghin - Târgu Mureș, între localitățile Gornești și Reghin, a avut loc un accident între un autoturism și un tir, soldat cu o victimă care era întinsă pe asfalt.
  O subunitate a Batalionului 51 Operații Speciale Târgu Mureș, care executa o misiune de deplasare spre locul de instrucție, a observat evenimentul rutier și a acționat spontan pentru acordarea primului ajutor și stabilizarea victimei implicate în eveniment.
  Cei doi militari sanitari au intervenit și au executat procedurile specifice unui astfel de caz, oferind sprijin victimei care se află în aceste momente sub supraveghere medicală."

  https://www.dcnews.ro/gestul-militarilor-romani-care-a-ajuns-viral-reactiile-internautilor_663419.html

  RăspundețiȘtergere
 54. Avianyc are oarecum dreptate. 1,4 milioane de bugetari e mult. Jumătate din ei fiind în sănătate și învățământ (domenii în care se poate face o privatizare masivă mai ales că sunt două domenii de care românii nu sunt mulțumiți. Și adăugăm 200.000 în SNAOPSN.
  Borza este un om de dreapta.
  Moldovenii sunt prinși în aceeași luptă geopolitică ca și multe alte țări.
  Noi i-am abandonat la nivel politic și i-am lăsat pe mâna serviciilor care au făcut ce știu ele mai bine : afaceri, și ce știu ele mai prost :politică.
  Rezultatul îl vedem și dincolo și dincoace de Prut.

  RăspundețiȘtergere
 55. Câți români au cumpărat pământ în R. Moldova sau Hungaria?

  Iată:

  Lőrinc Mészáros, prieten din copilărie al premierului Viktor Orban și unul din cei mai bogați oameni de afaceri din Ungaria, de profesie instalator de gaze, a obținut 1.290 de hectare de teren arabil în România, informează site-ul de știri 24.hu, pe baza datelor publicate în Monitorul Oficial din România.

  RăspundețiȘtergere
 56. Oare câți oameni potenți financiar din ROU au cumpărat pamanturi in R Moldova?

  RăspundețiȘtergere
 57. @iulian - câți români potenți financiar mai sunt în libertate?
  Sau câte firme românești care începuseră să se dezvolte au scăpat de jaful făcut de Kovesi? După ce îți blochează firma 2 ani degeaba bine apoi și spune că dosarul de clasează sau "fapta nu există". Nu pentru Dragnia sau mai știu eu cine ar trebui condamnată Kovesi cu pentru slăbirea forței economice, diplomatice și științifice a României.
  De aceea nu avem un cuvânt de spus nici în problema Moldovei.

  RăspundețiȘtergere
 58. Mareș în Moldova nu știu câți au cumpărat dar în Ungaria foarte mulți români și-au cumpărat pământ și case și fac naveta la Satu Mare, Oradea etc. Cumperi acolo unde ai siguranță și civilizație! Când o sa cumperi pământ în Congo... și românii vor cumpăra în Moldova!

  RăspundețiȘtergere
 59. AI GRIJA ARFY!!!!!!!!!!
  Domnul Orban al lor a mancat "statul de drept" acum cativa ani!!!
  Fata de el Dragnia e mic copil!
  Sa inteleg ca ii admiri pe vecini? Pai cum ramane cu M#IE? Cu Justitia? Cu Statul de drepti? Vai, vai, vai - te-a muscat Ciuma Rosie!

  RăspundețiȘtergere
 60. Mai Spus de Soare...

  Că și-a luat o căsuță în satele de frontiera sau in primul oraș au făcut-o din voința lor și nu mă interesează!
  Eu mă refeream la zeci de ha, sute de teren agricol, nu la basculante cu pământ de flori!
  Adică, ce siguranță lipsește în ROU?
  Și la capitolul civilizație, vezi că intri in conflict cu Avionul și te bate cu keia franceza!

  RăspundețiȘtergere
 61. M,
  Excelența sa nu și-a sedimentat ideile, este doar instabil, în căutare; prinde de acolo un concept de dincolo alte idei! Dar nu se pupă....nimic!

  RăspundețiȘtergere